Mamusie lutowe 2016 ♥ to już IV część naszego wątku! - Strona 67 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-11-30, 15:05   #1981
agaczilla21
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie lutowe 2016 ♥ to już IV część naszego wątku!

Lilka bardzo lubi Hello Kitty 😊 M jej przywiózł taka na motorze zabawkę to mówi "moja kitka"...a jak kupie w sh cos z kitka to szal ciał i umysłów 😊
agaczilla21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-30, 15:07   #1982
justynka333
Wtajemniczenie

GG do justynka333

My na wizyty chodzimy zawsze razem, i na samo usg Mąż zawsze wchodzi zobaczyć małego
I mam pytanie tu mamy komplet 3w1 http://allegro.pl/wozek-dzieciecy-ba...718814178.html Tak jak na wielu innych aukcjach. I te foteliki no-name chyba nie są dobre?? Można je np. za dopłatą zamienić na coś z atestami??
06.06.2015 II kreski
06.02.2016 Jakub Andrzej syn Justyny i Michała
14.12.2016 II kreski
16.08.2017 Barbara Maria córka Justyny i Michała
justynka333 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-30, 15:24   #1983
marciar7
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez agaczilla21 Pokaż wiadomość
Ja doszłam ostatnio do wniosku że samej jest mi najlepiej...nikt nie ma do mnie pretensji, ogarniam wszystko tak w jakim stopniu uważam za niezbędne i nikt mi niczego nie rozkazuje....
czasem czuję to samo

Nursi gratulacje z dużej dziołchy. nie martw sie niczym wszystko się ulozy

Cytat:
Napisane przez kaaasi Pokaż wiadomość

Mati waży 1100g miesiąc temu było ok 600g także rośnie a gdzie się mieści ? to nie wiem gin mi na brzuch naciskała mięśnie dopiero teraz puszczają a z tą glukozą moja też już na nowych normach jest wszystko idealnie póki co następna wizyta po świętach za miesiąc dopiero
aha pyta czy znam płeć i zaczęła się zastanawiać czy to nie Marysia przypadkiem zamarłam ale nie udało się dziś tego sprawdzić więc mam lekkie obawy
klask i:
to masz podłoże dla teściowej
gratulacje ciekawe ile moj bobek waży. ale cię gin zagieła z tą płcią. i co teraz ?
Stary 2015-11-30, 15:27   #1984
agaczilla21
Zakorzenienie

Nieraz mam ochotę nie zwracac na nic uwagi...wyjść z domu i nie wracać...jak ze mna źle to może beze mnie lepiej...
agaczilla21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-30, 15:32   #1985
NanaR
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez justynka333 Pokaż wiadomość
My na wizyty chodzimy zawsze razem, i na samo usg Mąż zawsze wchodzi zobaczyć małego
I mam pytanie tu mamy komplet 3w1 http://allegro.pl/wozek-dzieciecy-ba...718814178.html Tak jak na wielu innych aukcjach. I te foteliki no-name chyba nie są dobre?? Można je np. za dopłatą zamienić na coś z atestami??
Ja kupowałam w hurtowni dziecięcej i była opcja 3w1 i 2w1 i ja wzięłam 2w1 bo chociaz jest to fotelik nie nosidlo wolalam dokupic adaptery i lepszy fotelik wiem też ze na allegro są aukcje gdzie można też inny fotelik dobrać przynajmniej kiedyś były jak się za tym wózkiem rozgladalam.

Dumna mama Dominika
07.02.2016
NanaR jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-30, 15:41   #1986
marciar7
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Lucy31 Pokaż wiadomość
Pessar już założony, tera mam leżeć i obserwować. Dorwałam swojego gina i pytam, czy jak bedzie ok to jutro wyjdę, powiedział: Nie mówię tak, nie mówię nie.Ocenimy rano.
No to czekam

Generalnie to mega fart, ze dziś ma dyżur akurat mój gin bo mi wszystko pięknie pozałatwiał. Jestem mega zadowolona

Wysłane przy użyciu Tapatalka
lez jak najdluzej sie da i nigdzie sien ie wybieraj

mamusiaczek swietne zakupy
esor cieszę się że wizyta udana. wózek moim zdaniem świetny, za 100 zł.. czego chcieć więcej
Cytat:
Nieraz mam ochotę nie zwracac na nic uwagi...wyjść z domu i nie wracać...jak ze mna źle to może beze mnie lepiej...
może czasem tak zrób? wyjdz się przejdz toc z dziecmi zostanie a najelpeij nie reagować..

mój tż chce chodzić na każde usg.. i nie przepuści. bierze sobie nawet wolne z pracy jak trzeba

---------- Dopisano o 16:41 ---------- Poprzedni post napisano o 16:36 ----------

btww napisalam strone pracki mgr.. cóż za wyczyn haha za to bylam na zakupkach i kupilam dwie bluzki dla siebie. zawsze coś
mialam was zapytać.. rękawiczki mi się przydadzą? znaczy dla bobka czy się przydadząbylam w smyku i sa po 20 zł..
Stary 2015-11-30, 15:44   #1987
Aninis
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ja :) Pokaż wiadomość
Moja Pola nie oglada za bardzo bajek bo nie mamy tv. Oglada tylko po trochu klub myszki miki, jakas tam jeszcze jedna i jej ukochana siwnka peppa po angielsku - bo takie mamy zgrane na ipadzie akurat. I teraz ma faze na angielski Mowi np sorry zamiast przepraszam, albo no zamiast nie, a jak widzi jeza w ksaizce to mowi hedgehog zamiast jeż Padam jak to slysze, sama wylapuje z bajki angielskie slowka i uzywa
siostro też nie mam TV od ładnych paru lat i dobrze mi z tym
Aninis jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2015-11-30, 15:58   #1988
Basieku1
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez mamusiaczek Pokaż wiadomość
W ramach relaksu kupiłam co nieco malutkiej ��
przecudowne ! chyba zahaczę o bigę przy następnej wizycie u rodziców

Cytat:
ostatnio mam coraz częściej takie dni

Edytowane przez Basieku1
Czas edycji: 2015-11-30 o 15:59
Basieku1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-30, 16:11   #1989
good idea
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez MamaKarolci28 Pokaż wiadomość
[/COLOR]

Dla mnie rownież to istotny aspekt, ja uwielbiam długie spacery .dlatego tez funkcjonalny wozek to nieodzowny element, mam nadzieje ze mała bedzie chciała jeszcze jeździć na wiosnę bo rożnie z tym bywa. Mojej siostry córa jest tak jak Twoja wiekowo i bardziej juz preferuje spacerki na nóżkach
My tez juz spacerujemy bez wozka. Maly nie usiedzial tam nawet 5 minut a na poczatku ciazy myslalam, ze bede musiala zaopatrzyc sie wlasnie w taki dla dzieci rok po roku. Podobaja mi sie ale ciesze sie troche bo i tak nie mam gdzie trzymac zwyklego

Cytat:
dobra, ide powprowadzac paragony na lotoerie paragonowa bo dzis ostatni dzien. moze wygram auto, akurat raz bylam u kosmetyczki w tym miesiacu
Oooo tez musze to zrobic a troche sie ich nazbieralo

Cytat:
U mnie w kwestii ciąży nie ma ciotek dobra rada...ale juz w kwestii wychowania dzieci, karmienia i usypiania milion dobrych rad...
U mnie tez a "najcenniejsze" zawsze od tesciowej nie wiem czy slyszalyscie ale dziecko do lekarza to trzeba ubrac wylacznie na bialo a lekarz co nie daje antybiotyku to nie lekarz...

Cytat:
Napisane przez butterfly20 Pokaż wiadomość
Dobry

Witam się w końcu po pracowitym poranku i nadrabiam)

no i jeden drugiego tłumaczy, a tak naprawdę to wiadomo,że nie szukali żony tylko lansu

nie wiem jak te pozostałe bo nie znam, ale nie kupuj Tako 3 w 1 bo tam są jakieś beznadziejne nosidła Tako w komplecie. Natomiast do wózków Tako możesz normalnie dokupić adaptery i przeróżne foteliki.

---------- Dopisano o 15:01 ---------- Poprzedni post napisano o 14:53 ----------

no t chyba lepiej no nie?Nie powinno się kupowac używanych fotelików z obcych źródeł. A w wózkach 3w1 dodatkowo często są nosidła, a nie foteliki. Także można sobie osobno dokupić nowy porządny fotelik i jest git majonez

Podobny stelaż do mojego.
I powiem Ci,że pomimo klasycznego wyglądu są to wózki terenowe, na lasy, pola,łąki. Też mam kiepsko z chodnikami i u nas świetnie się sprawdza

Ale duża, super!

Z nieskrętnymi jest np. z Tako kilka modeli, ja mam Tako Acoustic i ma świetną amortyzację

śliczny, ale wiesz jak się będzie brudził?
Chodzilo mi o to, ze chcialam tylko gondole bez opcji spacerowki bo ta i tak kupie sobie inna.

Ja juz po wizycie. Jutro mam sie zglosic do szpitala bo glowka nisko, szyjka sie rozmiekcza. Poleze, podadza sterydy i zobacza jak sytuacja sie rozwija. nie potrafie wyobrazic sobie tyylu nocy bez syna. ehh...

Brak polskich znakow.
good idea jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-30, 16:11   #1990
mamusiaczek
Rozeznanie

Dzięki dziewczynki Ja mam małego fioła na punkcie różu, hello kitty itd bo niebieskie i uniwersalne na strychu Ale powiem Wam, że dziwnie mi się wybiera takie kolorki Większość mi wpadała w ręce w autka, stateczki, kotwice itp.

Stwierdziłam, że nie ufam tej lekarce, więc dalej trzymam się tego, że to dziewczynka A jakby się okazało inaczej, to i tak wszystko mam, więc luz

Widzę kaaasi, że Ty dzisiaj też masz psikusa z płcią hehehe co za dzień

Cytat:
Napisane przez marciar7 Pokaż wiadomość

btww napisalam strone pracki mgr.. cóż za wyczyn haha za to bylam na zakupkach i kupilam dwie bluzki dla siebie. zawsze coś
mialam was zapytać.. rękawiczki mi się przydadzą? znaczy dla bobka czy się przydadząbylam w smyku i sa po 20 zł..
Zawsze strona do przodu
A co do rękawiczek, to mówisz o niedrapkach czy takich zimowych?

Cytat:
Napisane przez Basieku1 Pokaż wiadomość
chyba zahaczę o bigę przy następnej wizycie u rodziców
No no Ja tam uwielbiam go odwiedzać Tylko nigdy nic na wadze nie umiem znaleźć Zostaje mi wycena. Może nie najtańsza, ale nigdy się nie zawiodłam na jakości, także luz W sumie prawie 60 zł zapłaciłam, także pasuje
Stary 2015-11-30, 16:12   #1991
Aninis
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez figa84 Pokaż wiadomość
jak usg na tyle słabe, ze płci nie rozpozna na tym etapie to ciekawa jestem co jeszcze może przeoczyć :/

Aninis to jak zwykle zależy od nas i dziecka jakiego wózka potrzebujemy i będziemy używać. Ja przez całą wieś mam ścieżkę rowerowo-spacerową, więc czy idę do lekarza, czy po młodą do szkoły to nie będę miała problemu z krawężnikami, wybojami itd.. Do tego mój łobuz po roku mało używał wózka, a po 2 latach to już naprawdę sporadycznie.
W tej sytuacji dla mnie jak najlżejsza, mała spacerówka była ok.
A do roku wykorzystywałam własnie tą z wózka 2w1, bo nią bez problemu na sad wjechałam, w pola - a później na takie atrakcje wózka nie potrzebowałam, bo dziecko mi samo szło

Z spacerówek podoba mi się Inglesina Trip, ale będę się zastanawiać za rok
Ja się już jakiś czas temu zastanawiałam nad taką opcją - używany teraz, a później wypasiona spacerówka... nie pamiętam już nazw, ale oglądałam w internecie takie, które są o wiele lżejsze i składają się do mniejszych rozmiarów. A w końcu porzuciłam tą myśl, bo przeczytałam mnóstwo pozytywnych opinii o Tako i doszłam do wniosku, że kupimy nowy wózek z tej firmy, podobały mi się modele CityMove i Moonlight... a teraz jak lukałam sobie, to najbardziej mi się spodobał starszy model PolkaDots a tak to nic mi się już nie podoba i ciągle mi się coś zmienia

A jak napisałaś o używce, a później spacerówce nowej, to zaczęłam się znowu zastanawiać nad tym.
Stary 2015-11-30, 16:13   #1992
Dzaasti
Rozeznanie

Ehhh...ból głowy dziś mi żyć nie daje zmiana pogody będzie czy coś tak mi strasznie źle , wybaczcie ale komuś muszę pomarudzić, trafiło na Was
Stary 2015-11-30, 16:17   #1993
Aninis
Zakorzenienie

Cytat:
o to masz fart, atak rozlozy sie na dwie
Stary 2015-11-30, 16:20   #1994
mamusiaczek
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez good idea Pokaż wiadomość
Ja juz po wizycie. Jutro mam sie zglosic do szpitala bo glowka nisko, szyjka sie rozmiekcza. Poleze, podadza sterydy i zobacza jak sytuacja sie rozwija. nie potrafie wyobrazic sobie tyylu nocy bez syna. ehh...
współczuję!! Ale może sytuacja się uspokoi i nie będą Cię długo trzymali
A starszy synek ile ma? Bo nie pamiętam
Cytat:
Napisane przez Dzaasti Pokaż wiadomość
Ehhh...ból głowy dziś mi żyć nie daje zmiana pogody będzie czy coś tak mi strasznie źle , wybaczcie ale komuś muszę pomarudzić, trafiło na Was
U mnie też dzisiaj niskie ciśnienie...kawa nieco pomogła, ale i tak mi ćmi
Spróbuj może wypić szklankę wody...czasami działa!
Stary 2015-11-30, 16:26   #1995
Aninis
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie lutowe 2016  to już IV część naszego wątku!

Cytat:
To co ten gin nie życzył sobie obecności męża z Tobą? Moj zawsze jest obecny ze mną ale to dlatego ze mamy podobny problem ze nie ma w tym czasie opieki nad córeczka wiec jedziemy we trójkę zawsze
U mojego poprzedniego gina zawsze pokrywałam się z terminem wizyt z taką jedną dziewczyną i zawsze zastanawiałam się o co chodzi ona na każdej wizycie wchodziła do ginekologa w takim pakiecie:
ona
jakaś inna laska
jakiś koleś
dziecko
Stary 2015-11-30, 16:27   #1996
good idea
Raczkowanie

mamusiaczek 19 miesiecy. Tez licze na poprawe takze nie dramatyzuje tym szpitalem, wiadomo przyjemnosc niewielka no ale jak mus to mus.

Brak polskich znakow.
good idea jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-30, 16:27   #1997
butterfly20
Zakorzenienie

Cytat:
nie nadaje się. Zapytaj sprzedawcy czy można inny fotelik i jaki.To zależy jakie firma robi adaptery, do jakich fotelików.

Cytat:
My tez juz spacerujemy bez wozka. Maly nie usiedzial tam nawet 5 minut a na poczatku ciazy myslalam, ze bede musiala zaopatrzyc sie wlasnie w taki dla dzieci rok po roku. Podobaja mi sie ale ciesze sie troche bo i tak nie mam gdzie trzymac zwyklego

Oooo tez musze to zrobic a troche sie ich nazbieralo

U mnie tez a "najcenniejsze" zawsze od tesciowej nie wiem czy slyszalyscie ale dziecko do lekarza to trzeba ubrac wylacznie na bialo a lekarz co nie daje antybiotyku to nie lekarz...

Chodzilo mi o to, ze chcialam tylko gondole bez opcji spacerowki bo ta i tak kupie sobie inna.

ojeju dbaj o siebie.

Zuzu ma czkawkę, a mnie boli brzuch...

04.02.2016 godz.8.55 - Z.

06.05.2019 godz.10.46 - K.
butterfly20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-30, 16:28   #1998
Aninis
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Lucy31 Pokaż wiadomość
Pessar już założony, tera mam leżeć i obserwować. Dorwałam swojego gina i pytam, czy jak bedzie ok to jutro wyjdę, powiedział: Nie mówię tak, nie mówię nie.Ocenimy rano.
No to czekam

Generalnie to mega fart, ze dziś ma dyżur akurat mój gin bo mi wszystko pięknie pozałatwiał. Jestem mega zadowolona

Wysłane przy użyciu Tapatalka
kciuki za poprawę
Stary 2015-11-30, 16:30   #1999
NanaR
Zadomowienie

Cytat:
mamusiaczek 19 miesiecy. Tez licze na poprawe takze nie dramatyzuje tym szpitalem, wiadomo przyjemnosc niewielka no ale jak mus to mus.
Oj nieciekawe wieści ale trzymam kciuki żeby wszystko się unormowalo i żebyś szybciutko wróciła do domku do synka :-*

Dumna mama Dominika
07.02.2016
Stary 2015-11-30, 16:32   #2000
Aninis
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez esor Pokaż wiadomość
Hej laski

Witam się po Weekendzie. Było bardzo fajnie. Co prawda ciężko mi było troszkę fizycznie (mniej snu dużo, mniej leżenia, mniej "spokoju" no i wracaliśmy prawie 5 h do Krakowa, myslalam, ze zejdę pod koniec z bolu nog, blecow i wszystkiego ) , ale bylo bardzo milo. Tak jak pisalam, TŻ ma super rodzine A jego siostrzenica po prostu się we mnie zakochała, haha, to takie urocze Aż się cieszę jeszcze bardziej, że niedlugo sama bede miala takiego przytulańca w domu

Dostaliśmy trochę drobiazgów, dla Hani nowy przesłodki pajacyk

Sama dzisiaj dorwałam się do allegro, zamówiłam szlafrok+koszulę ciążową / do karmienia i dwie pary legginsów ciążowych (czarne i imitujace jeans). Podczas weekendu odkryłam, że moje "zwykłe" legginsy już są bardzo niekomfortowe.

Chciałam też kupić jakąś bluzkę ciążową, bo z większosci moich juz zaczyna mi wystawac brzuch, ale sa strasznie drogie Więc zamiast tego policytowałam na allegro używki (niekoniecznie ciążowe, po prostu luzne bluzki i tuniki L/XL, przed ciaza mialam rozmiar duże M) po 1 do 5 zł. Zobaczymy ile z nich wygram, policywałam ich chyba z 20 ale jak uda sie wygrac chociaz 2-3 to bede zadowolona

Piszecie o wózeczkach i jestem przerażona troszkę Bo wiekszosc z Was ma takie drogie, zaczynam sie zastanawiac co my w ogole mamy... Moja mama wyhaczyła w komisie ten Fyn Jedoline 3ds (tutaj jakas aukcja internetowa, ale nasz jest taki sam) za uwaga - 100 zł. Miał skorozjowane od soli koła, ale tata wszystko naprawił. No, ale nic, najwyżej jak się rozleci szybko to kupimy nowy, 100 zł to nie tragedia, a jakby posłużył to dopiero będzie niespodzianka za taką cenę

Gratuluje udanej wizyty Udanej, w sensie, że córa zdrowa I racja, nie ma co tracic nerwów u tej baby. Zmien koniecznie.

---------- Dopisano o 14:40 ---------- Poprzedni post napisano o 14:39 ----------

Lucy, trzymam kciuki za szybki powrot do domku Ale i tak strasznie sie ciesze, ze cala sytuacja sie tak zakonczyla - tzn, ze jestes w dwupaku
Bardzo się cieszę, że piszesz tak pozytywnie naładowałaś się pozytywnymi jonami i teraz tryskasz dobrym samopoczuciem.
I gratuluję bardzo udanego zakupu wózka
Stary 2015-11-30, 16:37   #2001
rudziutka1987
perfumoholiczka

GG do rudziutka1987

To i ja pochwalę się nowymi łupami
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 20151130_173204.jpg (105,7 KB, 23 załadowań)
11.2016
rudziutka1987 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-30, 16:39   #2002
kaaasi
Zakorzenienie

Cytat:
odpuść zestaw z fotelikiem lepiej dokupić oddzielnie
Cytat:
Napisane przez marciar7 Pokaż wiadomość
czasem czuję to samo

Nursi gratulacje z dużej dziołchy. nie martw sie niczym wszystko się ulozy

klask i:
to masz podłoże dla teściowej
gratulacje ciekawe ile moj bobek waży. ale cię gin zagieła z tą płcią. i co teraz ?
nie ma takiej opcji że będzie córa nie przyjmuję tego do wiadomości będzie syn i koniec kropka zakupiłam z Rossmanna pieluchy dziękuję za info
Cytat:

o tej bieli pierwsze słyszę? oj niefajnie z tym szpitalem ale co poradzisz lepiej teraz niż w okresie świątecznym może szybko wyjdziesz
Cytat:
Napisane przez Aninis Pokaż wiadomość
Ja się już jakiś czas temu zastanawiałam nad taką opcją - używany teraz, a później wypasiona spacerówka... nie pamiętam już nazw, ale oglądałam w internecie takie, które są o wiele lżejsze i składają się do mniejszych rozmiarów. A w końcu porzuciłam tą myśl, bo przeczytałam mnóstwo pozytywnych opinii o Tako i doszłam do wniosku, że kupimy nowy wózek z tej firmy, podobały mi się modele CityMove i Moonlight... a teraz jak lukałam sobie, to najbardziej mi się spodobał starszy model PolkaDots a tak to nic mi się już nie podoba i ciągle mi się coś zmienia

A jak napisałaś o używce, a później spacerówce nowej, to zaczęłam się znowu zastanawiać nad tym.
po wyborze imienia wybór wózka to kolejne dylematy...masakra wiem bo tyle razy zmieniałam zdanie że odetchnęłam z ulgą po zakupie także nie rozmyślaj za dużo podejmij męską decyzje
Cytat:
marudź do woli

kaaasi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-30, 16:43   #2003
wykalacka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Karinek1973 Pokaż wiadomość
Kiedyś też go oglądałam ale znalazłam ten mój -nie mój xlander xpulse o 3 kg lżejszy
A tutek odpada Ta gondola to nie moja bajka
my cały czas nastawieni na Mutsy. Ale podliczyłam ile to kosztuje i z lekka zwątpiłam, oprócz wózka wszystkie dodatki moskitiera, śpiworek, torba dodatkowo płatne, czyli wychodzi +500zł jeszcze. W oko ostatnio mi wpadł właśnie xlander xpulse, ale TŻ uparty, nawet nie chce spojrzeć w inną stronę niż mutsy

Cytat:
Napisane przez Magdzinska85 Pokaż wiadomość
Ja to super Ja już mam to III usg za sobą i duże przeżycie. Oby mąż był wtedy z Tobą Ja na szczęście zawsze wizyty mam w godzinach wieczornych i mąż może być na nich ze mną. W sumie od samego początku nie opuścił ani jednej wizyty czy usg.
Mój TŻ zawsze chodzi ze mną. Przecież fajnie zobaczyć ruszającego się maluszka, szczególnie, że na tych zdjęciach to praktycznie już coraz mniej widać

Cytat:
o to to...święta jestem na etapie kombinowania co tu zrobić by uniknąć tych spotkań na rodzeniu porodach i wielkości brzucha znają się wszyscy czy są w ciąży czy nie
na szczęście u mnie wszyscy jakoś neutralnie do tego podchodzą i nikt nie sprzedaje mi jedynej prawdy
Cytat:
Bardzo fajne przeżycie jak mąż jest razem na wizycie, USG... można to wszystko przeżyć razem... Mój również ze mną chodzi na wizyty - i widzę, że bardzo jest związany z Naszym dzieciątkiem... bo widzi go... jak się porusza... A zdjęcie z USG tak nie odzwierciedli tego widoku
dokładnie tak
Cytat:
Napisane przez figa84 Pokaż wiadomość
Ja dopłaciłam za płytkę z prenatalnego, bo tż nie mógł ze mną iść
A i tak najlepsza była młoda "a w kolorze nie mogłaś zapłacić?"
najlepsza

Cytat:
To co ten gin nie życzył sobie obecności męża z Tobą? Moj zawsze jest obecny ze mną ale to dlatego ze mamy podobny problem ze nie ma w tym czasie opieki nad córeczka wiec jedziemy we trójkę zawsze
też fajnie, że córeczka podgląda
Cytat:
dobra, ide powprowadzac paragony na lotoerie paragonowa bo dzis ostatni dzien. moze wygram auto, akurat raz bylam u kosmetyczki w tym miesiacu
ja po ostatnim losowaniu się poddałam. 1,5 m-ca zbierałam i wpisywałam, po to, żeby fuksneło się 3 osobom spośród 19 mln paragonów

Cytat:
Napisane przez rudziutka1987 Pokaż wiadomość
To i ja pochwalę się nowymi łupami
super dziewczyny zakupy

ja podliczyłam co jeszcze muszę kupić z wyprawki oprócz ciuchów i zbliżam się do strasznej kwoty, a tu jeszcze ubrań wszystkich nie mamy

Edytowane przez wykalacka
Czas edycji: 2015-11-30 o 16:50
wykalacka jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2015-11-30, 16:48   #2004
MamaKarolci28
MamaKarolci28

Cytat:
Napisane przez NanaR Pokaż wiadomość
Ja kupowałam w hurtowni dziecięcej i była opcja 3w1 i 2w1 i ja wzięłam 2w1 bo chociaz jest to fotelik nie nosidlo wolalam dokupic adaptery i lepszy fotelik wiem też ze na allegro są aukcje gdzie można też inny fotelik dobrać przynajmniej kiedyś były jak się za tym wózkiem rozgladalam.
Tez bym zainwestowała w bezpieczeństwo maluszka.Mowa o fotelikach a ja dziś swój sprzedaje, właśnie czekam na klientke.Ciekawe czy weźmie
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg image.jpg (103,5 KB, 26 załadowań)
MamaKarolci28 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-30, 16:50   #2005
kaaasi
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez wykalacka Pokaż wiadomość
my acły czas nastawieni na Mutsy. Ale podliczyłam ile to kosztuje i z lekka zwątpiłam, oprócz wózka wszystkie dodatki moskitiera, spiworek, torba dodatkowo płatne, czyli wychodzi +500zł jeszcze. W oko ostatnio mi wpadł wplasnie xlander xpulse, ale TŻ uparty, nawet nie chce spojrzeć w inną stronę niż mutsy

Mój TŻ zawsze chodzi ze mną. Przecież fajnie zobaczyć ruszającego się maluszka, szczególnie, że na tych zdjęciach to praktycznie już coraz mniej widać

na szczęście u mnie wszyscy jakoś neutralnie do tego podchodzą i nikt nie sprzedaje mi jedynej prawdy

dokładnie tak

najlepsza

też fajnie, że córeczka podgląda

ja po ostatnim losowaniu się poddałam. 1,5 m-ca zbierałam i wpisywałam, po to, żeby fuksneło się 3 osobom spośród 19 mln paragonów

super dziewczyny zakupy

ja podliczyłam co jeszcze muszę kupić z wyprawki oprócz ciuchów i zbliżam się do strasznej kwoty, a tu jeszcze ubrań wszystkich nie mamy
a mniej więcej jaki koszt Ci wyszedł ? kupujesz wszystko od a do z? ja muszę też podliczyć ile mniej więcej wydałam na tym etapie sądzę że blisko 3,5 tys ? ale ja za sam wózek i fotelik prawie 2 tys tylko ja mówię o wszystkim co dla mnie do porodu potrzeba itd ale bez wizyt i badań lekarskich ale podliczę dokładnie aż jestem ciekawa czy dobrze liczę

kaaasi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-30, 16:51   #2006
Aninis
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez butterfly20 Pokaż wiadomość
Dobry

Witam się w końcu po pracowitym poranku i nadrabiam)

no i jeden drugiego tłumaczy, a tak naprawdę to wiadomo,że nie szukali żony tylko lansu

nie wiem jak te pozostałe bo nie znam, ale nie kupuj Tako 3 w 1 bo tam są jakieś beznadziejne nosidła Tako w komplecie. Natomiast do wózków Tako możesz normalnie dokupić adaptery i przeróżne foteliki.

---------- Dopisano o 15:01 ---------- Poprzedni post napisano o 14:53 ----------

no t chyba lepiej no nie?Nie powinno się kupowac używanych fotelików z obcych źródeł. A w wózkach 3w1 dodatkowo często są nosidła, a nie foteliki. Także można sobie osobno dokupić nowy porządny fotelik i jest git majonez

Podobny stelaż do mojego.
I powiem Ci,że pomimo klasycznego wyglądu są to wózki terenowe, na lasy, pola,łąki. Też mam kiepsko z chodnikami i u nas świetnie się sprawdza

Ale duża, super!

Z nieskrętnymi jest np. z Tako kilka modeli, ja mam Tako Acoustic i ma świetną amortyzację

śliczny, ale wiesz jak się będzie brudził?
ojjj tak większość ofert wózków Tako 3w1 jest z nosidłami Tako... ale można znaleźć również takie Tako 3w1 z fotelikiem MaxiCosi ostatnio na chyba 30 aukcji na allegro znalazłam 2 - z fotelikiem MaxiCosi

Motyl jest jeszcze opcja czarny z czarnym w białe grochy z czerwonymi lamówkami ale znowu boję się, że będzie się bardzo nagrzewał na słońcu... poza tym pewnie jak zobaczę na żywo, to zmienię zdanie
Stary 2015-11-30, 16:53   #2007
MamaKarolci28
MamaKarolci28

Dot.: Mamusie lutowe 2016

Cytat:
Napisane przez Aninis Pokaż wiadomość
U mojego poprzedniego gina zawsze pokrywałam się z terminem wizyt z taką jedną dziewczyną i zawsze zastanawiałam się o co chodzi ona na każdej wizycie wchodziła do ginekologa w takim pakiecie:
ona
jakaś inna laska
jakiś koleś
dziecko
Heh niezły pakiet moze to był związek typu 2k+1 m albo tatuś chciał byc obecny przy usg a owa łaska to niania dziecka
MamaKarolci28 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-30, 17:08   #2008
Czarnooka_Paula
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie lutowe 2016

Kaaasi

ja to chyba zawału przez Ciebie dostane

ja mam wizyte w czwartek i mam pietra ze bedzie niespodzianka i bedzie chłopak :brzyda l:

a ja mam za duzo juz rozowego i sukienek : cojest:

Mia i Tosia <3

Czarnooka_Paula jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-30, 17:09   #2009
NanaR
Zadomowienie

Cytat:
Tez bym zainwestowała w bezpieczeństwo maluszka.Mowa o fotelikach a ja dziś swój sprzedaje, właśnie czekam na klientke.Ciekawe czy weźmie
Kciuki żeby poszedł

Dumna mama Dominika
07.02.2016
Stary 2015-11-30, 17:11   #2010
marciar7
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mamusiaczek Pokaż wiadomość
Dzięki dziewczynki Ja mam małego fioła na punkcie różu, hello kitty itd bo niebieskie i uniwersalne na strychu Ale powiem Wam, że dziwnie mi się wybiera takie kolorki Większość mi wpadała w ręce w autka, stateczki, kotwice itp.

Stwierdziłam, że nie ufam tej lekarce, więc dalej trzymam się tego, że to dziewczynka A jakby się okazało inaczej, to i tak wszystko mam, więc luz

Widzę kaaasi, że Ty dzisiaj też masz psikusa z płcią hehehe co za dzień

Zawsze strona do przodu
A co do rękawiczek, to mówisz o niedrapkach czy takich zimowych?

No no Ja tam uwielbiam go odwiedzać Tylko nigdy nic na wadze nie umiem znaleźć Zostaje mi wycena. Może nie najtańsza, ale nigdy się nie zawiodłam na jakości, także luz W sumie prawie 60 zł zapłaciłam, także pasuje
Mowie o tych zimowych. Przydaja sie?warto kupic?

Cytat:

Ehhh:-( trzymamy kciuki:-*

Cytat:
odpuść zestaw z fotelikiem lepiej dokupić oddzielnie

nie ma takiej opcji że będzie córa nie przyjmuję tego do wiadomości będzie syn i koniec kropka zakupiłam z Rossmanna pieluchy dziękuję za info

o tej bieli pierwsze słyszę? oj niefajnie z tym szpitalem ale co poradzisz lepiej teraz niż w okresie świątecznym może szybko wyjdziesz

po wyborze imienia wybór wózka to kolejne dylematy...masakra wiem bo tyle razy zmieniałam zdanie że odetchnęłam z ulgą po zakupie także nie rozmyślaj za dużo podejmij męską decyzje

marudź do woli
Oj kasia trzeba byc przygotowanym na wszystko :-D a za info nie ma za co

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości