![]() |
#3481 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie Marzec-Kwiecien 2013 cz.9
Co do tematu szlachetnych paczek itd to mnie wkurza najbardziej jak slawna bogata osiba daje cos na licytacje i my biedni mamy to licytowac za tysiące pfff kpina.
Miliony na koncie a dają jakies zużyte koszulki pfff. Zdrowia dla wszystkich!
#3482 | |
MBZ♥
|
Cytat:
Ja bym koszulkę Justina T. zalicytowała ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3483 |
Zadomowienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#3484 |
Zakorzenienie
|
Despa a jak Oliwia znosi pobyt w szpitalu? Tydzień to nie tak mało..
|
![]() ![]() |
![]() |
#3485 |
Zakorzenienie
|
Monia, ma sale dwuosobowa, jest do srody dxiewczyna dwa lata mlodsza, wiec towarzystwo ma. Niestety ale kombinacje,oszustwa tak sie koncza i ma to poniekad na swoje wlasne zyczenie. I dzis dzien oddzialowy, lezacy a cukier nie przekroczyl 130. A w szkole 400-500 i rotacja insulina do stanu 40-50...
Pani, niestety ale caly szpital z cateringiem, ze wzgledu na remont. Cala ta czesc od wejscia, taki okraglak jest remontowany, po calosci, sciany okna itp. Co za tym idzie wszystkie oddzialy przeniesione do starszej czesci, na kuchnie juz miejsca nie starczylo. A troche to potrwa. Z tym ze warto, bo sale .czysciutkie, lazienki wypas- ubikacja prysznic w pokoju, a dla rodzicow na korytarzu. A wczesniej ogolna dla dwoch oddzialow na korytarzu dla rodzicow odpkatna szczalnia na parterze. Nazywam szczalnia, bo tam sie nie dalo myc, tak smierdzialo zjelczalym moczem.( dwa tygodnie lipcowe, przy temp 30 stopni na oddxiale z otwieranym malenkim.okienkiem, bez wiatraka klimy ani czestego prysznica byly masakra. Dobrze ze oddzialowe byky super, bo jak wszyscy szli spac pozwalaly na szybki prysznic)
#3486 |
MBZ♥
|
Despa, dalej tak robiła?
![]() Villga, Siostro ![]() Boszzz, wysadzam Zosiaka do siusiania wieczorem/w nocy bo pije więcej przez włączone ogrzewanie-Ona śpi na tym nocniku ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3487 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
A co ona na tą sytuację? |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3488 |
Wtajemniczenie
|
Klementyna, oj nieładnie się mama zachowała.
Moi też zawsze dają mi wolną rękę, choć zawsze pokazuję teściowej czy mamie co chce kupić od nich. Despa, to cięzko masz ze starszą córeczką. Dużo sił ![]() Villga, zdrowia! ![]() --------------- W niedziele robimy urodzinki Z. Do tego będzie to 6-ty, więc namówiłam TŻ, żeby sie przebrał za Mikołaja i da prezenty naszym dzieciom i brata. Bedzie wesoło mysle, porobie fotki ![]() ![]() A dziś kupiłam w Auchan dla dziewczynek od Mikołaja za 10 zł ![]() http://www.ceneo.pl/20003931 |
![]() ![]() |
![]() |
#3489 |
Zakorzenienie
|
Co myślicie? https://www.youtube.com/watch?v=NHLVI2xnGvE
i do tego petycja http://www.petycje.pl/petycjePodglad...etycjeid=11640 Ciekawe jak to jest z tym leczeniem.... Coś nam scarlet zaginęła... Edytowane przez klementyna1 Czas edycji: 2015-12-01 o 07:29 |
![]() ![]() |
![]() |
#3490 |
Wtajemniczenie
|
Byou, zapomniałam Ci napisac, że też jak widziałam reklame śpiewającej Elsy to myslałam, czemu się tak roztyła?
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3491 |
Zadomowienie
|
Dziewczyny, korzytacie z dnia darmowej dostawy? Co fajnego kupujecie?
Wysłane z mojego SM-G361F przy użyciu Tapatalka |
![]() ![]() |
![]() |
#3492 |
Wtajemniczenie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#3493 |
Zakorzenienie
|
Z Marcelem pieczemy dzis urodzinowe ciacho
![]() http://www.mojewypieki.com/przepis/kostka-rocher M. wylizuje miski ![]() Obiecane zdjecia ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3494 |
Zakorzenienie
|
Hej w drodze do pracy. Wszyscy u nas jacyś nie wyraźni - ja nadal mam katar, mama gorączkę a młody od wczoraj wieczora sraczke :'( dziś w nocy 2 razy ze trzeba było go całego przebierać i z rana to samo - na szczęście radnych ubytków w jedzeniu ani piciu - pewnie jakąś wirusowke przyniósł z przedszkola. Ale obu do piątku mu przeszło bo Musi być w piątek bo będę jechali do lasu zbierać patyki i coś tam na swieta dla rodziców robić ☺
A tak poza ttm praca praca i umieram za dużo ale oczywiście cięższe się bo to więcej godzin i ogólnie ale już zmęczona jestem :'( z lekka |
![]() ![]() |
![]() |
#3495 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() super te plakaty ![]()
![]() |
#3496 | |||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Kciuki za to, żeby dziewczyna zrozumiała, że to nie przelewki! Swoją drogą, taka mądra, miła a szaleństwa nastolatki jej się udzielają ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
nawet nie chcę wiedzieć czy ciacho dobre ![]() Super te plakaty. Eh, powiem Wam, że jak bumerang wraca ta masa ciałka Pchełki. Znowu ma plecy w obwodzie brzuszka - tym razem 4 tyg. Główka OK, przepływy, łożysko OK. Tylko ten brzuch chudziutki, a co za tym idzie wymierzona na 2300g. A tu zostało 2,5 tyg jej jeszcze. No nic... zakładam, że to jakieś błędy pomiarowe, albo była świeżo po wysikaniu ![]() Z plusów to Fifkowi krew wyszła super, nie ma żadnych problemów z krzepliwością i to puszczanie się krwi z nosa musimy u laryngologa skonsultować czy przypadkiem nie ma jakiś splotów naczyniek. Ulżyło mi ![]() Ze śmieszności to łaziłam dzisiaj z ręcznikiem papierowym wystającym z gaci po sklepach ![]() ![]() Małpka, Klementyna a jak u Was po wichurach?
Terry Pratchett Edytowane przez Sorceresss Czas edycji: 2015-12-01 o 14:12 |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#3497 | |
Zakorzenienie
|
![]() ![]() ---------- Dopisano o 17:34 ---------- Poprzedni post napisano o 17:28 ---------- Cytat:
U nas na poczatku odpieluchowania (zaczelismy od nocy ![]() M. chodzi na nocnik przed spaniem i wytrzymuje do rana, nie wiem jak on to robi ![]() Ja jako dziecko tez zawsze wylizywalam swiderki ![]() moze bledy pomiarowe ![]() hehe ale numer z papierem ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3498 |
MBZ♥
|
Moderna kto świętuje?
![]() Świetny pokój, bardzo w moim guście ![]() ![]() Villga ja tylko yankee candles i kosmetyki do włosów ![]() Demeter no pisałam, że jesteś Lowczynia okazji ![]() Dostałam od B na Mikołajki najnowszego Kindle ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3499 |
Wtajemniczenie
|
wydaje mi się, że w nocy
![]() Od wczoraj miałam zagwozdkę co w żłobku będą maluchy robić bo Fifi miał przynieść: klej wikol, wykałaczki, podstawkę styropianową, kordonek biały. Głowiłam się do dzisiaj, aż nie zobaczyłam na fb filmiku jak robić gwiazdkę - coś na wzór cotton balls. Zapytałam ciociów i miałam rację. Mało tego, jedno z cioć się śmiała czy widziałam na fejsie ów filmik nijakiej Stephani z Brazylii.
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#3500 |
MBZ♥
|
Moderna, Zosia też wcześniej wytrzymywala, teraz jest problem od kilku dni :/
Sorce ![]() ![]() Cieszę się, że wyniki w porządku ![]() Małpko ja zawsze wylizuje miski po cieście ![]() Monicca super, że z szyjka ok ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3501 |
Wtajemniczenie
|
Byou, Moderna jutro ma urodziny
![]()
Terry Pratchett Edytowane przez Sorceresss Czas edycji: 2015-12-01 o 17:21 |
![]() ![]() |
![]() |
#3502 |
MBZ♥
|
Sorce
![]() Moderna spełnienia marzeń, samych cudownych chwil w gronie najbliższych i wizyty w Polsce z przejazdem przez Dolny Śląsk żebyśmy mogły się spotkać ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3503 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() super że z Fifim też ok , a co do szaleństwa zakupowego z ręcznikiem papierowym za pasem do padłam ![]() ![]() Moderna - ciachooo ![]() ---------- Dopisano o 20:28 ---------- Poprzedni post napisano o 20:24 ---------- Cytat:
![]() U nas jest jeszcze taka akcja że O. obie potrzeby fizjologiczne nazywa siku ![]() ![]() ---------- Dopisano o 20:38 ---------- Poprzedni post napisano o 20:28 ---------- wow! zazdroszczę ![]() ![]() ![]() My na Mikołaja kupujemy prezenty tylko O. i małym dzieciom z rodziny (bliskiej) - chrzesniak, chrześnica. Prezenty dla dorosłych - szukać pod choinką ![]() Dziewczyny - dajcie mi jakiś sprawdzony przepis na pierniczki świąteczne , co roku szukam na necie i piekę na chybił trafił ![]() Jutro jade z O. na zdjęcie szwów ![]() ![]()
15-07-2006 ![]() od 13-04-2013 najszczęśliwsza mama na świecie http://suwaczki.slub-wesele.pl/201304134865.html Edytowane przez anika_s Czas edycji: 2015-12-01 o 19:48 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3504 |
Zadomowienie
|
Hej
![]() Moderna- dzięki bardzo za zaproszenie do grupy ![]() Bardzo fajne przepisy Jutro wytargam juz krzesełko ze strychu bo mały jeszcze trochę i będzie pewnie siadał. Troszkę mi cieżko z olafem, dziadkowie bardzo przyzwyczaili do noszenia i teraz przychodzi mi pod nogi i "błaga".. Plakaty super! Tz przemalował pokój Ewy na biało bo myślimy o przeprowadzce gdzieś w okolicach wakacji. Wtedy tez bym pomyślała o takich ![]() U nas Ewa na początku nie sikała w nocy.. Pózniej zaczęła mimo iż przed samym snem ja wysadzalam, obojętnie czy wypiła dużo czy mało na wieczór.. No i na noc juz zakładam zawsze pampa i od paru dobrych miesięcy pamper mokry ze 2razy.. Anika- trzymam mocno kciuki za jutro ![]() U nas dzis historyczny dzien- Olaf wstał sobie na nogi przy kanapie.. Dwa razy. Tak przy tym piszczy ze uszy mnie bolą ![]() A drugie wydarzenie to.. Ewa zgubiła swój ostatni smoczek.. Godzinę płakała aż zasnęła bez. Jutro go znajdę i juz wyrzucę- proszę trzymajcie kciuki. Nie wiedziałam ze to takie ciężkie ![]() Chciałam zeby sama odstawiła ale nie widze ani odrobiny chęci(?) z jej strony a wręcz przeciwnie kiedy zwracam jej uwagę - nadużywa go :/ Dzis byłam sama w domu cały dzien.. Do południa jakiś szło, pózniej masakra :/ |
![]() ![]() |
![]() |
#3505 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Co do smoczka - K niestety też dalej smoczkowy, zabiera smoczki Z. Więc wiem, że bedzie ciężko ![]() Przyjdzie dzień, że sam odrzuci (tak licze ![]() ----- Jutro zbieramy sie do lekarza bo już zdrowy ale niech lekarz zerknie i da zaswiadczenie do złobka. W koncu w piatek Mikołaj w złobie ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3506 | |||
Zakorzenienie
|
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() nic nie zrobiło na mnie tak złego wrażenia jak ten słynny na całą Polskę szpital... Cytat:
![]() Przepływy, łożysko - najważniejsze. a chudzinę odkarmisz ![]() ![]() te pomiary to i tak pic na wodę. Michał miał być duży, bo wszystkie pomiary zawyżała duża głowa ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() bravo dla Olafa!!! kciuki! ![]() u nas też przełomowo ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#3507 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#3508 |
Zakorzenienie
|
Wichur u mnie nie było- tylko kilominutowe burze, wiec ok, okolice Lbn ppodobno gorzej....
Dostałam skretu kiszek chyba...takich bóli nie miałam nigdy normalnie jak porodowe....PO wizycie w Wc minęły....pije własnie miete- nie sądzoiłam, ze cos takiego można przezyc.... U mnie w klasie Mikołaj odwołany....ksiązkowe prezenty się niektórym nie spodobały, rodzice zarządali zwtotu pieniędzy, inni że nie przyprowadzą dzieci do szkoły w ten dzień...cyrk na kółkach..skarbniczka oddała ksiązki, zwróciła kase rodzicom i podziękowała za współpracę- wcale sie nie dziwię....Świat oszalał! A teraz wytłumacz dzieciom, czego MIkołaj do klasy nie przyjdzie- jak uczymy sie dla niego piosenki i szykujemy prezenty? Powiem: Zapytaj MAmusi kochanie;p ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3509 | |||||
Wtajemniczenie
|
![]() Cytat:
![]() Wow! Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Tez kiedys zapomniałam wyciągnąc, ale raczej nigdzie nie chodziłam ![]() ---------- Dopisano o 22:35 ---------- Poprzedni post napisano o 22:34 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 22:38 ---------- Poprzedni post napisano o 22:35 ---------- Klemetyna, a wiesz jaka to ksiazka tak z ciekawosci? Moze nie podeszła rodzicom ![]() |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#3510 |
Zakorzenienie
|
Dla dziewczynek jakaś wielka księga ksieżniczkowych kolorowanek, zagadek i rebusów + kredki, dla chłopaków jakaś podobno ciekawa książka dla dzieci "Ciało ludzkie"- jedna mama miała w domu i poleciła, ze fajna dla dzieci skierowana i jej dzieci bardzo sie interesowały- typu "popularno naukowa."
A Rodzice, którzy negowali na oczy nawet nie widzieli podobno... |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:48.