|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4681 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie styczniowe 2016, cz. VII
Cytat:
![]() Nie, nie mamy gazowego plus tyle samo za prąd i tv Tv mnie nie zdziwiło, bo tak mamy cały czas, ale prąd?! Jeszcze dwa miesiące temu było 15 zł mniej ![]() Ale w tym miesiącu zrezygnowaliśmy z czajnika elektrycznego, starej lodówki i zamrażarki (zamieniliśmy się z Tż rodzicami z małej na dużą) i pilnuję wszędzie świateł Mamy wszystkie kontakty na listwach z pstryczkiem, żeby wyłączać. Żarówki energooszczędne.. No nie wiem co jeszcze mogę ![]() Cytat:
Pogadaj z nią może się ruszy? ![]() Wczoraj Tż powiedział do brzucha Bartuś! Póki co zostaje |
||
|
|
|
#4682 |
|
Zakorzenienie
|
Hmmm dziwne z tymi rachunkami... 85zl za miesiac?
Co do pomyslu z prawkiem dla TZta to imo dobry pomysl U mnie nad imienie jeszcze delikatna debata albo zostanie Franek albo bedzie Aleksander ![]() Wyslane z Lumia920. |
|
|
|
#4683 | |
|
Zakorzenienie
|
cholera, wyspać się, a zastać kolejne 5 stron do czytania :P Będzie lekturka do porannej herbatki :P
---------- Dopisano o 11:35 ---------- Poprzedni post napisano o 11:33 ---------- Cytat:
Wielki grecki zdobywca, albo car Rosji :P tak ma na imię mój mąż i nawet chciałam by synek miał Mikołaj, do pary carskiej :P Ale nie chciał
Edytowane przez Nebula Czas edycji: 2015-12-09 o 11:37 |
|
|
|
|
#4684 | ||||||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() najwięcej miejsca zajmują podkłady i szlafrok ![]() Cytat:
Cytat:
Dobrze jutro wizyta bo sobie wkręcam ze coś się dzieje Cytat:
dzięki za wszystkie rady Cytat:
a Martynka jest bardzo dzielna Cytat:
jak większość rzeczy Cytat:
Ja już miałam wenflon zakładany milion razy i nie robi to na mnie wrażenia. Jest trochę niewygodne, ale da sie przeżyć. Zresztą naprawdę żadne kłucie nie robi na mnie już wrażenia. 10 lat praktyki tułania się po szpitalach i leczenia różnorodnego robi swoje ![]() Cytat:
Cytat:
hormony szaleją,. więc płacz sobie do woli jeśli to przynosi ulgę Cytat:
![]() przez kilka dni miałam problem z porannym cukrem ale się unormowało z powrotem powtarzałam tez w poniedziałek badanie moczu i nie miałam glukozy więc nie muszę mierzyć tymi paskami rano Po posiłkach jeszcze czasem przekroczenia mi sie zdarzają, ale rzadko i nieduże. No wiec chyba w miarę (odpukać) wyszłam na prostą ![]() Najgorsze jest to że po porodzie wcale nie mogę wrócić tak całkiem do normalnego jedzenia bo zarówno diabetolog jak i endokrynolog mi tego nie zalecają. Tzn nie będę już tak strasznie szaleć z dietą, no ale na codzienne słodycze nie mam co liczyć wrócę do diety sprzed ciąży, czyli niskocukrowej, z pozwoleniem sobie raz na jakiś czas na jakiś słodki grzech za wszystkie dzisiejsze wizyty
|
||||||||||
|
|
|
#4685 | |||||
|
Rozeznanie
|
Jerzyczka kciuki za wizytę i pomyślne wieści
![]() Kamilka współczuję przeżyć, dobrze że się skończyło tylko na wietrzeniu, super że malutka zjada już takie porcje i 50 g jej brakuje tylko - zaraz będzie w łóżeczku ![]() Dotka dzięki za cenne informacje Kciuki za ciebie i Witka Cytat:
przy porodzie boję się tego bólu, tego na jaką położną trafię, że będą mi kazali leżeć plackiem np i boję się też nagłej cesarki w trakcie SN a później też różne rzeczy się słyszy o traktowaniu pacjentek na oddziałach, że nie pomagają przy karmieniu np, boję się bardzo że dadzą dziecku mm bez mojej wiedzy i zgody i co najgorsze bez potrzeby Cytat:
Cytat:
Jerzyczka getry to chyba takie leginsy - przynajmniej ja tak to rozumiem, w końcu chodziło się do przedszkola w czarnych, błyszczących getrach ![]() Cytat:
Cytat:
|
|||||
|
|
|
#4686 |
|
Zakorzenienie
|
lune jak Ty to robisz, że tyle śpisz?! Też chcę się wyspać!
|
|
|
|
#4687 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
On lubi jeździć więc idealna praca dla niego Zobaczymy jeszcze ![]() U nas debata nad imieniem nie skończona póki co stanęło na Bartku, bo najlepsze jak sie coś odmieni to dam znać
|
|
|
|
|
#4688 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
U mnie tez przyszły rachunki. 120zł za swiatło 27zł za gaz i to wszystko za 3 miesiące. A codziennie gotuje nawet sporo. Baby ja bym odpóściła z tą szczepionkę przy padaczce, na pewno bym kategorycznie odmówiła w takiej sytuacji. Wiem że jestes zwolenniczką wszystkich szczepionek kiedyś pisałas, w sumie twoja decyzja. |
|
|
|
|
#4689 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Za 3 miesiące Jak?! Nigdy tak mało nie miałam za 3 msc.. 120 to była norma za energię na miesiąc |
|
|
|
|
#4690 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#4691 |
|
Zakorzenienie
|
Ruszyla sie zlosnica,Wreszcie....a od soczka i wafelka zaczelam bo na poczatku miala 117 :-D za to linia skurczowa gladziutka,to mnie cieszy.
Ale i tak za parking zaplace miliony monet :-D
'zapytaj się siebie, czy chcesz mieć "poważaną" pracę, czy być szczęśliwa' http://www.youtube.com/watch?v=h7NEQT3tQu8 soy orgullosa de vivir en ese lugar unico, en CANARIAS <3 mi vida en cholas czyli moje życie na Wyspach Kanaryjskich - 12 dni w Kostaryce |
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#4692 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Mąż zasypia, ćwiczy przy wiatraku (kiedyś wam pisałam ze to jest uzależnienie ). W poprzednim mieszkaniu płaciliśmy za wszystkie juz rachunki 130zł miesiecznie razem z rozliczeniem za wode.Teraz mamy tu co pół roku za wode te nadpłaty albo niedopłaty wiec zobaczymy w styczniu. |
|
|
|
|
#4693 |
|
Zakorzenienie
|
Będę kombinować tak, żeby kasa była w porządku, żebyśmy mogli jednak tu zostać. Wyjazd nie jest straszny, ale chciałabym, żeby moje dziecko mówiło i pisało po polsku.. A jako, że Tż lubi najprostsze rozwiązania (czyli wyjechać i tylo) to ja będę kombinować
Sama pójdę kiedyś może na jakieś ciekawe kursy albo podyplomówki i musi być dobrze.. |
|
|
|
#4694 |
|
Zakorzenienie
|
To strasznie duzy rachunek.... Pamietam, ze my zamykalismy sie w 50zl msc ale to bylo 3lata temu... Magda to ja Cie pewnie dobije bo u mnie za prad teraz rachunki sa po 110msc ale mam indukcje, zmywarka co 2dzien, tv prawie non stop, rzutnik w sypialni co wieczor, no i pranie, swiatlo to wiadomo.... Uwazam, ze wysokiego rachunku nie dostajemy przy tak duzej ilosci odbiornikow.
Wyslane z Lumia920. |
|
|
|
#4695 |
|
Rozeznanie
|
ja już jestem dziś po wizycie położnej, zasugerowałam jej delikatnie że może spotkamy się pop porodzie bo to święta itd ale uparta z niej babka stwierdziła że jest jeszcze kilka fajnych tematów
dziś prawie jej zemdlałam jak mi zaczęła opowiadać o fazach porodu i tego co się tam w środku dzieje jedna ciekawa informacja że ból ponoć spowodowany jest niedotlenieniem mięśni więc zadanie dla TZta pilnowanie oddychania i może będzie mniej boleć, radziła też nie jechać od razu na porodówkę dopiero jak skurcze są co 5 minut ale nie że się dwa zdarzyły co 5 minut tylko co najmniej godzinkę się utrzymują w tym odstępie, powiedziała że lepiej czekać na to rozwarcie w domu gdzie będę mieć swobodę pełną niż żeby mnie w szpitalu np do ktg podłączyli bo ponoć przy skurczach pozycja leząca jest masakryczna |
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#4696 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
powoli sie oswajam z mysla o cesarce, chociaz moj syn jest nieprzewidywalny nie zdziwilabym sie jakby na wizycie okazal sie obrocony glowka w dol :p w koncu ostatnio obrotu tez nie czulam :p tzn.szczerze watpie, ale na 100% u gina bede wiedziala ![]() Tylkiem do swiata wypieci, królewicze ![]() Cytat:
Oba imiona super tez sie nad Aleksandrem zastanawialam ale zostal Kuba
|
||
|
|
|
#4697 |
|
Rozeznanie
|
cześć
gratuluje nowych tyg już coraz bliżej i niedługo będziecie tulić swoje maluszki a ja się nadal będe toczyć z tym brzuchem. ale dopiero 9stycznia będe mieć 37t0d więc jeszcze troche ![]() kciuki za dzisiejsze wizyty ![]() Kamilka miesiąc szybko zleciał ![]() Dotka nie smutaj ja sie chyba nie boje pobytu w szpitalu ani wenflonu. Boje się że zaczne rodzić jak będe sama w domu byłam od rana w lab oddać mocz do analizy bo jutro wizyta a potem pojechałam do pracy odebrać paczkę świąteczną i co usłyszałam? "robisz się coraz większa" no dziwne
|
|
|
|
#4698 |
|
Zakorzenienie
|
Powodzenia za dzisiejsze wizyty dziewczyny
DOTKA - jesteś naprawdę dzielna Popłacz sobie, jeżeli czujesz, że CI to przyniesie ulgę. Powodzenia z rozbujaniem laktacji Czym dokarmiają Ci Witka, gdy nie ma Twojego pokarmu? Mlekiem od innej matki, czy mieszankami? KAMILKA - Ale masz przeżycia z tym szpitalem! Ja bym chyba zemdlała, gdyby mi ktoś powiedział coś takiego. aż nie chcę o tym myśleć. przecytałam zaledwie jedną stronę a tam tyle rewelacji, że ażmi się słabo zrobiło... :/ |
|
|
|
#4699 | |
|
Rozeznanie
|
Moja też
O ile u syna mi to nie przeszkadza to dziewczynka łysa Córce włosy zaczęły rosnąć jak miała 3 lata także no ![]() Cytat:
U mnie za gaz 50 zł co drugi miesiąc to jest max, ale pocieszę Cię, że za prąd płacę ponad 200 zł co miesiąc Edytowane przez iola14 Czas edycji: 2015-12-09 o 12:06 |
|
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#4700 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Bo tak to przyjedziemy do szpitala i nas np nie przyjmą bo będą pacjentki z bardziej zaawansowaną akcją porodową, a nas odeślą do domu, albo gdzieś. I niepotrzebnie się zestresujemy, albo będziemy czuć nieswojo i nasza akcja porodowa się zatrzyma na dłużej, niż to konieczne. |
|
|
|
|
#4701 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
lune to synek po prostu chce z Tobą jeszcze posiedzieć ![]() Aaa i mój tez zapowiada się łysy bo ani raz zgagi nie miałam baby dobrze, że księzniczka się ruszyła i że zapis KTG jest w porządku magda moim zdaniem bardzo dobry pomysł, żeby TŻ teraz w siebie zainwestował, z prawkiem C+E i wózkami widłowymi na duże szanse w Pl a zagranicą to już pewnie w ogóle ![]() i faktycznie wysokie rachunki za gaz
|
|
#4702 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Oprócz do niedawna czajnika, ale już zrezygnowaliśmy Przez 3 lata to trochę stawki się podniosły Może to też robi swoje że mieszkamy w mieście i mamy większe stawki o parę groszy niż obrzeża i wieś ![]() Cytat:
Cytat:
Na gaz mamy kuchenkę i piecyk w łazience do grzania wody.. Ale wodę też oszczędzamy, bo prysznic bierzemy, a naczynia myjemy przy zamkniętym kranie z wodą w zlewie tylko do płukania używam bieżącej. No nie wiem już co robić z tymi rachunkami. ![]() Szyszki doszły! |
|||
|
|
|
#4703 |
|
Zakorzenienie
|
rachunki to nam wychodzą przeciętnie ok 250-300zł na miesiąc za wszystko (woda, prąd, gaz, internet), ale rozliczenie jest półroczne, więc raz na pół roku mamy albo dopłaty, albo zwroty. Ale najgorszy jest czynsz za mieszkanie. 950zł!! i nie, nie wynajmujemy, to tylko czynsz....
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#4704 |
|
Zakorzenienie
|
Nebula czemu az taki czynsz?! Metraz duzy czy tbs? Masakra... Ja teraz mam czynsz z woda i ogrzewaniem 360zl i zawsze mam nadplate z wody i ogrzewania (tu nawet 600zl) przy 57mkw.... Do tego prad dochodzi no i tv z netem
Wyslane z Lumia920. |
|
|
|
#4705 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
My mamy czynsz cos ponad 500zł, ale mieszkanie jest duże (72m2) do tego dochodza rachunki około 200zł (zalezy od miesiąca) i rata kredytu
|
|
#4706 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4707 |
|
Zadomowienie
|
Magda co do Towjego wyjazdu to powiem ci ze ja tez o tym rozmawiałam z mężem ale on taki patriota ze nie chce wyjezdzac, mowi ze za granicą juz nie ma takik kokosów, pełno uchodzcow i tak na prawde to wszedzie trzeba zapier...
mojakaren no niech posiedzi w brzuszku ale gin mi pozwolił pić herbatke z lisci malin bo szyjka taka długa i biore wiesiołek. Czytam na forum ze to jakas rewelacja ze porody maja lekkie i na porodowce nawet w termosie pija ta herbatke ![]() Duzo dziewczyn sie tez jej boi ze wywola porod i jest duzo przeciwskazan. Ale jak u mnie sie nic nie zapowiada i dziec duzy to własnie popijam. Kupilam taka eko 100% liście malin
|
|
|
|
#4708 |
|
Zakorzenienie
|
Lune, uciekasz mi z terminem? Nie ladnie :P
Wyslane z Lumia920. |
|
|
|
#4709 |
|
Zadomowienie
|
My płacimy za sam wynajem 1350zł
![]() Plus te rachunki. Ale mamy super mieszkanie, strzezone osiedle. Poprzednio mieliśmy kawalerke na warszawskiej Woli za 1200 plus rachunki. Jak sie urodzi dziec cos planujemy włąsnego ale jak sie troche ogarniemy
|
|
|
|
#4710 |
|
Zakorzenienie
|
Lune - wszędzie trzeba pracować to prawda
---------- Dopisano o 12:24 ---------- Poprzedni post napisano o 12:22 ---------- Lune to tyle to nawet nie płacimy z rachunkami tylko miasto też robi swoje |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:17.

plus tyle samo za prąd i tv
Tv mnie nie zdziwiło, bo tak mamy cały czas, ale prąd?! Jeszcze dwa miesiące temu było 15 zł mniej 

Póki co zostaje

za wszystkie dzisiejsze wizyty

Zawsze to poszerza perspektywy i może się targować o lepszą wypłatę (a to Tż potrafi konsekwentnie robić
Nigdy tak mało nie miałam za 3 msc.. 120 to była norma za energię na miesiąc
Ja bym chyba zemdlała, gdyby mi ktoś powiedział coś takiego. aż nie chcę o tym myśleć.