Wspólny cel mamy: od jesieni o dzidzię się staramy! staraczki 2015/2016 - Strona 130 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-12-04, 11:19   #3871
tija93
Zakorzenienie

Dot.: Wspólny cel mamy: od jesieni o dzidzię się staramy! staraczki 2015/2016

Cytat:
Napisane przez agusia b-rd Pokaż wiadomość
ja też łykam ten kwas z rossmana...myślę,że cena różni się tylko przez producenta. A ostatnio zaczełam się zastanawiać jak długo można go brać przed ciążą, bo kurcze ja już go łykam z 5 miesięcy...

krótszy cykl=mniej czekania
Lekarze nawet zalecają kobietom w okresie rozrodczym łykać cały czas Także spokojnie łykaj sobie dalej
Stary 2015-12-04, 11:58   #3872
kasia_ruda
Zakorzenienie

Ja biorę ten kwas w większej dawce, który jest na receptę

Wysłane z iPad za pomocą Tapatalk
kasia_ruda jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-12-04, 13:06   #3873
VelaLuca
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez __malaMi__ Pokaż wiadomość
mam jeszcze pytanie o kwas foliowy i ogólnie suplementy

pisałyście, że płacicie po kilkanaście zł za kwas, to jakiś specjalny? ja kupuje w aptece za ok 5 zł, nawet w rossmanie jest taki tani i już nie wiem czy to zły? bo dawka jest odpowiednia

była też kiedyś rozmowa o suplementach chyba tija93 mówiła, że tylko jedne wg niej sa ok, z tym, że to chyba dotyczyło ciazy.

co bierzecie przed? ja teraz kwas foliowy, wit. D3, wit. E, wiesiołka do owulacji, czasami selen i magnez.
Ja też łykam kwas w większej dawce - 0,8 mg dlatego jest on trochę droższy. Oprócz tego nie łykam nic. Żadnych innych witamin

Cytat:
Napisane przez natlem Pokaż wiadomość
A ja dostałam okres :'( w 25 dniu :'( owulacja niby była w 15 dniu :'(
Ale głowa do góry Przy tak krótkim cyklu masz jeszcze szansą na grudniową ciąże

Cytat:
Napisane przez geosmina Pokaż wiadomość

U mnie dziś też bez szału, pobolewa mnie cały czas podbrzusze, trochę jak na okres, ale z kolei jak robię siku, to cały czas czuję pęcherz, więc nie wiem czym ten ból jest spowodowany...
Wczoraj miałam to samo plamienie co przedwczoraj, tylko juz przez większość dnia po trochę. Taki krwisty śluz, ale w takim brudnym kolorze, nie jak żywa krew:-/
Coś czuję, że @ się zbliża, podejrzewam, że wiesiołek coś nakręcił mi w cyklu, prolaktyna to chyba jednak nie jest... Ale żeby tak cykl mi się skrócił, z przeszło 30 dni, czasem nawet 36 na 22, czy 25?? Możliwe jest w ogóle coś takiego?

Piszę z telefonu-pozdro szejset
Kurcze, dziwna sytuacja - czasem zdarza się, że @ przychodzi wcześniej, ale żeby aż o tyle? Może faktycznie jakieś leki i suplementy przyspieszył cykl Jeśli miesiączka się nie rozkręci, a nadal będą takie plamienia to poszłabym do lekarza, bo nie wiadomo co to może być
Stary 2015-12-04, 13:34   #3874
kasia_ruda
Zakorzenienie

Ja mam acidum folicum hasco, 15 mg, niecałe 3 zl za chyba 30, czy nawet 50 tabletek

Stary 2015-12-04, 13:51   #3875
201604261006
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez Ewula88 Pokaż wiadomość
Jeszcze znieśli in vitro...zacznę chyba odkładać w razie W.
my w czerwcu mieliśmy iść

Cytat:
Napisane przez StayStylish Pokaż wiadomość
Nie wiem czy ktoś tu mnie jeszcze pamięta, ale moje maleństwo w dniu dzisiejszym mierzy 1,5cm, a jego serce bije jak szalone
Super
201604261006 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-12-04, 13:57   #3876
kasia_ruda
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mysza93 Pokaż wiadomość
my w czerwcu mieliśmy iść

Super

Może spróbujcie się załapać na styczeń? Jeśli jakaś klinika przyjmuje jeszcze nowe pary, to czasowo spokojnie wyrobilibyście się.

Stary 2015-12-04, 14:07   #3877
Panna Izabela
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kasia_ruda Pokaż wiadomość
Ja juz po. Oba pięknie się rozmroziły i już są zapakowane. Betę mam zrobić 15.12

Cytat:
Napisane przez Fantasmagori Pokaż wiadomość
Silver super wiadomości

U mnie dziwna sprawa. Temperatura rośnie po spadku, ale test owu nie wyszedł ani razu pozytywny ani nie miałam śluzu rozciągliwego, a ze śluzem akurat nie miałam nigdy problemu bo taki rozciągliwy miałam 2-3 dni w cyklu a teraz nic... Sama już nie wiem czy owulacja była czy nie, czy dalej działać z TŻ czy już mu dać spokój
Ja mam dzisiaj wyższą temperaturę i czuję, że mam owulację , a pewnie test tego nie pokaże

Cytat:
Napisane przez VelaLuca Pokaż wiadomość
Dziękuje dziewczyny za wszystkie kciuki Się okaże za tydzień czy pomogły

Faktycznie idziemy łeb w łeb Ja 6.12 również będę mieć 13 dni po owu Ale chcę zaczekać do tego 9.12, zobaczymy czy taki plan się uda

Tak, zdaje sobie z tego sprawę Ale myślałam, że mnie to jakoś ominie Do póki tego dzisiaj nie zobaczyłam na ekranie to była to dla mnie jakaś abstrakcja....

Kasia super Bardzo się cieszę Z niecierpliwością czekamy na wynik

Oj tak, ulga nieziemska jak się usłyszy że owu wystąpiła
Świetne wiadomości Nic tylko się przytulać

Ja mogę Ci odpowiedzieć na moim przykładzie. W lewym jajniku widać było dwa pęcherzyki, a poza tym było ciałko żółte, a więc owulacja musiała wystąpić. Dokładnie tydzień temu.

Mnie dzisiaj gin ostrzegał przez stresem. Powiedział, że jest to czynnik, który najgorzej wpływa na naszą płodność. Blokuje wszystko. Więc zabronił mi się czymkolwiek stresować. I tego mam się zamiar trzymać
Ooo to ja bym się mogła pożegnać z byciem znów mamą...

Cytat:
w 22 dc, więc wszystko było jeszcze "świeże" i ładnie widoczne.
A może Ty byłaś przed owu na monitoringu i dlatego nic nie wyszło?

No ja się właśnie powoli zwalniam, nie biorę już nowych zleceń, tylko dokańczam stare. Bycie mamą jest dla mnie najważniejsze, więc jeśli mam wybierać praca a dziecko to wybieram zdecydowanie dziecko
Mój tż nie chce, żebym poszła do pracy. Boi się stresu i utraty dziecka...
Cytat:
Napisane przez StayStylish Pokaż wiadomość
Nie wiem czy ktoś tu mnie jeszcze pamięta, ale moje maleństwo w dniu dzisiejszym mierzy 1,5cm, a jego serce bije jak szalone

Wysłane z mojego ALE-L21 przy użyciu Tapatalka

---------- Dopisano o 22:49 ---------- Poprzedni post napisano o 22:46 ----------

Super
Ja z moja b. dobra koleżanka bede mieć rówieśników w ciążę zaszłam 2 miesiace po niej, także do boju

Wysłane z mojego ALE-L21 przy użyciu Tapatalka
Ja pamiętam i gratuluję!
Cytat:
Napisane przez Kasmina Pokaż wiadomość
Dziewczyny a u mnie chyba się zaczęło... od 4 nie śpię, mam mega mdłości, wymiotuję śliną !!?, ale niepokoi mnie biegunka- już 3 razy byłam w toalecie ;( ryczeć mi się chce, nie poszłam do pracy, idę do lekarza rodzinnego, bo gin dopiero we wt ;(
Biegunka to nic strasznego, nie musisz się obawiać, chyba że podejrzewasz grypę żołądkową
Cytat:
mam jeszcze pytanie o kwas foliowy i ogólnie suplementy

pisałyście, że płacicie po kilkanaście zł za kwas, to jakiś specjalny? ja kupuje w aptece za ok 5 zł, nawet w rossmanie jest taki tani i już nie wiem czy to zły? bo dawka jest odpowiednia

była też kiedyś rozmowa o suplementach chyba tija93 mówiła, że tylko jedne wg niej sa ok, z tym, że to chyba dotyczyło ciazy.

co bierzecie przed? ja teraz kwas foliowy, wit. D3, wit. E, wiesiołka do owulacji, czasami selen i magnez.
Ja kupuję najtańszy. Biorę teraz skrzyp na włosy i on go trochę ma ale niedługo przerzucę się na zwykły kwas. Najtańszy. W ciąży pewnie będę brać pregna plus. A teraz witamina D i skrzyp. A tż selen z cynkiem.
Cytat:
Strasznie wcześnie..

Cytat:
Napisane przez agusia b-rd Pokaż wiadomość
ja też łykam ten kwas z rossmana...myślę,że cena różni się tylko przez producenta. A ostatnio zaczełam się zastanawiać jak długo można go brać przed ciążą, bo kurcze ja już go łykam z 5 miesięcy...

krótszy cykl=mniej czekania
Można długo

Wysłane z mojego D6503 przy użyciu Tapatalka

http://www.suwaczek.pl/cache/97014df637.png

ŻONA od 30.08.2014

ZARĘCZENI 28.11.2012
RAZEM 17.09.2010
Panna Izabela jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-12-04, 14:20   #3878
201604261006
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez kasia_ruda Pokaż wiadomość
Może spróbujcie się załapać na styczeń? Jeśli jakaś klinika przyjmuje jeszcze nowe pary, to czasowo spokojnie wyrobilibyście się.

Słyszałam że już nowych nie przyjmują
Poza tym nie będę miała udokumentowanego roku leczenia
Stary 2015-12-04, 14:22   #3879
Panna_Hanna
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Panna Izabela Pokaż wiadomość

Ja mam dzisiaj wyższą temperaturę i czuję, że mam owulację , a pewnie test tego nie pokaże

Jesli masz owulacje dzis to test tego nie pokaze. Te testy polegaja na tym ze wykrywaja skok LH ktory jest na ok 2 dni przed owulacja. Jak juz masz owu to LH jest niskie.
Panna_Hanna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-12-04, 14:23   #3880
201604261006
Konto usunięte

Zreszta nawet nie wiem jak się za to zabrać. Iść do swojej gin po zaświadczenie? Dzwonić do klinik i pytać?
Stary 2015-12-04, 14:36   #3881
Panna Izabela
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Panna_Hanna Pokaż wiadomość
Jesli masz owulacje dzis to test tego nie pokaze. Te testy polegaja na tym ze wykrywaja skok LH ktory jest na ok 2 dni przed owulacja. Jak juz masz owu to LH jest niskie.
No właśnie ale ja robię testy od kilku dni i nic, wczoraj była słaba kreska a wcześniej żadna. A czuję dziś że mam owu, no mogę się pomylić o jeden dzień i mieć jutro ale to czuję, śluz mnie już wkurza, cycki mam dziwne a testy nic nie pokazywały. A mam normalnie owu i żadnych problemów, we wcześniejszym cyklu miałam usg i wtedy miałam owu. Także albo ja źle mierzę, albo za wcześnie czuję że to już, albo testy mnie robią w bambuko.

---------- Dopisano o 14:36 ---------- Poprzedni post napisano o 14:35 ----------

A powiedzcie mi jeszcze - robicie testy ciążowe w dniu spodziewanej @? Czy wcześniej?

ŻONA od 30.08.2014

ZARĘCZENI 28.11.2012
RAZEM 17.09.2010
Stary 2015-12-04, 14:41   #3882
Panna_Hanna
Zadomowienie

Cytat:
No właśnie ale ja robię testy od kilku dni i nic, wczoraj była słaba kreska a wcześniej żadna. A czuję dziś że mam owu, no mogę się pomylić o jeden dzień i mieć jutro ale to czuję, śluz mnie już wkurza, cycki mam dziwne a testy nic nie pokazywały. A mam normalnie owu i żadnych problemów, we wcześniejszym cyklu miałam usg i wtedy miałam owu. Także albo ja źle mierzę, albo za wcześnie czuję że to już, albo testy mnie robią w bambuko.

---------- Dopisano o 14:36 ---------- Poprzedni post napisano o 14:35 ----------

A powiedzcie mi jeszcze - robicie testy ciążowe w dniu spodziewanej @? Czy wcześniej?

Moze sprobuj innych testow? Ja uzywalam takich niemieckich z rossmanna i dzialaly poprawnie.
A test ciazowy zrobilam chyba z 5 dni przed spodziewana @ bo mnie strasznie podbrzusze bolalo
Panna_Hanna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-12-04, 16:38   #3883
kasia_ruda
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mysza93 Pokaż wiadomość
Słyszałam że już nowych nie przyjmują

Poza tym nie będę miała udokumentowanego roku leczenia

Trzeba szukać w różnych miastach, są kliniki, które jeszcze robią nabór, no ale bez roku leczenia dupa. Zostaje komercyjne. Ale może nie będzie potrzebne!

Stary 2015-12-04, 17:16   #3884
Kasmina
Rozeznanie

Cytat:
Przykro mi trzymam kciuki za kolejny cykl

Panna Izabela okazało się, że zaatakował mnie jakiś wirus. Lekarka powiedziała, że wymioty i mdłości ok, ale biegunka w ciąży nie powinna się pojawiać. Nic mi nie zapisała- za wczesna ciąża, tylko dostałam l4. Muszę pić dużo płynów i jeść lekkostrawne potrawy.

Edytowane przez Kasmina
Czas edycji: 2015-12-04 o 17:19
Kasmina jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-12-04, 17:27   #3885
kasia_ruda
Zakorzenienie

Ja calą ciążę miałam biegunki. Po każdym owocu, każdej rzeczy ze skórą itd.

Stary 2015-12-04, 19:13   #3886
natlem
Zadomowienie

Cytat:
Ja też łykam kwas w większej dawce - 0,8 mg dlatego jest on trochę droższy. Oprócz tego nie łykam nic. Żadnych innych witamin

Kurcze, dziwna sytuacja - czasem zdarza się, że @ przychodzi wcześniej, ale żeby aż o tyle? Może faktycznie jakieś leki i suplementy przyspieszył cykl Jeśli miesiączka się nie rozkręci, a nadal będą takie plamienia to poszłabym do lekarza, bo nie wiadomo co to może być
Oby :'( dziękuję za pocieszenie ;-)

---------- Dopisano o 19:13 ---------- Poprzedni post napisano o 19:06 ----------

Cytat:

Panna Izabela okazało się, że zaatakował mnie jakiś wirus. Lekarka powiedziała, że wymioty i mdłości ok, ale biegunka w ciąży nie powinna się pojawiać. Nic mi nie zapisała- za wczesna ciąża, tylko dostałam l4. Muszę pić dużo płynów i jeść lekkostrawne potrawy.
Ja jestem w tym tygodniu po jelitowka grypie, gorączka po 39stopni biegunka -4dni. Wczoraj się skończyło, a dziś @:'( jak nie urok to sraczka.. ;-)

natlem jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-12-04, 19:57   #3887
Panna Izabela
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Panna_Hanna Pokaż wiadomość
Moze sprobuj innych testow? Ja uzywalam takich niemieckich z rossmanna i dzialaly poprawnie.
A test ciazowy zrobilam chyba z 5 dni przed spodziewana @ bo mnie strasznie podbrzusze bolalo
Jak te się skończą, to spróbuję
A można je po seksie stosować??

No ja się nie spodziewam aż tak wczesnego bólu, przynajmniej pierwszy raz nie miałam, na pewno nie 5 dni przed

Cytat:

A no tak sądziłam. Ale co do biegunki w ciąży to bym nie przesadzała, ja nie mogłam czasem dojść do siebie po wizycie w wc

ŻONA od 30.08.2014

ZARĘCZENI 28.11.2012
RAZEM 17.09.2010
Stary 2015-12-04, 20:22   #3888
Ewula88
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Nadia_2 Pokaż wiadomość
Wyczytałam coś takiego "Obecność śladu płynu w zatoce Douglasa może świadczyć o dopiero co przebytym jajeczkowaniu (owulacji) i zazwyczaj w takim przypadku również nie ma powodu do niepokoju. " Znacznie większa ilość i krwisty płyn świadczy o czymś innym ale lekarzem nie jestem, więc jeśli były to u Ciebie śladowe ilości to może właśnie świadczy o tym że było jajeczkowanie

ooojjj właśnie ja takich objawów się obawiam nie jest to przyjemne ;/
Trzymaj się Kochana !

Ja jestem w 23/ 34dc jeszcze tydzień i zrobię test ale przeczucia mam, że to nie był ten cykl chociaż dopiero w tym cyklu mogę stwierdzić że w miarę możliwości się staraliśmy bo w październiku to bardzo mało przytulania było ale też nie jestem pewna co z tą owulacją
i własnie przez ten płyn lekarz nie mógł odpowiedzieć na pytanie czy była czy nie, bo płyn wskazywał na to, że była ale brak pęcherzy.

Jestem w 21dc i mam bardzo dużo śluzu kremowego i na dodatek mdli mnie od zapachu jakiegoś mocniejszego TŻ się śmieje, że mam ciąże urojoną

---------- Dopisano o 20:19 ---------- Poprzedni post napisano o 20:11 ----------

Cytat:

ja robiłam zazwyczaj w dniu spodziewanej @ ale w tym cyklu robię już w pon chyba ( 24dc ) nie mogę wytrzymać :P

---------- Dopisano o 20:22 ---------- Poprzedni post napisano o 20:19 ----------

Cytat:
za następny cykl 3mam kciuki Agusia dobrze napisała, krótszy cykl mniej czekania :P
Ewula88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-12-04, 20:56   #3889
geosmina
Wtajemniczenie

Cytat:

No dziwne, też chcę iść do lekarza, ale nie mam grafiku na przyszły tydzień i nawet nie wiem, kiedy będę pracować :-/ cały czas czuję brzuch, nie boli co prawda, ale jest taki wywalony jakby nie wiadomo co się tam działo:-/

Cytat:
Jak te się skończą, to spróbuję
A można je po seksie stosować??

No ja się nie spodziewam aż tak wczesnego bólu, przynajmniej pierwszy raz nie miałam, na pewno nie 5 dni przed

A no tak sądziłam. Ale co do biegunki w ciąży to bym nie przesadzała, ja nie mogłam czasem dojść do siebie po wizycie w wc

Ale co czy można stosować po seksie? Testy ciążowe? To jakichś nie można?

Ja dziś miałam wolny dzień i spędziłam go

---------- Dopisano o 20:56 ---------- Poprzedni post napisano o 20:54 ----------

Spędziłam go z córcią, byłyśmy u moich rodziców, babcia już jest w domu po tym szpitalu, wyleczyło się zapalenie płuc, ale stan ogólny bez zmian, lekarz otwarcie przyznał, że teraz chodzi o to, żeby tylko zapewnić jej godną śmierć.

"Zenek, co ty jakiś nie w sosie jesteś? Może zjadłbyś jakichś pierożków babcinych?"
geosmina jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-12-04, 23:46   #3890
monika0185
Zakorzenienie

Witajcie cały czas Was podczytuje i trzymam kciuki za kolejne dwie kreseczki my jeszcze m-c i żegnamy się z gumkami

Wysłane z mojego SM-G360F przy użyciu Tapatalka

---------- Dopisano o 23:46 ---------- Poprzedni post napisano o 23:36 ----------

Cytat:

U mnie dziś też bez szału, pobolewa mnie cały czas podbrzusze, trochę jak na okres, ale z kolei jak robię siku, to cały czas czuję pęcherz, więc nie wiem czym ten ból jest spowodowany...
Wczoraj miałam to samo plamienie co przedwczoraj, tylko juz przez większość dnia po trochę. Taki krwisty śluz, ale w takim brudnym kolorze, nie jak żywa krew:-/
Coś czuję, że @ się zbliża, podejrzewam, że wiesiołek coś nakręcił mi w cyklu, prolaktyna to chyba jednak nie jest... Ale żeby tak cykl mi się skrócił, z przeszło 30 dni, czasem nawet 36 na 22, czy 25?? Możliwe jest w ogóle coś takiego?

No właśnie też wyczuwam zmianę cyklu i chyba to przez wiesiołka. Zwykle moje cykle to ok 36 dni. A tutaj w 10 dniu cyklu mocny ból lewego jajnika, dwa dni pozniej zauważyłam sluz ale taka galaretka rozowa,troszkę plamienia, trochę śluzu plodnego. Przepraszam za opisy ale inaczej tego opisac nie umiem. Zakładając, ze @przyjedzie ok 14 od owulacji to mój cykl wyniesie 26-28 dni! Jeżeli oczywiście ten różowy sluz oznacza olwulacje, chyba, ze się mylę? Obserwuję swój organizm i bywa zaskakujący przyznam

monika0185 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-12-05, 00:32   #3891
__malaMi__
Zadomowienie

Cytat:

a może próbuj robić testy owu 2 razy dziennie? u mnie druga ciemna kreska wyszła w jeden dzień, a dzien przed i po były słabsze
__malaMi__ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-12-05, 00:40   #3892
VelaLuca
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez monika0185 Pokaż wiadomość
Witajcie cały czas Was podczytuje i trzymam kciuki za kolejne dwie kreseczki my jeszcze m-c i żegnamy się z gumkami

---------- Dopisano o 23:46 ---------- Poprzedni post napisano o 23:36 ----------

No właśnie też wyczuwam zmianę cyklu i chyba to przez wiesiołka. Zwykle moje cykle to ok 36 dni. A tutaj w 10 dniu cyklu mocny ból lewego jajnika, dwa dni pozniej zauważyłam sluz ale taka galaretka rozowa,troszkę plamienia, trochę śluzu plodnego. Przepraszam za opisy ale inaczej tego opisac nie umiem. Zakładając, ze @przyjedzie ok 14 od owulacji to mój cykl wyniesie 26-28 dni! Jeżeli oczywiście ten różowy sluz oznacza olwulacje, chyba, ze się mylę? Obserwuję swój organizm i bywa zaskakujący przyznam

Dokładnie miałam taki różowy śluz zaraz przed owulacją. Dobry znak Ale faktycznie dość szybko. Może ten olej z wiesiołka ma takie działanie

Ja dziś zgrzeszyłam...przyjechała na weekend siostra i opędzlowałyśmy całą butelkę wina. Boże wybacz Ale tak jestem zestresowana tymi potencjalnymi bliźniakami, że musiałam wyluzować.
Dzisiaj przyszło mi 5 testów PINK 3 płytkowe, 2 strumieniowe - tak mnie korci, żeby je zrobić, ale dzielnie trwam do tego 9
Stary 2015-12-05, 07:33   #3893
Fantasmagori
Zakorzenienie

A ja wczoraj i dzisiaj mam znaczny spadek temperatury, choć to za wcześnie na @. Oczywiście wkręcam sobie że to spadek implantacyjny

Znów mnie czeka weekend szkoła od rana + popołudniówki w pracy ale daję radę

Fantasmagori jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-12-05, 07:47   #3894
Panna Izabela
Zakorzenienie

Cytat:
No dziwne, też chcę iść do lekarza, ale nie mam grafiku na przyszły tydzień i nawet nie wiem, kiedy będę pracować :-/ cały czas czuję brzuch, nie boli co prawda, ale jest taki wywalony jakby nie wiadomo co się tam działo:-/

Ale co czy można stosować po seksie? Testy ciążowe? To jakichś nie można?

Ja dziś miałam wolny dzień i spędziłam go

---------- Dopisano o 20:56 ---------- Poprzedni post napisano o 20:54 ----------

Spędziłam go z córcią, byłyśmy u moich rodziców, babcia już jest w domu po tym szpitalu, wyleczyło się zapalenie płuc, ale stan ogólny bez zmian, lekarz otwarcie przyznał, że teraz chodzi o to, żeby tylko zapewnić jej godną śmierć.

Owulacyjne.

Przykro z powodu babci, wierz mi, że doskonale wiem jak to jest...
Cytat:
Napisane przez monika0185 Pokaż wiadomość

A czemu jeszcze miesiąc a nie już?
Cytat:
a może próbuj robić testy owu 2 razy dziennie? u mnie druga ciemna kreska wyszła w jeden dzień, a dzien przed i po były słabsze
Tzn kiedy? Robię ok 18.00, to jeden robić wcześniej? Czytałam, że wcześniej niż 17 nie ma sensu i żeby nie pić 2godz przed i do tego się stosowałam

Dziewczyny przyszły mi wyniki tsh, ponowne. I tutaj też mam o wiele za niskie (z pamięci podam wynik 0,093) czyli jednak jest coś nie tak. Podobno tarczyca lubi wariować po porodzie, a na stronie o endokrynologii o ile się nie mylę lekarza specjalisty przeczytałam, że może być skutkiem różnych chorób (no a ja mam przecież podejrzenie choroby) u żeby w takim wypadku nie leczyć tarczycy tylko samą chorobę, bo można sobie zaszkodzić. No i w normie mam ft3 i ft4... Powinnam zrobić jeszcze usg, ale stąd mam wszędzie daleko i już mam dość lekarzy Co myślicie o takim wyniku? I czy dla starań i ciąży gorsza nadczynność czy niedoczynność?

---------- Dopisano o 07:47 ---------- Poprzedni post napisano o 07:43 ----------

I proszę o zapisanie mnie do testów na 19.12. A co mi tam, testów ciążowych trochę mam, to spróbuję

ŻONA od 30.08.2014

ZARĘCZENI 28.11.2012
RAZEM 17.09.2010
Stary 2015-12-05, 10:12   #3895
monika0185
Zakorzenienie

Cytat:
A czemu jeszcze miesiąc a nie już?
Do stycznia powinnam mieć już wszystkie zęby naprawione i dlatego. Został mi jeden nieplanowany - ponowne kanałowe, usunięcie narzędzia, które mi zostawił poprzedni dentysta. I może się okazać, ze będę musiala mieć chirurgiczne usunięcie wierzchołka korzenia. Oby nie! Więc wolimy zacząć się starać po tych przyjemnosciach
Tak czytam o Waszych badaniach tarczycy i chyba też się wybiorę. Ostatni raz robiłam w 2014.

---------- Dopisano o 10:12 ---------- Poprzedni post napisano o 10:09 ----------

Cytat:
Dokładnie miałam taki różowy śluz zaraz przed owulacją. Dobry znak Ale faktycznie dość szybko. Może ten olej z wiesiołka ma takie działanie

Ja dziś zgrzeszyłam...przyjechała na weekend siostra i opędzlowałyśmy całą butelkę wina. Boże wybacz liz: Ale tak jestem zestresowana tymi potencjalnymi bliźniakami, że musiałam wyluzować.
Dzisiaj przyszło mi 5 testów PINK 3 płytkowe, 2 strumieniowe - tak mnie korci, żeby je zrobić, ale dzielnie trwam do tego 9
Mam nadzieję, że wiesiolek będzie miał dobre działanie i będzie mieszał ale na plus

monika0185 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-12-05, 10:29   #3896
Ewula88
Wtajemniczenie

Cytat:
A ja wczoraj i dzisiaj mam znaczny spadek temperatury, choć to za wcześnie na @. Oczywiście wkręcam sobie że to spadek implantacyjny

Znów mnie czeka weekend szkoła od rana + popołudniówki w pracy ale daję radę

Fanta pokaz wykres

---------- Dopisano o 10:29 ---------- Poprzedni post napisano o 10:26 ----------

Cytat:

Ja dziś zgrzeszyłam...przyjechała na weekend siostra i opędzlowałyśmy całą butelkę wina. Boże wybacz Ale tak jestem zestresowana tymi potencjalnymi bliźniakami, że musiałam wyluzować.

Ja tez grzeszylam ostatnio z alkoholem :P ale to po wizycie od gina, trochę mnie załamał i musiałam sobie nastrój poprawić w końcu marne szanse mam w tym cyklu
Stary 2015-12-05, 11:30   #3897
ttuska
Rozeznanie

dziewczyny prosze o pomoc
jestem obecnie w 18 dc [cykle 28-29 dni] a w 21 dc idę na chirurgiczne usunięcie zęba - czy znieczulenie może wpłynąć na ew. ciążę? nie chce przekładać tej wizyty, bo chciałabym to już mieć za sobą, ale teraz trochę zaczynam się obawiać. Myślałam o tym żeby w 20dc zrobić test, ale podejrzewam, że to trochę za wcześniej..
ttuska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-12-05, 11:34   #3898
BajaderkowaBaba
Zakorzenienie

GG do BajaderkowaBaba

Hej staraczki! Bardzo gratuluje zaciążonym )
My jesteśmy na początku remontu, nie mam totalnie siły. Mogłabym ciągle spać. Zrobiłam badania. Mam Hashimoto, przeciwciała wyszły dodatnie, ale TSH na euthyroxie 1 więc się ciesze, bo mała dawka wystarczyła.
Poza tym @ spodziewana na 08.12. Zrobiłam dzisiaj test, ale negativ. Także na nic znów nie licze. Jest mi przykro, tym bardziej, że koleżanka z pracy zaszła w ciążę i opowiada jak to robi wszystko by poronic, bo rzekomo nie chce tego "bachora".

---------- Dopisano o 11:34 ---------- Poprzedni post napisano o 11:33 ----------

Cytat:
Napisane przez Ewula88 Pokaż wiadomość
Fanta pokaz wykres

---------- Dopisano o 10:29 ---------- Poprzedni post napisano o 10:26 ----------

Ja tez grzeszylam ostatnio z alkoholem ale to po wizycie od gina, trochę mnie załamał i musiałam sobie nastrój poprawić w końcu marne szanse mam w tym cyklu
Ja mam dzisiaj ochotę zgrzeszyc :-/ tyje ostatnio, ale też żre ciągle.
BajaderkowaBaba jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-12-05, 13:03   #3899
Fantasmagori
Zakorzenienie

Laski mam pozytywny test owulacyjny! Owu musiała się opóźnić bo i śluz mam rozciągliwy Biorę się za TŻ bo na 14 do pracy A tamten spadek to sama nie wiem co to było Ale w każdym razie owu jest teraz

Ewula proszę bardzo http://ovufriend.pl/graph/be7449c4e6...0d22e2e07f7f4b

---------- Dopisano o 13:03 ---------- Poprzedni post napisano o 12:46 ----------

Cytat:
Napisane przez BajaderkowaBaba Pokaż wiadomość
Jest mi przykro, tym bardziej, że koleżanka z pracy zaszła w ciążę i opowiada jak to robi wszystko by poronic, bo rzekomo nie chce tego "bachora".

no nie... ja rozumiem że można nie chcieć mieć dzieci i nie być szczęśliwym z powodu ciąży ale to przesada

Edytowane przez Fantasmagori
Czas edycji: 2015-12-05 o 12:49
Fantasmagori jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-12-05, 13:20   #3900
Ewula88
Wtajemniczenie

Cytat:
Laski mam pozytywny test owulacyjny! Owu musiała się opóźnić bo i śluz mam rozciągliwy Biorę się za TŻ bo na 14 do pracy A tamten spadek to sama nie wiem co to było Ale w każdym razie owu jest teraz

Ewula proszę bardzo http://ovufriend.pl/graph/be7449c4e6...0d22e2e07f7f4b

---------- Dopisano o 13:03 ---------- Poprzedni post napisano o 12:46 ----------

no nie... ja rozumiem że można nie chcieć mieć dzieci i nie być szczęśliwym z powodu ciąży ale to przesada
dziękuję kurde myślałam, że jesteśmy w podobnej fazie cykly ale u mnie już po owulce, kupiłam test pepino i mam zamiar testować już jutro
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości