![]() |
#31 |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Sierpnióweczki 2016!
![]() Ja tez tylko kwas foliowy przyjmuje, zobaczymy co po wizycie nam gin powie ![]() Nawet nie wiecie jaka wciaz czuje ekscytacje ![]()
#32 |
Zakorzenienie
|
Jestem w szoku. Byłam tutaj u lekarza i wysłała mnie na badanie krwii by potwierdzić ciążę. Pierwszy raz się tutaj z tym spotykam.
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#33 | ||||
Zakorzenienie
|
Hej
![]() Wczoraj zaobserwowałam, że jedzenie na szybko mi chyba nie służy. Żołądek mnie bolał potem. Ogólnie mam wrażenie, że mogę mniej jeść, bo zaczyna boleć. Jak to mówią "Oczy chcą, a d*pa nie chce" ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Ja postanowiłam nie robić kolejnej bety. Koleżanka z pracy (położna) postawiła mnie do pionu mówiąc, że na pewno wszystko dobrze się rozwija. Dobrze, że ją mam ![]() Miłego dnia ![]()
![]() |
#34 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ale u mnie to wszystko przez nieprofesjonalna ginekolog :/
![]() |
#35 |
Wtajemniczenie
|
Cześć Mamusie!
Witam się i ja, u nas 5 tc. Ostatnia @ 29.10. 2 testy pozytywne, bety nie robiłam. Pierwsza wizyta u gin dopiero 21.12 więc będzie już słychać serduszko ![]() To moja pierwsza ciąża. Wg OM termin porodu mi wychodzi na 4 sierpnia. Na razie żadnych dolegliwości nie mam, czuję lekkie kłucie w jajniku jak na owulację, piersi zaczynają być wrażliwe, częściej chodzę do wc. I jestem może bardziej śpiąca ale nie wiem czy to ciąża czy pogoda ![]() Łykam tylko kwas foliowy, przed ciążą łykałam też witaminę D i magnez ale na razie odstawiłam i czekam do wizyty u lekarza.
#36 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ja mam termin na 2 sierpnia, wiec bliziutko ![]()
![]() |
#37 |
Zakorzenienie
|
Ja też mam na 4 sierpnia termin! Ostatnia @ 29.10. Haha XD
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#38 |
Zakorzenienie
|
Ostatnia @ 5.11, TP 12.08
![]() Opowiedzcie troszkę o sobie ![]() Mam na imię Kasia, mam 22 lata. Aktualnie pracuję w szpitalu jako położna na oddziale ginekologicznym połączonym z patologią ciąży. Mój TŻ ma 28 lat i jest elektrykiem, od niedawna nie pracuje w zawodzie, ale jest zadowolony z pracy. Decyzje o dziecku podjęliśmy z chęci i rozsądku. Rozsądek, bo ja się bardzo obawiam, że jak mi się skończy umowa to zaproponują mi kontrakt. Równa się to praktycznie z żadnymi pieniędzy na czas ciąży i macierzyńskiego. Udało się nam w II cyklu! Póki co rodzice nie wiedzą i rozsądek mi podpowiada by dowiedzieli się dopiero około 10 tygodnia. O ciąży wiedzą dwie moje koleżanki z pracy, no i wizaż ![]() ![]() ![]()
#39 |
Wtajemniczenie
|
Pjona! Ciekawe czy załapiemy się na sierpień czy jeszcze na lipiec
![]() Ja mam na imię Justyna i mam 29 lat. Jestem 1,5 roku po ślubie. U nas nie było typowych starań, rok temu w sierpniu przestałam brać tabletki a w tym roku w sierpniu zrezygnowaliśmy z gumek. Nie czekaliśmy specjalnie na owulację, nie spieszyło nam się. Zaskoczyło w trzecim cyklu więc szybciutko. U nas na razie wie teściowa (TŻ nie mógł wytrzymać) i moja koleżanka. Moim rodzicom powiemy w święta. W pracy zamierzam powiedzieć na początku II trymestru czyli pod koniec stycznia. Jestem ciekawa reakcji bo będę pierwszą ciężarną w tej firmie. Zamierzam pracować jak najdłużej się da, choć trochę mi się zawęzi zakres obowiązków.
#40 |
Zakorzenienie
|
justynkie
Jesli tak bedzie to mozliwe, ze urodze w tym samym czasie jak zona brata mojego męża. ![]() U mnie juz wszyscy wiedza szczegolnie dlatego, ze musialam im powiedziec, ze jade do Polski. Zaskoczenia w ogóle juz nie było po tych dwoch poronieniach wczesniej w tym roku. Ostatnia @ 29.10, TP 04.08 Mam na imię Natalia, 24 lata. W lutym skoncze 25. ![]() W styczniu tego roku mialam pierwsze poronienie, a pozniej w kwietniu kolejne (ciąza blizniacza). Pojechalam wtedy do PL zeby sie zdiagniozowac. Gin znalazł, ze moja macica jest w nieodpowiednim krztałcie wiec załozył mi spirale, zeby nieco ją rozsciagnąc. Jak po trzech miesiacach bylam w PL zeby ją wyjąc, to uznał, ze troche pomogło. Moglismy sie juz starac wtedy, ale czekalismy na po ślubie. Ten rok był dla mnie dosć stresujący, do tego przeprowadzka była gdzies w lipcu. Mam juz dosyc tego wszystkiego szczerze mówiąc. |
![]() ![]() |
![]() |
#41 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja mam 28 lat, 4,5 letnią córkę OM 31.10 tp ok 7.08.2016 w przyszłym tygodniu iałam mieć w poniedziałek wizytę, ale przekładam na po 15, w 5-6 tygodniu nie ma co isc do gin bo mi nawet karty nie załozy, czuje sie dobrze, wiec poczekam ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#42 |
Zakorzenienie
|
![]() Ja też właśnie nie chce od razu lecieć do lekarza, potem będę się stresować jak nie zobaczę od razu serduszka ![]()
#43 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Trafilam na beznadziejna lekarke, ktora zaczela sie doszukiwac ciazy pozamavicznej... dramat. Teraz ide w polowie 7 tygodnia. A o mnie - Joanna, lat 26, po slubie 4 lata. W koncu dojrzelismy do potomstwa, troche to trwalo, staralismy sie od sierpnia. Chcialabym juz po malu isc na l4, bo aktualnie jestem na stanowisku po, co niestety poza kasa nie daje mi zadnej radosci. Mecze sie tu strasznie, a osoba za ktora jestem wraca dopiero we wrzesniu, wiec w sumie do tego czasu na pewno nie bede pracowac :P
![]() |
#44 |
Raczkowanie
|
Mam na imię Aga, 28 lat, 1,5roku po ślubie. W październiku z moim TŻ doszliśmy do wnisoku że chyba nie ma na co czekać
![]() ![]() Póki co wiedzą nasi rodzice. Trochę boję się powiedzieć szefowi bo jest negatywnie nastawiony do ciąż, "tu pracować trzeba a ludzi do pracy mało.." Planuję w styczniu podjąc tą ciężką rozmowę ![]()
#45 |
Rozeznanie
|
chyba i ja mogę się przysiąść
![]() dzisiaj, w 36dc i 9 dni po owu zrobiłam z ciekawości test - nie liczyłam szczerze mówiąc na powodzenie :P i raczej miało być na zasadzie "zrobię ten test, zmarnuję go i kupię dwa następne do wykorzystania później" i... niespodzianka, krecha czerwona i gruba, że hej a że niedowiarek jestem - szczególnie że gdy byłam w ciąży z synkiem to pozytywny test (i to blaaaadziuchna kreska) wyszedł mi dopiero po 20 dniach po owu - to poleciałam upuścić krwi ![]() także... witam się i życzę nam wszystkim samych radości ![]() mamy już synka, z 1 kwietnia 2014 ![]() ![]() ![]()
![]() |
#46 |
Wtajemniczenie
|
Witamy Was Dziewczyny i gratulujemy 2ch kresek!!
![]()
#47 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Coraz więcej nas! ![]()
![]() |
#48 |
Zakorzenienie
|
drugi dzień z rzędu padłam z córcią kładąc ją spać..
19.30 obudziłam się o 21 zjadłam wszystkie czereśnie z kompotu nie były słodkie, były super kwaśne, mmmmmmmmmmm ![]() i znowu mi się chce spać.... w zasadzie przed ciążaą regularnie biegałam... obiecałam sobie, ze jak zajdę w ciążę to też będę... na razie odpada, boje się.. wolę basen i zumbe chyba Edytowane przez agus87 Czas edycji: 2015-12-01 o 21:31 |
![]() ![]() |
![]() |
#49 | |
Wtajemniczenie
|
Belle, thidien witajcie i gratulujemy dwóch kresek!!!
Ja planuję powiedzieć na początku II trymestru, kiedy minie pierwsze zagrożenie, czyli jakoś koniec stycznia/początek lutego. Chciałabym przygotować zespół na to, że może być sytuacja że nie przyjdę do pracy, poza tym trzeba jakoś zacząć dzielić obowiązki. Cytat:
I sikam na potęgę. Potrafię wstawać na siku 4 razy w ciągu nocy ![]()
![]() |
#50 |
Zakorzenienie
|
Ja też dzisiaj wstawalam chyba 4razy. Spać mi się chce straaassznie i okropnie mnie suszy
|
![]() ![]() |
![]() |
#51 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
to dlugo chcesz czekac. Ja mam nadzieje ze powiem dyrektorowi i przyszlym tyg - po wizycie u gin, choc w sumie moze lepiej jeszcze zaczekac? Ale na l4 chce isc najpozniej z poczatkiem lutego. Cytat:
![]()
![]() |
#52 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#53 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Ja do mojej pracy dojezdzam 90km w 1 strone i jezdze sama autem, dlatego miedzy innymi nie chce dlugo pracowac.
![]() |
#54 |
Zakorzenienie
|
Ja musialam zrezygnowac z pracy natychmiastowo. Z zalecenia gina.
![]() Jestem juz po mojej porannej dawce leków. Moja szuflada wygląda jak apteka XD Mnie tez nachodzi sennosc i pic mi sie chce strasznie w ciagu dnia. Narazie brak nudnosci czy bólu piersi. |
![]() ![]() |
![]() |
#55 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#56 |
Raczkowanie
|
Witam i dolaczam sie do sierpniowek
![]() Tanaltea zgadalysmy sie bo ja takze ostatnia @ mialam 29.10 i termin porodu z OM wychodzi mi na 4sierpnia ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#57 |
Zakorzenienie
|
Ja testowałam codziennie przez pare dni przed terminem @. Kupilam przez ebay 50 testów. Takich pasków. Musialam jak najszybciej wiedziec zeby zaczac przyjmować leki.
Mam nadzieje, ze moja fasolka tym razem przezyje. |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#58 |
Wtajemniczenie
|
A orientujecie sie ile dni mozna byc na l4 ciazowym?
Gdzies znalazlam 270dni, to objeloby cala ciaze.
#59 |
Raczkowanie
|
Justynkie wybacz przeoczylam ze tez masz termin na 4.08 i ostatnia @ 29.10
![]() ![]() A ja mam na imie Bogusia,mam 33lata obecnie nie pracuje jestem na swiadczeniach z tyt rezygnacji z pracy na rzecz wychowywania dziecka niepelnosprawnego.Z moim TZ.jestesmy od 4lat ,Obecnie mam nieco ciezka syt ale nie zalamuje sie z tego powodu,widac tak musialo byc. |
![]() ![]() |
![]() |
#60 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:28.