![]() |
#2371 | |||
Wtajemniczenie
|
Dot.: Mamusie styczniowe 2016, cz. VII
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() i też kocham lidla ![]() ale jaja z tymi suszonymi owocami. a ja tak kocham śliwki suszone ![]() Cytat:
![]() umalowałam się teraz na szkołę rodzenia. Nawet sobie delikatne brązowo-beżowe smokey eyes zrobiłam, a co ![]() ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#2372 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
A teraz cos pomaga? ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2373 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2374 |
Zadomowienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2375 |
Zakorzenienie
|
Ahnessy - kurkuma! To jest to! Że też o tym nie pomyślałam! Tż woli rosół mojej mamy (korpus z kurczaka, marchewka, pietruszka i dwie kostki) bo niby bardziej tłusty i taki ładny żółty.. Ja tam po nim mam zgagę jak stąd do honolulu
![]() ![]() Z mąki pszennej też nie jestem w stanie zrezygnować - lubię bardzo ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2376 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 15:49 ---------- Poprzedni post napisano o 15:48 ---------- Ide na "Wspaniałe stulecie" ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2377 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2378 |
Wtajemniczenie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2379 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Spokojnie psychiczna nie jestem i nie patrzę pani w sklepie jak ustawia grubość maszyny ![]() Cytat:
![]() ![]() Ostatnio strasznie źle się czułam, macica ciągle się napinała i nie mogła się wyluzować po wszystkim i się trochę wystraszyłam ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2380 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2381 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Brałam kilka rzeczy od Hubi i jestem na dzień dzisiejszy zadowolona, więc chyba prześcieradłą też tam wezmę. Też tak uważam, choć nie wyobrażam sobie jak to jest stracić dziecko://// |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2382 |
Zadomowienie
|
Dziewczyny mega Wam zazdroszczę mężów którzy chcą żyć, żywić się zdrowiej... Ja co jakiś czas mam takie pędy, ale samej jest baaardzo ciężko. Mój nie ma ochoty żyć dłużej i lepiej
![]() ![]() Moim zdaniem najczęściej to nie kwestia budżetu tylko myślenia. U nas np. znika ogromna ilość słodyczy czy mocno grzeszymy na parszywej jakości jedzeniu na mieście, gdybyśmy zrezygnowali z połowy zostałoby spoooro kasy. Przy ograniczonym budżecie moim zdaniem warto wybrać jak najlepszą dla nas podstawę, która będzie do stolerowania cenowo, a dodatki w miarę możliwości dobierać jak najlepsze, ale pozwolić sobie na kompromisy np. w przypadku dużych różnic cenowych (bo ich zjadamy mniej, więc mniej na nas będą wpływać). Co do ketchupu - jest ketchup i ketchup ![]()
#2383 | |||
Rozeznanie
|
Cytat:
Magda - może zainwestuj w krajalnicę plasterki będą cieńsze ![]() Ja mam to szczęście że rodzice na wsi mieszkają, co prawda nie mają gospodarstwa ale jak było głośno o zakazie wędzenia (prawdziwego bo ponoć niezdrowe) - bo nie wiem czy wiecie że niektóre wędliny i ryby są moczone w aromacie wędzalniczym a nie wędzone - ale do rzeczy mój tata zbudował wędzarnię i od czasu do czasu wędzi szyneczki, schabiki, karczki i boczki - i teraz na święta też będzie dostawa ![]() Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 16:03 ---------- Poprzedni post napisano o 15:59 ---------- Cytat:
![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#2384 |
Wtajemniczenie
|
Odwaliłam się w sukienkę na szkołę rodzenia
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2385 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2386 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2387 |
Wtajemniczenie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2388 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 16:14 ---------- Poprzedni post napisano o 16:11 ---------- ta, ponoć to rozluźnia macicę, kości maciczne, wywołuje wybuch endorfin, naturalnej oksytocyny, zanik adrenaliny, a co za tym idzie, ułatwia otwieranie się kanału rodnego... ponoć są jakieś specjalne masaże piersi, które również przyspieszają poród....dla mnie to brzmi jak gadanie znachorki, ale z drugiej strony... kiedyś porody były takie naturalne i zwierzęce. ale wolę nie próbować :P |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2389 |
Wtajemniczenie
|
![]() ![]() Proszę - mąż aż sam zaproponował, ze zrobi zdjęcie swojej żonce ![]() Do tego mam piękny makijaż i grubą twarz także tego ![]() ![]() nie wiem jak to obrócić no :P Edytowane przez Jerzyczka Czas edycji: 2015-12-02 o 15:17 Powód: . |
![]() ![]() |
![]() |
#2390 |
Rozeznanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2391 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 16:26 ---------- Poprzedni post napisano o 16:21 ---------- Wlasnie sie poplakalam, tz przyszedl z pracy i od progu zaczal na mnie krzyczec, a o co poszlo cholera o glupie pieniadze i jego brak ogarniecia sie z komornikiem. Mowilam, ze chce z nim to zalatwic, to sie upiera, ze sie wstydzi ![]() Aaaaa ryczec mi sie chce. Normalnie mam ochote sie spakowac i uciec!
Motocyklistka ![]() ![]() Suzuki GSX 600F ![]() "MOTOR" masz pod maską np. samochodu "MOTOCYKL" to coś, co masz pod doopą pokonując w złożeniu winkle, to coś, na czym sam bądź w grupie możesz oderwać się od przytłaczającej rzeczywistości. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2392 |
Zakorzenienie
|
Jerzyczka no i pięknie
![]() ![]() ---------- Dopisano o 16:28 ---------- Poprzedni post napisano o 16:27 ---------- Malwi ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2393 |
Zakorzenienie
|
Jerzyczka sukienka ładna, ale przecież mejk apu nie widać
![]() malwi nie denerwuj się! Jak jest taki problem to niech TŻ sam się ogarnia z komornikiem i już...
![]() |
#2394 |
Zakorzenienie
|
Problem w tym, ze on sie sam nie potrafi ogarnac od dluzszego czasu z tym. Splacilismy juz jakies zadluzenie, ale ja nawet nie wiem za co to bylo, baa nawet nie mamy pokwitowania, ze splacil to!!!! I to juz sie tak ciagnie i ciagnie. Splacil w zeszlym roku zadluzenie, pozniej znowu cos przyszlo, wiec splacilismy to, a teraz w ciagu 2 miesiecy pojawilo sie 5500 zl zadluzenia, ba ten cholerny komornik nawet nie chce mu powiedziec za co to zadluzenie. Na konto mu wlazla skarbowka i zaczynam sie zastanawiac czy to nie sa podublowane np. mandaty. Ja sie tylko denerwuje, przejmuje, a on tego nie potrafi zalatwic. Chce mu pomoc, ale jak, skoro mowi, ze sie wstydzi i nie pojdzie ze mna do tego goscia. Sama nic nie zalatwie!!! Jestem wsciekla.
Motocyklistka ![]() ![]() Suzuki GSX 600F ![]() "MOTOR" masz pod maską np. samochodu "MOTOCYKL" to coś, co masz pod doopą pokonując w złożeniu winkle, to coś, na czym sam bądź w grupie możesz oderwać się od przytłaczającej rzeczywistości. |
![]() ![]() |
![]() |
#2395 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Co do żywienia, to ja się mega cieszę, bo zreformowałam mojego męża ![]() U niego w domu je się bardzo ciężko, tłusto, zupy na śmietanie zawsze, sosy na mące, maśle, wszystko smażone w głębokim tłuszczu, góra ziemniaków polanych masłem. Generalnie obiady to mięcho+ziemniaki+ ew. surówka (albo i nie) - ale surówka to często np. kapusta duszona, buraczki zasmażane itd. Jak zamieszkaliśmy razem to zmienił swoje żywienie o 180 stopni - warzywka, owoce, jogurty. Jak ja przeszłam na dietę, to jadł to, co ja, bo to normalne dania, nic wymyślnego, a nie będę 2 obiadów gotować. Po prostu jadł więcej warzyw, owoców, mniej słodyczy, zero śmieciowego żarcia, regularne posiłki i schudł w tym samym czasie tyle, co ja (16kg) i to bez specjalnych ograniczeń, nawet pił czasem alko, czy zjadł obiad u rodziców albo jakieś ciasta. Ja nie ukrywam, że sporo wydajemy na jedzenie, ale zwracam uwagę na składy, kupujemy dobrą wędlinę, jajka z wolnego wybiegu, dużo warzyw, owoców itd. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2396 |
Rozeznanie
|
Jerzyczka super wglądasz
![]() ![]() malwi postaraj się nie denerwować ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2397 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Mój maz je bardzo niezdrowo-bez sniadania (sama kawa) do poludnia,pozniej obiady kanaryjskie ktore sa mega tluste-co z tego ze np.zupa ma dużo warzyw jesli jest samym tluszczem poza tym :-P mnie obrzydza lokalne jedzenie,jak gotuje to staram sie gotowac zdrowo,ale niestety jesli chodzi o produkty-nie mam Duzego wyboru,slabe zaopatrzenie sklepow...
'zapytaj się siebie, czy chcesz mieć "poważaną" pracę, czy być szczęśliwa' http://www.youtube.com/watch?v=h7NEQT3tQu8 soy orgullosa de vivir en ese lugar unico, en CANARIAS <3 mi vida en cholas czyli moje życie na Wyspach Kanaryjskich - 12 dni w Kostaryce |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2398 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 17:01 ---------- Poprzedni post napisano o 16:58 ---------- Maalwi ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2399 | ||||
Zakorzenienie
|
zamówiliśmy u tej dziewczyny: http://www.pakamera.pl/amdecor-0_s12257808.htm
z tym ze żaden z tych konkretnych, gotowych napisów, tylko TŻ sam zaprojektował napis czcionką jaka mu najbardziej pasowała i wysłał jej i ona ma to wykonać dla nas ![]() ![]() Cytat:
![]() wystarczy zrezygnować z kupnych słodyczy (nie mówię żeby całkiem , ale żeby kupować od czasu do czasu ewentualnie), gazowanych napojów i innego śmieciowego jedzenia i już sie kaska znajdzie na coś zdrowszego ![]() Cytat:
![]() ja teraz korzystam z każdej okazji żeby się ładniej ubrać (w którąś z tych rzeczy w które się mieszczę jeszcze, czyli niewiele ich jest ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() u mnie w domu za to odwrotnie, moja mama ma świra na punkcie zdrowego odżywania i wiele ciekawostek kulinarnych właśnie od niej wzięłam ![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#2400 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Jerzycza super wyglądasz ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:08.