Mamusie czerwcowe 2015! :) cz. 6 - Strona 102 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-11-30, 11:08   #3031
kejtiCe
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie czerwcowe 2015! :) cz. 6

Cytat:
Napisane przez k a j a Pokaż wiadomość
Jej wypadła torebka w klubie i wszystko się wysypalo i zbierali. Podobno jest to na nagraniu z klubu gdzie byli. Telefon jej się rozładował przed wyjściem z klubu.
A jak wychodziła to już miała torebkę ze sobą? No to nawet jeśli ten dowód jej wypadł, to tak jak mówisz, bez sensu, żeby ktoś go niósł na przystanek. Według mnie sprawa tego dowodu i jej zaginięcie są mocno powiązane.

Cytat:
A,str na fejsie śledzę ja, zaginęła ewa tylman.
Ja też

W ogóle to zamiast coś zrobić jak moje dziecko śpi, to ja oglądam konferencję Rutkowskiego...
22.06.2015
kejtiCe jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-30, 11:08   #3032
k a j a
Zakorzenienie

Szuu jak robisz lazanki?

Lena
k a j a jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-30, 11:12   #3033
201710041131
Konto usunięte

Sprawa Ewy Tylman jest dla mnie wstrząsająca, pamiętam zaginięcie Iwony Wieczorek, byłam pewna, że ta sprawa szybko się rozwiąże... Teraz już wiem, że i z Ewą to może nie być takie proste. Ja na swoim panieńskim coś podobnego od☠☠☠ałam - wyszłam sama, dobrze, że na Monciak, a nie gdzieś poza to zbiorowisko ludzi... Ale w ogóle po % włącza mi się nieśmiertelność, więc może dobrze, że już nigdzie nie chodzę

---------- Dopisano o 11:12 ---------- Poprzedni post napisano o 11:10 ----------

Cytat:
Szuu jak robisz lazanki?
Z tego przepisu http://www.kwestiasmaku.com/kuchnia_...i/przepis.html

Tylko daję jeszcze podsmażony boczek pokrojony w drobną kosteczkę.

No i dla mnie makaron świderki, bo takiego łazankowego bezglutenowego nie ma w biedronce
201710041131 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-30, 11:15   #3034
k a j a
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kejtiCe Pokaż wiadomość
A jak wychodziła to już miała torebkę ze sobą? No to nawet jeśli ten dowód jej wypadł, to tak jak mówisz, bez sensu, żeby ktoś go niósł na przystanek. Według mnie sprawa tego dowodu i jej zaginięcie są mocno powiązane.

Ja też

W ogóle to zamiast coś zrobić jak moje dziecko śpi, to ja oglądam konferencję Rutkowskiego...
Mówi coś ciekawego? Sensie nowego?

---------- Dopisano o 11:15 ---------- Poprzedni post napisano o 11:14 ----------

Cytat:
Napisane przez szuuu Pokaż wiadomość
Sprawa Ewy Tylman jest dla mnie wstrząsająca, pamiętam zaginięcie Iwony Wieczorek, byłam pewna, że ta sprawa szybko się rozwiąże... Teraz już wiem, że i z Ewą to może nie być takie proste. Ja na swoim panieńskim coś podobnego od☠☠☠ałam - wyszłam sama, dobrze, że na Monciak, a nie gdzieś poza to zbiorowisko ludzi... Ale w ogóle po % włącza mi się nieśmiertelność, więc może dobrze, że już nigdzie nie chodzę

---------- Dopisano o 11:12 ---------- Poprzedni post napisano o 11:10 ----------

Z tego przepisu http://www.kwestiasmaku.com/kuchnia_...i/przepis.html

Tylko daję jeszcze podsmażony boczek pokrojony w drobną kosteczkę.

No i dla mnie makaron świderki, bo takiego łazankowego bezglutenowego nie ma w biedronce
Dzięki, chyba też dziś zrobie

Lena
Stary 2015-11-30, 11:15   #3035
201710041131
Konto usunięte

Aaa no i grzyby suszone mam wymieszane różne, nie tylko borowiki, tylko to co w lesie było
Stary 2015-11-30, 11:16   #3036
kejtiCe
Zakorzenienie

Cytat:

Ale chyba przy Ewie Tylman jest więcej informacji, więcej nagrań? Tzn ja nie pamiętam zaginięcia Iwony Wieczorek (ależ ile ja miałam lat wtedy?), ale przeczytałam teraz na szybko.

Niemniej jednak to widać, że młode dziewczyny ani trochę nie uważają w jakim towarzystwie się obracają, w jakim miejscu się znajdują..
22.06.2015
Stary 2015-11-30, 11:25   #3037
k a j a
Zakorzenienie

Cytat:
Aaa no i grzyby suszone mam wymieszane różne, nie tylko borowiki, tylko to co w lesie było
Ja dam pieczArki bo nie lubię grzybów :p

---------- Dopisano o 11:25 ---------- Poprzedni post napisano o 11:23 ----------

Cytat:
Ale chyba przy Ewie Tylman jest więcej informacji, więcej nagrań? Tzn ja nie pamiętam zaginięcia Iwony Wieczorek (ależ ile ja miałam lat wtedy?), ale przeczytałam teraz na szybko.

Niemniej jednak to widać, że młode dziewczyny ani trochę nie uważają w jakim towarzystwie się obracają, w jakim miejscu się znajdują..
Ja też nie pamiętam dokładnie zaginięcia iwony wieczorek, na czym to się skończyło itd. Tylko jakoś późnej coś przeczytalan. Coś usłyszalam itd. Ale nie śledziłam tego.

Lena
Stary 2015-11-30, 11:29   #3038
201710041131
Konto usunięte

Ja śledziłam właśnie, bo to się stało u mnie w mieście, było pełno świadków zajścia w klubie, pełno niewyjaśnionych okoliczności, facet na zapisie monitoringu, jakaś dziwna zmowa znajomych, Rutkowski, wróżbici, wielkie poszukiwania po całej Europie, a dziewczyna jak kamień w wodę i nigdy nie wyjaśniło się co się stało...
Stary 2015-11-30, 11:30   #3039
mehja
Zakorzenienie

Wrocilismy wlasnie ze sklepu. Wiatrzysko ogromne, kto nie musi, niech nie wychodzi
mehja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-30, 11:30   #3040
kejtiCe
Zakorzenienie

Cytat:
Mówi coś ciekawego? Sensie nowego?

To jest wczorajsza konferencja

Cytat:
Ja śledziłam właśnie, bo to się stało u mnie w mieście, było pełno świadków zajścia w klubie, pełno niewyjaśnionych okoliczności, facet na zapisie monitoringu, jakaś dziwna zmowa znajomych, Rutkowski, wróżbici, wielkie poszukiwania po całej Europie, a dziewczyna jak kamień w wodę i nigdy nie wyjaśniło się co się stało...
Boże, to aż niemożliwe...
22.06.2015
Stary 2015-11-30, 11:33   #3041
201710041131
Konto usunięte

Kejti oby sprawa Ewy się jednak wyjaśniła, bo to co musi przechodzić rodzina tej Iwony to chyba gorsze o tej najgorszej wiadomości

Stu chciał dziś po choinkę jechać
Stary 2015-11-30, 11:34   #3042
kejtiCe
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mehja Pokaż wiadomość
Wrocilismy wlasnie ze sklepu. Wiatrzysko ogromne, kto nie musi, niech nie wychodzi
U mnie też. Ale słońce piękne.
Byłam po psa na dworze, to myślałam, że i mnie, i jej łeb urwie
22.06.2015
Stary 2015-11-30, 11:35   #3043
mehja
Zakorzenienie

Cytat:
No to tak, masz rację.
Nie, w ten sposób nie myślę.. A co z jej dowodem, który ktoś znalazł?

No nie ma co gdybać, chociaż ja lubię. Ale też nie chcę, żeby ktoś pomyślał, że jaram się taką sytuacją. Ot, wzbudza to we mnie pewną ciekawość i strach jednocześnie.

I myślę, że się znajdzie. Ja jakoś tak wierzę w Rutkowskiego.

Jezu, ja czuję, że Tż niedługo znowu pojedzie do Niemiec. Nie wiem co wtedy zrobię. Chyba zniosę wszystko do sypialni i nie wynurzę nosa stamtąd

My jesteśmy ze sobą na dobre i na złe

---------- Dopisano o 10:19 ---------- Poprzedni post napisano o 10:19 ----------

Sprawdziłam aż i ja się bez problemu loguję na swoją.
Ale ty masz mame chyba w domu nie?

Cytat:
Napisane przez country111 Pokaż wiadomość
Moje osiedle słynęło z narokomanów. W zeszłym roku na półpiętrze spotkałam dwóch meneli co sobie sypialnie urządzili a dzień później jakiegoś młodego gostka. Dodam jeszcze że mieszkamy sami na ostatnim piętrze. Jak zaczęłam drzeć ryja to chyba mnie cała okolica słyszała a ja dochodziłam do siebie 15min z nerwów ale pogoniłam towarzystwo. Mam nadzieję że w tym roku nie będę miała takich przygód
Ty?! Taka spokojna sie wydajesz. i pogonilas ich! Brawo
Stary 2015-11-30, 11:36   #3044
kejtiCe
Zakorzenienie

Cytat:
Kejti oby sprawa Ewy się jednak wyjaśniła, bo to co musi przechodzić rodzina tej Iwony to chyba gorsze o tej najgorszej wiadomości

Stu chciał dziś po choinkę jechać
Racja. Gdybym była na ich miejscu, to wolałabym wiedzieć, że znalezioną ją nieżywą, niż nadal zastanawiać się, gdzie jest, czy cierpi itd.

A co do Stu, to tylko:
22.06.2015
Stary 2015-11-30, 11:36   #3045
sylwusiach
Zakorzenienie

Send a message via Skype™ to sylwusiach

Cytat:
U mnie też. Ale słońce piękne.
Byłam po psa na dworze, to myślałam, że i mnie, i jej łeb urwie

hej!
u mnie leje i wieje, ale musimy jechac do miasta na chwile.. u nas noc w mire.mala zasnela o 20:30 po godzinie obudzila sie z krzykiem..uspokoilam ja i wzielam do lozka i tak budzila sie co jakis czas z placzem..brzuszek chyba ja bolal i wstalo po 9 ,,, zjadla mleko i zaraz ruszamy na male zakupy..
Stary 2015-11-30, 11:37   #3046
kejtiCe
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mehja Pokaż wiadomość
Ale ty masz mame chyba w domu nie?
No mam, ale u góry. Do niej po wejściu do domu wchodzi się po schodach w lewo, a do mnie drzwiami prosto.
Tyle, że z mojej kuchni jest wyjście do garażu..
22.06.2015
Stary 2015-11-30, 11:43   #3047
mehja
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez masija Pokaż wiadomość
Już byś chciała

http://www.kwestiasmaku.com/desery/m...e/przepis.html tylko ja daję mniej cukru i daję trzcinowy, trochę więcej jogurtu żeby były bardziej mokre i masło zastępuję olejem kokosowym i daję też trochę mniej.
Do tego dodałam gorzką czekoladę

Dobra. Dzowniłam i jest jakaś awaria.

mehja
robię dzisiaj obiad z przepisu Twojego hasbenda
Haha ktory przepis?

Cytat:
mi tz zaproponował ze zajmie sie małym a ja pójdę sama ale nie mam teraz z czego odciągać no i co on będzie jadł

Pierog chodzi i jej pozazdrościłam

jeszcze nigdy nic nie udało mi sie w tv obejrzeć ale moze tam mak rozpylają na sali i dziecko jest spokojne

boje sie ale chciałabym zobaczyć jak to jest

Nooo

o rany współczuje

U rodziców z wyjątkiem poprzedniego piątku (bo szczepienie) prawie 2 tyg. Tz zakładał w aucie gaz ale codziennie jeździł żeby go odebrać i codziennie wracał bez samochodu, oczywiście jeszcze nie jest ok, będzie musiał znowu postawić go do warsztatu. Ale juz chciałam do siebie bo od jutra tz ma na rano
Ten listopad to tak chujowy miesiąc ze nie pytajcie... Gaz miał kosztować nas o tysiaka mniej niż finalnie zapłaciliśmy, rozwalił mi sie ajfon i wczoraj powiedzieli ze nie opłaca sie go naprawiać, roz☠☠☠alam daszek w foteliku i nie sprzedamy go prawdopodobnie bo kto będzie chciał fotelik bez daszku... Przerysowalam wózek i jeszcze jak tz zaczął jeździć moim to cos zaczęło stukać. Splukalismy sie tak bardzo, ze do 10 będziemy żreć tynk ze ścian aaaaaleeee przyszły sowy!

Wysłane z iPad za pomocą Tapatalk
Faktycznie kijowy miesiac. Oby grudzien wam wynagrodzil

---------- Dopisano o 11:43 ---------- Poprzedni post napisano o 11:39 ----------

Cytat:

Co robicie na obiad?

Pstragi pieczone z maselkiem czosnkowym, frytki domowe, mix salat z pomidorkami i mozarella

Cytat:
A w ogóle Konradek pierwszy raz obrócił się z pleców na brzuszek A potem na plecy i się przestraszył i popłakał
Wow, brawo!
Moja sie jeszcze nie obraca
Stary 2015-11-30, 11:43   #3048
201710041131
Konto usunięte

Sowa z dzieckiem

Stary 2015-11-30, 11:46   #3049
kejtiCe
Zakorzenienie

Szuuu, brawo za obrót Konradka!

Mój Wojtek tak opanował te obroty, że ciągle, ciągle, ciągle to robi. Jak na przewijaku coś go zainteresuje, to zrobi wszystko, żeby się obrócić i to dorwać.
W ogóle coraz ciężej mi się go przewija. Kopie, kręci się, teraz obraca...
22.06.2015
Stary 2015-11-30, 11:46   #3050
mehja
Zakorzenienie

Cytat:

Sowa z dzieckiem

pieknosci
Stary 2015-11-30, 11:54   #3051
k a j a
Zakorzenienie

Cytat:

Ciekawe czy kiedykolwiek się wyjaśni
To po prostu nie do wiary że tak przepadla..

Cytat:

Sowa z dzieckiem

Super !

Lena
Stary 2015-11-30, 11:55   #3052
Aika213
Wtajemniczenie

Mamusie czerwcowe 2015! :) cz. 6

Cytat:
Napisane przez masija Pokaż wiadomość
Cos wiedziałam, że Ty perwers jesteś

Aika dobrze pamiętam, że Ty miałaś kupować kwasy na twarz? Z Tobą rozmawiałam o tym?
Kupiłaś coś w końcu? Bo ja szukam nadal a muszę coś w końcu kupić bo zima za pasem a przydałoby się zacząć.

No właśnie nic jeszcze nie szukałam. Muszę sie tym zainteresować
Cytat:
Napisane przez gapulinka Pokaż wiadomość
Heja hoł
Potem pocytuję, wpadłam tylko się przywitać i szybko napisać co u nas.
Wczoraj mieliśmy mega rzeźnie wieczorem. Mars nie mógł zasnąć, cały czas się wydzierał i dusił z tego płaczu. Na zmianę go nosiliśmy i uspokojaliśmy. Zasnął dopiero ok 23ciej w wózku. Przed pierwszą przenosiłam go do łóżeczka. W nocy już lepiej na szczęście.
Bidulek. A jak dzis?

Cytat:
Ja też mieszkam na ostatnim piętrze, na przeciwko mieszka facet którego nie ma :p ale u nas 3 piętra tylko.

Co robicie na obiad?
Ja tez mieszkam na ostatnim pietrze. Wczoraj z 1 piętra sie wyprowadzili a w styczniu wyprowadzają sie z parteru a ja w styczniu zostaje sama na 2 tyg. Mam nadzieje, ze wyprowadza sie pod koniec stycznia albo ktoś normalny wprowadzi sie na 1 piętro. Jakos mi tak raźniej jak wiem ze ktoś jest w naszym bloku.

Cytat:
Tutaj w UK była głośna sprawa zaginięcia dziewczynki chyba 4 letniej. Rodzina podjechała na wakacje do Portugali, rodzice(lekarze) zostawili dzieci w hotelu w pokoju i poszli do restauracji, jak przyszli to 4 latki juz nie było. Po pierwsze co za rodzice zostawiają 4 letnie dziecko i 2 letnie bliźniaki same w hotelu. Tez wielkie poszukiwania, sprawa niezłe rozglosniona, chyba 5 lat minęło i dziecka nie ma.

Cytat:

Sowa z dzieckiem

Siostra kupuje ta sowę nakładanie dla A pod choinkę
Aika213 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-30, 12:02   #3053
Irmusia81
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez groszkolino Pokaż wiadomość
Ilona super

Irmusia to ja Ci zazdroszczę , a w jakim województwie mieszkas? Do miasta masz daleko ?

Indu obalić seteczke na nagrobku - bezcenne ppppp

W małopolskim. 20 km do Wadowic i około 30 do Krakowa.

Indu- możemy sobie podać rękę. Ja też mam cmentarz kilka kroków od domu 😉
Irmusia81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-30, 12:09   #3054
k a j a
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Aika213 Pokaż wiadomość
No właśnie nic jeszcze nie szukałam. Muszę sie tym zainteresować

Bidulek. A jak dzis?

Ja tez mieszkam na ostatnim pietrze. Wczoraj z 1 piętra sie wyprowadzili a w styczniu wyprowadzają sie z parteru a ja w styczniu zostaje sama na 2 tyg. Mam nadzieje, ze wyprowadza sie pod koniec stycznia albo ktoś normalny wprowadzi sie na 1 piętro. Jakos mi tak raźniej jak wiem ze ktoś jest w naszym bloku.

Tutaj w UK była głośna sprawa zaginięcia dziewczynki chyba 4 letniej. Rodzina podjechała na wakacje do Portugali, rodzice(lekarze) zostawili dzieci w hotelu w pokoju i poszli do restauracji, jak przyszli to 4 latki juz nie było. Po pierwsze co za rodzice zostawiają 4 letnie dziecko i 2 letnie bliźniaki same w hotelu. Tez wielkie poszukiwania, sprawa niezłe rozglosniona, chyba 5 lat minęło i dziecka nie ma.

Siostra kupuje ta sowę nakładanie dla A pod choinkę
Pamiętam to ..

Lena
Stary 2015-11-30, 12:16   #3055
Irmusia81
Zakorzenienie

Brawo
Cytat:
A w ogóle Konradek pierwszy raz obrócił się z pleców na brzuszek A potem na plecy i się przestraszył i popłakał
Brawo dla Konradka😊

Eeee ja tam się nie boję. Gdyby coś się stało w mojej wsi czy np tam gdzie pracuję to pewnie bym się bała. Ale jak to się stało gdzieś dalej to nie powoduje u mnie jakiegoś większego strachu.prawdą jest że ciągle ktoś ginie, kogoś mordują. I jest to przerażające ale nie powoduje że zamykam się w domu czy trzęsę się ze strachu jak gdzieś wychodzę. Po prostu staram się sobie niczego nie wkręcać i myśleć rozsądnie.
Irmusia81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-30, 12:19   #3056
Aika213
Wtajemniczenie

Mamusie czerwcowe 2015! :) cz. 6

Cytat:
Pamiętam to ..

Tam sa hipotezy ze została uprowadzona przez siatkę pedofili lub ze uległa jakiemuś wypadkowi w hotelu a rodzice upozorowali jej znikniecie.

Edytowane przez Aika213
Czas edycji: 2015-11-30 o 12:25
Stary 2015-11-30, 12:25   #3057
k a j a
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Aika213 Pokaż wiadomość
Tam sa hipotezy ze została uprowadzona przez siatkę pedofilii lub ze uległa jakiemuś wypadkowi w hotelu a rodzice upozorowali jej znikniecie.
O boze.. Wolałabym myśleć że te drugie.. A tam nie było kamer?
Boze taka dziewczynka jak Blanka. Nie wyobrazam sobie zostawić jej gdzies samej.

Lena
Stary 2015-11-30, 12:37   #3058
Aika213
Wtajemniczenie

Cytat:
O boze.. Wolałabym myśleć że te drugie.. A tam nie było kamer?
Boze taka dziewczynka jak Blanka. Nie wyobrazam sobie zostawić jej gdzies samej.

Nie pamietam czy były ale poszukiwania były zakrojone na szeroka skale. Ponoć była widziana zaraz po zniknięciu w miasteczku oddalonym o 60 km od miejsca zniknięcia. Potem w kilku miejscach na świecie.
Ja tez obstawiam druga hipotezę
Stary 2015-11-30, 12:43   #3059
kejtiCe
Zakorzenienie

Ja myślę, że ciężko jest upozorować zniknięcie swojego dziecka.. to tak jak z mamą Madzi.
22.06.2015
Stary 2015-11-30, 12:43   #3060
Aika213
Wtajemniczenie

Teraz co rok chyba robią wizualizacje jak ona teraz by mogła wyglądać. Zreszta dzieci sie tak zmieniają, ze trudno prwnie by było ja rozpoznać. Dużo ludzi tez jest to siebie podobnych.
Ja w Meksyku widziałam dziewczynę identyczna jak moja siostra, siedziałam i gapiłem sie na nia chyba z pół godz. Dziwne to było, miała ten sam odruch przygryzania wargi. Nawet jej zdjęcie z ukrycia zrobiłam ;-)
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości