![]() |
#1261 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie styczniowe 2016, cz. VII
Amstaf najłagodniejszy pies dla dziecka niby.
#1262 |
Rozeznanie
|
Nie tylko dla dziecka, to jest największy przytulas jakiego widziałam. Położy się na kolanach i głaszcz ją
![]()
#1263 |
Zadomowienie
|
U nas nie było problemu z psem. Pokazaliśmy małego i już, ale też wcześniej uczylismy, że nasza sypialnia jest dla niego już zamknięta. Nie robił dramatu
![]() Teraz Kuba robi z nim co chce a ten biedak znosi to po męsku. |
![]() ![]() |
![]() |
#1264 |
Zakorzenienie
|
A my mamy pokój dzienny + sypialnie, więc nie możemy mu zamknąć drzwi. I na dodatek śpimy w.. piątkę. Ja, tż, córka, pies i kot. Teraz jak potrzebuję więcej miejsca na brzuch + mój rogal = połamane kości rano.
#1265 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1266 |
Zakorzenienie
|
Też za wczasu się muszę nastawić na focha
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1267 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Ale zwierzęta są kumate, dostosują się. Baaardzo mądre. Jak Kuba nadchodzi to pies chowa się pod łóżko. Takie rzeczy na stare lata go spotkały ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1268 | |||||||
Wtajemniczenie
|
hej dziewczynki
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Do mnie też chyba temu że nikt z mojego otoczenia z nich nie korzystał... Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Ja jakby nie praca napewno więcej bym z Wami pogaworzyła no ale niestety...siłą wyższa ![]() ![]() ojjj ja ciemny blond(naturalnie) mój ciemny brąz...niechce rudego;(;( Cytat:
Malwi spokojnie do 2 tygodni można zmienić imię dzidziusia ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|||||||
![]() ![]() |
![]() |
#1269 |
Zadomowienie
|
Dotka, a może by się z gastrologiem skonsultować? 😕
Piszecie że macie po kilka testów, my po ivf, po pierwszej pozytywnej becie robiliśmy 1 test dziennie i patrzylismy jak kreska ciemnieje. Zrobiłam tym testom potem milion zdjec ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1270 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1271 |
Zakorzenienie
|
Oj tyle tematów poruszacie, chciałabym się do nich poodnosić ale na telefonie ciężko...
To po kolei co pamiętam - na zgagę czy inne nudności ponoć dobrze działa imbir w formie naparu. Sama chyba tez wypróbuję, bo jestem zgagowa. Otulacze, czy inne woombie uważam za potrzebne i przydatne o ile są z naturalnych materiałów i nie za ciepłe. Dzieci mają wyższą temperaturę niż my podczas snu i szkoda je przegrzać. Któraś z Was słusznie napisała, że takie woombie zwiększa szansę na spokojny sen. O bananowej annie nie słyszałam, ale o zyrawce juz tak. I tak jak są dzieci które uwielbiają tak są takie na które to nie działa. Imho, warto kupić, gdy zacznie się robic ciężko z ząbkowanie i inne metody nie zadziałają. A chustowanie uważam za świetną sprawę. Nawet po domu. Noworodka można w ten sposób kangurować (zawiązać bez koszulki np) jednocześnie chodząc po domu. Noszenie angażuje ręce, chusta jednak daje swobodę przy jednoczesnym trzymaniu dziecka caly czas blisko. Ofc można w tym celu użyć bujaczka, leżaczka, czy maty edukacyjnej, ale kontakt z dzieckiem w ciagu pierwszych 3ch miesięcy może być różny - np może się go wybitnie domagać i wtedy klops... Do mnie leci juz chusta i mam zamiar z niej korzystać. Tylko muszę się nauczyć wiązać maluszki, bo to trzeba jakoś specjalnie zmarszczyć chustę pod kark i główkę by usztywnić. Hmmm co Wy tam jeszcze pisałyście....juz nie pamiętam ![]() Ogólnie może napiszę, ze przepraszam ze w ciagu ostatnich kilku dni nie odnoszę się do spraw prywatnych (sukcesów i problemów tztami, teściami itd) ale mam duży problem z ciśnieniem i waleniem serca i ogólnie rzadko czytam Was od deski do deski. Staram się służyć konstruktywną radą na tematy, o których obecnie czytam, czy słucham. Ale z osobistymi problemami również Was bardzo wspieram :-* |
![]() ![]() |
![]() |
#1272 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Zwierzęta są bardzo mądre. ![]()
![]() |
#1273 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Dobrze, że piszecie o zwierzakach, też mamy Kajtka. Takiego kundelka. Kochany psiak i poki co z moich obserwacji wychodzi na to, że lubi dzieci. Zobaczymy jak zareaguje na Wojtusia ![]()
Motocyklistka ![]() ![]() Suzuki GSX 600F ![]() "MOTOR" masz pod maską np. samochodu "MOTOCYKL" to coś, co masz pod doopą pokonując w złożeniu winkle, to coś, na czym sam bądź w grupie możesz oderwać się od przytłaczającej rzeczywistości. |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1274 |
Zakorzenienie
|
A co do zwierząt - czytałam ze warto przynieść np pieluszkę w która zawinięte było dziecko po porodzie, tak by kot/pies sobie obwąchał zanim dziecko przyjdzie do domu. Da mu to czas na adaptację do nowego zapachu i może lagodniej przejść traumę kolejnego domownika. My z kotem tak zrobimy
|
![]() ![]() |
![]() |
#1275 |
Zadomowienie
|
U nas imiona dla małej wybrali chłopcy. Martyna Aniela
![]() ![]() Martwicie sie o pranie... Ja mam w domu NIC nie przygotowane. Jak sie dowiedziałam ze mała jest chora i nie wiadomo czy sie urodzi, to wszystko co było pry pralce przygotowane trafiło w pudła i wyniosłam. Bo bałam sie nawet na to patrzyć... Kupiłam tylko kilka pieluszek i ubranek dla wcześniaka. To wygrałam i mam ze sobą w szpitalu. Dokupuje tylko to co na bierząco potrzebujemy. A jak bedzie decyzja o wyjściu tz z braćmi bedzie robic dla niej miejsce na łóżeczko w sypialni ![]() ![]() Musimy sie pochwalić ![]() Co do Bananowej Anny- jest bardzo duzo tego typu zabawek szeleszczących, kolorowych i z rożnych typów materiałów. Bardzo fajne sa... Moi chłopcy tez mieli- puściliśmy je dalej w świat- teraz Martynce tez napewno kupimy ale to jest jeszcze czas na to... ![]() Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
![]() ![]() |
![]() |
#1276 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#1277 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1278 | |||||||||
Rozeznanie
|
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Tygrysek śliczna córeczka ![]() my ostatnio z TZ też się zastanawiamy jaki kolor włosków będzie miała nasza dzidzia ja chcę żeby miała ciemne po nim a on żeby blond po mnie ![]() Cytat:
Cytat:
![]() ja też mam nadzieję że tak dziecka nie przyzwyczaję bo na początku ok ale później się okazuje że w domu oddychać nie można bo się obudzi ![]() współczuję wszystkim mającym problemy ze spaniem, jak widzę te posty pisane w środku nocy to mnie to przeraża że przy dziecku też będę prowadziła taki tryb nocny, jak na razie mam śpiączkę a na siku wstaję raz i to w okolicach 6-7 |
|||||||||
![]() ![]() |
![]() |
#1279 | |||||||||
Zakorzenienie
|
Cześć laski
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() dziwne bo mój rozumie, że tak wygodniej i cieplej dzidziusiowi ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() No i poszukałam już sobie zajęcia na wieczory (Tż ma drugie zmiany) na ten tydzień.. Mam tyle nauki, że ![]() Cytat:
![]() |
|||||||||
![]() ![]() |
![]() |
#1280 |
Zakorzenienie
|
Jeszcze południa nie ma, a wy już prawie 6 stron napisałyście
![]() Czyli kłucie to normalny stan, tak też myślałam, ale mówię zapytam czy jestem z tym sama. Dotka współczuję Ci tej zgagi, naprawdę jak tak czytam że każdego dnia Cię tak strasznie meczy. Uczucie chłodu w brzuchu, też pierwsze słyszę, ale ciekawe co to może być. Pietrusiowata też zastanawiałam się nad żyrafią, ale jakoś mam nie odparte wrażenie, że to przereklamowany gryzak po prostu. Wy macie Jasia a jak będzie zapisany w urzędzie Jan Med właśnie do mnie też ostatnio przemawiają drewniane gryzaki. Tygrysek śliczna mała i tyle włosków miała . Kogielkciuki za wizytę. Lune gratuluje nowego tygodnia. |
![]() ![]() |
![]() |
#1281 |
Zakorzenienie
|
To się dogadałyśmy jak głuchy ze ślepym
![]()
Motocyklistka ![]() ![]() Suzuki GSX 600F ![]() "MOTOR" masz pod maską np. samochodu "MOTOCYKL" to coś, co masz pod doopą pokonując w złożeniu winkle, to coś, na czym sam bądź w grupie możesz oderwać się od przytłaczającej rzeczywistości. |
![]() ![]() |
![]() |
#1282 |
Zakorzenienie
|
kamilka, super, że mała je z cyca!
![]() ![]()
#1283 |
Zadomowienie
|
Co do zwierzaków- przy pierwszym dziecku tez pieluszkę przynieśliśmy do domu i psiak sie nią totalnie nie zainteresował... Syna tz zaniósł do łóżeczka a ja witałem sie z psem... Dziwił sie dopiero jak mały zaczął płakać i podskakiwał przy łóżeczku i nos do środka wkładał. Dałam mu dziecko do powąchania i po prostu go zaakceptował... Od tego czasu bardzo pilnuje dzieci czy cos im ktoś nie robi...
![]() Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
![]() ![]() |
![]() |
#1284 | ||||||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
w ogóle ostatnio ciągle mnie kłuje/pobolewa brzuch, a jak się kładę to przechodzi, chyba po prostu przeciążony jest ![]() no ale uciążliwe to dość ![]() Cytat:
![]() ja też mam zgagę cały czas praktycznie, ale aż taka szalona nie jest. Jakby było gorzej to chyba bym się wykończyła Cytat:
![]() u nas też TZ chciał inne ale stanęło na moim typie ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ja słyszałam opinie fizjoterapeutów że nawet chusta nie jest dobra od urodzenia, więc ogólnie raczej sie, wstrzymam... na pewno bym chciała chustować ale nie od samego początku, dlatego też nie kupuje jeszcze chusty ![]() Cytat:
![]() właśnie na SR położna zawracała nam na to uwagę ze można to załatwić już teraz i mieć jedną formalność z głowy do załatwienia po porodzie ![]() ![]() Nadrabiam Was od rana ![]() trzymam kciuki za wizyty i gratuluje nowych tygodni ![]() W czwartek mam umówione spotkanie z poleconą położna ze szpitala w którym chcę rodzić, zdecydowaliśmy sie ze weźmiemy indywidualną opiekę położnej, jakoś bezpieczniej się będę czuła ![]() ![]() |
||||||||||
![]() ![]() |
![]() |
#1285 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Co do włosków - nasze musi być ciemne.. Ja od razu urodziłam się z czupryną czarną, Tż był małym blondaskiem takim platynowym ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1286 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Oprócz tego co my kupimy (pierwsza grupa już ma kupiony prezenty), to jeszcze są koszuli z imieniem i nazwiskiem oraz z nazwą grupy ![]() myślę, że dzieci mają tego pod dostatkiem ![]()
![]() |
#1287 |
Zakorzenienie
|
kamilka
![]() |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1288 |
Zakorzenienie
|
A co do opisywania dzieci na porodówce - pisze się imię i nazwisko matki, bo tylko matka tak naprawdę jest 100% pewna, że to jej dziecko. W końcu ojca może mieć każdego
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1289 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1290 |
Zadomowienie
|
I jakoś sie kompletnie nie przejmuje faktem ze w domu nic nie jest przygotowane- ubranka mam na 56 a na nie i tak jeszcze Dluuugo bedziemy musieli czekac
![]() Z łóżeczkiem w domu poradzą... Wózek tez wstępnie wybrałam to teraz juz nie bede zmieniać bo po prostu nie ma na to czasu. Tz pojedzie, kupi, kolor wybierze a po fotelik trzeba do znajomych pojechać przed wyjściem ![]() Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:25.