Peema peemie peemą, czyli 40 zlot ślubnych zołz 2016! - Strona 161 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne > Jeszcze przed ślubem

Notka

Jeszcze przed ślubem Na tym forum rozmawiamy o tym co powinno zadziać się jeszcze przed ślubem, czyli o wieczorku panieńskim, prezentach.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-12-10, 10:54   #4801
*piękna
Zakorzenienie

Dot.: Peema peemie peemą, czyli 40 zlot ślubnych zołz 2016!

Cytat:
Napisane przez wildDaisy Pokaż wiadomość
U nas bedzie jeszcze whisky, wina, likiery, wodki smakowe do drinow a piwo na drugi dzien. Jak zabraknie wodki to sje tym nie przejme, to bedzie znak, ze goscie wypili juz wystarczajaco i wiecej im nie trzeba
aaa no i jeszcze whisky u nas będzie i jakieś tam burbony Ale myślę, że drugiego dnia już tyle nie idzie, więc pewnie te 0,7 Wam wystarczy

*piękna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-12-10, 10:56   #4802
smerfetk_a
Żona Gargamel

Cytat:
U nas bedzie jeszcze whisky, wina, likiery, wodki smakowe do drinow a piwo na drugi dzien. Jak zabraknie wodki to sje tym nie przejme, to bedzie znak, ze goscie wypili juz wystarczajaco i wiecej im nie trzeba

smerfetk_a jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-12-10, 11:01   #4803
wildDaisy
żona bez ogona

Jakby nie patrzeć drugi dzień wesela nie trwa tyle, co wesele czyli do ok. 3-4 na ranem, a do 20
A poza tym jak zabraknie wódki to ja się tym przejmować nie będę Kupować będziemy w markecie, nie w hurtowni, więc nikt nam zwrotu nie przyjmie, a poza tym no ludzie, jak dużo można pić

---------- Dopisano o 11:01 ---------- Poprzedni post napisano o 10:57 ----------

W ogóle to tylko raz byłam na weselu, gdzie zabrakło wódki, właściwie to już były poprawiny. Mnóstwo młodych osób, praktycznie całe wesele to byli ludzie koło 30. Pili normalnie jak stado górali Fakt, że nie robili awantur, bawili się dalej, ale większość to już nie mówiła, a bełkotała i nie tańczyła, a toczyła się Ja bym uznała, że STARCZY IM A co zrobił ojciec pana młodego? Dzikim galopem skoczył do Żabki po karton wódki, bo przecież jak może wódki zabraknąć!!!
Stary 2015-12-10, 11:10   #4804
magda1706
Zakorzenienie

GG do magda1706

Cytat:
Napisane przez fioleciasto Pokaż wiadomość
My na jeden dzień liczymy 0,5 na osobe
my tez
magda1706 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-12-10, 11:17   #4805
CrayOn
Wife!

Hej spamiary

Poczytałam ale nie cytuje

Lolus smoking jest mega szkoda, ze Tż już mi zapowiedział, że jak będę wydziwiać ( bo też chciałam go w takim wydaniu ) to pójdzie w swoim studniówkowym garniturze
Więc zadowolę się kolorem

Taedio Ty pijaku ja też wczoraj piłam wino a byłam u dentysty rano i nawręcałam sobie, że mieszanka wino+znieczulenie mnie do grobu wpędzi

My ze ślubnych pieniędzy też na pewno będziemy spłacać usługodawców

A wiecie coś może na temat jedzenia, które wg sanepidu nie może być na kuchni ( na sali ) dłużej niż ileś tam godzin? Wczoraj się dowiedziałam, że na jednym weselu ( w naszej sali! ) w trakcie zabawy podjechał samochód cichaczem pod drzwi kuchni i ładowali do niego jedzenie młodzi przyuważyli i zrobili awanturę a właścicielka sali na to, że takie są wymogi sanepidu
Zagotowałam się powiem Wam! Niech nam powie co się zalicza do takiego jedzenia, to nie będziemy brać. Bo to co zostanie chcemy wziąć po weselu bo w końcu za to płacimy.

Co za oszołomy!

Witam nowe

CrayOn jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-12-10, 11:29   #4806
Karolllka7
Zakorzenienie

Cześć Wam My pewnie nie będziemy wpłacać kasy do banku, bo chcemy kupić po ślubie samochód, więc pewnie się przyda jakaś część gotówki z kopert.

My mamy dwudniowe wesele, ale nie wiem jeszcze ile wódki kupimy. Bo będzie też bimber i trochę wina. Tylko to planujemy z alkoholi.
Stary 2015-12-10, 11:29   #4807
Iskra14
Zakorzenienie

Cytat:
Tez place sporo za kwiaty i dekoracje
Ja też...

Cytat:
Napisane przez pannamima Pokaż wiadomość
Ja właśnie nie wiem, chyba będę trzymać w skarpecie, bo się będę bać
Nasze pójdą do banku teściowa jest doradcą podatkowym to nam powie co i jak jeżeli niespodziewanie byśmy jakąś górę pieniędzy zebrali, ale nie przewiduję

Cytat:
W ogóle jak kiedyś rozmawiałam z koleżanką o prezentach to mówiłam otwarcie, że wolałabym pieniądze niż rzeczy materialne, bo po pierwsze - nie mamy swojego mieszkania, nie mamy gdzie tego trzymać i szkoda, żeby jakiś prezent leżał zakurzony i nieużywany; a po drugie większość rzeczy typu blender, mikser, żelazko mamy już kupione Na co ona mi odpowiedziała: a nie macie jakiejś piwnicy, żeby trzymać? Przecież się nie popsuje
Ja nawet nie mam piwnicy i serio mam nadzieję, że ludzie są już na tyle leniwi, że nie chce im się szukać prezentu dla młodych no chyba, że ktoś sam dostał gary i mi je opchnie

Cytat:
Napisane przez magda1706 Pokaż wiadomość
Rodzice Tż. Powiedzieli, że nam kupią super mega wypaśny zestaw garnków. Nie ważne, że nie mam gdzie trzymać już tych co mam, nie ważne, że z 10 używam tylko 4. Bo garnki zawsze się przydają... tiaaa.. jak komplet talerzy od mojej babci Serio wolałabym, że mi dali tą kasę w kopercie. Garami Dj nie opłacę ni huhuhu
Trochę współczuję.

Cytat:
Napisane przez taedio Pokaż wiadomość
A wiecie coś może na temat jedzenia, które wg sanepidu nie może być na kuchni ( na sali ) dłużej niż ileś tam godzin? Wczoraj się dowiedziałam, że na jednym weselu ( w naszej sali! ) w trakcie zabawy podjechał samochód cichaczem pod drzwi kuchni i ładowali do niego jedzenie młodzi przyuważyli i zrobili awanturę a właścicielka sali na to, że takie są wymogi sanepidu
Zagotowałam się powiem Wam! Niech nam powie co się zalicza do takiego jedzenia, to nie będziemy brać. Bo to co zostanie chcemy wziąć po weselu bo w końcu za to płacimy.

Co za oszołomy!

Witam nowe
Wszystko co wyszło z kuchni na salę trafia do kosza. Nie można tego oficjalnie zabierać. Takie są przepisy. Nasza restauracja na drugi dzień wyda nam wszystko, ale to co zostało w chłodniach i nie zostało podane.
Tak samo jak oficjalnie nie można swojego jedzenia dostarczać na salę. W przypadku np. zatrucia jeżeli kontrola wykaże, że jedzenie było spoza lokalu bez odpowiednich papierów to restauracja ma przechlapane tak jak i ten co to jedzenie dostarczył.
Iskra14 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-12-10, 11:30   #4808
to_panna_migotka
Raczkowanie

My liczymy 0,5 litra na osobę na jeden dzień. Teściowa uważa że to za mało, bo powinno być 0,7 ale upieram się przy swoim szczególnie, że będą też inne alkohole.

Jeśli chodzi o kasę ze ślubu, to ja chciałabym oddać mamie część za wesele. Jesteśmy w trochę gorszej sytuacji niż TŻ, szczególnie że mój tato nie żyje, więc nie chcę żeby mama sama za wszystko płaciła.
to_panna_migotka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-12-10, 11:41   #4809
LunatyczkaBB
Zakorzenienie

Cytat:
Za 3 tygodnie nasz Sezon !

Kiedy to się stało?

Cytat:
W ogóle jak kiedyś rozmawiałam z koleżanką o prezentach to mówiłam otwarcie, że wolałabym pieniądze niż rzeczy materialne, bo po pierwsze - nie mamy swojego mieszkania, nie mamy gdzie tego trzymać i szkoda, żeby jakiś prezent leżał zakurzony i nieużywany; a po drugie większość rzeczy typu blender, mikser, żelazko mamy już kupione Na co ona mi odpowiedziała: a nie macie jakiejś piwnicy, żeby trzymać? Przecież się nie popsuje
Mam nadzieję, że moim gościom nie będzie chciało się biegać po sklepach za żelazkami i garnkami. Mamy wszystko i tylko problem z tym będzie

Cytat:
Dzień dobry

Rodzice Tż. Powiedzieli, że nam kupią super mega wypaśny zestaw garnków. Nie ważne, że nie mam gdzie trzymać już tych co mam, nie ważne, że z 10 używam tylko 4. Bo garnki zawsze się przydają... tiaaa.. jak komplet talerzy od mojej babci Serio wolałabym, że mi dali tą kasę w kopercie. Garami Dj nie opłacę ni huhuhu
Próbuj! A może akurat żona DJ szuka dobrych garów

Cytat:
Napisane przez grejpfrutowa01 Pokaż wiadomość

my pewnie wpłacimy kasę do banku.
z tego co pamiętam to chyba kwota do 80 tys jest wolna od podatku?
a darowizny to w zależności od "grupy darczyńcow", ale co jak dokładnie to

mam koleżankę w skarbówce, do się dopytam

dziewczyny, pewnie już było to pytanie z "milijon" razy:
"jaki przelicznik na wódkę na dwa dni wesela"?

bo na jeden, to gdzieś słyszałam, że 0,5 na parę, ale na dwa to nie wiem :/
któraś może?
Jak miałam zajęcia z podatków, to kobietka nam opowiadał że jakaś PM zgłosiła że dostali pieniądze w prezencie ślubnym, a jak wezwali gości, żeby to potwierdzić to większość się przestraszyła i powiedziała że nie dawali żadnych pieniędzy

Cytat:
0,7 na osobe na dwa dni, my tak liczymy
Ojciec mowi, ze malo i trzeba liczyc litra, ale bez przesady
Tym bardziej, że na drugi dzień większość już pije symbolicznie, albo wcale

Cytat:
Jakby nie patrzeć drugi dzień wesela nie trwa tyle, co wesele czyli do ok. 3-4 na ranem, a do 20
A poza tym jak zabraknie wódki to ja się tym przejmować nie będę Kupować będziemy w markecie, nie w hurtowni, więc nikt nam zwrotu nie przyjmie, a poza tym no ludzie, jak dużo można pić

---------- Dopisano o 11:01 ---------- Poprzedni post napisano o 10:57 ----------

W ogóle to tylko raz byłam na weselu, gdzie zabrakło wódki, właściwie to już były poprawiny. Mnóstwo młodych osób, praktycznie całe wesele to byli ludzie koło 30. Pili normalnie jak stado górali Fakt, że nie robili awantur, bawili się dalej, ale większość to już nie mówiła, a bełkotała i nie tańczyła, a toczyła się Ja bym uznała, że STARCZY IM A co zrobił ojciec pana młodego? Dzikim galopem skoczył do Żabki po karton wódki, bo przecież jak może wódki zabraknąć!!!
A goście i tak nie będą tego pamiętać, skoro byli już w takim stanie

Cytat:
Napisane przez Iskra14 Pokaż wiadomość
Ja też...

Nasze pójdą do banku teściowa jest doradcą podatkowym to nam powie co i jak jeżeli niespodziewanie byśmy jakąś górę pieniędzy zebrali, ale nie przewiduję

Ja nawet nie mam piwnicy i serio mam nadzieję, że ludzie są już na tyle leniwi, że nie chce im się szukać prezentu dla młodych no chyba, że ktoś sam dostał gary i mi je opchnie

Trochę współczuję.

Wszystko co wyszło z kuchni na salę trafia do kosza. Nie można tego oficjalnie zabierać. Takie są przepisy. Nasza restauracja na drugi dzień wyda nam wszystko, ale to co zostało w chłodniach i nie zostało podane.
Tak samo jak oficjalnie nie można swojego jedzenia dostarczać na salę. W przypadku np. zatrucia jeżeli kontrola wykaże, że jedzenie było spoza lokalu bez odpowiednich papierów to restauracja ma przechlapane tak jak i ten co to jedzenie dostarczył.
My dostarczamy swoje ciasta i musimy podpisać, że nie będziemy mieć żadnych roszczeń do sali jak ktoś się struje

LunatyczkaBB jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-12-10, 11:45   #4810
magda1706
Zakorzenienie

GG do magda1706

Cytat:
Napisane przez LunatyczkaBB Pokaż wiadomość
Próbuj! A może akurat żona DJ szuka dobrych garów
Patrząc na to, że mamy Dj + 2 wodzirejów w tym zestawie to wątpię, żeby wystarczyło mi garów
magda1706 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-12-10, 11:46   #4811
fioleciasto
Zakorzenienie

Wydaje mi sie ze 0,5 na osobe na jeden dzień ze spokojem wystarczy

Najszczęśliwsza na świecie podwójna mama

2021 :82
2022 :26
fioleciasto jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-12-10, 11:48   #4812
Cherry_Muffin
nibyżona

Cuddly też myślałam o tych, ale jednak postawiłam na kohy, zobaczymy
szukałam czegoś gdzie jest dużo zieleni, a mniej jakiś żółtych/pomarańczowych bo i tak będę używała mało

my całą kase wpłacaliśmy do banku. chyba jakby ktoś dostał masę kasy nagle to może... no nie wiem, mogę mamy zapytać jak chcecie żebyście się uspokoiły, bo pracuje w banku

loluś daj znać jak poszła wizyta
16.10.2017r. T ♥

Cherry_Muffin jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-12-10, 11:50   #4813
LunatyczkaBB
Zakorzenienie

Cytat:
Patrząc na to, że mamy Dj + 2 wodzirejów w tym zestawie to wątpię, żeby wystarczyło mi garów
To może fotograf się skusi? Albo ksiądz? Dobre gary na plebani zawsze się przydadzą

LunatyczkaBB jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-12-10, 11:51   #4814
taedio
MerDer 4ever

Cytat:
Napisane przez CrayOn Pokaż wiadomość
Taedio Ty pijaku ja też wczoraj piłam wino a byłam u dentysty rano i nawręcałam sobie, że mieszanka wino+znieczulenie mnie do grobu wpędzi

Cytat:
Napisane przez Iskra14 Pokaż wiadomość
Chyba się coś źle zacytowało
Stary 2015-12-10, 11:57   #4815
Karolllka7
Zakorzenienie

Włączyłam sobie świąteczną playlistę Idę się wziąć za sprzątanie. Muszę dziś ogarnąć gruntownie dwa pokoje. Właśnie sobie przypomniałam, że jeszcze nie mam prezentów świątecznych dla większości osób. Ja, która co roku wszystkie prezenty świąteczne ma w połowie wrześnie już
Stary 2015-12-10, 11:59   #4816
BielinkaO
Zakorzenienie

Mi brakuje jeszcze prezentu dla taty, ale pomysl jest, wystarczy kupic
I musze dokupic jakies slodycze dla wszystkich
BielinkaO jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-12-10, 12:01   #4817
fioleciasto
Zakorzenienie

Ja jeszcze zadnego prezentu nie mam niestety

Stary 2015-12-10, 12:02   #4818
Iskra14
Zakorzenienie

Jutro mam wolne, idę połazić po salonach i pozałatwiać kwestie prezentów
Iskra14 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-12-10, 12:03   #4819
grejpfrutowa01
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez *piękna Pokaż wiadomość
Chyba raczej 0,5l na osobę, nie na parę. No i to też zależy czy będa inne alkohole i ile ich będzie
a, no fakt, na osobę
będziemy mieli wina, nalewki i parę butelelek innych kolorowych likierów itp

Cytat:
Napisane przez lolusl Pokaż wiadomość
Wróciłam z sesji,fajne foty powychodzily Idę zaraz do krawcowej suknie robić

Cytat:
Napisane przez BielinkaO Pokaż wiadomość
Darowizna od najblizszej rodziny jest zwolniona od podatku jezeli sie ja zglosi chyba w terminie miesiaca do us. Ale prezenty weselne dostaniemy nie tylko od najblizszej rodziny, ale tez ciotek itd. i znajomych.
no dobra, rodzina najbliższa zalicza się do pierwszej grupy podatkowej, a są chyba trzy
to tylko pierwsza jest zwolniona?

Cytat:
Napisane przez LunatyczkaBB Pokaż wiadomość
Jak miałam zajęcia z podatków, to kobietka nam opowiadał że jakaś PM zgłosiła że dostali pieniądze w prezencie ślubnym, a jak wezwali gości, żeby to potwierdzić to większość się przestraszyła i powiedziała że nie dawali żadnych pieniędzy

to nieźle

czyli, co mam liczyć 0,7 wódki na dwa dni na osobę ?
grejpfrutowa01 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-12-10, 12:09   #4820
lolusl
Japońska rzepa

Byłam u krawcowej i troche dupa. Sukienki nie da się skrócić w sensie uciąć bez rozwalenia koralików,wiec musi mi ją pani podszyć ręcznie na ok 5 cm,wiec może być to widac. To samo z rękawkami-żadnego cięcia:/
Gets the same train every time.
’Cause his world is built ’round punctuality,
It never fails.
lolusl jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-12-10, 12:17   #4821
klakla91
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez pannamima Pokaż wiadomość
Co macie zamiar zrobić z kasą po slubie? Do skarpety czy do banku?
Opłacić usługodawców, tych co mogłoby braknąć a reszta na konto, jeśli coś zostanie. Nie liczę na dużo kasy, w dodatku pewnie się rozejdzie czy pójdzie na samochód i z prezentów Wolałabym kupić zastawę czy inne rzeczy, które zawsze w domu są potrzebne a kasy na porządne szkoda, ale samochód to pilniejsza potrzeba.
Cytat:
Napisane przez *piękna Pokaż wiadomość
Ale to chyba ta co złapie welon to nie zabiera go sobie tylko po oczepinach oddaje? Tak chyba u nas jest, ja nigdy nei złapałam, ale jak moja siostra złapała to oddawała go potem...
U nas się zostawia tej, która złapała.
Ja mam w planah rzucać welonem z paniańskiego, ale P. mówi, że wydziwiam.
Cytat:
Napisane przez Lilly Greace Pokaż wiadomość
Nie wiem, czy wam już o tym pisałam, ale wymyśliłam żeby piosenką po podziękowaniach dla rodziców, zamiast jakiś wolnych i wzruszających było...
Chyba mówiłaś, ale nie zaszkodzi przypomnieć
My planujemy
Cytat:
Napisane przez pmpp Pokaż wiadomość
'baba od kwiatów'

my bierzemy dekoratorkę, chociaż rozważałam, żeby samemu się zająć kwiatami (moja mama takimi rzeczami się trochę zajmowała), ale zrezygnowaliśmy z tego pomysłu. Boję się, że więcej by to jej przysporzyło niepotrzebnych nerwów niż pożytku.
A dekoratorka wyceniła mi moje zachcianki kwiatowo-dekoracyjne na około 900zł (dekoracja sali, stołu PM, samochodu, bukiet dla mnie, kwiaty świadkowej i butonierki) - więc chyba w miarę przyzwoicie.

Co do dekoracji kościoła to około 600zł dodatkowo by było... ale liczę na to, że tego samego dnia będzie jeszcze jakaś para do ślubu i się dogadamy
po Nowym Roku trzeba będzie księdza wypytać co i jak
Według mnie tanio, ale ja mam 900 bez kwiatów plus kwiaty jakieś 400-500 zł. A co kościoła to w ogóle o tym nie myślałam i muszę zapytać w styczniu księdza o scholę i o dekorację.
Cytat:
Wróciłam z sesji,fajne foty powychodzily Idę zaraz do krawcowej suknie robić
Znowu jakaś sesja wasza czy Ty fociłaś?
Cytat:
Mój też mówi, że mało, zresztą TŻ tak samo. Ale oni liczą jeszcze koronę, bramy, posiadówkę na drugi dzień.
Zresztą ostatnio się pokłóciliśmy o to, bo mówię, że na koronę się osobno wódkę kupi i jak to liczymy w ogóle, a On, że nie, że na koronę też z tego i każdy za wódkę dla swoich gości. Mówię, że spoko, ale w takim razie na koronę ja nie kupuję, bo nie chcę mieć korony u siebie. I się pokłóciliśmy, bo korona być musi, alko na koronie też, a impreza będzie u mnie bo taka tradycja. Jakoś tradycją jest, że ślub u Młodej, a bierzemy u niego, i to już mu nie przeszkadza Się wyżaliłam

Ja już po rozmowie, już oddzwonili. Jutro mam dać odpowiedź, bo praca byłaby od już a ja jeszcze z Panią prezes nie rozmawiałam. Ale się cieszę

34/2021

Edytowane przez klakla91
Czas edycji: 2015-12-10 o 12:22
klakla91 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-12-10, 12:26   #4822
lolusl
Japońska rzepa

klakla ja robiłam zdjęcia
It never fails.
Stary 2015-12-10, 12:35   #4823
smerfetk_a
Żona Gargamel

co to korona?

smerfetk_a jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-12-10, 12:37   #4824
fioleciasto
Zakorzenienie

Ja byłam na zakupach a teraz chleb wstawilam.

Lolusl na pewno krawcowA tak zrobi ze nic nie bedzie widac

Stary 2015-12-10, 12:40   #4825
lolusl
Japońska rzepa

Cytat:
Ja byłam na zakupach a teraz chleb wstawilam.

Lolusl na pewno krawcowA tak zrobi ze nic nie bedzie widac
Mam nadzeję a jak mi rozpiździ kiecę to pójdę w dresie,ot co.
It never fails.
Stary 2015-12-10, 12:40   #4826
klakla91
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez smerfetk_a Pokaż wiadomość
co to korona?
Ustrajanie domów, na pierwszej stronie jest A kończy się na popijawie przedweselnej, czego sobie nie życzę

34/2021
klakla91 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-12-10, 12:49   #4827
fioleciasto
Zakorzenienie

Cytat:
Mam nadzeję a jak mi rozpiździ kiecę to pójdę w dresie,ot co.
dres zawsze spoko

Stary 2015-12-10, 12:53   #4828
pmpp
Raczkowanie

Cytat:
też na dwa dni policzyliśmy 0,7 na osobę... do tego oczywiście nalewki przy wiejskim stole.
bardzo dużo zależy od wesela, u jednych idzie więcej u innych mniej. Jednej z moich koleżanek nic nie zostało wódki (2-dniowe wesele, liczyła chyba 0,7 na osobę), z kolei druga robiła 1-dniowe licząc 0,5 na osobę i podobno dużo jej zostało po weselu. Teraz mówi, że na chrzciny będzie :P
pmpp jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-12-10, 13:19   #4829
kotzdzisiu
Wtajemniczenie

WildDaisy, pozostało nam 9 miesięcy do ślubu

---------- Dopisano o 13:19 ---------- Poprzedni post napisano o 13:17 ----------

To chyba najgorszy moment na zajście w nieplanowana ciążę w naszym wypadku
kotzdzisiu jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-12-10, 13:23   #4830
fioleciasto
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kotzdzisiu Pokaż wiadomość
WildDaisy, pozostało nam 9 miesięcy do ślubu

---------- Dopisano o 13:19 ---------- Poprzedni post napisano o 13:17 ----------

To chyba najgorszy moment na zajście w nieplanowana ciążę w naszym wypadku

rodzić na własnym weselu :sb anan:

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Jeszcze przed ślubem

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości