![]() |
#4381 |
Rozeznanie
|
Dot.: Planowanie ciąży cz. 2
Midusia86
Nic nowego mi nie powiedział. Nie dał żadnych zaleceń bo stwierdził że wyniki któremam są bardzo dobre i dużo dość dużo zrobionych. Powiedział mi ze zdrowa kobieta o ciążę się stara 2 lata niby jest taka średnia. I proponuje poczekać do późnej wiosny z inseminacja. Jeśli chodzi o NFZ to nawet na nich nie polegam, wszystkie badania robimy na własną kieszeń. Trzymam za ciebie mocno kciuki żebyś miała najwspanialszy prezent na świecie 😍😘❤ |
![]() ![]() |
![]() |
#4382 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Trzeba było zacząć rok przed ślubem, akurat bym teraz wyrabiała ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4383 |
Zakorzenienie
|
Planowanie ciąży cz. 2
Puffa, ja osobiście pierwszy raz słyszę o tych 2 latach. Najcześciej spotyka sie opinie, ze po roku nieudanych starań powinna sie juz zaświecić pomarańczowa lampka, u kobiet po 35 juz nawet po pół roku.
Może mi tym bardziej cieżko w to uwierzyć, bo wszyscy wokół mnie dzisiaj sie decydują, a jutro juz są w ciazy ;( człowiek wtedy tym bardziej załamuje sie nad swoją sytuacja ![]()
#4384 |
Rozeznanie
|
Ja osobiście też pierwszy raz o tych dwóch latach słyszałam ale nawet troszkę się pocieszyłam bo staram się 20 cykli.
Ja potrafię się popłakac jak dowiem się ze jakaś moja znajoma jest w ciąży ale tak dyskretnie po spotkaniu w swoim pokoju. Ja też żałuję że nie zaczęłam starać się wcześniej, ale nie ma co zapamiętywać. Ps. Niedawno świętowałam 3 rocznicę ślubu ❤ |
![]() ![]() |
![]() |
#4385 |
Zakorzenienie
|
Nam we wrześniu pyknely 4 lata. U nas z rodzin wie o naszych staraniach tylko moja siostra. Od roku skończyły sie przygadywaniu na temat powiększenia rodziny ze strony rodziców czy wujków.
Nigdy nie chcieliśmy specjalnie wtajemniczać w nasze sprawy. Paru znajomych tylko wie.
#4386 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4387 |
Rozeznanie
|
A u mnie wszyscy wiedzą że się staramy. Pytań już nie ma. Na początku też nie chcieliśmy nikogo wtajemniczac ale jakoś tak wyszło. To ma swoje plusy i minusy. Jak mam mega doła to nawet teściowa mnie wspiera. Ale są też minusy ale nie będę o tym pisać bo same wiecie.
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#4388 |
Zadomowienie
|
Od potencjalnego zapłodnienia minęło 5-6 dni, nie miałam żadnego plamienia implantacyjnego, ale od wczoraj wieczora muli mnie brzuch na dole jak na okres, tylko, że do okresu jeszcze co najmniej tydzień i nigdy tak wcześnie nie zaczynał boleć. Macie jakieś pomysły? Na pewno to nie są jelita, to inny ból. Temperatura spadła o dwie kreski, ale nadal jest znacznie powyżej linii z fazy przed owulacją.
|
![]() ![]() |
![]() |
#4389 |
Zakorzenienie
|
U nas wie cała najbliższa rodzina. Wielokrotnie okazali nam duże wsparcie w tej kwestii, dzięki czemu łatwiej było znosić porażki
![]() Wysłane z mojego HTC Desire 620 przy użyciu Tapatalka
#4390 |
Rozeznanie
|
Samarinda trzymam kciuki by to była ciąża , naprawdę bardzo mocno lecz nie nastawiaj się,nie myśl o tym co będzie. Po prostu odpuść i zrelaksuj się 😊
|
![]() ![]() |
![]() |
#4391 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#4392 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
U nas to tak troche samo wyszło. Zaraz po ślubie rodzice tak nieśmiało namawiali, a my wtedy zupełnie nie chcieliśmy na tym sie skupiać. Zbuntowaliśmy sie i oni przestali o tym gadać. Wiec jak juz pozniej nie wychodziło tym bardziej cieżko nam było na nowo poruszać ten temat w rodzinie. Ostatnio powiedzieliby o t mojej siostrze i na tym raczej skończymy. Nie wiem, jak poradzimy sobie, jezeli sie dowiemy, ze w ogóle nie możemy mieć dzieci ![]()
![]() |
#4393 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4394 |
Zakorzenienie
|
Mnie to doprowadza do furii, że nie dość że samym nam jest bardzo ciężko z tym wszystkim, to jeszcze ciągle gdzieś z tyłu głowy dodatkowo jest ta myśl, co odpowiemy jak ktoś zapyta, zwłaszcza osoba że tak powiem "problematyczna". To powinna być sprawa osób starających się i ewentualnie tych, które sami zainteresowani chcą poinformować
![]()
![]() |
#4395 |
Raczkowanie
|
Hej dziewczyny.
Ja wraz z moim TŻ staramy się o dzidziusia już ponad pół roku. Od 4 lat mam stwierdzoną niedoczynność tarczycy, jednak była ona już kilka lat wcześniej, gdyż wszyscy twierdzili że dojrzewam i nie należy nic z moim stanem robić (ciągle spałam, tyłam). Teraz biorę Euthyrox N75 i terczyca jest unormowana. Jednak w maju pojawił się kolejny problem - hiperprolaktylemia. Byłam nerwowa, okres przychodził jak chciał, puchłam o 5 kg przed okresem. Wynik na poziomie 37. Od ginekologa dostałam Bromergon 2.5 całą tabletkę. Pomógł. 3 m-ce później robiłam badania i wyszło 9. Leczenie zostało utrzymane. Jednak teraz na badaniach wyszło znowu 24 ![]() Dodam, że mam 22 lata a TŻ 24. |
![]() ![]() |
![]() |
#4396 |
Zakorzenienie
|
Nova, witamy
![]()
#4397 |
Raczkowanie
|
Byłam u gin-endo u siebie w miejscowości. Teraz ze względu na studia no i plany życiowe przeniosłam się do Krakowa.
Mój TŻ wygania mnie jutro do lekarza, gdyż jak stwierdził " nienormalne jest tak puchnąć jak ja w tym miesiącu". Do piersi nie mogę się dotknąć od tygodnia, od 3 mnie bolą i są spuchnięte. Już myślałam, że to ciąża, ale beta <0,1 , testy ciążowe też negatywne ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4398 |
Zakorzenienie
|
Nova, nie myślałaś, żeby pójść do innego lekarza i to skonsultować? Nie badałas nic innego poza TSH i prolaktyna? Ja osobiście bardzo cenie swoją endo, ale ona pracuje w Luxmedzie akurat...
#4399 |
Raczkowanie
|
Miałam robiony komplet badań:
TSH, FT4 - obecnie wyniki w normie. Prolaktyna - za wysoko FSH, LH, Estradiol, Progesteron - w normie INR,APTT - w normie ALAT,AspAT - W normie Testosteron - w normie Morfologia - w normie To miałam robione w ciągu ostatniego pół roku. Prolaktyna 3-krotnie jak pisałam wyżej, TSH i FT4 kontrolnie co 3 m-ce. Jutro idę do endo-gin, zobaczymy co on mi powie. |
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#4400 |
Zakorzenienie
|
Moje TSH 13.37
![]() ![]() ![]() ![]() Co więcej u mnie była luteina od 16 do 26dc która powinna na to wpłynąc, teraz kolejna dawka luteiny, tym razem setka dopochwowo ![]() ![]()
![]() |
#4401 |
Raczkowanie
|
Witaj sreberko
![]() Mnie też raz tak skoczyło tsh - ale to na początku leczenia. teraz od roku mam Euthyrox 75 i jakoś się trzymam, chociaż ostatnio wynik podskoczył z 0,9 na 2,020. Zobaczymy co mi lekarz jutro powie. |
![]() ![]() |
![]() |
#4402 |
Wtajemniczenie
|
Nie wiem czy mnie pamiętacie, pisałam tu parę tygodni temu... Ostatnio miałam okazję cieszyć się ciążą parę dni, objawy ewidentnie na to wskazywały w dodatku hcg potwierdziło ciążę, niestety 2 dni potem objawy nagle ustapiły. Wykonałam ponownie badanie i poziom spadł do 1 - to była ciąża biochemiczna
![]() Dziewczyny czy miałyście kiedyś podobną sytuację? Po ilu cyklach udało Wam się zajść ponownie w prawidłową ciążę? |
![]() ![]() |
![]() |
#4403 |
Raczkowanie
|
Ahoy podobno bardzo wiele kobiet bylo/jest/bedzie w ciąży biochemicznej i o tym nie wie bo nawet nie zdąży zrobić testu...
![]() Dlugo mnie nie bylo, mialam mlyn w pracy, teraz jest spokojnie do kolejnego tygodnia. W miedzyczasie bylam u lekarza (27dc - mam 32-dniowe). Poza nadzerka jestem zupełnie zdrowa, kazał przyjść za miesiąc na cytologię, o ciąży nic nie wspomniał :P niestety :P Teraz oczywiście przez ten caly stres spóźnia mi sie @ juz dwa dni... Mam nadzieje ze chociaz w styczniu test zrobi nam mila niespodziankę na urodziny męża ![]() Pozdrowienia dla wszystkich starających sie, caly czas trzymam kciuki za dobre wyniki badan... |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4404 |
Raczkowanie
|
Mam pytanie do dziewczyn które stosowały "dupka", ponieważ moje cykle trwają średnio ok 65 dni, dostałam 1x1 dziennie przez 10 dni następnie odstawienie i do 3 dni miał się pojawić @, tym czasem mija 6 dzień i nic na to nie wskazuje, na początku miałam lekkie bóle w podbrzuszu ale minęły. Zastanawiam się czy dzwonić i męczyć moją gin, czy po prostu cierpliwie czekać...
|
![]() ![]() |
![]() |
#4405 |
Zadomowienie
|
Jestem po ovu, a mimo tego jajniki mnie bolą od 3 dni. Dwa dni były najgorsze, dzisiaj już lepiej, ale pobolewa. Zastanawiam się, czy to nie.......
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4406 |
Wtajemniczenie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4407 |
Zadomowienie
|
26dc (cykle średnio 30-32 dni), jak ta durna zrobiłam wczoraj rano test, negatywny oczywiście. Objawy mam okresowe: niesamowity ból piersi, ogólne nabrzmienie. Jedyne, co jest inaczej, to dużo mniejszy apetyt. Zobaczymy - jak wyjdzie, to wyjdzie, a jak nie, to odchodzę z pracy
![]() |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4408 |
Zadomowienie
|
Oj bardzo bym chciała.
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4409 |
Raczkowanie
|
A u mnie dalej @ brak :| bralam tylko Albothyl na nadzerke a to nie powinno miec plywu. Dzis 35dc, wczoraj - wieczorem - test negatywny (dla upewnienia sie) i nie wiem co robic :| jeszcze mi tego brakowało...
|
![]() ![]() |
![]() |
#4410 |
Zadomowienie
|
zrób betę
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:45.