Mamusie kwietniowe 2016 - część II - Strona 161 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-12-05, 23:28   #4801
patryska0804
Zadomowienie

Dot.: Mamusie kwietniowe 2016 - część II

Kejka spory chłopak pokaż wózek
Polinezyjka gratuluję córci i ze wszystko jest ok i u mnie jakby była dziewczynka to możliwe ze Sara bo mężowi się strasznie podoba
Gratuluję wszystkich wizyt

2007r- Dziewczyna
2013r- Narzeczona
2014r- Żona <3

5.08.2015 II kreseczki
25.08.2015 <3

Czekamy na Ciebie syneczku- Dominiś
patryska0804 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-12-06, 00:01   #4802
Jak dobrze
Raczkowanie

Czesc

Wpadla. So Was sie przywitac, ciezko m wbic sie w watki, tyle piszecie zagladam nieregularnie, ale z usmiechem czytam.

Sluchajcie, jak to jest z rozbieznoscia tp wg usg i om? Bo z usg wychodzi mi starsze niz wg om, wiec zglupialam tym samym zmienia sie tp.

Widze, ze macie juz tyyyle do wyprawki, wow ja powoli zbieram, bo kasa, wiadomo... Jest tu ktoras z dziewczyn z wro?
Jak dobrze jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-12-06, 06:59   #4803
gosiulka22
Wtajemniczenie

Hej ja nie nadazam ale podczytuje

Odzywala się coś Sunmade? ??

---------- Dopisano o 06:56 ---------- Poprzedni post napisano o 06:54 ----------

Co do imion mnie Sara się jakoś nie podoba. Nie wiem takie dziwne nie polskie

---------- Dopisano o 06:59 ---------- Poprzedni post napisano o 06:56 ----------

Mikołaj

Do nas przyszedł wczoraj w postaci męża, córka oczywiście nie poznała trochę się go bała prezenty odbierala w biegu dostala mnóstwo prezentów cały wieczór się bawiła i teraz od rana tez juz pobiegla do zabawek
gosiulka22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-12-06, 07:20   #4804
annihilate
Rozeznanie

Hej do nas dzisiaj Mikołaj przyjdzie, ciekawe czy synek będzie się bał, bo różnie z nim bywa :P

Imię Sara mi się nie podoba, może dlatego, że moja babcia miała dwa psy o tym imieniu. Tak więc mi się z psem kojarzy głównie :P mam nadzieję, że nikogo tym nie uraziłam

Przed pierwszym porodem właśnie tak było na usg szpitalnym (bardzo słaby sprzęt niestety był) syn wychodził 3500 a tu 4200 wyskoczył Rodziłam sn, bez znieczulenia i żyję, choć w trakcie myślałam, że umrę Byłam nacinana niestety, ale przy takiej wadze na pewno bym pękła, szycie najgorzej z tego wszystkiego wspominam.

PIOTR 08.04.2016
annihilate jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-12-06, 08:18   #4805
gosiaczek071
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Jak dobrze Pokaż wiadomość
Czesc

Wpadla. So Was sie przywitac, ciezko m wbic sie w watki, tyle piszecie zagladam nieregularnie, ale z usmiechem czytam.

Sluchajcie, jak to jest z rozbieznoscia tp wg usg i om? Bo z usg wychodzi mi starsze niz wg om, wiec zglupialam tym samym zmienia sie tp.

Widze, ze macie juz tyyyle do wyprawki, wow ja powoli zbieram, bo kasa, wiadomo... Jest tu ktoras z dziewczyn z wro?
Ja mieszkam bardzo blisko Wrocławia, czemu pytasz?
U nas Mikołaj był wczoraj, zostawił paczki w nocy dzieciom. Mieli podjarke od rana daliśmy wczoraj bo dzis jedziemy do teściów i dzieci dużo dostaną bo od teściów, szwagrów...wiec z dużo na raz.

Kurczę teraz tyle wyprzedaży...a ja nie moge jechac :-(
Gardło mnie znowu meczy. Piłam ten czystek wczoraj, bleee wole szałwię. No ale jak ma pomoc

Udanej niedzieli dziewczyny i moze Was tez odwiedzi Mikołaj
gosiaczek071 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-12-06, 09:08   #4806
Polinezyjka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez gosiaczek071 Pokaż wiadomość
Gardło mnie znowu meczy. Piłam ten czystek wczoraj, bleee wole szałwię. No ale jak ma pomoc

Udanej niedzieli dziewczyny i moze Was tez odwiedzi Mikołaj
Kochana a ile dałaś czystka? Bo to się daje płaściutką mała łyżeczkę - narawdę mało.
I tą łyżeczkę jeszcze możesz 2 razy potem zaparzyć. Dalej ma właściwości.
Można dosładzać miodem lub ksylitolem (dzieciom się tak robi), wiec spróbuj albo cytryny troszkę.
Ja lubię ten smak, ale jak raz sypłam za duzo to bleeee....
I pamietaj, że efekty to są dopiero po 2 miesiącach stosowania (u mnie tak było i u znajomej która regularnie piła z 4 letnią córką też , obie nie chorowały, młoda przestała się zarażać w przedszkolu wszystkim co popadanie).
21 tc córeczka
Polinezyjka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-12-06, 09:15   #4807
beth007
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Jak dobrze Pokaż wiadomość
Czesc

Patrz tylko na wynik z pierwszego USG.

Ja gdybym miała się przejmować datą z USG to musiałabym dzieci rodzić z dwudniowym odstępem

Co do imion Sara a Elizka... hm. Eliza chyba mi by bardziej pasowała ale to ja W ogóle mąż w niezłym szoku musiał być, że Ty już taka pewna z tym imieniem a on nic nie wie

Jade zaraz z siostrą zobaczyć mikołaja a potem do chrześnika więc dziś nie mam czasu na płacz i zły humor

beth007 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2015-12-06, 09:16   #4808
gosiaczek071
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Polinezyjka Pokaż wiadomość
Kochana a ile dałaś czystka? Bo to się daje płaściutką mała łyżeczkę - narawdę mało.
I tą łyżeczkę jeszcze możesz 2 razy potem zaparzyć. Dalej ma właściwości.
Można dosładzać miodem lub ksylitolem (dzieciom się tak robi), wiec spróbuj albo cytryny troszkę.
Ja lubię ten smak, ale jak raz sypłam za duzo to bleeee....
I pamietaj, że efekty to są dopiero po 2 miesiącach stosowania (u mnie tak było i u znajomej która regularnie piła z 4 letnią córką też , obie nie chorowały, młoda przestała się zarażać w przedszkolu wszystkim co popadanie).
Dałam 2 łyżeczki, bo tak było napisane na opakowaniu. I robiłam na wieczór, wiec drugi raz nie zalewałam juz. Dzis zaleje dwa razy, tzn nie wiem czy tak można ze rano jeden i potem to moze stać do wieczora i znów wieczorem zalać? Właśnie u mnie z systematycznością cieżko, nie ważne czego to sie tyczy
gosiaczek071 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-12-06, 09:36   #4809
Polinezyjka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez beth007 Pokaż wiadomość
Patrz tylko na wynik z pierwszego USG.

Ja gdybym miała się przejmować datą z USG to musiałabym dzieci rodzić z dwudniowym odstępem

Co do imion Sara a Elizka... hm. Eliza chyba mi by bardziej pasowała ale to ja W ogóle mąż w niezłym szoku musiał być, że Ty już taka pewna z tym imieniem a on nic nie wie

Jade zaraz z siostrą zobaczyć mikołaja a potem do chrześnika więc dziś nie mam czasu na płacz i zły humor
Haha no śmiesznie było ale pracuje nad nim by go do Elizki przekonać

Cytat:
Napisane przez gosiaczek071 Pokaż wiadomość
Dałam 2 łyżeczki, bo tak było napisane na opakowaniu. I robiłam na wieczór, wiec drugi raz nie zalewałam juz. Dzis zaleje dwa razy, tzn nie wiem czy tak można ze rano jeden i potem to moze stać do wieczora i znów wieczorem zalać? Właśnie u mnie z systematycznością cieżko, nie ważne czego to sie tyczy
Kochana olej to co pisze na opakowaniu! Oni wolą byś szybko zużyła i kupiła nowe a jak czytałam kiedyś bardzo dobry artykuł na ten temat, zaraz go poszukam i Ci prześle, to wcale nie trzeba dużo czystka by już działały jego właściwości.
I przyznam Ci w takim razie racje - musiał być ohydny !!
Ja zrobiłam z kopiatej jednej łyżeczki i parzyłam bardzo długo i nie do wypicia...

Zaraz poszukam tego artykułu

MIKOŁAJ
poważnie co jest ze mną nie tak? Jak przechodziłam gdzieś przez galerie i widziałam mikołaja i dzieci obok to łzotok z moich oczu się rozpoczął.
Wczoraj byłam w lewiatanie i pisało, że między 15-19 dziś będzie mikołaj dla dzieci - wystarczy, że sobie wyobraziłam i od razu łzy w oczach.
Mam wielką nadzieje, że moja dziwna płaczliwość mi przejdzie
21 tc córeczka
Stary 2015-12-06, 09:37   #4810
velika
Winter is coming

witam się z rana
my Mikołajek nie obchodzimy, w ogóle w moim regionie to takie mało popularne jest, prezenty się daje w wigilię i wtedy przychodzi Mikołaj, a na Mikołajki to jako dziecko dostawałam tylko jakąś czekoladę i tyle.
to co, kończymy dzisiaj wątek? kto zakłada nowy?

velika jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-12-06, 09:41   #4811
Polinezyjka
Zakorzenienie

Czystek
"Napar: łyżeczkę ciętego czystka zalać wrzątkiem i niech naciąga pod przykryciem ok. 10 minut. Odcedzić (jeśli masz wkładane do kubeczka zamykane sitko czyli tzw. zaparzacz do ziółek, to oszczędzasz sobie tej roboty) i po przestudzeniu wypić. 2-3 razy dziennie lub więcej. Zaleca się jedną porcję herbatki zaparzać wielokrotnie (można do 4 razy), co pozwoli na wydobycie z niej wszystkich dobroczynnych składników. Można napar dosmaczyć sokiem z cytryny i/lub posłodzić lekko np. miodem lub stewią."
http://www.akademiawitalnosci.pl/10-...tke-z-czystka/
21 tc córeczka

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2015-12-06, 09:48   #4812
kejka90
Wtajemniczenie

GG do kejka90

Cytat:
Napisane przez sunshine1551 Pokaż wiadomość
IMIĘ DLA DZIECKA

Mój się uparł że córa będzie miała imię po zmarłej teściowej. W KAŻDY DZIEŃ MÓWI DO DZIECKA W TYM IMIENIU. Każde inne imię mu się nie podoba. A ja nie chce żeby nasza córka miała imię po teściowej bo mi to imię się kojarzy tylko z nią a trochę krwi mi napiła.

Zabic goooo....
A jakie to imie jesli mozna zapytac?

Cytat:
Napisane przez GGI Pokaż wiadomość
Dziewczyny rozglądałyście się już za sylikonowymi nakładkami na sutki? na co zwracac uwagę czy jakaś konkretna firma?

Ja mam avent i chyba Ssa fajne

Kurcze, boje sie o Sunmade miala sie odezwac i nic

Patryska zaraz poszukam w necie i Ci pokaze. Chyba decyzja podjeta juz, ale wozka jeszcze nie zamowilam. Mam czas do kona grudnia

Mikołaj <3
01.04.2016 r. ! Najpiękniejszy dzień w życiu ! <3
kejka90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-12-06, 09:52   #4813
Smarrita
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez annihilate Pokaż wiadomość

Przed pierwszym porodem właśnie tak było na usg szpitalnym (bardzo słaby sprzęt niestety był) syn wychodził 3500 a tu 4200 wyskoczył Rodziłam sn, bez znieczulenia i żyję, choć w trakcie myślałam, że umrę Byłam nacinana niestety, ale przy takiej wadze na pewno bym pękła, szycie najgorzej z tego wszystkiego wspominam.
a dlaczego źle szycie wspominasz? Nie dali Ci znieczulenia zmiejscowego??
Też byłam szyta i nic a nic nie czułam, ostatni szewek tylko piknięcie ale od razu powiedziałam że zaczynam czuc a to i tak koniec był.

Cytat:
Napisane przez velika Pokaż wiadomość
witam się z rana
my Mikołajek nie obchodzimy, w ogóle w moim regionie to takie mało popularne jest, prezenty się daje w wigilię i wtedy przychodzi Mikołaj, a na Mikołajki to jako dziecko dostawałam tylko jakąś czekoladę i tyle.
CO region to obyczaj, w poznaniu chyba gwiazdor chodzi a nie mikołaj;p
Wątek- Jak to kto? a kto sobie z aktualnym świetnie dał radę

Mykam, może uda mi się wieczorem odezwac ;p Dla obchodzących- udanych Mikołajek życzę
Smarrita jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-12-06, 09:54   #4814
Polinezyjka
Zakorzenienie

Kejka ja też coraz częściej myślę o Sunmade.
21 tc córeczka
Stary 2015-12-06, 09:59   #4815
velika
Winter is coming

Cytat:
Napisane przez Smarrita Pokaż wiadomość

CO region to obyczaj, w poznaniu chyba gwiazdor chodzi a nie mikołaj;p
Wątek- Jak to kto? a kto sobie z aktualnym świetnie dał radę
no w Poznaniu Gwiazdor. Ja jestem z płd wlkp, na granicy z Łódzkim i u nas to jest takie nie wiadomo co ale mikołajek nigdy nie obchodzono u mnie w domu, a gwiazdora poznałam z książek Musierowicz ;]
ja mogę zakładać jak nikt nie będzie chętny. Chociaż typowałabym top spamerkę Polinezyjkę
co do Sunmade to może neta tam nie ma? na pewno się do nas odezwie jak coś będzie wiedziała

Stary 2015-12-06, 10:09   #4816
agusia8919
Raczkowanie

a ten czystek to gdzie kupujecie? w aptece czy w jakimś sklepie bio?
naczytałam się trochę i bym spróbowała tylko nie bardzo wiem gdzie szukać...
agusia8919 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-12-06, 10:17   #4817
MiniMonix
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Polinezyjka Pokaż wiadomość
Kejka ja też coraz częściej myślę o Sunmade.
Ja też. Na pewno się odezwie jak tylko będzie mogła..

4 V 2013
Żona
31.III.2016 Córeczka !

MiniMonix jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-12-06, 10:25   #4818
NieIdealna82
Raczkowanie

Cześć Wszystkim

CZYSTEK piłam,córa też piła ze względu na cere no wiecie jak to jest w okesie dojrzewania syfy i te sprawy ale miała kilka i w porównaniu do koleżanek ma śliczną twarzyczke

Dawałam po 1 łyżeczce na kubek i troche cukru.
Kupowałam w sklepie zielarskim.

Velika ja też z pld wlkp
NieIdealna82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-12-06, 10:32   #4819
Polinezyjka
Zakorzenienie

Cytat:
no w Poznaniu Gwiazdor. Ja jestem z płd wlkp, na granicy z Łódzkim i u nas to jest takie nie wiadomo co ale mikołajek nigdy nie obchodzono u mnie w domu, a gwiazdora poznałam z książek Musierowicz ;]
ja mogę zakładać jak nikt nie będzie chętny. Chociaż typowałabym top spamerkę Polinezyjkę
co do Sunmade to może neta tam nie ma? na pewno się do nas odezwie jak coś będzie wiedziała
hahha śmichłam na cały głos jak to przeczytałam aż mężu pyta co mnie tak bawi
nie moge mu powiedzieć bo by sie wkurzył, że tak dużo tu siedzę i piszę on z rodziny gdzie czas to pieniądz i trzeba każdą wolną chwilę na business wykorzystywać
Jak mnie poinstruujesz co mam zrobić, skąd wziąć te statystyki z tego wątku to chętnie lubię takie rzeczy

Cytat:
Napisane przez agusia8919 Pokaż wiadomość
a ten czystek to gdzie kupujecie? w aptece czy w jakimś sklepie bio?
naczytałam się trochę i bym spróbowała tylko nie bardzo wiem gdzie szukać...
najpierw zamawiałam bo .... taniej, ale potem z lenistwa kupuje w jakimś zielarskim (taniej niż w BIO). A że zalewam jedną łyżeczkę 3-4 razy na dzień to mi starcza na dłuuugo

CZEKOLADA
miłam nie jeść ale miałam końcówkę w szafeczce takiej czekoladki z Anglii m m m m - to przecież trzeba skończyć boże jakie to dobre było a teraz mi za słodko hehe
21 tc córeczka

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2015-12-06, 10:42   #4820
velika
Winter is coming

to bardzo proste
na głównej masz ikonkę "nowy wątek".
wpisujesz tytuł, robisz 1 stronę, możesz dodać coś od siebie i już ;D ja miałam przy kopiowaniu problem z linkami.
A żeby sprawdzić, kto ile nabił postów to przy nazwie naszego wątku na głównej musisz kliknąć w liczbę postów i wyskoczy ci taka tabelka ;] tylko się nie przestrasz tym ile masz
mój chłop co jakiś czas dopytuje ile już mam postów na wizażu i czy jest za to jakaś nagroda
ja się objadłam ciastek korzennych na śniadanie i też mi za słodko. Ale one takie pyszne są!

Edytowane przez velika
Czas edycji: 2015-12-06 o 10:43
Stary 2015-12-06, 10:47   #4821
kejka90
Wtajemniczenie

GG do kejka90
Mamusie kwietniowe 2016 - część II

Patryska - w pierwszym linku tylko pierwsze zdjecie, w drugim linku pierwsze cztery zdjecia
http://m.kiddies24.com/quinny-foldab...16::43721.html

http://m.kiddies24.com/quinny-buzz-4...16::43711.html

---------- Dopisano o 10:47 ---------- Poprzedni post napisano o 10:43 ----------

Smarrita masz racje, ale gwiazdor jest w wigilie Dzis Mikolaj...odwieczny problem miedzy mna a mezem jak mozna miec gwiazdora!!

A ja wpieprzam tiki taki...ukochane cukierki z dziecinstwa i tesciowa jeszcze rafaello podstawila

Mikołaj <3
Stary 2015-12-06, 10:52   #4822
lucy111
Zadomowienie

Hej hej
Ja jeszcze w łóżeczku, czekam aż mąż mi zrobi śniadanie, czyli jak zawsze w weekend.

Wróciliśmy od dzieciaków wczoraj wieczorem, pobawilismy się troszkę. I jeszcze bardziej nie możemy się doczekać swojego. Jeszcze całe 4 miesiące. To już poważnie brzmi 😀

Gratuluję udanych wczorajszych wizyt. Niektóre z tych naszych wątkowych maluchów juz spore są. We wtorek dowiem się jak mój.

Chyba wrócę do czystka skoro mówicie, że w ciąży można. Smakował mi więc chętnie wypije kubek raz na kilka dni.

Byłam wczoraj w lidlu i nie było korzennych ciasteczek 😕 musiałam zadowolić się kinder niespodzianka, już zapomniałam jakie to dobre.
lucy111 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-12-06, 11:00   #4823
kejka90
Wtajemniczenie

GG do kejka90

Lucy111 ale wypas, sniadanie do lozka

Wlasnie, ja dzis zaczelam 6 miesiac!!!! 22 tydzien 0 dni czyli 23 tydzien....zaczynam sie bac

Mikołaj <3
Stary 2015-12-06, 11:01   #4824
Polinezyjka
Zakorzenienie

Cytat:
to bardzo proste
wpisujesz tytuł, robisz 1 stronę, możesz dodać coś od siebie i już ;D ja miałam przy kopiowaniu problem z linkami.
A żeby sprawdzić, kto ile nabił postów to przy nazwie naszego wątku na głównej musisz kliknąć w liczbę postów i wyskoczy ci taka tabelka ;] tylko się nie przestrasz tym ile masz
mój chłop co jakiś czas dopytuje ile już mam postów na wizażu i czy jest za to jakaś nagroda
ja się objadłam ciastek korzennych na śniadanie i też mi za słodko. Ale one takie pyszne są!
Uaaaaa muszę jakiś detox zrobić

A na poważnie do moge się podjąć tego zadania
Jak będę na L4 będę zajmować się już swoim businessem może chociaż to troszkę zmniejszy moją liczbę wpisów hehehhe (wątpie). Chyba to zależy od tego jak sie wkręcę w te własne buisnessy bo jak w pracy siedzę to no cóż. .. już jestem jedną nogą na L4 i nie potrafię się na robocie skupić

Cytat:
Napisane przez lucy111 Pokaż wiadomość
Hej hej
Ja jeszcze w łóżeczku, czekam aż mąż mi zrobi śniadanie, czyli jak zawsze w weekend.

Wróciliśmy od dzieciaków wczoraj wieczorem, pobawilismy się troszkę. I jeszcze bardziej nie możemy się doczekać swojego. Jeszcze całe 4 miesiące. To już poważnie brzmi 😀

Gratuluję udanych wczorajszych wizyt. Niektóre z tych naszych wątkowych maluchów juz spore są. We wtorek dowiem się jak mój.

Chyba wrócę do czystka skoro mówicie, że w ciąży można. Smakował mi więc chętnie wypije kubek raz na kilka dni.

Byłam wczoraj w lidlu i nie było korzennych ciasteczek 😕 musiałam zadowolić się kinder niespodzianka, już zapomniałam jakie to dobre.
Ach ... zostały 4 miesiące
ja mówię do małej, że tam jej dobrze, żeby sobie jeszcze całe 4 miesiące tam posiedziała.

23 TC
kiedyś oglądałam filmiki jak kąpać dziecko w Tummy Tub, i gdzieś mnie przerzuciło na filmik w którym było zestawienie od narodzin do 3 lat dziecka, które urodziło się w 23 tygodniu!!
W szoku jestem, przecież te nasze szkarby to takie malotki są.

Kejka
bardzo proszę uprzejmie byś się więcej produkowała żebym nie była sama z tak dużą liczbą postów no to teraz cel Pal i dajesz, post za postem
21 tc córeczka

Edytowane przez Polinezyjka
Czas edycji: 2015-12-06 o 11:03
Stary 2015-12-06, 11:08   #4825
GGI
Zakorzenienie

Cytat:
to bardzo proste
Vielka no nie kumam gdzie kliknąż w tę liczbę postów ale mam kalafiora
Stary 2015-12-06, 11:12   #4826
madziara889
Zakorzenienie

Witam się i ja.
Nie miałam czasu pisać. W piątek pojechaluśmy do babci na urodziny i imieniny, później do kolegi i do drugiego kolegi. W sobotę jeszcze byliśmy u teściów, a później u mojej siostry. Jak wróciliśmy to marzyłam tylko o łóżku.

Sunmade odezwij się rosi: Zaczynam się martwić.
Cytat:
witam się z rana
U nas też tak jest, prezenty na BN, a na Mikołajki słodycze. Tż mordka się cieszy, bo w bucie pełno słodyczy i wczoraj wieczorem na progu już też coś mieliśmy (przez co w nocy zeżarłam prawie całą czekoladę ).
madziara889 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-12-06, 11:13   #4827
velika
Winter is coming

GGI no wejdź na główną i jak jest spis wątków, to masz obok "ostatnia wiadomość", "odpowiedzi" i wyświetlenia. Klikasz w odpowiedzi przy tytule naszego wątku i wyskakuje ci tabelka z ilością postów
Z ciekawości zerknęłam ile ważył ten najmniejszy wcześniak uratowany w zeszłym roku i 390 g. A urodził się w 25 tc.
Kejka gratuluję 6 miesiąca u mnie w środę
lucy ja się właśnie tych korzennych z lidla objadłam, przepyszne są!

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2015-12-06, 12:00   #4828
Trisdom
Zadomowienie

Hej kochane, nie mam czasu na pisanie ale staram się chociaż czytać.
Odsmoczkowujemy w ten weekend naszą starszą- 21 miesięcy ichyba się udało. Oddała sama nunu Mikołajowi
Do tego sam Mikołaj przyniósł jej kolejkę drewnianą, więc się z mężem bawią na całego.

Czystek piję sama regularnie, zrezygnowałam w ciąży z tabletek z chlorellą, które brałam przedtem kilka miesięcy, bo wywołały w moim ciążowym brzuchu biegunki.
Polinezyjka- miod dla dzieci po 1 roku życia a ksylitol po 4 urodzinach, bo wcześniej może dzieciom szkodzić- to tak na przyszłość

U mnie dziś połówka dokładnie smaki mam dużo częściej niż w pierwszej ciąży i wczoraj zjadłam całego czekoladowego Mikołaja

Zrobiłam wegański makowiec z Kwestii Smaku- zdrowsze to niż czekolada, a może zmniejszy mi apetyt na inne słodycze

W moim poprzednim wątku urodził się Marco 900 gram- teraz dwulatek i ma się całkiem dobrze. A moja sis urodziła swoją dwójkę przed czasem - stasiu 1700gram, w wieku 4 miesięcy dogonił w siatkach centylowych rówieśników. Medycyna neonatologiczna jest na bardzo wysokim poziomie
Stary 2015-12-06, 12:02   #4829
margueri
Zadomowienie

Jak dobrze ja jestem z wro, czemu pytasz?

Gosiaczek może spróbuj kupić czystek w saszetkach... podobno dość dobra jest ta herbatka

Lucy ja wczoraj jadłam ciasta korzenne, ale jakoś mi nie podeszły

Tp ja sugeruje się terminem z om, z usg wychodziło mi później o kilka dni, ale podejrzewam, że moja Mała będzie kruszynką, więc skąd ta różnica

Imię Sara przez kilka dni to imię było na tapecie u mnie...nie uważam, żeby było jakieś bardzo wymyślne, ale brakowało mi dużej ilości zdrobnień a i tak na końcu wyszłaby sarna

M&B

"Małżeństwo to diament szlifowany całe życie"
A.R.

Rolki - przejechane ok 20 km (2/28(17))
margueri jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-12-06, 12:06   #4830
MiniMonix
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Trisdom Pokaż wiadomość
Hej kochane, nie mam czasu na pisanie ale staram się chociaż czytać.
Odsmoczkowujemy w ten weekend naszą starszą- 21 miesięcy ichyba się udało. Oddała sama nunu Mikołajowi
Do tego sam Mikołaj przyniósł jej kolejkę drewnianą, więc się z mężem bawią na całego.

Czystek piję sama regularnie, zrezygnowałam w ciąży z tabletek z chlorellą, które brałam przedtem kilka miesięcy, bo wywołały w moim ciążowym brzuchu biegunki.
Polinezyjka- miod dla dzieci po 1 roku życia a ksylitol po 4 urodzinach, bo wcześniej może dzieciom szkodzić- to tak na przyszłość

U mnie dziś połówka dokładnie smaki mam dużo częściej niż w pierwszej ciąży i wczoraj zjadłam całego czekoladowego Mikołaja

Zrobiłam wegański makowiec z Kwestii Smaku- zdrowsze to niż czekolada, a może zmniejszy mi apetyt na inne słodycze

W moim poprzednim wątku urodził się Marco 900 gram- teraz dwulatek i ma się całkiem dobrze. A moja sis urodziła swoją dwójkę przed czasem - stasiu 1700gram, w wieku 4 miesięcy dogonił w siatkach centylowych rówieśników. Medycyna neonatologiczna jest na bardzo wysokim poziomie
Moja siostra miała 1700g. Szybko jednak nadrobiła wagę, a braków żadnych na szczęście nie było w rozwoju. Niestety

4 V 2013
Żona
31.III.2016 Córeczka !

MiniMonix jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości