|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#2401 | |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Mamusie lutowe 2016 ♥ to już IV część naszego wątku!
Cytat:
Kiedyś były tylko 2, te newborn musiałam kupować pampersa, a lepiej nam podeszły dady. Moja koleżanka od 28/29 tyg. ciąży musiała chodzić do gina co 3 tygodnie, bo mówił, że to już zaawansowana ciąża, teraz jest do przodu w stosunku do mnie o 2 tygodnie i kazał jej chodzić co 2 tyg. na wizyty i na ktg. ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2402 | ||||
Zakorzenienie
|
[QUOTE=marciar7;53665461]
Cytat:
Cytat:
Cytat:
[QUOTE=esor;53668195]Niestety nie pierdoła ![]() Padła ważna cześć sprzęgła, jeszcze sprawdzają "głębiej", ale już w tym momencie naprawa wyjdzie minimum 1100 zł.... ![]() ![]() Jak to uslyszalam to zaczelam plakac jak glupia, tak mi zrobilo sie przykro, ze nowe auto, ze tyle rzeczy za to bym dziecku kupila... ![]() Ale TŻ też załamany i znowu to mnie zmotywowało, żeby przestać się przejmować głupią rzeczą i głupim tysiącem złotych, nie takie problemy ludzie mają... Wiadomo, ze strasznie przykra sytuacja... Ale wlaśnie dowiedzialam sie, ze kolezanka TŻ urodzila 6 dni temu córeczke z rozszczepem rdzenia kregowego i już w ogóle prawie w ogole przestałam sie przejmowac tym sprzęgłem. Trudno się mowi. Mialo to isc na inne rzeczy, ale tak jak mowie, sa gorsze problemy i szkoda nerwow na to. A jak znowu cos takiego sie zepsuje to sprzedamy to auto i tyle. ---------- Dopisano o 15:49 ---------- Poprzedni post napisano o 15:48 ---------- kurczaki ![]() Cytat:
tyż go mamy ![]()
![]() |
#2403 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
A w domu to zawsze w domu, odpoczniecie chociaż ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2404 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#2405 | |
Zadomowienie
|
[QUOTE=butterfly20;5367172 9][QUOTE=marciar7;53665461]
a jak Ci na morfologii wychodzą płytki krwi?? współczuję, to musiała być makabra...ja zwykłą wizytę u lekarza przeżywam, a co dopiero taki zabieg... ten Microlife? Cytat:
![]()
![]() |
#2406 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wygląda fajnie, a mają takie rozmiary typu 65-70 g,h itp? Cytat:
no co ty, ale to leci. Ja myślałam,że dopiero zaczęłam 7 miesiąc a teraz tak liczę,że już chyba 7,5 miesiąca. Ja mam na 10 lutego ![]() I 64 dni do porodu... ---------- Dopisano o 20:25 ---------- Poprzedni post napisano o 20:23 ---------- mam go i jestem zadowolona ![]()
![]() |
#2407 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2408 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
A co do stanikow to nie mam pojecia. Ogolnie esotiq ma spory wybor rozmiarow. Ja kiedys bralam w obwodzie 70 i e miseczka ale jak z karmnikami to nie wiem :-(
![]() |
#2409 |
Wtajemniczenie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2410 |
Zakorzenienie
|
Moozna juz dostalam to zalecenie. Ale co wylalam z siebie to moje :-P
#2411 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2412 |
Wtajemniczenie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2413 |
Zakorzenienie
|
Można, mi moja gi wczoraj zaleciła.
#2414 |
Wtajemniczenie
|
Ide rozprostować kończyny, bo mój bąbel bardzo uciska mi podbrzusze.
Dobranoc! |
![]() ![]() |
![]() |
#2415 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Moja miała czkawkę, ale ogólnie nieźle dzisiaj dawała czadu. Najbardziej jak byłam u kosmetyczki,a ze 2 h leżałam ![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2416 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() a to u mnie inaczej chyba...28 t i wizytę mam końcem roku 29.12 czyli za 4 tyg dopiero więc u mnie cały czas co 4 tyg ![]() ![]()
![]() |
#2417 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Wasza wyprowadzka była chyba najlepszą decyzją życiową bo teraz sami, bez komentarzy za plecami jesteście sobie panani swojego zycia. a błędy, cóz każdy jakieś popełnia, czasem sie wyciąfgnie nauczkę, czasem okazuje się ze jednak nie było to takie złe, po jakims czasie. najważniejsze zeby to byla wasza decyzja, nie narzucona prze nikogo, a zwlaszcza przez ludzi, o których nie wiadomo tak naprawdę co mozna myslec. Twój Tż zawsze był przeciwienstwem swojego brata, ze nie lecial ze wszystkim do mamy, czy się to zmienilo po tym jak sie z Tobą związał? Po tym co piszesz to jakos nie mogę sie pozbyc mysli, ze jesteś niechciana synowa co to im zabrala ukochanego synka, ktory zawsze wspieral rodziców,pomagal,a teraz ma kobite i osmiela sie poswiecac swoj czas i energie tylko jej. A komentarz, ze utrzymujesz męża ze swojej wypłaty zalatuje aluzją "zostaw go, pojdz na latwizne i pokaz mu jaka jestes naprawde, a my juz mu reszte dospiewamy i znow bedziesz naszym synkiem, tylko naszym". Choć to są tylko moje przypuszczdenia, być może zupełnie błędne, ale cos jest na rzeczy, jakis zal z ich strony bo takie zachowanie samo z siebie sie raczej nie bierze. Moja mama nie akceptowała Tż, tak naprawde nigdy nie umiala mi powiedziec dlaczego,choc domyslec sie nie bylo trudno. bylismy w związku 8 lat,tez nie latwych bo najpierw ja na studiach (finansowo dramat bo co prawda pomagałam rodzicom w gosp, ale jak mieli dawac kase na niechcianego zięcia). kiedys nawet uslyszalam tekst, że to ja ze swojego stypendium go utrzymuje, podczas gdy on pracowal i mi pomagal. potem Tz stracił prace, mie mogł też liczyć na pomoc swoich rodziców, ja jeszcze studentka biedna, ale przetrwaliśmy. pózniej skonczyłam studia i dwa laty bez pracy, masakra, poczucie wlasnej wartości równe zeru, ale przeżyliśmy i to. nie chciałam wtedy ślubu bo nie wyobrażałam sobie zeby tylko tz pracowal, a ja była na jego utrzymaniu, zreszta nie stać mnie było na slub. wkoncu znalazłam pracę, w dwa lata udało nam sie zaoszczedzić pieniążki na ślub i wesele, co prawda moja matk mi chciala pomagac,ale ja nie chcialam przyjąć tej pomocy, raz ze i ojciec chory, a dwa ze skoro nie jest za zieceim to....w zasadzie nigdy nie byla zainteresowana bardziej Tż, nawet do przygotowan weselnych sie nie wtraciła, choć myslalam ze bedzie inaczej. az kiedys sie zapytalam co w nim takiego zlego widzi, czy mnie krzywdzi, bije,poniża czy coś jeszcze - nie uiala nic powiedzieć. teraz tez bajki nie ma, ale przynajmniej sie do niego odzywa, kiedys nawet dzień dobry nie umiala odpowiedzieć udając ze nie słyszy. przykre to było i dla niego i dl mnie, ale wszystko czlowiek przetrwa, kwestia podejscia. Ogólnie nie jest ona złą osobą i wiem ze chce dla mnie lepiej niż miala ona w zyciu, alle ja chce przezyc po swojemu. A szwagier jak bedzie tak latal do mamuni ze wszystkim to ona mu nie pozwoli sie ozenic i zostanie starym kawalerem i tyle zyska. to teraz ja zaszalałam ![]()
![]() |
#2418 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
ja jestem 30 tydzień i następna wizyta za 2 tygodnie, ale ja chodzę na nfz i mam wrażenie ze jestem tam co chwila, bo albo badania, albo wizyta albo usg |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2419 |
MamaKarolci28
|
Dot.: Mamusie lutowe 2016 to już IV część naszego wątku!
---------- Dopisano o 20:25 ---------- Poprzedni post napisano o 20:23 ----------
[/COLOR] mam go i jestem zadowolona ![]() Tez mam tej firmy model nc150 |
![]() ![]() |
![]() |
#2420 |
Zakorzenienie
|
Mi jeszcze nawet nie przyszło do głowy kupno pieluch
![]() ![]()
#2421 |
Raczkowanie
|
W biedronce są Dady 2 (3-6kg) w kartonie 156 szt za 49,99 Wychodzi 32 gr /szt rewelacja!!!
|
![]() ![]() |
![]() |
#2422 |
Zakorzenienie
|
Ja pampersy tez na konirc zostawiam :-D
#2423 |
Zakorzenienie
|
a te najmniejsze to są takie tyciutkie w porównaniu do tych rozm. 5 co Tuśce kupuję na noc...kosmos
![]()
![]() |
#2424 |
MamaKarolci28
|
Ja mam juz kupione po 2 paczki 1 i 2 pampersa premium care, były w fajnej cenie wiec przy okazji zamówiłam. Trudno mi bedzie sie pózniej ruszyć z domu, maz bedzie pracował
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2425 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A taki lepsiejszy ![]() Na razie mam 1 rozmiar więcej w miseczce, nooo i pod biustem więcej się zrobiło o parę cm. ![]() Ale piersi w ogóle mnie nie bolą i tak się zastanawiam jak to będzie z tym rozmiarem... czy jeszcze cosik przybędzie, czy to już finito ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2426 |
MamaKarolci28
|
Ja mam juz kupione po 2 paczki 1 i 2 pampersa premium care, były w fajnej cenie wiec przy okazji zamówiłam. Trudno mi bedzie sie pózniej ruszyć z domu, maz bedzie pracował
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2427 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#2428 |
Zakorzenienie
|
zdublowało mi się
Edytowane przez Aninis Czas edycji: 2015-12-02 o 20:52 |
![]() ![]() |
![]() |
#2429 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#2430 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Pytasz, czy tż był zawsze przeciwieństwem brata, czy zmienił się jak mnie poznał - zawsze był inny ![]() Moja teściowa zawsze uważała mojego tż za mniej atrakcyjnego. Jak poznałam tż, to teściowa mi powiedziała (serio, serio... nie zmyślam), że powinnam być dziewczyną jego brata, bo on jest przystojniejszy ![]() ![]() A odnośnie tego, że oni nie poproszą o pomoc, jest na to 1 prosta odpowiedź - oni wiedzą, że ja zarabiam więcej od tż i myślą, że to ja rządzę kasą... generalnie uważają, że mój tż jest pod pantoflem i i tak nie ma nic do powiedzenia... a mój tż ma to w pompie, bo jak próbował tłumaczyć, że tak nie jest, to wychodziło, że mu robię pranie mózgu i każę tak mówić... więc to olał i w sumie teraz mu pasuje to, że ma spokój. Suma sumarum moi teściowie zawsze wiedzą lepiej... a ja im nie pasuję, bo nie mogą mną dyrygować i rządzić... nie jestem osobą, która da się stłamsić i przede wszystkim walczę jak lwica jak mam odmienne zdanie... a jak mi coś nie pasuję, to o tym mówię i nie udaję, że jest super, bo po prostu nie potrafię. A odnośnie Ciebie i Twojego tż - widzę, że jesteś podobna do mnie i trzymacie się z tż razem i nawzajem wspieracie... i tak właśnie powinno być w związku ![]() ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 21:56 ---------- Poprzedni post napisano o 21:52 ---------- hahaha ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 04:55.