Mamusie Kwietniowe 2015! cz. 10 - Strona 119 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-12-06, 12:42   #3541
blackberry89
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie Kwietniowe 2015! cz. 10

My na 15 do znajomych lecimy ogarnelam podlogi i zaraz sie ubieram.
Pawcio 13.04.2015
blackberry89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-12-06, 13:40   #3542
violka848
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez MaŁa_Sylwia Pokaż wiadomość
Współczuję tych pobudek. Oby się szybko uformowalo

---------- Dopisano o 10:33 ---------- Poprzedni post napisano o 10:33 ----------

Mój Tz już chyba marzy o powrocie do pracy :P

Co zrobiłaś mężowi przyznaj się ? )

Nasz łobuziak poszedł na drzemkę właśnie, a my sie lenimy Poten moi rodzice mają wpaść z lazanią Adka kaszkę rano pięknie zjadła! Jupi! Zobaczymy jak pójdzie z obiadem, dam z jajem dziś.
Stary 2015-12-06, 14:14   #3543
madzixx88
Zakorzenienie

hej
u nas też dziś był Mikołaj potem byliśmy na spacerze 2h, noo piękna wiosna jest
obiadek super zjedzony 250g cielęcinki, wsuwa to moje dziecko ostatnio bez zarzutu.
Teraz Ala na drzemce a ja wzięłam lapka nadrobić zaległości, bo na tel mi mniej wygodnie..

---------- Dopisano o 14:14 ---------- Poprzedni post napisano o 13:59 ----------

Cytat:
Napisane przez DomimaZet Pokaż wiadomość
Powiem Wam ze opadlam coś z sił... może uda mi się położyć dzisiaj wcześniej... ciekawe :-D
My się skladalismy z pracownikami u męża w pracy na jedną rodzinę... strasznie to jest przykre ze niektórzy mają takie warunki do życia :-(
my też się składamy z teściową, szwagierką i szwagrem
oj tak, strasznie przykre to..
Cytat:
Napisane przez cashmere Pokaż wiadomość
Ja jutro chyba ugotuje pomidorowke z królikiem.

---------- Dopisano o 19:30 ---------- Poprzedni post napisano o 19:26 ----------

Fajnie ze jestes

Specjalnie wybraliscie rodzinę z okolicy? Myślę że pomysł by zawieźć samemu i poznać ludzi którym się pomogło jest wspaniały
tak, to jest rodzina z miejscowości, gdzie mieszka teściowa i szwagier. Też tak myślimy, żeby samemu zawieźć ale obawiam się tego jednocześnie..

Cytat:
Napisane przez Pavlinecka_21 Pokaż wiadomość
Madzixx a w Biedrze bardzo fajne były samochodziki wlasnie sterowane. Niestety, bieda to straszna rzecz, pamietam wiele takich sytuacji z własnego zycia, jak było bardzo ciezko momentami, chociaz nigdy nie tak, zeby marzyć o bucikach ;( straszne... dlatego w taki Zuzkowy zakupoholizm pewnie wpadam ;p bardzo ładnie z Waszej strony, ze komus pomagacie!

---------- Dopisano o 19:38 ---------- Poprzedni post napisano o 19:37 ----------

Ale chyba go pociąć najpierw co nie? Mam jeszcze 3 marchewy, pietruche i seler i wlasnie tez sie waham, czy mrozić czy gotować

---------- Dopisano o 19:39 ---------- Poprzedni post napisano o 19:38 ----------

Ciekawe, czy zagęści mocno, jak zblednie? Hmm

dzięki za cynk o samochodzie

Cytat:
Napisane przez violka848 Pokaż wiadomość
U nas wolontariusze się tym zajmują. Ja sama zawieźć bym nie dała rady, bym nie wiedziała też chyba jak się zachować. To jakaś polecona rodzina? Czy macie jakiś spis?

A ile czego daje się? Ile marchewek itd?? Ja niemam pojęcia jakie proporcje, a Adka cos wybrzydza, wiec moze niedługo spróbuje sama cos ugotować hm
polecona. Biedni, ale uczciwi i porządni ludzie..

Cytat:
U mnie na tapecie kolejny miesiąc tez 25 minut na kawę - przez to ze puszczalismy to odkąd Olaf skończył może 3 miesiące to teraz tak już kojarzy te piosenki ze jak tylko nuce jakaś to od razu jest uśmiech he he
u nas tak samo hehe

Cytat:
Az mi łzy w oczach stanęły. . skąd znacie ta rodzinę? To jakaś większa akcja że dzieci piszą listy?
jest z miejscowości teściowej, przez znajomą znajomej się dowiedzieliśmy o ich sytuacji. Ten list to my poprosiliśmy mamę chłopca, żeby go napisał i teściowa odebrała. Większa akcja też jest z pisaniem listów, bo moja mama kiedyś wysyłała paczkę do dziecka

Cytat:
He he - tez tak wcześniej do Roxi mówiłam a teraz chodzą po domu za mną obydwoje he he... Jak mąż wraca z pracy to do Olafa cały czas mowie gdzie tata i gdzie tata... Maz go wola a ten od razu do niego leci... potem mowie chodź do mamy i Olaf znowu do mnie... no i przy tym cieszy się bardzo ..

ale super!

Cytat:
Napisane przez Majka232 Pokaż wiadomość
Dzis odwiedziłam sklep ze zdrową żywnością. Nakupilam warzyw i gotowałam ale przesadziłam bo b.duzo wyszlo. Chyba z 30 porcji i to dużych. Jutro jeszcze czesc skończę. Tyle że ze mnie taka kucharka ze mam opatrzony palecci to b.mocno. skóra pękła i sie coś sączy :/, soalilam 1 garnek a drugi zniszczyłam - taki zaje...sty teflonowy bo próbowałam w nim blendowac :banghead: Nam nadz.ze do warzyw ten teflon się nie dostał i nie zaszkodzi.
Ręce mam zniszczone, nie man siły pazurków malować a jutro jadę z Szymkiem na urodziny jego koleżanki ech
wow ale porcji
przygód współczuję ale czego się nie robi dla naszych skarbów

Cytat:
A tak tak te tez znamy - my to jeszcze czasem lecimy z fasolkami i Panem Kleksem he he :-D
oo tego nie słuchaliśmy jeszcze

nadrabiam dalej
madzixx88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-12-06, 14:31   #3544
madzixx88
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez gossip_girl21 Pokaż wiadomość
Ile dzieci przesyłka całe noce na naszym wątku? Bez pobudki na jedzenie?
u nas bez pobudki w nocy

Cytat:
Napisane przez gossip_girl21 Pokaż wiadomość
A bo młoda dziś ma dzień marudy,
Musiałam makaron ugotować ta jojczala to ja wzięłam na ręce posadzilam na blacie i trzymałam, druga ręka chciałam z szafki obok wyjąć makaron, pociagnelam jakaś torebke z tym makaronem wpadło to do gotującej wody, większość wrzątku wzięłam na siebie ale kilka kropel spadło na córcie....
Nie płakała dużo zaraz ją uspokoilam trzy czerwone kropki , ale ja się tak roztrzesłam że szkoda gadać....Bogu dzięki ze tylko tyle się stało...
jejku współczuję sytuacji :/

Cytat:
Zuzia mi dzis zaczela pełzać do przodu nie wiem, czy nadrobię, z Majki sie śmiałam i za karę mam całe spodnie w masie z ziemniaków ale za to czysta kuchnie ;p

---------- Dopisano o 18:35 ---------- Poprzedni post napisano o 18:33 ----------

Ojej, rozumiem, ze sie zdenerwowałaś... Ja dzis kurze ścierałam z Zuzka pod pacha ;> i kiedyś sos ni na nia nakapal tez dosyć gorący, jak jadłam z nia na kolanach. Takie rzeczy sie zdarzają niestety, chyba, ze ktoś chce gotować albo jesc przy akompaniamencie wycia ;> nie martw sie, dobrze, ze nic poważnego sie niw stało

---------- Dopisano o 18:40 ---------- Poprzedni post napisano o 18:35 ----------

Gosiak!! Sto lat!!! Wszystkiego najlepszego, spełnienia marzeń i samych przespanych nocek! ;*

---------- Dopisano o 18:45 ---------- Poprzedni post napisano o 18:40 ----------

Współczuje ;/// e- matka ;>
brawa dla Zuzi
Ala też pełzaczem się zrobiła, coraz szybciej się przesuwa do przodu

Cytat:
Napisane przez FlightlessBird Pokaż wiadomość
Kochana nie martw się Tatiana dopiero od ok tygodnia mówi tylko babababa - póki co nic więcej niektóre dzieciaki później gaworzą

ojej dobrze, że nic się nie stało bidna, pewnie się przestraszyła

hej
nadrobiłam ostatnie 3 strony
ściany w sypialni gotowe. Jutro przenoszenie/skręcanie mebli i układanie wszystkiego.
Liczę, że jutro skończymy też metamorfozę pokoju Tatiany
teraz popijam Somersby, TŻ pierwsz raz kupił mi tego z kwiatem bzu i limonką pyszny
jaki kolor ścian? pochwal się efektami

Cytat:
Napisane przez Hanka20 Pokaż wiadomość
Dzięki uff to dobrze bo juz myślałam że wszystkie wizazowe dzieci już mówią mama lub tata.
Czekamy na foty metamorfozy i sypialni

---------- Dopisano o 19:58 ---------- Poprzedni post napisano o 19:56 ----------

:-*
Concord zdecydowanie. Z granatem jak dla mnie za słodki coś mi w nim nie pasuje
ja i concord i blackberry lubię

Cytat:
Majka - pewnie tak :P Zuz dziś już 19.20 spała, pewnie wstanie o 4... Zamówiłam jej jednak garnuszek, najwyżej nie będę jeść

---------- Dopisano o 20:27 ---------- Poprzedni post napisano o 20:26 ----------

klocki z garnuszka

Cytat:
hehe, dokładnie

W ogóle panience moja kuchnia nie odpowiada, dziewczyny, możecie na fb albo w klubie, żeby łatwo mozna było odnaleźć, wpisać dokładnie ( o proporcje mi chodzi) jak gotujecie to, co smakuje Waszym dzieciom?
oo podpinam się pod pyt

Cytat:
Napisane przez FlightlessBird Pokaż wiadomość
garnek będzie pełny, szkoda tylko, że klpocków

dlatego ja póki co nie gotuję małej - jakoś łatwiej mi wyrzucić słoiczek niż jakbym nagotowała i miała to do kibla spuścić
czekam aż panienka zacznie cały czas ładnie jeśc
ja też się boję, że nagotuję a potem Ala będzie pluć. Gerbery wcina aż uszy jej się trzęsą i boje się opcji użerania z nagotowanym jedzeniem ;D

Cytat:
Słoiki gerbera to moja może dwa 190 wsunąć, a one są tak pachnące, że się jej nie dziwię, nie wiem, gdzie popełniam błąd ;] ale cenowo to jednak bankructwo, u nas krucho ostro teraz z kasą i wolałabym, żeby jednak zasmakowała w mojej kuchni

I zapomniałam powiedzieć, ze ocieplenie pokoju od strony strychu podziałało i jest już 19-20 stopni, szał, w bikini będę spać LO
ja teraz nakupiłam słoików w kerfie i intermarche w promocji i sporo taniej wyszły

Cytat:
Hipp to u mnie totatlny niewypał - za radą Black kupiłam inne niż te białe, ale i tak jej nie idzie, bobovita od biedy, ale krzywi się i połowa na śliniaku ląduje, jeszcze te rossmanowe nawet, ale z gerbera wszystko wsuwa, a ryba ( ta z łososiem w pomidorach) to jest hit hitów, codziennie mogłaby jeść

Ja też oglądam ryjka i pije piwko ( na alkohol ma, na prezenty nie, co za matka :p) i przypomniało mi się, że kurczaka na jutro nie przyprawiłam
piona, u nas też rybka jest mniam mniam
Stary 2015-12-06, 14:35   #3545
siempre
Wtajemniczenie

Hej u nas noc porażka maly chyba czekał na Mikołaja i co chwile się budził do północy z 5 razy później przestałam liczyć. Szkoda mi go, ze nie moze spać.

[1=71253839b04673f7804766e 160d807ea33c37805_6578f48 49ccb9;53705590]MADELINEM,podobno tabletki antykonc. jesli to powtorka leku moze przepisac lekarz rodzinny.[/QUOTE]

Mi kiedyś dentystka przepisywała żona ginka bo jego nie było.

Cytat:
Napisane przez kar0ola Pokaż wiadomość
NANCY u nas tez katar ciagle, rowniez zastanawiam sie nad refluksdm.. Tylko u nas nie chca nic sprawdzac i mowia jakies ☠☠☠☠☠☠☠y typu 'nawilz powietrze', 'cieniej ubieraj', 'temp w pokoju 18 st'. Ok wszystki super, ale powinni sie skupic na problemie, skoro ciagle wystepuje...
Ja to wszystko robie i dupa dalej swiszczy w nosie :/
siempre jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-12-06, 14:50   #3546
madzixx88
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kar0ola Pokaż wiadomość
Ehhh i juz mam wyrzuty sumienia bo nie jestem na biezaco (( mama mi zajmuje caly czas, nawet wiecej niz mala, bo gada non stop, ze nawet w telefon nie mam kiedy zajrzeć.. Naprawde! Nie nadrobilam nic ((()bo teraz mam 5 min i musze uciekac, nakgorsze ze juz na karmieniach nie mam jk czytac bo mala ssie tylko minute-dwie i do widzenia.. Martwi mnie to, chyba juz jej sie cycus znudzil

Powiem Wam tylko co mi sie przydarzylo dzis, a raczej opowiem Wam moj koszmar :/

Siedzialam z mama i N. w pokoju, mloda jeczala to mysle sobie dam jej pietke chleba do pociumkania, bo uwielbia. Oczywiscie caly czas pilnujac by nic nie odgryzla a jak juz tak robila to od razu zabieralam. W pewnym momencie odgryzla kawalek, nie wiem nawet kiedy a ona probowala go juz polknac, zaczela sie dusic na maksa, moja mama to prawie zemdlala, zavzela panikowac, ja cala roztrzesiona w sekunde wypielam młoda z lezaczka, wzielam jakos na reke i po plecach stukalam zeby wylecialo....... Dzialam tak szybko i w takiej adrenalinoe ze nawet dobrze jej nie chwycilam, ale wazne ze wystukalam i poszlo.

Powiem Wam ze cale zycie stanelo mi przed oczami, a spanikowana mama jescze dobila. Kiedys jak myslalm o takiej sytuacji to zawsze sie balam, jak zareaguje, ze pewnie nie dam rady jej pomoc.. Ale adrenalina i chec uratowani swojego dziecka jest tak silna, ze pomimo ciala trzesacego sie jak galareta, serca wyskakujacego z klatki piersiowej, czlowiek dziala jak petarda..

Ale widok duszacego sie mojego malenstwa na dluuugo zostanie mi przed oczami.. Eh

Wybacie mi prosze ze nie ejstem tu ale w kazdej wolnej chwili staram sie byc, a teraz dopiero taka mam..
straszna sytuacja, dobrze, że zachowałaś zimną krew. Ja miałam podobną raz jak karmiłam obiadkiem, aż nie chcę wspominać nawet

Cytat:
Gossip wspolczuje tej sytuacji, nie chciałaś.
Black rozbawiłaś mnie tym makaronem na glowie synka
Gosiak a Ty wigilią na czacie, choć wiem że Tobie przykro z tego powodu
Agnieszka gratulacje 8 miesięcy! 🎈🎈🎈🎁
Pavlinecka a Wam pełzania 👏🏻 Zuzia goni wszystkich Zaraz tylko Adka nieprzemieszczająca się zostanie.
Goczek to widzę że u nas dziś dużo podobnie Mój Tż też chętnie by pakował przeciwbólowe w Adkę..
Właśnie tesciowka poszła, mówiła ze będzie za godzinę dwie, a ok 13 dzwoniła, przyszła o 18 Dobra ona jest ale miło było fajna z niej babka, ponosiła nam Adkę przed spaniem przynajmniej Teść tez był z siostrą Tż, przynieśli nam 2 kolejne miśki. Siostra oddaje swoją kolejcję Adce, przeraża mnie to bo ina ma tego masę... Niby fajny miły gest, ale tylko kurz będą zbierać, no ale nie odmawiam, ustawiam na szafie, niech się kurzą he Humor mi trochę wrócił, mimo że córa cały dzień rączkowa. Ale patrzę nie tylko u nas taki etap... Ja prycham, a Adka dalej coś rzęzi ehh pewnie w Pn znowu do lekarza pójdziemy. Na noc 2 cycki poszły w ruch, ciekawe co ja w nocy jej będę dawać, już Karmi popijam
fajna teściówka
niezle z miśkami, u nas stoją trzy i jestem już zła o to, bo kurz zbierają. Myślałam czy nie schować do szafy
kciuki za Wasze zdrówko

Cytat:
No ja niewiem, ale ostatnie kilka dni to tylko rączki i rączki - masakrystycznie jest
U nas księga dźwięków przyszła- na mikołajki od nas prezencior. Kilka stron przerobiłyśmy, ale dosłownie kilka, bo nie w sosie ta nasza Bubcia ostatnimi dniami, szybko nuda ją bierze
musicie przetrwać

Cytat:
Znalazłam torbe ciuchów ktore mi ciocia przysłała a tam np.kombinezon misiowy myślę juz za mały i teraz za zimno juz. Jestem zła. W workach mam ciuchy. Nie mam gdzie rego trzymać. Bajzel wszędzie. Nie mam kiedy sprzątać. Starszy i tak mówi - ty ciągle coś robisz ech. Jeszcze dla chrzesnicy część prezentu na jutro wpie.przy..lam :banghead:
Majka wdech-wydech

Cytat:
Napisane przez kana158 Pokaż wiadomość
Gossip, wspolczuje sytuacji! Aż dreszcze mnie przeszły! Jak robie coś w kuchni z wrzątkiem to nie ma opcji, by Mała była na rękach. Wrzucam ją najczęściej albo do jezdzika albo do krzesełka. To raczkowe dziecko, wiec jak się nie da odłożyć, to nie ma obiadu 😉

Kar0ola, masakra z tym dlawieniem. Ja co jakiś czas odświeżam sobie postępowanie w razie zaksztuszenia i resustytacje. Zosia raz mi się syropkiem przyksztusila, przełożyłam szybko przez kolano i raz-dwa udało się odksztusic. Ale stres nieziemski.

Agnieszka, buziaki dla Filipa z okazji skończonych 8 miesiecy! 😘

U nas dzień intensywny. Zaliczyłam z Zosią pierwszy babski shopping 😉 niech się przyzwyczaja dziewczyna, bo jak podrosnie to będziemy częściej na ciuchy wyskakiwac. Ojciec chatę będzie sprzątać, a my do galerii 😉 Mamy taką bandę zakupową - mama, ciocia, ja i narzeczona brata, a teraz czas nowe pokolenie wprowadzić do gry 😀
super! co kupiłyście na shoppingu?

Cytat:
Tez lubię takie prezenty ale przy łóżku
tez coś znajdzie. Zostawił przy kominku list do Mikołaja. Zwbralam go i położyłam list dla niego i filmik mu jutro puszczę

Mojemu to się nic nie chce. Na spacerze nigdy nie był ech ale na piwko zawsze
ale fajnie daj znać jak zareagował
ja się wkurzyłam na siebie wczoraj, bo pomyliłam zdjęcia i zamiast z wakacji co sobie na plaży siedzą, wrzuciłam takie co idą sobie za rękę leśną drogą w kurtkach a Mikołaj mówi komentarz "ooo czyżby to zdjęcie z wakacji?" nie mogłam tego przeżyć i miałam ochotę nowe zamawiać :/
a widziałaś te listy i wideo na gruponie?? dopiero dziś znalazłam przypadkowo i znowu jestem zła, bo za tę samą cenę mogłabym mieć dwa widea dla każdego dziecka indywidualnie...ehhh wrr

Cytat:
Napisane przez Koperco Pokaż wiadomość
Patrząc po moim synku to ok pomysł tylko żeby ten panel sterowania był na przełączniki a nie na przyciski bo z doświadczenia wiem,że ciężej się jezdzi
dzięki za podpowiedz

Cytat:
Dokładnie... Zosia śpi w wózku w ciągu dnia (za duży dom mam, a zakup nani jakoś mi nie po drodze... zwłaszcza, że często to jest, że jak się zaczyna za wcześnie wzbudzać, to w wózku jednak ubujam ją jeszcze), więc Tako jest super i napewno z nami zostanie. Ale do sklepu to porażka. Jak mąż jeszcze jedzie z nami to spoko, ale jak same smigamy, to raz ze ciężar, a dwa ze jednak złożenie-rozlozenie trochę czasu zajmuje. Miałam kupić od kolegi tego Maclarena, ale jednak nie da rady sprzedać, bo jego siastrzenica zaszła w ciążę (młodziutka...) i każda pomoc jej się przyda, wiec zostawia wózek dla niej. Wczoraj upatrzylam w smyku chicco multiway. Wydaje się fajny...
Mamy, które przerabialy juz zmianę wózka, macie jakieś zdanie na jego temat?

Majka, Madzixx, przypomnijcie jak nazywa się Wasz wózek?
Bebe Beni Izzy bardzo jestem z niego zadowolona, jest tyle lżejszy że wynoszę go z Alą w środku z wózkarni
a Zosia śpi w spacerówce w domu czy w gondoli??

---------- Dopisano o 14:50 ---------- Poprzedni post napisano o 14:46 ----------

Cytat:

Nasz łobuziak poszedł na drzemkę właśnie, a my sie lenimy Poten moi rodzice mają wpaść z lazanią Adka kaszkę rano pięknie zjadła! Jupi! Zobaczymy jak pójdzie z obiadem, dam z jajem dziś.
i jak drzemka u Was? u nas tylko 30 min teraz córcia podgląda co matka pisze
brawa za kaszke

ufff nadrobiłam Was !
muszę się pochwalić, że Ala samodzielnie siada, narazie tak śmiesznie krzywo, bo z pozycji na czworaka, potem nogę prostuje do boku i na pupce siada, więc tak bokiem trochę ale się ciesze i tak pełza najchętniej do zegarka tatusia albo disnemaru. Po co zabawki?!
i powiedziała dziś mama, taki prezent na mikołajki mi zrobiła
Stary 2015-12-06, 15:03   #3547
MaŁa_Sylwia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez gosiak0512 Pokaż wiadomość
Hej.
Wieczor nie byl tak mily jak sie spodziewalam poogladalam tv do 24 i poszlam spac
A co poszło nie tak?

---------- Dopisano o 15:03 ---------- Poprzedni post napisano o 15:02 ----------

Cytat:
Ja nic. Ale on myślał że ja z jaskiem to całe dnie leżę :P

To łaskotanie w brzuchu, którego nigdy się nie zapomni,

przybrało ludzką postać ...
JAŚ

MaŁa_Sylwia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-12-06, 15:11   #3548
violka848
Zakorzenienie

Cytat:
A co poszło nie tak?

---------- Dopisano o 15:03 ---------- Poprzedni post napisano o 15:02 ----------

A nie leżysz ? My to tylko leżymy i leżymy, aż znudziło się, cała w odleżynach jestem Mąż da radę Jaśka dogonić teraz hehe ?

Madzia Ada śpi już 1,5 h - pewnie się obudzi jak to napisałam Brawa za śniadanko i Mamkę 👏🏻 U nas wczoraj przy teściówce Ada jakby zdanie złożone powiedziała hehe śmiesznie to brzmiało
Stary 2015-12-06, 15:37   #3549
madzixx88
Zakorzenienie

Cytat:
A co poszło nie tak?

Hahaha dobre

Cytat:
A nie leżysz ? My to tylko leżymy i leżymy, aż znudziło się, cała w odleżynach jestem Mąż da radę Jaśka dogonić teraz hehe ?

Madzia Ada śpi już 1,5 h - pewnie się obudzi jak to napisałam Brawa za śniadanko i Mamkę 🏻 U nas wczoraj przy teściówce Ada jakby zdanie złożone powiedziała hehe śmiesznie to brzmiało
No prosze, pewnie chciała jej powiedzieć ze za późno przyjechała
To niezle spi moja rano 1,5h, na spacerze 30min i teraz 30min.
Wsadzam ja w leżaczek i idziemy reniferki piec
Stary 2015-12-06, 16:42   #3550
71253839b04673f7804766e160d807ea33c37805_6578f4849ccb9
Konto usunięte

Cytat:
Dzień dobry tak w ogole. Wczoraj jeden mikołaj był już u Jasia. Ale zarówno ja i mąż jesteśmy trochę zawiedzeni. Od dziadków dostał skarpetki (to ok.) i lizaki chupa chaos, takiego dużego z małymi w środku.. :/ a chrzestny kupił pozytywke do łóżeczka.. fajna smily play, ale.. 0+. Nasz Starszak nie wykazał nawet odrobiny zainteresowania. Ehh.. naprawdę wolałabym paczkę pampersow. Przynajmniej byśmy użyli a tak już myślimy komu to podarować bo po co ma u nas leżeć. .

---------- Dopisano o 10:40 ---------- Poprzedni post napisano o 10:38 ----------

Tak mam tako i tak mam zamiar zmienić spacerówke. Na wiosnę pewnie. Jestem zadowolona ale już mi ciężko. Trzymamy to w aucie, stelaż nie jest lekki a za każdym razem jaska do auta do fotelika, wyjmuje wszystko skład, rozkładaj, stelaż, siedzisko. A chce coś co będę mogła jedna ręką rozłożyć.
Lizaki na prezent? to sobie z mezem polizecie 😛
Hania doczrkala sie Mikolaja (dziadkow,chrzestnego) i fajnych prezentów, 2 pluszakow, tygryska z biedry,ekstra książeczki z głosami zwierząt i jezdzika-auta. Poki co najbardziej zainteresowana gryzieniem nogi taty,ktory podjarany sklada auto
71253839b04673f7804766e160d807ea33c37805_6578f4849ccb9 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-12-06, 16:49   #3551
MaŁa_Sylwia
Zakorzenienie

Cytat:
leze i pachne

daje jakos rade

To łaskotanie w brzuchu, którego nigdy się nie zapomni,

przybrało ludzką postać ...
JAŚ

MaŁa_Sylwia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-12-06, 17:20   #3552
madzixx88
Zakorzenienie

Dałam dzisiaj pierwszy raz mleczny deser Ali smakował i zjadła całe 190g teraz na pianinie gra, kocha ten dźwięk,wrecz rwie sie,zeby grać

Przypomniało mi sie cos śmiesznego, wczoraj w Sphinxie zamówiłam sobie piwo z sokiem i pytali mnie o dowód. uśmiałam sie
Stary 2015-12-06, 17:54   #3553
gossip_girl21
Zakorzenienie

Boże zwariuje cały kolejny dzień z marudą, chyba,zaczne jakieś narkotyki brać lub pić bo nie mogę już tego znieść....
Od kilku dni jest tylko jęk i ryk...
Śmiechu dawno nie słyszałam zwariuje ku®ω@.... Nie wiem co się jej dzieje... Ale to nie moje dziecko

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Nasz skarb 26.04.2015
gossip_girl21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-12-06, 18:39   #3554
gosiak0512
Zakorzenienie

Bylismy po obiadku na dlugim spacerku. Teraz mloda juz kima po myciu, mam nadzieje ze to nie drzemka..

MALA aj szkoda gadac

gosiak0512 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-12-06, 18:50   #3555
blackberry89
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez madzixx88 Pokaż wiadomość
u nas bez pobudki w nocy

jejku współczuję sytuacji :/

brawa dla Zuzi
Ala też pełzaczem się zrobiła, coraz szybciej się przesuwa do przodu

jaki kolor ścian? pochwal się efektami

ja i concord i blackberry lubię

klocki z garnuszka

oo podpinam się pod pyt

ja też się boję, że nagotuję a potem Ala będzie pluć. Gerbery wcina aż uszy jej się trzęsą i boje się opcji użerania z nagotowanym jedzeniem ;D

ja teraz nakupiłam słoików w kerfie i intermarche w promocji i sporo taniej wyszły

piona, u nas też rybka jest mniam mniam
A to jest jeszcze blackberry mogen?

---------- Dopisano o 18:50 ---------- Poprzedni post napisano o 18:48 ----------

Ja jeszcze napisze tylko ze u nas pawelek nic nie dostal. Ani od zadnej z babc, ani od prababci, nie mowiac o chrzestnych. Przykro mi.
Juz nie mowie o zabawkach ale chociaz chrupki kukurudziane za 1zl ... sama pamiec.
Tylko moja mama przepraszala ze w tym roku nic nie ma bo z kasa bardzo krucho.
Pawcio 13.04.2015
Stary 2015-12-06, 19:02   #3556
Pavlinecka_21
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez blackberry89 Pokaż wiadomość

---------- Dopisano o 18:50 ---------- Poprzedni post napisano o 18:48 ----------

Ja jeszcze napisze tylko ze u nas pawelek nic nie dostal. Ani od zadnej z babc, ani od prababci, nie mowiac o chrzestnych. Przykro mi.
Juz nie mowie o zabawkach ale chociaz chrupki kukurudziane za 1zl ... sama pamiec.

Zuzka tez tylko od mojej mamy dostała, od nas nawet nie, bo jeszcze nie dotarł ;p dzis chrzestna widziała i tez nic, chyba wychodzą z założenia, ze takim małym dzieciom nie trzeba, ale ja uważam inaczej. U nas większa lipa, bo TZet dał mi prezent a ja mu nie ;p jakos zapomniałam hehe moja córa dzis marudzi na potegę, tzn rano była bardzo grzeczna, ale na wsi wszyscy ja nosili i nie poszła spac o zwykłej porze, w domu pospala 1,5h i teraz nie wie, czego chce od zycia. A ja znow ukryłam sie w toalecie Haha TZet pomyśli, ze mam jakies poważne problemy z żołądkiem ;p

---------- Dopisano o 19:02 ---------- Poprzedni post napisano o 19:01 ----------

A nie! Kłamie, moj tata tez dał Zuzce prezent- duza maskotkę takiego szczurka czy cos i ona sie tego boi ;>
Pavlinecka_21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-12-06, 19:10   #3557
blackberry89
Zakorzenienie

Cytat:
Zuzka tez tylko od mojej mamy dostała, od nas nawet nie, bo jeszcze nie dotarł ;p dzis chrzestna widziała i tez nic, chyba wychodzą z założenia, ze takim małym dzieciom nie trzeba, ale ja uważam inaczej. U nas większa lipa, bo TZet dał mi prezent a ja mu nie ;p jakos zapomniałam hehe moja córa dzis marudzi na potegę, tzn rano była bardzo grzeczna, ale na wsi wszyscy ja nosili i nie poszła spac o zwykłej porze, w domu pospala 1,5h i teraz nie wie, czego chce od zycia. A ja znow ukryłam sie w toalecie Haha TZet pomyśli, ze mam jakies poważne problemy z żołądkiem ;p

---------- Dopisano o 19:02 ---------- Poprzedni post napisano o 19:01 ----------

A nie! Kłamie, moj tata tez dał Zuzce prezent- duza maskotkę takiego szczurka czy cos i ona sie tego boi ;>
No u nas nikt nic. No chrzestna jest mloda ale mowie - chrupki za zlotowke by kupila.
Moja tesciowa chyba wychodzi z zalozenia ze nie trzeba dawac bo przeciez dziecko i tak nie bedzie pamietac.

Jest mi przykro bo do gadania ze nie przychodzimy to pierwsza ale zeby cos od siebie to ma gdzies.
Zreszta tak samo do przygadywania sie o dziecko wszyscy.
Pawcio 13.04.2015
Stary 2015-12-06, 19:29   #3558
Hanka20
Zakorzenienie

Cytat:

[1=71253839b04673f7804766e 160d807ea33c37805_6578f48 49ccb9;53711071]Lizaki na prezent? to sobie z mezem polizecie 😛
Hania doczrkala sie Mikolaja (dziadkow,chrzestnego) i fajnych prezentów, 2 pluszakow, tygryska z biedry,ekstra książeczki z głosami zwierząt i jezdzika-auta. Poki co najbardziej zainteresowana gryzieniem nogi taty,ktory podjarany sklada auto [/QUOTE]
No to ładny Mikołaj przyszedł

Cytat:

Kurcze przykre faktycznie ze nic nie dostał Pawcio

MADZIXX brawa dla Ali za mamę i siadanie

Filipek dostał od chrzestnego body z Disneya świąteczne, miseczkę z sztuccami i taki mały grający bebenek, który super się świeci. Od cioci papucki takie ciepłe, od chrzestnej pajaca i kaczuszke do kąpieli, od mojej mamy zabawki kąpielowe z fp. Także uzbieral trochę giftow fajnych

Nasz Filipek jest z nami od 19.04
Hanka20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-12-06, 19:34   #3559
blackberry89
Zakorzenienie

Cytat:

Filipek dostał od chrzestnego body z Disneya świąteczne, miseczkę z sztuccami i taki mały grający bebenek, który super się świeci. Od cioci papucki takie ciepłe, od chrzestnej pajaca i kaczuszke do kąpieli, od mojej mamy zabawki kąpielowe z fp. Także uzbieral trochę giftow fajnych
No fajnie super
Dobrze ze my mu nie zalowalismy na mikolaja.
Pawcio 13.04.2015
Stary 2015-12-06, 19:34   #3560
Majka232
Zakorzenienie

Cytat:

---------- Dopisano o 10:33 ---------- Poprzedni post napisano o 10:33 ----------

Mój Tz już chyba marzy o powrocie do pracy :P
Hehe. Czyżby"urlop" wychowawczy z przymusu go nie relaksowal?

Cytat:
Dzień dobry tak w ogole. Wczoraj jeden mikołaj był już u Jasia. Ale zarówno ja i mąż jesteśmy trochę zawiedzeni. Od dziadków dostał skarpetki (to ok.) i lizaki chupa chaos, takiego dużego z małymi w środku.. :/ a chrzestny kupił pozytywke do łóżeczka.. fajna smily play, ale.. 0+. Nasz Starszak nie wykazał nawet odrobiny zainteresowania. Ehh.. naprawdę wolałabym paczkę pampersow. Przynajmniej byśmy użyli a tak już myślimy komu to podarować bo po co ma u nas leżeć. .

---------- Dopisano o 10:40 ---------- Poprzedni post napisano o 10:38 ----------

Tak mam tako i tak mam zamiar zmienić spacerówke. Na wiosnę pewnie. Jestem zadowolona ale już mi ciężko. Trzymamy to w aucie, stelaż nie jest lekki a za każdym razem jaska do auta do fotelika, wyjmuje wszystko skład, rozkładaj, stelaż, siedzisko. A chce coś co będę mogła jedna ręką rozłożyć.

Dlatego my w najbliższej rodzinie często pytamy co kupuc dzieciom. Lizaki hmmm. Na roczek będzie bomboniera :P

Cytat:
Dokładnie... Zosia śpi w wózku w ciągu dnia (za duży dom mam, a zakup nani jakoś mi nie po drodze... zwłaszcza, że często to jest, że jak się zaczyna za wcześnie wzbudzać, to w wózku jednak ubujam ją jeszcze), więc Tako jest super i napewno z nami zostanie. Ale do sklepu to porażka. Jak mąż jeszcze jedzie z nami to spoko, ale jak same smigamy, to raz ze ciężar, a dwa ze jednak złożenie-rozlozenie trochę czasu zajmuje. Miałam kupić od kolegi tego Maclarena, ale jednak nie da rady sprzedać, bo jego siastrzenica zaszła w ciążę (młodziutka...) i każda pomoc jej się przyda, wiec zostawia wózek dla niej. Wczoraj upatrzylam w smyku chicco multiway. Wydaje się fajny...
Mamy, które przerabialy juz zmianę wózka, macie jakieś zdanie na jego temat?

Majka, Madzixx, przypomnijcie jak nazywa się Wasz wózek?

bebe beni izzy. Jest b.lekki i zwrotny. Wg mnie on plynie a nie jedzie a kosz na sakupy obladowalam ostatnio chyba 8 kg i dal radę

Cytat:
Napisane przez nancy822 Pokaż wiadomość
Cześć Dziewczyny! My dopiero wstajemy :p Artek zrobił nam prezent i pozwoli nam się dłuuugo poprzytulać
Sorry, że wczoraj już się nie odezwałam ale od rodziców wróciliśmy po 22, młody się rozbudził i ciężko mu było usnąć. Poczytałam Was ale padłam zanim coś napisałam.
Nie dam rady odnieść się do każdej wypowiedzi osobno więc napiszę ogólnie.
Lek którego nie powinniśmy używać to Atecortin a teraz mamy stosować zyrtec w kroplach do buzi i Tobradex do nosa. Któraś z was pytała czy duży ten katar. Hmm... Nie cieknie mu cały czas z nosa ale nos mu się zatyka i siedzi to w środku, ściągam odkurzaczem i niby wylatuje ale dalej słychać że mu zalega w środku. Dopiero krople pomagają. Ma tak już od ponad miesiąca.

Gossip, Karola współczuję sytuacji z dziewczynkami
Wczoraj przy przewijaniu dałam Artkowi pudełko z kremem, plastikowe, żeby mi leżał spokojnie. I on się tym uderzył ale nie płakał ani nic. Później patrzę a on ma krew na dziąśle koło ząbka. Musiał się tam uderzyć. Ja już panika, że zęba uszkodził :p ale nic mu nie jest

Piękna pogoda u nas, planujemy spacer rodzinny na rynek jak się ściemni

Julek stuknal się garnuezkiem na klocuszek i tez płakał. Nie rqz sie stuknal już ale przy drugim dziecku jus jestem trochę uodporniona na takie rzeczy

Cytat:
straszna sytuacja, dobrze, że zachowałaś zimną krew. Ja miałam podobną raz jak karmiłam obiadkiem, aż nie chcę wspominać nawet

fajna teściówka
niezle z miśkami, u nas stoją trzy i jestem już zła o to, bo kurz zbierają. Myślałam czy nie schować do szafy
kciuki za Wasze zdrówko

musicie przetrwać

Majka wdech-wydech

super! co kupiłyście na shoppingu?

ale fajnie daj znać jak zareagował
ja się wkurzyłam na siebie wczoraj, bo pomyliłam zdjęcia i zamiast z wakacji co sobie na plaży siedzą, wrzuciłam takie co idą sobie za rękę leśną drogą w kurtkach a Mikołaj mówi komentarz "ooo czyżby to zdjęcie z wakacji?" nie mogłam tego przeżyć i miałam ochotę nowe zamawiać :/
a widziałaś te listy i wideo na gruponie?? dopiero dziś znalazłam przypadkowo i znowu jestem zła, bo za tę samą cenę mogłabym mieć dwa widea dla każdego dziecka indywidualnie...ehhh wrr

dzięki za podpowiedz

Bebe Beni Izzy bardzo jestem z niego zadowolona, jest tyle lżejszy że wynoszę go z Alą w środku z wózkarni
a Zosia śpi w spacerówce w domu czy w gondoli??

---------- Dopisano o 14:50 ---------- Poprzedni post napisano o 14:46 ----------

i jak drzemka u Was? u nas tylko 30 min teraz córcia podgląda co matka pisze
brawa za kaszke

ufff nadrobiłam Was !
muszę się pochwalić, że Ala samodzielnie siada, narazie tak śmiesznie krzywo, bo z pozycji na czworaka, potem nogę prostuje do boku i na pupce siada, więc tak bokiem trochę ale się ciesze i tak pełza najchętniej do zegarka tatusia albo disnemaru. Po co zabawki?!
i powiedziała dziś mama, taki prezent na mikołajki mi zrobiła

Słuchał zaciekawiony. Odpowiadał na pytania. Na tekst ze lubia sie razem bawić przytaknal i dodał-ale Julek mi też zabiera zabawki hehe
Tam było pokazane jakie foto sie wybrało i trzeba było je zatwierdzić. Jak mogłaś wstawic nie to które chciałaś?
Na gruponie nie widziałam ale jestem z tego zadowolona

Cytat:

Madzia Ada śpi już 1,5 h - pewnie się obudzi jak to napisałam Brawa za śniadanko i Mamkę 👏🏻 U nas wczoraj przy teściówce Ada jakby zdanie złożone powiedziała hehe śmiesznie to brzmiało

Co powiedziała?

Cytat:
Dałam dzisiaj pierwszy raz mleczny deser Ali smakował i zjadła całe 190g teraz na pianinie gra, kocha ten dźwięk,wrecz rwie sie,zeby grać

Przypomniało mi sie cos śmiesznego, wczoraj w Sphinxie zamówiłam sobie piwo z sokiem i pytali mnie o dowód. uśmiałam sie

Hehe. Mile to bardzo

Cytat:
Napisane przez gosiak0512 Pokaż wiadomość
Bylismy po obiadku na dlugim spacerku. Teraz mloda juz kima po myciu, mam nadzieje ze to nie drzemka..

MALA aj szkoda gadac

Co sie stało?

Cytat:

No przykro bardzo bo za 10-20 zl można coś kupić np. książeczkę do kąpieli. Julo dostał taką. My za to zebraliśmy dużo prezentów az przesada. Julo dostał ciuchcie co robi banki i chyba gra i jest od 3 lat. Zabawka chinszczyzna a takich nie cierpię ech. Szymon dostał kolejne auto zdalnie sterowane :banghead: a on takimi zabawkami bawi się minute. No trudno. Od tej samej osoby dostać kolejna kolejkę itp ktora się nie bawi to wg mnie niewypał :/

Cytat:

Mój tata kupił kiedyś starszemu kroliczka który kical i orzy tym tak skrzypial i miał czerwone oczy. No cóż. Śmiejemy sie teraz z tego
Stary 2015-12-06, 19:35   #3561
Hanka20
Zakorzenienie

I tak mu się podobały te zabawki w kąpieli ze mi się na bok przekrecil i lyknal wody. Rany, jak się wystraszylam! Zaraz wzięłam na ręce i przelozylam przez kolano żeby mu ta woda wyleciala,biedny się trochę zachlysnal i przestraszyl zaczął płakać a ja nieomal się razem z nim nie poplakalam. Tz przyszedł i go wyciągał potem z wanienki bo mnie się ręce trzesly ze strachu jeszcze

Stary 2015-12-06, 19:38   #3562
blackberry89
Zakorzenienie

Cytat:
I tak mu się podobały te zabawki w kąpieli ze mi się na bok przekrecil i lyknal wody. Rany, jak się wystraszylam! Zaraz wzięłam na ręce i przelozylam przez kolano żeby mu ta woda wyleciala,biedny się trochę zachlysnal i przestraszyl zaczął płakać a ja nieomal się razem z nim nie poplakalam. Tz przyszedł i go wyciągał potem z wanienki bo mnie się ręce trzesly ze strachu jeszcze
Pawel tez mi sie kiedys w bok odchylil i zaciagnal na szczescie troszeczke.

Tz zniosl mi choinke i juz umylam bo zakurzona troche byla. Na dniach bede ubierac tylko mysle jeszcze czy w pokoju czy w kuchni postawic.
Pawcio 13.04.2015
Stary 2015-12-06, 19:39   #3563
Majka232
Zakorzenienie

Witam wieczornie
Ja ze starszym, szwagierka i moją chrzesnica spędziliśmy super czas w kinie. Bajka spoko. Młody wygral żółwia ninja. Zrobilismy fotki z dwoma Mikołajami ozdabialismy skarpete na prezenty i robiliśmy pompon. Także super naprawdę.
Stary 2015-12-06, 19:40   #3564
blackberry89
Zakorzenienie

Cytat:
Witam wieczornie
Ja ze starszym, szwagierka i moją chrzesnica spędziliśmy super czas w kinie. Bajka spoko. Młody wygral żółwia ninja. Zrobilismy fotki z dwoma Mikołajami ozdabialismy skarpete na prezenty i robiliśmy pompon. Także super naprawdę.
No to superancko
Pawcio 13.04.2015
Stary 2015-12-06, 19:42   #3565
Hanka20
Zakorzenienie

MADZIXX ale fajnie ze prosili Cię o dowód mnie to już daaawno się nie zdarzyło

Cytat:
Pawel tez mi sie kiedys w bok odchylil i zaciagnal na szczescie troszeczke.

Tz zniosl mi choinke i juz umylam bo zakurzona troche byla. Na dniach bede ubierac tylko mysle jeszcze czy w pokoju czy w kuchni postawic.
Fajnie ze będziecie mieć choinkę my w tym roku rezygnujemy.

Cytat:
Witam wieczornie
Super czas spędziliście

Stary 2015-12-06, 19:43   #3566
Majka232
Zakorzenienie

Cytat:
Jejku. Biedaczki. Nie kąpiesz na siedząco?
Jqkie to zabawki kąpielowe? Ja mam zestaw przyjaciele z wanny fp. Dawno temu kupiłam z myślą ae komuś podaruje ale nie było okazji

---------- Dopisano o 19:43 ---------- Poprzedni post napisano o 19:42 ----------

I to juz drugi rok że mikołajki w kinie. Chyba będzie to tradycja. Za rok Julo dołączy
Stary 2015-12-06, 19:46   #3567
blackberry89
Zakorzenienie

Cytat:
MADZIXX ale fajnie ze prosili Cię o dowód mnie to już daaawno się nie zdarzyło

Fajnie ze będziecie mieć choinkę my w tym roku rezygnujemy.

Super czas spędziliście
No ja nie potrafie zrezygnowac. Musi byc choinka u nas . Tym bardziej ze widze jak lampki pawelka interesuja w sklepach...
Dlatego mysle czy w kuchni nie postawic choc w pokoju moge tez pod oknem i lozko oraz stol beda przeslaniac od pawelka.
Wszystkie bombki mam plastikowe i tak.
Pawcio 13.04.2015
Stary 2015-12-06, 19:48   #3568
Majka232
Zakorzenienie

I ten konkurs to był wspólny dziecka z rodzicem. Mialam odgadnąć odgłos zwierzęcia które synek naśladowal. Lwa i distalam torbę wielorazowa i książkę Pierwszy rok tydzień po tygodniu
Stary 2015-12-06, 19:49   #3569
madzixx88
Zakorzenienie

Cytat:

Jejku ! Współczuje
Dobrze, ze wszystko ok !

U nas dzis Ala tez sie kapała z tymi zabawkami fp i sobie łyknęła troche wody z łódeczki :/ z oilatumem hmmm
Ale malutko, tak jakby z łyżeczki, tatuś kapał, ja nie widziałam tego :/
Stary 2015-12-06, 19:50   #3570
71253839b04673f7804766e160d807ea33c37805_6578f4849ccb9
Konto usunięte

BLACK, ale to przykre, taki brak pamięci... no ale może pod choinke zbierają?

MAJKA,sklep motoryzacyjny otworzysz moze warto tej osobie przekazac jakoś sugestie, zeby konsultowala z wami prezenty?

GOSSIP,nie cpaj! Tęskniłas za zębami u Amelki...?
Cytat:

Fajne prezenty takie mikolajkowe. U nas to troche przesada,ale moze dlatego,ze pod choinke mozna by powiedziec,ze wymieniamy sie kasą oni na fotelik nowy dają

Cytat:
O kurka! Ale pech, dobrze ze szybko interweniowalas. mialam mojej jakies zabawki do kapieli wprowadzic,ale sobie daruje na razie...

Moja Hanka dzis pol dnia cierpiala na zęby, widac bylo,ze ja bolą lub swedza bo strasznie je zaciskala i jak sie nie zapominala w zabawie to marudzila. Tyle że sporo sie bawila i jeszcze wiecej wstawanie ćwiczyli. Wstaje na stopy i usiąść z powrotem nie umie, masakra 😫 teraz szaleje po kąpieli jak wsciekla, za duzo chyba kolacji zjadla
71253839b04673f7804766e160d807ea33c37805_6578f4849ccb9 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości