Mamusie styczniowe 2016, cz. VII - Strona 95 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-12-03, 15:39   #2821
Magdusiaaa
Wtajemniczenie

Dot.: Mamusie styczniowe 2016, cz. VII

Cytat:
Napisane przez mojakaren Pokaż wiadomość
uf moje żeberka już sobie dochodza w piekarniku, a pachnie chyba w całym bloku
a może zrobiłas wiecej?

Serduszko malutkie

Magdusiaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-12-03, 15:40   #2822
Casaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez hariett Pokaż wiadomość
No w sumie fakt, jakbym mieszkanie wyposażyła a ktoś powiedział "pani wywalaj z tymi rzeczami" a nie miałabym piwnicy/strychu no to kiepsko...
W Niemczech jest w druga stronę, w mieszkaniach potrafi nie być nic Wszystko ma swoje dobre i złe strony, bo np. studentom zazwyczaj zależy by w mieszkanie nie musieć inwestować

My mamy wyposazone mieszkanie do wynajmu i szczerze wlasnie ciezko byloby gdyby najemca nie chcial np sofy czy czegos tam.... No ale nasz nowy najemca chce wszystko wiec problemu teraz nie mamy
Casaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-12-03, 15:41   #2823
Dotka90
Zakorzenienie

My jak wynajmowaliśmy, to chcieliśmy wyposażone od A do Z

Mojakaren, zdolny TŻcior!
Dotka90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-12-03, 15:41   #2824
czarnulax
Zakorzenienie

Cytat:
No w sumie fakt, jakbym mieszkanie wyposażyła a ktoś powiedział "pani wywalaj z tymi rzeczami" a nie miałabym piwnicy/strychu no to kiepsko...
W Niemczech jest w druga stronę, w mieszkaniach potrafi nie być nic Wszystko ma swoje dobre i złe strony, bo np. studentom zazwyczaj zależy by w mieszkanie nie musieć inwestować
Tam z reguły w mieszkaniach nie ma nic Ale przynajmniej jak się przenosisz to ze swoimi, nie będzie problemu, że coś nie wejdzie, bo właściciel ma swoje to i tamto, a czegoś brakuje, więc i tak trzeba inwestować. Potem jest problem, bo chcesz się przenieść i do kolejnego mieszkania dla odmiany już to nie pasuje. I tak w kółko.
Studenci nie wiem czy tak wynajmują tam mieszkania jak u nas? Oni mają dosyć dobre akademiki chyba i nie wiem czy bardziej w tą stronę nie idą.
Stary 2015-12-03, 15:51   #2825
hariett
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Dotka90 Pokaż wiadomość
Hariett, mechanizm przesuwny jest do kitu, bo (przynajmniej u nas) ciężko chodzi, jakby się te drzwi nakładały na siebie, ciężko zwłaszcza przy końcówce dosuwania. No ale nie jest to coś, co jakoś bardzo przeszkadza. Szuflady okej, ale my z nich mało korzystamy, głównie mam tam rzeczy mało używane.

A tak to ogólnie to okej, mamy ją ponad rok, a wygląda jak w dniu zakupu
Dziękuję!
W sumie mechanizm przesuwny to chyba coś co jest najdelikatniejsze i tego boję się najbardziej Ale wyjścia zbytnio nie mamy, bo jeśli ta szafa się zmieści to już normalnie otwierane drzwi na pewno by przeszkadzały...
Cytat:
Napisane przez czarnulax Pokaż wiadomość
Tam z reguły w mieszkaniach nie ma nic Ale przynajmniej jak się przenosisz to ze swoimi, nie będzie problemu, że coś nie wejdzie, bo właściciel ma swoje to i tamto, a czegoś brakuje, więc i tak trzeba inwestować. Potem jest problem, bo chcesz się przenieść i do kolejnego mieszkania dla odmiany już to nie pasuje. I tak w kółko.
Studenci nie wiem czy tak wynajmują tam mieszkania jak u nas? Oni mają dosyć dobre akademiki chyba i nie wiem czy bardziej w tą stronę nie idą.
No to zdecydowanie prawda.
Z tymi studentami to akurat wyleciałam z myśleniem polskim Fakt, u nich wszystko jest inaczej w kwestii mieszkań zorganizowane.

Cytat:
Napisane przez niepozorna Pokaż wiadomość
Super to łóżko i szafa
Lubię Ikea za to, że rzeczy z różnych kolekcji się spokojnie da do siebie dopasować... Mnie np. łóżko Malm czy Trysil nie pasowały, więc połączone to będzie tak i też dobrze

hariett jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-12-03, 15:59   #2826
medeline
Zakorzenienie

GG do medeline

My teraz mamy prawie wszystkie meble swoje. Swoje dwie nowe komody, łóżko małżeńskie, szafki nocne. Salon to moje meble z pokoju nastoletniego (tylko meblościanka jest odkupiona za 100zł od poprzedniego lokatora, więc też już moja). Szafki w łazience i lustro też nasze. Nawet lodówkę tu kupiłam przed ślubem. No i teraz jako następne pasowałoby mi mieszkanie tylko częściowo umeblowane...

---------- Dopisano o 16:59 ---------- Poprzedni post napisano o 16:58 ----------

A pamiętam jak w Krakowie w pawlaczu stały jakieś przedpotopowe graty, wynieśliśmy je do piwnicy, a właściciel kazał wnieść je z powrotem, bo cenne...

30.12.2012
26.04.2014
medeline jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-12-03, 16:01   #2827
Jerzyczka
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Nebula Pokaż wiadomość
Dotka, współczuję szpitala to nigdy nie jest miłe przeżycie. ale lepiej zadbać o siebie i dziecko

U mnie już po wizycie. Szyjka nadal 2cm! Szaleństwo leżenie popłaca. Ważę już 61,5kg, co daje mi +8kg. Mocz po raz pierwszy od 3ch badań wyszedł bez bakterii i leukocytów, więc może antybiotyk tym razem zadziałał.
Hemoglobina - przyszalałam 13! erytro 4,5 więc wyniki jak nie u ciężarnej :P nie wiem jak to możliwe, bo ja jem takie malutkie ilości... bałam się, że hemo będzie bardzo nisko tym razem.

Czyli ogólnie superandzko. Problem mam tylko z prawą tętnicą, praktycznie nie działa, ale dziecko jest dobrze odżywione lewą tętnicą. Muszę to skontrolować za tydzień na usg.

w biedrze byłam, ale żadnych fajnych zabawek drewnianych nie widziałam. tylko gąsienica z fisher price za 32zł, ale to dla dziecka od 6mc, więc odpuściłam.

JUŻ SIĘ NIE MOGĘ DOCZEKAĆ PRZESYŁKI Z ENDO!!!
Ale z Ciebie grubas waga super! I po wizycie tez super,ze super od razu wstawiaj zdjecia endo)

Magda, fajna szafa!

Dziewczyny spalam 2 godziny! Jestem wsciekla.. Znowu bezsenna noc mnie czeka, ale tak mnie zmulilo,ze na chwile oczy zamknelam i juz 17
Jerzyczka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-12-03, 16:01   #2828
magda1706
Zakorzenienie

GG do magda1706

Cytat:
Napisane przez czarnulax Pokaż wiadomość
magda super szafa

Wielu właścicieli nie chce wynosić swoich mebli, bo często sami nie maja co z nimi zrobić. My mamy swoje wielkie łóżko, z którym średnio mi się rozstawać i zawsze jak chcemy by ktoś się pozbył swojego z mieszkania, to na nas patrzą jak na ufo Nie mamy w Polsce takiej kultury wynajmu jak na przykład w Niemczech.
Ja tam nie wymagam, żeby gość zabrał umeblowanie kuchenne Nie wyobrażam sobie spać na czyimś łóżku (starej wersalce).. Jeszcze zazwyczaj są one wąskie i dziwnie poplamione Gdyby tu była jakaś sensowna szafa to bym nic nie gadała, ale wąska meblościanka, która się już rozpada.. No nie wiem, gość tu wstawił stare meble, które mu zbywały w domu... Zazwyczaj pozbywamy się bardziej moblinych rzeczy jak biurka, krzesła, fotele, stoliczki, stoliki pod tv no i łóżka
W anglii jak wynajęliśmy mieszkanie to było standardowe wyposażenie z ikei - szafa, komoda, dwie szafki nocne i biurko. Do tego łóżko, ale przed naszym wprowadzeniem się gość zamówił typka i wszystko parą czyścił w tym materac więc nie miałam oporów przed spaniem tam Aż takie mieszkanie sprawiało super wrażenie i chciało od razu się tam mieszkać. A jak widzi się starą meblościankę, poplamioną wersalkę i w ogóle to kiepsko... No ale polakom zawsze szkoda wyrzucić i zmienić na coś lepszego rozumiem, że wynajmujący może zniszczyć, ale wynajmujesz to ponosisz jakieś ryzyko w końcu. W jednym z mieszkań które oglądaliśmy nie było zabudowy łazienki! Jak można dać do wynajmu łazienkę w której na środku stoi stara wanna i zero kafelków niczego Dołożyć na najtańsze płytki i już cena wynajmu wzrasta to chyba logiczne nie? No chyba że tylko dla mnie

Cytat:
Napisane przez Nebula Pokaż wiadomość
przy wzroscie 162 to jednak juz ;p
dobijaj mnie dalej wzrost 161cm, waga ok 67 +10kg od początku...

Cytat:
Napisane przez mojakaren Pokaż wiadomość
Musze pochwalić mojego TŻ, on taka złota rączka, wszystko robi sam, ale teraz przeszedł samego siebie bo naprawił zmywarkę a ja juz z rozpaczy zaczęłam przegladać oferty na internecie
magda1706 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-12-03, 16:04   #2829
Casaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez medeline Pokaż wiadomość
A pamiętam jak w Krakowie w pawlaczu stały jakieś przedpotopowe graty, wynieśliśmy je do piwnicy, a właściciel kazał wnieść je z powrotem, bo cenne...

My zanim kupilismy mieszkanie to tez oczywiscie wynajmowalismy i w pierwszym miszkaniu wlasciciel byl milosnikiem antykow, tylko antyki w jego mniemaniu to byly zupelnie bezuzyteczne graty z gieldy.... Oczywiscie wyniesc tego zeby nie przeszkadzalo nie mozna bylo :-/
Stary 2015-12-03, 16:07   #2830
magda1706
Zakorzenienie

GG do magda1706

Dlatego my też pytaliśmy się przy pierwszej wizycie czy jest możliwość wyniesienia niektórych mebli
Na pierwsze mieszkanie musieliśmy kupić pralkę, bo nie było. I udało nam się, że tu też nie było pralki więc luzik a tak to nie wiem.. My mamy nowiutką więc bez sensu byłoby prać w jakiejś starej właściciela
Stary 2015-12-03, 16:07   #2831
Casaa
Zakorzenienie

Magda, to my karchera bierzemy i wszystko jest prane nie ma mowy by wypuscic mieszkanie bez takiego czyszczenia

Wyslane z Lumia920.

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2015-12-03, 16:07   #2832
lune1992
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez magda1706 Pokaż wiadomość

dobijaj mnie dalej wzrost 161cm, waga ok 67 +10kg od początku...
Ja 162cm i 66 kg, +13kg
lune1992 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-12-03, 16:12   #2833
niepozorna
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Casaa Pokaż wiadomość
Magda, to my karchera bierzemy i wszystko jest prane nie ma mowy by wypuscic mieszkanie bez takiego czyszczenia
No i tak powinno być zawsze

Cytat:
Napisane przez lune1992 Pokaż wiadomość
Ja 162cm i 66 kg, +13kg
Ty to wszystko w brzuchu chyba serio masz, bo przecież jesteś taka chudziuteńka

Prostujemy zą
bki
niepozorna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-12-03, 16:13   #2834
malwi89
Zakorzenienie

GG do malwi89

Skasowal mi sie caly post

Magda moge Ci powiedziec jak to wyglada z drugiej strony. Moja mama wynajmuje mieszkanie w Katowicach, mieszkaja tam 3 studentki medycyny (w zeszlym roku tez byly) w tym roku we wrzesniu moja mama pojechala na ogledziny mieszkania, bo mialy sie wprowadzic te same osoby. To co zobaczyla to byla masakra. Brodzik w lazience raz ze byl grzyb, dwa, ze by caly czarny. Z lodowki chcialy wyjsci niektore rzeczy, w szafkach podobnie. Podlogi brudne, poplamione (w calym mieszkaniu sa jasne panele).
Wczesniej mysmy tam mieszkali cala rodzina, pozniej moja mama sie wyprowadzila do domku, ja zostalam, wiec nie mozna powiedziec, ze to mieszkanie jest taka rupieciarnia. Wprawdzie nowych rzeczy nie bylo, ale byly te z ktorych mysmy korzystali. Naroznik ktory zostal, tez sie juz do niczego nie nadaje. To tak z drugiej strony wyglada.

"MOTOR" masz pod maską np. samochodu
"MOTOCYKL" to coś, co masz pod doopą pokonując w złożeniu winkle, to coś, na czym sam bądź w grupie możesz oderwać się od przytłaczającej rzeczywistości.
malwi89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-12-03, 16:14   #2835
magda1706
Zakorzenienie

GG do magda1706

Cytat:
to chciałabym od was wynajmować a tu nie dość, że wściekłe kolory na ścianach, linoleum na podłodze (a raczej skrawki poskładane w całość) to jeszcze stare meble i poplamiona wersalka ale pomalowane już na jasno, skrawki poprzyklejałam taśmą bo ciągle mi śmieci wchodziły, a meble się wyniosło Takam gospodyni

Cytat:
Napisane przez lune1992 Pokaż wiadomość
Ja 162cm i 66 kg, +13kg
ale ty jesteś 2 tygodnie starsza więc na pewno dobiję do twojej wagi do tego czasu Przynajmniej z mniejszą startowałaś

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2015-12-03, 16:14   #2836
hariett
Zadomowienie

Ja się do wagi nie przyznaję, choc jestem całe 5 cm wyższa

Za to zrobiłam muffinki i będę robić naleśniory ze szpinakiem i pieczarkami No i chyba jakoś ozdobię te muffinki, mam gorzką czekoladę i jakieś posypki

Stary 2015-12-03, 16:15   #2837
Dotka90
Zakorzenienie

Hariett, wiesz co ale to nie że ten mechanizm nie działa, czy coś. Po prostu chodzi z oporem. Może to akurat felerny egzemplarz, a może dałoby radę to jeszcze podregulować, ale szczerze mówiąc szkoda nam czasu na to, bo nie przeszkadza nam to aż tak bardzo przy odsuwaniu/zasuwaniu szafy średnio 2 x dziennie

Ale ogólnie ją polecam, bo jak na swoje wymiary to jest naprawdę pojemna.
Stary 2015-12-03, 16:16   #2838
Casaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez malwi89 Pokaż wiadomość
Skasowal mi sie caly post

Magda moge Ci powiedziec jak to wyglada z drugiej strony. Moja mama wynajmuje mieszkanie w Katowicach, mieszkaja tam 3 studentki medycyny (w zeszlym roku tez byly) w tym roku we wrzesniu moja mama pojechala na ogledziny mieszkania, bo mialy sie wprowadzic te same osoby. To co zobaczyla to byla masakra. Brodzik w lazience raz ze byl grzyb, dwa, ze by caly czarny. Z lodowki chcialy wyjsci niektore rzeczy, w szafkach podobnie. Podlogi brudne, poplamione (w calym mieszkaniu sa jasne panele).
Wczesniej mysmy tam mieszkali cala rodzina, pozniej moja mama sie wyprowadzila do domku, ja zostalam, wiec nie mozna powiedziec, ze to mieszkanie jest taka rupieciarnia. Wprawdzie nowych rzeczy nie bylo, ale byly te z ktorych mysmy korzystali. Naroznik ktory zostal, tez sie juz do niczego nie nadaje. To tak z drugiej strony wyglada.

Nom.... Nie moje to po co dbac ale nie ze mna takie numery ja bym scigala o doprowadzenie do stanu sprzed wynajmu i tyle.

Malwi, a jak wizyta w US?

Edit:

Magda, my wyposazylismy mieszkanie w nowe meble kuchenne plus nowa lodowke, lazienka od plytek po bialy montaz obecnie jest nowa. Ze starych rzeczy zostala szafa, komoda, stol z krzeslami i dwie duze sofy wiec mysle, ze nie ma co wybrzydzac

Hariett, bankowo nie wazysz wiecej niz ja wiec loozik

Edytowane przez Casaa
Czas edycji: 2015-12-03 o 16:19
Stary 2015-12-03, 16:19   #2839
magda1706
Zakorzenienie

GG do magda1706

Malwi - rozumiem ale my mamy zapis w umowie że mamy oddać meble takie jakie dostaliśmy (oczywiście uszkodzenia wychodzące z użytkowania nie są tu brane pod uwagę jak wysiedziana kanapa) inaczej jest bez zwrotu depozytu No i u nas wpada właściciel po pieniądze co miesiąc albo dwa i wnikliwie się rozgląda po mieszkaniu
Jednak wynajmowanie to jest ryzyko dla jednej i dla drugiej strony. Najemca może zniszczyć, a wynajmujący wypowiedzieć mi dziś umowę i mam 2 tygodnie na przeprowadzkę także niestety ryzyk fizyk

---------- Dopisano o 17:19 ---------- Poprzedni post napisano o 17:18 ----------

Najlepiej to by było na własnym Stoi taki domek tu pod lasem.. no idealny ale cóż... pomarzyć zawsze można nie?

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2015-12-03, 16:26   #2840
hariett
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez malwi89 Pokaż wiadomość

Nasze mieszkanie wcześniej było wynajmowane i wszystko spoko, z tym że lokatorzy mieszkanie opuścili końcem lutego, my do niego weszliśmy w okolicach maja (jeśli nie później, już nie pamiętam), a w wyłączonej lodówce została resztka wina i... resztka lodów. Dobrze że je zamknęli w pudełku, bo by skolonizowały całą zamrażarkę, którą i tak wietrzyliśmy przez parę dni na balkonie

---------- Dopisano o 17:26 ---------- Poprzedni post napisano o 17:20 ----------

Cytat:
Napisane przez Dotka90 Pokaż wiadomość
Hariett, wiesz co ale to nie że ten mechanizm nie działa, czy coś. Po prostu chodzi z oporem. Może to akurat felerny egzemplarz, a może dałoby radę to jeszcze podregulować, ale szczerze mówiąc szkoda nam czasu na to, bo nie przeszkadza nam to aż tak bardzo przy odsuwaniu/zasuwaniu szafy średnio 2 x dziennie

Ale ogólnie ją polecam, bo jak na swoje wymiary to jest naprawdę pojemna.
Wiem wiem, temu z niej tak łatwo nie zrezygnuję Z resztą jak chodzi za lekko to już w ogóle klapa, więc z dwojga złego

Ostatnio oglądaliśmy ją właśnie na żywo i pojemnościowo robi mega wrażenie No i na dole zmieszczą się jakieś pudełka na buty czy torebki, a jednocześnie są też tam szuflady Nawet tż się spodobała i powiedział że ją chce
Cytat:
Noo ale u mnie to nie są mięśnie

Stary 2015-12-03, 16:27   #2841
medeline
Zakorzenienie

GG do medeline

To ja jestem idealnym wynajmującym zawsze mieszkanie oddaję wypucowane mnie tylko dziwi podejście niektórych właścicieli, że na siłę kaucję do zwrotu chcą zmniejszać np. O 150zł za rok mieszkania (nie pozwoliłam sobie na to) , ściany się brudzą z czasem i muszą odmalować co parę lat i np. tu nie rozumiem. Bo to normalne użytkowanie jest, żadne zniszczenie no i po to kasę ciągnie co miesiąc, żeby potem mi z kaucji 400zł zabrać 300 w ramach odmalowania pokoju, bo w kątach przy suficie się poszarzało...

30.12.2012
26.04.2014

Edytowane przez medeline
Czas edycji: 2015-12-03 o 16:28
Stary 2015-12-03, 16:29   #2842
magda1706
Zakorzenienie

GG do magda1706

My sprzątaliśmy po poprzednich lokatorach Ludzie to chyba nie znają słowa "sprzątać"

Mi to byłoby wstyd zostawić takie brudne, ufajdane mieszkanie. Jak oddawaliśmy to poprzednie to wymyłam wszystko na cacy mimo że w ciąży i w ogóle

---------- Dopisano o 17:29 ---------- Poprzedni post napisano o 17:27 ----------

Bo depozyt powinien być oddawany do banku depozytu i tam jest zabezpieczony. My tak mieliśmy w anglii i nie było martwienia się że nie odda albo coś
Stary 2015-12-03, 16:30   #2843
medeline
Zakorzenienie

GG do medeline

Ech, to chyba nie ta kultura

30.12.2012
26.04.2014
Stary 2015-12-03, 16:30   #2844
magda1706
Zakorzenienie

GG do magda1706

My z właścicielem dogadujemy się tak, że nie płacimy depozytu, ale w zamian to malujemy sobie ściany na jaki kolor chcemy I do tej pory szli nam wszyscy na rękę, bo oni nie musieli malować a my zadowoleni bo mamy swoje jasne kolory <3
Stary 2015-12-03, 16:33   #2845
Casaa
Zakorzenienie

Hariett, no chba nie myslisz, ze moja masa to same miesnie musialabym byc pudzianem zeby tak bylo :P miesnie miesniami ale swoje tez sie upaslam na smieciowym zarciu i braku czasu na jakakolwiek regularna aktywnosc fizyczna

Wyslane z Lumia920.
Stary 2015-12-03, 16:33   #2846
czarnulax
Zakorzenienie

Cytat:
Za to zrobiłam muffinki i będę robić naleśniory ze szpinakiem i pieczarkami No i chyba jakoś ozdobię te muffinki, mam gorzką czekoladę i jakieś posypki
Stary 2015-12-03, 16:33   #2847
Dotka90
Zakorzenienie

Ej czytam tą książkę o KP i coś Wam tu napiszę, bo niegłupie to.

Często dzieci mają kolki/gazy itp. i matki wtedy dopatrują się sławnego 'och, pewnie to dlatego, że coś zjadłam', potem katując się tylko chlebem z masłem albo kurczakiem i ryżem.

A tu jest fajnie wyjaśnione skąd się takie rzeczy biorą.

Istnieje kolka związana z KP można ją zdiagnozować tak, że dziecko zawsze płacze/krzyczy długi czas krótko po jedzeniu, przyciąga kolana do brzucha, pręży się. Kupa jest zielonkawa, wodnista, spieniona. Przyczyną jest nieefektywne ssanie i to, ze dziecko nie jest w stanie jeść dostatecznie długo.

Czyli ssie za krótko i dostaje tylko pierwszy pokarm z piersi - wodnistą, słodką 'zupę', a nie jest w stanie dotrwać do treściwego 'drugiego dania'.

Więc dostaje za dużo cukru w stosunku do tłuszczu. Mleko przepływa przez jelita, nie do końca strawiione. Nadwyżka cukru fermentuje = powstają gazy, które powodują bóli. Podrażnione jelita + gazy + 'wystrzałowe' kupy = płaczące dziecko.

Trzeba więc pilnować, żeby dziecko łapało dostatecznie dużo piersi (nie sam sutek) i ssało tak długo jak chce. Krótkie ssanie = dużo cukru i kolki.

Piszą też, że dzieci lubią ostry smak w mleku -np. smak czosnku

Za to upadł mój pomysł picia kawy, bo kofeina jako stymulant przenika do krwi, może pobudzać dziecko, które będzie przez to niespokojne. Podobnie z coca-colą.

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2015-12-03, 16:35   #2848
malwi89
Zakorzenienie

GG do malwi89

Cytat:
Nom.... Nie moje to po co dbac ale nie ze mna takie numery ja bym scigala o doprowadzenie do stanu sprzed wynajmu i tyle.

Malwi, a jak wizyta w US?

Edit:

Magda, my wyposazylismy mieszkanie w nowe meble kuchenne plus nowa lodowke, lazienka od plytek po bialy montaz obecnie jest nowa. Ze starych rzeczy zostala szafa, komoda, stol z krzeslami i dwie duze sofy wiec mysle, ze nie ma co wybrzydzac

Z racji tego, ze na kolejne 9 miesiecy byly te same osoby, to moja mama sobie z nimi porozmawiala odpowiednio.

Co do US to na razie wiemy, ze sa to 3 mandaty, we wtorek jedziemy do komornika i z tego co juz kojarze, to sie wlasnie nakladaja (chociaz moge sie mylic). W US kierownik sie zarzekal, ze mandaty nie zostaly przekazane, a komornik mowi, ze on sie juz nimi zajmuje. Sciemniaja strasznie, szczegolow dowiemy sie we wtorek. Na ta chwile wiem, ze jest 950 zl, to co US podliczyl, a wiadomo, ze komornik za kazdy jeden mandat sobie swoje nalicza :-/
Dlatego po wyplacie wplacimy jakas czesc do US, zeby byl ruch na rachunku.

"MOTOR" masz pod maską np. samochodu
"MOTOCYKL" to coś, co masz pod doopą pokonując w złożeniu winkle, to coś, na czym sam bądź w grupie możesz oderwać się od przytłaczającej rzeczywistości.
malwi89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-12-03, 16:36   #2849
medeline
Zakorzenienie

GG do medeline

DOTKA, mi położna powiedziała że słaba kawę mogę pić ale zaraz po karmieniu, żeby zdążyła się w większości zmetabolizować i dziecko nie będzie tak pobudzone. Co do kolek to po prostu układ pokarmowy jest niedojrzały i jak na mój gust wszystko może mieć znaczenie

30.12.2012
26.04.2014
Stary 2015-12-03, 16:37   #2850
czarnulax
Zakorzenienie

Ja już tyle dziwactw widziałam na tych mieszkaniach do wynajmu. Ostatnio ktoś chciał wynająć skansen, dosłownie! Meble nie wiem jakie lata pamiętają.

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości