|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#2431 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie lutowe 2016 ♥ to już IV część naszego wątku!
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#2432 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2433 |
Zakorzenienie
|
ale karpia strzeliłam niezłego jak doszłam do momentu, że mały jest
![]() ---------- Dopisano o 22:31 ---------- Poprzedni post napisano o 22:30 ---------- ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 22:34 ---------- Poprzedni post napisano o 22:31 ---------- z racji, że mam L4 leżące, to stwierdziłam, że zrobię sobie zakupy w tesco przez neta i przed chwilką zamknęłam swój koszyczek... normalnie 3 godziny nad tym siedziałam i jak nienormalna czytałam skład wszystkich produktów ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2434 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2435 |
Raczkowanie
|
Miałam dzis zajęcia w SR i dowiedziałam sie ze w jednym ze szpitali w stolicy na styczeń nie ma już miejsc zeby wykupić położna która kosztuje "tylko" 2 150 zł... 😕 Paranoja😩 Z porodu zrobili niezły biznes. Szkoda ze mi nikt dodatkowo nie płaci za normalnie wykonana prace... 😕
#2436 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2437 |
Wtajemniczenie
|
Żeby nie było, że przypadkiem już śpię
![]() ![]() Byłam na USG i jestem skonsternowana całkowicie- wchodzę, pokazuję skierowanie - dzisiaj zrobimy krótkie USG, tylko przepływy a za 2 tyg. takie większe -ale ja już nie będę miała skierowania bo zakończyłam chodzenie do mojej Pani doktor bo nie mogłam się dostać i mam lekarza w innym mieście - nic nie stoi na przeszkodzie, żebym poprowadził Pani ciążę do końca. Skąd Pani jest - z Warszawy - to tym bardziej -a jak będę miałą problem, żeby do Pana się dostać to co? - nie będzie miała Pani problemu, zapraszam do 2 pokoju Jeździ facet głowicą po brzuszku "położenie miednicowe, tu jest brzuch dziecka(wskazuje na mój środek brzucha", a tu główka (mniej więcej jak żebra). Ja z lekka zdziwiona bo wiem, że dziecko własnie najbardziej kopie własnie tu na górze- więc dziwne, że jakoś szybko i niepostrzeżenie się przekręciło. Ni było mojej karty więc po nią poszłam. Przychodzę- to jakie w końcu jest te położenie. Że główkowe bo się pomylił... Zapisałam się do niego na te USG za 2 tyg i jestem ciekawa. Nie wzbudza mojego zaufania więc tym bardziej pójdę jeszcze dodatkowo prywatnie. Teraz spojrzałam to ma same negatywne opinie w necie- czyli wpadłam z deszczu pod rynnę ale dla mnie ważne żeby dawał mi skierowanie na badania cobym mogła w Wawie robić a i tak będę chodziła do tego 100 km dalej. No kręcę w tej ciąży oj kręcę. Przed wizytą przez Was o lumpka zahaczyłam i jutro wstawię co kupiłam. Wydałam całe 7 zł ![]() A u rodziców dostałam skurczy, poprosiłam TŻta żeby po mnie przyjechał i całą drogę do autobusu i z autobusu do domu szłam wpół zgięta. Nie wiem co to ale się zestresowałam i wzięłam nospę. lamia- bardzo współczuję synkowi. Mam nadzieję, że szybko dojdzie po zabiegu do siebie i go nie będzie bardzo pamiętał.
#2438 | |
MamaKarolci28
|
Dot.: Mamusie lutowe 2016 to już IV część naszego wątku!
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2439 | |
MamaKarolci28
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2440 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Tak, o tym szpitalu piszę ![]() ![]()
![]() |
#2441 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Badzia też bym nie ufała w takiej sytuacji. |
|
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#2442 | ||
MamaKarolci28
|
Dot.: Mamusie lutowe 2016
Cytat:
Cytat:
Pózniej nie było miejsca to abym je komuś zwolniła niosłam jeszcze swoje torby do innej sali ze 4 h przed urodzeniem , nikt mi nie pomógł męża sprawili od razu bo położyli mnie na patologie ciazy o z2 w nocy pomiędzy dwiema spiacymi ciężarówkami, ja wylam z bólu , one sie na mnie spojrzała wybudzony co sie dzieje , masakra jakaś . |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2443 |
MamaKarolci28
|
[co jeszcze mogę negatywnego dodac o tym wspaniałym szpitalu...fakt ze po porodzie przewieziono mnie do sali gdzie było 5 kobiet w jednym pokoju a niby sa sale 2-3 osobowe a nas było 6 . Co odbiło sie na zdrowiu małej 2 dni po powrocie , wysoka gorączka i paciorkowiec
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2444 |
Raczkowanie
|
MamaKarolci28 jeśli nie jest to tajemnicą to w jakim szpitalu zamierzasz rodzić?Ja mam dylemat pomiędzy Madalińskiego, Inflancką i szpitalem na Solcu
![]()
#2445 |
Raczkowanie
|
ta bezsenność mnie chyba zabije
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2446 |
Zakorzenienie
|
Hej. Ja juz nie śpię. W nocy obudził mnie filtr oczyszczający wode i ponad godzinę nie spalam. Ostatnio wieczorem zawsze padam zaraz po 20 ze żadnego filmu nie jestem w stanie obejrzeć...dzisiaj na 13 z Mikołajem do logopedy. Wczoraj M go obciął bo juz wyglądał jak szogun...a ile ryku bylo...
MamaKarolci w razie jak bym nie urodziła przed wyjazdem M to jest szansa na wolne tylko z wiceprezesem musi pogadać. Mógłby pojechać 3 tyg później na 6 tygodni lub siedzieć 9 w domu i wtedy pojechać...tylko 2 miesiące bez wypłaty...w sumie bylibyśmy w stanie ten czas przeżyć bo mamy oszczędności ale planujemy na wiosnę samochód kupic wiec opcja pierwsza by byla lepsza jak by byl od 14 lutego do 25 marca w domu a od 26 przez 6 tygodni w pracy...ale jeszcze zobaczymy jak się poukłada. Moze chociaż Patryk raczy swiat powitać w terminie lub nawet przed ... |
![]() ![]() |
![]() |
#2447 |
Wtajemniczenie
|
Dzień dobry
![]() dzisiaj Barbary, a jest po wodzie, więc może nadzieja na mroźne święta ![]() Basieku- świętujesz dzisiaj imieniny? Jak tak, to najlepszego ![]() ![]() ![]() ![]() Jesli chodzi o Twoje pytanie o bezsenność, to ja może nie mam całkiem bezsenności, ale budzę się często, do wc i tak jakoś sama, ale co dziwne- funkcjonuję tak samo, jak kiedyś, kiedy przesypiałam po 9-10 godz. w nocy, a nawet teraz lepiej się czuję, mimo, że piję mniej kaw ( kiedyś dwie minimum, teraz max. jedna), już natura wie, co robi ![]() Ja też mam nadzieję urodzić w terminie, a najlepiej przed, żeby załapać się na ferie córki- wtedy zajęliby się nią teściowie, a tak jakby miała szkołę, mąż nie mógłby więcej ze mną przebywać w szpitalu. Córkę urodziłam 5 dni przed tp, więc mam nadzieję, że teraz też nie przenoszę ![]() Ja też zrozumiałam, że chodzi o miętoszenie cycków, a nie pampersa ![]() Dobrze wiedzieć, że są dady 1 ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2448 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#2449 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 08:42 ---------- Poprzedni post napisano o 08:36 ---------- Kurka wodna- toż to dzisiaj jest 3 grudnia, a nie 4! Ten mój kalafior ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2450 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#2451 | |||
Rozeznanie
|
Hello!
Widzę, że sprzątaniem się wywołała mała burza... hehehe u mnie też generalnie jest porządek, ale z moim małym łobuzem to nie takie proste. Wczoraj przed południem posprzątałam tą cholerną mąkę, po czym robił kolację z tatusiem i wieczorem znowu miałam co wycierać... Zabezpieczenia nie założę, bo mi zniszczy meble ![]() Z oknami i szorowaniem łazienek w tym roku mam luz, bo teściowa postanowiła mi sprawić panią do sprzątania w ramach prezentu urodzinowego ![]() ![]() Esor - współczuję auta...też mnie zawsze wkurzają takie niespodziewane wydatki! Lamia - dużo zdrówka dla małego!! Mój miał 2 razy przetykane kanaliki w oczkach i pamiętam jak rozpaczałam jak mi go zabierali ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Kolejny wróżbita ![]() Cytat:
![]() Na bank jutro jest barbórka ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#2452 |
Zakorzenienie
|
Kasia mój M na pewno jeszcze w styczniu pojedzie cos po 20 i wróci 14 lutego...a potem zobaczymy...ale chyba pojedzie niedługo po tym jak wróci do wice żeby sobie załatwić możliwość zostania w domu
|
![]() ![]() |
![]() |
#2453 |
Rozeznanie
|
Hej.
U mnie w jednej biedronce nie było wogole tych małych pieluszek. A te z rossmanie w żółtym opakowaniu fun & fit są ok? Planuje kupić na początek te dwa rodzaje. Tak wogole w rossmanie jest krem na mróz do buzi za 4 zł i krem na oparzenia za 6 zł. Byliśmy z Tż na zajęciach SR, było 2 h o karmieniu piersią, po wyjściu skomentował krótko: tyle nagadaly ze wystraszyć się mozna😁 fakt, info sporo i dobrych i złych, ale człowiek bez doświadczenia nie zdawał sobie sprawy z tego wszystkiego. Kochane, mam pytanie z innej bajki, ale wiem ze niektóre z was są mocno na bieżąco. Szykujemy się do remontu łazienki, chodzimy oglądamy i coraz głupsi w temacie. Jakich firm macie ceramikę łazienkowa i baterie i czy jesteście zadowolone?
#2454 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2455 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Ja ceramikę mam Roca i jestem bardzo zadowolona ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2456 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#2457 |
Zakorzenienie
|
Hej dziewczynki
![]() Właśnie wróciłam z wizyty u ginki ![]() I jestem w szoku... moja mała kluska waży juz 1900 g i ma 45 cm długosci ![]() Póki co jest głowka do góry, ale może sie jeszcze odkrecic ![]() Tyle ze ja juz mam mini mini szanse ze sama urodze ![]() bo jak ona juz ma prawie 2 kg to dobije do 4 spokojnie ![]() ![]() ![]() teraz mam juz wizyty co tydzien na ktg serduszka małej.
![]() |
#2458 |
Zakorzenienie
|
Paula duża ta Twoja Mia
![]() Z cyklu gotuj z Agatą- spaliłam ziemniaki...muszę znów obierać i gotować...dobrze że garnek się wymyje... Edytowane przez agaczilla21 Czas edycji: 2015-12-03 o 09:02 |
![]() ![]() |
![]() |
#2459 |
Zakorzenienie
|
wiesz co mi powiedziala lekarka? ze jak na normalna osobe to jest z tych wiekszych dzieci a ze ja jestem mała i chuda to bedzie jak na mnie duża
![]() ![]() ![]() tz jest wysoki bardzo to pewnie po nim bedzie długasek ![]() i założe sie ze bede miała cesarke.... no ale co zrobic ![]() w sobote mam wizyte w szpitalu u mojej położnej, ciekawa co ona powie mi na to ![]()
#2460 |
Zakorzenienie
|
Mój gin ostatnio stwierdził że rodzę duże dzieci...Mikołaj 4020, 56 cm a Lilka 3580 i też 56 cm...Mikołaj duży ale Lilka to myślę że średnia...ciekawe czy mi Patryk do tych przewidywanych 4 kg urośnie
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 08:42.