|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3151 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie styczniowe 2016, cz. VII
Cytat:
Ahnessy, mnie nie chodzi o ten zakaz, tylko że stoją na CAŁYM chodniku i muszę iść ulicą. Ja staję dalej - po lewej stronie - tez na zakazie niestety, ale co zrobic, tam wszyscy stoją. Ale tam się parkuje 2 kołami na chodniku, a reszta na ulicy = przejście normalnie jest ---------- Dopisano o 14:15 ---------- Poprzedni post napisano o 14:14 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 14:17 ---------- Poprzedni post napisano o 14:15 ---------- Wysłałam na ten profil, który tu wrzuciłam (mistrzowie parkowania Kraków). |
||
|
|
|
#3152 |
|
Wtajemniczenie
|
Zjadłabym leniwe z masełkiem i cukrem
|
|
|
|
#3153 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#3154 |
|
Zakorzenienie
|
Lune, co do mandatow to ja tez nie pomoge bo zawsze sie wywijam z takich imprez i w sumie nie mialam doswiadczenia z placeniem
![]() Salatka z ananasem ale dla lubiacych czosnek to: Ananas w kostke, ser zolty w kostke, kukurydza, majonez, cząber, czosnek przez praske i tyle ![]() U mnie na obiad powtorka z wczoraj czyli szynka w sosie chrzanowym, ziemniaki a dla mnie kasza jeczmienna i kapusta kiszona Oczywiscie mi sie przysnelo i niedawno wstalam.... Obudzil mnie sasiad z zaproszeniem na swoje 30urodziny.... Zaraz biore sie za miesko do spaghetti bo weekend w szkole to maz ugotuje sobie tylko makaron i zje ![]() Wyslane z Lumia920. |
|
|
|
#3155 |
|
Zadomowienie
|
Właśnie ostatnio robiłam leniwe, ser plus ziemniaki
Zamroziłam 2 porcje na po porodzie ![]() W ogóle na szybko weszłam na grudniówki i padłam, laska ma termin z om podobny jak ja, a waga dziecia wg usg wczorajszego jest mniejsza niż mojego sprzed tygodnia Matko jak dobrze, że ona nie musi mieć żadnego odzwierciedlenia w rzeczywistości...Ale w ogóle zauważyłyście że tam rozpakowane są głównie dziewczyny z terminami na początek grudnia? To daje mi pewną nadzieję
|
#3156 |
|
Zakorzenienie
|
Hariett, a to nie chodzi Ci o ta dziewczyne u ktorej lek stwierdzil hipotrofika?
Wyslane z Lumia920. |
|
|
|
#3157 |
|
Zakorzenienie
|
Niunia
za wózek.Dotka ja też mam teraz szczególnie wieczorami takie lekkie bóle jak na okres i też mi i lekarz i położna mówią, że tak ma być Jerzyczka to moja ulubiona sałatka chyba z ananasem i selerem
|
|
|
|
#3158 |
|
Zakorzenienie
|
Aaa co do niegrzecznie parkujacych to ja w aucie woze naklejki karnego ku.asa i na szybie po stronie kierowcy 3 naklejeczki wystarczaja
Wyslane z Lumia920. |
|
|
|
#3159 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3160 |
|
Zakorzenienie
|
za mną też chodziły od jakiegoś czasu, i kupiłam sobie dzisiaj w garmażerce - nie dałabym rady zrobić powiem Wam dziewczyny, że z tymi "przepowiadaczami" ja nie wytrzymam psychicznie... te twardnienia macicy w dzień, to wytrzymam, są jakieś takie nieregularne, ja coś tam sobie robię i nie zwracam nawet na nie za bardzo uwagi, ale te nocne akcje to mnie wykończą - jak mi się na przykład zaczynają o 4:00 i tak co 10 min, i dzisiaj trwały tak ze 2,5h, ani nospa, ani magnez, ani prysznic nie pomogły... jutro chyba się wepchnę do mojego lekarza na dodatkową wizytę, niech popatrzy czy szyjka ok także Dotka, delikatne uczucie jak na @ to raczej całkiem normalne zjawisko - wiadomo, każda z nas jest inna, ale jeśli ostatnio na kontroli było u Ciebie ok to nie ma się raczej co martwić
|
#3162 |
|
Zakorzenienie
|
Magdya, Ty chyba pisalas ze przestalo Ci kapac z piersi... U mnie z kolei "nawal" wczoraj jak polozylam sie w poludnie na drzemke to po obudzeniu reka cala mokra i 1/4 koszulki.... Dzis polozylam sie z recznikiem i tez mokry :-/ nie chce ciagle w sportowym spac, a dosc mam pozalewanych koszulek
![]() Wyslane z Lumia920. |
|
|
|
#3163 |
|
Zadomowienie
|
Nie, piszę o c a stwierdzili u l.
|
#3164 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#3165 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3166 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
dobrze to czy źle
|
|||
|
|
|
#3167 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#3168 |
|
Zakorzenienie
|
Kinga, jeszcze małam Ci napisać - tylko ciagle mi z głowy ulatuje - że bardzo współczuję Ci straty jednego z maluszków. Ale, nie chcę zabrzmieć bezdusznie - mimo wszystko masz jeden słodki podwód do radości. W życiu już tak jest, że smutek się z radością przeplata...
Może to będzie z mojej strony zbytnie wywnętrzanie się (i ciągle tylko o mnie...) ale opowiem: pierwszą ciążę straciłam we wrześniu 2014, w 6tc, ale gdyby nie to, być może nie wykryto by w tym czasie u mnie przegrody macicy i obecna ciąża nie miałaby szansy się utrzymać. Co więcej, drugi raz dwie kreski na teście zobaczyłam w planowanym terminie porodu pierwszej ciąży... dziwny splot smutnych i tych pozytywnych sytuacji...
|
#3169 |
|
Zakorzenienie
|
Jerzyczka, bardzo trudno zdrapac
ja przykleilam zeby sprawdzic i najlepiej skalpelem schodzilo :P ale kto wozi ze soba skalpel? A to czy teraz z cyckow leci o niczym nie swiadczy, nie martw sie ![]() Wyslane z Lumia920. |
|
|
|
#3170 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mi jeszcze ani kropelka nie polecaiała
|
|
#3171 |
|
Zakorzenienie
|
RUDA, biedaku
|
|
#3172 |
|
Zakorzenienie
|
Ruda nie zabrzmiało bezdusznie, wiem o co chodzi. Ja się ciesze najbardziej na świecie, że chociaż jeden maluszek z nami został,wiem że tak musiało być, drugie dzieciątko mogło być chore, mieć jakieś wady itd, i gdybym "nie daj Boże" musiała podjąć później ewentualną decyzję o jego losie, to by było gorsze. Ciesze się każdego dnia, że mamy naszego synka i pragnę tylko, żeby urodził się zdrowy i wszystko było w porządku, wieżę w to, że jest silnym chłopcem i bardzo chce być z nami tak jak i my bardzo go pragniemy i czekamy.
A nasz aniołek w niebie będzie na nas patrzył i cieszył się nasza radością, mam taką nadzieję. Wasz aniołek, również wynagrodził wam stratę w sposób jaki umiał, dając wam drugie szczęście. Dzień w którym dowiedzieliście się o ciąży będzie w ten sposób dla was bardzo szczególny.
|
|
|
|
#3173 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Tak, u mnie gin na wizycie nic nie stwierdził, szyjka ładna, zamknięta, dzieć 2kg, wsio okej. Nie zapytałam go o te bóle, bo zapomniałam Jakaś w ogóle rozkojarzona chyba bylam, bo zapomniałam też wziąć receptę na Ursofalk ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Jeeezu już myślałam, że nie rozpalę dzisiaj w tym piecu. A TŻta nie ma i bym w zimnie do jutra siedziała Umyłam okno w sypialni, bo już świata nie było widać. Na szczęście mam tylko 1 małe podwójne + nisko, więc nie włażę na żadne krzesła. 5 minut i po robocie. I kurde, problem mam, bo mi dzwonek przy bramce nie działa, bramkę mam zamkniętą, bo puszczam psa i żeby ktoś nie wszedł, a ma kurier przyjechać. Szkoda, że to nie DPD, bo oni podają nr do kuriera jak się poda nr paczki i bym mu napisała smsa żeby zadzwonił/zatrąbił jak będzie. No nic, stoi auto moje na podjeździe, to może zajarzy, że jest ktoś w domu
|
|||
|
|
|
#3174 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
|||||
|
|
|
#3175 |
|
Zakorzenienie
|
Co do kurierów miałam wam napisać, dostałam e-maila, że kurier będzie dziś miedzy 13:15 -15:15. Więc zadzwoniłam do rodziców im powiedzieć, żeby byli w domu bo dziś akurat mają wolne. To było coś po 10. Po godzinie 11 dzwoni tata mówi, że wychodził z domu, a paczka leży pod drzwiami (prawie zawsze jest u nas brama otwarta), nie widziała ani nie słyszał, żeby ktoś zajeżdżał na podwórko, a tym bardziej nie pofatygował się żeby dzwonkiem zadzwonić. I faktycznie wchodzę na stronę DPD gdzie kontroluje się przesyłki i jest jak byk. przesyła dostarczona, odbiorca i moje nazwisko (zamawiam na siebie do rodziców, a jak oni odbierają podpisują się zawsze swoim). I tak można coś bezpiecznie kurierem wysłać. Ale na szczęście to moja paczka i moje literki
|
|
|
|
#3176 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
no ale może niech sprawdzi, czy ta szyjka się nie skraca a kurierowi może wywieś kartkę na bramce "dzwonek nie działa, ale jestem w domu"
|
|
#3177 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Btw, to inpost jest ekstra, bo monitorowanie przesyłki wyglada tak, ze kurier pobrał ją o 9 i 'dostarczy dzisiaj LUB kolejnego dnia roboczego'. Nie muszę mówić, że w tej paczce jest prezent dla siostrzeńca TŻta, do którego jedziemy jutro na Mikołajki i robi nam ZNACZNĄ różnicę dzisiaj LUB kolejnego dnia roboczego? |
|
|
|
|
#3178 |
|
Zadomowienie
|
Ale pyszny obiadek zrobiłam mniam
Posprzatałam cały dom, odkurzyłam, zmyłam podłogi, nawet lodówkę umyłam i część szafek w kuchni
|
|
|
|
#3179 |
|
Zakorzenienie
|
Następna z syndromem wicia gniazda
Co na obiad? ![]() Kurier akurat zadzwonił, że jedzie, więc wyszłam do niego, uff! Młody dostanie autko zdalnie sterowane ![]() Nie było dzisiaj Magdy ani Baby? |
|
|
|
#3180 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:45.

???

Zamroziłam 2 porcje na po porodzie
Matko jak dobrze, że ona nie musi mieć żadnego odzwierciedlenia w rzeczywistości...
za wózek.

Oczywiście z dwoma rodzajami serka