Mamusie Kwietniowe 2015! cz. 10 - Strona 116 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-12-05, 17:21   #3451
gossip_girl21
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie Kwietniowe 2015! cz. 10

Cytat:
Napisane przez blackberry89 Pokaż wiadomość
Co jest gossip?
A bo młoda dziś ma dzień marudy,
Musiałam makaron ugotować ta jojczala to ja wzięłam na ręce posadzilam na blacie i trzymałam, druga ręka chciałam z szafki obok wyjąć makaron, pociagnelam jakaś torebke z tym makaronem wpadło to do gotującej wody, większość wrzątku wzięłam na siebie ale kilka kropel spadło na córcie....
Nie płakała dużo zaraz ją uspokoilam trzy czerwone kropki , ale ja się tak roztrzesłam że szkoda gadać....Bogu dzięki ze tylko tyle się stało...

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Nasz skarb 26.04.2015
gossip_girl21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-12-05, 17:28   #3452
blackberry89
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez gossip_girl21 Pokaż wiadomość
Musiałam makaron ugotować ta jojczala to ja wzięłam na ręce posadzilam na blacie i trzymałam, druga ręka chciałam z szafki obok wyjąć makaron, pociagnelam jakaś torebke z tym makaronem wpadło to do gotującej wody, większość wrzątku wzięłam na siebie ale kilka kropel spadło na córcie....
Nie płakała dużo zaraz ją uspokoilam trzy czerwone kropki , ale ja się tak roztrzesłam że szkoda gadać....Bogu dzięki ze tylko tyle się stało...
Przykro mi. Takie wypadki sie zdarzaja niestety a tz nie ma zeby pomoc?
Pewnie bardziej sie wystraszyla niz ja bolalo.
Ja kiedys jadlam maron z pawlem na kolanach i spadl mu na glowe na szczescie juz letni byl. Takie jedne spaghetti mu zwisalo z ucha :p
Pawcio 13.04.2015
blackberry89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-12-05, 17:45   #3453
Pavlinecka_21
Zakorzenienie

Zuzia mi dzis zaczela pełzać do przodu nie wiem, czy nadrobię, z Majki sie śmiałam i za karę mam całe spodnie w masie z ziemniaków ale za to czysta kuchnie ;p

---------- Dopisano o 18:35 ---------- Poprzedni post napisano o 18:33 ----------

Cytat:

Ojej, rozumiem, ze sie zdenerwowałaś... Ja dzis kurze ścierałam z Zuzka pod pacha ;> i kiedyś sos ni na nia nakapal tez dosyć gorący, jak jadłam z nia na kolanach. Takie rzeczy sie zdarzają niestety, chyba, ze ktoś chce gotować albo jesc przy akompaniamencie wycia ;> nie martw sie, dobrze, ze nic poważnego sie niw stało

---------- Dopisano o 18:40 ---------- Poprzedni post napisano o 18:35 ----------

Gosiak!! Sto lat!!! Wszystkiego najlepszego, spełnienia marzeń i samych przespanych nocek! ;*

---------- Dopisano o 18:45 ---------- Poprzedni post napisano o 18:40 ----------

Cytat:
Napisane przez gosiak0512 Pokaż wiadomość
Tak pol nocy 100 lat mi spiewala a mama miala juz dawno fb ale nie korzystala, wkrecila sie jakies 2 miesiace temu i siedzi na necie cale noce :/

A Tz dobry jest.. bez komentarza

Nie zadzwoni. Pewne to. Kufa jak tak mozna? Jesze we wpisie wnuki pozdrawia... no w glowie mi sie to nie miesci..

Mala na drzemce a ja leze z nia. Koncowka prasowania mi zostala ale to jak mala wstanie. Maz wrocil zjadl i pojechal dywany oddac, jak wroci to auto bedzie konczyl bo w poniedzialek chce oddac..

Współczuje ;/// e- matka ;>
Pavlinecka_21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-12-05, 18:19   #3454
Majka232
Zakorzenienie

Cytat:
No matka doprowadzila dziecko do tego, więc za mądrą nie jest....
Jak dziecko jest non stop głodne i patrzac głęboko w oczy prosi seby dac mu jeść to też nie łatwo
odmawiać. Chyba że pakuje slodycze czy hamburgery wtedy to głupia

Cytat:
Napisane przez nancy822 Pokaż wiadomość
Ja na szybko tylko napisze jak po lekarzu. Katar prawdopodobnie przez ten refluks bo na pewno nie bakteryjny czy grzybiczy. Uszy i gardło ma czyste. Mamy podawać zyrtec i jakieś inne krople do nosa i przede wszystkim musimy się umówić do gastrologa. A najlepsze, że pierwszy lek który przepisała pediatra nie nadaje się do nosa...
Jakie to krople? Refluks zaleczycie i będzie dobrze

Cytat:
Napisane przez AgnieszkAA100 Pokaż wiadomość
haha uśmiałam się z pierwszego zdania
My nie mamy ząbków

---------- Dopisano o 14:02 ---------- Poprzedni post napisano o 14:00 ----------

No to mama ogarnij się i buduj klocki )
Kaszkę kupiłaś w rossmanie;-)? A na noc jaką kaszkę mogłabym dawać, obojętne to jest?;-)

---------- Dopisano o 14:09 ---------- Poprzedni post napisano o 14:02 ----------

Brawo dla pediatry
Ważne że już dobrą drogą będziecie szli! ;-)

W sklepie ze zdrową żywnością. Wzięłam tez nominal jaglano kukurydziana błyskawiczna. Obojętnie jaką podasz na noc

Cytat:
Napisane przez violka848 Pokaż wiadomość
Goczek córki nocnie podobne, bo w dzień to Twoja pogodna, a moja tylko na rękach pogodna- masakra..
Wogole dziś jakaś wkurzona jestem, nic mi się niechce, a jeszcze zaraz jakos ma teściowa wpaść, potem teść się zapowiedział. Nie lubię odwiedzin w sobotę Ada obiadku znowu jeść niechce, jeszcze raz potem spróbuje. Kaszki z 90 g z nerwem zjadła.

Masz dzis zly dzień. Jutro będzie lepszy. Mikołaj przyjdzie

Cytat:
Napisane przez Hanka20 Pokaż wiadomość
MAJKA pytałaś jak dziś Filipek - nie kaszle i nie ma kataru. Myślę że to jednak refluks może być. Idę w następnym tygodniu do pediatry z nim.

Może apetyt Filipka taki słaby przez refluks?

Cytat:
Napisane przez MaŁa_Sylwia Pokaż wiadomość
Krem oilatum. Jedynie. Co 3-4 całe ciało nawilzam. Kupilam z biodermy balsam do skóry atopowej ten co mi MAJKA dała kupony i po nim była masakra. Albo po żelu z La roche. Więc ja tylko i wyłącznie emolienty polecam

---------- Dopisano o 15:24 ---------- Poprzedni post napisano o 15:20 ----------

To takie maleństwo że może jeszcze nie potrafi sobie z piersią poradzić albo ilością mleka jakie wypływa.

---------- Dopisano o 15:33 ---------- Poprzedni post napisano o 15:24 ----------

Nie mam pytań :/

Pisalas że jesteś zadowolona z balsamu. Juz nie działa?

[1=71253839b04673f7804766e 160d807ea33c37805_6578f48 49ccb9;53702564]No te czopki to nie codziennie, ale tez uwazam,ze przesadza z tym gadaniem o podawaniu. On sie naczytal,ze paracetamol nie jest szkodliwy i że przeciez nawet w ciazy mozna brac. No ale przegina! Wiesz jak to faceci...po najmniejszej lini oporu,byle skutecznie 😣 A ja to po tej nocy mej cudnej to mam dzis humor jak wampir, potrojnego pmsa. I w sumie postanowilam po poranku leżeć i pachniec, coby sie dopasowac do zarzutow 😆. i tz dzis ogarnia, pranie robi, sprząta itp.raczylam przyprawic rybe no i małą pokarmic zupą.ale nie zjadla. za to wsunela w kawalkach pol ziemniaka od TZta (!)

GOSSIP, lapy Amelce związ 😀 a serio,to zabawka do łapek nie pomaga? Moja sie też przekreca przy zmianie pieluchy ale,odpukac! jeszcze lap tam nie wsadza.

---------- Dopisano o 15:55 ---------- Poprzedni post napisano o 15:53 ----------

Jaki to lek,cosie nie nadaje?[/QUOTE]

Moj tez czesto dka starszego ibum chce dać np jak ma gorączkę i znów rośnie to czesciej niż w ulotce

Cytat:
ciasto to sernik znika migiem mama nowoczesna powiadasz? To nie wiem po co ja kartki kupilam swiateczne jak moge jej clip arta z choinka w mesengerze wkleic..

z la roche mialam zel i krem z lini 'shurgras' fajna skora po tym, ale tez kolezanka polecila 'a derma hekso mega' do mycia w takiej piance z dozownikiem i tez na azs fajne.
A mama utwierdza mnie w przekonaniu ze na swieta sie nigdzie nie musze wybierac.. odp.ier.do.lim wigilie na czacie..

moja tez obiecywala! Uj z tego mialam! Z dzieckiem pod pacha do roboty jezdzilam..

To jak sluch prawidlowy to ja bym sie nie martwila. Chlopcy maja ciezka mowe. Mateo mowil baba mama tata i nic wiecej dlugi czas, mial 3.5 roku jak zaczal gadac ale wtedy to juz pelnymi zdaniami.. i tak mu zostalo ze mu sie teraz buzia nie zamyka :P

Rozbawiłas mnie z wigilia

Cytat:
MADELINEM tak muszą min 2 tyg w puszkach swoje odlezec. ja potem z bialek które zostają robie lukier z cukrem pudrem.

GOSIAK to mnie pocieszylas

Julo malo gqda. Szymo poNo zaczął mówić. Do 3 lat nie mowil wiele a terqz i juz od dawna buzia mu się nie zamyka

Cytat:

Oj. Dobrze że nic poważnego się nie stało

Cytat:
Ja kiedys jadlam maron z pawlem na kolanach i spadl mu na glowe na szczescie juz letni byl. Takie jedne spaghetti mu zwisalo z ucha :p

Nawijalas mu makaron na uszy :P

Cytat:
Napisane przez Pavlinecka_21 Pokaż wiadomość
Zuzia mi dzis zaczela pełzać do przodu nie wiem, czy nadrobię, z Majki sie śmiałam i za karę mam całe spodnie w masie z ziemniaków ale za to czysta kuchnie ;p

---------- Dopisano o 18:35 ---------- Poprzedni post napisano o 18:33 ----------

Ojej, rozumiem, ze sie zdenerwowałaś... Ja dzis kurze ścierałam z Zuzka pod pacha ;> i kiedyś sos ni na nia nakapal tez dosyć gorący, jak jadłam z nia na kolanach. Takie rzeczy sie zdarzają niestety, chyba, ze ktoś chce gotować albo jesc przy akompaniamencie wycia ;> nie martw sie, dobrze, ze nic poważnego sie niw stało

---------- Dopisano o 18:40 ---------- Poprzedni post napisano o 18:35 ----------

Gosiak!! Sto lat!!! Wszystkiego najlepszego, spełnienia marzeń i samych przespanych nocek! ;*

---------- Dopisano o 18:45 ---------- Poprzedni post napisano o 18:40 ----------

Współczuje ;/// e- matka ;>
Karma!? :P

---------- Dopisano o 19:15 ---------- Poprzedni post napisano o 19:07 ----------

My po imprezie. Kij z tym ze to kinder bal i trwal niecałe 3 godziny ale wyszłam z domu. Definicja imprezy mi sie zmieniła haha
Jutro kino ze starszym hurra

---------- Dopisano o 19:19 ---------- Poprzedni post napisano o 19:15 ----------

Tz położył Julka nq drzenke i pospal 1.5godz. Wstal 17.50. Dziś pozniej kąpiel

Edytowane przez Majka232
Czas edycji: 2015-12-05 o 18:17
Majka232 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-12-05, 18:42   #3455
blackberry89
Zakorzenienie

U nas tez o 18 pobudka. Ale pawel chodzi spac o 21 - wtedy do 7 pospi chociaz.
Pawcio 13.04.2015
Stary 2015-12-05, 18:52   #3456
Hanka20
Zakorzenienie

Cytat:

[/COLOR]Dorwalam mogen davida w koncu. Spoko nawet - ale wole carlo rossi slodkie czerwone.
Ja tam mogłabym co weekend pić mogena! Kiedy w końcu będę mogła? Buuuu

Cytat:
Rozumiem ze się wystraszylas tak samo bym zareagowała. Dobrze ze nic poważnego się nie stało.

MAJKA możliwe, choć mleczko zawsze chętnie pije.

My się karmimy po kąpieli. Kurcze obym dziś nie musiała tyle razy wstawać bo nie wyrobię.

Tz był na ostatniej nocce w starej pracy. W przyszłym tyg doniesie wszystkie papiery do nowej i zaczyna. Oby było mu tam lepiej.

Nasz Filipek jest z nami od 19.04
Hanka20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-12-05, 18:53   #3457
FlightlessBird
Zakorzenienie

Cytat:

Nic nie mówi. Nawet da ani ma ani ba. No nic. Tylko sobie pokrzykuje. Trochę mnie to martwi juz
Kochana nie martw się Tatiana dopiero od ok tygodnia mówi tylko babababa - póki co nic więcej niektóre dzieciaki później gaworzą

Cytat:
ojej dobrze, że nic się nie stało bidna, pewnie się przestraszyła

hej
nadrobiłam ostatnie 3 strony
ściany w sypialni gotowe. Jutro przenoszenie/skręcanie mebli i układanie wszystkiego.
Liczę, że jutro skończymy też metamorfozę pokoju Tatiany
teraz popijam Somersby, TŻ pierwsz raz kupił mi tego z kwiatem bzu i limonką pyszny

FlightlessBird jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2015-12-05, 18:54   #3458
blackberry89
Zakorzenienie

Cytat:
Ja tam mogłabym co weekend pić mogena! Kiedy w końcu będę mogła? Buuuu

Rozumiem ze się wystraszylas tak samo bym zareagowała. Dobrze ze nic poważnego się nie stało.

MAJKA możliwe, choć mleczko zawsze chętnie pije.

My się karmimy po kąpieli. Kurcze obym dziś nie musiała tyle razy wstawać bo nie wyrobię.

Tz był na ostatniej nocce w starej pracy. W przyszłym tyg doniesie wszystkie papiery do nowej i zaczyna. Oby było mu tam lepiej.
No oby lepiej bylo tztowi w nowej!
A ktorego mogena wolisz? Concord czy tego z granatem?
Pawcio 13.04.2015
Stary 2015-12-05, 18:58   #3459
Hanka20
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez FlightlessBird Pokaż wiadomość
Kochana nie martw się Tatiana dopiero od ok tygodnia mówi tylko babababa - póki co nic więcej niektóre dzieciaki później gaworzą

ojej dobrze, że nic się nie stało bidna, pewnie się przestraszyła

hej
nadrobiłam ostatnie 3 strony
ściany w sypialni gotowe. Jutro przenoszenie/skręcanie mebli i układanie wszystkiego.
Liczę, że jutro skończymy też metamorfozę pokoju Tatiany
teraz popijam Somersby, TŻ pierwsz raz kupił mi tego z kwiatem bzu i limonką pyszny
Dzięki uff to dobrze bo juz myślałam że wszystkie wizazowe dzieci już mówią mama lub tata.
Czekamy na foty metamorfozy i sypialni

---------- Dopisano o 19:58 ---------- Poprzedni post napisano o 19:56 ----------

Cytat:
No oby lepiej bylo tztowi w nowej!
A ktorego mogena wolisz? Concord czy tego z granatem?
:-*
Concord zdecydowanie. Z granatem jak dla mnie za słodki coś mi w nim nie pasuje

Nasz Filipek jest z nami od 19.04
Hanka20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-12-05, 19:05   #3460
MaŁa_Sylwia
Zakorzenienie

Cytat:
A jeden jest ten krem z oilatum? Jedziemy niedlugo do kauflandu to zajde do apteki i wezme od razu.
sorry ze dopiero teraz, tak jeden

To łaskotanie w brzuchu, którego nigdy się nie zapomni,

przybrało ludzką postać ...
JAŚ

MaŁa_Sylwia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-12-05, 19:18   #3461
Majka232
Zakorzenienie

Cytat:
Dzięki uff to dobrze bo juz myślałam że wszystkie wizazowe dzieci już mówią mama lub tata.
Czekamy na foty metamorfozy i sypialni

---------- Dopisano o 19:58 ---------- Poprzedni post napisano o 19:56 ----------

:-*
Concord zdecydowanie. Z granatem jak dla mnie za słodki coś mi w nim nie pasuje
A dla mnie concord za słodki.
Jest MD w wersji mniej słodkiej?

Z tym mówieniem mama to często nadinterpretacja hehe. Julo kilka razy powiedział ale często mówi diadia tiata czy coś w tym stylu

Edytowane przez Majka232
Czas edycji: 2015-12-05 o 19:19
Majka232 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-12-05, 19:22   #3462
MaŁa_Sylwia
Zakorzenienie

Cytat:
Cytat:
jasiek maczal reke w goracym rosole..

---------- Dopisano o 20:22 ---------- Poprzedni post napisano o 20:19 ----------

Cytat:
Napisane przez Majka232 Pokaż wiadomość

dzialal, skore nawilzal, ale plamy nie znikaly a wrecz sie pogarszalo, wyeliminowalam wszystko, zostal balsam albo plyn do mycia, po odstawieniu jednego i drugiego skora nam wraca do normy, wiec cos jest na rzeczy, tlyko nie wiem ktore, spradze za jakis czas,

JAŚ

Stary 2015-12-05, 19:25   #3463
gosiak0512
Zakorzenienie

Cytat:

---------- Dopisano o 20:22 ---------- Poprzedni post napisano o 20:19 ----------

dzialal, skore nawilzal, ale plamy nie znikaly a wrecz sie pogarszalo, wyeliminowalam wszystko, zostal balsam albo plyn do mycia, po odstawieniu jednego i drugiego skora nam wraca do normy, wiec cos jest na rzeczy, tlyko nie wiem ktore, spradze za jakis czas,
Lyzke dziecku daj to reka nie bedzie jadl :P

Kladziemy dzieciaki i zaczynamy wieczorek

gosiak0512 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-12-05, 19:27   #3464
Pavlinecka_21
Zakorzenienie

Majka - pewnie tak :P Zuz dziś już 19.20 spała, pewnie wstanie o 4... Zamówiłam jej jednak garnuszek, najwyżej nie będę jeść

---------- Dopisano o 20:27 ---------- Poprzedni post napisano o 20:26 ----------

Cytat:

Stary 2015-12-05, 19:30   #3465
Majka232
Zakorzenienie

Cytat:

A w czym teraz kapiesz i czym nawilżasz?

