|
|||||||
| Notka |
|
| Wizażowe Społeczności Wizażowe społeczności to forum, na którym poznasz osoby w swoim wieku, spod tego samego znaku zodiaku, szkoły. Dołącz do nas i daj się poznać. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1051 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Oszczędzanie niejedno imię ma - i nie będąc żyłą z klasą żyć się da! cz III
Cytat:
.A co to za grawer, że taki niespotykany? Co do obrączek, to z góry założyliśmy, że Aparty, Kruki i inne odpadają. Poszłam tylko na przeszpiegi do Geselle, bo od nich mam pierścionek. Byłam też w dwóch niefirmowych jubilerach i u złotnika. W jednym sklepie znalazłam kilka pięknych modeli (wszystkie 1700 zł/para lub 700 zł z własnym złotem), a u złotnika za jeden z tych modeli zaproponował nam pan bardzo podobne kwoty (450 zł z przetopieniem bez graweru i ok. 1700 zł za parę w zależności od rozmiarów obrączek). Sieciówka to zło .Masakra . Nie mieli kiedy .Cytat:
.
Kosmetyki, ubrania i dodatki Książki, filmy, CD, kasety Edytowane przez Terha Czas edycji: 2015-11-29 o 20:35 |
||
|
|
|
#1052 | |||||
|
Zadomowienie
|
Dot.: Oszczędzanie niejedno imię ma - i nie będąc żyłą z klasą żyć się da! cz III
Cytat:
Polecam ten sposób - my zanim wzieliśmy kredyt przez prawie rok odkładaliśmy w ten sposób + wszystkie dodatkowo wpadające pieniądze. W ten sposób odłożyliśmy na wkład własny, opłaty okołokredytowe i konieczny na początku, niewielki remont. Do tego w międzyczasie pojechaliśmy na wakacje i zmieniliśmy samochódCytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Nie kupowałam typowo ślubnej sukienki Obrączki zamówiliśmy w pracowni jubilerskiej z naszego złota, wzór wybraliśmy z katalogu Ciasta piekła nasza koleżanka (przepyszne) Oszczędności przy okazji ślubu kościelnego Przede wszystkim wesele było utrzymane w klimacie naszego hobby więc wiele rzeczy mogliśmy wykorzystać później Stroje szyliśmy z własnych materiałów, zamawialiśmy u znajomych rzemieślników. W sumie kosztowały nas ok 2 tys, ze skórzanymi butami szytymi na zamówienie włącznie. Sami robiliśmy zaproszenia i winietki Dekoracje stołów i tortu wykonaliśmy samodzielnie z kwiatów kupionych na giełdzie (zamówiliśmy biały, piętrowy tort bez ozdób, powtykałam w niego tylko świeże róże - wyglądał pięknie Zamiast gotowych paczek w podziękowaniu dla gości kupiliśmy pudełka i zamówiliśmy więcej ciasta - paczki przygotowaliśmy samodzielnie Alkohol kupowaliśmy w supermarketach przy okazji promocji, wyszło nas taniej niż w hurtowni, sporo wódki zostało, odsprzedaliśmy znajomym pół roku później. Piwo na poprawiny tż kupił w Czechach przy okazji wyjazdu służbowego Na poprawiny zrezygnowaliśmy z orkiestry na rzecz dj - żałuje że nie postawiłam w tej kwestii na swoim i nie obsługiwał też wesela |
|||||
|
|
|
#1053 |
|
Zakorzenienie
|
A Ty zamierzasz nosić obrączkę? Jeśli nie to rzeczywiście obrączki są Wam nie potrzebne (bo domyślam się, że twój Tż nie zamierza swojej nosić). Ale jeśli Ty chcesz, to nie odpuszczaj!! Tak samo z pierścionkiem!!
|
#1054 |
|
Zadomowienie
|
Terha a może sprawdziłyby się u ciebie rzęsy 1:1 ? Sporo moich koleżanek decydowało się właśnie z okazji ślubu i wszystkie chwaliły sobie efekt
|
|
|
|
#1055 |
|
Zakorzenienie
|
Rodzice TZ sa bardzo wierzący, moja mama jest totalnym antyklerykałem. Poza tym teściu ma takie patriarchalne zapędy które ja ledwo trawie, a moja mama mogłaby cos mu powiedzieć na ten temat. Mam nadzieje ze jesli do tego obiadu w ogóle dojdzie to obie strony bedą grzeczne... Choć w tym momencie jestem przekonana ze teść cos powie o braku kościelnego i na pewno jeszcze będzie chciał nas błogosławić
|
#1056 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Jak byłam na studiach moja koleżanka wychodziła za mąż i mówiła, że będzie mieć stylizowane stroje na średniowieczne, czy jakies inne (nie pamiętam dokładnie). Jak przyniosła potem zdjęcia, to po prostu byłam w szoku, że tak pięknie to wyszło ---------- Dopisano o 20:47 ---------- Poprzedni post napisano o 20:44 ---------- Cytat:
Moja bratowa miała na swoim ślubie i powiem szczerze, ze nie specjalnie mi się podobały. Było ich tyle, że wyglądały mało naturalnie - jak szczotka .
|
|
#1057 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
No właśnie to jest taki problem, ze mi sie podobają obrączki(wizualnie i ideologicznie) ale nie wiem czy bym nosiła. Poza kolczykami w wakacje i zegarkiem nie nosze specjalnie biżuterii, a na pewno nie na codzien. Wiec wizualnie TAK ale praktycznie to nie wiem czy nie skończyłoby sie na wydaniu na to kasy i schowaniu do szuflady .
|
|
#1058 |
|
Zakorzenienie
|
mam grawer na obrączkach po obu stronach od wewnątrz datę ślubu a od wewnątrz tekst który chciał mój mąż.... Ukochanej żonie ślubuje, ja noszę takie rzęsy i to nie tylko od święta, efekt zależy od tego jakie grube chcesz mieć te rzęsy, można mieć 0,15 i mieć naturalny efekt i mieć 0.25 i mieć rzęsy jak szczotka :-P można sobie zrobić wcześniej i sprawdzić efekt
|
|
|
|
#1059 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
.
|
|
#1060 |
|
Zakorzenienie
|
Znaczy ogólnie na ślubie musicie mieć obrączki jeżeli to ślub cywilny, z tego co mi wiadomo na kościelnym jest tak samo
ale takiego nie brałam to nie wiem. Jeżeli nie jesteście pewni zamów obrączki ze stali chirurgicznej na allegro są po 10 zł różne modele i wszystkie rozmiary. My z racji tego że mamy szerokie obrączki zamówiliśmy takie wcześniej żeby sprawdzić czy będzie się je nam wygodnie nosić potem ale były idealne i takie same mamy z prawdziwego złota
|
|
|
|
#1061 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
To nawet nie wiedziałam, że można zażyczyć sobie różną grubość rzęs.
|
|
#1062 |
|
Zakorzenienie
|
A co do makijażu to właśnie bym powiedziała że trzeba go niestety więcej nałożyć niż normalnie i łagodzić efekt właśnie fixerem
wtedy stapia ten makijaż i nie masz efektu maski syndrom tarcia w makijażu jest bardzo ważny i polecam użycie farby do ust albo mega trwałej szminki inaczej szybko wejdzie
|
|
|
|
#1063 |
|
Zakorzenienie
|
Nie trzeba mieć obrączek na ślubie cywilnym. Tylko trzeba uprzedzić urzędnika zeby nie wystartował z testem o wymianie biżuterii
.
|
#1064 |
|
Zakorzenienie
|
A ten mandat mieliśmy za to ze była kolumna motocykli przed nami potem masz samochód ślubny potem znów motocykle potem busy z gośćmi i reszta gości samochodami :-P i pan policjant stwierdził że to zagrożenie dla wszystkich do okola
na jezdni 2 lub 3 pasmowej :-P bez komentarza ale tak mnie tym rozbawił że jak dawał ten mandat to miałam uśmiech od ucha do ucha :-D---------- Dopisano o 21:17 ---------- Poprzedni post napisano o 21:16 ---------- Nie od wewnątrz mamy datę na zewnątrz ukochanej żonie ślubuje ![]() ---------- Dopisano o 21:20 ---------- Poprzedni post napisano o 21:17 ---------- Można mieć grubość długość jaka się chce, można mieć rzęsy z norek (żadne zwierzę przy tym nie cierpi) można mieć rzęsy które są 1;1, 2;1 albo 3;1 tylko one są bardziej delikatne i z innych materiałów ja ogólnie polecam mam zawsze na wakacje święta i ważne uroczystości i co najważniejsze płakać można do oporu :-D
|
|
|
|
#1065 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1066 |
|
Zakorzenienie
|
Ja tam noszę cały czas
znaczy nie wyjdę z domu bez pierścionka obrączki i zegarka ten komplet musi być, mój mąż obrączke ma cały czas na palcu nigdy nie widziałam żeby była zdjęta :-P tak kocha swoją żonkę albo ma za grube palce i mu zejść nie chce :-P ha ha ha
|
|
|
|
#1067 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
. Wytrzymuje czasem nawet 12 h . Nie należy do najtańszych, ale zdecydowanie warto . Jakby któraś z Was chciała, to mogę polecić .
|
|
#1068 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
chyba ze to jakaś tajemnica.
|
|
#1069 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#1070 |
|
Zakorzenienie
|
przecież możesz to reklamować nie ma co się stresować wystarczy złożyć reklamację pokazać co jest nie tak jak być powinno i tyle
|
|
|
|
#1071 |
|
Zakorzenienie
|
Bardziej o czas mi chodzi. A z tymi reklamacjami to ja nie mam nerwow, po ostatnich bataliach z poczta polska! Zabic to malo ☺
|
|
|
|
#1072 |
|
Konto usunięte
|
To ja bardzo zaoszczędziłam - nie miałam ślubu kościelnego ani wesela i bardzo sobie chwalę. Tylko cywilny, godzina z gośćmi a pozniej obiad dla rodziców. Bylo wspaniale
Inna opcja jaką rozważaliśmy to ślub tylko we 2 gdzieś na plaży w Grecji... Nigdy bym tego nie zamieniła na "typowy polski slub z weselem" bo to po prostu nie moja bajka ![]() A moją boho sukienkę ślubną noszę czasem do tej pory na codzień ![]() Wysłane z mojego GT-I9300 przy użyciu Tapatalka Edytowane przez 201608160903 Czas edycji: 2015-11-29 o 23:40 |
|
|
|
#1073 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
W Wawie był ten obiad? Możesz polecić jakaś knajpkę na taka okazje? Ciekawa jestem tej Twojej sukienki i 100% popieram idee.
|
|
#1074 |
|
Zakorzenienie
|
Mi nie zależało na weselu, u mnie mąż chciał taką zabawę
ale nie żałuję po latach było fajnie, my byliśmy zadowoleni a to najważniejsze i jakimś cudem zwróciła nam się kasa z nawiązką na co kompletnie nie liczyliśmy ![]() ---------- Dopisano o 07:52 ---------- Poprzedni post napisano o 07:48 ---------- Co do ślubu za granicą też była u nas taka opcja brana pod uwagę ale było z tym tyle papierkowej roboty że daliśmy spokój, po 1 tam gdzie chcieliśmy ślub nie było polskiego konsulatu, potem po tym ślubie trzeba tamte papiery przetłumaczyć (nie zawsze ale jednak) do swojego urzędu przekazać i oni dopiero tam sporządzaja akt ślubu
|
|
|
|
#1075 | |
|
Zakorzenienie
|
To żadna tajemnica: https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,5...ka-do-ust.html
![]() Mimo opisanych minusów jest rewelacyjna jeśli chodzi o trwałość i na pewno nie powrócę do błyszczyków, bo to strata kasy. Nie używm jej codziennie, bo raz że mam mocny kolor i nie mogę się zawsze ubierać w tonacjach "różowych", a dwa, że niestety wysusza i trzeciego dnia nie dałoby się jej na usta nałożyć. Ale trafiłam na przepiękny kolor który bardzo podkreśla moją urodę. Wystarczy, że się nią pomaluję i od razu wszyscy chwalą, że wypiękniałam :P. Cytat:
Ja też .
|
|
#1076 |
|
Zakorzenienie
|
Spokojnie, ja w Empiku duuużo wywoływałam, kalendarze robiłam i zawsze, jeśli zdjęcia były w dobrej jakości, było ok. A jak wybierałam kiepską jakość to pokazywał się komunikat, że może wyjść nieładnie.
|
|
|
|
#1077 |
|
Zakorzenienie
|
My także darowaliśmy sobie wesele. Obiad dla najbliższych wspaniale się sprawdził
Zdjęcia w USC robiła znajoma fotograf, podczas przyjęcia głównie mąż przyjaciółki. Za sukienkę dałam 150zł w sieciówce, a wyglądała świetnie. Wspaniale wspominam nasz ślub i cieszę się, że oboje nie znosimy wielkich imprez.
|
#1078 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wesele może nie jest konieczne, ale prosta sukienka z sieciówki to dla mnie coś, co można założyć codziennie do pracy nie wystarczyłoby mi to.
|
|
|
|
|
#1079 |
|
Zakorzenienie
|
nasz ślub kosztował tyle co kawalerka w mniejszej miejscowości ale też był na dużą liczbę osób. Sukienkę miałam drogą ale sprzedała się tydzień później po cenie zakupu :-P no i jakimś CUDEM wesele się nam zwróciło z nawiazka co mnie bardzo zdziwiło bo wszyscy zawsze nam mówili że nie ma szansy na zwrócenie się wesela.---------- Dopisano o 15:54 ---------- Poprzedni post napisano o 15:53 ---------- Potem moja świadkowa dochodziła do tego jakim cudem się to udało i uknuła teorię godną Bonda
|
|
|
|
#1080 |
|
Kawaii strona mocy
|
Wcisnę się tutaj w temat weselny z moją dzisiejszą małą dawką szczęścia - miałam kupić pastę do zębów, specjalistyczną, znalazłam w necie, ponad 13 zł za tubkę. Ogólnie rzadko widuję tę firmę, nawet się zdziwiłam, że robią pasty
No, nieważne. Poszłam dzisiaj do drogerii, chciałam zobaczyć czy może jakoś wielkim fartem będzie. I znalazłam, dokładnie taką, jak potrzebowałam. Kosztowała 12 zł, ale była promocja i wyszła niecałe 7 zł za tubkę
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Wizażowe Społeczności
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:28.

jeżeli umiesz się sama pomalować i zrobić perfekcyjne paznokcie to super
.
. Nie mieli kiedy 
Polecam ten sposób - my zanim wzieliśmy kredyt przez prawie rok odkładaliśmy w ten sposób + wszystkie dodatkowo wpadające pieniądze. W ten sposób odłożyliśmy na wkład własny, opłaty okołokredytowe i konieczny na początku, niewielki remont. Do tego w międzyczasie pojechaliśmy na wakacje i zmieniliśmy samochód

. A kiecke chce mieć tez na inne wyjścia 

. Wytrzymuje czasem nawet 12 h