Scend Barł czyli Scent Bar LVIII - Strona 58 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Perfumy

Notka

Perfumy Fora, na których znajdziesz porady w zakresie perfum. Zapraszamy do dyskusji.
Zanim napiszesz post zapoznaj się z FAQ oraz Przewodnikiem po perfumach.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-11-28, 23:20   #1711
Polly_
grozi wypollizowaniem

Dot.: Scend Barł czyli Scent Bar LVIII

Cytat:
Napisane przez Karkki Pokaż wiadomość
Co do migacza w oczach, to da się przyzwyczaić, ale irytujące jest to bardzo. Dlatego nie mogę prowadzić auta, bo nigdy nie wiadomo kiedy zacznie migać

Zapytaj u takich co uczą wyplatać. W sieciuni pełno takich kursów.
serio? nie przyszłoby mi do głowy..jak to sie wogole fachowo nazywa? wyplatanie z gałęzi?..czy jakos inaczej?

Cytat:
Napisane przez anastazjaaa2 Pokaż wiadomość

Albo bieże się babcię znajomych, jeśli taką posiadają, albo co chyba bardziej prawdopodobne, rundka po lokalnym ryneczku lub bazarku. I poszukiwania staruszki z wiankami/stroikami świątecznymi. Często o tej porze już stoją, przynajmniej u mnie.

---------- Dopisano o 23:44 ---------- Poprzedni post napisano o 23:42 ----------

O, to jest myśl...

no nie mam takiej babci, a dzis własnie byłam na lokalntym kiermaszu rekodzieła i tylko fajne było stoisko z róznymi uszytymi ozdobami a reszta to plastik fantastik pólpodukt chintki a nie zadne rekodzieło....

kupilam se 3 szmaciane choinki po 6 zeta i tak se siedze i pacze..ze tez ludziom sie chce takie cus robic za 6 zeta? podziwiam zaprawde
Polly_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-28, 23:26   #1712
Karkki
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Polly_ Pokaż wiadomość
serio? nie przyszłoby mi do głowy..jak to sie wogole fachowo nazywa? wyplatanie z gałęzi?..czy jakos inaczej?
Wyplatanie z wikliny

- Terry Pratchett
Karkki jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-28, 23:27   #1713
Betty83
Zakorzenienie

Cytat:
L

no nie mam takiej babci, a dzis własnie byłam na lokalntym kiermaszu rekodzieła i tylko fajne było stoisko z róznymi uszytymi ozdobami a reszta to plastik fantastik pólpodukt chintki a nie zadne rekodzieło....
kupilam se 3 szmaciane choinki po 6 zeta i tak se siedze i pacze..ze tez ludziom sie chce takie cus robic za 6 zeta? podziwiam zaprawde
W Rudniku nad Sanem jest zaglebie wikliniarskie. Gałązki to mogą być witki brzozowe. Ja tylko papierowa wiklina i z iglakow
Betty83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-28, 23:31   #1714
Karkki
Zakorzenienie

Weszłam S przy okazji zakupów powąchać Escady. Escad nie było za to licho mnie podkusiło nabrać próbek, bo miła pani z nudów je zrobiła. Tylko ich nie podpisała, bo byłam pewna, że wiem które jakie. No i jednak nie wiem

- Terry Pratchett
Stary 2015-11-28, 23:34   #1715
Katty_p13
Piers do przodu

Karkki teraz idź szukaj Pani i niech Ci powie która jaka jest

Wicie co?? Kozi ser z majonezem i kawiorem z Cepelina to zuo jest kompletne
Stary 2015-11-29, 00:05   #1716
Betty83
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Katty_p13 Pokaż wiadomość

Ja dziś śledzia po żydowsku...
Stary 2015-11-29, 01:20   #1717
Polly_
grozi wypollizowaniem

tak pacze na te iwkline i ja nie poczebuje takiego porzadnego wyplotu, tylko wscieklego zwoju surowych gałenzi

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2015-11-29, 01:36   #1718
Betty83
Zakorzenienie

Cytat:
tak pacze na te iwkline i ja nie poczebuje takiego porzadnego wyplotu, tylko wscieklego zwoju surowych gałenzi
Poka o co chodzi :,>
Stary 2015-11-29, 01:52   #1719
Karkki
Zakorzenienie

Cytat:
Karkki teraz idź szukaj Pani i niech Ci powie która jaka jest

Za zimno żeby drugi raz się turlać

Cytat:
To Ty gajowego albo kogoś kto sprząta w lesie po wichurach szukasz a nie kogoś kto potrafi wyplatać

- Terry Pratchett
Stary 2015-11-29, 09:16   #1720
anastazjaaa2
Zakorzenienie

Dobry

Cytat:

Niom...ale zawsze to kilka zł do przodu...jak ktoś ma talent w łapkach to szkoda go marnować
anastazjaaa2 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-29, 09:50   #1721
Polly_
grozi wypollizowaniem

Cytat:
Napisane przez Betty83 Pokaż wiadomość
Poka o co chodzi :,>

łotake

http://www.deber.pl/gniazdko/

i jeszcze poczebuje serca w takim wykonie
Stary 2015-11-29, 10:07   #1722
Betty83
Zakorzenienie

Cytat:
łotake

W zeszłym roku robiłam takie stroiki z galazek swierku na kiermasz w szkole. Ale oplatalam drutem i chyba zylka.
Stary 2015-11-29, 10:17   #1723
winter76
RENTGEN RZĄDZI!

GG do winter76

Na temat zachowania dzieci ja się nie wypowiadam Wystarczy mi to co mam w pracy

Jeżeli czegoś nie wolno, a bardzo się chce, to można....
Bądź uprzejmy, zachowuj się profesjonalnie, ale zawsze miej w głowie plan zabójstwa każdej napotkanej osoby
winter76 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-29, 10:37   #1724
Parabelka
Panaroja

snad kothy na kolanach
Cytat:
Napisane przez Corii Pokaż wiadomość
Ja tez miałam syndrom rannego wstawania do szkoły, ale sie go pozbyłam Wsio jest możliwe, dopóki człek zyje i ma jakas tam wolę i cheć pracy nad tym i offym

A po tso kettle, lepsze hantelki, no owszem czasem nie walnełam i hantelkiem, ale to naprawdę rzadko i wiekszej krzywdy jakoś sobie nie zrobiłam az tak aby mnie zraziło to do nich

Ciesze sie, ze rozumiesz

Dziękować Małz sie ucieszy A stacjonarnie można też gdzies to upolować, czy tylko klikac trzeba?
1.ja już przestałam walczyć - porażka na całej linii jestem z rodziny nocnych marków i nie ma na to rady .
2.hantelki mnie w ogóle nie urządzają ani nie cieszą zresztą przy hantlach jest zupełnie inny rozkład ciężaru i praca mięśni , i nie dają tak wszechstronnych efektów jak ketle .
3.no ba
4.nie mam pojęcia , ja ten sklep mam dostępny naziemnie , chociaż oni przede wszystkim przez sieciunię sprzedają , ale może w jakichś kuchniach świata i inszych tego typu miejscach można kupić . Ale jakby klikać przyszło , to jest to sklep pewny i sprawdzony

Cytat:

spałam do wpół do jedenastej i przez chwilę miałam wrażenie , że się wyspałam , ale zaczynam znowu ziewać . Chyba se kawy zrobię czy jak

-Morza się zagotują , krainy Dysku pękną , królowie runą w proch , a miasta będą niczym jeziora szkła . Uciekam w góry.
-Czy to pomoże ?[...]
-Nie , ale stamtąd będzie lepszy widok .
Terry P.
Parabelka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-29, 11:09   #1725
Ewusia_marchew
Zakorzenienie

Cytat:
U mnie odkryto wrodzony talent
]

Cytat:
Napisane przez rachell111 Pokaż wiadomość
A widujesz je w grupach? W miejscach publicznych?

Nom, oby to był tylko pech i zbiegi okoliczności. Choć jak patrzę na te istoty to zauważam pewną prawidłowość - małpi rozum. Nie powiem, ja widzę w dzieciach słitowatość oraz potencjał, rozwój etc, ale to są chwile.
no raczej, przecież nie hoduję ich w domu
a tak serio to no oczywiście ze chodzi mi o obce dzieci które dziś tam widzę, sama jeszcze nie mam, w rodzinie śladowe ilości które dość rzadko widuję
Nie mówię ze nie widuję niegrzecznych dzieci, ale raczej nie zdarzyło mi sie napotkać stada małych potworów
może ja mam szczęście dla odmiany
Cytat:

Rejcz, Ci napiszę jak ja to widzę z tymi dzieciakami ...bo widzę całe stadka z rodzicami, w rożnym wieku i często. Rodzicow kojarzę, znaczy część ...i...jak rodzice normalni i inteligentni, zachowują się kultularnie, to i dzieci są normalne i urocze w większości. Wiadomo, jak to dzieci, ale...słuchają się stosownie do wieku , rozumieja co się do nich mowi i reagują na to. A jak rodzice patologia lub buraki bez kultury, tudzież mają wszystko w zadzie bo wychowanie bezstresowe itd, dziecko male i nie rozumie, a potem się samo sobą zajmie...., to i dzieci nieokiełznane że tak się ladnie wyrażę. W większosci przypadków oczywiście

Edit;
To chyba mniej wiecej jak z psami ( sorry za glupie porownanie) jak wlaścicielowi zależy, włoży trochę pracy, to pies kochany i poukładany, wpatzrony jak w obrazek. A jak właściciel pozwala na wszystko, to w końcu piesek mu łeb odgryzie z tej niczym ie ograniczonej milości ;-)
też tak myślę

no ale przekonamy się w praniu
Cytat:
Napisane przez Parabelka Pokaż wiadomość

1.grucheu też mam , nawet w zapasie kasztana nie znam i nie chcę poznawać a poza tym to od dawna już nic wartego uwagi nie zrobili , produkują niepachnące wody homeopatyczne albo jakieś paskudztwa w styczniu ma wyjść Rose Oud ciekawe co to będzie .
no ja też jakoś ostatnio z zapachów u nich nic ciekawego nie widzę, ale z pielęgnacji mam rzeczy do których wracam

Klara 17.10.2014
Konrad 26.12.2015

Ewusia_marchew jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-29, 11:40   #1726
winter76
RENTGEN RZĄDZI!

GG do winter76

Redzia pozdrawia Bar

Na razie nierozpakowana, leży w szpitalu i się nudzi.

Jeżeli czegoś nie wolno, a bardzo się chce, to można....
Bądź uprzejmy, zachowuj się profesjonalnie, ale zawsze miej w głowie plan zabójstwa każdej napotkanej osoby
winter76 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-29, 12:13   #1727
dzika truskawa
Noc żywych, dzikich tru(p)skawek

Nie nadrabiam, to niemożliwe
Cytat:
To powinnaś sobie poradzić

Cytat:
Napisane przez winter76 Pokaż wiadomość
Redzia pozdrawia Bar

Pozdrów Redzie i przekaż kciuki, kulki i co tam chce

Rozpaczliwie poszukuję chociaż kropelki
:Guerlain Aqua Allegoria Rosa Blanca, Thierry Mugler A*Men: Pure Coffee, Pure Malt Creation, Pure Energy, Pure Wood, Ultra Zest
dzika truskawa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-29, 12:17   #1728
rachell111
Zakorzenienie

Cytat:

Rejcz, Ci napiszę jak ja to widzę z tymi dzieciakami ...bo widzę całe stadka z rodzicami, w rożnym wieku i często. Rodzicow kojarzę, znaczy część ...i...jak rodzice normalni i inteligentni, zachowują się kultularnie, to i dzieci są normalne i urocze w większości. Wiadomo, jak to dzieci, ale...słuchają się stosownie do wieku , rozumieja co się do nich mowi i reagują na to. A jak rodzice patologia lub buraki bez kultury, tudzież mają wszystko w zadzie bo wychowanie bezstresowe itd, dziecko male i nie rozumie, a potem się samo sobą zajmie...., to i dzieci nieokiełznane że tak się ladnie wyrażę. W większosci przypadków oczywiście

Edit;
To chyba mniej wiecej jak z psami ( sorry za glupie porownanie) jak wlaścicielowi zależy, włoży trochę pracy, to pies kochany i poukładany, wpatzrony jak w obrazek. A jak właściciel pozwala na wszystko, to w końcu piesek mu łeb odgryzie z tej niczym ie ograniczonej milości ;-)
A ja myślę, że nie przekłada się ta teoria tak idealnie na życie. To wszytsko ma sens, ale życie weryfikuje, bo dzieci są jednak bardziej skomplikowane. Zresztą super przykład Agnyski, żadna patologia , mega inteligencja, troska, opieka, skupienie na rozwoju, a sama przyznaje, podaje przykłady jak mały potrafi się nie słuchać, przeżywać swoiste bunty, co zresztą dotyczy większości dzieci. Chyba trzeba się z tym po prostu pogodzić, że tak już jest, że to się przytrafi każdemu. Że taka już ich natura, natura rozwoju, doświadczanie różnych emocji.

Cytat:
1.musiały to być popisówki , bo jak mówię -dziecko odo małego przyzwyczajone słuchać rodzica ,będzie go słuchało chociaż trochę . Oczywiście że dzieci też na zasadzie małpiego rozumu działają , ale od tego są rodzice , żeby umieć w porę takie działania zauważać i reagować , tylko tak jak mówiłam wymaga to wysiłku - obserwacji , konsekwencji , stanowczości itp czyli wielu męczących rzeczy .

2.a nie na tle nerwowym ono aby ?

dokładnie początki wychowania polegają na wpajaniu odruchów - czyli tresurze . Podstawowa rzecz którą trzeba dziecku wpoić to posłuszeństwo wobec rodzica , bo bez tego żadne zakazy , nakazy , polecenia itp nie podziałają .

Po sterydzie kothowe syfki jakby przyschły atfutfutfu odpukać .
1. No zapewne popisówy. Wolę tak myśleć

2. A niby jakim cudem? Mam to czysto mechaniczne, zależne od postawy, siedzenia, leżenia, pochyłu w przód - nic, pochyłu w tył - masakra, ruchu, bezruchu etc. No i dzieje się najczęściej po jedzeniu/piciu. Jak gadam to nic się nie dzieje. Bo i śliny się mniej przełyka, a tak to mi wpada nie tam gdzie trzeba, i tabletki też Eeeech.

3. Z teorią się zgadzam, ciekawam tylko ilu rodziców stwierdzi z dumą radością i czystym sumieniem, że ona się w życiu sprawdziła im, udała. Ja jeszcze takich nie poznałam. A mam styczność z mnóstwem.

Za Red

---------- Dopisano o 13:15 ---------- Poprzedni post napisano o 13:13 ----------

Cytat:
Napisane przez dzika truskawa Pokaż wiadomość

Heloł

---------- Dopisano o 13:17 ---------- Poprzedni post napisano o 13:15 ----------

Cytat:
Napisane przez Ewusia_marchew Pokaż wiadomość
no raczej, przecież nie hoduję ich w domu
a tak serio to no oczywiście ze chodzi mi o obce dzieci które dziś tam widzę, sama jeszcze nie mam, w rodzinie śladowe ilości które dość rzadko widuję
Nie mówię ze nie widuję niegrzecznych dzieci, ale raczej nie zdarzyło mi sie napotkać stada małych potworów
może ja mam szczęście dla odmiany
Miałam na myśli to, że zazwyczaj spotykamy je u znajomych, w kręgach znajomych, pojedynczo, ewentualnie w duecie, rzadko kiedy w takiej grupie in public
rachell111 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-29, 12:32   #1729
Karkki
Zakorzenienie

Dobry

Cytat:
łotake

Poszukaj na drzewach po wichurze
A poważnie, to takie tu na każdym rogu sprzedają przed Wielkanocą tylko nie tak misternie uplecione - wyglądają bardziej na "artystyczny nieład".

Cytat:
Redzia pozdrawia Bar

Pozdrów Redzię! I

Cytat:

- Terry Pratchett

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2015-11-29, 13:32   #1730
Ewusia_marchew
Zakorzenienie

Cytat:
Redzia pozdrawia Bar

pozdrowienia i kciuki dla niej

no to niewesoło ma, mam nadzieję ze niedługo się rozpakuje

Cytat:

Cytat:
A ja myślę, że nie przekłada się ta teoria tak idealnie na życie. To wszytsko ma sens, ale życie weryfikuje, bo dzieci są jednak bardziej skomplikowane. Zresztą super przykład Agnyski, żadna patologia , mega inteligencja, troska, opieka, skupienie na rozwoju, a sama przyznaje, podaje przykłady jak mały potrafi się nie słuchać, przeżywać swoiste bunty, co zresztą dotyczy większości dzieci. Chyba trzeba się z tym po prostu pogodzić, że tak już jest, że to się przytrafi każdemu. Że taka już ich natura, natura rozwoju, doświadczanie różnych emocji.
no wiadomo że to chyba trzeba byłoby mieć jakieś prze-szczęście żeby mając dziecko uniknąć wszelkich buntów, niezależnie od wychowania, dziecko tez jakiś temperament ma
Ja tam mam nadzieję ze mój nie odziedziczy temperamentu po mnie bo niestety, mimo że moi rodzice wychowywali mnie naprawdę dobrze, to nieraz zrobiłam im "imprezę" typu rzucanie się w histerii na podłogę w miejscach publicznych
oczywiście sobie "nie pozwalali" i starali sie z tym walczyć, no ale cóż, charakteru nie oszukasz, do dziś mam skłonności do histerii, jestem miła i spokojna, ale jak mnie coś wkurzy to lepiej uciekać

Cytat:
Miałam na myśli to, że zazwyczaj spotykamy je u znajomych, w kręgach znajomych, pojedynczo, ewentualnie w duecie, rzadko kiedy w takiej grupie in public
no ja raczej u znajomych nie spotkam, bo w większości bezdzietni, raczej mówię o opcych na placach zabaw, na wakacjach z rodzicami, w sklepach itp

Klara 17.10.2014
Konrad 26.12.2015

Ewusia_marchew jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-29, 13:38   #1731
Betty83
Zakorzenienie

Polly, a bocianie gniazdo, nieuzywane oczywiście?
Stary 2015-11-29, 13:41   #1732
rachell111
Zakorzenienie

Cytat:
no wiadomo że to chyba trzeba byłoby mieć jakieś prze-szczęście żeby mając dziecko uniknąć wszelkich buntów, niezależnie od wychowania, dziecko tez jakiś temperament ma
Ja tam mam nadzieję ze mój nie odziedziczy temperamentu po mnie bo niestety, mimo że moi rodzice wychowywali mnie naprawdę dobrze, to nieraz zrobiłam im "imprezę" typu rzucanie się w histerii na podłogę w miejscach publicznych
oczywiście sobie "nie pozwalali" i starali sie z tym walczyć, no ale cóż, charakteru nie oszukasz, do dziś mam skłonności do histerii, jestem miła i spokojna, ale jak mnie coś wkurzy to lepiej uciekać
Otóż to! Wychowanie wychowaniem, a jakieś "skłonności" natura, geny? swoje Miałam i mam do dziś podobnie.

Dlatego mam takie obawy, że być może dostanę nieźle po garach, coś w stylu karma wróci
Stary 2015-11-29, 14:01   #1733
Parabelka
Panaroja

Cytat:
no ja też jakoś ostatnio z zapachów u nich nic ciekawego nie widzę, ale z pielęgnacji mam rzeczy do których wracam
ja tylko jestem wierna żelom pod prysznic bo z pielęgnacji znaczy kremy , te co mi robio dobrze na paszczę mają kompletnie nieprzyjazne ceny
Cytat:
Redzia pozdrawia Bar

Bar pozdrawia Redzię , niech się zdrowo i bezproblemowo wypakowuje
Cytat:

Tru
Cytat:

No zapewne popisówy. Wolę tak myśleć

2. A niby jakim cudem? Mam to czysto mechaniczne, zależne od postawy, siedzenia, leżenia, pochyłu w przód - nic, pochyłu w tył - masakra, ruchu, bezruchu etc. No i dzieje się najczęściej po jedzeniu/piciu. Jak gadam to nic się nie dzieje. Bo i śliny się mniej przełyka, a tak to mi wpada nie tam gdzie trzeba, i tabletki też Eeeech.

3. Z teorią się zgadzam, ciekawam tylko ilu rodziców stwierdzi z dumą radością i czystym sumieniem, że ona się w życiu sprawdziła im, udała. Ja jeszcze takich nie poznałam. A mam styczność z mnóstwem.
1.oczywiście że do tego dochodzą geny , bunty i cały rozwój , ale właśnie na tym polega rzecz , że dobrze się zapoznać z etapami rozwoju dida i być na nie moralnie przygotowanym , oraz przygotować sobie jakiś sposób postępowania ,a nie rozkładać bezradnie ręce i "bo on nie chce" , a znakomita większość ludzi tak postępuje - znaczy rozkłada ręce .
2.zdecydowanie pokazówka .
3.to może masz jakąś dyskretną anomalię rozwojową nerwowo-mięśniową , zdarzającą się w 0,2% przypadków ? Bywa i tak
4.Minimalna ilość rodziców wprowadza ją w życie , bo wymaga z ich strony nieustannej pracy i wysiłku . A łatwiej odpuścić i sobie serial obejrzeć Mam szczęście znać kilka takich przypadków - dzieci zawsze były normalne , posłuszne i nie wariowały , od niemowlaka .
Cytat:
Otóż to! Wychowanie wychowaniem, a jakieś "skłonności" natura, geny? swoje Miałam i mam do dziś podobnie.
dlatego wychowanie dziecka jest tak trudne i wymaga tyle pracy . A część tych rozrabiających dzieci ma na przykład zaburzenia integracji sensorycznej i wymaga terapii , ale rodzice potrafią wiedzieć lepiej że nie trzeba i że on tak ma po mnie a że dzieciak będzie miał problemy w przedszkolu i szkole i to poważne, do nich nie dociera . Jak Śnieżka opowiada , jakich ma rodziców u siebie - z pozoru inteligentni, wykształceni itp a w rzeczywistości idioci - trudno się dziwić , że potem dzieci się zachowują jak się zachowują

-Morza się zagotują , krainy Dysku pękną , królowie runą w proch , a miasta będą niczym jeziora szkła . Uciekam w góry.
-Czy to pomoże ?[...]
-Nie , ale stamtąd będzie lepszy widok .
Terry P.
Parabelka jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2015-11-29, 15:05   #1734
rachell111
Zakorzenienie

Cytat:
3.to może masz jakąś dyskretną anomalię rozwojową nerwowo-mięśniową , zdarzającą się w 0,2% przypadków ? Bywa i tak
I to chyba najsensowniejszy trop, gdyż albowiem mój ojciec też miał na tym tle identyczne problemy.
Stary 2015-11-29, 16:12   #1735
Polly_
grozi wypollizowaniem

w kwestii dzieci to kazde ma inny temperament i tyle, znam wiele przykladów ze dzieci wychowywane przez jednych rodziców potrafia byc skrajnie rózne...wystarczy spojrzec na moje didy , mała jest takim małym cwaniaczkiem stawiajacym na swoim ze sie normalnie boje co bedzie potem
Stary 2015-11-29, 16:33   #1736
rachell111
Zakorzenienie

Cytat:
w kwestii dzieci to kazde ma inny temperament i tyle, znam wiele przykladów ze dzieci wychowywane przez jednych rodziców potrafia byc skrajnie rózne...wystarczy spojrzec na moje didy , mała jest takim małym cwaniaczkiem stawiajacym na swoim ze sie normalnie boje co bedzie potem

No nie inaczej, o to mi od początku chodziło, że wychowanie nie ma wpływu na wszystko, na charakter, naturę, coś co jakby w genach zapisane Ża czasem rodzice nie robią nic źle, a dzieci są jakieś out of control.

Edytowane przez rachell111
Czas edycji: 2015-11-29 o 16:36
Stary 2015-11-29, 20:21   #1737
Polly_
grozi wypollizowaniem

Cytat:
Polly, a bocianie gniazdo, nieuzywane oczywiście?
hmmm..ale skad wziac i skad wiedziec ze nieuzywane? i co bocian na to?

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2015-11-29, 20:42   #1738
justynaneyman
Zakorzenienie

Cytat:
no po pierwsze od razu po studiach stwierdziłam ze nie będę robić nic związanego ze studiami i się przekwalifikowałam jednocześnie studiując i pracując już w tym nowym kierunku. Stricte w tej branży jakieś 2 lata pracowałam u 2 pracodawców. Później zaczęłam robić typowo przy projektach i tam też zajmowałam różne stanowiska od zarządzania poprzez rozliczanie finansowe (a podobno humanistką jestem ) aż po pisanie nowych projektów. W międzyczasie robiłam też tłumaczenia i korekty tekstów. Ogólnie na żadnym stanowisku nie byłam dłużej niż rok. Niby mniej więcej kręcę się w jednej branży, ale tak jak wiatr zawieje to się douczam i zajmuję nowymi rzeczami

Znad wody mineralnej
podziwiam takie osoby, brawo

Cytat:
Napisane przez Redhaired Witch Pokaż wiadomość
Lete na KTG bo tętno zawężone a brzuch twardawy. Gin straszy, że zatrzymają tak więc na wszelki wypadek żegnajcie
Over and out.
O rety, trzymam wszystko

Cytat:
Dostałąm zaproszenie z Zus na komisję .... teraz zaczęłam się zastanawiać jak wyjdzie
dobrze wyjdzie - czuję to

Cytat:
Po 2 h w poczekalni u lekarza okropnie zmarzłam, ale pal licho dreszcze, natomiast dopadła mnie przeokrutna refleksja ad dzieci. Moja rodzinna jest pediatrą, ten cyrk, którego dziś byłam świadkiem, doprowadził mnie do niebezpiecznych wniosków. Dzieci to potwory, a rodzice to ich ofiary. Ja tego nie wytrzymam, to jest niemożliwe, żebym przetrwała coś tak destrukcyjnego na ludzką psychikę. Te dzieci, wiek 2-5 nei reagowały na NIC!!! NIC! A rodzice gimnastykowali się jak mogli, reagowali, imo postępowali na milion poprawnych sposób, robili wszystko ok, tzn wedle tego co się powinno robić i mówić do dzieci w tym wieku,a one NIIIIIIIIIIIIIC, jakby miały kaszkę zamiast mózgu. Grochem o ścianę. Te matki, babcie i dziadkowie, byli na granicy rozpaczy. Siwy dym. Rejestratorka, widząc moje wybałuszone gały, wycedziła mi tylko przez zęby - tak jest zawsze. Koszmar. Nie wiem, nie chce mi się wierzyć, że to taki zbieg okoliczności, że trafiłam na takie egzemplarze a reszta jest słit i w ogóle. Z 8 sztuk ich tam było. Dłuuuuugo dochodziłam do siebie.
Wiesz, że ja się zastanawiam, jak to jest naprawdę, ale z twoją chęcią. Wiele razy obserwuję, że spina Cię strach - jakbyś chciała, żeby Ci ktoś powiedział "Masz rację, nie każda powinna być matką, Ty nie, więc daj sobie spokój".
Nie twierdzę, że nie widziałaś tego, o czym piszesz, ale wiesz... Parabelka napisała wszystko, co ja bym mogła.
To tak, jak np ktoś z zielonymi włosami po próbie spopielenia wszędzie widzi zielonkawy blond

Zakrzyknęłabym "odwagi", ale to chyba nie ma sensu

Cytat:

Ty to masz pecha, z każdej strony Cie coś zniechęca do macierzyństwa ja jak spotykam jakieś dzieci to zazwyczaj są słit
no właśnie - poza tym jedna sprawa - pojedyńcze, inna - grupa

No więc znalazłam tą pudełkową torbę - pytanie : producent, niejaki pan Niedźwiedź z Podhala, może mi zrobić dowolne zapięcie - brać to, czy jakieś inne? Ja bym jeszcze te skośne przeszycia na rogach skasowała (zastąpiła kwadratowymi)

torrrba.jpeg

BRULION MALARSKI. Justyna Neyman.
http://justynaneyman.blogspot.com/

justynaneyman jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-29, 20:58   #1739
rachell111
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez justynaneyman Pokaż wiadomość

Wiesz, że ja się zastanawiam, jak to jest naprawdę, ale z twoją chęcią. Wiele razy obserwuję, że spina Cię strach - jakbyś chciała, żeby Ci ktoś powiedział "Masz rację, nie każda powinna być matką, Ty nie, więc daj sobie spokój".
Nie twierdzę, że nie widziałaś tego, o czym piszesz, ale wiesz... Parabelka napisała wszystko, co ja bym mogła.
To tak, jak np ktoś z zielonymi włosami po próbie spopielenia wszędzie widzi zielonkawy blond

Zakrzyknęłabym "odwagi", ale to chyba nie ma sensu

no właśnie - poza tym jedna sprawa - pojedyńcze, inna - grupa

No więc znalazłam tą pudełkową torbę - pytanie : producent, niejaki pan Niedźwiedź z Podhala, może mi zrobić dowolne zapięcie - brać to, czy jakieś inne? Ja bym jeszcze te skośne przeszycia na rogach skasowała (zastąpiła kwadratowymi)

Załącznik 6096952
Masz rację, tak to wygląda. Ale jest jedno zasadnicze ale - ja wiem czego chcę, i się nie cofnę. Obserwacje jednak poczyniam, albowiem nie jestem pozbawiona ani wzroku, ani słuchu ani wrażliwości. Ot artykułuję swoje refleksje. Nie potrzebuję ani zrozumienia, ani się nie waham, nic co by ktokolwiek powiedział, uczynił, nawet stado mikro-diabłów nie zmieni mojej decyzji.

Ma sens jak najbardziej, gdyż odwaga będzie mi bardzo potrzebna.

Ad torba. Tym razem nic nie powiem dobrze? Chyba, że będziesz nalegać, ale co byś zrobiła, nie sugerując się poradami?
Dobra, nie wytrzymam, poza tym to by było nieuczciwe z mojej strony. Torba kojarzy mi sie automatycznie z górniczymi torbami mojego dziadka etc. Nie sądzę, żebyś była z nią szczęśliwa.

Edytowane przez rachell111
Czas edycji: 2015-11-29 o 21:03
Stary 2015-11-29, 21:10   #1740
Polly_
grozi wypollizowaniem

sorki ze nie ctyje tylko tak wyskakuje ..ale czytam Was..w spr, rejcz to imho godne pochwały jest jednak przemyslenie pewnych spraw, skonfrontowanie róznych aspektów ze swoją osobowością...

---------- Dopisano o 22:10 ---------- Poprzedni post napisano o 22:09 ----------

zapisalam obie w planie na jutro-oblukac babcie na rynku
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Perfumy

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości