![]() |
#4891 | |||
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamy marzec 2016:) Część V
Kinga to Twój synek ma zdiagnozowane zaburzenie SI? Przepraszam ale nie jestem pewna. Jakie on miał objawy?
A z tym kluciem to nawet nie mogę głębszego oddechu złapać, nie mówiąc o kaszlaniu a wciąż mnie zrywa ![]() ---------- Dopisano o 13:11 ---------- Poprzedni post napisano o 13:01 ---------- Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
|
|||
![]() ![]() |
![]() |
#4892 |
Konto usunięte
|
Cześć mamusie. u mnie też dziś burzowo i wieje. Ale wstałam może na 30 min na śniadanie i dalej spałam do 12
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4893 |
Zakorzenienie
|
Muszę pozamiatać i wstawić zmywarkę.
![]() W ogóle, mam ochotę pojechać na zakupy do CH, ale nie mam z kim. ![]() ![]()
![]() |
#4894 | |
Zadomowienie
|
A ja uważam że nie ma reguły
![]() ![]() Ja dodatkowych kilogramów w ogóle się nie obawiam, jakoś nie wierzę że skoro przez dwa tymestry przytyłam 6-7kg to w ostatnie trzy miesiące przytyje 20 ![]() ![]() Za to jak ognia boję się rozstępów ![]() Cytat:
![]() polly ja też sama niechętnie jeżdże na zakupy, na jutro wyciągnęłam przyjaciółkę do lumpka bo ktoś musi mnie stopować ![]() ![]() Idę ogarnąć podwozie i zmykam na wizytę ![]() ![]()
mąż i żona 26.07.14 Marcelek <3 18.02.16 Edytowane przez monikmi Czas edycji: 2015-11-30 o 12:17 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4895 |
Zakorzenienie
|
Ja muszę się jeszcze do okulisty wybrać.
![]()
![]() |
#4896 |
Zadomowienie
|
Dziewczyny któraś wrzucała link do pościeli takiej wieloelementowej w dobrej cenie, Misia to Ty? Miałam zapisaną bo też mi się podobała i znikła
![]()
![]() |
#4897 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#4898 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
http://allegro.pl/baby-love-19-cz-po...601040354.html ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4899 |
Zadomowienie
|
O dzięki Ci
![]()
![]() |
#4900 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4901 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() |
![]() |
#4902 |
Zadomowienie
|
Ja róż z kolorowymi kropkami
![]() ![]()
![]() |
#4903 |
Raczkowanie
|
Witam się po dłuższej nieobecności. Od paru dni próbuję was nadrobić, ale zostawiłam sobie ze trzydzieści stron, gdzieś w okolicach 80
![]() Ostatnio pisałam o tym, że mam mieć egzamin (25.11) a dziś muszę się pochwalić, że go zdałam i mogę skupić się na przygotowaniach do świąt, a potem do porodu. Dla tych, które jeszcze wahają się, czy chodzić do szkoły rodzenia, szczerze polecam, zwłaszcza jeśli macie możliwość chodzić z partnerami. Ja chodziłam w pierwszej ciąży i bardzo sobie chwalę, bo to przede wszystkim uczy, że dziecko to nasza wspólna sprawa. I po porodzie wkurzało mnie, jak ktoś pytał, czy mi mąż "pomaga" przy dziecku, bo nie o pomaganie tu chodzi a o wspólne zajmowanie się NASZYM dzieckiem. Co do wagi, już to kiedyś pisałam, że w pierwszej ciąży przytyłam 33 kg, ale po ciąży zrzuciłam do zera bez diety i ćwiczeń, a niektórzy twierdzili nawet, że jest mniej niż przed i że wyglądam za chudo (ale waga była taka sama). Teraz mam już 11 kg na plusie mimo racjonalnego odżywiania (zero smażonego, fast foodów, przekąsek typu chipsy, słodkich napojów, itp), do tego ćwiczenia i basen. Jedyne czym grzeszę, to słodycze, a i to nie za często, więc to nie do końca od nas zależy. Pocieszam się, że w poprzedniej ciąży było na tym etapie o 8 kg więcej i ja np. wcale nie przytyłam najwięcej w ostatnim trymestrze, w każdym prawie jednakowo. Jeśli chodzi o kłucie w klatce piersiowej, miałam to w pierwszej ciąży. Byłam nawet u kardiologa, też nie mogłam oddychać i promieniowało na plecy. Oczywiście okazało się, że to nie serce. u mnie to mogło mieć związek z kręgosłupem. Teraz, może dzięki ćwiczeniom i basenowi, do tej pory jest ok, ale współczuję, bo wiem co to znaczy. Gratuluję wszystkich udanych wizyt z ostatniego tygodnia. Trzymam kciuki za dzisiejsze i za wszystkie dziewczyny w szpitalach i chorujące w domach. i przepraszam za ten przydługi post. |
![]() ![]() |
![]() |
#4904 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ja przytyłam 6kg i chciałabym nie tyć więcej niż 10kg na całą ciążę, Będę musiała się bardziej pilnować chyba. Ja miałam dużą wagę wyjściową i boje się że ciężko mi będzie schodzić waga ![]() U nas wiało a teraz świeci słoneczko pięknie o jaki piękny tez zestaw - też sobie zapisze - kto wie... Edytowane przez Dorka__00 Czas edycji: 2015-11-30 o 12:59 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4905 |
Zadomowienie
|
Wrzucam jeszcze wczorajsze zakupy
![]() Pisałam ostatnio, że mam większość rzeczy niebieskich i szarych dlatego tyle różu :P Jeszcze 9par skarpetek i dwie pary rajstopek ![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4906 |
Zadomowienie
|
sloneczko slicznosci gdzie kupilas
#4907 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Ja miałam pierwszy poród przez planowane cc i odbyło się w 39 tc. Moja koleżanka też miała pierwszy poród przez cc ze względu na ułożenie pośladkowe i też cc na tydzień przed terminem. Pierwsze cięcie przeważnie robią na tydzień przed wyliczonym terminem porodu. A jeżeli to kolejne cięcie i dochodzi ryzyko rozejścia się blizny na macicy, to robią około 2 tygodnie przed terminem porodu. Lewek tak, to mój synek ma stwierdzone zaburzenia SI. Objawów cały szereg. Zaczęłam na nie zwracać uwagę około 2 roku życia. Ciągle pił tylko z butelki, nie chce przyjmować stałych pokarmów, je tylko papki i miękkie rzeczy typu bułeczki pszenne. Do tego szuka stymulacji wzrokowej - kręci przedmiotami ,porównuje takie same obrazki, napisy itp., otwiera i zamyka drzwi żeby widzieć ruch. Jest nadwrażliwy słuchowo i widać jak bardzo niektóre dźwięki mu przeszkadzają. Duże opóźnienia mowy, trudności w koncentracji i wiele innych. Jeśli z jakiś powodów potrzebujesz szczegółów ,to pisz, wtedy Ci to jakoś w większym porządku opiszę ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4908 |
Rozeznanie
|
Aguleck
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4909 |
Zadomowienie
|
Komplet z butami i kratką i ten wieloelementowy w TKmaxx a te różowe pajacyki i śpioszki w Carrefourze
![]() Aguleck ![]() ![]() Teraz będzie świąteczne i dziecięce szaleństwo zakupów ![]()
![]() |
#4910 |
Zakorzenienie
|
Kinga dzięki za odpowiedź. Tak się zastanawiam nad moim synkiem ale nic z tego co piszesz do niego nie pasuje. Tak czy siak planuję z nim iść do psychologa.
|
![]() ![]() |
![]() |
#4911 |
Wtajemniczenie
|
Widzę, że wykonczymy dzisiaj wątek
![]()
#4912 |
Zadomowienie
|
Lewek przy zaburzeniach SI objawy mogą być skrajnie różne, w zależności od tego w którą stronę poszło zaburzenie. A co Cie martwi w zachowaniu synka?
http://gpp.edu.pl/zaburzenia-integra...-rozpoznawanie Wysłane z mojego C2105 przy użyciu Tapatalka
#4913 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
A tak z innej beczki, bo wydaje mi się, że ktoś już o to pytał, ale nie pamiętam, czy były odpowiedzi. Wiem, że pierwsza cesarka nie jest bezwzględnym wskazaniem do kolejnej, ale jakie mniej więcej są tendencje wśród lekarzy? Raczej bardziej kolejne cc czy np. namawiają do sn? Oczywiście jeśli np. pierwsza była ze względu na ułożenie dziecka, a nie np. stan zdrowia matki. Wiem, że są tu dziewczyny po dwóch cc, ale pytanie do wszystkich, które coś słyszały na ten temat. Z góry dzięki. |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4914 |
Zadomowienie
|
Aguleck wskazaniem do drugiego cc jest odstęp krótszy niż 2 lata między pierwszym a drugim porodem. Jeśli pojawiły się skurcze i jest brak postępów w rozwarciu to tez od razu cc, bo po przebytym cięciu nie wolno podawać kroplowki wspomagajacej. Teoretycznie trafiając na porodówkę po przebytym cięciu masz prawo odmówić porodu siłami natury. A tendencja wśród lekarzy? jeśli Twój lekarz nie pracuje w szpitalu, w którym będziesz rodzic. To nawet z jego zaleceniem na cc w szpitalu mogą zadecydować o próbie porodu siłami natury. Ja z własnej woli próbowałam rodzic drugie dziecko siłami natury, ale ostatecznie i tak zrobili cc po 9 godzinach nieefektywnych skurczy
Wysłane z mojego C2105 przy użyciu Tapatalka
#4915 | |
Zadomowienie
|
Błagam o nie usuwanie
![]() Cytat:
Zaloguję się na komorce to może więcej będę pisac, czytam na bieżąco. Dziś córka w domku ze mną to sobie bardziej siedzę niż leże ale do środy przetrzymam bo miała w weekend gorączkę i katarek. Na szczęście neosine i inne wynalazki działają. Już chyba wszystkim maleństwom kupiłam prezenty na święta tym do 4 lat większe to moje kuzynostwo tak 7lx2, 8l ,9l i takie gimnazjum i nie wiem czy i co kupowac. Dostaliśmy pierwsze papiery odnośnie działki i ew dalszej budowy. Ja mam kontrolną wizytę w środę na 12.00, a 23.12 taką normalną to znowu sobie pooglądam księcia chyba że będzie się wiercił jak ostatnio. Macie sprawdzonego sprzedawcę na al odnośnie spódnicy, potrzebuję czarną na BN i nie wiem czy kupowac najzwyklejszą i najtańszą czy coś lepszego bo w końcu to tylko na 2 miesiące. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4916 |
Zadomowienie
|
Wydaje mi się, że jeśli nie ma przeciwwskazań to raczej SN
![]() ![]()
![]() |
#4917 |
Konto usunięte
|
Z tego co siostra mi tłumaczyła ze lekarz ocenia czy blizna po cc się rozciąga bo jeśli nie to kierują na cc. Gdyż blizna jeśli się nie rozciągnięte to będzie hamować skurcze przy porodzie
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4918 |
Zakorzenienie
|
Ale dobre kluski śląskie mi wyszły
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4919 |
Zadomowienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4920 |
Zakorzenienie
|
Ja dzisiaj na obiad sobie odgrzeję pierogi.
![]() Jeszcze 5 dni do powrotu TŻ. ![]() ![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:38.