|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3751 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Mamusie styczniowe 2016, cz. VII
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Ale mi się dziś nic nie chce.. ![]() Dziś chyba po prostu spędzę dzień z pilotem od tv w ręku albo nadrobię seriale, bo nie mam na siebie pomysłu
|
|||
|
|
|
#3752 | |||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
bardz o ładne wyszły i na pewno tak samo smaczneCytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Kinga wszystkiego najlepszego Malwi, Candy, Pietrusiowata śliczne brzuszki macie ![]() ja niby nie widzę różnicy w swoim od zeszłego tygodnia a centymetr niemiłosiernie wskazuje 3 cm więcej ![]() Ledwo Was nadrobiła choć i tak w weekend nie było zbyt dużo postów ![]() Udało się załatwić zwolnienie, wizyta ok wszystko jest dobrze, szyjka nadal 2 cm - nie wiem co o tym myśleć kazała nadal się oszczędzaćDzidziuś waży 2400 w 33 +0 (a jednak tamten pomiar 3 kg był na lipnym sprzęcie robiony) TZ się zapytałą co robić jak zacznę rodzić Idę kończyć kołyskę, wyszła ślicznie |
|||||
|
|
|
#3753 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Do mojego sąsiada czasem brat przyprowadza psa bo właśnie to taki z tych piszczących No i on sam w końcu nie siedzi a i tak pół dnia ujada Oby mu przeszło może on tak tylko na zmianę otoczenia reaguje i za mamą tęskni |
|
|
|
|
#3754 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Lune fajna siostrzyczka A ona wie że noworodki też nie są zbyt rozrywkowe i wolą wokoło mniej ludzi niż więcej? Jak przyjeżdża na rozrywkę to może przyjechać tak za rok ![]() Iola zawsze mi się wydawało że jestem w miarę tolerancyjna na odgłosy zwierząt, no ale to słychać jakby pies był u nas... Z reszta ja w ogóle do sąsiedzkich odgłosów niezbyt jestem przyzwyczajona, bo mieszkałam w domu jednorodzinnym, na piętrze tylko wujostwo mieszkali, a tu taki mini blok razem z Ukraińcem wrzeszczącym do skype
Edytowane przez hariett Czas edycji: 2015-12-07 o 12:20 |
|
|
|
|
#3755 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Przykro mi bo ja ją praktycznie wychowałam, jeszcze sie niedawno zastanawiałam ze moze ja tam pojade, jakos dam rade, tesknie za nimi a oni mają mnie gdzies... Bez sensu. Mama mowi ze sie poklocila z ojcem, siostra (ma byc chrzesna) chce wyjechac do Anglii z chłopakiem w styczniu i zabrac moja mame tam, moja siostre i brata. Ze będą tam miec prace i bedzie fajnie bo tu nie ma w Polsce dla nich nic. A ja co? W dupie mnie mają. Brat nie kwapi sie jakos do zrobienia bierzmowania tez. Nie mam kogo na chrzesnych. Moze tylko tak gadają ze pojada... |
|
|
|
|
#3756 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Chwal się kołyską ![]() Lune nie ładnie ze strony siostry, ale co poradzisz, przecież nie będziesz się prosić. Nie zastanawiaj się jak przyjadą, jak będą chcieli Kolina zobaczyć to i rowerem przyjadą. |
|
|
|
|
#3757 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ja też sie zapomniałam pochwalić pisałam ze my ne obchodzimy Mikołajek, a tu TŻ z siłowni wrócił wczoraj z bukietem czerwonych róż Cytat:
ja też mam czasem dołki, nie przez wygląd, bo nawet podoba mi się jak wyglądam (tylko brzuch mi urósł, nic więcej, a mój brzuszek kocham ![]() Wróciłam z konsultacji u anestezjologa, miałam ekg, mierzenie ciśnienia i wywiad. Poza tym że ciśnienie miałam 80/50 i się mnie pytali czy mam siłę chodzić
|
||
|
|
|
#3758 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3759 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Syn się na szczęście nim zajął i pozbawił odnóży także wyrzuciłam do śmieci Super, że na wizycie wszystko w porządku Czekam na zdjęcia
|
|
|
|
|
#3760 |
|
Zakorzenienie
|
viki ja nawet jakoś nie myslałam żeby te cb myć czy coś
![]() lune ale przykra sytuacja z rodziną! niestety, ale nic na siłę, nikogo nie ściągniesz do siebie... Współczuję bo też mam taką siostrę jak Ty (1 gimn.) i to jest osoba, która najbardziej ze wszystkich przeżywa moją ciążę, ciągle pyta jak się czuję, głaska po brzuchu, po prostu odlicza dni do porodu, myślałam, że większośc dziewczynek w tym wieku ma podobnie ![]() ahnessy to duża różnica w pomiarze wagi, ale fajnie, że wszystko w porzadku czekamy na zdjęcia kołyski
|
#3761 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ale niedawo moja mama mowila ze moja kuzynka wziela do siebie do Anglii swoja siostre młodsza na kilka dni a ja nie zapraszam, ze moglabym posiedziec z siostra, ze co ja za siostra jestem. Miałam az wyrzuty sumienia. No to zaprosilam, pisalam, juz miala jechac i kilka razy odwoływała w koncu powiedziala ze nie przyjedzie. A wystarczyło tylko wsiac do busa za 20 zł i bym ją z dworca centralnego odebrala samochodem i odwiozla potem, byla juz w Warszawie kilka razy to nie koniec swiata. |
|
|
|
|
#3762 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Lune Czasem nie warto się przejmować bo i tak nic z tym nie zrobisz |
|
|
|
|
#3763 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() A to jedno ze zdjęć z naszej sobotniej sesji :
|
||
|
|
|
#3764 |
|
Zadomowienie
|
Ewusia super zdjęcie
|
|
|
|
#3765 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 12:40 ---------- Poprzedni post napisano o 12:39 ---------- Piękne |
|
|
|
|
#3766 |
|
Zakorzenienie
|
takiej zdrowej diety to ja jeszcze nigdy nie miałam jejku, zakochałam się w tym zdjęciu! Mam, mam, mam cotton balsy z biedronki! I jak mi wyszło? (brakuje jeszcze kokardki, ale nie mogę znaleźć mojej świątecznej wstążki)
|
#3767 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Super to wyszło, macie zdolności artystyczne naprawdę.
|
|
|
|
|
#3768 |
|
Zakorzenienie
|
Ewusia zdjecie
Pochwal się innymi, widac, że sesja udana
|
#3769 |
|
Zakorzenienie
|
Hola ciotki!
Olivia wazy 1950g,około 40 centyla jest,wszystko z nía w porzadku tylko zolza buzki nie chce pokazywac i raczkami sie ciagle zaslaniala :-D
'zapytaj się siebie, czy chcesz mieć "poważaną" pracę, czy być szczęśliwa' http://www.youtube.com/watch?v=h7NEQT3tQu8 soy orgullosa de vivir en ese lugar unico, en CANARIAS <3 mi vida en cholas czyli moje życie na Wyspach Kanaryjskich - 12 dni w Kostaryce |
|
|
|
#3770 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
tutaj nie potrzeba żadnych zdolności
|
|
#3771 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#3772 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#3773 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#3774 |
|
Zakorzenienie
|
Napisalam rano posta ale widze ze sie chyba nie dodal bo byla przerwa w wizazu.
Kinga wszystkiego najlepszego! Ja sie melduje ze szpitala i...nie jest wesolo ![]() Przy badaniu wyszlo ze szyjka zgladzona, mlody na nią napiera glowka i jest rozwarcie na jeden palec. Pytalam o moje osttanie bole krzyzy jak na @ i pani dr mowi, ze wlasnie to jest to ze zaczelam sie rozwierac. Takze nie lekcewazcie zadnych boli! Ja tez od razu zalozylam, ze to normalne i to przepowiadacze a tu nie. Strach pomyslec co by bylo gdybym nie poszla teraz do szpitala,bo wizyte mam dopiero 23.12 wiec nie wiem ile bym miala wtedy rozwarcia. Nie mowiac o tym ze normalnie bym sprzatala w domu, chodzila na spacery itd.. Takze mi gin powiedziala, ze cel na teraz to wytrwac 3 tygodnie ech dobilo mnie to..Bylam pewna ze w srode wyjde a tu wcale nie wiadomo. Przeplukanie swoja droga ale dostane kroplowki na spowolnienie calej akcji.. |
|
|
|
#3775 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
To mój plan na dzisiejszy dzień ![]() Czekamy na zdjęcia jak już skończysz ![]() Cytat:
![]() Ewusia super się sesja zapowiada |
||
|
|
|
#3776 | |
|
Rozeznanie
|
Śliczne
Cytat:
![]() A ja bym chętnie pojechała do Warszawy, nigdy nie byłam no i raczej nie prędko zawitam
|
|
|
|
|
#3777 |
|
Zakorzenienie
|
Zrobiłam jeszcze dziś z kaszy, ale schnie. Później pokaże
|
#3778 |
|
Zadomowienie
|
Uaoo zdolniacha z Ciebie
![]() Kingadokładnie tak jest. Moja rodzina mysli że ta Anglia to nie wiadomo co i że trzeba spierdzielac z Polski bo tu sie nic nie dorobisz. Ale moim zdaniem aby sie dorobic to nie wystarczy ta sama Anglia, nikt ci za darmo nie da. W Polsce czy za granica trzeba niezle zapier... i taka jest prawda. Nic nie ma za nic. Ten chłopak mojej siostry wyjechał (zna go kilka mies) i znalazl fakt szybko prace w barze jakims 7 funtów ma za godz i oni uwazaja ze to tak super, przelicz sobie. Tu nie ma co przeliczac bo on tam to tez na mieszkanie wyda, jedzenie. Jego ojciec ma tam firme i tam siedzi i ma kase ale niezle musial na to wszystko pracowac. I co ot tak pojada juz wszyscy... Wiesz mozna sie nie przejmowac, ale ja jestem z tych co mysla, rozkminiaja i sie denerwują, szczegolnie teraz jak nic nie mam do roboty sama w domu ![]() Mąż juz nie chce tego słuchac nawet |
|
|
|
#3779 |
|
Zakorzenienie
|
ahnessy super, że wizyta udana
![]() ewusia |
|
|
|
#3780 |
|
Zakorzenienie
|
O nieee Dotka nie lubie takich wiadomości. Szczescie w nieszczesciu ze to wykryli a nie siedzialas w domu...
'zapytaj się siebie, czy chcesz mieć "poważaną" pracę, czy być szczęśliwa' http://www.youtube.com/watch?v=h7NEQT3tQu8 soy orgullosa de vivir en ese lugar unico, en CANARIAS <3 mi vida en cholas czyli moje życie na Wyspach Kanaryjskich - 12 dni w Kostaryce |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 2 (0 użytkowników i 2 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:59.

potrzaskałam plastikową miskę
nawet nie wiedziałam, że to możliwe 

i się poryczałam (płakałam 15min w łazience i nie chciałam wyjść). Drugie podejście było jak już było ciemniej na zewnątrz i dlatego mamy cień na ścianach. 

kazała nadal się oszczędzać
A ona wie że noworodki też nie są zbyt rozrywkowe i wolą wokoło mniej ludzi niż więcej? Jak przyjeżdża na rozrywkę to może przyjechać tak za rok
sama Ty nie jesteś dla niej na tyle dobrym powodem, by przyjechać, dopiero musi być atrakcja. ..

no i raczej nie prędko zawitam