|
|
#2581 | |||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie styczniowe 2016, cz. VII
Cytat:
Mój TŻ na początku też się fochał, że nie kupuję takich "dziecięcych" i mega kolorowych rzeczy ---------- Dopisano o 23:23 ---------- Poprzedni post napisano o 23:22 ---------- Cytat:
Cytat:
Dokładnie tak |
|||
|
|
|
#2582 |
|
Rozeznanie
|
Spadam spać ciekawe ile zapiszecie do rana. Dobranoc
|
#2583 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2584 | |||
|
Wtajemniczenie
|
malwi89 mam nadzieję, że wyjaśnicie sobie wszystko i tż wyjdzie z tego zadłużenia
Cytat:
Cytat:
ja wolę bułki od chleba ![]() ![]() Cytat:
Dzięki dziewczynki za komplementy, podbudowałam swoje ego, szczególnie, że na szkole rodzenia babka do mnie też, że całkiem zgrabnie wyglądam ![]() Dziś na SR było CUDOWNIE! Był temat porodu i dowiedziałam się mnóstwa rzeczy, jak odróżnić skurcze przepowiadające od tych porodowych (w innych miejscach czuć ból), w jakich pozycjach najlepiej przeć, ćwiczyliśmy na piłce, mąż uczył się robić masaż pleców, no po prostu czad i znowu paka prezentów z próbkami, dvd z pielęgnacją noworodka ![]() Aaaaaaa! I chwalę się: Kubusiowe łózeczko złożone jednak dziś, mąż się nie mógł powstrzymać ![]() macie foty! Na razie tak prowizorycznie przystrojone, bo czekam na pościel w gwiazdki i zamawiam jednak z home&u poszewkę w Kubusia i też będzie miał komplet, bo mnie urzekł ten kocyk i jednak go nie przerabiam i nie tykam
|
|||
|
|
|
#2586 | |
|
Wtajemniczenie
|
Mamusie styczniowe 2016, cz. VII
Cytat:
Przepowiadacze moga sie pojawic juz, ale nasilaja sie na ok.2-3 tygodnie przed porodem. Boli wtedy tylko podbrzusze jak na okres plus czasem plecy. Moga byc regularne, ale nie prowadza do akcji porodowej, za to czasem bywaja uciazliwe, bolesne i wiele kobiet, nawet wielorodek ma problem z odroznieniem ich od tych porodowych. Przy porodowych za to czuc bol calego brzucha, nie tylko podbrzusza. Nasilaja sie stopniowo, a do szpitala najlepiej jechac jak wystepuje co mniej niz 10 min i trwaja ok.minuty pamietac zeby w domu zjesc, wziac prysznic, umyc wlosy i oddychac przepona. Oddychanie kazala cwiczyc juz teraz, bo wtedy dziecko jest super dotlenione a! I jesli o nia chodzi to gdyby nie anestezjolodzy to zamowilaby pizze dla rodzacych. Ze ogolnie lepiej po kryjomu w pierwszej fazie porodu zjesc cukierki niz pasc z braku cukru we krwi, bo wtedy sie nie ma energii. Dlatego powiedziala,ze jesli ktos ma sily i o tym pamieta to dobrze sie najesc w domku a do szpitala wziac takie dropsy slodkie do ssania, bo wtedy nikt sie nie przyczepi a cukru one tez dostarczaja i ze napoj izotoniczny te moze dac kopa w czasie porodu ![]() Alez sie rozpisalam, mam nadzieje,ze o niczym nie zapomnialam :p Generalnie podkreslala,ze przepowiadacze czuc w podbrzuszu i plecach, a porodowe bole to bol calutkiego brzucha Edytowane przez Jerzyczka Czas edycji: 2015-12-03 o 00:05 |
|
|
|
|
#2587 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
i taką mam w planach w przyszłości.Cytat:
Śliczne łóżeczko Gdzie zamawiałaś pościel -tą na którą czekasz?
|
||
|
|
|
#2588 |
|
Zakorzenienie
|
Jerzyczka cenne informacje i mi się przydadzą.
|
|
|
|
#2590 |
|
Wtajemniczenie
|
Koktajlowa, posciel z wypelnieniem, z kids.showroom
a firma to cat of the moon chyba czy jakos tak Widzielismy tez film z cesarskiego ciecia, od strony lekarza, myslalam,ze rzygne :p okropny widok :p porod SN z nic szczegolnego z wygladu ja to Kube teleportuje z tego brzuszka ![]() ---------- Dopisano o 00:12 ---------- Poprzedni post napisano o 00:11 ---------- Ciesze sie bardzo ![]() ---------- Dopisano o 00:13 ---------- Poprzedni post napisano o 00:12 ---------- Generalnie wskazowki wskazowkami, ale powiedziala,ze ogrom kobiet trafia z przepowiadaczamk na oddzial i trudno sie dziwic, bo zadna nie chce przegapic jednak prawdziwych skurczy,zeby zdazyc i nie urodzic w domu i powiedziala tez jedna wazna rzecz: jesli ktos nie jest pewny i bezpieczniej bedzie sie czul w szpitalu to jechac i sie nie zastanawiac, bo komfort psychiczny najwazniejszy
|
|
|
|
#2591 |
|
Zakorzenienie
|
Właśnie ja z jednej strony nie chciałabym jechać dużo wcześniej, ale znając życie pierwsze skurcze i już tam będę.
Łóżeczka nie widzę z tel. |
|
|
|
#2592 |
|
Wtajemniczenie
|
Polecala tez,zeby wgrac sobie w telefon muzyke ulubiona taka, w rytm ktorej mozna bujac bioderkami i skupic sie na muzyce, a nie na bolu. Ze wtedy sluchawki w uszy, usiasc na pilce i sie bujac. Albo krecic biodrami nawet stojac
glowka lepiej sie uklada wtedy a muzyka pozwala sie rozluznic
|
|
|
|
#2593 |
|
Zakorzenienie
|
U mnie na stronie szpitala z wyprawka właśnie piszą ulubiona muzyka i aparat
|
|
|
|
#2594 |
|
Zakorzenienie
|
Ewusia, cukier po kromce razowca z tym maslem mialam 96
![]() Niepozorna, czarny fajnie wyglada na szafkach ale strasznie odciski rak widac i kazdy syfek.... Teraz szklarze polecali biala ale my juz dawno skrzynki robilismy czarne wiec dosc slabo by to wygladalo. Bedziemy ze scierka latac i wycierac. Trudno sie mowi Jerzyczka no to fajne zajecia mieliscie Zaraz w przegladarce odpale to lozeczko ![]() Edit: Super to lozeczko no i kocyk z Kubusiem ![]() Wyslane z Lumia920. Edytowane przez Casaa Czas edycji: 2015-12-03 o 00:21 |
|
|
|
#2595 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
O tym tez mowila, zeby w zadnym wypadku nie zapomniec aparatu, bo potem jest latanie i stres i ona uwielbia jak mama ma kontakt skora do skory i zawsze zalezy jej na jak najszybszym rpzystawieniu dzidziusia do cyca. Bo dziecko w dwoch pierwszych godzinach ma najmocniejszy odruch ssania, a potem..zasypia zmeczone,zeby odpoczac po trudach porodu. Dlatego tak wazne jest,zeby przystawic dzidziusia jeszcze na sali porodowej, bo to moze determinowac dalsze karmienie. Nawet nie wiecie jak po tych informacjach bym chciala to przezyc z Kuba.. Ciekawe czy ta mala menda sie obrocila :p---------- Dopisano o 00:23 ---------- Poprzedni post napisano o 00:22 ---------- Cytat:
![]() Moj maz przed chwila: "Dobranoc kochanie. Dobranoc Kuba. Dobranoc lozeczko" |
||
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#2596 |
|
Zakorzenienie
|
Obróci się tak czuję ![]() ---------- Dopisano o 00:28 ---------- Poprzedni post napisano o 00:26 ---------- Jerzyczka jak tak czytam to co napisałaś o tym porodzie i w ogóle to już naprawdę nie mogę się doczekać |
|
|
|
#2597 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#2598 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
dzis dostalam mega pozytywnego kopa,dlatego Wam przekazuje wszystko co sie dowiedzialam ![]() |
|
|
|
|
#2599 |
|
Zakorzenienie
|
Czas spac
spokojnej nocy ![]() Wyslane z Lumia920. |
|
|
|
#2600 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#2601 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie ma się czym stresować Spokojnej nocy wszystkim |
|
|
|
|
#2602 |
|
Wtajemniczenie
|
Witamy się z rana
chyba wszystkie mamusią jeszcze śpią. Ja po tym co Jerzyczka napisała czuje się jakoś pewniej-spokojniej. Dzisiaj w końcu jestem cały dzień w domu także będę z Wami na bieżąco. Bo już się trochę boję że mnie wyrzucicie ze swojego grona ![]() Aleee macie świetne wozeczki
Serduszko malutkie Edytowane przez Magdusiaaa Czas edycji: 2015-12-03 o 06:44 |
|
|
|
#2603 | |
|
Rozeznanie
|
dzięki dziewczyny
Dotka fajnie że po wizycie wszystko dobrze ![]() Cytat:
![]() dzięki to fajne zajęcia mieliście i przydatne informacje przynosisz łóżeczko ekstra ![]() --- dzięn dobry ![]() śpicie?
|
|
|
|
|
#2604 |
|
Wtajemniczenie
|
Kinga, Viki kciuki za dzisiejsze wizyty
|
#2605 | |||
|
Rozeznanie
|
Dzień dobry
jakby cały tydzień nie mogły być wieczorem Teraz już nie zasnę...Cytat:
Cytat:
![]() U mnie to samo ale udało mi się wprowadzić część białych ścian i białe meble malusimi kroczkami będzie po mojemu Cytat:
|
|||
|
|
|
#2606 |
|
Zakorzenienie
|
Czarnula, piona, ja też zawsze ciemny chleb, a na początku ciązy mega mi wchodziły białe bułki
![]() Jeszcze u mnie w sklepie pieką bułki na miejscu, więc można kupić takie prosto z pieca ![]() Mojakaren, niby szkoda, że ostatnia wizyta nie u niego, ale jak sam powiedział - ostatnia wizyta to formalność, bo to tylko kwestia zobaczenia jak młody się ułożył i ew. skierowania na CC. A tak to jesteśmy w kontakcie telefonicznym i mi zapowiedział, że jak będziemy jechać do szpitala rodzić, to mam mu napisać smsa ![]() No i widzę się z nim jeszcze 23.12 ![]() Haha, Tż kontrolujący młodego mnie rozbawił ![]() Baby, no bo jak ma głowę przy biodrze, to w poprzek jest ułożony, więc kwestia tego czy się ogarnie i wstawi do kanału rodnego. Wątroba nie boli to taki śmieszny organ, który nie ma prawa boleć. Jak coś boli, to woreczek.Ale nie, nic mnie nie boli. Niunia, też to Camarelo rozważaliśmy ![]() Magda, o matulu, 4 piętro?! Współczuję! My mieszkaliśmy na 3 bez windy (takie trochę wyższe piętra niż normalnie) i to był koszmar - zwłaszcza przeprowadzka/wyprowadzka i wesele ![]() Teraz na szczęście po schodach to co najwyżej u mamy wchodzę, ale to II piętro, to jakoś daję radę ![]() Jerzyczka, super łóżeczko, kocyk mnie też urzekł Ja się obudziłam o 5 na siku i już nie zasnęłam ![]() No to nic, wstałam, ogarnęłam trochę chatę i zbieram się na badania. Dostałam jakiegoś kopa i postanowiłam dzisiaj pozałatwiać zaległe sprawy Wypełniłam papiery do ubezpieczenia u TŻta (jakieś hajsy mam dostać za dwukrotny pobyt w szpitalu we wrześniu), wypełniłam druczek do ZUSu ze zmianą numeru konta - muszę podjechać i go złożyć, poza tym muszę jeszcze zrobić zakupy, podjechać na pocztę, odebrać TŻtowi spodnie od krawcowej, podjechać do mamy. Ze spraw do załatwienia zostanie mi jeszcze zamówić brakujące pieluchy, umówić się z psem do weterynarza, skończyć wyprawkę - ale tu potrzebna wizyta w IKEI - lista już wydrukowana
|
|
|
|
#2607 |
|
Zakorzenienie
|
Ja nie śpię, ale nadaję z łóżka. To będzie chyba dzisiaj mój azyl
Jak mąż da rade mnie na SR zawieźć to może się zwleke.Jerzyczka u nas podobne rzeczy mówili. Powtarzała nam kilka razy jak ważne jest właśnie kołysanie biodrami, wszystko się tam bardziej rozluźnia. Mówiła by sobie włączyć muzyczke i się bujać z partnerem. Łóżka na tel niestety nie widzę, więc podglądam później. ---------- Dopisano o 06:53 ---------- Poprzedni post napisano o 06:51 ---------- Dotka takie bułeczki to już w ogóle zguba dla mnie
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#2608 |
|
Zakorzenienie
|
Ej to w teorii to jest wszystko takie proste - jakie skurcze, kiedy do szpitala, kiedy zjeść, jak ruszać biodrami, żeby dużo chodzić - a potem połowa z nas zalegnie na łóżkach już w połowie porodu pewnie
Paczka z Coccodrillo wysłana
|
|
|
|
#2609 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
nie usiedzi na miejscu, ciągle coś |
|
|
|
|
#2610 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 06:59 ---------- Poprzedni post napisano o 06:57 ---------- Cytat:
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:31.

tak mi się podoba i ciszę się że w końcu kupiliśmy że non stop go chodze oglądać 
ja wolę bułki od chleba 

jakby cały tydzień nie mogły być wieczorem 

Jak mąż da rade mnie na SR zawieźć to może się zwleke.