Mamusie styczniowe 2016, cz. VII - Strona 56 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-12-01, 08:25   #1651
iola14
Rozeznanie

Dot.: Mamusie styczniowe 2016, cz. VII

Ewusia Brawo

Cytat:
Napisane przez uaoo Pokaż wiadomość
to może być trudne! nie gadamy z tż już drugi dzień i się nie zapowiada na razie aby było inaczej
U mnie to samo ale nie mam zamiaru się nim przejmować
iola14 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-12-01, 08:27   #1652
niunia_leyla
Rozeznanie

Ewusia gratki 9 miesiąca.

Cytat:
Napisane przez Jerzyczka Pokaż wiadomość
Dzien dobry grudniu! cos czuje w kosciach,ze w tym miesiacu poznam mojego syneczka dziewczyny,od wczoraj tak moze raptem 3 razy, zlapal mnie kilkusekundowy bol jak na okres. Tak ma byc? Macie tak?
Ja nie mam ojęcia jak ma być, ale rozmawiałyśmy wczoraj z mamą i teściową i opowiadały że ok 2 tygodnie przed porodem zaczęły im się skurcze take i u góry i nisko brzucha tyle że trwały dłuższą chwilę, moja mama nawet myślała że rodzi i do szpitala pojechała ale ją odesłali. Alemoja mama to dziwny przypadek wody jej nie odeszły, skurcze przespała a ja urodziłam się rano w mieszkaniu bo jak się kapneła że to już to było za późno.

Edytowane przez niunia_leyla
Czas edycji: 2015-12-01 o 08:29
niunia_leyla jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-12-01, 08:38   #1653
niepozorna
Zakorzenienie

Uaoo a o co tam Wam poszło?
Jerzyczka tak ma być Mnie prawie całą noc takie lekkie skurcze łapały także tak Czuję, że również Młody wyskoczy w grudniu.

---------- Dopisano o 09:38 ---------- Poprzedni post napisano o 09:35 ----------

Ruda super wózek

Prostujemy zą
bki
niepozorna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-12-01, 08:39   #1654
mojakaren
Zakorzenienie

Jerzyczka i znowu pjona - też nie zasnęłabym na golasa i bez kołdry

zuken to teraz odpoczywaj w nowym mieszkanku, super, że już po przeprowadzce

Ewusia gratuluję, już 9 mc! Ja ledwo 8 zaczełam

uaoo o co poszlo? :/

Co do tego wymazu na GBS to nam na SR mówili, że można podejść na IP do szpitala, położna pobiera wymaz i z tą próbką podejść do labo przy szpitalu, tak mam zamiar zrobić

A HBS jest z krwi? Bo w karcie patrzę, że HCV miałam, tylko HBS mi jeszcze brakuje.

jesteśmy jedno
jedno ze stali

1+1=3
mojakaren jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-12-01, 08:39   #1655
Jerzyczka
Wtajemniczenie

Zdjecia bede ogladac jak wejde na kompa
To uff, to dobrze,ze tak macie,bo mi do tej pory tylko bezbolesnie twardnial brzuch a jak to mnie zlapalo kilka sekund to juz w glowie porodowke mialam
Niepozorna,wcale bym zla nie byla,grudzien piekny miesiac mowisz,ze Kuba i Oluś,dwa brachy beda chcieli sie przytulic do Mam szybciej?
Jerzyczka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-12-01, 08:39   #1656
niepozorna
Zakorzenienie

HBS jest z krwi

Prostujemy zą
bki
Stary 2015-12-01, 08:40   #1657
uaoo
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez niepozorna Pokaż wiadomość
Uaoo a o co tam Wam poszło?.
W sumie to o nic. Cierpię z powodu braku tż przy mnie z braku rozmów, z braku jakichkolwiek czułości itp.

L. - 10.2011
K. - 01.2016
F. - 11.2017
uaoo jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2015-12-01, 08:43   #1658
niepozorna
Zakorzenienie

Cytat:
Zdjecia bede ogladac jak wejde na kompa
To uff, to dobrze,ze tak macie,bo mi do tej pory tylko bezbolesnie twardnial brzuch a jak to mnie zlapalo kilka sekund to juz w glowie porodowke mialam
Niepozorna,wcale bym zla nie byla,grudzien piekny miesiac mowisz,ze Kuba i Oluś,dwa brachy beda chcieli sie przytulic do Mam szybciej?

Tak coś czuję Też mi zawsze tylko twardniał brzuch, a ostatnio czuję takie skurcze jak na okres. Gin mówi, że tak ma być, położna z którą gadałam też powiedziała, że na tym etapie w każdej chwili można urodzić i tak ma być więc się nie przejmuję już

---------- Dopisano o 09:43 ---------- Poprzedni post napisano o 09:42 ----------

Cytat:
Napisane przez uaoo Pokaż wiadomość
W sumie to o nic. Cierpię z powodu braku tż przy mnie z braku rozmów, z braku jakichkolwiek czułości itp.

A mówiłaś mu o tym?

Prostujemy zą
bki
Stary 2015-12-01, 08:43   #1659
Jerzyczka
Wtajemniczenie

Cytat:
Tak coś czuję Też mi zawsze tylko twardniał brzuch, a ostatnio czuję takie skurcze jak na okres. Gin mówi, że tak ma być, położna z którą gadałam też powiedziała, że na tym etapie w każdej chwili można urodzić i tak ma być więc się nie przejmuję już
To super dzieki

---------- Dopisano o 09:43 ---------- Poprzedni post napisano o 09:43 ----------

Dotka, co wzielas z coccodrilo?)
Stary 2015-12-01, 08:43   #1660
niepozorna
Zakorzenienie

A w ogóle to dzisiaj zaczynamy 35 tydzień

Prostujemy zą
bki
Stary 2015-12-01, 08:46   #1661
niepozorna
Zakorzenienie

Ja to generalnie mam ostatnio takie schizy, że się nie zorientuję kiedy serio się zacznie poród
Teraz mnie pobolewa i się nie stresuję, bo wszyscy mówią, że to normalne i może tak się przyzwyczaję do tej "normalności", że przeoczę kiedy to się zacznie na poważnie

Prostujemy zą
bki
Stary 2015-12-01, 08:46   #1662
Jerzyczka
Wtajemniczenie

Cytat:

Super! Ten czas tak zachrzania,ze az mnie to przerazac zaczyna
Stary 2015-12-01, 08:48   #1663
niepozorna
Zakorzenienie

Cytat:

Super! Ten czas tak zachrzania,ze az mnie to przerazac zaczyna

Ja dzisiaj chyba wezmę przejrzę jeszcze raz czy wszystko mam do szpitala na pewno spakowane, bo wczoraj jak zaczęłyśmy gadać o tym grudniu to serio mnie stresik wziął, że to może być naprawdę już niedługo

Prostujemy zą
bki
Stary 2015-12-01, 08:52   #1664
mojakaren
Zakorzenienie

Cytat:
HBS jest z krwi
Dziękuję
Cytat:
Ja to generalnie mam ostatnio takie schizy, że się nie zorientuję kiedy serio się zacznie poród
Teraz mnie pobolewa i się nie stresuję, bo wszyscy mówią, że to normalne i może tak się przyzwyczaję do tej "normalności", że przeoczę kiedy to się zacznie na poważnie
Nam położna mówiła ze nie ma opcji aby przegapić porod takze spokojnie na pewno intuicja kobieca i instynkt tu zadziałają

jesteśmy jedno
jedno ze stali

1+1=3
Stary 2015-12-01, 08:53   #1665
tygrysek83
Zadomowienie

Cytat:

Małe szanse żebyś przegapiła Tez sie tego przy pierwszej bałam.
tygrysek83 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2015-12-01, 08:54   #1666
hariett
Zadomowienie

Dzień dobry u Was też grudzień zaczął się bardziej słonecznie niż listopad?

TheFall wiesz, ona jednak trochę inaczej ubrała to w słowa niż ja wiedzę na temat karmienia mm też miała (jak robić to prawidłowo, bo to też, jak opisuje, nie jest łatwe) - moim zdaniem jednak dobrze że jest ktoś kto wie coś o mm i przekazuje rzetelną wiedzę - w przeciwieństwie do producentów mm bo oni piszą jaki to super produkt, a nie piszą dokładnego dawkowania itp. Akurat w PL niewiele osób (lekarzy) z jej diświadczenia interesuje się kp, rozprzestrzeniają mity i przyczyniają się do problemów z kp (chociażby stosowanie siatek centylowych dla dzieci z mm przy dzieciach z kp). Jak dla mnie to właśnie potrzeba w PL takich świrów jak ona, którzy zmienią podejście świata lekarskiego, pokażą że się da i jak to robić dobrze, bo skoro nawet położne radzą źle, to właśnie wtedy oburzająca jest "nagonka na mm". Bo inaczej nikt nie pokazuje i mm jest konieczne. Gdyby nie popełniano w szpitalach tylu błędów, gdyby lekarzom zależało na kp - wredy możnaby powiedzieć, że wybór kp a mm jest świadomy. Bo moim zdaniem problem nie leży po stronie rodziców tylko lekarzy. Jak w szpitalu personel zrobi w tej materii błąd z niewiedzy i matka straci laktację (bądź się jej po prostu przestraszy, bo Boli) to to nie jest żaden wybór, musi wtedy wybrać rozwiązanie alternatywne. Ile jest takich matek, a ile takich które chciały mm i tak karmią? Tylko te drugie miały prawdziwy wybór, przynajmniej moim zdaniem. Chyba warto byłoby dać ten wybór każdej kobiecie, i o to jest moim zdaniem "spór".

hariett jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-12-01, 08:54   #1667
MallaMi
Rozeznanie

hej

zuken gratuluje przeprowadzki i udanej wizyty

niunia ja nie prałam, bo bałam się że się ten środek jakoś pozbija sie w kule. wyprałam cienką poduszke co dostałam od szwagierki i tak własnie się z nią stało więc już sie nie nadaje do użycia a nowe wypełnienia to powiesiłam na dworze jak była ładna pogoda i fajnie je przewiało.

dzięki Ewusia za link chyba też sobie coś takiego sprawie i gratuluje 9 miesiąca

ruda gratuluje wózka my dziś odbieramy

niepozorna gratki nowego tyg

nastał grudzień czyli czas w końcu się spakować do szpitala.nawet ostatnio mąż mi się pytał kiedy to zrobie
MallaMi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-12-01, 08:55   #1668
niepozorna
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mojakaren Pokaż wiadomość
Nam położna mówiła ze nie ma opcji aby przegapić porod takze spokojnie na pewno intuicja kobieca i instynkt tu zadziałają

Cytat:
Napisane przez tygrysek83 Pokaż wiadomość
Małe szanse żebyś przegapiła Tez sie tego przy pierwszej bałam.

Oby

Prostujemy zą
bki
Stary 2015-12-01, 09:02   #1669
86ewula
Rozeznanie

Ale przyjemnie zacząć dzień w łóżku czytając takie pozytywne posty. też uwielbiam grudzień. Jak zacznę robić dekorację to już całkiem wsiąknę w klimat świąt.
Dziś sobie pospałam choć w nocy wstaje po 3-4 razy i później nie mogę zasnąć. .. Najlepiej mi się śpi rano jak mąż pójdzie do pracy i przestanie dzwonić jego telefon z 10 drzemkami co 5 min. ...
Czas wstać na śniadanko.

Gratuluję tygodni i 9 miesiąca :0 jak czytam że dla niektórych to będzie miesiąc rozpakowania to mnie to przeraża. Na pewno to będzie ciekawy czas. Z niecierpliwością czekam na pierwsze relacje ;-)

Zuken Gratuluję przeprowadzki ! I wizyty. 3 tygodnie zleci nie wiadomo kiedy.

Uaoo piękne ciuszki i super porządek dzięki tym pojemnikom.

Ruda gratuluję wózka. Ja na swój nadal czekam. Juz 3 tygodnie. ... boje się że przed świętami mają problemy z magazynami. Dobrze że zamówiłam wcześniej.

Miłego dnia Wam życzę. Dziś podjadę do szpitala spytać się co trzeba mieć w torbie. Bo Bratowa mówi ze nic. Nawet pampersy dają. .. Wolę się upewnić.

Niunia_leyla ja już wypralam wkład. Mój jest mały do kołyski. Nic się z nim nie stało.
86ewula jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-12-01, 09:02   #1670
Ewusia_marchew
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ruda3d Pokaż wiadomość
A to mój wózek
śliczny
Cytat:
Napisane przez iola14 Pokaż wiadomość
Ewusia Brawo

Cytat:
Napisane przez niunia_leyla Pokaż wiadomość
Ewusia gratki 9 miesiąca.

Cytat:
Ja nie mam ojęcia jak ma być, ale rozmawiałyśmy wczoraj z mamą i teściową i opowiadały że ok 2 tygodnie przed porodem zaczęły im się skurcze take i u góry i nisko brzucha tyle że trwały dłuższą chwilę, moja mama nawet myślała że rodzi i do szpitala pojechała ale ją odesłali. Alemoja mama to dziwny przypadek wody jej nie odeszły, skurcze przespała a ja urodziłam się rano w mieszkaniu bo jak się kapneła że to już to było za późno.
ja się właśnie boje że będę jednym z tych nielicznych bardzo przypadków który nie zauważy że rodzi
moja koleżanka się zorientowała dopiero jak już parte miała, cudem do szpitala zdążyli

ale widzę ze nie tylko ja mam takie obawy
Cytat:
Napisane przez mojakaren Pokaż wiadomość
Ewusia gratuluję, już 9 mc! Ja ledwo 8 zaczełam

Cytat:

Cytat:
Napisane przez MallaMi Pokaż wiadomość

dzięki Ewusia za link chyba też sobie coś takiego sprawie i gratuluje 9 miesiąca

Ja jestem tak mniej więcej do szpitala spakowana, ale po czwartkowym spotkaniu z położną planuję sie przepakować, jak już będę wiedzieć co konkretnie muszę wziąć

Klara 17.10.2014
Konrad 26.12.2015

Ewusia_marchew jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-12-01, 09:07   #1671
lune1992
Zadomowienie

Witam w 1 dzień grudnia
Ale duzo piszecie, ja wczoraj o 21 poszłam spać i obudziłam się 9:30
Za tydzień wizyta
U mnie pada lekko deszcz, szkoda że nie śnieg
Ja nie mam jeszcze żadnych boleści jak na okres, tylko brzuch twardnieje, ale ja mam termin na poczatek stycznia, mam nadzieje że w świeta posiedzi jeszcze w brzuszku
lune1992 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-12-01, 09:11   #1672
iola14
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez ruda3d Pokaż wiadomość
A to mój wózek
Super bryka

Cytat:
Napisane przez hariett Pokaż wiadomość
Dzień dobry u Was też grudzień zaczął się bardziej słonecznie niż listopad?

TheFall wiesz, ona jednak trochę inaczej ubrała to w słowa niż ja wiedzę na temat karmienia mm też miała (jak robić to prawidłowo, bo to też, jak opisuje, nie jest łatwe) - moim zdaniem jednak dobrze że jest ktoś kto wie coś o mm i przekazuje rzetelną wiedzę - w przeciwieństwie do producentów mm bo oni piszą jaki to super produkt, a nie piszą dokładnego dawkowania itp. Akurat w PL niewiele osób (lekarzy) z jej diświadczenia interesuje się kp, rozprzestrzeniają mity i przyczyniają się do problemów z kp (chociażby stosowanie siatek centylowych dla dzieci z mm przy dzieciach z kp). Jak dla mnie to właśnie potrzeba w PL takich świrów jak ona, którzy zmienią podejście świata lekarskiego, pokażą że się da i jak to robić dobrze, bo skoro nawet położne radzą źle, to właśnie wtedy oburzająca jest "nagonka na mm". Bo inaczej nikt nie pokazuje i mm jest konieczne. Gdyby nie popełniano w szpitalach tylu błędów, gdyby lekarzom zależało na kp - wredy możnaby powiedzieć, że wybór kp a mm jest świadomy. Bo moim zdaniem problem nie leży po stronie rodziców tylko lekarzy. Jak w szpitalu personel zrobi w tej materii błąd z niewiedzy i matka straci laktację (bądź się jej po prostu przestraszy, bo Boli) to to nie jest żaden wybór, musi wtedy wybrać rozwiązanie alternatywne. Ile jest takich matek, a ile takich które chciały mm i tak karmią? Tylko te drugie miały prawdziwy wybór, przynajmniej moim zdaniem. Chyba warto byłoby dać ten wybór każdej kobiecie, i o to jest moim zdaniem "spór".
A to są różne siatki centylowe? Wokół mnie wszystkie kobiety karmiły mm i ich dzieci zawsze były takie duże a moje przy kp to takie chucherka. Gdyby nie fajna lekarka to pewnie też zaczęłabym karmić mm, no bo wszyscy wkoło mi mówili, że dzieci głodzę

Cytat:
Napisane przez Ewusia_marchew Pokaż wiadomość
ja się właśnie boje że będę jednym z tych nielicznych bardzo przypadków który nie zauważy że rodzi
moja koleżanka się zorientowała dopiero jak już parte miała, cudem do szpitala zdążyli
Też się tego boję Tym bardziej, że moja mama tak miała właśnie w 3 ciąży Cała akcja trwała 40 minut i zaczęła się od bóli partych, albo jej się tak wydawało
Stary 2015-12-01, 09:18   #1673
koktajlowa7
Rozeznanie

Cytat:
Dziewczyny mam pytanie chyba głupie ale pierzecie wypełnienia pościeli? Mam dostać moja w tym tygodniu i się tak zastanawiam.
nie
koktajlowa7 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-12-01, 09:19   #1674
niepozorna
Zakorzenienie

Prostujemy zą
bki
Stary 2015-12-01, 09:20   #1675
lune1992
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez iola14 Pokaż wiadomość

A to są różne siatki centylowe? Wokół mnie wszystkie kobiety karmiły mm i ich dzieci zawsze były takie duże a moje przy kp to takie chucherka. Gdyby nie fajna lekarka to pewnie też zaczęłabym karmić mm, no bo wszyscy wkoło mi mówili, że dzieci głodzę

Też się tego boję Tym bardziej, że moja mama tak miała właśnie w 3 ciąży Cała akcja trwała 40 minut i zaczęła się od bóli partych, albo jej się tak wydawało
Moja mama tez karmila nas mm i wszystkie grubaski bylismy
Ja to bym tak chciała z zaskoczenia urodzić
Stary 2015-12-01, 09:23   #1676
koktajlowa7
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Ewusia_marchew Pokaż wiadomość

ja przed ostatnia wizytą byłam na 100% przekonana że nie jest obrócony, że nadal czułam na dole nóżki a u góry główkę, bardzo się zdziwiłam jak sie na usg okazało że jest odwrotnie no więc przestałam już oceniać gdzie jest jaka część ciała mojego synka, po prostu się na tym nie znam i tyle

koniecznie powinnaś być pod opieką diabetologa
ja mleka nie piję bo cukry po nim są słabe, ogólnie mleko nie jest wskazane w diecie cukrzycowej. Przetwory mleczne, o ile nie jem ich rano sa ok. Codziennie jem jogurt naturalny i na noc 0,5 szklanki maślanki

super że po wizycie ok szkoda ze usg nie było

ja nie mam takich problemów
ogólnie to śpię nago (i nie wyobrażam sobie w ubraniu mnie jest zawsze za gorąco w nocy i w ogóle to ubrania mi przeszkadza), ale smaruję się po kąpieli więc wtedy narzucam na siebie jakąś koszulkę albo szlafrok i nie ma żadnych plam

z Ikei

http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/00192631/

ja na większe rozmiary mam tylko to co dostałam, nic sama nie kupowałam nie widzę sensu kupować na zapas jak będę wiedziała co jest potrzebne, co nam najbardziej pasuje do ubierania to wtedy kupię

też tak uważam

niektóre osoby po prostu nie mogą karmić, więc wpędzanie ich z góry w poczucie winy jest słabe....
U nas na SR odwrotnie było, omawialiśmy plusy kp, ale jednocześnie bez krytykowania mm, bo wiadomo ze nie każdy ma wybór

Ja np byłam karmiona głównie mm, bo moja mama bardzo szybko straciła laktację. Nie sądzę aby mieszanki produkowane w połowie lat 80 były jakieś super a mimo to przeżyłam jakoś
ja piorę
nie planuję jej używać na początku, ale wypiorę żeby czekała

Rany nie mogę uwierzyć ze już grudzień na początku ciąży mi tak czas wolno leciał, że myślałam ze nigdy tej zimy nie doczekam, a tu już jest

No więc witam się w 36 tygodniu, 9 miesiąc czas zacząć

Trzymam kciuki za wszystkie dzisiejsze wizyty

Ja dziś do okulisty idę, kolejnego lekarza z listy odhaczyć
gratki nowego tygodnia idziesz do okulisty z własnej woli czy gin mówiła? Bo ja właśnie się zastanawiam czy iść, wczoraj mi wyskoczyło powiadomienie ze jak mam większą wadę niż -2 to powinnam wybrać się do okulisty..
koktajlowa7 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-12-01, 09:23   #1677
lune1992
Zadomowienie

Cytat:
Ale ja lubie ten okres przedswiateczny, szkoda ze snieg nie pada
Stary 2015-12-01, 09:23   #1678
iola14
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez lune1992 Pokaż wiadomość
Moja mama tez karmila nas mm i wszystkie grubaski bylismy
Ja to bym tak chciała z zaskoczenia urodzić
Z jednej strony fajnie, ale kto by to potem posprzątał? Mnie takie rzeczy przerażają
Stary 2015-12-01, 09:28   #1679
mojakaren
Zakorzenienie

Michael

jesteśmy jedno
jedno ze stali

1+1=3
Stary 2015-12-01, 09:29   #1680
medeline
Zakorzenienie

GG do medeline

Ale co by nie powiedzieć, podobno mm za czasów mam to była woda, skrobia i cukier lub wersja druga- mleko w proszku w niebieskim opakowaniu a teraz producenci naprawdę starają się dać trochę więcej lepszego

30.12.2012
26.04.2014
medeline jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości