|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#3121 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie styczniowe 2016, cz. VII
Lune jeszcze co do dochodu, to możesz im przedstawić dokumenty o dochodzie i dokument że jesteś zwolniona, wtedy ten dochód jest dochodem już utraconym i nie biorą go pod uwagę, przynajmniej nie powinni.
---------- Dopisano o 13:17 ---------- Poprzedni post napisano o 13:15 ---------- Ja wyżej napisałam, jeżeli masz papierek o zwolnieniu to jest to dochód utracony, a czy rozłożą szczerze ? będzie to zależało od ich nastroju zapewne. Edytowane przez kinga1701 Czas edycji: 2015-12-04 o 12:18 |
![]() ![]() |
![]() |
#3122 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Znalazłam coś takiego: "Prośba o rozłożenia na raty mandatu będzie uznana za uznanie roszczenia, co przerwie bieg przedawnienia." Ale przeciez ja prosiłam o rozłożenie na raty tylko ostatni mandat nie poprzednie. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3123 |
Zakorzenienie
|
Ahnessy, bo Ty z Krakowa jesteś, dobrze pamiętam?
To Diagnostyka na Życzkowskiego. Lubię tam chodzić, bo nie ma kolejek (np. na Kolorowym jest kosmos), ale parkowanie doprowadza mnie do szału. A z tym parkowaniem tam, to widać że nie ludzie, co na badania przyjeżdżają,bo gdyby tak było, to by się te auta co chwile 'wymieniały' - no ileż badania trwają? Poza krzywą cukrowa. A dwa, że ostatnio jak przyszłam, to poza mną była tylko ta babka z Vivaro i NIKOGO. A dziwnym trafem wszystkie miejsca dla pacjentów zajęte - no magia. I stoi potem np. 6 samochodów cały dzień, a Ty parkuj na zakazie i dymaj z buta. Polecam Ci też ten profil: https://www.facebook.com/Mistrzowie-...50041/?fref=ts ![]() Wrzuciłam wczoraj dwie fotki spod Diagnostyki, bo barany zawsze tam tak parkują, że zamiast chodnikiem, trzeba iść ulicą ![]() https://scontent.xx.fbcdn.net/hphoto...94&oe=56D98B55 https://scontent.xx.fbcdn.net/hphoto...fd&oe=56D904AA Co do aktywności to ja generalnie może nie jestem jakoś STRASZNIE aktywna. Po prostu jak mam dni, że muszę coś pozałatwiać,to jadę i załatwiam. Dzisiaj np. nic się nie dzieje, więc siedzę w domu cały dzień ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3124 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Wysłałam juz im kopie świadectwa pracy. I dodatkowo jestem zameldowana 200km od Warszawy a do 30 grudnia mam im to przesłac. Nie mam mozliwosci tam pojechac, szczegolnie teraz. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3125 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#3126 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#3127 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() A teraz mam im wysłac ten wysokość dochodow z ZUSu i US oryginały to co musze jechac te 200km tam gdzie jestem zameldowana? nie moze moja mama za mnie tego odebrac? |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3128 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Ja uszyłam poszewkę na długą poduszkę (nic specjalnego, zwykły czerwony prostokąt ![]() ![]() ![]() Mnie tż nie pyta co tam u mnie. Ja jego też już nie od kiedy wrócił z pracy jakiś poirytowany bo cały dzień zasuwał a szef tylko marudził, no i jak zapytałam to zaczął się wściekać i czepiać się mnie o wszystko "podniesionym głosem" - bo on przecież nie krzyczy ![]() ![]()
![]() |
#3129 |
Zakorzenienie
|
Nie nie musisz, takie dokumenty powinien już wydać każdy urząd na terenie RP. W razie gdyby nie chcieli dać, możesz napisać upoważnienie mamie do załatwiania wszelkich spraw, wtedy takie upoważnienie jest nie płatne (ale tylko wtedy gdy są to rodzice lub dzieci czyli wstępni i zstępni). A oświadczenie o dochodzie utraconym napisz sama i dołącz stosowne dokumenty czy zaświadczeni z pracy.
|
![]() ![]() |
![]() |
#3130 |
Zakorzenienie
|
Dotka no i bardzo dobrze, trzeba buractwo uczyć kultury
![]() Ooo to wczoraj był chyba jakiś dzien poirytowanych TŻ-tow, mój pracował w domu od rana, w miedzy czasie naprawiał zmywarkę, a taki wkurzony chodził i fucał pod nosem, że myslałam, że go strzelę ![]() Ale na szczęście popołudniu przyjechali do nas znajomi, zjedliśmy żeberka, chłopaki obracali cytrynówkę no i atmosfera zrobiła się super ![]() Dzisiaj spodziewam się, że przyjedzie z pracy uhahany bo wypłata ![]() Dobra ktoś musi zadać to pytanie - co dzisiaj na obiad? ![]() U mnie risotto w dwóch wersjach: z pieczarkami i pomidorami, a druga z burakami pieczonymi ![]()
#3131 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
A jeszcze tak z ciekawości zapytam, czy w razie jakbym nie zapłaciła to mogą wejść na konto mojego męża np. komornik? Ja nie mam konta, mam dostęp do jego. |
|
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#3132 |
Zakorzenienie
|
Dotka jak mnie strasznie denerwują ludzie którzy stają na chodniku
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3133 |
Zadomowienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#3134 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#3135 |
Zakorzenienie
|
Dotka dobrze zrobiłaś, że gościowi nagadałaś. Na pewno następnym razem zastanowi się trzy razy zanim zajmie miejsce zarezerwowane dla kobiet w ciąży. A jesli chodzi o chamstwo, to mój tż wczoraj stwierdził, że przez całą ciążę nikt ani razu mnie nie puścił w kasie czy w drzwiach. Ludzie patrzą, widzą, że jestem w ciązy i udają, że mnie nie ma.
Młody mnie dzisiaj tak kopie jakby chciał przez skóre wyjjść, boli to jak diabli i już nie mogę sobie miejsca znaleźć, bo jak leżę, to boli. Jak chodzę, to mnie ciągnie na dole. Dziewczyny potrzebuję jakąś szybką i tanią(!) sałatkę z ananasem. Goście dzisiaj do nas przychodzą i muszę coś na stół położyć.
Motocyklistka ![]() ![]() Suzuki GSX 600F ![]() "MOTOR" masz pod maską np. samochodu "MOTOCYKL" to coś, co masz pod doopą pokonując w złożeniu winkle, to coś, na czym sam bądź w grupie możesz oderwać się od przytłaczającej rzeczywistości. |
![]() ![]() |
![]() |
#3136 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#3137 |
Zadomowienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#3138 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 13:43 ---------- Poprzedni post napisano o 13:40 ---------- Bez znaczenia jaki ślub, ślub cywilny jest ważniejszy niż kościelny. Zaświadczenie o rozdzielczości majątkowej podpisuje się przed notariuszem na własne życzenie. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3139 |
Zakorzenienie
|
MALWI, kurczak, ananas, rodzynki i majonez
![]()
#3140 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Ale z drugiej strony ja mu opowiadam o wypłatach, urlopach, zasiłkach i innych takich ![]() Cytat:
![]() Ale widzę, że u Was wczoraj to samo co u nas - niby nic się nie działo, ale jakiś taki gburowaty był, że mnie to już zirytowało ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Bo broń boże nie dajmy po sobie poznać, że widzieliśmy, że baba w ciąży, bo jeszcze trzeba by było ją przepuścić w kolejce ![]() ---------- Dopisano o 13:46 ---------- Poprzedni post napisano o 13:46 ---------- No to nie macie, bo rozdzielność się spisuje przed ślubem u notariusza - my spisywaliśmy. |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#3141 |
Zadomowienie
|
Mam to samo. To znaczy generalnie trafiam na miłych ludzi, ale w sklepie ile razy zdarzyło się mi stanąć w kasie z pierwszeństwem tyle razy NIKT mnie nie przepuścił. Kij że tablica o pierwszeństwie jak byk. Wszystkim się śpieszy z pierdyliardem produktów.
#3142 |
Zadomowienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#3143 |
Zakorzenienie
|
Tak właśnie myślałam o niej. Chyba właśnie zrobię z połówki cycka z kury i ananasa (chce mi się dzisiaj, kupie dwie puszki jedną do sałatki drugą dla mnie
![]() A drugą z tuńczykiem. Na obiad hmm ja wymyśliłam sobie makaron - wstążki z truskawkami, nie wiem czy tz będzie szczęśliwy, ale nie chce mi się myśleć co zrobić. Tzn myślę od rana i nic mi z tego nie wychodzi ![]()
Motocyklistka ![]() ![]() Suzuki GSX 600F ![]() "MOTOR" masz pod maską np. samochodu "MOTOCYKL" to coś, co masz pod doopą pokonując w złożeniu winkle, to coś, na czym sam bądź w grupie możesz oderwać się od przytłaczającej rzeczywistości. |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#3144 | ||||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() U mnie łopatka w ciemnym sosie, ziemniaczki i marchewka z groszkiem ![]() Cytat:
![]() ![]() Edytowane przez Jerzyczka Czas edycji: 2015-12-04 o 12:55 Powód: . |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#3145 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja tak zawsze robię, nie chce mi się zastanawiać się, czy mnie ktoś widzi, czy nie, czy widzi, ale ma w tyłku itp. ![]() ---------- Dopisano o 13:57 ---------- Poprzedni post napisano o 13:55 ---------- Jezu..................... ........................ Na belly kolejna urodziła. Co daje już 4 mamy ![]() Zdenerwowałam się, a właśnie siedzę i plecy bolą na @ ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3146 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3147 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]()
Edytowane przez hariett Czas edycji: 2015-12-04 o 13:02 |
||
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#3148 | |
Zakorzenienie
|
Mnie też to bawi, ludzie potrafią się tak perfidnie patrzeć (szczególnie, jak ten brzuch już teraz jest spory), ale zaraz wzrok gdzie indziej. Ciężarna? Ale że gdzie?
![]() U nas na obiad dzisiaj warzywa z patelni. Nie ma opcji bym dzisiaj wystała więcej. Tak mnie w szyjce kłuje ![]() ![]() Z sałatką nie pomogę, bo nie lubię ananasa. Ja mojego męża też zawsze pytam jak w pracy, ale takie większe newsiki to mi już sam prawie w progu ogłasza ![]() ![]() ---------- Dopisano o 14:04 ---------- Poprzedni post napisano o 14:02 ---------- Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3149 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() kasują ja dziś robię pierogi leniwe z masełkiem i cukrem ![]() a właśnie powiedzcie jak robicie leniwe z serem i ziemniakami czy z samym serem ![]() Dotka ![]() ![]() ![]() fajny ten profil dzięki ![]() wolne sa miejsca dla inwalidów bo jednak ludzie się boją, jakaś większa wrażliwość no ale sorry te pozostałe też są po coś oznakowane - ale ciąża to nie choroba a niech ciężarna sobie pospaceruje dla zdrowia na czczo albo po krzywej cukrowej np ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3150 |
Zakorzenienie
|
Ja daję ziemniaki i kostkę sera im więcej sera w stosunku do ziemniaków, tym kopytka są kwaśniejsze
![]() ---------- Dopisano o 14:13 ---------- Poprzedni post napisano o 14:12 ---------- Dotka a miałam pytać wysyłałaś gdzieś te zdjęcia?
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:46.