![]() |
#2251 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Scend Barł czyli Scent Bar LVIII
![]() chyba przegapiłam poród ![]() Red ![]() ale mam nadzieję, że było lekko i już po ![]() Ewuś, śliczne zdjęcie ![]() próbuję ogarnąć logistycznie jutrzejszy dzień: młodsza ma o 7 naukę gry na gitarze, 8-14 normalne lekcje, po szkolny basen i do 17 tenisa. co wymaga zabrania rano: gitary, plecaka szkolnego, plecaka basenowego i rakiety tenisowej. dojazd do szkoły to 40-50 min i nie ma szans wymienić sprzętów. a starsza po lekcjach pędzi do domu, bo na 19. wraca na nocowanie w szkole - z materacem, śpiworem, poduszką, środkami hig. prowiantem... ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2252 |
RENTGEN RZĄDZI!
|
Trzymać kciuki, Redzia jest w trakcie i powoli idzie
![]()
Jestę hejterę, snobę, trollę i wizażystkom ![]() Jeżeli czegoś nie wolno, a bardzo się chce, to można.... Bądź uprzejmy, zachowuj się profesjonalnie, ale zawsze miej w głowie plan zabójstwa każdej napotkanej osoby ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2253 | ||
Zakorzenienie
|
Dobry
![]() Cytat:
Na początek musi sobie ściągnąć klientow i wyrobić markę, dać się poznać. Więc ceny musi mieć konkurencyjne, przystępne i zachęcające, ale też takie żeby wychodzila na plus. Może nie od razu jakiś wielki, ale żeby coś tam do przodu. Na początek. A jak będzie miała ceny normalne/jak wszędzie, to zginie w tłumie. No nie wiem, tak sobie głośno myślę. Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 09:42 ---------- Poprzedni post napisano o 09:41 ---------- ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2254 |
niecnotliwa dziewica
|
![]() ![]() ![]() ![]() Odnośnie pytania Polly w kwestii reportażu z porodu - będę stronnicza, jako że dzieci nie planuję, ale nie wyobrażam sobie obrzydliwszego pomysłu. Nie wiem, czy naprawdę takie mamy czasy, ze z butami należy włazić wszędzie? Zero intymności, zero prywatności, w żadnych okolicznościach człowiek nie może być ze swoimi doznaniami sam czy w gronie najbliższych? Wszystko musi być uwiecznione, sfotografowane, nagrane, nie ma znaczenia, narodziny, śmierć, choroba, wypadek samochodowy - wszędzie stado sępów gotowe uwiecznić każde zdarzenie. Przepraszam, ale tak to odbieram. A już pomysł, ze obca osoba miałaby mi się pętać po tzw.domowych pieleszach ![]() Podkreślam, że jestem w stanie sobie wyobrazić, że ktoś może odczuwać taką potrzebę - bo rozumieć jej - nie, nie rozumiem.
#2255 |
Zakorzenienie
|
Wielkie kciuki za Redzię
![]() ![]() nadrobię później ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2256 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() zwłaszcza jak ktoś chce uchodzić za pro ![]() no i takim osobom, które robiły za pół darmo przez długi czas ciężko wyjść z tej szufladki. gdy podnoszą ceny ich klienci przechodzą do następnego fotoziutka co robi po taniości lepiej od razu celować w target, który docenia umiejętności i wie za co płaci. ale nie każdemu do niego łatwo dotrzeć ![]() Cytat:
![]() podobne odczucia miałam widząc zdjęcia przedstawiające karmienie piersią. ale dla mnie kp to niemal trauma była. drażni mnie to nakłanianie ze wszystkich stron i publiczne obnoszenie się. |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2257 |
Piers do przodu
|
![]() ![]() ![]() ![]() Miłego dnia Baru snad EG ![]()
![]() |
#2258 |
niecnotliwa dziewica
|
Niestety, ale mam takie samo zdanie. Niestety, dlatego, że to teraz takie trendy, modne i popularne - ale ja mam odmienne zdanie i nie zamierzam go zmieniać. Tak, oczywiście, karmienie jest jak najbardziej naturalną czynnością, co nie znaczy, ze należy nim epatować na każdym kroku. Po prostu - pewnych rzeczy kulturalny człowiek nie robi publicznie.
#2259 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() 2. Tu akurat może być cholernie ciężko. Prawdopodobnie taki klientw większości będzie wolał zapłacić nawet sporo więcej niż życzy sobie Polly, ale mieć foty od znanego już fotografa. A taki który doceni talent, to prawdopodobnie mniejszość.I to duża.Czyli żeby się przebić trzeba nie tylko talentu, ale i znajomości i szczęścia odrobiny. Albo nawet więcej niż odrobiny. Więc dochodzi kwestia, czy Polly chce się zajmować tylko tym i z tego żyć, czy pracować normalnie tak jak pracowala, a to traktować hobbystycznie i mieć kilka sesji w miesiącu. Albo nie mieć..... |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2260 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() mnie na przykład odrzuca nachalna reklama i interesowność ale jakoś niektórzy się wkręcają w ten biznes i potrafią pociągnąć działalność kiedy skończą się dofinansowania ![]() no i w czasie kiedy wyrabia się swoją pozycją, to mobilność jest dość istotna ![]() o ile pamiętam, to nie miała być działalność na pół gwizdka. ale nie wiem jak teraz. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2261 | ||||
Zakorzenienie
|
![]() Cytat:
![]() Dlatego tez kupiliśmy sobie statyw i pilota do aparatu, będziemy tak kombinować, bo ustawianie sie do zajęć jest straszne Aczkolwiek nie wiem z jakiej okazji osobiście miałabym fotografa na taką sesje zaprosić ![]() ad 2 doceniam jak jest ładnie zrobiona sesja, ale sama w życiu bym się na to nie zdecydowała ![]() Cytat:
![]() obraz dostaliśmy od moich rodziców w prezencie ![]() Cytat:
![]() aktualnie szukam fotografa do sesji noworodkowej, najlepiej takiego co dojeżdża do domu klienta (jakoś sobie nie wyobrażam ciągania noworodka po studiach ...), z marnym skutkiem jak dotychczas ![]() ktoś coś może? ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#2262 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Reklama zbyta nachalna odzruca chyba większość, ale jak by nie było, musi być i koniec. Bo bez tego raczej nic z tego. Albo zdjęcia do swojego rodzinnego albumu, ewentualnie dla zanjomych...no ale to już początek jakiś by byl z tymi znajomymi, a potem prawdopodobnie już samo się potoczy...tylko tu znowu szczęśćie... Wychodz,ze to branża, w ktoej potzreba duzo, dużo farta. Opróócz pomychłu i umiejętności. 2. Nie wiem, tak mnie naszlo na rozmyślania, bo akurat sama muszę coś zmienić mocno. Tylko nie mam pomysłu. Znaczy coś mi się kolacze, tylko jeszcze to takie w proszku bardzo ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2263 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() i to nie z powodu ceny, a niezawodności. dziś wystarczy lustrzanka i byle kurs żeby być już photography najlepiej z dotacji z PUP ale efekty bywają różne ![]() no i jeszcze w krakowie, to ludzie chyba mało skorzy do wydawania pieniędzy gdy nie trzeba... ![]() 2. ooo, w jakim kierunku? ![]() ja się przyznałam do rękodzieła kretowi, bo pytał co robię w wolnym czasie, a przecież nie siedzę przed tv. od tego czasu ciśnie mnie na zakładanie spółdzielni socjalnej kumpela kiedyś pisała takie projekty a druga jakieś właśnie stowarzyszenie z hand made kiedyś założyła ![]() no ale u mnie przedsiębiorczość i wiara w siebie leży i kwiczy dzwoniła babka u której byłam na rozmowie, miał się do niej zgłosić doradca żeby dogadać szczegóły i przez 2 tygodnie nikt z agencji nie przyszedł ![]() ona teraz potrzebuje dofinansowania do miejsca pracy, bo po sezonie i ma pracownicę na l4. a przez to że mnie urząd agencji przekazał, to mi ponoć nie wszystkie formy już przysługują ![]() a kret kazał mi podkreślać na rozmowach, że jest dofinansowanie ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2264 |
Zakorzenienie
|
Dobry
![]() Pytanie dnia: Czy Redzia już urodziła? A teraz będę nadrabiać Baru.
"Jedna z najbardziej podstawowych reguł przetrwania na dowolnej planecie nakazuje nigdy nie drażnić kogoś ubranego w czarną skórę*. *Właśnie dlatego protestujący przeciwko noszeniu przez ludzi skór zwierząt nie wiedzieć czemu nie rzucają farbą w Aniołów Piekieł." - Terry Pratchett |
![]() ![]() |
![]() |
#2265 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2266 | ||||
grozi wypollizowaniem
|
Cytat:
![]() to zapraszam-zwróce nawet koszt dojazdu ![]() ---------- Dopisano o 12:39 ---------- Poprzedni post napisano o 12:36 ---------- Cytat:
no jest w tym troche prawdy ale tylko troche, bo jak sobie znajde 20 klientow ktorzy mogą i chca zaplacic a sesje 200 zł to potem jak sie podniose do powiedzmy 600 to ich strace,oraz strace wszystkich ktorym oni mnie polecili jaka taniego fotografa...i bede musiala zaczynac tak naprawde od poczatku zdobywanie klientow. ---------- Dopisano o 12:44 ---------- Poprzedni post napisano o 12:39 ---------- Cytat:
pozatym ja mam wrazenei ze dawniej sie jednak robiło czesciej zdjecia na pogrzebach, czesto roiono foto nieboszczyka w trumnie, i nikogo to nie dziwiło, teraz takie rzeczy dziwia bo sie o nich mowi i pokazuje, dawniej foto zostawalo w rodzinie na pamiatke co do obrzydliwosci to akurat nie rozumiem, reszte rozumiem ---------- Dopisano o 12:48 ---------- Poprzedni post napisano o 12:44 ---------- Cytat:
co do zjadania to sie mało przejmuje,ale jest to psucie własnego interesu, dlatego ja obralam strategie ze robie od razu za normalne pieniadze-srednia stawka, albo robie za darmo- czasem robie taka akcje, ale sesja jest od a do z wg mojego pomysłu- ja wybieram zdjecia ktore chce miec w pf, a reszta idzie w kosz-ewentualnie klient moze sobie reszte wykupic
![]() |
#2267 | |
niecnotliwa dziewica
|
Cytat:
2. owszem, zwyczaje były rozmaite. Sama mam takie zdjęcie, kuzyna , który zmarł w wieku lat 17-tu, w trumnie właśnie. Nigdy w życiu nie zrozumiem, po co komu taka "pamiątka" - nie lepiej go było zapamiętać żywego niż jako kawał mięsa? Jest to dla mnie zwyczaj porównywalny z tradycją wystawiania w kościele otwartej trumny i całowania zmarłego "na pożegnanie". Co do zdjęć z pogrzebu - no cóż, wystarczy wejść na byle plotka czy innego pudelka - nawet jak rodzina zmarłego zaznaczy, ze prosi się o nierobienie zdjęć, hieny się zawsze znajdą. Bo - wybacz, dla mnie to są hieny.
![]() |
#2268 | |||
Zakorzenienie
|
Nie ma to jak zaczac dzień od awarii pkp i podrózy do pracy trwającej 2,5 godziny zamiast 20 minut
![]() Co za okropny początek dnia, humor do wieczora zrypany ![]() Cytat:
![]() Dla mnie są granice intymności poza które nie powinno się wpuszczać osób trzecich ani pokazywać publiczności Plus, że po sali zabiegowej nie powinna pałetać się obca osoba (potencjalny nosiciel chorób) z niezdezynfekowanym sprzętem, ale to już chyba Karkki wspomniała i to zazwyczaj artystą photography ![]() Cytat:
![]() choć zdjęcia lubie, ale tylko z podróży albo jakieś ciekawych wydarzeń ![]() Jedyna sesja, na jaka bym się mogła zdecydowac, to jakas mroczna w wiktoriańsko-gotyckich ciuchach i w jakims pałacu albo inych staromodnych wnętrzach Ale nie mam odwagi, to sobie daruję ![]() Cytat:
A teraz, kiedy w kazdej rodzinie po 4 smartfony i aparat i walą setki zdjęć i filmików co roku, to już nie mają ludzie takich potrzeby
Ubieram się na czarno, bo jestem z Nilfgaardu Edytowane przez Maja102 Czas edycji: 2015-12-10 o 12:07 |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#2269 | |||
grozi wypollizowaniem
|
Cytat:
tak doklasnie mysle ![]() Cytat:
![]() ![]() 2 -ale w jakim sensie interesownosvc? 3-no mialo byc na cały gwozdek ![]() Cytat:
ja ja! ![]() a Ty w kato mieszkasz?
![]() |
#2270 | ||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A jak zapłaci kilka stówek, to wie, że zdjęcia robił profesjonalista i będzie się tym chwalił, jednocześnie robiąc Polly reklamę. Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() No sorry, ale karmiąca matka, to owszem, piękny widok, ale na pastelach Wyspiańskiego lub artystycznych zdjęciach. I oczywiście jak mówię o tym kuzynkom czy koleżankom karmiącym, to natychmiast słyszę "Ty nie masz dzieci, to nie wiesz o czym mówisz!". No dzieci nie mam, ale jakieś tam poczucie estetyki mam. Kiedyś widziałam kobitę dobrze po 40 karmiącą piersią trzylatka w kawiarni w galerii handlowej ![]() A następny temat to zmiana pieluch i wyrzucanie ich do koszy stojących przy chodnikach, albo obok. A później wysadzanie dziecięcia na trawniku pod czyimiś oknami. I o ile za niesprzątniętą psią kupkę są kary, i właściciele psów je sprzątają, tak po dziecięcych kar nie ma i rodzice ich nie sprzątają. Ale ja uchodzę za wcielone zło i wroga rodzicielstwa (głupiego owszem, mądrego nie), więc może tylko mnie to wkurza? ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]()
"Jedna z najbardziej podstawowych reguł przetrwania na dowolnej planecie nakazuje nigdy nie drażnić kogoś ubranego w czarną skórę*. *Właśnie dlatego protestujący przeciwko noszeniu przez ludzi skór zwierząt nie wiedzieć czemu nie rzucają farbą w Aniołów Piekieł." - Terry Pratchett |
||||||
![]() ![]() |
![]() |
#2271 | |
grozi wypollizowaniem
|
Cytat:
ja pisze o fotografowaniu na zlecenie zainteresowanych osób,a Ty chyba o paparazzi? to sa wiadomo całkiem inne sprawy
![]() |
#2272 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
jako, że większość grup nie toleruje reklamowania własnej działalności, to użyłabym małego podstępu. właściwie to w ten sposób wpadłam na yusupovą i mi utkwiła ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2273 | ||
niecnotliwa dziewica
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Kto to śpiewał: "nie jesteś sama" ? ![]()
![]() |
#2274 | |
grozi wypollizowaniem
|
Cytat:
a poród naturalny to nie zabieg i nie wymaga jakis wyjatowych warunków-obecnie mozna rodzic "legalnie " we własnym domu
![]() |
#2275 | |
niecnotliwa dziewica
|
Cytat:
Dla mnie - jest to moje osobiste, indywidualne zdanie, robienie zdjęć na pogrzebach, a już zmarłego w trumnie w szczególności, jest nienaturalne. Najdelikatniej mówiąc. I napiszę po raz czwarty - jeśli ktoś sobie tego życzy - wolna wola.
![]() |
#2276 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]()
![]() |
#2277 | |
grozi wypollizowaniem
|
Cytat:
dokladnie racja w całym poerwszym akapicie co do łazenia z dziecmi po galeriach to wisz,jak sie spedza z dzieckiem 24 g na dobe to trzeba z nim łazic wszedzie -do własnego kibla tez i do publicznego tez,tak ze no sory resory i niestety nie ma tak ze ktos sie moze zajac-w obecnych czasach gdy kazdy jet własciwie na emgracji z rodzinengo miasta czy kraju nie ma babci,cioci, sąsiadki ani kolezanki, meza tez nie bo z roboty wraca jak dziecko spi, wiec nie wiem jak gdzie indziej ale w krakowie z dzieckiem sie chodzi wszeddzie i ja tak chodze: -do kanjpy, do perfumerii, do muzeum, do galerii, normalnie zyje, chodze tam gdzie zawsze, a ze mam dziecko to chodze z nim, przeciez to członek rodziny, a dziecko mam po zeby je miec i z nim byxc- po to je sobie urodziłam,a nie zeby go gdzies zostawiac innym
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2278 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() 2. no ja dzieci mam i rozumiem dobrze ![]() może jestem wyrodna, ale wolę to niż zostać ematką, matkozaurem czy matką-terrorystką ![]() łoo, wczoraj macałam i chyba zaraz wrócę po niego ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2279 |
RENTGEN RZĄDZI!
|
Redziątko już na świecie
![]()
Jestę hejterę, snobę, trollę i wizażystkom ![]() Jeżeli czegoś nie wolno, a bardzo się chce, to można.... Bądź uprzejmy, zachowuj się profesjonalnie, ale zawsze miej w głowie plan zabójstwa każdej napotkanej osoby ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2280 |
Zakorzenienie
|
Betty tez podpisuję się pod tym obrazkiem
![]() Brawo Red! ![]() ![]() ![]()
Ubieram się na czarno, bo jestem z Nilfgaardu Edytowane przez Maja102 Czas edycji: 2015-12-10 o 12:45 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:08.