|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3511 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie styczniowe 2016, cz. VII
Cytat:
mnie raczej boli jak poleżę na plecach tylko że i tak nie robię tego za często bo mi się potrafi czasem słabo zrobić od tego, na boku raczej nie boli Cytat:
ale chyba jestem ewenementem ![]() Cytat:
tylko ew. na zmianę pieluchy a też jestem diablo nieprzytomna w nocy...---------- Dopisano o 11:08 ---------- Poprzedni post napisano o 11:07 ---------- Cytat:
|
|
#3512 |
|
Zakorzenienie
|
Witam sie ze szkoly
dzieki za gratki i dzis kolejny egzam juz do przodu jeden z trudniejszych wiec loozik. Nie wiem czy to przez stres ale znowu poranny cukier (po sniadaniu) mialam za wysoki :-/ na czczo super bo 71, a po sniadaniu 137.... Oczywiscie zjedzona jedna kromka chleba :-/ Przypominam, ze jutro cotton balls w biedrze beda ![]() Hariett, niezle, juz tak blisko jestes ![]() Kinga, az zal nie byc na takim przyjeciu Jeszcze genetyke przetrwac i uciekam do domu bo mlodemu nie odpowiada zbyt dlugie siedzenie.... Wyslane z Lumia920. |
|
|
|
#3513 | |
|
Rozeznanie
|
Jaka chudzinka
Śliczny brzuszek Cytat:
Z cukrem nie pomogę bo dla mnie cukrzyca jest niezrozumiała
|
|
|
|
|
#3514 |
|
Zadomowienie
|
Casaa - bardzo możliwe, że przez stres
|
|
|
|
#3515 |
|
Wtajemniczenie
|
Kinga super że impreza się udała i jedzonko gościom smakowało
![]() Malwi ja z plecami też ostatnio mam coraz większy problem. A już jak położę się tak na pol lezaco to mnie TZ podnosi 5 minut. Skąd ja znam to chodzenie na oślep. A jeszcze jak chodzę siusiu w nocy to nie chce mi się okularów szukac to już w ogóle ![]() Casaa gratki zaliczenia kolejnych egzaminów. Spryciula z Ciebie ![]() Candy pięknie wyglądacie :-* Witamy się w piękna słoneczną niedzielę. Gdyby nie ten wiatr to byłoby idealnie
Serduszko malutkie Edytowane przez Magdusiaaa Czas edycji: 2015-12-06 o 11:23 |
|
|
|
#3516 | ||
|
Zakorzenienie
|
u mnie nie był i nie spodziewam się
![]() my nie obchodzimy Mikołajków Cytat:
brzmi bardzo poważnie ślicznie taka chudzinka i tylko piłeczka wystaje ![]() Cytat:
za kolejny do przodu
|
||
|
|
|
#3517 |
|
Zakorzenienie
|
Albo przez zbyt wczesne wstawanie :P no po 6 to dla mnie srodek nocy jest A generalnie co do spania, to ja spie na lewym boku, jak juz biodro i spojenie mnie wybudza przez bol to przekrecam sie na plecy ale i tak miednice mam troche zwrocona w lewa strone. Tylko, ze jak sie na plecy odwracam to zaczynaja sie twardnienia brzucha i za chwile wracam na lewy bok a do spania uzywam poduszki z lidla, tej takiej dlugiej i prostej juz moj tato sobie ja zaklepal po porodzie :P kupilam ja jako ostatnia sztuke i zaplacilam chyba z 25zl wiec mysle, ze dobry zakup ![]() Ja sie juz nie moge doczekac naszych rozpakowywan tak bardzo chcialabym sie juz cieszyc Waszymi maluszkami i oczywiscie szczesliwymi porodami
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#3518 |
|
Wtajemniczenie
|
U mnie też nie było Mikołaja
tzn mój Mikolajek przyniósł nam śniadanie do łóżka i mikołaja z marcepanu w czekoladzie i tyle
|
#3519 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#3520 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Mamusie styczniowe 2016, cz. VII
Cytat:
a Piotrus Pan i Wendy wersja ksiazkowa stoi na polce to jest tak fajna ksiazka! polecam!Cytat:
![]() U nas dzis tez ladny dzien ![]() Ja wstalam i mialam buty pelne slodyczy mimo,ze umawialismy sie,ze w tym roku na mikolajkinic, bo ja nawet juz staram sie auta nie prowadzic i nie mialabym jak kupic. Wiec maz kupil slodycze i wlozyl do moich i swoich butow i zaskoczony caly ranek mowil,ze Mikolaj do nas przyszedl ![]() Cytat:
Cytat:
Gratuluje egzaminu ![]() Witam sie U nas dzis piekna pogoda, szykuje sie i wyciagam męża na spacer jeszcze przed obiadem dzis z zegarkiem w reku budzilam sie co 3 godziny na siusiu ![]() I dzis mi sie Kubuś snil - wazyl 3120 gramow i byl kudlaty mial mnostwo czarnych wlosow na glowie
|
||||
|
|
|
#3521 | |
|
Zakorzenienie
|
Czarnula, ale chociaż do tej 4tej śpisz.. A ja nie śpię najpierw do 1-2 przewalając się po łóżku, po czym zasypiam np. o 5 i wstaję o 7 :/
Dzisiaj zasnęłam po 6tej, a teraz się czuję jakby mnie coś przejechało :/ Cytat:
|
|
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#3522 |
|
Zakorzenienie
|
Jerzyczka mi tez sie moj mlody snil jako blondyn ale byl bardzo duzy, no z 70 cm i z 9kg jak nic :P i sie bardzo ruszala, tak ze nie moglam mu pampera zmienic :P panika przy tym mnie wybudzila
to byl pierwszy sen z dzieckiem Dzis piekna pogoda, rzeczywiscie spacer jest bardzo dobrym pomyslem ![]() Wyslane z Lumia920. |
|
|
|
#3523 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
własnie taki "wałek" ale nie śpię z nią bo jest jakas taka za wysoka używam jako oparcie jak oglądamy coś z TŻ w łóżku ale liczę że może sie do karmienia przyda ![]() Cytat:
Cytat:
wiem ze ja jak się urodziłam to miałam czarne jak smoła teraz mam ciemny blond ![]() U mnie też dziś ładnie, zaraz spadamy na spacer
|
|
#3524 |
|
Zakorzenienie
|
Magda też miałam megachna ochote na jajka ale jajek brak
U nas tez piekna pogoda wiec szykuje sie spacer do kościoła ![]() Jerzyczka super sen! Ale fajnie mi sie czasem sni Jasiek ale albo taki wiekszy kilkulatek juz albo całkiem malutenki taka miniaturka ![]() Wysłane z mojego GT-I8260 przy użyciu Tapatalka
|
#3525 |
|
Rozeznanie
|
U nas słonecznie ale wietrznie..
Chce skompletować zamówienie na gemini od kilku dni ale mi nie wychodzi. Nie mam pojęcia ile opakowań wziąć podkładów, majtek itp. Ile wy tego macie? |
|
|
|
#3526 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
To był zdziwiony Ty chudzinko, cudny brzuś My Mikołajki też na słodko obchodzimy tylko Nie kupujemy sobie żadnych prezentów i też miałam w butach słodkości od samego rano ![]() ---------- Dopisano o 12:24 ---------- Poprzedni post napisano o 12:23 ---------- Jerzyczka uwielbiam takie sny ---------- Dopisano o 12:25 ---------- Poprzedni post napisano o 12:24 ---------- Cytat:
Czyli nie tylko nade mną wisi niezłożone zamówienie na gemini No nie mogę się za to zabrać
|
||
|
|
|
#3527 |
|
Zadomowienie
|
Iola najlepsze jest że do 14 do dopiero powinien się skończyć remont... I to jeszcze nie wiadomo czy ostatecznie będą wygłuszać nas od sąsiadów, bo materiałów nie ma
Niepozorna na garnku z gotującą wodą kładę miseczkę z jajkami i czekam aż się zrobi jajecznica można wiadomo doprawiać itp.Magda trzyma mnie myśl że zawsze jeszcze nogę urodzić po terminie... Ale panika jest i tak ![]() Viki ja mam zamiar spać z małym razem, no ale na zmianę pieluchy i tak będę musiała wstać. Jakoś na tż nie liczę ![]() Casaa gratulacje zdanego egzaminu ![]() Viki i Casa też mam taką prostą i służy mi do siedzenia na łóżku ![]() W ogóle zlikwidowali mi lupka obok domu ale pogoda jest śliczna, to chociaż pochodziłam po osiedlu. Spacer zaliczony i teraz czas do łóżka
|
#3528 |
|
Wtajemniczenie
|
Juz 16 grudniowych mam rozpakowanych
|
#3529 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
I tylko brzuszek z przodu Cytat:
Fajnie macie te sny z maluszkami, ja miałam dwa razy ale to te, że mały urósł w momencie i gadał to ich nie lubię ---------- Dopisano o 12:47 ---------- Poprzedni post napisano o 12:46 ---------- Właśnie też do nich zajrzałam, dziś dopiero 6 a ich już 16 |
||
|
|
|
#3530 |
|
Zakorzenienie
|
Cooo? ![]() Hariett muszę wypróbować tą jajecznicę
|
|
|
|
#3531 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Trzymam kciuki żebyś spokojnie do terminu wytrzymała i żeby remont skończył się o czasie Nie stresuj się za bardzo bo wszystko da się ogarnąć |
|
|
|
|
#3532 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() ja bym panikowała na Twoim miejscu ale ja straszna panikara jestem Cytat:
![]() Szybko się grudniówki rozpakowują, ale chyba większość z terminami na koniec listopada/początek grudnia wiec idzie zgodnie z planem
|
|||
|
|
|
#3533 | |
|
Zadomowienie
|
Mamusie styczniowe 2016, cz. VII
Cytat:
staram się być spokojna, nie przemęczać żeby dłużej wytrzymać ale ostatecznie i tak nie wszystko zależy ode mnie. Będzie co być musi ![]() Ewusia jakoś póki co wierzę że młody wysiedzi gdzue trzeba aż będziemy na niego gotowi, ale w sumie nie mam wyboru
Edytowane przez hariett Czas edycji: 2015-12-06 o 13:06 |
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#3534 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A podkładów (tych typu podpaski) mam 2 paczki z Canpolu. U nas też super pogoda, chyba pójdziemy zaraz na spacer do lasu, póki jasno i ciepło. Wieczorem TŻ chce iść do kina, ale ja przez zarwaną nockę nie wiem czy dam radę ![]() No i muszę się spakować na jutro do szpitala. |
|
|
|
|
#3535 |
|
Zadomowienie
|
Dotka mój tż chciał w urodziny, za 2 tygodnie isc ze mną do kina w ramach prezentu ale raczej nie dam rady
a z kimś innym niezbyt chce. Także rozumiem
|
#3536 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale mam już w miarę skomponowany koszyk jeszcze się zastanawiam czy na pewno wszystko w nim jest ![]() Cytat:
zwłaszcza że ja mam często problem z ponownym zaśnięciem jak już się rozbudzę ![]() My też spacer po osiedlu mamy zaliczony i też zlikwidowali lumpka jednego ale tam i tak nic nie było ciekawego Cytat:
|
|
#3537 |
|
Wtajemniczenie
|
Ile tych grudniowych juz rozpakowanych
![]() Ja tez czuje,ze czy cesarka czy sn to i tak bede grudniowa mama jakos takie przeczucie ![]() Wrocilismy wlasnie ze spaceru, bylismy poltorej godzinki, ale co jakis czas jednak musialam stanac, bo brzuch sie spinal.. Ale bylo super, dotleniona sie czuje maks piekna pogoda!Dzis idealnie jest na spacer z wozkiem z maluszkiem ![]() Wieczorem chyba jedziemy do moich tesciow na herbate i jakas kolacje a tak to teraz mam zamiar robic obiad (mielone, ziemniaczki i surowka ) i leniuchowac, chociaz maz zapowiedzial,ze jeszcze dzis idzie pobiegac nie wiem kiedy to zrobi :pMlody czkawke ma
|
|
|
|
#3538 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#3539 |
|
Zadomowienie
|
Viki ja to samo, ale tylko ostatnimi czasy, to może poporodowe zmęczenie pozwoli mi na spanie po pieluchach?
![]() U nas to był jedyny w którym właśnie coś było... No i tak blisko. Inne ciekawe w centrum dopiero Ale nic to, mam chusty, wózek, będziemy z Malutkim chodzić i kupować
|
#3540 |
|
Zadomowienie
|
A ja wczoraj zaszalałam ze słodkościami: zjadłam cukierka + 4 cienkie wafelki w czekoladzie i popiłam szklanką kefiru. Na szczęście cukier po tych delicjach tylko 101.
Ja już wiem, że taką dietę będę kontynuować po porodzie. Do minimum ograniczę słodkości - będę piekła tylko własne. Aaaa ostatnio zakochałam się w ciasteczkach z masła orzechowego W składzie mają jedno jajko, odrobinę cukru (u mnie 25 g, a oryginalnie w przepisie 100g) + odrobinę soli i sody. Pyyyychotka ![]() ---------- Dopisano o 13:34 ---------- Poprzedni post napisano o 13:33 ---------- My Mikołaja nie obchodzimy. Ale wczoraj kupiłam płytę "Idą święta" (kolekcjonujemy, bo to w ramach akcji charytatywnej) i to uznałam za prezent mikołajowy dla nas
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:59.

mnie raczej boli jak poleżę na plecach
tylko że i tak nie robię tego za często bo mi się potrafi czasem słabo zrobić od tego, na boku raczej nie boli
ale chyba jestem ewenementem
tylko ew. na zmianę pieluchy
a też jestem diablo nieprzytomna w nocy...
21.06.2014r.

ale cukier 106 po tym więc ok
Nie stresuj się za bardzo bo wszystko da się ogarnąć
ale ja straszna panikara jestem