![]() |
#1111 | ||||
Wtajemniczenie
|
Dot.: Mamusie styczniowe 2016, cz. VII
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Gratuluje tygodnia ![]() Cytat:
ja pisalam o tych nasilaniach sie, polozna ostatnio tak polozna mowila w SR.. Bardzo Ci wspolczuje ![]() Ja nie spie od 4.30 i nie moge zasnac.. Wieje u nas dzis okropnie. Znow caly dzien bede nieprzytomna po takiej nocce.. |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#1112 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Przecież i tak nigdy nie odnosisz się do naszych postów, tylko meldujesz co u Ciebie, więc co za różnica, czy było coś ciekawego, czy nie? O przepraszam, ewentualnie zadajesz pytania i oczekujesz na nie odpowiedzi ![]() Sorry, ale już dawno miałam to napisać, bo nie tylko ja to zauważyłam ![]() Nijak mnie to nie dziwi, bo przecież na wątku PMkowym było identycznie ![]() Joanna, gratki wózka ![]() A 32 dni to jest nic, zwłaszcza, że już 2 tygodnie przed terminem możemy spokojnie rodzić, co w sumie oznacza, że zostały 2 tygodnie (!). Fajnie, że Wam się układa, może coś zrozumiał ![]() Magdusia, ja mam swoje pozytywne testy, podpisałam markerem datę na jednym i drugim i schowałam na pamiątkę ![]() Jerzyczka, polecam Bananową Annę, kupiłam już 2 czy 3 dzieciom i zawsze trafiony prezent ![]() U nas też dziś wieje porządnie, ciśnienie dość niskie (984), więc pewnie i od tego boli głowa. Ua00, 30 testów robiłaś?! Szalona ![]() Kinga, gratki imienia, bardzo je lubię ![]() I graki nowego tygodnia ![]() Co do brzucha,to mnie generalnie nigdy nie boli, nie napina się itd, ale w nocy np. przy przewracaniu z boku na bok albo jak idę siku, to właśnie kłuje, także to chyba jest spowodowane dłuższym leżeniem i nagłą zmianą pozycji (mimo, że przecież nie wyskakuję z łóżka w 3s.) Uch, miałam taaakie plany dzisiaj co to nie porobię w domu, bo nigdzie dziś nie muszę jechać, to czuję że zaraz zjem śniadanie i pewnie położę się do spania.. Czekam tylko aż skończy się w piecu palić. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1113 |
Zakorzenienie
|
Witam się i ja
![]() Widzę, że sporo zaliczyło bezsenną nockę. Dotka ale Ci współczuję tej zgagi i tego wszystkiego ![]() Kinga mnie może nie kłuje, ale twardnieje i ciągnie jak wstaję w nocy. A że wstaje mega często to no... ![]() Gratki nowych tygodni ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1114 |
Zakorzenienie
|
Niepozorna, jeszcze z nim nie gadałam, bo miałam wizytę 2.11 i wtedy nie było tak źle, a na samym początku ciąży zalecił wlaśnie Gavsiscon. W środę idę, to go zapytam czy coś jeszcze mogę zrobić.. Bo wszędzie piszą żeby jeść mało. No to jem mało, bo jem połowę tego, co przed ciążą, to mam nie jeść w ogóle nic?
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1115 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
No to trzymam kciuki, żeby coś skutecznego doradził, bo przecież mniej jeść już nie możesz. Zresztą często masz też na czczo takie "atrakcje" więc już w ogóle ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1116 |
Wtajemniczenie
|
Dotka, zaraz musze zobaczyc co to ta Bananowa Anna
![]() Naprawde niefajnie masz z ta zgage, to chyba jedyna ciazowa przypadlosc,ktora jeszcze mnie nie dotyczy a idzie juz 36 tydzien.. Moze mi sie upiecze? Jejku, jak jedna nie kluje,to inna mdli.. Ciaza, o blogoslawiony stanie ![]() niepozorna, mnie tez wlasnie twardnieje w nocy jak wstaje,teraz nawet chyba bardziej bolesnie,ale juz sie tym nie przejmuje nawet,w koncu blizej niz dalej :p ---------- Dopisano o 07:18 ---------- Poprzedni post napisano o 07:18 ---------- a Kuba mnie dzis tak smyra po prawej stronie brzucha,ze podskakuje co chwile,bo chyba jakis nerw wymacal ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1117 |
Rozeznanie
|
Dotka ja też walczę ze zgagą i ulewaniem. Dwa razy zdarzyło mi się w środku nocy zakrztusić kolacją i przez sen się dusić. Aż tż mnie budził przestraszony.
Co do bólu brzucha to mnie boli jak w nocy wstaję siku ale to chyba grawitacja tak działa.
![]() |
#1118 |
Wtajemniczenie
|
Ale swietna ta Bananowa Anna!
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1119 |
Rozeznanie
|
A co do testów, to zostało mi zdjęcie które wysłałam rodzicom i siostrom. TŻ wywalił testy, bo to przecież mocz był. Nawet nie wiedziałam kiedy
![]()
#1120 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja też się nie przejmuje ![]() ![]() Mi Młody wczoraj wieczorem musiał coś ucisnąć, bo też mi brzuch drgał masakrycznie. A dzisiaj standardowo ćwiczy te swoje szpagaty, bo wypycha nóżki po obu stronach brzucha no i ma czkawkę... |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1121 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Pietrusiowata, o matulu, to też niezłe akcje u Ciebie ![]() Jerzyczka, możliwe, że Cię ominie (oby!). Ja mam zgagę już od baaardzo dawna, tylko na początku była sporadyczna i generalnie od konkretnych produktów (np. cebula+czosnek), a teraz no to tak jak mówię: nawet jak nie jem, to mam zgagę, albo jak jem zwykłe kanapki to też. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1122 |
Zakorzenienie
|
Aż też sprawdziłam tą Bananową Annę, super jest
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1123 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Zawsze to podpowiadam jak ktoś pyta, co kupić takiemu maluchowi, zwłaszcza że u tych, którym ja kupowałam, naprawdę się sprawdziło, a można zawiesić w leżaczku-bujaczku, przy łóżku, albo w wózku ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1124 |
Rozeznanie
|
Ja też od razu wygooglowałam
---------- Dopisano o 07:30 ---------- Poprzedni post napisano o 07:28 ---------- A słyszałyście o żyrafie Sophie? Bo zastanawiam się nad nią, niby super opinie a jednak to gryzak za 70 zł
#1125 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ale dobrze,ze zdjecie masz ![]() Cytat:
![]() Ruchliwe te nasze dzieciaki :p Dotka, ta Bananowa Anna jest czaderska wlasnie jako zawieszka ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1126 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1127 |
Rozeznanie
|
No ja też Bananową Annę dodaję do listy
![]()
#1128 |
Wtajemniczenie
|
Tez slyszalam,ze jest super ![]() ![]() W ogole teraz nas wyprawka kosztuje krocie, a co dopiero potem zabawki. Przeciez one sa rownie swietne co drogie :P jedna lepsza od drugiej :p |
![]() ![]() |
![]() |
#1129 |
Zakorzenienie
|
imię Szymek bardzo mi się podoba
![]() DOTKA, tak, mam 2 ![]() ![]() ![]()
#1130 | |
Zakorzenienie
|
Mamusie styczniowe 2016, cz. VII
Cytat:
Też musiałam odszukać ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1131 |
Zakorzenienie
|
Mi się podobają drewniane gryzaki. Ale ogólnie mam hopla na punkcie drewnianych zabawek. Ta żyrafka jest słodka
![]() I chciałabym kupić gryzaka zebrę, jakiegoś miękkiego ![]() A na razie mam tylko słonia [IMG] http://i91.twenga.com/gry-i-zabawki/...863109902b.jpg [/IMG]
30.12.2012 ![]() 26.04.2014 ![]() Edytowane przez medeline Czas edycji: 2015-11-30 o 06:42 |
![]() ![]() |
![]() |
#1132 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#1133 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ja ostatnio znalazlam filmik z poczatku ciazy jak sie nagralam z mezem i mowie, ze mam Kube w brzuchu, a On "nie wiadomo, nie, Michał bedzie" a ja w tle ruszam ustami i mowie "I tak wiem,ze jestes Kubą" ![]() ![]() ![]() Takze nie wszystko stracone z Twoim imieniem, bo potem jeszcze ja myslalam nad innym, a tż powtarzal jak zaczarowany,ze to Kuba i nikt inny ![]() ---------- Dopisano o 07:45 ---------- Poprzedni post napisano o 07:43 ---------- Cytat:
Moglas kupic, bo z tego widze, kazda matka aż jednego dziecka juz odradza wszystko co sie chce kupic ![]() ![]() Tez zwariowalam ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1134 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Fajnie by było ![]() ![]()
![]() |
#1135 |
Rozeznanie
|
U mnie tż chciał Borysa... Nasze mamy przerażone, bo to imię jak dla rosyjskiego gangstera :P Ja chciałam Jasia i musiałam tak wmówić tż, że do dzisiaj myśli że sam wymyślił tą opcję
![]()
#1137 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja chcę Leszka. On by wolał Seweryna lub Rafała. Zawsze, w poruszanym temacie pyta, czy nie chcę Dominika. Bardzo mi się podoba, ale to mój były, którego porzuciłam 12 lat temu na rzecz męża, no i nie chcę ![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1138 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Akurat są dzieci, które nie znoszą być otulane, ale znaczna większość to lubi, bo zwyczajnie przypomina im to jak jest w brzuchu u mamy. Poza tym niektóre dzieci mają tak silny odruch Moro, że bez otulania będą się same wybudzać i będą niespokojne ![]() Okej, u niej się nie przydało, ale nie jest powiedziane, że i u Was tak będzie ![]() Podobnie jest np. z chustami - większość dzieci to lubi, ale są takie, które będą się darły jak opętane i broń boże ich w chuście nie nosić ![]() Na belly info odnośnie 34tc Jeśli martwiłaś się przedwczesnym porodem, możesz teraz odetchnąć. Urodzone teraz, Twoje dziecko nazwane zostałoby dzieckiem urodzonym przedwcześnie, a nie wcześniakiem. Różnica polega na tym, że przedwcześnie urodzone dziecko ma już prawdopodobnie rozwinięte płuca, zatem jest niewielkie ryzyko że trafi na oddział intensywnej terapii. Med,a jakie to imię wybrałaś? |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1139 |
Wtajemniczenie
|
Czyli w sumie rozpracowalysmy tżtow pod wzgledem imion
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1140 |
Zakorzenienie
|
Niepozorna, a u Was jakie imię miało być?
Med, Leszek jakoś nie w moim guście ![]() Ja jestem w szoku, bo my od dawna mamy wybrane imię i aż się dziwię, że t się nie zmienia ![]() ![]() Chociaż mój dziadek dobry: oglądali z mamą wiadomości i wypowiadał się Witold Waszczykowski. Na co mama mówi: no tato, tak będzie miał na imię Twój prawnuk! Na co dziadek: - aaaaa, to Wicek będzie! A mama mówi, że no jaki Wicek znowu? Że Wicek to Wincenty, a Witold to Witek. Ale juz przypuszczam, ze bedzie do niego Wicek mówił ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 02:41.