|
|
#4831 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: ~~~Czerwcóweczki 2016 - to tu :)~~~
EWKA oj, za gorąco było czy tak nagle?
PIKPIK brawo za wizytę! I bacik za wino! Sent from my Lumia 800 using Tapatalk
|
#4832 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mam zazwyczaj niskie ciśnienie, do tego bylam prawie na czczo (i tak banana Zjadlam- doktor mi pozwolil bo tylko toxo robiłam), weszłam w cieple pomieszczenie i tak się skończyło 😐 w 1 ciąży latem tez kiedys zemdlałam, chyba taka uroda 😖 |
|
|
|
|
#4833 |
|
Zakorzenienie
|
polecam sok z buraka z jabłuszkiem
pychotka
|
#4834 |
|
Rozeznanie
|
ANIA: ja rodziłam synka w marcu i kupiłam sobie 2 nowe koszule nocne rozpinane z przodu z bon prixa na allegro- jedną z długim rękawem i 2 z krótkim (miałam jeszcze dwie rozpinane z długim w szpitalu). Na poporodowym było taaak gorąco+ zmiana hormonów-że długi rękaw to była męczarnia. Ciągle byłam zgrzana.
Teraz czeka nas czerwiec- także ja się na pewno zaopatrzę w koszule z krótkim rękawem, tylko popatrzę lepiej na długość- zsiadanie z wysokiego łóżka po CC w przykrótkawej koszulinie w obecności cudzych TŻ-tów to słaba rzecz. EWKA: mam nadzieję, że się nie potłukłaś bidulko LALA: jak wyszły pierogi? Edytowane przez zebrah Czas edycji: 2015-12-06 o 17:07 |
|
|
|
#4835 |
|
Konto usunięte
|
Odnośnie tego wina to ostatnio czytałam artykuł na WP na ten temat. W UK przeprowadzono badania na 12 tysiącach kobiet. U tych, które piły lampkę wina tygodniowo nie stwierdzono większej ilości urodzeń dzieci chorych niż u abstynentek. Po pięciu latach powtórzono badanie i okazało się, że dzieci pijących matek nie odbiegały intelektualnie od pozostałych, co więcej- stwarzały mniej problemów wychowawczych
![]() Moja bratowa- aktualnie w 34 tc- mieszka w UK i mówiła mi, że pytała położnej o alkohol w ciąży, bo nie wiedząc jeszcze o tym, że w niej jest, zdarzyło jej się wypić trochę wina, a położna powiedziała jej, że przez całą ciążę spokojnie może pić sobie dla relaksu 2 małe lampki wina tygodniowo. We Francji podobno również mało kto w ciąży rezygnuje z wina do obiadu, także nie uważam, żeby dziecku PikPik ta jedna mała lampka wina miała zaszkodzić ![]() Oczywiście, żeby nie było, broń Boże nie namawiam nikogo do picia alkoholu w ciąży, sama również nie preferuję ale chciałam tylko Wam pokazać, że różne są opinie na ten temat
|
|
|
|
#4836 |
|
Zakorzenienie
|
A ja uwazam ze kazdy alkohol moze zaszkodzic. I nie nalezy go pic w ciazy.
|
|
|
|
#4837 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jestem tego samego zdania. Uważam, ze jeśli nosimy swoje dziecko, to wstrzymanie sie 9 miesięcy od alkoholu nie powinno być trudne. ZZwlaszcza, kiedy nie mamy pewności, czy nie zaszkodzimy dziecku, bo nie ma tylu badań na ten temat....WWiec...tak naprawde ryzykujemy zdrowie swojego dziecka.. Poza tym, dziwie sie tym kobietom z UK, ze zgodziły się wziac udział w takich badaniach... Edytowane przez ewka555 Czas edycji: 2015-12-06 o 19:27 |
|
|
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
|
|
#4838 |
|
Zadomowienie
|
Ja kawy nie pije a co dopiero alkohol. Wino to alkohol i nie ma co się oszukiwać
|
|
|
|
#4839 |
|
Zakorzenienie
|
ja jeśli chodzi o alkohol i inne używki jestem na NIE i to czy mało/dużo...nie ważne, dla nas samych nie jest to zdrowe a co dopiero dla rozwijającego się maluszka
jak tam Mikołajki? u nas super, młody nawet zaliczył wizytę Mikołaja jutro do pracy i na samą myśl mi słabo ale cóż....byle 2 tygodnie przeżyć, a później swięta
Edytowane przez kaska87 Czas edycji: 2015-12-06 o 19:28 |
|
|
|
#4840 |
|
Rozeznanie
|
Prosze Was dziewczyny, czepiacie sie PikPik
dziewczyna jest dorosla i odpowiedzialna, i wie co robi. Miała ochote posmakować wina, jej sprawa, jej ciaża, a przypomianie ze alkoholu nie mozna, baciki, machanie paluszkiem, uważam że jest zbyteczne, tym bardziej jak napisala Śliweczka sa podzielone opinie lekarzy na ten temat. PikPik nie napisala, ze to jest regularnie, ani ze wiele go wypila. Czasami kobiety wypija piwo czy cos. Ja tez nie pije alkoholu i nie ciagnie mnie. Ale ocenianie kogos, za takie cos, prosze, kazdy odpowiada za siebie i nikt nie ma prawa go oceniac, wiec moim zdaniem lepiej skonczyc temat i zmienic na inny
... Piękność jest dla kobiety ważniejsza niż inteligencja, bo mężczyźnie łatwiej przychodzi patrzenie niż myślenie... Edytowane przez justynan01 Czas edycji: 2015-12-06 o 19:38 |
|
|
|
#4841 |
|
Zakorzenienie
|
Kaska, faaaajnie, zazdroszczę 😎 u nas do kitu. Mąż w pracy na 24h, małej wychodzą dwa zęby, do tego kaszle w nocy, marudzi, a jeszcze tak dzis wialo, ze nie wyszłyśmy z domu 😐
Justynan spokojnie 😉 kazda po prostu wyraziła swoje zdanie, przeciez od tego jest forum.. No, co do tego ze opinie lekarzy podzielone na temat alkoholu w ciąży to nie wiem, osobiście nie spotkałam sie z żadnym lekarzem, który by poparł. A lekarz i polozna to tez dwie różne sprawy... ---------- Dopisano o 20:44 ---------- Poprzedni post napisano o 20:42 ---------- I przeciez nikt nikogo tu nie ocenial, ja osobiście napisałam tylko, ze nie popieram, i tak przeciez każdy zrobi jak uważa 😉 |
|
|
|
#4842 |
|
Wtajemniczenie
|
Dokładnie, każdy ma prawo wyrazić swoje zdanie
Ale tak jak napisała Justyna, PikPik jest dorosła i wie co robi. Ja w pierwszej ciąży byłam na weselu (w 4 miesiącu) i przy toaście napiłam się trochę szampana. Były tego ze trzy łyki i nie uważam, żeby mogło to zaszkodzić na całą ciążę. Mam też znajomą, której wujek jest ginekologiem i twierdzi, że lampka czerwonego wina raz w tygodniu dla kobiet w ciąży nie jest niczym złym, a nawet pozytywnie wpływa na krew. Poza tym różnicą jest, czy ciężarna napije się lampkę wina załóżmy dwa czy trzy razy w ciągu całej ciąży, przy większej imprezie, czy będzie piła regularnie, albo się nałogowo upijała. A i takie przypadki się niestety zdarzają...
|
|
#4843 | ||
|
Zakorzenienie
|
od Mikołaja dostałam:
KAPUSTĘ KISZONĄ PIERNIKI BANANY KIWI ---------- Dopisano o 20:09 ---------- Poprzedni post napisano o 20:05 ---------- Cytat:
Ja również mówię alkoholowi nie . 9 miesięcy to nie wieczność! i wytrzymać można na dobro maluszka. ---------- Dopisano o 20:11 ---------- Poprzedni post napisano o 20:09 ---------- Cytat:
no i oczywiście taka dosłownie ciut przed kolana.
|
|
#4844 |
|
Zakorzenienie
|
Laski od jutra w biedronce kule Cotton Ball za 40 zl to naprawde super cena ;-) ja dorwalam teraz, wzięłam biało szare, uniwersalne i już widzę jak będą wisieć nad łozeczkiem <3,
Czyli to tak jakby pierwszy zakup dla Dzidzi :-D
|
|
|
|
#4845 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Głupia sytuacja , moja przyjaciołka leżała z 5 dni po CC dziecko miała w oddzielnej sali i moglam ją odwiedzać i iść nawet sama do sali dla dziecka i przywieźć jej dziecko. Wszystko zależy do szpitala ![]() Cytat:
Cytat:
Oj chyba odpalę sokowirówkę i zrobię taki sok. Zeszła zimą robilam ![]() Cytat:
![]() Cytat:
'' Na seksapil składa się w połowie to, co kobieta ma, a w połowie to, co myśli, że ma ''. Sophia Loren Edytowane przez Madzia9999 Czas edycji: 2015-12-06 o 20:39 |
||||||
|
|
|
#4846 |
|
Zakorzenienie
|
Madzia po trafila do szpitala juz prawie nieprzytomna to nie miala nawet jak podac osoby upowaznionej.
|
|
|
|
#4847 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dwa lata temu wylądowałam na SORze z masakrycznym bólem nerki, leżąc pod kropowką pielegniarka wypełniała ze mną te formularze. Tłumaczyła mi że muszą to wypisać nawet jeśli ktoś jest umierający, mają na to bodajże 72h od przyjęcia do szpitala
|
|
#4848 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jak dla mnie lekarz powinien w wiekszosci bazowac na faktach a nie swoich odczuciach, a ten ginekolog powiedzial ze można wino w ciąży,no nie wiem, chyba z przyzwyczajenia, kiedys byl taki zwyczaj, nikt nie myślał czy zaszkodzi, czy nie, no ale medycyna byla na slabym poziomie, a jak kobieta rodzila chore dziecko, to nie wiadomo bylo dlaczego. Badania nt szkodliwości alkoholu w ciąży sa ograniczone, jest ich naprawde niewiele. Dlatego nie rozumiem jak ginekolog może powiedziec ze wino nie zaszkodzi. Skad to wie? A potem jak nie daj Boże urodzi sie chore dziecko, to ten ginekolog sie nie przyzna, ze pozwolił ciężarnej pic alkohol 😉 I o to chodzi - nie wiadomo jaka ilość może zaszkodzić, dlatego jak dla mnie po prostu gra nie warta świeczki, a ciaza to nie czas jak dla mnie na eksperymenty i ryzyko... ---------- Dopisano o 21:56 ---------- Poprzedni post napisano o 21:55 ---------- Cytat:
No tak, biurokracja... Masz problemy z nerkami? Czy to byl jednorazowy epizod, jesli mogę spytac? |
||
|
|
|
#4849 |
|
Zakorzenienie
|
Ewka niestety mam przewlekle problemy z nerkami
|
#4850 |
|
Zakorzenienie
|
Madzia lepiej idź przed pracą bo wiem jak było z poprzednimi.. przychodziłam po 9 i puste półki :-I
|
|
|
|
#4851 |
|
Zakorzenienie
|
Ja tez mam problemy z nerkami. Mam kamice nerkowa i to okropne paskudztwo
|
|
|
|
#4852 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Eh.. robilaś anlizę kamieni? Wiesz jakie masz?
|
|
#4853 |
|
Zakorzenienie
|
Nie robilam bo nigdy zadnego nie znalazlam :p
Ale zdarzylo sie ze raz juz nie bylo a potem za 6 miesiecy znowu byly :/ |
|
|
|
#4854 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny wspolczuje 😓 moja siostra tez się z tym boryka. W ciąży miala kamienie, po ciąży miala usuwać, właściwie od 6rz się leczy i ciagle cos...
|
|
|
|
#4855 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jesteś pod opieką urologa i nefrologa?
|
|
#4856 |
|
Zakorzenienie
|
Tak urologa. Teraz w ciazy co 2 miechy chodze.
Ostatnio mialam krwiomocz od tego ale kolka na razie w ciazy mnie omija - ale pobolewaja
|
|
|
|
#4857 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 21:15 ---------- Poprzedni post napisano o 21:13 ---------- Cytat:
btw przy problemach z nerkam warto wybrać się również do nefrloga aby zbadać szczegółowo pracę fizjologiczną nerek, sprawdzić czy nie ma dysfunkcji.
|
|
#4858 |
|
Zakorzenienie
|
Nigdy nikt nie wypisal mi skierowania
tylko do urologa jak pare lat temu trafilam na ostry dyzur urologiczny. I od tamtej pory chodze regularnie.Mialam juz urografie itp robiona |
|
|
|
#4859 |
|
Wtajemniczenie
|
Dziecko meldujemy w USC tam gdzie rodziłyśmy. Nasze zameldowanie nie ma z tym nic wspólnego. Natomiast jeśli masz inny adres zameldowania niż zamieszkania, to musisz przypilnować, żeby dziecko zameldowali pod odpowiedni adres. Dziecko zawsze idzie za matką w takiej sytuacji.
|
|
#4860 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Z dwojga złego lepiej że Twoj organizm sam wydala te kamienie (oczywiście nie dobrze, że nowe się tworzą) jednak lepiej dla nerek żeby odbywa się to bez ingerencji chirurgicznych typu laserowe usuwanie lub operację.Sprawdzalaś poziom wapna i potasu we krwi?
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:27.

pychotka

ale cóż....byle 2 tygodnie przeżyć, a później swięta

:-D
bo formalnie nikim dla niej nie byl - wiec ten cywilny sie przydaje.