Cytat:

Integracja

Cytat:
Majka - pewnie tak :P Zuz dziś już 19.20 spała, pewnie wstanie o 4... Zamówiłam jej jednak garnuszek, najwyżej nie będę jeść

---------- Dopisano o 20:27 ---------- Poprzedni post napisano o 20:26 ----------

Nie będzie co do garnuszka włożyć

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2015-12-05, 19:32   #3466
siempre
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez nancy822 Pokaż wiadomość
Ja na szybko tylko napisze jak po lekarzu. Katar prawdopodobnie przez ten refluks bo na pewno nie bakteryjny czy grzybiczy. Uszy i gardło ma czyste. Mamy podawać zyrtec i jakieś inne krople do nosa i przede wszystkim musimy się umówić do gastrologa. A najlepsze, że pierwszy lek który przepisała pediatra nie nadaje się do nosa...
O widzisz tak jak u nas, teraz wydaje mi się ze trochę mu przechodzi zobaczymy co dalej
siempre jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-12-05, 19:35   #3467
MaŁa_Sylwia
Zakorzenienie

Cytat:
A w czym teraz kapiesz i czym nawilżasz?

kapiel w emoliencie, oilatum, teraz emulinka, anwilzam oilatum

JAŚ

Stary 2015-12-05, 19:37   #3468
Pavlinecka_21
Zakorzenienie

Cytat:

Nie będzie co do garnuszka włożyć
hehe, dokładnie

W ogóle panience moja kuchnia nie odpowiada, dziewczyny, możecie na fb albo w klubie, żeby łatwo mozna było odnaleźć, wpisać dokładnie ( o proporcje mi chodzi) jak gotujecie to, co smakuje Waszym dzieciom?
Stary 2015-12-05, 19:40   #3469
Majka232
Zakorzenienie

Cytat:
kapiel w emoliencie, oilatum, teraz emulinka, anwilzam oilatum
Jest balsam oilatum?

Cytat:
hehe, dokładnie

W ogóle panience moja kuchnia nie odpowiada, dziewczyny, możecie na fb albo w klubie, żeby łatwo mozna było odnaleźć, wpisać dokładnie ( o proporcje mi chodzi) jak gotujecie to, co smakuje Waszym dzieciom?
Ja nie napiszę bo różnie robię. Potem miksy tworzę i wszystko na oko.
Dzis Julo zjadł 230g mojej zupki.
Stary 2015-12-05, 19:44   #3470
Pavlinecka_21
Zakorzenienie

Cytat:
Jest balsam oilatum?

Ja nie napiszę bo różnie robię. Potem miksy tworzę i wszystko na oko.
Dzis Julo zjadł 230g mojej zupki.
Moja zjadła jakieś 180, ale wcisnęłam na siłę, a może mniej więcej wiesz czy np więcej marchewki, ziemniaka itp? U mnie było więcej marchewki... a dodajesz jakieś pietruszki, koperki itp?
Stary 2015-12-05, 19:44   #3471
FlightlessBird
Zakorzenienie

Cytat:

garnek będzie pełny, szkoda tylko, że klpocków
Cytat:
hehe, dokładnie

dlatego ja póki co nie gotuję małej - jakoś łatwiej mi wyrzucić słoiczek niż jakbym nagotowała i miała to do kibla spuścić
czekam aż panienka zacznie cały czas ładnie jeśc

FlightlessBird jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-12-05, 19:48   #3472
Pavlinecka_21
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez FlightlessBird Pokaż wiadomość
garnek będzie pełny, szkoda tylko, że klpocków

dlatego ja póki co nie gotuję małej - jakoś łatwiej mi wyrzucić słoiczek niż jakbym nagotowała i miała to do kibla spuścić
czekam aż panienka zacznie cały czas ładnie jeśc
Słoiki gerbera to moja może dwa 190 wsunąć, a one są tak pachnące, że się jej nie dziwię, nie wiem, gdzie popełniam błąd ;] ale cenowo to jednak bankructwo, u nas krucho ostro teraz z kasą i wolałabym, żeby jednak zasmakowała w mojej kuchni

I zapomniałam powiedzieć, ze ocieplenie pokoju od strony strychu podziałało i jest już 19-20 stopni, szał, w bikini będę spać LO
Stary 2015-12-05, 19:56   #3473
Majka232
Zakorzenienie

Cytat:
Moja zjadła jakieś 180, ale wcisnęłam na siłę, a może mniej więcej wiesz czy np więcej marchewki, ziemniaka itp? U mnie było więcej marchewki... a dodajesz jakieś pietruszki, koperki itp?
Wczoraj zrobiłam bazę z 1,3 kg marchwi (wiem wiem przesadziłam z ilością), chyba 8 czy 10 ziemniaków 2 pietruszek 1 niedużej cebuli, kawałka pora 1/2 selera i nayki pietruszki. Drugi gar to był kalafior i brokuł. Kolejny dynia. W innym 2"male cukinie. Potem robie miksy z tego i męska. Ryż brązowy też wczoraj dodałam.
Następnym razem spróbuję buraczkowa i pomidorowa ale to za mc hehe. Narazie wszystko zblendowane na gladko a trzeba grudki wprowadzić

---------- Dopisano o 20:56 ---------- Poprzedni post napisano o 20:53 ----------

Pavlinecka - to super że macie cieplej. U mnie tez cieplej teraz o 3-4 stopnie bo za oknem cieplej.
Julo lubi kilka rodzajów gerbera i tyle. Hipp i bv są be

REKLAMA
Stary 2015-12-05, 20:09   #3474
blackberry89
Zakorzenienie

Cytat:
sorry ze dopiero teraz, tak jeden
Nie szkodzi

My ogladamy ryjka. Mlody juz spi.
Zaraz ide sie kapac.
Pawcio 13.04.2015
Stary 2015-12-05, 20:23   #3475
Pavlinecka_21
Zakorzenienie

Cytat:
Wczoraj zrobiłam bazę z 1,3 kg marchwi (wiem wiem przesadziłam z ilością), chyba 8 czy 10 ziemniaków 2 pietruszek 1 niedużej cebuli, kawałka pora 1/2 selera i nayki pietruszki. Drugi gar to był kalafior i brokuł. Kolejny dynia. W innym 2"male cukinie. Potem robie miksy z tego i męska. Ryż brązowy też wczoraj dodałam.
Następnym razem spróbuję buraczkowa i pomidorowa ale to za mc hehe. Narazie wszystko zblendowane na gladko a trzeba grudki wprowadzić

---------- Dopisano o 20:56 ---------- Poprzedni post napisano o 20:53 ----------

Pavlinecka - to super że macie cieplej. U mnie tez cieplej teraz o 3-4 stopnie bo za oknem cieplej.
Julo lubi kilka rodzajów gerbera i tyle. Hipp i bv są be
Hipp to u mnie totatlny niewypał - za radą Black kupiłam inne niż te białe, ale i tak jej nie idzie, bobovita od biedy, ale krzywi się i połowa na śliniaku ląduje, jeszcze te rossmanowe nawet, ale z gerbera wszystko wsuwa, a ryba ( ta z łososiem w pomidorach) to jest hit hitów, codziennie mogłaby jeść

Ja też oglądam ryjka i pije piwko ( na alkohol ma, na prezenty nie, co za matka :p) i przypomniało mi się, że kurczaka na jutro nie przyprawiłam
Stary 2015-12-05, 20:24   #3476
kamilove
Zakorzenienie

Cytat:
ciasto to sernik znika migiem mama nowoczesna powiadasz? To nie wiem po co ja kartki kupilam swiateczne jak moge jej clip arta z choinka w mesengerze wkleic..

z la roche mialam zel i krem z lini 'shurgras' fajna skora po tym, ale tez kolezanka polecila 'a derma hekso mega' do mycia w takiej piance z dozownikiem i tez na azs fajne.
A mama utwierdza mnie w przekonaniu ze na swieta sie nigdzie nie musze wybierac.. odp.ier.do.lim wigilie na czacie..

moja tez obiecywala! Uj z tego mialam! Z dzieckiem pod pacha do roboty jezdzilam..

To jak sluch prawidlowy to ja bym sie nie martwila. Chlopcy maja ciezka mowe. Mateo mowil baba mama tata i nic wiecej dlugi czas, mial 3.5 roku jak zaczal gadac ale wtedy to juz pelnymi zdaniami.. i tak mu zostalo ze mu sie teraz buzia nie zamyka :P
Mniam 😃
Dobrze Pavlinecka napisała "e-matka " 😞

Cytat:

O rany współczuję stresu, dobrze że nic poważniejszego się nie stało.

Cytat:
Jak dziecko jest non stop głodne i patrzac głęboko w oczy prosi seby dac mu jeść to też nie łatwo
odmawiać. Chyba że pakuje slodycze czy hamburgery wtedy to głupia

Jakie to krople? Refluks zaleczycie i będzie dobrze

W sklepie ze zdrową żywnością. Wzięłam tez nominal jaglano kukurydziana błyskawiczna. Obojętnie jaką podasz na noc

Masz dzis zly dzień. Jutro będzie lepszy. Mikołaj przyjdzie

Może apetyt Filipka taki słaby przez refluks?

Moj tez czesto dka starszego ibum chce dać np jak ma gorączkę i znów rośnie to czesciej niż w ulotce

Rozbawiłas mnie z wigilia

Julo malo gqda. Szymo poNo zaczął mówić. Do 3 lat nie mowil wiele a terqz i juz od dawna buzia mu się nie zamyka

Oj. Dobrze że nic poważnego się nie stało

Nawijalas mu makaron na uszy :P

Karma!? :P

---------- Dopisano o 19:15 ---------- Poprzedni post napisano o 19:07 ----------

My po imprezie. Kij z tym ze to kinder bal i trwal niecałe 3 godziny ale wyszłam z domu. Definicja imprezy mi sie zmieniła haha
Jutro kino ze starszym hurra

---------- Dopisano o 19:19 ---------- Poprzedni post napisano o 19:15 ----------

Tz położył Julka nq drzenke i pospal 1.5godz. Wstal 17.50. Dziś pozniej kąpiel

Szalony weekend mówisz 😁

Cytat:

Dobry wybór 😃ale lepiej żebyś miała co do swojego garnuszka włożyć 😉
Stary 2015-12-05, 20:31   #3477
kar0ola
Rozeznanie

Ehhh i juz mam wyrzuty sumienia bo nie jestem na biezaco (( mama mi zajmuje caly czas, nawet wiecej niz mala, bo gada non stop, ze nawet w telefon nie mam kiedy zajrzeć.. Naprawde! Nie nadrobilam nic ((()bo teraz mam 5 min i musze uciekac, nakgorsze ze juz na karmieniach nie mam jk czytac bo mala ssie tylko minute-dwie i do widzenia.. Martwi mnie to, chyba juz jej sie cycus znudzil

Powiem Wam tylko co mi sie przydarzylo dzis, a raczej opowiem Wam moj koszmar :/

Siedzialam z mama i N. w pokoju, mloda jeczala to mysle sobie dam jej pietke chleba do pociumkania, bo uwielbia. Oczywiscie caly czas pilnujac by nic nie odgryzla a jak juz tak robila to od razu zabieralam. W pewnym momencie odgryzla kawalek, nie wiem nawet kiedy a ona probowala go juz polknac, zaczela sie dusic na maksa, moja mama to prawie zemdlala, zavzela panikowac, ja cala roztrzesiona w sekunde wypielam młoda z lezaczka, wzielam jakos na reke i po plecach stukalam zeby wylecialo....... Dzialam tak szybko i w takiej adrenalinoe ze nawet dobrze jej nie chwycilam, ale wazne ze wystukalam i poszlo.

Powiem Wam ze cale zycie stanelo mi przed oczami, a spanikowana mama jescze dobila. Kiedys jak myslalm o takiej sytuacji to zawsze sie balam, jak zareaguje, ze pewnie nie dam rady jej pomoc.. Ale adrenalina i chec uratowani swojego dziecka jest tak silna, ze pomimo ciala trzesacego sie jak galareta, serca wyskakujacego z klatki piersiowej, czlowiek dziala jak petarda..

Ale widok duszacego sie mojego malenstwa na dluuugo zostanie mi przed oczami.. Eh

Wybacie mi prosze ze nie ejstem tu ale w kazdej wolnej chwili staram sie byc, a teraz dopiero taka mam..
kar0ola jest offline Zgłoś do moderatora  

REKLAMA
Stary 2015-12-05, 20:32   #3478
violka848
Zakorzenienie

Gossip wspolczuje tej sytuacji, nie chciałaś.
Black rozbawiłaś mnie tym makaronem na glowie synka
Gosiak a Ty wigilią na czacie, choć wiem że Tobie przykro z tego powodu
Agnieszka gratulacje 8 miesięcy! 🎈🎈🎈🎁
Pavlinecka a Wam pełzania 👏🏻 Zuzia goni wszystkich Zaraz tylko Adka nieprzemieszczająca się zostanie.
Goczek to widzę że u nas dziś dużo podobnie Mój Tż też chętnie by pakował przeciwbólowe w Adkę..
Właśnie tesciowka poszła, mówiła ze będzie za godzinę dwie, a ok 13 dzwoniła, przyszła o 18 Dobra ona jest ale miło było fajna z niej babka, ponosiła nam Adkę przed spaniem przynajmniej Teść tez był z siostrą Tż, przynieśli nam 2 kolejne miśki. Siostra oddaje swoją kolejcję Adce, przeraża mnie to bo ina ma tego masę... Niby fajny miły gest, ale tylko kurz będą zbierać, no ale nie odmawiam, ustawiam na szafie, niech się kurzą he Humor mi trochę wrócił, mimo że córa cały dzień rączkowa. Ale patrzę nie tylko u nas taki etap... Ja prycham, a Adka dalej coś rzęzi ehh pewnie w Pn znowu do lekarza pójdziemy. Na noc 2 cycki poszły w ruch, ciekawe co ja w nocy jej będę dawać, już Karmi popijam
Stary 2015-12-05, 20:40   #3479
kamilove
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kar0ola Pokaż wiadomość
Ehhh i juz mam wyrzuty sumienia bo nie jestem na biezaco (( mama mi zajmuje caly czas, nawet wiecej niz mala, bo gada non stop, ze nawet w telefon nie mam kiedy zajrzeć.. Naprawde! Nie nadrobilam nic ((()bo teraz mam 5 min i musze uciekac, nakgorsze ze juz na karmieniach nie mam jk czytac bo mala ssie tylko minute-dwie i do widzenia.. Martwi mnie to, chyba juz jej sie cycus znudzil

Powiem Wam tylko co mi sie przydarzylo dzis, a raczej opowiem Wam moj koszmar :/

Siedzialam z mama i N. w pokoju, mloda jeczala to mysle sobie dam jej pietke chleba do pociumkania, bo uwielbia. Oczywiscie caly czas pilnujac by nic nie odgryzla a jak juz tak robila to od razu zabieralam. W pewnym momencie odgryzla kawalek, nie wiem nawet kiedy a ona probowala go juz polknac, zaczela sie dusic na maksa, moja mama to prawie zemdlala, zavzela panikowac, ja cala roztrzesiona w sekunde wypielam młoda z lezaczka, wzielam jakos na reke i po plecach stukalam zeby wylecialo....... Dzialam tak szybko i w takiej adrenalinoe ze nawet dobrze jej nie chwycilam, ale wazne ze wystukalam i poszlo.

Powiem Wam ze cale zycie stanelo mi przed oczami, a spanikowana mama jescze dobila. Kiedys jak myslalm o takiej sytuacji to zawsze sie balam, jak zareaguje, ze pewnie nie dam rady jej pomoc.. Ale adrenalina i chec uratowani swojego dziecka jest tak silna, ze pomimo ciala trzesacego sie jak galareta, serca wyskakujacego z klatki piersiowej, czlowiek dziala jak petarda..

Ale widok duszacego sie mojego malenstwa na dluuugo zostanie mi przed oczami.. Eh

Wybacie mi prosze ze nie ejstem tu ale w kazdej wolnej chwili staram sie byc, a teraz dopiero taka mam..
Współczuję, wiem co czujesz, mialam identyczna sytuację tyle że z waflami ryzowymi 😞

Cytat:
Napisane przez violka848 Pokaż wiadomość
Gossip wspolczuje tej sytuacji, nie chciałaś.
Black rozbawiłaś mnie tym makaronem na glowie synka
Gosiak a Ty wigilią na czacie, choć wiem że Tobie przykro z tego powodu
Agnieszka gratulacje 8 miesięcy! 🎈🎈🎈🎁
Pavlinecka a Wam pełzania 👏🏻 Zuzia goni wszystkich Zaraz tylko Adka nieprzemieszczająca się zostanie.
Goczek to widzę że u nas dziś dużo podobnie Mój Tż też chętnie by pakował przeciwbólowe w Adkę..
Właśnie tesciowka poszła, mówiła ze będzie za godzinę dwie, a ok 13 dzwoniła, przyszła o 18 Dobra ona jest ale miło było fajna z niej babka, ponosiła nam Adkę przed spaniem przynajmniej Teść tez był z siostrą Tż, przynieśli nam 2 kolejne miśki. Siostra oddaje swoją kolejcję Adce, przeraża mnie to bo ina ma tego masę... Niby fajny miły gest, ale tylko kurz będą zbierać, no ale nie odmawiam, ustawiam na szafie, niech się kurzą he Humor mi trochę wrócił, mimo że córa cały dzień rączkowa. Ale patrzę nie tylko u nas taki etap... Ja prycham, a Adka dalej coś rzęzi ehh pewnie w Pn znowu do lekarza pójdziemy. Na noc 2 cycki poszły w ruch, ciekawe co ja w nocy jej będę dawać, już Karmi popijam
Zdrówka dziewczyny 😚
Stary 2015-12-05, 20:43   #3480
violka848
Zakorzenienie

Cytat:

U nas granuch i szczeniaczek będą na święta od babci i chrzestnej

Cytat:
Słoiki gerbera to moja może dwa 190 wsunąć, a one są tak pachnące, że się jej nie dziwię, nie wiem, gdzie popełniam błąd ;] ale cenowo to jednak bankructwo, u nas krucho ostro teraz z kasą i wolałabym, żeby jednak zasmakowała w mojej kuchni

I zapomniałam powiedzieć, ze ocieplenie pokoju od strony strychu podziałało i jest już 19-20 stopni, szał, w bikini będę spać LO

Zazdroszczę że Ci tak ładnie Zuziak wcina. I super że macie ciepełko

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości