Mamusie Kwietniowe 2015! cz. 10 - Strona 79 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-11-29, 22:47   #2341
niezawsze
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie Kwietniowe 2015! cz. 10

Cytat:
Napisane przez madzixx88 Pokaż wiadomość
Aha to zle zrozumiałam
To nasze podejście niby dobre ale tez cieżko odciąć taka pępowinę im dłużej to trwa

Ja dzis cykałam Ali fotke na opcji portret i to był szczyt moich umiejętności ;D

Super ze imprezka udana szybko sytuacje opanowałaś i dalej mozna było balować

Moja mama sama nie proponuje, ja sie nie krępuje i do niej dzwonię, ze ma przyjechać i tyle
Do tesciowej mam troche zal, bo tamtych dwoje wnuczków to praktycznie codziennie widzi i czesto sa u niej na noc a do nas ma kawałek i rzadziej przyjeżdża przez to a zawsze przez telefon sie zali jak ona by chciała Alunie zobaczyć..

---------- Dopisano o 19:36 ---------- Poprzedni post napisano o 19:23 ----------

Niezawsze-no je ladnie słoiki ale dzis np tatuś karmił to 125 tylko zjadła

Viola-zdrowka dla Ady, oby nic groźnego sie nie wykluło

Kana-fajnie, ze macie juz fotelik i pasażerka zadowolona
Kciuki za remont

Majka-u nas teraz Ala chodzi troche wcześniej spac i wstaje 6:30 zamiast 7:30 eh

U nas niedziela w domu, przed obiadkiem nie było opcji spaceru bo padało, ale sie zebraliśmy po, maz poszedł sam z wózkiem a ja do Roska skoczyłam, sąsiad ochroniarz był i mnie zaczepił przed Polka z gerberkami ' widze, ze cos sąsiadka niezdecydowana' czułam sie potem obserwowana weszłam tez do SP i kupiłam pare rzeczy m in ten krem różany Evree co Kamilove polecała i odżywke long4lashes
Ala małe postępy robi i coraz dłużej i cześciej sie utrzymuje na czworakach, próbuje sie przesunąć ale wtedy pada na brzuch mam wrazenie, ze skumała o co chodzi ale jesacze nie potrafi tego zrobic za to do tylu perfekcyjnie sie przesuwa, od dzis ma ksywę raczek
Właśnie, ciekawe jak to jest mi też zjada więcej Maciek, ciekawe czy dlatego, że ja nie odpuszczam czy dlatego, że ja karmie

Cytat:
Napisane przez Majka232 Pokaż wiadomość
A ja mam żal do mojej mamy że sama nie zaproponuje. Jak spyt.to zostaje. Jednak nie mam tez pewności że zjedzą jak powinni bo zazwyczaj jest ze czegoś niedojadl a mi wszystko zjada. Ten temat mnie denerwuje z lekka :/
Mnie też denerwuje, mama tz jest najlepsza w tym temacie....zostaje z Maja cały dzień np. Wracam i się pytam czy Maja zjadła obiad, który zostawiłam, a oba mówi, że nie chciała, ja zdziwiona, bo cały dzień glodna?! A ona rozkoszne, że zjadła tyle słodyczy, że nie jest głodna, to się pytam czemu dala Mai je, a ona,że dlatego, bo Maja chciała!

Maciuś
niezawsze jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-29, 22:50   #2342
Majka232
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez niezawsze Pokaż wiadomość
Właśnie, ciekawe jak to jest mi też zjada więcej Maciek, ciekawe czy dlatego, że ja nie odpuszczam czy dlatego, że ja karmie

Mnie też denerwuje, mama tz jest najlepsza w tym temacie....zostaje z Maja cały dzień np. Wracam i się pytam czy Maja zjadła obiad, który zostawiłam, a oba mówi, że nie chciała, ja zdziwiona, bo cały dzień glodna?! A ona rozkoszne, że zjadła tyle słodyczy, że nie jest głodna, to się pytam czemu dala Mai je, a ona,że dlatego, bo Maja chciała!
Tak. Tekst ze nie chciał. Ech.
My mamy sposoby na nasze dzieciaki i nie odpuszczamy
Stary 2015-11-29, 23:10   #2343
71253839b04673f7804766e160d807ea33c37805_6578f4849ccb9
Konto usunięte

Cytat:

Tjaaa, bo babcie są od rozpieszczania i karmienia slodyczami.
71253839b04673f7804766e160d807ea33c37805_6578f4849ccb9 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-29, 23:11   #2344
niezawsze
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez madzixx88 Pokaż wiadomość
Majka-wydaje mi się, że trzeba otwarcie prosić o pomoc i tyle

Madelinem-ja oglądałam szczeniaczki w Smyku i mimo, że mam córeczkę to jakoś siostrzyczka do mnie nie przemówiła za dużo różu jak Majka mówi i ten głosik ma przesłodzony taki

Niezawsze-a gdzie rodzice lecą?

Hania-myślałam co tam u Was brawa dla Filipka za zjedzony obiadek
Na Sri lanke

Cytat:
Napisane przez kana158 Pokaż wiadomość
Dziewczyny, czy Wasze dzieci boją się obcych lub ludzi, których nie widują zbyt często?
Maciek sam zaczepia obcych, lubi ludzi, kobiety zwłaszcza nawet jak od razu się nie szczerzy to obserwuje z zaciekawieniem, ale my w sumie często do ludzi chodzimy

Probowalam ululac Maćka dziś i ciężko to szło, wyszłam Do Mai na chwile, wracam, a tz juz z Mackiem śpią..hehe

Maciuś
Stary 2015-11-29, 23:13   #2345
Majka232
Zakorzenienie

Dobranoc
Stary 2015-11-29, 23:17   #2346
niezawsze
Zakorzenienie

Hanka gratuluję zebolka! Nam też chyba idzie i tez mamy gluciory i temp. 37wczoraj, 38 przedwczoraj, dziś ok.
Chyba idzie nam górna dwojka.

---------- Dopisano o 23:17 ---------- Poprzedni post napisano o 23:17 ----------

Jaka kolejność jęz zębów?

Maciuś
Stary 2015-11-29, 23:48   #2347
Koperco
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kana158 Pokaż wiadomość
Dziewczyny, czy Wasze dzieci boją się obcych lub ludzi, których nie widują zbyt często?
Nie,ale jak dziewczyny piszą to taka niepewna. Moja Ala to jak Alicja Madzix się zachowuje

Cytat:
Napisane przez Hanka20 Pokaż wiadomość
KANA myślę że to przejściowe jest, taki etap chyba że się dzieciaczki boją obcych. Nie ma się czym przejmować

MAJKA no to fakt Filipek goni Juleczka z tymi zabkami
Oby wyzdrowial szybko Twój synuś. A Szymek juz całkiem zdrowy? Jutro idziesz na kontrolę?

Chciałam Wam w ogóle napisać ze kupiłam nowa odżywkę pantene w piance i jest super. Można nakładać na całe włosy od nasady i nic a nic nie obciąża. Włosy są jakby lekko uniesione lekkie, błyszczące a rozczesywanie to bajka! Polecam

jaka to odżywka? Ja poszukuje fajnej. Jak jest jak mówisz to walasnie znalazłaś odżywkę idealna i muszę ja mieć!

Cytat:

o to moja teściowa tak ma. Za to moja mama nie odpuszcza, a zwłaszcza jak ja poproszę żeby nie dawała czy np. Po obiedzie to się słucha.dlatego wolę z nią zostawiać dzieciaki bo wiem że zjedzą co mają zjesc,dostaną owoce/warzywa a na końcu słodycze i to też nie pół szafki.

Cytat:
Hanka gratuluję zebolka! Nam też chyba idzie i tez mamy gluciory i temp. 37wczoraj, 38 przedwczoraj, dziś ok.

---------- Dopisano o 23:17 ---------- Poprzedni post napisano o 23:17 ----------

W teorii:
Jedynki na dole
Jedynki na górze
Dwójki na dole
Dwójki u góry
Czwórki
Trojki

---------- Dopisano o 23:48 ---------- Poprzedni post napisano o 23:48 ----------

Ale u mnie nie jest tak jak w rospisce
Koperco jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-30, 00:20   #2348
niezawsze
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Koperco Pokaż wiadomość
Nie,ale jak dziewczyny piszą to taka niepewna. Moja Ala to jak Alicja Madzix się zachowuje

jaka to odżywka? Ja poszukuje fajnej. Jak jest jak mówisz to walasnie znalazłaś odżywkę idealna i muszę ja mieć!

o to moja teściowa tak ma. Za to moja mama nie odpuszcza, a zwłaszcza jak ja poproszę żeby nie dawała czy np. Po obiedzie to się słucha.dlatego wolę z nią zostawiać dzieciaki bo wiem że zjedzą co mają zjesc,dostaną owoce/warzywa a na końcu słodycze i to też nie pół szafki.

W teorii:
Jedynki na dole
Jedynki na górze
Dwójki na dole
Dwójki u góry
Czwórki
Trojki

---------- Dopisano o 23:48 ---------- Poprzedni post napisano o 23:48 ----------

Ale u mnie nie jest tak jak w rospisce
Dzięki, a jak jest?

Maciuś
Stary 2015-11-30, 08:37   #2349
siempre
Wtajemniczenie

U nas idzie górna jedynka i dwie dwójki tak więc momentami jest wesoło :p jak posmaruje dentinox to zaraz zlizuje
siempre jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-30, 08:42   #2350
violka848
Zakorzenienie

Hej! U nas pobudka przed 8, w nocy jedno karmienie Ada kaszle dużo, na 14 15 mamy lekarza
U nas Ada raczej nie boi sie nowych twarzy, wczoraj to wogole, na tylu rękach była i u nikogo nie płakała. Właśnie podziwiali ją tam za to Kilka razy owszem w życiu sie rozpłakała, jak ktoś nagle blisko i głośno zaczął coś do niej zagadywać. Ja wczoraj o 22 poszłam spac i wcześniej drzemkę na kanapie strzeliłam, to wyspana teoretycznie jestem ale też jestem lekko podziębiona.
Stary 2015-11-30, 08:56   #2351
Koperco
Zakorzenienie

Cytat:
Dzięki, a jak jest?
Wyszły dwie jedynki dolne a teraz wylazla górna dwojka. Obecnie o pierszenstwo walczą obie górne jedynki i dwojka,zobaczymy bo białe są już od tygodnia

---------- Dopisano o 08:56 ---------- Poprzedni post napisano o 08:55 ----------

Dziś znów przespalam cela nocke!pobudka o 7. A Ale kladla spać babcia bo byliśmy w teatrze z okazji urodzin M.
Stary 2015-11-30, 09:02   #2352
Pavlinecka_21
Zakorzenienie

Ach, dzis moje dziecko nocą było cudne! Wstała raz o 6.30 na butle i dała mi spac do teraz! Szok! Żadnych pobudek na smoka itp. Ciekawe, czy teraz nDrobi :p
Pavlinecka_21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-30, 09:06   #2353
madzixx88
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez siempre Pokaż wiadomość
U nas idzie górna jedynka i dwie dwójki tak więc momentami jest wesoło :p jak posmaruje dentinox to zaraz zlizuje

A u nas górnych jedynek brak, za to górna dwójka jest
madzixx88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-30, 09:11   #2354
niezawsze
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez siempre Pokaż wiadomość
O to nieźle!

Cytat:
Wyszły dwie jedynki dolne a teraz wylazla górna dwojka. Obecnie o pierszenstwo walczą obie górne jedynki i dwojka,zobaczymy bo białe są już od tygodnia

---------- Dopisano o 08:56 ---------- Poprzedni post napisano o 08:55 ----------

Dziś znów przespalam cela nocke!pobudka o 7. A Ale kladla spać babcia bo byliśmy w teatrze z okazji urodzin M.
I u nas ta kolejność chyba

Maciuś
Stary 2015-11-30, 09:11   #2355
gosiak0512
Zakorzenienie

Hej.
Noc paskudna. Mloda sie krecila i jojczala przez sen ze w koncu do nas wziełam aby nie stac nad lozeczkiem pol nocy.

MADZIX to programy w ktorych sama ustawiasz przeslone/czas otwarcia migawki/iso.. jakby co to polecam ten kurs, ja sporo wiedzialam juz w tym temacie ale i tak wiedze uzupelnilam a Tobie by pomoglo pozegnac sie z automatem

MAJKA ja tez sie nie prosze. Zreszta mala widzial moze 5 razy i to na chwile wiec pewnie by sie mala wystraszyla..

KAMILOVE P i S na aparacie to nie photoshop i z niego nawet nie korzystam obrabiajac foty

MADELINEM moja mama siedzi na emeryturze i zamiast wpasc do swoich jedynych wnukow to woli trudne sprawy ogladac..

GOCZEK ja tez sie meczylam na manualu ale cos tam zawsze z calej sesji sie wybralo i myslalam ze du.pa ze mnie a nie fotograf a na kursie sie okazalo ze nawet najlepsi z tego nie korzystaja :P bo po co sobie zycie utrudniac tak mam nikosia.

HANKA automat sam dobiera parametry a tam sama je ustawiasz. Dociemniasz, rozjasniasz, pokazujesz ruch na focie .. ktora dokladnie ta odzywka? Gratki zebola!

KANA raz na miesiac wpada chrzestna syna i mala do niej lgnie bez problemu

Mloda kima drzemke, ja kawe pije i zaraz z praniem dzialam, prasowania tez mam troche :/

gosiak0512 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-30, 09:15   #2356
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez violka848 Pokaż wiadomość
Hej! U nas pobudka przed 8, w nocy jedno karmienie Ada kaszle dużo, na 14 15 mamy lekarza
U nas Ada raczej nie boi sie nowych twarzy, wczoraj to wogole, na tylu rękach była i u nikogo nie płakała. Właśnie podziwiali ją tam za to Kilka razy owszem w życiu sie rozpłakała, jak ktoś nagle blisko i głośno zaczął coś do niej zagadywać. Ja wczoraj o 22 poszłam spac i wcześniej drzemkę na kanapie strzeliłam, to wyspana teoretycznie jestem ale też jestem lekko podziębiona.
Zdrowka dla Was dziewczyny ! A Ada to po was taka fajnie towarzyska,ekstra
Moje dziecko dzis tylko 4pobudki mialo, w tym 2obok siebie to tez wyspana jestem deszcz i wichura pol nocy szalała. Teraz uporczywie skarpete sciaga
71253839b04673f7804766e160d807ea33c37805_6578f4849ccb9 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-30, 09:16   #2357
violka848
Zakorzenienie

Kurcze poinhalowalam i ładnie jej sie wydzielina poodklejała w gardle, ale kurcze takie bobo wypluć nieumie
Stary 2015-11-30, 09:51   #2358
Hanka20
Zakorzenienie

Cytat:

O ja Cię! Co za kobieta, ciekawe czy swoje dzieci też karmiła smakolykami jak nie chciały zjeść obiadu.

Cytat:

Dzięki, choć jeszcze nie wyszedł Czytałam właśnie ze u Was też temp podwyższona była. Oby szybko wylazly te zębole!

Cytat:

Pantene intensywna regeneracja później wkleję link!

---------- Dopisano o 09:51 ---------- Poprzedni post napisano o 09:17 ----------

KOPERCO, VIOLKA fajne nocki mialyscie

GOSIAK współczuję Twojej nocki i dzięki za wytłumaczenie o co cho z aparatem

GOCZEK 4 pobudki "tylko" mówisz?

U nas noc w miarę, trzy pobudki były na jedzonko i jedna bo coś nie pasowało. Za to dospalismy do 8

Macie link do tej odżywki
https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,7...-prysznic.html

Nasz Filipek jest z nami od 19.04
Hanka20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-30, 09:51   #2359
Pavlinecka_21
Zakorzenienie

Violka - zdrówka dla Adki! Ja tez chce isc dzis z Zuza, ale to jak TZet przyjdzie bo raz pada deszcz raz nie. Z tymi mamami to śmiesznie, moja tez sama nie proponuje, ale jak jej powiem to nawet wolne weźmie, zeby z Zuza posiedzieć. Za to TZeta matce bym dziecka na 15 min nie zostawiła- jest nieodpowiedzialna i kompletnie do niej nie dociera, co sie mowi, ciagle chce Zuze na ręce ( ale podać - bo ona jie wie jak wziac) i pol roku tłumaczeń, ze to nie lalka, nie przynoszą skutku. Do tego ciagle gada o mleku, ze ona ze wsi od krowy przywiezie i bedziemy dawać i jestem pi prostu na milion procent pewna, ze jej by dała, gdybyśmy ja zostawili, chociaz powtarzamy jej, ze tak małemu dziecku to szkodzi. Ona ciagle robi takie rzeczy a potem jak jej zwracasz uwagę to ryczy i mowi, ze chciała dobrze, albo, ze nie wiedziała ( bo przeciez wcale jej nie mówiłam sto razy) i TZet zawsze ma wyrzuty sumienia (!) ze ja za ostro potraktował. Po prostu toksyczna baba ale o tym pisałam. Z tym naszym mieszkaniem to jest tak, ze to ostatnie piętro w kamienicy, pokoje sa wysokie a nad nami nieocieplony strych, pokryty tylko blacha. Do tego okna najtańsze plastiki i to zle zamontowane. W środę maja przyjechac ocieplać sufit, wczoraj zadzwoniłam do właściciela, zobaczymy. W kuchnio- salonie jest cieplej bo podłoga grzeje i sa dwa grzejniki, sypialnia jest Rogowa i jest jeden. Cos jeszcze miałam pisać ale co?!? Teściowa wybiła mnie z rytmu ;p
Pavlinecka_21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-30, 09:55   #2360
MaŁa_Sylwia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Hanka20 Pokaż wiadomość

Chciałam Wam w ogóle napisać ze kupiłam nowa odżywkę pantene w piance i jest super. Można nakładać na całe włosy od nasady i nic a nic nie obciąża. Włosy są jakby lekko uniesione lekkie, błyszczące a rozczesywanie to bajka! Polecam
Ile ci zapłacili za reklamę? Przyznaj się

To łaskotanie w brzuchu, którego nigdy się nie zapomni,

przybrało ludzką postać ...
JAŚ

MaŁa_Sylwia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-30, 09:58   #2361
madzixx88
Zakorzenienie

U nas nocka podobna do Pavlineczki
Miałyśmy isc na spacer teraz to zaczęło kropić i nie wiem czy przestanie czy nie, pójdziemy raczej po obiadku silny wiatr dzis choc cieplej troszkę

Alcia próbuje zrobic 'krok' na przód to jej sie kolana rozjeżdżają i pada na brzuch ale dzielnie walczy, co chwile próbuje mysle, ze jak ogarnie to przesuwanie kolan to ruszy
Stary 2015-11-30, 10:04   #2362
MaŁa_Sylwia
Zakorzenienie

Dzień dobry mój ziabol uskutecznia pierwsza drzemke. Leżę z nim ale kawa czeka. Wstal po 7, a nocka taka sobie. Najlepsze jest to że jak się bawi z tztem to jest ok a jak tylko mnie zobaczy to jojczy :P

To łaskotanie w brzuchu, którego nigdy się nie zapomni,

przybrało ludzką postać ...
JAŚ

MaŁa_Sylwia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-30, 10:05   #2363
Koperco
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Pavlinecka_21 Pokaż wiadomość
Ach, dzis moje dziecko nocą było cudne! Wstała raz o 6.30 na butle i dała mi spac do teraz! Szok! Żadnych pobudek na smoka itp. Ciekawe, czy teraz nDrobi :p
No to witaj w klubie😁
Stary 2015-11-30, 10:12   #2364
Hanka20
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez MaŁa_Sylwia Pokaż wiadomość
Ile ci zapłacili za reklamę? Przyznaj się
Hehe mówisz dobra jestem?

Nasz Filipek jest z nami od 19.04
Hanka20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-30, 10:15   #2365
violka848
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez MaŁa_Sylwia Pokaż wiadomość
Dzień dobry mój ziabol uskutecznia pierwsza drzemke. Leżę z nim ale kawa czeka. Wstal po 7, a nocka taka sobie. Najlepsze jest to że jak się bawi z tztem to jest ok a jak tylko mnie zobaczy to jojczy :P

Moja też śpi i z tym jojczenien ma identycznie

---------- Dopisano o 10:15 ---------- Poprzedni post napisano o 10:13 ----------

Przed chwilą szła moja mama ze sklepu i wyczaiłam nas w oknie i pomachała nam. Ada jak jąbzobaczyła tak się uśmiechnęła niewiem czy to przypadek czy poznała ją z takiej odległości - na 3 piętrze mieszkamy.
Stary 2015-11-30, 10:25   #2366
DomimaZet
Zakorzenienie

Dzień Dobry. Witam się po weekendzie... oczywiście nie miałam kiedy się tu wbic bo cały czas coś... Oczywiście bez imprezy się u mnie nie obyło... eh i znowu sobota ciężka...
Jedynie z nowości to to że mój Syn w weekend przeszedł samego siebie. Od piątku wstaje jak tylko na się czego chwycić - w łóżeczku to cały czas... I mało tego ni stąd ni zowąd zaczął raczkowac i łazi za mną po całym mieszkaniu- nie przeszkadzają mu ani panele ani płytki nic.. He he :-D a jakby jeszcze tego było mało- wychodzą dwa ząbki na raz i to dwie dolne dwójki - pewnie będzie miał komplet dolnych jak się zaczną tworzyć górne eh.. To takie nowości...
DomimaZet jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-30, 10:47   #2367
madzixx88
Zakorzenienie

Cytat:

---------- Dopisano o 10:15 ---------- Poprzedni post napisano o 10:13 ----------

Przed chwilą szła moja mama ze sklepu i wyczaiłam nas w oknie i pomachała nam. Ada jak jąbzobaczyła tak się uśmiechnęła niewiem czy to przypadek czy poznała ją z takiej odległości - na 3 piętrze mieszkamy.
Moze poznała dzieci maja juz dobry wzrok

Cytat:
Napisane przez DomimaZet Pokaż wiadomość
Dzień Dobry. Witam się po weekendzie... oczywiście nie miałam kiedy się tu wbic bo cały czas coś... Oczywiście bez imprezy się u mnie nie obyło... eh i znowu sobota ciężka...
Jedynie z nowości to to że mój Syn w weekend przeszedł samego siebie. Od piątku wstaje jak tylko na się czego chwycić - w łóżeczku to cały czas... I mało tego ni stąd ni zowąd zaczął raczkowac i łazi za mną po całym mieszkaniu- nie przeszkadzają mu ani panele ani płytki nic.. He he :-D a jakby jeszcze tego było mało- wychodzą dwa ząbki na raz i to dwie dolne dwójki - pewnie będzie miał komplet dolnych jak się zaczną tworzyć górne eh.. To takie nowości...
Wow to rzeczywiście sie u Was dzieje
Brawa za nowe postępy !

---------- Dopisano o 10:47 ---------- Poprzedni post napisano o 10:40 ----------

Violka-zdrowka dla Adrianki
Oby szybko przeszło wszystko
A jak z piciem u Was, dalej tak ładnie wode pije?

Moja corcia wlasnie zasnela, niestety ze mną na łożku ale chyba potrzebowała sie przytulić, bo w lozeczku jęczała a jak ja położyłam koło siebie to główkę wtuliła i spokojniutka kochana moja

Slonce wyszło to zbierzemy sie na spacer po obiadku
Stary 2015-11-30, 10:48   #2368
Konto usunięte

Cytat:

A moja jak jojcyz to tatusia nie oszczędza
mysle,ze dzieci widzą i na wieksza odlegośc, moja mnie widzi z salonu jak w ubikacji jestem
Cytat:
no to sie dzialo fajnie,ze Olaf raczkuje, bardziej zadowolny z życia jest z tej okazji? moja tez probuje ostanio wstawac przy wszystkim, z tym,ze w lozeczku to ona poza spaniem malo czasu spędza, więc tam na razie nie wstaje. przez swoje nocne pobudki zwykle ląduje pod koniec nocy u mnie w lozku. a jak tam spanie u Olafa?
Stary 2015-11-30, 10:57   #2369
Majka232
Zakorzenienie

Cytat:
Dzięki, a jak jest?
My mamy wszystkie jedynki które szły wg schematu i górną dwójkę. Starszemu tez nie szły ząbki książkowo

Cytat:

Brawo za nocke i wyjscie do teatru!

Cytat:
Napisane przez gosiak0512 Pokaż wiadomość
Hej.
Noc paskudna. Mloda sie krecila i jojczala przez sen ze w koncu do nas wziełam aby nie stac nad lozeczkiem pol nocy.

MADZIX to programy w ktorych sama ustawiasz przeslone/czas otwarcia migawki/iso.. jakby co to polecam ten kurs, ja sporo wiedzialam juz w tym temacie ale i tak wiedze uzupelnilam a Tobie by pomoglo pozegnac sie z automatem

MAJKA ja tez sie nie prosze. Zreszta mala widzial moze 5 razy i to na chwile wiec pewnie by sie mala wystraszyla..

KAMILOVE P i S na aparacie to nie photoshop i z niego nawet nie korzystam obrabiajac foty

MADELINEM moja mama siedzi na emeryturze i zamiast wpasc do swoich jedynych wnukow to woli trudne sprawy ogladac..

GOCZEK ja tez sie meczylam na manualu ale cos tam zawsze z calej sesji sie wybralo i myslalam ze du.pa ze mnie a nie fotograf a na kursie sie okazalo ze nawet najlepsi z tego nie korzystaja :P bo po co sobie zycie utrudniac tak mam nikosia.

HANKA automat sam dobiera parametry a tam sama je ustawiasz. Dociemniasz, rozjasniasz, pokazujesz ruch na focie .. ktora dokladnie ta odzywka? Gratki zebola!

KANA raz na miesiac wpada chrzestna syna i mala do niej lgnie bez problemu

Mloda kima drzemke, ja kawe pije i zaraz z praniem dzialam, prasowania tez mam troche :/

Drogie sa takie kursy?
Są w różnych miastach?

Cytat:

Ada Sokole Oczko

Cytat:
Olaf wymiata
Brawo!

Dzień dobry
Ja od jakiegoś czasu nie piszę o nockach bo sie boję :P

Bylismy u lekarza. Jest lepiej ufff. Szymo ma antybiotyk przedłużony do czwartku. Wezly lepiej ale nie super jeszcze. 10dni po antyb.wyniki zrobimy. Julo lepiej. Antybiotyk zmniejszona dawka. W czwartek kontrol. Siedzimy nadal wszyscy w domu :/
Stary 2015-11-30, 11:17   #2370
DomimaZet
Zakorzenienie

Super ze imprezki się udały - VIOLKA, NIEZAWSZE... fajny taki trochę reset :-D

VIOLKA - Dużo dużo zdrówka dla Adusi :-*

HANIA - Gratki kolejnego zebolka - a jak Ty się czujesz?

MAŁA - u nas jest tak samo- jak się Olaf bawi z tata to jest ok dopóki mnie nie zobaczy. Jak mu tylko gdzieś migne to już jojczenie na maksa...
Jakieś nowości stworzyłas przez weekend? Chwal się tu :-D

MAJKA - jak Dzieciaczki? Jak się czuje Julus? A Ty?:-*

KANA - u mnie właśnie w ten weekend po raz pierwszy Olaf się rozpłakal jak zobaczył moja bratowa - a dość często ja widzi i to nas zszokowalo ale może to taki etap po prostu ..

GOSIAK - super z tym kursem - fajnie ze Cie to cieszy i przede wszystkim daje nowa wiedzę która będziesz mogła wykorzystac.

Nie wiem co jeszcze chciałam pisać :-( moze jeszcze mi się przypomni albo jak będę miała chwile to poczytam jeszcze raz...

---------- Dopisano o 11:08 ---------- Poprzedni post napisano o 11:04 ----------

[1=71253839b04673f7804766e 160d807ea33c37805_6578f48 49ccb9;53638507]A moja jak jojcyz to tatusia nie oszczędza :
mysle,ze dzieci widzą i na wieksza odlegośc, moja mnie widzi z salonu jak w ubikacji jestem
no to sie dzialo fajnie,ze Olaf raczkuje, bardziej zadowolny z życia jest z tej okazji? moja tez probuje ostanio wstawac przy wszystkim, z tym,ze w lozeczku to ona poza spaniem malo czasu spędza, więc tam na razie nie wstaje. przez swoje nocne pobudki zwykle ląduje pod koniec nocy u mnie w lozku. a jak tam spanie u Olafa?[/QUOTE]
Zadowolony to tak bo się skupia na raczkowaniu a nie na jojczeniu... w łóżeczku tez w ogóle nie siedzi tylko jak chce iść na szybko do WC czy zapalić to Go odkładam na 3 minuty albo po prostu wydaje mi się ze juz tam usypia a wracam i ten sobie stoi jakby nigdy nic... eh.. Spać dalej nie chce... teraz go ubujalam w wózku ale to będzie krótka piłka... noce są koszmarne - co chwile pobudka co 3 godz jedzenie :-(
A u Was jak tam? Polepszylo się z jedzeniem? Hania juz się odbrazila?

---------- Dopisano o 11:12 ---------- Poprzedni post napisano o 11:08 ----------

Cytat:
Napisane przez Majka232 Pokaż wiadomość
My mamy wszystkie jedynki które szły wg schematu i górną dwójkę. Starszemu tez nie szły ząbki książkowo

Brawo za nocke i wyjscie do teatru!

Drogie sa takie kursy?
Są w różnych miastach?

Ada Sokole Oczko

Olaf wymiata
Brawo!

Dzień dobry
Ja od jakiegoś czasu nie piszę o nockach bo sie boję

Bylismy u lekarza. Jest lepiej ufff. Szymo ma antybiotyk przedłużony do czwartku. Wezly lepiej ale nie super jeszcze. 10dni po antyb.wyniki zrobimy. Julo lepiej. Antybiotyk zmniejszona dawka. W czwartek kontrol. Siedzimy nadal wszyscy w domu :/
Ufff to kamień z serca- dobre informacje :-* Super ze antybiotyk zadziałał ... to siedzenie w domu tylko pewnie ciężkie jest- choć ja też w sumie cały czas w domu no tylko z jedną meczybula :-D Wczoraj mąż wziął Olafa na spacer i wszystko super- śpiworek się bardzo sprawdził - ale za to Olaf dzisiaj Juz mi kicha. Chyba się zastrzele normalnie :-(

---------- Dopisano o 11:14 ---------- Poprzedni post napisano o 11:12 ----------

KAMILOVE - jak tam z tz? Doszliscie do porozumienia?
A i co w tym śpiworku było nie tak? Bo nie pamiętam :-( - u mnie jest wszystko ok wiec dlatego pytam- bo coś tam Cie denerwowalo prawda?

---------- Dopisano o 11:17 ---------- Poprzedni post napisano o 11:14 ----------

AGA - pytałaś o śpiworek - ja mam Edisa taki sam ma Majka, Bird i Kamilove - wrzucam Ci link - jest polarowy, gruby i bardzo masywny.
http://allegro.pl/edisa-spiworek-pol...647994525.html
DomimaZet jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości