![]() |
#2821 | |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Mamusie styczniowe 2016, cz. VII
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#2822 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
My mamy wyposazone mieszkanie do wynajmu i szczerze wlasnie ciezko byloby gdyby najemca nie chcial np sofy czy czegos tam.... No ale nasz nowy najemca chce wszystko wiec problemu teraz nie mamy ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2823 |
Zakorzenienie
|
My jak wynajmowaliśmy, to chcieliśmy wyposażone od A do Z
![]() Mojakaren, zdolny TŻcior! ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2824 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Studenci nie wiem czy tak wynajmują tam mieszkania jak u nas? Oni mają dosyć dobre akademiki chyba i nie wiem czy bardziej w tą stronę nie idą. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2825 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() W sumie mechanizm przesuwny to chyba coś co jest najdelikatniejsze i tego boję się najbardziej ![]() Cytat:
Z tymi studentami to akurat wyleciałam z myśleniem polskim ![]() Lubię Ikea za to, że rzeczy z różnych kolekcji się spokojnie da do siebie dopasować... Mnie np. łóżko Malm czy Trysil nie pasowały, więc połączone to będzie tak i też dobrze ![]()
![]() |
#2826 |
Zakorzenienie
|
My teraz mamy prawie wszystkie meble swoje. Swoje dwie nowe komody, łóżko małżeńskie, szafki nocne. Salon to moje meble z pokoju nastoletniego (tylko meblościanka jest odkupiona za 100zł od poprzedniego lokatora, więc też już moja). Szafki w łazience i lustro też nasze. Nawet lodówkę tu kupiłam przed ślubem. No i teraz jako następne pasowałoby mi mieszkanie tylko częściowo umeblowane...
---------- Dopisano o 16:59 ---------- Poprzedni post napisano o 16:58 ---------- A pamiętam jak w Krakowie w pawlaczu stały jakieś przedpotopowe graty, wynieśliśmy je do piwnicy, a właściciel kazał wnieść je z powrotem, bo cenne...
#2827 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Magda, fajna szafa! ![]() Dziewczyny spalam 2 godziny! Jestem wsciekla.. Znowu bezsenna noc mnie czeka, ale tak mnie zmulilo,ze na chwile oczy zamknelam i juz 17 ![]() |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2828 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() W anglii jak wynajęliśmy mieszkanie to było standardowe wyposażenie z ikei - szafa, komoda, dwie szafki nocne i biurko. Do tego łóżko, ale przed naszym wprowadzeniem się gość zamówił typka i wszystko parą czyścił w tym materac więc nie miałam oporów przed spaniem tam ![]() ![]() ![]() ![]() dobijaj mnie dalej ![]() ![]() Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2829 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
My zanim kupilismy mieszkanie to tez oczywiscie wynajmowalismy i w pierwszym miszkaniu wlasciciel byl milosnikiem antykow, tylko antyki w jego mniemaniu to byly zupelnie bezuzyteczne graty z gieldy.... Oczywiscie wyniesc tego zeby nie przeszkadzalo nie mozna bylo :-/ |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2830 |
Zakorzenienie
|
Dlatego my też pytaliśmy się przy pierwszej wizycie czy jest możliwość wyniesienia niektórych mebli
![]() Na pierwsze mieszkanie musieliśmy kupić pralkę, bo nie było. I udało nam się, że tu też nie było pralki więc luzik ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2831 |
Zakorzenienie
|
Magda, to my karchera bierzemy i wszystko jest prane
![]() ![]() Wyslane z Lumia920. |
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#2832 |
Zadomowienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2833 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ty to wszystko w brzuchu chyba serio masz, bo przecież jesteś taka chudziuteńka ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2834 |
Zakorzenienie
|
Skasowal mi sie caly post
![]() Magda moge Ci powiedziec jak to wyglada z drugiej strony. Moja mama wynajmuje mieszkanie w Katowicach, mieszkaja tam 3 studentki medycyny (w zeszlym roku tez byly) w tym roku we wrzesniu moja mama pojechala na ogledziny mieszkania, bo mialy sie wprowadzic te same osoby. To co zobaczyla to byla masakra. Brodzik w lazience raz ze byl grzyb, dwa, ze by caly czarny. Z lodowki chcialy wyjsci niektore rzeczy, w szafkach podobnie. Podlogi brudne, poplamione (w calym mieszkaniu sa jasne panele). Wczesniej mysmy tam mieszkali cala rodzina, pozniej moja mama sie wyprowadzila do domku, ja zostalam, wiec nie mozna powiedziec, ze to mieszkanie jest taka rupieciarnia. Wprawdzie nowych rzeczy nie bylo, ale byly te z ktorych mysmy korzystali. Naroznik ktory zostal, tez sie juz do niczego nie nadaje. To tak z drugiej strony wyglada.
Motocyklistka ![]() ![]() Suzuki GSX 600F ![]() "MOTOR" masz pod maską np. samochodu "MOTOCYKL" to coś, co masz pod doopą pokonując w złożeniu winkle, to coś, na czym sam bądź w grupie możesz oderwać się od przytłaczającej rzeczywistości. |
![]() ![]() |
![]() |
#2835 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ale ty jesteś 2 tygodnie starsza więc na pewno dobiję do twojej wagi do tego czasu ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2836 |
Zadomowienie
|
Ja się do wagi nie przyznaję, choc jestem całe 5 cm wyższa
![]() Za to zrobiłam muffinki i będę robić naleśniory ze szpinakiem i pieczarkami ![]() ![]()
#2837 |
Zakorzenienie
|
Hariett, wiesz co ale to nie że ten mechanizm nie działa, czy coś. Po prostu chodzi z oporem. Może to akurat felerny egzemplarz, a może dałoby radę to jeszcze podregulować, ale szczerze mówiąc szkoda nam czasu na to, bo nie przeszkadza nam to aż tak bardzo przy odsuwaniu/zasuwaniu szafy średnio 2 x dziennie
![]() Ale ogólnie ją polecam, bo jak na swoje wymiary to jest naprawdę pojemna. |
![]() ![]() |
![]() |
#2838 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nom.... Nie moje to po co dbac ale nie ze mna takie numery ![]() Malwi, a jak wizyta w US? Edit: Magda, my wyposazylismy mieszkanie w nowe meble kuchenne plus nowa lodowke, lazienka od plytek po bialy montaz obecnie jest nowa. Ze starych rzeczy zostala szafa, komoda, stol z krzeslami i dwie duze sofy wiec mysle, ze nie ma co wybrzydzac ![]() Hariett, bankowo nie wazysz wiecej niz ja wiec loozik ![]() Edytowane przez Casaa Czas edycji: 2015-12-03 o 16:19 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2839 |
Zakorzenienie
|
Malwi - rozumiem
![]() ![]() ![]() Jednak wynajmowanie to jest ryzyko dla jednej i dla drugiej strony. Najemca może zniszczyć, a wynajmujący wypowiedzieć mi dziś umowę i mam 2 tygodnie na przeprowadzkę ![]() ![]() ---------- Dopisano o 17:19 ---------- Poprzedni post napisano o 17:18 ---------- Najlepiej to by było na własnym ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#2840 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Nasze mieszkanie wcześniej było wynajmowane i wszystko spoko, z tym że lokatorzy mieszkanie opuścili końcem lutego, my do niego weszliśmy w okolicach maja (jeśli nie później, już nie pamiętam), a w wyłączonej lodówce została resztka wina i... resztka lodów. Dobrze że je zamknęli w pudełku, bo by skolonizowały całą zamrażarkę, którą i tak wietrzyliśmy przez parę dni na balkonie ![]() ---------- Dopisano o 17:26 ---------- Poprzedni post napisano o 17:20 ---------- Cytat:
![]() ![]() Ostatnio oglądaliśmy ją właśnie na żywo i pojemnościowo robi mega wrażenie ![]() ![]() ![]() Noo ale u mnie to nie są mięśnie ![]()
![]() |
#2841 |
Zakorzenienie
|
To ja jestem idealnym wynajmującym
![]() ![]()
30.12.2012 ![]() 26.04.2014 ![]() Edytowane przez medeline Czas edycji: 2015-12-03 o 16:28 |
![]() ![]() |
![]() |
#2842 |
Zakorzenienie
|
My sprzątaliśmy po poprzednich lokatorach
![]() ![]() Mi to byłoby wstyd zostawić takie brudne, ufajdane mieszkanie. Jak oddawaliśmy to poprzednie to wymyłam wszystko na cacy mimo że w ciąży i w ogóle ![]() ---------- Dopisano o 17:29 ---------- Poprzedni post napisano o 17:27 ---------- Bo depozyt powinien być oddawany do banku depozytu i tam jest zabezpieczony. My tak mieliśmy w anglii i nie było martwienia się że nie odda albo coś ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2843 |
Zakorzenienie
|
Ech, to chyba nie ta kultura
![]()
#2844 |
Zakorzenienie
|
My z właścicielem dogadujemy się tak, że nie płacimy depozytu, ale w zamian to malujemy sobie ściany na jaki kolor chcemy
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2845 |
Zakorzenienie
|
Hariett, no chba nie myslisz, ze moja masa to same miesnie
![]() ![]() Wyslane z Lumia920. |
![]() ![]() |
![]() |
#2846 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2847 |
Zakorzenienie
|
Ej czytam tą książkę o KP i coś Wam tu napiszę, bo niegłupie to.
Często dzieci mają kolki/gazy itp. i matki wtedy dopatrują się sławnego 'och, pewnie to dlatego, że coś zjadłam', potem katując się tylko chlebem z masłem albo kurczakiem i ryżem. A tu jest fajnie wyjaśnione skąd się takie rzeczy biorą. Istnieje kolka związana z KP można ją zdiagnozować tak, że dziecko zawsze płacze/krzyczy długi czas krótko po jedzeniu, przyciąga kolana do brzucha, pręży się. Kupa jest zielonkawa, wodnista, spieniona. Przyczyną jest nieefektywne ssanie i to, ze dziecko nie jest w stanie jeść dostatecznie długo. Czyli ssie za krótko i dostaje tylko pierwszy pokarm z piersi - wodnistą, słodką 'zupę', a nie jest w stanie dotrwać do treściwego 'drugiego dania'. Więc dostaje za dużo cukru w stosunku do tłuszczu. Mleko przepływa przez jelita, nie do końca strawiione. Nadwyżka cukru fermentuje = powstają gazy, które powodują bóli. Podrażnione jelita + gazy + 'wystrzałowe' kupy = płaczące dziecko. Trzeba więc pilnować, żeby dziecko łapało dostatecznie dużo piersi (nie sam sutek) i ssało tak długo jak chce. Krótkie ssanie = dużo cukru i kolki. Piszą też, że dzieci lubią ostry smak w mleku -np. smak czosnku ![]() Za to upadł mój pomysł picia kawy, bo kofeina jako stymulant przenika do krwi, może pobudzać dziecko, które będzie przez to niespokojne. Podobnie z coca-colą. |
![]() ![]() |
![]() |
#2848 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Co do US to na razie wiemy, ze sa to 3 mandaty, we wtorek jedziemy do komornika i z tego co juz kojarze, to sie wlasnie nakladaja (chociaz moge sie mylic). W US kierownik sie zarzekal, ze mandaty nie zostaly przekazane, a komornik mowi, ze on sie juz nimi zajmuje. Sciemniaja strasznie, szczegolow dowiemy sie we wtorek. Na ta chwile wiem, ze jest 950 zl, to co US podliczyl, a wiadomo, ze komornik za kazdy jeden mandat sobie swoje nalicza :-/ Dlatego po wyplacie wplacimy jakas czesc do US, zeby byl ruch na rachunku.
Motocyklistka ![]() ![]() Suzuki GSX 600F ![]() "MOTOR" masz pod maską np. samochodu "MOTOCYKL" to coś, co masz pod doopą pokonując w złożeniu winkle, to coś, na czym sam bądź w grupie możesz oderwać się od przytłaczającej rzeczywistości. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2849 |
Zakorzenienie
|
DOTKA, mi położna powiedziała że słaba kawę mogę pić ale zaraz po karmieniu, żeby zdążyła się w większości zmetabolizować i dziecko nie będzie tak pobudzone. Co do kolek to po prostu układ pokarmowy jest niedojrzały i jak na mój gust wszystko może mieć znaczenie
![]()
#2850 |
Zakorzenienie
|
Ja już tyle dziwactw widziałam na tych mieszkaniach do wynajmu. Ostatnio ktoś chciał wynająć skansen, dosłownie!
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 08:23.