|
|
#2341 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie Kwietniowe 2015! cz. 10
Cytat:
Mnie też denerwuje, mama tz jest najlepsza w tym temacie....zostaje z Maja cały dzień np. Wracam i się pytam czy Maja zjadła obiad, który zostawiłam, a oba mówi, że nie chciała, ja zdziwiona, bo cały dzień glodna?! A ona rozkoszne, że zjadła tyle słodyczy, że nie jest głodna, to się pytam czemu dala Mai je, a ona,że dlatego, bo Maja chciała! |
|
|
|
|
#2342 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
My mamy sposoby na nasze dzieciaki i nie odpuszczamy
|
|
#2343 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
i karmienia slodyczami.
|
|
|
|
|
#2344 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
nawet jak od razu się nie szczerzy to obserwuje z zaciekawieniem, ale my w sumie często do ludzi chodzimy Probowalam ululac Maćka dziś i ciężko to szło, wyszłam Do Mai na chwile, wracam, a tz juz z Mackiem śpią..hehe |
||
|
|
|
#2345 |
|
Zakorzenienie
|
Dobranoc
|
#2346 |
|
Zakorzenienie
|
Hanka gratuluję zebolka! Nam też chyba idzie i tez mamy gluciory i temp. 37wczoraj, 38 przedwczoraj, dziś ok.
Chyba idzie nam górna dwojka. ---------- Dopisano o 23:17 ---------- Poprzedni post napisano o 23:17 ---------- Jaka kolejność jęz zębów? |
|
|
|
#2347 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
jaka to odżywka? Ja poszukuje fajnej. Jak jest jak mówisz to walasnie znalazłaś odżywkę idealna i muszę ja mieć! Cytat:
o to moja teściowa tak ma. Za to moja mama nie odpuszcza, a zwłaszcza jak ja poproszę żeby nie dawała czy np. Po obiedzie to się słucha.dlatego wolę z nią zostawiać dzieciaki bo wiem że zjedzą co mają zjesc,dostaną owoce/warzywa a na końcu słodycze i to też nie pół szafki. Cytat:
Jedynki na dole Jedynki na górze Dwójki na dole Dwójki u góry Czwórki Trojki ---------- Dopisano o 23:48 ---------- Poprzedni post napisano o 23:48 ---------- Ale u mnie nie jest tak jak w rospisce |
||||
|
|
|
#2348 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2349 |
|
Wtajemniczenie
|
U nas idzie górna jedynka i dwie dwójki tak więc momentami jest wesoło :p jak posmaruje dentinox to zaraz zlizuje
|
|
|
|
#2350 |
|
Zakorzenienie
|
Hej! U nas pobudka przed 8, w nocy jedno karmienie
Ada kaszle dużo, na 14 15 mamy lekarza ![]() U nas Ada raczej nie boi sie nowych twarzy, wczoraj to wogole, na tylu rękach była i u nikogo nie płakała. Właśnie podziwiali ją tam za to Kilka razy owszem w życiu sie rozpłakała, jak ktoś nagle blisko i głośno zaczął coś do niej zagadywać. Ja wczoraj o 22 poszłam spac i wcześniej drzemkę na kanapie strzeliłam, to wyspana teoretycznie jestem ale też jestem lekko podziębiona.
|
#2351 |
|
Zakorzenienie
|
Wyszły dwie jedynki dolne a teraz wylazla górna dwojka. Obecnie o pierszenstwo walczą obie górne jedynki i dwojka,zobaczymy bo białe są już od tygodnia
---------- Dopisano o 08:56 ---------- Poprzedni post napisano o 08:55 ---------- Dziś znów przespalam cela nocke!pobudka o 7. A Ale kladla spać babcia bo byliśmy w teatrze z okazji urodzin M. |
|
|
|
#2352 |
|
Zakorzenienie
|
Ach, dzis moje dziecko nocą było cudne! Wstała raz o 6.30 na butle i dała mi spac do teraz! Szok! Żadnych pobudek na smoka itp. Ciekawe, czy teraz nDrobi :p
|
|
|
|
#2353 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A u nas górnych jedynek brak, za to górna dwójka jest
|
|
#2354 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
#2355 |
|
Zakorzenienie
|
Hej.
Noc paskudna. Mloda sie krecila i jojczala przez sen ze w koncu do nas wziełam aby nie stac nad lozeczkiem pol nocy. MADZIX to programy w ktorych sama ustawiasz przeslone/czas otwarcia migawki/iso.. jakby co to polecam ten kurs, ja sporo wiedzialam juz w tym temacie ale i tak wiedze uzupelnilam a Tobie by pomoglo pozegnac sie z automatem ![]() MAJKA ja tez sie nie prosze. Zreszta mala widzial moze 5 razy i to na chwile wiec pewnie by sie mala wystraszyla.. KAMILOVE P i S na aparacie to nie photoshop i z niego nawet nie korzystam obrabiajac foty ![]() MADELINEM moja mama siedzi na emeryturze i zamiast wpasc do swoich jedynych wnukow to woli trudne sprawy ogladac.. GOCZEK ja tez sie meczylam na manualu ale cos tam zawsze z calej sesji sie wybralo i myslalam ze du.pa ze mnie a nie fotograf a na kursie sie okazalo ze nawet najlepsi z tego nie korzystaja :P bo po co sobie zycie utrudniac tak mam nikosia.HANKA automat sam dobiera parametry a tam sama je ustawiasz. Dociemniasz, rozjasniasz, pokazujesz ruch na focie .. ktora dokladnie ta odzywka? Gratki zebola! KANA raz na miesiac wpada chrzestna syna i mala do niej lgnie bez problemu Mloda kima drzemke, ja kawe pije i zaraz z praniem dzialam, prasowania tez mam troche :/
|
#2356 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Moje dziecko dzis tylko 4pobudki mialo, w tym 2obok siebie to tez wyspana jestem deszcz i wichura pol nocy szalała. Teraz uporczywie skarpete sciaga
|
|
|
|
|
#2357 |
|
Zakorzenienie
|
Kurcze poinhalowalam i ładnie jej sie wydzielina poodklejała w gardle, ale kurcze takie bobo wypluć nieumie
|
#2358 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Czytałam właśnie ze u Was też temp podwyższona była. Oby szybko wylazly te zębole! Cytat:
---------- Dopisano o 09:51 ---------- Poprzedni post napisano o 09:17 ---------- KOPERCO, VIOLKA fajne nocki mialyscie ![]() GOSIAK współczuję Twojej nocki i dzięki za wytłumaczenie o co cho z aparatem ![]() GOCZEK 4 pobudki "tylko" mówisz? U nas noc w miarę, trzy pobudki były na jedzonko i jedna bo coś nie pasowało. Za to dospalismy do 8 ![]() Macie link do tej odżywki https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,7...-prysznic.html
|
|
#2359 |
|
Zakorzenienie
|
Violka - zdrówka dla Adki! Ja tez chce isc dzis z Zuza, ale to jak TZet przyjdzie bo raz pada deszcz raz nie. Z tymi mamami to śmiesznie, moja tez sama nie proponuje, ale jak jej powiem to nawet wolne weźmie, zeby z Zuza posiedzieć. Za to TZeta matce bym dziecka na 15 min nie zostawiła- jest nieodpowiedzialna i kompletnie do niej nie dociera, co sie mowi, ciagle chce Zuze na ręce ( ale podać - bo ona jie wie jak wziac) i pol roku tłumaczeń, ze to nie lalka, nie przynoszą skutku. Do tego ciagle gada o mleku, ze ona ze wsi od krowy przywiezie i bedziemy dawać i jestem pi prostu na milion procent pewna, ze jej by dała, gdybyśmy ja zostawili, chociaz powtarzamy jej, ze tak małemu dziecku to szkodzi. Ona ciagle robi takie rzeczy a potem jak jej zwracasz uwagę to ryczy i mowi, ze chciała dobrze, albo, ze nie wiedziała ( bo przeciez wcale jej nie mówiłam sto razy) i TZet zawsze ma wyrzuty sumienia (!) ze ja za ostro potraktował. Po prostu toksyczna baba ale o tym pisałam. Z tym naszym mieszkaniem to jest tak, ze to ostatnie piętro w kamienicy, pokoje sa wysokie a nad nami nieocieplony strych, pokryty tylko blacha. Do tego okna najtańsze plastiki i to zle zamontowane. W środę maja przyjechac ocieplać sufit, wczoraj zadzwoniłam do właściciela, zobaczymy. W kuchnio- salonie jest cieplej bo podłoga grzeje i sa dwa grzejniki, sypialnia jest Rogowa i jest jeden. Cos jeszcze miałam pisać ale co?!? Teściowa wybiła mnie z rytmu ;p
|
|
|
|
#2360 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#2361 |
|
Zakorzenienie
|
U nas nocka podobna do Pavlineczki
![]() Miałyśmy isc na spacer teraz to zaczęło kropić i nie wiem czy przestanie czy nie, pójdziemy raczej po obiadku silny wiatr dzis choc cieplej troszkę Alcia próbuje zrobic 'krok' na przód to jej sie kolana rozjeżdżają i pada na brzuch ale dzielnie walczy, co chwile próbuje mysle, ze jak ogarnie to przesuwanie kolan to ruszy
|
#2362 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
mój ziabol uskutecznia pierwsza drzemke. Leżę z nim ale kawa czeka. Wstal po 7, a nocka taka sobie. Najlepsze jest to że jak się bawi z tztem to jest ok a jak tylko mnie zobaczy to jojczy :P
|
#2363 |
|
Zakorzenienie
|
No to witaj w klubie😁
|
|
|
|
#2364 |
|
Zakorzenienie
|
Hehe mówisz dobra jestem?
|
#2365 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Moja też śpi i z tym jojczenien ma identycznie ![]() ---------- Dopisano o 10:15 ---------- Poprzedni post napisano o 10:13 ---------- Przed chwilą szła moja mama ze sklepu i wyczaiłam nas w oknie i pomachała nam. Ada jak jąbzobaczyła tak się uśmiechnęła niewiem czy to przypadek czy poznała ją z takiej odległości - na 3 piętrze mieszkamy.
|
|
#2366 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień Dobry. Witam się po weekendzie... oczywiście nie miałam kiedy się tu wbic bo cały czas coś... Oczywiście bez imprezy się u mnie nie obyło... eh i znowu sobota ciężka...
Jedynie z nowości to to że mój Syn w weekend przeszedł samego siebie. Od piątku wstaje jak tylko na się czego chwycić - w łóżeczku to cały czas... I mało tego ni stąd ni zowąd zaczął raczkowac i łazi za mną po całym mieszkaniu- nie przeszkadzają mu ani panele ani płytki nic.. He he :-D a jakby jeszcze tego było mało- wychodzą dwa ząbki na raz i to dwie dolne dwójki - pewnie będzie miał komplet dolnych jak się zaczną tworzyć górne eh.. To takie nowości... |
|
|
|
#2367 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
dzieci maja juz dobry wzrok ![]() Cytat:
Brawa za nowe postępy ! ---------- Dopisano o 10:47 ---------- Poprzedni post napisano o 10:40 ---------- Violka-zdrowka dla Adrianki Oby szybko przeszło wszystko A jak z piciem u Was, dalej tak ładnie wode pije? Moja corcia wlasnie zasnela, niestety ze mną na łożku ale chyba potrzebowała sie przytulić, bo w lozeczku jęczała a jak ja położyłam koło siebie to główkę wtuliła i spokojniutka kochana moja ![]() Slonce wyszło to zbierzemy sie na spacer po obiadku
|
|
#2368 | ||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
mysle,ze dzieci widzą i na wieksza odlegośc, moja mnie widzi z salonu jak w ubikacji jestem ![]() Cytat:
fajnie,ze Olaf raczkuje, bardziej zadowolny z życia jest z tej okazji? moja tez probuje ostanio wstawac przy wszystkim, z tym,ze w lozeczku to ona poza spaniem malo czasu spędza, więc tam na razie nie wstaje. przez swoje nocne pobudki zwykle ląduje pod koniec nocy u mnie w lozku. a jak tam spanie u Olafa?
|
||
|
|
|
#2369 | ||||
|
Zakorzenienie
|
My mamy wszystkie jedynki które szły wg schematu i górną dwójkę. Starszemu tez nie szły ząbki książkowo
Cytat:
Brawo za nocke i wyjscie do teatru! ![]() Cytat:
Drogie sa takie kursy? Są w różnych miastach? Cytat:
Ada Sokole Oczko ![]() Cytat:
![]() Brawo! Dzień dobry Ja od jakiegoś czasu nie piszę o nockach bo sie boję :P ![]() Bylismy u lekarza. Jest lepiej ufff. Szymo ma antybiotyk przedłużony do czwartku. Wezly lepiej ale nie super jeszcze. 10dni po antyb.wyniki zrobimy. Julo lepiej. Antybiotyk zmniejszona dawka. W czwartek kontrol. Siedzimy nadal wszyscy w domu :/
|
|
#2370 | |
|
Zakorzenienie
|
Super ze imprezki się udały - VIOLKA, NIEZAWSZE... fajny taki trochę reset :-D
VIOLKA - Dużo dużo zdrówka dla Adusi :-* HANIA - Gratki kolejnego zebolka - a jak Ty się czujesz? MAŁA - u nas jest tak samo- jak się Olaf bawi z tata to jest ok dopóki mnie nie zobaczy. Jak mu tylko gdzieś migne to już jojczenie na maksa... Jakieś nowości stworzyłas przez weekend? Chwal się tu :-D MAJKA - jak Dzieciaczki? Jak się czuje Julus? A Ty?:-* KANA - u mnie właśnie w ten weekend po raz pierwszy Olaf się rozpłakal jak zobaczył moja bratowa - a dość często ja widzi i to nas zszokowalo ale może to taki etap po prostu .. GOSIAK - super z tym kursem - fajnie ze Cie to cieszy i przede wszystkim daje nowa wiedzę która będziesz mogła wykorzystac. Nie wiem co jeszcze chciałam pisać :-( moze jeszcze mi się przypomni albo jak będę miała chwile to poczytam jeszcze raz... ---------- Dopisano o 11:08 ---------- Poprzedni post napisano o 11:04 ---------- [1=71253839b04673f7804766e 160d807ea33c37805_6578f48 49ccb9;53638507]A moja jak jojcyz to tatusia nie oszczędza :mysle,ze dzieci widzą i na wieksza odlegośc, moja mnie widzi z salonu jak w ubikacji jestem ![]() no to sie dzialo fajnie,ze Olaf raczkuje, bardziej zadowolny z życia jest z tej okazji? moja tez probuje ostanio wstawac przy wszystkim, z tym,ze w lozeczku to ona poza spaniem malo czasu spędza, więc tam na razie nie wstaje. przez swoje nocne pobudki zwykle ląduje pod koniec nocy u mnie w lozku. a jak tam spanie u Olafa?[/QUOTE]Zadowolony to tak bo się skupia na raczkowaniu a nie na jojczeniu... w łóżeczku tez w ogóle nie siedzi tylko jak chce iść na szybko do WC czy zapalić to Go odkładam na 3 minuty albo po prostu wydaje mi się ze juz tam usypia a wracam i ten sobie stoi jakby nigdy nic... eh.. Spać dalej nie chce... teraz go ubujalam w wózku ale to będzie krótka piłka... noce są koszmarne - co chwile pobudka co 3 godz jedzenie :-( A u Was jak tam? Polepszylo się z jedzeniem? Hania juz się odbrazila? ---------- Dopisano o 11:12 ---------- Poprzedni post napisano o 11:08 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 11:14 ---------- Poprzedni post napisano o 11:12 ---------- KAMILOVE - jak tam z tz? Doszliscie do porozumienia? A i co w tym śpiworku było nie tak? Bo nie pamiętam :-( - u mnie jest wszystko ok wiec dlatego pytam- bo coś tam Cie denerwowalo prawda? ---------- Dopisano o 11:17 ---------- Poprzedni post napisano o 11:14 ---------- AGA - pytałaś o śpiworek - ja mam Edisa taki sam ma Majka, Bird i Kamilove - wrzucam Ci link - jest polarowy, gruby i bardzo masywny. http://allegro.pl/edisa-spiworek-pol...647994525.html |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:02.

weszłam tez do SP i kupiłam pare rzeczy m in ten krem różany Evree co Kamilove polecała i odżywke long4lashes 

mój ziabol uskutecznia pierwsza drzemke. Leżę z nim ale kawa czeka. Wstal po 7, a nocka taka sobie. Najlepsze jest to że jak się bawi z tztem to jest ok a jak tylko mnie zobaczy to jojczy :P
moja tez probuje ostanio wstawac przy wszystkim, z tym,ze w lozeczku to ona poza spaniem malo czasu spędza, więc tam na razie nie wstaje. przez swoje nocne pobudki zwykle ląduje pod koniec nocy u mnie w lozku. a jak tam spanie u Olafa?
: