Filmiki urodowe ( i nie tylko) na YT + offtopy część XLIII - Strona 116 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe

Notka

Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-12-07, 14:18   #3451
roseplum
niepolubiecie

Dot.: Filmiki urodowe ( i nie tylko) na YT + offtopy część XLIII

ale to już nawet nie chodzi o marże perfumerii stacjo. Nie znam nikogo znającego się na perfumach, kto nie miałby w kolekcji czegoś tańszego (nie dlatego, że oszczędzają albo kupują podróbki/inspiracje). O ile pewne składniki są droższe, za jakoś często warto zapłacić więcej, o tyle mniej znane marki potrafią wypuścić prawdziwe perełki - trwałe, z dobrych składników, nie pachnące tanio, a przy tym nie kosztujące tyle co "łot projektanta" nawet w najbardziej okazyjnych cenach.
roseplum jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-12-07, 14:23   #3452
lonelyrun
lonelyrun

[1=b82ed09e83d6cc96f3cec4b 39c6008ed9e8c5acd_5dd3308 25eb9e;53716540]dziewczyny, niestety nie udalo mi sie odzyskac konta na instagramie, musialam zalozyc nowe. Teraz jestem pod bromek.potasu , takze jakby co, to nie jestem zadnym podszywaczem

A druga sprawa, chyba potrzebuje drugiego pedzla do podkladu. Wkurza mnie, ze czasem niedokladnie doschnie i chcialabym miec dwa na zmiane. Uzywam stippling brush z real techniques, jestem zadowolona, ale w sumie stwierdzilam, ze chce sprobowac jeszcze jakiegos innego. Mozecie polecic cos dobrego do stemplowania podkladu? Cena jakos specjalnie nie gra roli
[/QUOTE]

Hakuro h50 jest fajny, cena 30-40 zł, dostępny na allegro, w drogeriach internetowych (mintishop, kosmetykomania, ezebra itd.) Co do tego podsychania to spróbuj zawinąć po umyciu w ręcznik papierowy w taki rulonik, mi mój schnie tak noc i rano suchy i jeszce muszę go zwilżać, bo do malowania i tak powinien być lekko zwilżony.
lonelyrun jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-12-07, 14:26   #3453
b82ed09e83d6cc96f3cec4b39c6008ed9e8c5acd_5dd330825eb9e
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez Zamarzona Pokaż wiadomość
Dokładnie. O tym właśnie pisałam. Poza tym jej mąż- kucharz wcale tak mało raczej nie zarabia. Chyba że pracuje w innej branży.

Karolina ze Stylizacji też wygląda na uzależnioną od zakupów. Ale masz racje. W takiej sytuacji jaką ma Olimpia trzeba zrezygnować z małych przyjemności. Nie chce żeby wyszło, że Olimpia jest jakaś biedna czy coś, ale jej ilość kosmetyków które kupuje za własne pieniądze i chińskich szmatek z targu, rynku i Pepco przeraża.

Kucharz w stolowce szkolnej to tez kucharz, ale chyba duzo nie zarabia poki nie jestes top chef to raczej przy normalnych godzinach pracy pieniadze nie sa wielkie
b82ed09e83d6cc96f3cec4b39c6008ed9e8c5acd_5dd330825eb9e jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-12-07, 14:33   #3454
L e n a a
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez roseplum Pokaż wiadomość
ale to już nawet nie chodzi o marże perfumerii stacjo. Nie znam nikogo znającego się na perfumach, kto nie miałby w kolekcji czegoś tańszego (nie dlatego, że oszczędzają albo kupują podróbki/inspiracje). O ile pewne składniki są droższe, za jakoś często warto zapłacić więcej, o tyle mniej znane marki potrafią wypuścić prawdziwe perełki - trwałe, z dobrych składników, nie pachnące tanio, a przy tym nie kosztujące tyle co "łot projektanta" nawet w najbardziej okazyjnych cenach.
Podasz jakiś przykład?
L e n a a jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-12-07, 14:47   #3455
lonelyrun
lonelyrun

Co sądzicie o nowych brwiach Ani? https://youtu.be/r2CJbUsArz4 Moim zdaniem lepiej niż było, ale dalej dziwnie. Za to rzęsy ma obłędne w tym filmie. To są sztuczne?
lonelyrun jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-12-07, 14:51   #3456
nerwussss
Wilk co zjadł babcie.

Cytat:
Napisane przez Munkaa Pokaż wiadomość
Laurowym
Też jestem posiadaczką Russel Hobbsa wersja zielona ^^ Dla mnie zupełnie daje rade, robi i myje się szybko a brak włącznika a system przekręcania/nacisku do mnie przemawia [łatwiej obmyć silnik - brak zakamarków!] tylko moje butelki od kwietnia przezyły terror szczegolnie w wakacje, bo wrzucane do plecaka, walały sie po bagażniku auta, przeżyły plażę piaszczytą i kamienistą, kąpiel w morzu itp. Jedyny minus są juz lekko matowe od rysek. Silnik mało w ma ale mieli jak szalony! Lód, mrożone owoce, daktyle, kawałki kokosa itp nie było problemu Uważam, że to dobry wybór za taką cene można sie pokusić- ja przed tym Laurowo/Szuszowo szałem płaciłam na allegro ok 80zł. Raz tylko mi się zdarzyło, że sąsiadka wyraziła swoje niezadowolenie i zdziwienie po co o 5.30 nad ranem odkurzać mieszkanie Poza tym uzywam go też do prac kuchennych nie tylko koktajli

Edytowane przez nerwussss
Czas edycji: 2015-12-07 o 14:54
nerwussss jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-12-07, 14:55   #3457
Munkaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez nerwussss Pokaż wiadomość
Też jestem posiadaczką Russel Hobbsa wersja zielona ^^ Dla mnie zupełnie daje rade, robi i myje się szybko a brak włącznika a system przekręcania/nacisku do mnie przemawia [łatwiej obmyć silnik - brak zakamarków!] tylko moje butelki od kwietnia przezyły terror szczegolnie w wakacje, bo wrzucane do plecaka, walały sie po bagażniku auta, przeżyły plażę piaszczytą i kamienistą, kąpiel w morzu itp. Jedyny minus są juz lekko matowe od rysek. Silnik mało w ma ale mieli jak szalony! Lód, mrożone owoce, daktyle, kawałki kokosa itp nie było problemu Uważam, że to dobry wybór za taką cene można sie pokusić- ja przed tym Laurowo/Szuszowo szałem płaciłam na allegro ok 80zł. Raz tylko mi się zdarzyło, że sąsiadka wyraziła swoje niezadowolenie i zdziwienie po co o 5.30 nad ranem odkurzać mieszkanie Poza tym urzywam go też do prac kuchennych nie tylko koktajli
No ja dałam 130 złotych, ale nie żałuję, jestem bardzo bardzo zadowolona - byle kubasy nie przeciekały w torbie w dordze do roboty i będzie dobrze
Munkaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-12-07, 14:58   #3458
werek serek
no witam

Karolina czesze widzki. pomysł spoko, ale rozwalił mnie napis na początku "dziś postanowiłam zrobić coś niezwykłego". no bez przesaaady
werek serek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-12-07, 14:58   #3459
Munkaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Lady in Blue Pokaż wiadomość
Dokładnie. W dobie perfumerii internetowych nie trzeba już lecieć do sephory czy douglasa po "dobrą perfumę". Tak swoją drogą jak słyszę/czytam "perfuma", "perfumę" to aż mnie telepie
Ja na przykład tak samo lubię D&G Light Blue (które swoją drogą można kupić za 150 złotych oryginalne, albo złapać tester - nie wiem też, co to za ujma, skoro w ogóle chce się kupić konkretny zapach na początek), jak i niektóre zapachy C-Thru. Nie mam pojęcia, po co się spinać, że trzeba mieć najdroższe perfumy albo żadne. Olimpia na czillu mogłaby sobie kupić nawet J'adore, które moim zdaniem sa bardzo drogie, jesli by chciała. Raz w roku można sobie zrobić taki prezent, jeśli odkłada się mniejsze kwoty przez reszte miesięcy, jej wybór, niech nie marudzi, bo są ludzie, których naprawdę nie stać na wiele dóbr, o których marzą latami.

Edytowane przez Munkaa
Czas edycji: 2015-12-07 o 15:00
Stary 2015-12-07, 14:59   #3460
Zamarzona
Rozeznanie

[1=b82ed09e83d6cc96f3cec4b 39c6008ed9e8c5acd_5dd3308 25eb9e;53720136]Kucharz w stolowce szkolnej to tez kucharz, ale chyba duzo nie zarabia poki nie jestes top chef to raczej przy normalnych godzinach pracy pieniadze nie sa wielkie[/QUOTE]

Kucharze w restauracjach dostają premie od wesel.

Poza tym jeśli Olimpi nie odpowiadają jej zarobki to niech się przekwalifikuje albo pomyśli jak dorobić, ale ona że NIE, bo nie ma czasu, bo dziecko, bo cośtam.
Nie zamierzam bronić Karoliny, bo nie przepadam za nią, ale często widać jak dużo pracuje i że często chodzi spać grubo po północy. Najlepiej by dla wszystkich było jakby wogóle nie pracowali i dostawali po 10 tyś. miesięcznie.
Zamarzona jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-12-07, 15:01   #3461
ophelie_
Zero Osiem Wojna

https://www.youtube.com/watch?v=EJ_S5Rjt_iI Kasia Napiórkowska o życiu z depresją po angielsku.
ophelie_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-12-07, 15:02   #3462
nerwussss
Wilk co zjadł babcie.

Cytat:
No ja dałam 130 złotych, ale nie żałuję, jestem bardzo bardzo zadowolona - byle kubasy nie przeciekały w torbie w dordze do roboty i będzie dobrze
50zł to niewielka róźnica w porównaniu z NutriBulletem jaki ma Szusz za kilka stów ^^ Z ręką na sercu oświadczam, że moje doświadczone butelki nigdy nie przeciekły! Raz źle domknełam [nie wiem jak ja to zrobiłam] i nauczyłam się dociskać te dzióbki!
nerwussss jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-12-07, 15:05   #3463
ajah
wańka wstańka

U Kasi film o depresji

https://youtu.be/EJ_S5Rjt_iI

Sent from my HTC One using Tapatalk
Stary 2015-12-07, 15:07   #3464
olenkasz
Zakorzenienie

ale co tu u Karoliny "bronić"? swoje ma, swoje wydaje i kwita. nie wiem, bronić jej prawa do wydawania zarobionych pieniędzy? a co, olimp nie wydaje? wydaje, tylko inaczej.
mnóstwo lasek na ytbie ma to samo podejście-nie stać mnie, nie mam pieniędzy na takie drogie rzeczy, wole tańsze. i spoko, dopóki nie idzie za tym żółć i zazdrość. wiele razy widzę też sytuację w stylu "o boże jakbym to chciała, wow, ale bym chciała, ale nie mogę" po czym kupowany jest stos taniego badziewia na pocieszenie. tak właśnie robi olimp i ma prawo do tego, ale niech nie nagrywa filmików jak bardzo jest ponad.
Stary 2015-12-07, 15:12   #3465
Munkaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez olenkasz Pokaż wiadomość
ale co tu u Karoliny "bronić"? swoje ma, swoje wydaje i kwita. nie wiem, bronić jej prawa do wydawania zarobionych pieniędzy? a co, olimp nie wydaje? wydaje, tylko inaczej.
mnóstwo lasek na ytbie ma to samo podejście-nie stać mnie, nie mam pieniędzy na takie drogie rzeczy, wole tańsze. i spoko, dopóki nie idzie za tym żółć i zazdrość. wiele razy widzę też sytuację w stylu "o boże jakbym to chciała, wow, ale bym chciała, ale nie mogę" po czym kupowany jest stos taniego badziewia na pocieszenie. tak właśnie robi olimp i ma prawo do tego, ale niech nie nagrywa filmików jak bardzo jest ponad.
Dokładnie najgorsze jest w tym wszystkim to, że ona się stawia na lepszej pozycji od takiej Karoliny, bo nie kupuje Korsa i nie chodzi na sushi. No ludzie... Sam nie lubię bezmyślnego konsumpcjonizmu, nadmiernego przepychu, ale po prostu go nie uprawiam, a ludzi, którzy zamiast fajek na domówkach studenckich palą cygara, omijam - po co mam teraz lamentować, skoro wiadomo, że są tacy i tacy, każdy jakiegoś wyboru dokonuje, niektórym spada z nieba - na to też niewiele można poradzić. Prawda jest taka, że kupowanie dużej ilości kosmetyków za kilkanaście złotych jest mało rozsądne, więc nie wiem, jak można robiąc tak, krytykować kogoś, kto kupujepodkład za ponad stówę. Sama muszę się oduczyć wbijania po pracy do Rossmanna i wychodzenia z pierdołami szkoda mi hajsu.
Stary 2015-12-07, 15:20   #3466
xsun

Cytat:
Napisane przez ajah Pokaż wiadomość
U Kasi film o depresji

Fajnie jej to wyszło.
xsun jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-12-07, 15:21   #3467
roseplum
niepolubiecie

Cytat:
Napisane przez olenkasz Pokaż wiadomość

prowadzi kanał i pokazuje co kupuje, więc nie jest tajemnicą, że swój budżet na zbytki ma. Nieużywanie perfum też żadną ujmą nie jest. Komuś może być szkoda na perfumy, woli mieć więcej rzeczy do makijażu, komuś innemu może być szkoda kupić więcej niż podkład i tusz raz na pół roku, bo lubi sobie malować paznokcie codziennie innym kolorem. Dla mnie normalna rzecz. Powiedzenie "nie mam milijonów, wolę kupować inne rzeczy" też. To mieszanie w to marek, "nie stać mnie", taka jestem skromna i tak bardzo nie mam pieniędzy. To czy ktoś ma pieniądze czy ich nie ma zależy w jej przypadku od punktu odniesienia. Ja na dłoni widać, że odnosi swoją sytuację do ludzi, których stać na markowe rzeczy. I to jest creepy
Stary 2015-12-07, 15:21   #3468
L e n a a
Rozeznanie

Cytat:
Dokładnie najgorsze jest w tym wszystkim to, że ona się stawia na lepszej pozycji od takiej Karoliny, bo nie kupuje Korsa i nie chodzi na sushi.No ludzie... Sam nie lubię bezmyślnego konsumpcjonizmu, nadmiernego przepychu, ale po prostu go nie uprawiam, a ludzi, którzy zamiast fajek na domówkach studenckich palą cygara, omijam - po co mam teraz lamentować, skoro wiadomo, że są tacy i tacy, każdy jakiegoś wyboru dokonuje, niektórym spada z nieba - na to też niewiele można poradzić. Prawda jest taka, że kupowanie dużej ilości kosmetyków za kilkanaście złotych jest mało rozsądne, więc nie wiem, jak można robiąc tak, krytykować kogoś, kto kupujepodkład za ponad stówę. Sama muszę się oduczyć wbijania po pracy do Rossmanna i wychodzenia z pierdołami szkoda mi hajsu.
Właśnie, po co lamentować?
Stary 2015-12-07, 15:23   #3469
Zamarzona
Rozeznanie

Co myślicie o tych ćwiczeniach?
Stary 2015-12-07, 15:27   #3470
roseplum
niepolubiecie

Cytat:
Napisane przez Zamarzona Pokaż wiadomość

Co myślicie o tych ćwiczeniach?
po pobieżnym przejrzeniu - ćwiczenia a'la Chodakowska. Przed przystąpieniem do takich treningów należy skonsultować się z lekarzem
Stary 2015-12-07, 15:28   #3471
MostlyAhhhs
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez ajah Pokaż wiadomość
U Kasi film o depresji

Brzmi bardzo jak Maxineczka (akcent, znaczy się).

Ciekawa jestem kontynuacji tematu - jak odnosić się do osób z depresją. Z doświadczenia wiem niestety, że ważniejsze jest czego nie mówić/robić, niż to jak "pomóc".
MostlyAhhhs jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-12-07, 15:38   #3472
Munkaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez L e n a a Pokaż wiadomość
Właśnie, po co lamentować?
No właśnie, po co?

---------- Dopisano o 15:38 ---------- Poprzedni post napisano o 15:37 ----------

Cytat:
Napisane przez roseplum Pokaż wiadomość
po pobieżnym przejrzeniu - ćwiczenia a'la Chodakowska. Przed przystąpieniem do takich treningów należy skonsultować się z lekarzem
Jakiejśkonkretnej specjalizacji? Ciekawa w sumie jestem, sama ćwiczyłam sporo dywanówek, nigdy nie konsultowałam tego z lekarzem, może przed następnym podejściem to zmienię
Stary 2015-12-07, 15:42   #3473
MostlyAhhhs
Wtajemniczenie

Cytat:
No właśnie, po co?

---------- Dopisano o 15:38 ---------- Poprzedni post napisano o 15:37 ----------

Jakiejśkonkretnej specjalizacji? Ciekawa w sumie jestem, sama ćwiczyłam sporo dywanówek, nigdy nie konsultowałam tego z lekarzem, może przed następnym podejściem to zmienię

To chyba była szydera Chodakowska znana z tego, że nieprawidłowo wykonuje ćwiczonka.
MostlyAhhhs jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-12-07, 15:44   #3474
L e n a a
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez werek serek Pokaż wiadomość

Karolina czesze widzki. pomysł spoko, ale rozwalił mnie napis na początku "dziś postanowiłam zrobić coś niezwykłego". no bez przesaaady
Karolina na miniaturce wygląda jak DG.
Stary 2015-12-07, 15:46   #3475
Munkaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez MostlyAhhhs Pokaż wiadomość
To chyba była szydera Chodakowska znana z tego, że nieprawidłowo wykonuje ćwiczonka.
AAAA hahaha okej za późno mi zagrzechotało. Nie ćwiczyłam z nią nigdy.
Stary 2015-12-07, 16:02   #3476
201607111004
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez RudeOne Pokaż wiadomość

Szusz. Wstawiam tylko, żebyście zobaczyły:
1:45
Tyyyyyyyyle czasu jej montaż zajmuje. No rzeczywiście

Rozwaliła mnie dziś totalnie. To przebiło beknięcie
!

---------- Dopisano o 16:02 ---------- Poprzedni post napisano o 16:01 ----------

Cytat:
Napisane przez kashmirka Pokaż wiadomość
nie martw sie, co jakis czas pojawia sie nowy plakat z nowym miejscem, moze niedlugo trafi na Twoje miasto
Oby, oby.
Choć kilka z innych miats też mi wpadło w oko. Ale jako lokalna patriotka czaję się na te moje najukochańsze i najbliższe sercu.
201607111004 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-12-07, 16:03   #3477
Zamarzona
Rozeznanie

Co myślicie o prekursorce polskiego vlogovania Allis?

Oglądacie jej filmiki?

Oglądałam Vlogmas Juli Kobus i naprawde nie wiem co wy w niej widzicie. Jak dla mnie to ona się zachowuje bardziej dzieciinnie niż Glam Paula.
Stary 2015-12-07, 16:09   #3478
201607111004
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez Czocherovsky Pokaż wiadomość
mnie sie podoba ten plakat, sama bym taki chciała
ale moze temu, ze mi sie kojarzy z naszym gdanskim Okrąglakiem
https://upload.wikimedia.org/wikiped...ymorze_ubt.JPG

Długo myślałam, że to jakiś futurystyczny meczet z jednym minaretem tak jak ten na Przymorzu.

---------- Dopisano o 16:09 ---------- Poprzedni post napisano o 16:04 ----------

Cytat:
Napisane przez Vampi_z_piekla_rodem Pokaż wiadomość
Munia, uściski i gratulacje!

Swoją drogą, miałam się Ciebie zapytać, co sądzisz o najnowszym utworze Krysi Milian?

Moja pierwsza myśl: koszmar, koszmarny autotune, niczym damska wersja lil wayne'a, a do tego...on sam gościnnie. W miarę słuchania doceniłam beat, nawet wpada w ucho no ale, trochę mi szkoda, że wróciła z czymś takim.

W latach młodości uwielbiałam Christinę, kiedy w 2003 r. wydała teledysk do "deep it low" to była moim damskim ideałem, a jej kreacja z wideoklipu była inspiracją do mojej sukienki na bal kończący szkołę
Oj, mnie się nie podoba ta piosenka.
A tak bardzo lubiłam ją te ponad 10 lat temu.

Zastanawia mnie która sukienka cię zainspirowała, bo z tego co pamiętam jej tam bliżej było do bikini niż sukienek
201607111004 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-12-07, 16:12   #3479
say-hello
Zakorzenienie

Cytat:

/
Odbijając offtopem odofftopa ogląda któraś z Was MasterChefa?
ja oglądam

Cytat:
Napisane przez lonelyrun Pokaż wiadomość
Co sądzicie o nowych brwiach Ani? https://youtu.be/r2CJbUsArz4 Moim zdaniem lepiej niż było, ale dalej dziwnie. Za to rzęsy ma obłędne w tym filmie. To są sztuczne?
brwi jak i sztuczne rzęsy według mnie okropne
say-hello jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-12-07, 16:34   #3480
Munkaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez say-hello Pokaż wiadomość
ja oglądam
Aaaale mi szkoda było Klaudii :< liczyłam na nią, jeszcze taki głupi błąd. No i nie spodziewałam się, że Mateusz poleci. W każdym razie teraz musi wygrać Adam, bo jest moim faworytem już od dłuższego czasu Przeżywam w sumie!
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum plotkowe

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości