|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3961 | ||
|
Raczkowanie
|
Dot.: Wspólny cel mamy: od jesieni o dzidzię się staramy! staraczki 2015/2016
Cytat:
Byłam uczulona na płyn lub proszek do prania, już nie sprawdzałam na co. Może też tak spróbuj? A z tarczycą z tego co wiem, to niedoczynność jest niebezpieczniejsza. Ryzyko poronienia lub wad płodu. Ale ładnie i szybko się to leczy. Cytat:
|
|
#3962 |
|
Rozeznanie
|
Ja tez mam caly czas infekcje, ale cosw stylu zapalenia pecherza. Po prstu czuje pieczenie i parcie na mocz mimo zew pecherzu nic nie mam. Biore furagin i mi przechodzi, ale czesto nawraca. Do tego grzybica mi sie ostatnio rzyplatala, ale juz wyleczona. Wystarczy ze mi zmarznastopy albo jakis ciezszy dzien i czesto wtedy zaczynam miec zap pecherza. Ogolnie nieciekawie ale wlasnie ten okres jesienny jest dla mnie najgorszy pod tym wzgledem.
Zaczelam nowa prace isie stresuje ostatnio wiecej nz zazwyczaj, wiec ìewiem, czy to nie spowoduje, ze ten cykl mi przepadnie. Bardzo chcialabymjuz w tym miesiacu zajsc, bo mam umowe na dluzszy czas i chcialabym wlasnie tak urodzic koncowkasierpnia zeby odkonca maja pojsc na l4 i jakos miec wiecej wolnego latem. Zaczelam nawet mierzyc temp i prowadzic wykres na ovufriend i wszystko wskazujena to ze 6 dni temu mialam owulacje. |
|
|
|
#3963 |
|
Raczkowanie
|
Dziewczyny, którym się udało zajść w ciążę...
Jak tam życie zawodowe? Słyszałam o tym, że zwłaszcza na początku ciąży jest trudno o koncentrację przez kilka godzin, zmęczenie i senność dają się we znaki. Co możecie o tym powiedzieć? Jakie stanowiska zajmujecie?
|
#3964 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
A moja przyjaciółka miała dokładnie jak ja, nawet jeszcze gorzej z tymi grzybami, w ogóle nie mogła tego wyleczyć przez naprawdę długi czas, z rok na pewno. W końcu zmieniła lekarkę, poszła do mojej i okazało się że jej lekarka cały czas przepisywała złe leki:-o dostała na receptę lekarstwa dla siebie i męża i póki co spokój ;-) Cytat:
Piszę z telefonu-pozdro szejset
|
|
#3965 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Koncentracja (tzn problemy z nią) i senność to pol biedy. Mnie najbardziej mecza mdłości i z tym jest ciężko wytrzymać cały dzień. Niestety moje stanowisko wymaga ode mnie ogarnięcia się wiec musze jakos dawac rade Na szczęście w razie naprawdę slabego dnia mogę pracować zdalnie z domu.
|
|
|
|
|
#3966 |
|
Zadomowienie
|
Ja 3 cykl z rzędu mam taki krótki jak Ty, nie wiedzieć czemu
|
|
|
|
#3967 |
|
Zakorzenienie
|
Z tymi grzybicami... Po pierwsze nadmierną higiena sobie szkodzimy. Po drugie zbadać trzeba glikemie, bo często towarzyszy cukrzycy. Po trzecie... Przy nawrotowych grzybicach leczenie trwa dłużej. Ja miałam 9 miesięczny cykl i pozbylam się problemu. A miałam dwa razy do roku infekcje.
|
|
|
|
#3968 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#3969 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Na 90stopni to gacie by mi się skurczyły a i tak mam grube dupsko to będę w końcu chodzić nago ale spróbuję jedno pranie zrobić w dziecięcym, jeszcze mi coś zostało po ciuszkach Wikusi.. Albo będę ustawiała dodatkowe płukanie. Ja jeśli już to mam nadczynność. Ale liczę na to, że się ustabilizuje z odpowiednim leczeniem. Cytat:
Mi się tak nie chce wchodzić na ovufriend... Co innego zapisać w aplikacji na tel, raz dwa i gotowe, a tam... Dłużej się schodzi a mimo mojego dużego telefonu i tak małe tam wszystko Cytat:
Cytat:
Mam płukankę ziołową do zaparzania ale przecież nie będę z niej korzystać 3x dziennie czy częściej, bo bym musiała ciągle w łazience siedzieć spróbuję tej gineintima, wcześniej korzystałam z Gynomedu a teraz w aptece był tylko Lactovaginal, a lepszy rydz niż nic.. Z żelu jestem zadowolona, ma dobry skład i niskie pH, z sylveco.Cytat:
Ale przy nawrotowych trzeba dłużej brać np te same globulki czy zupełnie inne specjalne leczenie się stosuje? Cytat:
Ja to w ogóle wolę jak okres się spóźnia, bo wtedy na niego czekam i się spodziewam, jak przychodzi za wcześnie to potrafi zaskoczyć. Ostatnio zamiast plamień jak zawsze to dostałam normalnego, obfitego okresu od razu a w domu nie byłam, ale się cieszyłam że nie ubrudziłam spodni, bo nie miałam ba zmianę... Wysłane z mojego D6503 przy użyciu Tapatalka
|
|
#3970 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Miłego dnia!
|
|
#3971 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3972 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mialam tak samo jak ty, zapalenie za zapaleniem, ciągłe uważanie na zimną podłogę, zawianie itd. W końcu zaczęłam pić sok wyciskany z żurawiny wielosokowej, codziennie dwa kieliszki, przez ok 3 miesiące. I od kilku lat spokój. Bardzo polecam. Tylko nie taki syrop słodzony, a sok naturalny, taki, który w ciągu kilku tygodni trzeba wypić. Wysłane z iPad za pomocą Tapatalk ---------- Dopisano o 09:04 ---------- Poprzedni post napisano o 09:01 ---------- Cytat:
Chyba nie ma wyjścia, musi się zgodzić, w ciąży nie można pracować na nockach. Wysłane z iPad za pomocą Tapatalk |
||
|
|
|
#3973 |
|
Zakorzenienie
|
Dokładnie, prawo nie pozwala pracować ciężarnym w nocy
|
#3974 |
|
Wtajemniczenie
|
Cześć dziewczyny!
Z chęcią przyłączę się do dyskusji Jestem obecnie prawie dwa miesiące po ślubie/ W dniu ślubu odstawiłam tabletki - 17 października, a brałam bonadeę od trzech lat. Po odstawieniu od razu dostałam okres, a kolejny wypadł 22 listopada. Rozpoczynamy z TŻ staranie! Od ponad miesiąca biorę kwas foliowy, i nie zabezpieczaliśmy się inaczej od odstawienia tabletek. Powiedzcie jakie badania powinnam wykonać? Wizytę u gina mam ustawioną dopiero na 14 stycznia Mam nadzieję, że uda nam się coś wymodzić do tego czasu
|
|
|
|
#3975 |
|
Zakorzenienie
|
Witamy
Na pewno ogólne badanie moczu i krwi oraz hormony (TSH, progesteron, prolaktynę), do tego toksoplazmozę i różyczkę i ewentualnie chlamydię i cytomegalię
|
#3976 | |
|
Przyczajenie
|
Cytat:
|
|
#3977 |
|
Wtajemniczenie
|
W najbliższych dniach udam się do laboratorium
Wczoraj się dowiedzieliśmy, ze moja szwagierka jest w piątym tygodniu ciąży, więc z meżem mamy motywację do działania :-D |
|
|
|
#3978 |
|
Konto usunięte
|
Dzięki dziewczyny
Też mam to często I ja też nie wiem czemu Na pewno się zgodzi Dziś mam 3dc. Chyba... Niby pojawiła się miesiączka ale taka inna (jak w zeszlym, równie krótkim cyklu). Ledwo cokolwiek coś leci i sama nie wiem czy to @ czy jakieś plamienie Dziewczyny Inofem a Inofolic to to samo prawda? Bo przez przypadek zamówiłam Inofem ![]() Na ten weekend mam na uczelnię 2 prace pisemne, referat, mapę + diagnozę miejsca zamieszkania, ćwiczenia na wf do poprowadzenia... Plus kolokwium - wejściówkę z metod badań pedagogicznych gdy nikt nie wie o co tej babce chodzi |
|
|
|
#3979 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jak powie nie, to idę na zwolnienie. Cytat:
|
|
#3980 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
No te wkładki z folią są bardzo niekorzystne, bo własnie blokują przepływ powietrza. Ja się w ciąży naszukalam takich bez folii i jako jedyne udalo mi się dorwać takie z rossmana, a przetestowałam chyba wszystko, co jest na rynku. Mają na opakowaniu napisane "ohne folie" polecam tym, które korzystają z wkładekWysłane z iPad za pomocą Tapatalk ---------- Dopisano o 13:18 ---------- Poprzedni post napisano o 13:17 ---------- Cytat:
Spróbuj ten sok z żurawiny na pęcherz, przysięgam wam, że wyleczyłam tym infekcje, które nawracały mi od iluś tam lat. A teraz mam spokoj już ze 3 lata! Chyba ten inofem to polski odpowiednik, tańszy. Wysłane z iPad za pomocą Tapatalk |
||
|
|
|
#3981 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Po pierwsze: mdłości, które mam bardzo nasilone rano i wieczorem, w ciągu dnia też, ale można przeżyć (po mojej ostatniej przygodzie biegunkowo- mdłościowej są jeszcze bardziej nasilone)Po drugie: ciągle chce mi się spać Po trzecie: mam budyń- kalafior ciążowy ![]() Po czwarte: i tak pracodawca nie doceni tego, że długo pracowałam Po piąte: pracuję z ludźmi a jak wiadomo każdy swoje zarazki ma |
|
|
|
|
#3982 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Bo coś mi się ubzdurało że piję Inofem. I patrzę że super cena, 60 saszetek za 55 zł, a ostatnio płaciłam 35 zł za 20saszetek. I zamówiłam. A okazało się że wcześniej to był Inofolic, a teraz zamówiłam Inofem. Ale skład czytałam że taki sam więc chyba to lepiej kupować ![]() |
|
|
|
|
#3983 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
cieszę się że to działa, bo bardzo nie lubię wszelkich globulek, tego że tak wyciekają i jest po nich dyskomfort:-/ a po doustnych po prostu czuję, że skóra sromu jest inna, taka załagodzona. Sylveco nie używałam, ale przez kilka lat stosowałam Lactacyd i przy nim wciąż coś mi dolegało, odkąd przerzuciłam się na facelle, jest lepiej, lepiej na pewno nawilża A co do prania majtek i noszenia wkładek, to coś może w tym być, aczkolwiek nie sądzę żeby to miało kluczowe znaczenie. Chyba że byłabyś naprawdę uczulona na proszek, ale przecież wtedy na całym ciele coś by się działo... Cytat:
Cytat:
A, a co do pęcherza, to żurawina świetnie działa. Taki prawdziwy sok chyba ciężko dostać, wszędzie są tylko te syropy glukozowo - fruktozowe z aromatem jak Paola czy Herbapol. Zamiast soku polecam żuravit, to jest naturalny wyciąg z żurawiny w kapsułkach, też bardzo pomaga Piszę z telefonu-pozdro szejset
|
|
#3984 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Oj tak, żurawina jest the best!
|
|
#3985 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
i życzę owocnych staranek |
|
|
|
|
#3986 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
No ale może spróbuję, szkoda mi tylko żołądka, przyjmuje i tak trochę leków. Cytat:
Tak jak dziewczyny pisały morfologia, ja bym radziła też poziom żelaza, tarczyca, cytolotia i ogólnie to, co sprawdzają w ciąży, czyli mocz, hiv, różyczka, toxo ![]() Cytat:
![]() Ja nie mogę przestać stosować wkładek czy podpasek niestety. Śluz mam taki, że musiałabym zmieniać gacie co godzinę-dwie, a w płodne dni to z domu bym chyba nie wyszła i popylała nago leżąc na ręczniku, bo co bym nie założyła byłoby mokre. Może zacznę wieczorami chodzić nago, szybciej w ciążę zajrzę jak mnie tż będzie tak oglądał Cytat:
http://www.rossmann.pl/Produkt/Discr...7105,1736,6364 http://www.rossmann.pl/Produkt/Bella...1624,3251,6366 http://www.rossmann.pl/Produkt/Bella...4945,1736,6364 http://www.rossmann.pl/Produkt/Bella...7182,1736,6364 Nadadzą się któreś? ---------- Dopisano o 15:02 ---------- Poprzedni post napisano o 14:58 ---------- Cytat:
![]() A jeszcze jedno pytanie - tabletki i globulki muszą być tej samej firmy? Czy mogę np Lactovaginal dowcipnie i coś zupełnie innego doustnie?
|
|
#3987 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Doustne probiotyki są zwykle stosowane do uzupełnienia mikroflory pochwy, a działają też na układ moczowy, więc są tym lepsze. Mnie zwykle lekarz zalecał, żeby parter też smarował się clotrimazolem, a doustnie dostaliśmy na receptę jakiś zajzajer co się łyka co kilka dni - pimafucin czy jakoś tak. I wtedy ja miałam jeszcze globulki dowcipne na receptę. I zawsze lekarka mnie po takich kuracjach upominała, żebym brała probiotyki i dowcipnie i doustnie, żeby zadziałać z każdej strony :-D i zawsze Stosowałam rzeczy różnych firm w tym samym czasie, żeby uzupełnić nawzajem ich działanie, bo wszędzie jest inny skład bakterii, żeby było ich jak najwięcej różnych szczepów Piszę z telefonu-pozdro szejset
|
|
#3988 |
|
Zakorzenienie
|
Jaki ja mam dziwny wykres znowu
http://ovufriend.pl/graph/be7449c4e6...0d22e2e07f7f4b Oszaleć można Ciągle mi pokazuje owulację innym dniu Teraz w ogóle ![]() Miałam testować 11 ale teraz wychodzi na to że to za wcześnie
Żona 2013 Mama 2015 Mama 2016 Edytowane przez Fantasmagori Czas edycji: 2015-12-08 o 16:50 |
|
|
|
#3989 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale jak wiemy u nas zachodzi się w ciąże w dziwnych cyklach
|
|
#3990 |
|
Zakorzenienie
|
Ha! No to i mnie się na pewno udało w tym szalonym cyklu
Tylko kiedy testować czeka mnie męczący weekend (w piątek 18stka, w sobotę praca a w niedzielę egzamin w szkole i po południu praca), mam nadzieję że nie zaszkodzi to maluszkowi który - jak wierzę - już we mnie jest
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:51.

Ja nie wiem, może ja jestem uczulona na tż, bo dostałam po seksie
Więc było
Byłam uczulona na płyn lub proszek do prania, już nie sprawdzałam na co. Może też tak spróbuj?
świetnie to ujęłaś ! 

ale spróbuję jedno pranie zrobić w dziecięcym, jeszcze mi coś zostało po ciuszkach Wikusi.. Albo będę ustawiała dodatkowe płukanie.
Mam płukankę ziołową do zaparzania ale przecież nie będę z niej korzystać 3x dziennie czy częściej, bo bym musiała ciągle w łazience siedzieć 

i sama nie wiem czy to @ czy jakieś plamienie
gdy nikt nie wie o co tej babce chodzi