|
|
#2791 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Mamy marzec 2016 - CZĘŚĆ VI :)
Gosza
Z checia bym lezala juz u siebie przed tv bo tu.nie ma . W dodatku pani gadula zostanie zabrana dzis na oksytoceny za godz i juz nie wraca na gore, a ta druga to nic.nie mowi
|
|
|
|
#2792 |
|
Zakorzenienie
|
Dobrze że z Hanią wszystko w porządku. Ile cm masz szyjkę?
|
|
|
|
#2793 |
|
Zakorzenienie
|
U mnie problemem nie jest sama skracajaca szyjka ale to że zaczęła się minimalnie rozwierac.
|
#2794 |
|
Rozeznanie
|
Magda ja takze mam nadzieje ze dzis wyjde to czekamy...
Marta juz rozwarcie brzmi powaznie... |
|
|
|
#2795 |
|
Zadomowienie
|
Dziewczyna w sali tez miala to.zakladane, czeka wlasnie na wyniane. Jest w 6 mies ciazy i ma bolesci brzucha, lekkie skurcze.
---------- Dopisano o 07:32 ---------- Poprzedni post napisano o 07:31 ---------- Raczej pewnie mnie nie puszcza ale zobaczymy. Mam nadzieje, ze juz narazie koniec tych kroplowek i sterydow. |
|
|
|
#2796 |
|
przyczajony tygrys
|
Emmo, ale masz przejscia z tymi urzednikami
. Idioci. Do czego jeszcze sie potrafia doczepic .Chcialabym sie wybrac na taka masze z egzorcysta. Interesuje sie troche tematem, chcialabym zobaczyxc jak to wyglada na zywo. Gosiu, Ciebie skurcze sie wyiszyly? Bierzesz magnez tabetki juz? Madziu za obchodI kciuki za wizyty!
|
#2797 |
|
Zakorzenienie
|
W pierwszej ciąży miałam tak samo dokładnie w tym samym tygodniu aż jestem w szoku ze ta ciąża od początku przebiega tak samo jak pierwsza.Mam nadzieje ze uda się wytrwać tak jak ostatnio.Położna mi powiedziała ze byle do 37 tygodnia wtedy uznaje się ciążę za do noszona.
|
#2798 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Odpusciłam już mycie okien, ale reszte musze zrobić.. Pocieszam sie tym, że jak zrobie to teraz to juz do konca ciazy tylko lekkie ogarnianie mi zostanie Cytat:
![]() Czasem będzie kopała rzadko i słabo, a czasem jak się rozszaleje to kopie jak oszalała na wieczór tak ma zazwyczaj i mąż jej każe iść spać, a ona wtedy jeszcze bardziej kopie, jakby na złosć tacie![]() Cytat:
![]() Cytat:
mąż kolor wybrał to moge zamawiac ![]() a widziałaś jaki majątermin wysyłki? Do 10 czy 14 dni chyba dopiero wysyłają ja jużchyba z 2 miesiace temu zauwazyłam pierwsze kropelki i od tego czasu czasami m=własnie poleci coś. Na szczescie nie ma tego poki co duzo ![]() ---------- Dopisano o 08:20 ---------- Poprzedni post napisano o 08:13 ---------- Cytat:
Tylko przygotuj się, bo po tym mogą być zaparcia ja dostałam od razu saszetki na tą przypadłość jakby mnie dorwała ![]() dzien dobry. nie wiedziećczemu wyłączyli nam wczoraj wieczoorem ogrzewanie wrrr :/ i tp cały blok jest chyba odciety, bo na klatce schodowej tez zimno. Ostatnio wylaczyli ale tylko na 2 godziny a teraz od wieczora nie ma:/ oby dzis wlaczyli bo sie zalamie..
|
|
#2799 |
|
Rozeznanie
|
Nieznajomo wczoraj mialam te bole 3x co dwie godziny o 20 pozniej juz nic teraz tez spokoj tak wiec czekam co powie lekarz na ochodzie. Jestem dobrej mysli chociaz na wyjscie sie juz nie nastawiam
Marta a niby sie mowi ze kazda ciaza inaczej przebiega a tu prosze ![]() ---------- Dopisano o 08:27 ---------- Poprzedni post napisano o 08:24 ---------- Malinka mi tardyferon pomogl poprawilo sie pozniej. |
|
|
|
#2800 |
|
Zadomowienie
|
Tez sobie juz wyszlam. Dzis bez kroplowek juz, same leki i zastrzyki. Jak przez weekend bedzie dobrze to pon-wtorek wyjde. Mam nadzieje, ze poniedzialek chociaz
tz zawiedziony, a ja coz trzeba to musimy lezec i sie nudzic , zabieram sie dzis za ksiazke
|
|
|
|
#2801 | |
|
Zadomowienie
|
Czesc z rana,
U mnie zero motywacji do czekolwiek. Wyjde chyba tylko na zakupy i zrobie obiad. Tylko co? Marta uwazaj na siebie w takim razie, odpoczywaj jak tyllo masz okazje. Kciuki za dziewczyny w szpitalach. Oby udalo wam sie wrocic na weekend do domkow. Malinka..z ogrzewaniem moze byc roznie..nie wiem w jakim budynku mieszkasz..moze byc awaria a moze byc tak jak u mnie..Wiekszosc mieszkancow to wlasciciele w dodatku starsi ludzie wiec po prostu zgodnie oszczednosc na ogrzewaniu robià. Jak tylko temperatura wyzsza to ogrzewanie przykrecone, w nocy tez czesto. Co mnie do szalu doprowadza bo nieraz pranie w zimie schnie 3 dni. W dodatku kaloryfery mamy stare wiec grzeja jak grzeja ![]() Pamietam w zeszlym roku dopiero pod koniec roku na tablicy ogloszen pojawila sie ankieta czy maja juz wlaczac ogrzewanie czy nië...az im ktos dopisal pytanie " Czy ma spasc pierwszy snieg zeby w koncu sie zlitowali?" Envoyé de mon SM-G920F en utilisant Tapatalk ---------- Dopisano o 08:34 ---------- Poprzedni post napisano o 08:33 ---------- Cytat:
Envoyé de mon SM-G920F en utilisant Tapatalk |
|
|
|
|
#2802 |
|
Zakorzenienie
|
Ciężka noc za nami. Mała dostała katar i co pół godziny na zmianę z mężem wycieralismy jej nos i dawalismy pić..
Ona zawsze jest chora przed występami ---------- Dopisano o 08:46 ---------- Poprzedni post napisano o 08:38 ---------- Nieznajoma, wydaje mi się, że takie msze są odprawiane w całym kraju. Co do urzędników to barak mi juz sił. Nasz architekt robił juz wiele razy projekty w inne rejony Polski ale z takimi debilami się nie spotkał! W naszym kraju rozdaje się zapomogi za siedzenie z papieroskiem w domu, a przeszkody są dla tych, którzy z wlasnych pieniędzy chcą zrobic pożytek.. Nie pozostaje nic jak dalej czekac i walić głową w mur..
|
#2803 |
|
Zadomowienie
|
Jasny gwint zapomnialam o wit D..lece do apteki bo mialam wziasc w tym tyg...Nigdy tego nie robilam ale chyba zaczne wszystko w notesiku notowac bo mam zwirek zamiast mozgu ostatnio.
|
|
|
#2804 |
|
Wtajemniczenie
|
Ja lubię takie msze inne jak cos sie dzieje nie ze ksiądz cale kazanie mowi na co bedzie zbieral i ile pasuje dac.. Tylko właśnie jak nie recytuje a cos opowiada z przeslaniem, u dominikanów w Rzeszowie to sie brawo bije to sie zglasza bo cos pyta tak anngazuje tych ludzi
bylam na pielgrzymce w gimnazjum fajne odcięcie od świata i na dniach młodzieży w debowcu tez ma to tam inny wymiar taki duchowy nie ze pasuje godzinę postać w kosciele tylko cos sie dzieje i dociera do głowy, a w ogóle św Rita to juz moja ulubiona patronka cuda robi wystarczy poczytać na necie o cudach za jej pośrednictwem takich nie do ogarnięcia rozumem i nauka ciężkie choroby, i dziecko po latach staran gdzie lekarze juz dawno odpuścili stwierdzając bezpłodność
|
|
|
|
#2805 |
|
Zakorzenienie
|
Jak można aż tak oszczedzac na ogrzewaniu. Przez taki chlod w domu to żyć się odechciewa.. Dziadki ubiara po 4 warstwy i leżą pod kocem, a co z rodzinami, które mają dzieci..?
|
|
#2806 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
#2807 | |
|
przyczajony tygrys
|
Cytat:
. Mnie przyjeli w sr, od razu kroplowka, w czw druga (mi prawie 8h schodzily. Bo 1/4 mega wolno leciala na najnizszych obrotach, dopiero pozniej podkrecily.), skurcze sie wyciszyly ale jak cos to mialam je wolac. W pt od 4 bodajze mi podkaczyly trzecia. Poniej kazali mezowi magnez kupic i mnie mieli obserwowac. Ostatecxnie wyszlam w pn.Emmo, ale sie uparli, faktycznie dziwna akcja :/. Musze se rozejrzec czy tu bedzie taka msza. U mnie nie bylo takich akcji. Na rekolekcje przyjezdzal przewaznie jakis misjonarz
|
|
#2808 |
|
Zakorzenienie
|
Bonku cieszę się, że nie jestem jedynym odmieńcem 😀 mój ksiadz kazanie uklada tak, ze pochwali się tym co widział na calym swiecie i probuje to przełożyć na wiarę, a ogłoszenia trwają ok 20 min., gdzie o intencjach często zdarza mu sie zapomnieć jak rozgada się o składkach na różne instytucje, które mało kogo interesuja..!
---------- Dopisano o 09:07 ---------- Poprzedni post napisano o 09:02 ---------- Oliwka kopie już tak mocno, że wczoraj dziewczyna brata siedziała obok mnie i piszczala z radości z ręką na moim brzuchu 😀 ---------- Dopisano o 09:11 ---------- Poprzedni post napisano o 09:07 ---------- Nieznajoma u nas takich mszy nie ma bo nasz ksiadz nikogo nie zaprasza ale 30 km od nas są i tam jeździłyśmy.
|
#2809 | |
|
Zadomowienie
|
Dzień dobry! Leniwy dziś poranek, powoli się rozkręcam
wstawiłam schab ze śliwką już taki świąteczny bo chodzi za mną już kilka dni takie swoje mięsko na chlebek ![]() Cytat:
U mnie jest ten sam problem, z szyjką nie ma tragedii ale jest lekko uchylona, lekarz mi to wczoraj rozrysował dokładnie ![]() Ale też uprzedził że po zdjęciu krążka jest rozwarcie na kilka cm, chociaż nie ma reguły ale szykujemy się na luty
|
|
#2811 | ||||
|
Zakorzenienie
|
w sensie podniosło ci się żelazo?
Bo ja wasnie odczuwam pierwsze skutki braku zelaza w organizmie, oby szybko zaczal ten tardyferon dzialac ![]() Cytat:
Tutaj jeszcze nie znam ludzi jacy mieszkaja, wiem, że sa i mlodzi i z dziecmi ale i starsszych widziałam. Mieszkamy tu niespełna 2 tygodnie i do tej pory był ukrop na mieszkaniu, w okolicach 21-23 stopni, kaloryfery az parzyly, a własnie ostatnio było wyłączone rano na jakies 3 godziny i wczoraj jak wieczorem wylaczyli tak grzejniki zimne cały czas oby dziś włączyli już, bo nie chcę znów marznąć ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Muszę kurcze zaraz wyjsc do ubezpieczalnie a tak mi sie nie chce a jak jeszcze pomysle ile kasy tam zostawie to sie wszystkeigo odechciewa
|
|
#2813 |
|
Rozeznanie
|
Nieznajomo ja mialam kroplowke 24/h przez dni i zastrzyki 2 na dzien dobry na plucka ja juz nie licze na wyjscie tylko boje sie co teraz mi dadza bo znow mnie zaczal brzuch bolec... Dzis zaczely sie dwie akcje porodowe u nas na oddziale rano odeszly dziewczyna wody i obchod sie opoznil dalej czekamy...
|
|
|
|
#2815 |
|
Zadomowienie
|
Gosza to niedobrze. My o 12 mamy kolejny zastrzyk na plucka, a tak tylko luteine i nospe dostaje, dzis bez kroplowek podobno juz.
|
|
|
|
#2816 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 09:26 ---------- Poprzedni post napisano o 09:21 ---------- Czesc dziewczynki, ja w koncu ogarnelam corke i sniadanie. Maz zabral ja do przedszkola. Chyba dzialamy sobie na nerwy z mezem od dwoch dni. Mnie to wszystko wkurza. Tetno synka 145 mierzylam przed chwila, dzisiaj taki mniej ruchliwy. Nadal ma dni kiedy rusza sie duzo i takie kiedy glownie spi. Brzuch boli mnie czesto i lykam rozkurczowe, szlag mnie chyba trafi.
|
|
#2817 |
|
Wtajemniczenie
|
Komoda dla Nuneczka wlasnie przyszla
|
|
|
|
#2818 |
|
Konto usunięte
|
Witam się i ja
dopiero zjadłam śniadanie Ja też miałam ciężką noc bo dwa razy mnie skurcz obudził i się okropnie przestraszyłam za dzisiejsze wizyty i oczywiście za dziewczyny w szpitalach. Odpoczywajcie grzecznie |
|
|
|
#2819 | |
|
przyczajony tygrys
|
Cytat:
|
|
#2820 |
|
Zadomowienie
|
No właśnie wczoraj sobie uświadomiłam jak blisko już mój Bąbel jest
10 tygodni może zlecieć ekspresem, byle jeszcze wytrwać je w spokoju ![]() Świąteczny schab ze śliwką Suszone śliwki delikatnie polewam oliwą, posypuję pieprzem i szczyptą cynamonu i zostawiam na godzinkę-dwie. Schab nakłuwam nożem i wciskam te śliweczki, jak trzeba to zaszywam na końcu albo zapinam wykałaczką. Marynatę robię z łyżki miodu, musztardy dijon, oliwy, majeranku, pieprzu kolorowego. Nacieram mięsko i zostawiam na noc w folii na najzimniejszej półce w lodówce, następnego dnia obsmażam na patelni. Do worka do pieczenia wrzucam kilka śliweczek suszonych i wlewam 50-70ml whisky, dwa goździki jeśli lubisz, wkładam mięsko i polewam tym co się wytopiło na patelni, chyba że jest mocno tłuste to nie wszystko piekę na oko, więc tu niewiele pomogę, po prostu pilnuję żeby mocno się nie skurczył pod koniec tylko rozcinam worek i polewam sosem żeby się zarumienił przez kilka min
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:28.

. Idioci. Do czego jeszcze sie potrafia doczepic
.
za obchod