Wspólny cel mamy: od jesieni o dzidzię się staramy! staraczki 2015/2016 - Strona 125 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-11-30, 19:47   #3721
asicuha
Wtajemniczenie

Dot.: Wspólny cel mamy: od jesieni o dzidzię się staramy! staraczki 2015/2016

Cytat:
Napisane przez silver89 Pokaż wiadomość
Oj bardzo bym chciała a Ty kiedy do lekarza się wybierasz? Który to tydzień?
No ja juz tez bym chciala
Albo pod koniec tego tygodnia, albo w przyszlym- jeszcze czekam na info od gin kiedy bedzie miala dla mnie czas
Teraz 6 tydzien, a do gin chce isc w 7, bo chcialabym by juz bylo serduszko

Mani hybrydowy <3
asicuha jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-30, 20:32   #3722
Panna_Hanna
Zadomowienie

Wspólny cel mamy: od jesieni o dzidzię się staramy! staraczki 2015/2016

Cytat:
Napisane przez wiolka1988 Pokaż wiadomość
za kolejny cykl
Z tego co wiem to wiesiołka bierze się do owulacji, nie słyszałam nigdzie żeby zaczynać od 5 DC...

Od 1 dc do owulacji. Od owulacji mozesz lykac olej lniany.

Edytowane przez Panna_Hanna
Czas edycji: 2015-11-30 o 20:33
Panna_Hanna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-30, 20:46   #3723
kasia_ruda
Zakorzenienie

Poproszę o kciuki w czwartek o 13

Wysłane z iPad za pomocą Tapatalk
kasia_ruda jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-30, 20:56   #3724
VelaLuca
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez kasia_ruda Pokaż wiadomość

Kciuki zapewnione! Na pewno wszystko pójdzie pomyślnie
Stary 2015-11-30, 20:56   #3725
tabitabi
Raczkowanie

Dziewczyny może doradzicie mi co robić. Miałam testować 6 grudnia ale od tygodnia dokucza mi ból w piersiach, dodam że przez ostatni rok nawet jeśli zdarzały się takie bóle to występowały szybko przed miesiączką i szybko mijały. Druga sprawa to fakt, iż choruję na łuszczycę i smaruję skórę wokół linii włosów szamponem sterydowym - oczywiście w ciąży nie będę go stosować i dlatego też cały czas biję się z myślami czy wstrzymać się do 6tego z racji iż wynik może być zakłamany czy mimo wszystko testować wcześniej . Może któraś z was staraczek też zmaga się z łuszczycą ?
tabitabi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-30, 21:10   #3726
silver89
Rozeznanie

Cytat:

zapewnione
silver89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-30, 21:11   #3727
chudziaszek11
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez heyho Pokaż wiadomość
Dziewczyny,
dziękuję za wszystkie piękne słowa, jesteście dla mnie wielkim wsparciem! Kochane!

Podczytuję Was, ale nie zawsze mam czas odpisać. Trzymam kciuki za wszystkie testujące w najbliższych dniach i za fasolki w brzuchach! Ja stwierdziłam, że na razie chcę odpuścić ciążę i zająć się sobą... TŻ namawia, baaaardzo chce powiększać rodzinę i trochę się boję jak ta różnica poglądów na nas wpłynie. Jak na chwilę obecną myślę o ciąży, to po prostu paraliżuje mnie strach i zwyczajnie nie chcę. Próbowaliśmy się kochać pierwszy raz po krwawieniu i nic z tego nie wyszło, tak mnie zablokowało. A po wszystkim się popłakałam. Nie chcę się tak użalać nad sobą, ale tylko u Was mogę. Nikt z otoczenia nie wie co się stało... Dajcie mi trochę czasu i znów będzie pozytywnie
Heyho często o Tobie myślę. Musisz dać sobie czas. Nic na siłę. Cały czas trzymam za Ciebie kciuki - żeby Ci się w życiu ułożyło tak jak sobie wymarzyłaś.
Cytat:
Ja dziś odebrałam swoją bete 2857 według bellybestfriend dziś zaczął się 7 tydzień ( 6t0d) dalej mieszczę się w normie, ale przerażają mnie dość niskie wartości bety jak na ten tydzień.. w czwartek mam wizytę..już sama nie wiem co o tym wszystkim myśleć w środę lekarz kazał mi zrobić jeszcze jedną bete ( tak swoją drogą już mam dość tego badania tylko stresu się przez to na jem :/)
Silver ważne że przyrasta. Ja sobie zrobiłam bete w 7tc i mi wyszło że przyrasta mi o około 30%. Nawet w kalkulatorze bety mi napisało że przyrost jest nieprawidłowy. I co? Na wizycie pokazał się śliczny zarodek z serduszkiem a w zeszłą środę miał już 26,3 mm i serduszko bijące 176 uderzeń na minutę. Tak że nie stresuj sie bo beta to nie jedyny wyznacznik rozwoju ciąży
Cytat:
Napisane przez wiosenka84 Pokaż wiadomość
To owocnego działania. U mnie wczoraj już jedna kreska. Ale jeszcze dzisiaj będę męża wykorzystywać
A na czym polega badanie w laboratorium? Wymaz gin bierze?

Dziewczyny gratuluję rosnących bet Zdawajcie na bierząco relacje. Bardzo ciekawa jestem jak duże są wasze fasolki

---------- Dopisano o 18:25 ---------- Poprzedni post napisano o 18:24 ----------

Jutro dzień darmowej dostawy. Zamawiacie coś?
Wykorzystuj TŻ - ważne że cel szczytny
A dnia darmowej dostawy nienawidzę - moja firma ma e-sklep i mam zaszczyt go obsługiwać. Normalnie mamy tak z 5-7 zamówień a w dzień darmowej dostawy 80-90. Więc jutro cały dzień faktury wystawiam i robię listy przewozowe
Cytat:
Napisane przez Ewula88 Pokaż wiadomość
wróciłam od lekarza, jestem trochę załamana, jestem w 17dc miałam robione usg i gin stwierdził, że chyba do owu nie doszło, jakiś tam płyn w zatoce Douglasa jest ale nie ma czegoś innego co by świadczyło o owu ALE jest duży plus, bo mam skierowanie na LH, TSH, prolaktynę i 21.12 idę na monitoring cyklu, lekarz się bardzo przejął(powiedziałam mu, że staramy się od czerwca ) I to wszystko na NFZ, powiedział, że mam się nie martwić tylko starać i zrobić te badania i dobrze, że przyszłam, bo widział w karcie, że już miałam kiedyś prolaktynę podwyższoną i trzeba działać

a teraz pytanie mam do Was jak test owu mi wyszedł i na ovufriends też mi zaznaczyło owulację to jest szansa, że owu jednak była ? Byłam przekonana, że w tym miesiącu doszło do owu, ale skoro gin nie jest pewny....
Ważne że lekarz cie nie odesłał z kwitkiem. Jeśli nawet on nie jest pewien to równie dobrze owu mogła być. Porób badania i zobacz co wyjdzie.
Cytat:
Napisane przez Megan1312 Pokaż wiadomość
Fanta trzymam kciuki

Do mnie dzis ta wredna @ przyszla i nici z prezentu urodzinowego i gwiazdkowego :-( ale sie nie poddaje i w tym cyklu dzialam z wiesiolkiem.
Dziewczyny przypomnijcie mi od 5dc sie go bierze?
Za kolejny cykl:kciu ki:
Cytat:

Kasie masz moje kciuki!! Musi się udać!!!
Stary 2015-11-30, 21:39   #3728
nusia00
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez asicuha Pokaż wiadomość
No ja juz tez bym chciala
Albo pod koniec tego tygodnia, albo w przyszlym- jeszcze czekam na info od gin kiedy bedzie miala dla mnie czas
Teraz 6 tydzien, a do gin chce isc w 7, bo chcialabym by juz bylo serduszko
A to w skończonym 7 tyg czy rozpoczętym ? bo ja mam wizyte w 6tyg i 6 dni i zastanawiam się czy bedzie już widać ? byłam dzis u ginekologa i moje maleństwo ma 4,5mm czy to nie za mało ?

Cytat:

będę mocno trzymać
nusia00 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-30, 21:46   #3729
agusia b-rd
Raczkowanie

Cytat:
wróciłam od lekarza, jestem trochę załamana, jestem w 17dc miałam robione usg i gin stwierdził, że chyba do owu nie doszło, jakiś tam płyn w zatoce Douglasa jest ale nie ma czegoś innego co by świadczyło o owu ALE jest duży plus, bo mam skierowanie na LH, TSH, prolaktynę i 21.12 idę na monitoring cyklu, lekarz się bardzo przejął(powiedziałam mu, że staramy się od czerwca ) I to wszystko na NFZ, powiedział, że mam się nie martwić tylko starać i zrobić te badania i dobrze, że przyszłam, bo widział w karcie, że już miałam kiedyś prolaktynę podwyższoną i trzeba działać

a teraz pytanie mam do Was jak test owu mi wyszedł i na ovufriends też mi zaznaczyło owulację to jest szansa, że owu jednak była ? Byłam przekonana, że w tym miesiącu doszło do owu, ale skoro gin nie jest pewny....
No to chociaż ty trafiłaś na normalnego lekarza...i jeszcze na nfz,super!
A powiedz mi czy masz jakies zalecenia co do dnia w którym zbadać prolaktynę?
agusia b-rd jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-30, 21:49   #3730
asicuha
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez nusia00 Pokaż wiadomość
A to w skończonym 7 tyg czy rozpoczętym ? bo ja mam wizyte w 6tyg i 6 dni i zastanawiam się czy bedzie już widać ? byłam dzis u ginekologa i moje maleństwo ma 4,5mm czy to nie za mało ?

będę mocno trzymać
Nie wiem czy to musi byc skonczony...
Ja rozpoczynam 7 tydzien w piatek wiec nie bede miala skonczonego.
A co do rozmiaru Malenstwa ja sie niestety nie orientuje ile powinno miec.

---------- Dopisano o 21:49 ---------- Poprzedni post napisano o 21:48 ----------

U mnie to bedzie 6tyg i 5 dni

Mani hybrydowy <3
asicuha jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-30, 22:04   #3731
Nadia_2
Raczkowanie

Cytat:

Zapewnione!

Cytat:
Napisane przez Megan1312 Pokaż wiadomość
Fanta trzymam kciuki

Do mnie dzis ta wredna @ przyszla i nici z prezentu urodzinowego i gwiazdkowego :-( ale sie nie poddaje i w tym cyklu dzialam z wiesiolkiem.
Dziewczyny przypomnijcie mi od 5dc sie go bierze?
Kciuki za kolejny cykl

Cytat:
Napisane przez Kasmina Pokaż wiadomość
Ja już nie mogę doczekać się wizyty u gin. O ciąży wiem od 11 dni, wizyta za 8 dni- dopiero po niej powiem rodzicom
Też chciałabym już czekać na moment kiedy powiem że jestem w ciąży

Cytat:
Napisane przez heyho Pokaż wiadomość
Dziewczyny,
dziękuję za wszystkie piękne słowa, jesteście dla mnie wielkim wsparciem! Kochane!

Podczytuję Was, ale nie zawsze mam czas odpisać. Trzymam kciuki za wszystkie testujące w najbliższych dniach i za fasolki w brzuchach! Ja stwierdziłam, że na razie chcę odpuścić ciążę i zająć się sobą... TŻ namawia, baaaardzo chce powiększać rodzinę i trochę się boję jak ta różnica poglądów na nas wpłynie. Jak na chwilę obecną myślę o ciąży, to po prostu paraliżuje mnie strach i zwyczajnie nie chcę. Próbowaliśmy się kochać pierwszy raz po krwawieniu i nic z tego nie wyszło, tak mnie zablokowało. A po wszystkim się popłakałam. Nie chcę się tak użalać nad sobą, ale tylko u Was mogę. Nikt z otoczenia nie wie co się stało... Dajcie mi trochę czasu i znów będzie pozytywnie
Kochana jeśli nie czujesz na razie potrzeby starania się o dziecko to daj sobie czas nic na siłę, na pewno ponownie pojawi się odpowiedni moment

Cytat:
Ja też pracuję w przedszkolu właśnie na oddziale integracyjnym Przypadki mamy różne, choć czasami nie jest łatwo to i tak bardzo lubię swoją prace Jak dowiedziałam się dwa tygodnie temu, że jestem w ciąży pierwszą moją myślą było, że może jednak popracuje do stycznia ( u nas w małopolskim od bodajże 15 stycznia są ferie), wiec akurat dwa miesiące i pójdę na zwolnienie. Niestety zaczął się sezon wszelakich choróbsk to po pierwsze, niektóre dzieciaki trzeba dźwigać to po drugie, a po trzecie zaczęłam się źle czuć dostałam leki na podtrzymanie ciąży i lekarz od razu wypisał mi l4. Jeśli chodzi o pracę z dziećmi to radziłabym iść jednak na zwolnienie.. wiesz sama jak to jest... przez kilka dni jest ok nie ma chorób, a tu nagle np wirus rota i dziesiątkuje całe przedszkole łącznie z personelem :/ W dodatku jeśli krótko pracujesz w przedszkolu to na początku będziesz wszystko łapać niestety, ja tak miałam w tamtym roku, pierwsze dwa miesiące pracy i zdążyłam być trzy razy na antybiotyku,w tym roku już raz
Pracuję ponad dwa lata i na początku był hardcore ciągle byłam przeziębiona, ze 3- 4 razy w roku przerwa na tygodniowe leżenie z gorączką . . . masakra. Od jakiegoś czasu mam już spokój ale ciąża to inna sytuacja. Zacznę się zastanawiać jak zaciąże Jestem logopedą i pracuję głównie indywidualnie z dziećmi w moim gabinecie wiec nie dźwigam, nie biegam ale zarazki są .

Cytat:
W mojej klasie pojawila sie różyczka, więc sprawa sama się wyjaśniła. Chociaż mi było bardzo smutno, bo wiem, że byłabym szczęśliwsza w ciąży, gdybym pracowała. No ale wiadomo, to już było niepotrzebne ryzyko. Może ze starszymi klasami łatwiej, ale jednak te maluchy to masakra, bo te zakaźne lecą jedna za drugą...

właśnie ryzyko jest duże, moja koleżanka w biurze do 7 miesiąca pracowała i cieszyła się bo mówi że w domu nie wysiedziałaby tak długo

---------- Dopisano o 14:11 ---------- Poprzedni post napisano o 14:11 ----------

Ale to prawda z tym pierszym rokiem pracy. Ciągle chorowałam. Za to potem - terminator, trzy lata ani dnia na zwolnieniu

Cytat:
Napisane przez wiolka1988 Pokaż wiadomość
Hej wszystkim

Mam takie pytanie... zastanawiam się czy w tym miesiącu możliwe żebym miała owulację? Testy owu- sama nie wiem czy pozytywne (ta druga kreska minimalnie jaśniejsza w 12 i 13 DC), śluz płodny był, kłucie było ale temperatura do tej pory nie wzrosła...

Zaczynam się martwić, że nie mam OWU i dlatego z naszych starań nic nie wychodzi...

Do tej pory zawsze miałam skok temperatury...
jeśli chodzi o te testy owu to ja już sama nie wiem dziś 20 dc i wyszła tylko ta jedna kreska i to ledwo widoczna 18 i 19 miałam dwie ale druga bardzo blada i co to oznacza, że owu nie było? wiolka1988 też miałam objawy w tych dniach jak na owulację, nie wiem jak mam to interpretować, mam wrażenie że przez te testy tylko się nakręcam i doszukuje . . . chyba przestanę je stosować bo jakoś mi to nie pomaga.
Wy zawsze macie dwie ciemnie kreski?
Nadia_2 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-30, 22:04   #3732
kasia_ruda
Zakorzenienie

Jak mi się uda, to termin będę mieć na 26.08. Synek jest z 29

Stary 2015-11-30, 22:28   #3733
natlem
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez tabitabi Pokaż wiadomość
Dziewczyny może doradzicie mi co robić. Miałam testować 6 grudnia ale od tygodnia dokucza mi ból w piersiach, dodam że przez ostatni rok nawet jeśli zdarzały się takie bóle to występowały szybko przed miesiączką i szybko mijały. Druga sprawa to fakt, iż choruję na łuszczycę i smaruję skórę wokół linii włosów szamponem sterydowym - oczywiście w ciąży nie będę go stosować i dlatego też cały czas biję się z myślami czy wstrzymać się do 6tego z racji iż wynik może być zakłamany czy mimo wszystko testować wcześniej . Może któraś z was staraczek też zmaga się z łuszczycą ?
Hej, ja zmagam się z rzs tudzież zzsk, na chwilę obecną choroba ucichla i czeka w tle na kolejne ataki, więc ja wykorzystuje okazję i próbuje ;-), leki odstawione już pół roku. A mnie dziś coś dopadlo 39 gorączki łamie w kościach, innych objawów brak.

natlem jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-30, 22:40   #3734
Ewula88
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez agusia b-rd Pokaż wiadomość
No to chociaż ty trafiłaś na normalnego lekarza...i jeszcze na nfz,super!
A powiedz mi czy masz jakies zalecenia co do dnia w którym zbadać prolaktynę?

Kazał zrobić 3-4 dzień cyklu razem z LH i FSH nie czytałam jeszcze w necie czy tak ma być ale pójdę zgodnie z jego zaleceniem bo kazał zrobić razem. U tego lekarza byłam już kiedyś z problemami hormonalnymi i dał mi pakiet na wszystkie hormony wiec miałam nosa bo tym razem tez mnie nie zawiódł
Ewula88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-12-01, 01:16   #3735
Panna Izabela
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez VelaLuca Pokaż wiadomość
Ostatnia nasza świeżynka to Tija
Gratuluję!!!!! Kurcze a zniknęłam na 2 dni tylko

Cytat:

Nie łam się, bo jeszcze nie wszystko stracone.
Pamiętaj, że badania Ci też w 100% nie dadzą pewności. Jak byłam na usg to lekarz mi wpisał termin "okołoowulacyjny", a tzn, że sam nie był w stanie na pewno stwierdzić, czy owu była jest bądź będzie i kiedy.
Cytat:
Napisane przez Fantasmagori Pokaż wiadomość
No właśnie kurczę nie byłam bo teraz mamy akcję starania się codziennie, a do tego badania trzeba mieć 48 abstynencji a szkoda mi zmarnować cykl. Idę w grudniu
A to jednak nie co 2 dni?

Cytat:
Ja dziś odebrałam swoją bete 2857 według bellybestfriend dziś zaczął się 7 tydzień ( 6t0d) dalej mieszczę się w normie, ale przerażają mnie dość niskie wartości bety jak na ten tydzień.. w czwartek mam wizytę..już sama nie wiem co o tym wszystkim myśleć w środę lekarz kazał mi zrobić jeszcze jedną bete ( tak swoją drogą już mam dość tego badania tylko stresu się przez to na jem :/)
Nie stresuj się tylko oddychaj spokojnie i zaczekaj cierpliwie...

Cytat:
Napisane przez wiosenka84 Pokaż wiadomość
To owocnego działania. U mnie wczoraj już jedna kreska. Ale jeszcze dzisiaj będę męża wykorzystywać :
A na czym polega badanie w laboratorium? Wymaz gin bierze?

Dziewczyny gratuluję rosnących bet Zdawajcie na bierząco relacje. Bardzo ciekawa jestem jak duże są wasze fasolki

---------- Dopisano o 18:25 ---------- Poprzedni post napisano o 18:24 ----------

Jutro dzień darmowej dostawy. Zamawiacie coś?
Wszędzie ta darmowa dostawa? Ciekawe czemu tak.... Ja zamawiam prezenty
Cytat:

Cytat:

Pięknie

Ja z moją tempką jutro robię test owu. A sprawdzę sobie cykl wcześniej, a może nie wytrzymamy i już zaczniemy? Do wyników niedaleko. Tylko wolałabym nie mieć już mniejszej temperatury niż mam

Wysłane z mojego D6503 przy użyciu Tapatalka

http://www.suwaczek.pl/cache/97014df637.png

ŻONA od 30.08.2014

ZARĘCZENI 28.11.2012
RAZEM 17.09.2010
Panna Izabela jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-12-01, 07:13   #3736
tija93
Zakorzenienie

Hej

Wczoraj w pracy co zjadłam to mnie żołądek bolał. Chyba będzie trzeba zacząć mniej a częściej jeść.

Jutro będę obczajać kiedy mój lekarz ma dyżur i się umowie na wizytę

Cytat:

Cytat:
Napisane przez Panna Izabela Pokaż wiadomość
Gratuluję!!!!! Kurcze a zniknęłam na 2 dni tylko

Wysłane z mojego D6503 przy użyciu Tapatalka

Dzięki!
Stary 2015-12-01, 07:35   #3737
Kasmina
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez tija93 Pokaż wiadomość
Hej

Wczoraj w pracy co zjadłam to mnie żołądek bolał. Chyba będzie trzeba zacząć mniej a częściej jeść.

Jutro będę obczajać kiedy mój lekarz ma dyżur i się umowie na wizytę

Dzięki!
Mam tak samo jak Ty Dodatkowo muszę kontrolować ile płynów, które wypijam- bo za mało :P
Kasmina jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-12-01, 08:24   #3738
wiolka1988
Raczkowanie

Cytat:

---------- Dopisano o 08:08 ---------- Poprzedni post napisano o 08:06 ----------

Cytat:
Napisane przez Nadia_2 Pokaż wiadomość
Kciuki za kolejny cykl

Też chciałabym już czekać na moment kiedy powiem że jestem w ciąży

Kochana jeśli nie czujesz na razie potrzeby starania się o dziecko to daj sobie czas nic na siłę, na pewno ponownie pojawi się odpowiedni moment

Pracuję ponad dwa lata i na początku był hardcore ciągle byłam przeziębiona, ze 3- 4 razy w roku przerwa na tygodniowe leżenie z gorączką . . . masakra. Od jakiegoś czasu mam już spokój ale ciąża to inna sytuacja. Zacznę się zastanawiać jak zaciąże Jestem logopedą i pracuję głównie indywidualnie z dziećmi w moim gabinecie wiec nie dźwigam, nie biegam ale zarazki są .

jeśli chodzi o te testy owu to ja już sama nie wiem dziś 20 dc i wyszła tylko ta jedna kreska i to ledwo widoczna 18 i 19 miałam dwie ale druga bardzo blada i co to oznacza, że owu nie było? wiolka1988 też miałam objawy w tych dniach jak na owulację, nie wiem jak mam to interpretować, mam wrażenie że przez te testy tylko się nakręcam i doszukuje . . . chyba przestanę je stosować bo jakoś mi to nie pomaga.
Wy zawsze macie dwie ciemnie kreski?
Chyba też przestanę je robić, widzę że i tak nie ma to za bardzo sensu w moim przypadku . Po co się dodatkowo denerwować?

---------- Dopisano o 08:09 ---------- Poprzedni post napisano o 08:08 ----------

Cytat:
Kazał zrobić 3-4 dzień cyklu razem z LH i FSH nie czytałam jeszcze w necie czy tak ma być ale pójdę zgodnie z jego zaleceniem bo kazał zrobić razem. U tego lekarza byłam już kiedyś z problemami hormonalnymi i dał mi pakiet na wszystkie hormony wiec miałam nosa bo tym razem tez mnie nie zawiódł
Też miałam zalecenie żeby prolaktynę badać w 3-4 dniu cyklu

---------- Dopisano o 08:15 ---------- Poprzedni post napisano o 08:09 ----------

Znalazłam normy z laboratorium, w którym robiłam progesteron
faza folikularna poniżej 0,1-0,3 ng/ml
faza lutealna 1,2-15,9 ng/ml
po menopauzie poniżej 0,1-0,2 ng/ml

Badanie robiłam w 16 DC czyli mniej więcej 2 DPO (o ile była owu) i wyszło 7 ng/ml.

Naczytałam się w necie, że to jeszcze wcale nie musi oznaczać, że owu była... wynik powyżej 10 wg internetowych specjalistów jednoznacznie oznacza owu. Nie wiem co mam o tym myśleć

---------- Dopisano o 08:24 ---------- Poprzedni post napisano o 08:15 ----------

pierwszy raz w życiu mam taki dziwny wykres... już kilka cykli mierzyłam temperatury, ale czegoś takiego jeszcze nie widziałam

wiolka1988 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-12-01, 08:58   #3739
Fantasmagori
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Panna Izabela Pokaż wiadomość
A to jednak nie co 2 dni?
Nie, jednak codziennie Podobno lekarze uważają że jednak codzienne zbliżenia powodują poprawę jakości i sprawności plemników no i podobno pobudza to w jakiś sposób płodność kobiety. Tak czy inaczej boimy się że przegapimy TEN moment, no a skoro TŻ ma taką ochotę to mu zabraniać nie będę Niech korzysta bo nie wiem czy na początku ciąży nie dostaniemy zakazu od lekarza...

Ale, ale, słuchajcie - temperatura dziś spadła i to mocno - 35,84 Wieczorem działamy

---------- Dopisano o 08:58 ---------- Poprzedni post napisano o 08:55 ----------

A jeszcze TŻ przyniósł mi wczoraj paczkę ze słodyczami z pracy U niego dają co roku mega wypasioną Kurczę coś czuję że się nie zmieszczę w tę sukienkę na 18stkę Mogłam ją kupić później

Fantasmagori jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-12-01, 09:03   #3740
Kasmina
Rozeznanie

Cytat:
Nie, jednak codziennie Podobno lekarze uważają że jednak codzienne zbliżenia powodują poprawę jakości i sprawności plemników no i podobno pobudza to w jakiś sposób płodność kobiety. Tak czy inaczej boimy się że przegapimy TEN moment, no a skoro TŻ ma taką ochotę to mu zabraniać nie będę Niech korzysta bo nie wiem czy na początku ciąży nie dostaniemy zakazu od lekarza...

Ale, ale, słuchajcie - temperatura dziś spadła i to mocno - 35,84 Wieczorem działamy

---------- Dopisano o 08:58 ---------- Poprzedni post napisano o 08:55 ----------

A jeszcze TŻ przyniósł mi wczoraj paczkę ze słodyczami z pracy U niego dają co roku mega wypasioną Kurczę coś czuję że się nie zmieszczę w tę sukienkę na 18stkę Mogłam ją kupić później
Fanta działaj!! trzymam kciuki i smacznego
Stary 2015-12-01, 09:13   #3741
tija93
Zakorzenienie

Cytat:

Działajcie Chcemy Cię z sierpniówkach
Stary 2015-12-01, 09:15   #3742
geosmina
Wtajemniczenie

Cytat:

Nie ma problemu :-*

Cytat:
Napisane przez nusia00 Pokaż wiadomość

będę mocno trzymać
Lekarz powinien ocenić wielkość zarodka, jak nic nie mówił, to pewnie ok

Cytat:
Mam tak samo jak Ty Dodatkowo muszę kontrolować ile płynów, które wypijam- bo za mało
No w ciąży to obowiązkowo butelka z wodą non stop w łapce;-)

Piszę z telefonu-pozdro szejset

"Zenek, co ty jakiś nie w sosie jesteś? Może zjadłbyś jakichś pierożków babcinych?"
geosmina jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-12-01, 09:19   #3743
Fantasmagori
Zakorzenienie

haha dzięki dziewczyny

pewnie że będę w sierpniówkach - innej opcji nie ma Także rezerwujcie dla mnie miejsce a ja niedługo do Was dołączam

Dziś śniła mi się córeńka w wózku, szliśmy z nią na spacer Ale była śliczna Biorę to za dobry znak i dobrze się nastrajam

Fantasmagori jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-12-01, 09:31   #3744
cavagirl
Rozeznanie

Cytat:

Oooo, jak powiem mojemu TŻtowi, to Mu się spodoba ta wersja z codziennnością
Powodzenia wieczorem

Cytat:
haha dzięki dziewczyny

pewnie że będę w sierpniówkach - innej opcji nie ma Także rezerwujcie dla mnie miejsce a ja niedługo do Was dołączam

Dziś śniła mi się córeńka w wózku, szliśmy z nią na spacer Ale była śliczna Biorę to za dobry znak i dobrze się nastrajam
Jeju, ale czad! Cudowny sen!
cavagirl jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-12-01, 09:35   #3745
Kasmina
Rozeznanie

Zastanawiałam się dlaczego ostatnio ciągle chce mi się spać, jestem zmęczona, no na nic nie mam ochoty- a tu odpowiedź moje ciśnienie wynosi 87/55 ... Najchętniej to poszłabym na L4 , ale nie chcę mówić jeszcze w pracy o ciąży i czuję, że powinnam pracować jak najdłużej. TŻ mówi, że nie wysyła mnie już na l4 ale mogłabym pomyśleć o sobie i dziecku..
Stary 2015-12-01, 09:45   #3746
Nadia_2
Raczkowanie

Cytat:

Gdyby się udało to mi termin pokazuje na 25.08

Cytat:
haha dzięki dziewczyny

będzie prezent trzymam kciuki

My działamy różnie co dwa dni, codziennie zobaczymy jakoś mocno się nie nastawiam bo dziwnie jakoś w tym miesiącu miałam . . . nie wiem czy owulacja była, śluz płodny tez krócej niż zwykle i te testy owu mnie zdezorientowały
Oglądałam przed chwilą pytanie na śniadanie i jakiś lekarz mówił, że kobiety starające się o dziecko koniecznie kwas foliowy i kwasy omega 3 -ja akurat stosuję tylko taką suplementację + wit D bo każdy ma za mało

---------- Dopisano o 09:45 ---------- Poprzedni post napisano o 09:42 ----------

Cytat:
Zastanawiałam się dlaczego ostatnio ciągle chce mi się spać, jestem zmęczona, no na nic nie mam ochoty- a tu odpowiedź moje ciśnienie wynosi 87/55 ... Najchętniej to poszłabym na L4 , ale nie chcę mówić jeszcze w pracy o ciąży i czuję, że powinnam pracować jak najdłużej. TŻ mówi, że nie wysyła mnie już na l4 ale mogłabym pomyśleć o sobie i dziecku..
wiem coś o tym ja zazwyczaj mam 90/60 i bez kawy nie żyję więc nie wiem jak ja się w ciąży będę czuła bo kawe nalezy odstawić
Stary 2015-12-01, 10:00   #3747
cavagirl
Rozeznanie

Ja też jestem niskociśnioniowcem. Muszę właśnie kwasy omega kupić, bo endokrynolog też mi mówiła, żebym brała a zapomniałam, no i wit. D 2000 j.m.
cavagirl jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-12-01, 10:10   #3748
Nadia_2
Raczkowanie

Mi kobietka w aptece poleciła tran Mollers z wit. D łykam dwie kapsułki dziennie, działa również na odporność bo odkąd biorę ok 3 m-ce to jeszcze nie chorowałam a w okresie jesienno- zimowym zawsze jakieś mocniejsze przeziębienie już do tej pory mnie brało, ale skutkiem ubocznym brania tranu jeśli mozna to tak nazwać jest pobudzenie apetytu bo równiez odczułam :/
Stary 2015-12-01, 13:17   #3749
kasia_ruda
Zakorzenienie

Ja przed ciążą miałam niskie bardzo ciśnienie, 90/ 60 zwykle, a w ciąży dostałam nadciśnienia :/

Stary 2015-12-01, 18:02   #3750
201604261006
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez tija93 Pokaż wiadomość
PTaak!

Cytat:

Będą mocne!

Byłam dziś pierwszy dzień na praktykach w przedszkolu integracyjnym. Eh 2 dziewczynki ciągle się do mnie przytulają, wchodzą na kolana. Jedna dziś usnęła trzymając mnie za rękę i domagając się głaskania po główce Uwielbiam to!
201604261006 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości