![]() |
#1742 | |||
Zakorzenienie
|
Dot.: Scend Barł czyli Scent Bar LVIII
Cytat:
Ju, będziesz wyglądała jakbyś ją Mężowi zwinęła ![]() ![]() ---------- Dopisano o 22:19 ---------- Poprzedni post napisano o 22:18 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 22:19 ---------- Poprzedni post napisano o 22:19 ---------- Cytat:
![]()
"Jedna z najbardziej podstawowych reguł przetrwania na dowolnej planecie nakazuje nigdy nie drażnić kogoś ubranego w czarną skórę*. *Właśnie dlatego protestujący przeciwko noszeniu przez ludzi skór zwierząt nie wiedzieć czemu nie rzucają farbą w Aniołów Piekieł." - Terry Pratchett |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#1743 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Thnx ![]() Nie chcę TAKICH rzeczy robić bezrefleksyjnie, to jednak big deal, taka już moja natura ![]() ![]() A najgorsza z najgorszych, to chęć uniknięcia błędów moich rodziców. W sumie najlepszą radą była ta, pośrednio niejako podana, przez Agnyskę, gdy opisała swój "przypadek" ![]() Temat nurtuje mnie ostatnio bardziej niż zwykle, bo spędzam dużo czasu z synami kuzynów oraz jestem świadkiem olbrzymich problemów z córką (1,5 l) mojej przyjaciółki. Podejrzewają wręcz te sensoryczne czy jakieś tam zaburzenia, ale już nie wiedzą komu wierzyć, każda książka, każdy lekarz mówią co innego. Chodzą do specjalistów, a tak naprawdę natrafiają na mur, bo każdy ma inną wariację na temat. ![]() A ze spraw lajtowszych - mam kolejny crajsis perfumiany ![]() Dziś na Andrzejowych imieninach byłam niewyperfumowana ![]() ![]() ![]() Edytowane przez rachell111 Czas edycji: 2015-11-29 o 21:38 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1744 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Nie, no oczywiście trywializuję - ja się strasznie przejmowałam, ale znacznie zdrowsze jest znać podstawowe zasady a na resztę reagować na bieżąco - tak jak z ciuchami i przymierzalnią - trzeba mierzyć ![]() Ad toby - tak, mówiłam Wam, jaką chcę formę - pudełko do butów w pionie ![]() Cytat:
Ja bym tylko pokombinowała z tym zapięciem, serio. Bo reszta ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 22:52 ---------- Poprzedni post napisano o 22:47 ---------- Rejcz - ja mam z kolei nową fazę perfumową - wszystko wyprzedałam prócz dwóch flach i już 3 nabyłam ![]() Ninfeo Mio Eau d'Hadrien Eau Mediteraneo Carthussii - więc ten tego ten ![]() I nie myśl zbyt wiele - ad błędów rodziców - im bardziej się chce ich uniknąć, tym większe ryzyko powtórki, niestety. Nie myśl - ba! Dla mnie to akurat jest najtrudniejsze, a doradzam...
![]() |
#1745 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ale muszę powiedzieć, że raportówka jest milion razy łagodniejsza i ładniejsza, może ją kup właśnie? To by było to! ---------- Dopisano o 22:55 ---------- Poprzedni post napisano o 22:52 ---------- Cytat:
![]() ![]() 2. Masz tu 100% racji. Wiem to. będę sobie to powtarzać. Mniej myślenia, to zawsze był mój największy problem ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1746 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
"Jedna z najbardziej podstawowych reguł przetrwania na dowolnej planecie nakazuje nigdy nie drażnić kogoś ubranego w czarną skórę*. *Właśnie dlatego protestujący przeciwko noszeniu przez ludzi skór zwierząt nie wiedzieć czemu nie rzucają farbą w Aniołów Piekieł." - Terry Pratchett |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1747 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cieszą, tak, a jeszcze nie zdążyłam użyć ![]() ![]() Ad. myślenia... mój też... ![]() Niestety, jestem zupełnie rozwalona po piątkowym zdarzeniu - a propos blędy rodziców - moja Mama zadzwoniła do Gucia, żeby Mu złożyć życzenia, akurat trafiła na moment, kiedy był roztrzęsiony i zapłakany po spięciu w świetlicy, i niestety, kiedy chciała z Nim rozmawiać, powiedział "Ale ja nie chcę rozmawiać z babcią..." - i Ona to słyszała. Powiedziała "Wypchaj się, łaski mi nie robisz, nie chcę Cię widzieć, smsów też mi nie przysyłaj, obejdzie się" - ja zmartwiałam, nie zareagowałam, ale od tamtego czasu, kiedy o Niej pomyślę, czuję, że nie jestem gotowa na jakikolwiek kontakt z Nią, jest we mnie tyle agresji, żalu i w ogole... miałam i mam teraz wszystkie możliwe objawy PMS, wiecie, jak to jest... Rozmawialam o tym z Guciem - powiedziałam, że Jej się zrobiło strasznie przykro, kiedy nie chciał przyjąć jej życzeń, że tak się nie powinno Babci mówić, że Ona zareagowała gwałtownie - bo tak ma... Że może zadzwonię do Niej i wytlumaczę, czemu nie chciał gadać - na co Gucio rzekł 'Lepiej nie, bo jeszcze i tobie zrobi awanturę" Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#1748 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Gucio mądrym dzieciakiem jest. Jak w sumie większość dzieci, doskonale wyczuwa różne sytuacje, o których się nie mówi, bo dziecko za małe, i nie zrozumie. Może nie rozumie, ale czuje właściwie. Mogę tylko Ci współczuć ![]() ![]() ![]() To tym razem pozytywnie o dzieciach, ten od kuzyna, jednak go przeceniłam, bo ja traktuję dzieci poważnie. Widzę wieeeeele problemów, jako nie rodzic, mogę tylko wzmacniać pozytywny obraz rodziców, oraz jego samego. Mogę być tylko jednym z wielu czynników. Zauważyłam, już na kilku didach, że cholernie lubią słyszeć, jak ktoś "obcy" chwali ich rodziców. Czują się dumni. Z tym 4-latkiem, jak siedzimy na sofie, i pozwalam mu na oparcie nóżek o moje, taki bardzo, bardzo ciepły kontakt, łapię go za rączkę, to widzę w jakiej jest euforii i widzę w jakiej ja jestem. Strasznie mnie ten kontakt cieszy. Bo jest autentyczny. On sobie patrzy na bajkę, ale czuje bliskość i rozmawia. Cholery małe bardziej właśnie odczuwają świat. ![]() ![]() Edytowane przez rachell111 Czas edycji: 2015-11-29 o 22:41 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1749 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
No tak... moja Mama nie jest łatwą osobą... co jakiś czas zawsze wyskoczy z czymś takim A wiesz, co jeszcze dzieci lubią? Jak się je chwali, ale nie bezpośrednio - tylko jak niby przypadkiem dzieck usłyszy, (to można zaaranżować) że się je chwali w rozmowie z kimś. A że mają radar - to wiadoma rzecz. Była z wizytą u przyjaciółki z trzymiesięcznym chłopcem - i powiem Wam, że on ma spojrzenie nie jak dziecko, ale jak dorosły - żeby tylko... to spojrzenie lustrujące, aż mi się nieswojo zrobiło. Bez słowa, z martwą twarzą lustruje - nie reagując na uśmiech ani nic. Tylko patrzy, surowo ![]() ![]()
![]() |
#1750 | |
Piers do przodu
|
Cytat:
Opis jak Dziecka Kukurydzy ![]() Ju dobrze mówisz, dzieciaki bardzo dobrze rejestrują, jak się o nich mówi i jak ![]()
![]() |
#1751 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() No a ta? Łagodniejsza? http://vooc.pl/pl/p/Raportowka-skorzana-Vintage-P20/137 albo ta : http://vooc.pl/pl/p/Raportowka-torba...intage-P18/130 oraz: http://top-trend.pl/pl/p/Raportowka-...ntage-P20/1666
Nie jestem przesądna. To przynosi nieszczęście. BRULION MALARSKI. Justyna Neyman. http://justynaneyman.blogspot.com/ Edytowane przez justynaneyman Czas edycji: 2015-11-30 o 00:03 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1752 |
Piers do przodu
|
Ju mnie sę widzi pierwsza albo trzecia
![]()
Dying is easy it's living that scares me to death . ![]() Edytowane przez Katty_p13 Czas edycji: 2015-11-30 o 00:07 |
![]() ![]() |
![]() |
#1753 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
#1754 |
Zakorzenienie
|
Dziękuję Wam za rady - ja się tak zafiksowalam, że nie widzę szczegółów i "łagodności" - a, nie powiedziałam, moja pierwsza torba to był tornister z juchtowej skóry - kochałam go
A ta? Musi być czarna, dodam - ew. granat, szarość, ale nie ma http://allegro.pl/skorzana-raportowk...826474183.html
#1755 | |||||
Wiedźma
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Nie dzwoniłabym. Niech się kobieta ogarnie. Jeśli zadzwoni, nie strzelałabym też fochów, nie pouczałabym i nie robiła scen, tylko poprosiłabym o nie inicjowanie kontaktów w dzieckiem dopóki nie dorośnie. Ona. Nie dziecko. Cytat:
![]() Cytat:
Macham znad dołka. Byłam wczoraj na czytaniu Konstytucji. Życzę Wam tygodnia lepszego, niż poprzedni.
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1756 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() 2) to by oznaczało brak kontaktów do jej śmierci - znam jej zawziętość, przerabiałam nie odzywanie się przez półtora roku, chociaż przez Tatę wiedziała, że jestem w szpitalu 3) ![]() A tak w ogóle - to jednego nie rozumiem - bodaj Karrkki napisała "Przecież to nie jest torba!" - no a niby co? ![]() Jeszcze poza bywalczyniami fb nie widziałyście, jak mnie Kolcia "zrobiła" IMG_7289 (Medium).JPG
![]() |
#1757 |
Zakorzenienie
|
Jeszcze tylko ta i już nic więcej nie wkleję
![]() http://allegro.pl/show_item.php?item=5775008932
#1758 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#1759 | |
Zakorzenienie
|
Joł joł baru snad bólu guowy kilejny dzień ...
Cytat:
Nic nie usprawiedliwia zachowania babci, a zachowała się jak dziecko... A Akceptowanie i tłumaczenie takiego zachowania bo ktoś tak ma, prowadzi do tego, że stajemy się mało asertywni , dajemy sobą pomiatać bo ktoś tak ma... ![]()
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#1760 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
Lete ![]() ---------- Dopisano o 10:38 ---------- Poprzedni post napisano o 10:37 ---------- Cytat:
![]() ![]() Dni kiedy nie potrzebuję perfum, bo tak lubię, też mam. 2. Nawzajem ![]() Edytowane przez rachell111 Czas edycji: 2015-11-30 o 09:41 |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#1761 | ||||
Panaroja
|
spod wichury i podłej pogody
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() ![]() ![]() ad sinupret torby sie nie wypowiem , bo dla mnie raportówka/listonoszka w ogóle nie jest torbą tylko narzędziem pracy jak monterska skrzynka z narzędziami ![]()
Cezar się nie starzeje . Cezar dojrzewa ![]() -Morza się zagotują , krainy Dysku pękną , królowie runą w proch , a miasta będą niczym jeziora szkła . Uciekam w góry. -Czy to pomoże ?[...] -Nie , ale stamtąd będzie lepszy widok . Terry P. ![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#1762 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ja tez mam obawy ale już za późno ![]() Cytat:
![]() ale ja też zazwyczaj drobiazgi typu żele kupuję ![]() Cytat:
![]() ja i moja siss tez jesteśmy całkowicie inne ![]() nawet nie wiem jak to skomentować ![]() Cytat:
![]() ad torebki się nie wypowiem bo jakoś ich nie "czuję", ale obiektywnie niektóre mogą się podobać ![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#1763 |
Zakorzenienie
|
U Mam dopsikałam się Si EDP. Niby nie moje, ale takie właśnie nie za słodkie, nie za bardzo jakiekolwiek
![]() ![]() Aaaa wiem co chciałam! Parabell nie potrzebujesz Ty Saaba La Parfum w odlewie chyba 2 ml na smaczek? Wydawało misie, że szukałaś/chciałaś/masz? Edytowane przez rachell111 Czas edycji: 2015-11-30 o 11:39 |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1764 |
niecnotliwa dziewica
|
Ja na takie dni, kiedy nie wiem, czym bym chciała pachnieć i czy w ogóle bym chciała, ale jednak tak
![]() ![]() Doczytałam, co Ju pisała na żółto i brak mi słów ![]()
#1765 |
Zakorzenienie
|
![]()
"Chcę być pomylona , pomyleni mają w głowie Słoneczko ..." Edytowane przez neska951 Czas edycji: 2015-11-30 o 12:01 |
![]() ![]() |
![]() |
#1766 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Króluje PMC oud imperial full intenese Bentley A i ofkors calypso figue ![]() SZOK ![]() ---------- Dopisano o 12:45 ---------- Poprzedni post napisano o 12:41 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 13:00 ---------- Poprzedni post napisano o 12:45 ---------- Cytat:
![]()
![]() |
#1767 |
niecnotliwa dziewica
|
Neska, ale tu nie chodziło o komunikat, tylko o to, ze Mama Ju usłyszała w słuchawce co Gucio powiedział i tak zareagowała
![]()
#1768 | ||||
Zakorzenienie
|
Dobry
![]() Sklep wysłał mi flaszkę tylko nie podał numeru paczki. Normalne to? Cytat:
![]() A to już coś w niej zmienili? ![]() Wzajemnie ![]() Cytat:
![]() No nie torba, bo to narzędzie pracy listonosza ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]()
||||
![]() ![]() |
![]() |
#1769 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#1770 | ||
Panaroja
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]()
Cezar się nie starzeje . Cezar dojrzewa ![]() -Morza się zagotują , krainy Dysku pękną , królowie runą w proch , a miasta będą niczym jeziora szkła . Uciekam w góry. -Czy to pomoże ?[...] -Nie , ale stamtąd będzie lepszy widok . Terry P. ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:29.