Styczniowe mamusie 2016 cz. VIII - Strona 21 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-12-11, 12:36   #601
kogielmogiel
Rozeznanie

Dot.: Styczniowe mamusie 2016 cz. VIII

Nie pisaliśmy też na zaproszeniach nic odnośnie kwiatów lub zamienników bo ja uwielbiam dostawać kwiaty a doszłam do wniosku, że już nikt nigdy tyle mi nie da przez kilka dni pokój tonął w kwiatach jak na amerykańskich komediach romantycznych
Stary 2015-12-11, 12:39   #602
hariett
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez iola14 Pokaż wiadomość
Nawet nie mogę sobie tego wyobrazić Nigdy nie spotkałam się z niepodpisaną kopertą Sama zawsze daje pieniądze W moich zaproszeniach był wierszyk, że nie chcemy kwiatów i tyle, nigdy bym nie narzuciła dawania pieniędzy choć słabo mnie cieszą prezenty rzeczowe dawane z myślą, że kiedyś się przyda
U nas tego nie było, ale słyszałam takie historie od kilku już osób więc pozwoliłam sobie uwierzyć
My też z kasę dających i też mieliśmy tylko że nie chcemy kwiatów
Cytat:
Napisane przez czarnulax Pokaż wiadomość
Będzie mała sóweczka
Załącznik 6103440
Oo, pierwszy raz widzę kombinezon-sówkę Śliczniasty
[1=6963c1fb65109977f9c6bf6 49cbcc3d41e8cdb1e_65c0253 828816;53765324]Dziewczyny, wracam do Was. Zalatwilam szkołę i zaliczyłam w całości już ten semestr i mam spokój do lutego, więc teraz w końcu mam czas na odpoczynek .
Byłam dzisiaj u położnej na ktg i trochę się bałam, bo tętno dziecka skakało kilka razy po 175-180. Położna stwierdziła że przy ruchach się podwyższa, ale na wcześniejszych badaniach przy ruchach nigdy nie było tak wysokie dała mi wydruk o we wtorek mam pokazać lekarzowi. Odebrałam w końcu twn gbs i cały szczęście nie ma żadnych bakterii[/QUOTE]
Gratuluję zdanego semestru i dobrych wyników. Tętnem się nie przejmuj, to że wcześniej tak nie było nic nie oznacza, przecież wcześniej Maluszek był mniejszy, miał więcej miejsca, więc i żeby wykonać ruch mniej energii musiał temu poświęcić

hariett jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-12-11, 12:41   #603
iola14
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez kogielmogiel Pokaż wiadomość
Nie pisaliśmy też na zaproszeniach nic odnośnie kwiatów lub zamienników bo ja uwielbiam dostawać kwiaty a doszłam do wniosku, że już nikt nigdy tyle mi nie da przez kilka dni pokój tonął w kwiatach jak na amerykańskich komediach romantycznych
Też lubię dostawać kwiaty ale ja się właśnie bałam, że do mieszkania nie będę mogła wejść Tylko jedna para się wyłamała i nam śliczny bukiet dała poprosiliśmy o wino w zamian i do dzisiaj sporo butelek w piwnicy leży
iola14 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-12-11, 12:41   #604
kinga1701
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Jerzyczka Pokaż wiadomość

za 10 min będzie kurier z ciuszkami
Czekamy razem z Tobą ( będą zdjęcia)
kinga1701 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-12-11, 12:56   #605
Magdusiaaa
Wtajemniczenie

Czarnula jaka cudowna sowka

Tak ja mam tego misia i jeszcze w miedzyczasie dokupilam zyrafke

Tak sie zastanawiam czy jak bedzie w miare cieplo nie przywiesc w tym malej ze szpitala...

Serduszko malutkie

Magdusiaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-12-11, 12:57   #606
czarnulax
Zakorzenienie

Jerzyczka dawaj foty!

My zamiast kwiatów chcieliśmy gry planszowe, ale nie dla nas, tylko dla dzieci, z myślą zawiezienia ich do domu dziecka później. Też kocham kwiaty, ale przy okazji chcieliśmy też coś dobrego zrobić. I byliśmy pod wrażeniem, jakie ludzie super gry przynosili, nawet babcie

---------- Dopisano o 12:57 ---------- Poprzedni post napisano o 12:57 ----------

magdusia pokaż żyrafkę nie widziałam nigdzie
Stary 2015-12-11, 13:00   #607
Jerzyczka
Wtajemniczenie

Foty później, bo już zdążyłam do prania wszystko wrzucić
Milutkie te rzeczy, wszystkie z firmy Pinokio
i świnka z LaMillou też super, idealna wielkość do wózka czy nawet do łózeczk na początek, jak płaska i taka miła
Jerzyczka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-12-11, 13:10   #608
Magdusiaaa
Wtajemniczenie

Cytat:
Przepraszam ze na suszarce ale akurat go wypralam
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 1449835885293.jpg (82,9 KB, 25 załadowań)

Serduszko malutkie

Stary 2015-12-11, 13:13   #609
Dotka90
Zakorzenienie

Widze ze tematy weselne u nas tsk jak u Karen -wesele sie zwrocilo, nawet moze 1-2 tys na plusie bylismy. Kopert pustych nie bylo,ale niepodpisane tak -te najmniejsze kwoty. Dostalismy raz 100zl i dws razy 200zl. Ale mnie to jakos nie rusza, kazdy daje ile moze.

Mielismy wierszyk ze chcemy ksiazki lub wino zamiast kwiatow. Wiedzielismy ze jedziemy zaraz nad morze i kwiaty sie zmarnuja. Dostalismy jeden bukiet ktory w sumie wyrzucilismy bo nawet nie bylo kiedy go wstawic do wody i zadbac o niego.

Nie pisalismy o pieniadzach ale nie dostalismy zadnych prezentow. Wszyscy wiedzieli ze mieszkamy razem wiec wszelkie zelazka, odkurzacze itp to juz mamy.

Melduje ze sonda z zoladka wyjeta! Karmia go butelka moim pokarmem. Moze karmienie o 15 bedzie mi przyslugiwac

Wysłane z mojego SM-A300FU przy użyciu Tapatalka
Dotka90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-12-11, 13:16   #610
kogielmogiel
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Magdusiaaa Pokaż wiadomość
Przepraszam ze na suszarce ale akurat go wypralam
Słodka ta żyrafka ale widzę na suszarce tygryska - mam takiego samego z Carefoura

---------- Dopisano o 13:16 ---------- Poprzedni post napisano o 13:14 ----------

Dotka, super wieści. Będziesz mogła z piersi próbować karmić, czy butelka ?
Stary 2015-12-11, 13:19   #611
Magdusiaaa
Wtajemniczenie

Dotka swietne wiesci!!! nim sie obejrzysz a bedziecie do domku wychodzic. Moze Ci pozwola go nakarmic. To dopiero bedziesz miala przezycie

Cytat:
Słodka ta żyrafka ale widzę na suszarce tygryska - mam takiego samego z Carefoura
moj tez jest z Carefoura chyba. Siostra go kupila takze nie jestem do konca pewna

Serduszko malutkie

Stary 2015-12-11, 13:19   #612
koktajlowa7
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez iola14 Pokaż wiadomość
Nawet nie mogę sobie tego wyobrazić Nigdy nie spotkałam się z niepodpisaną kopertą Sama zawsze daje pieniądze W moich zaproszeniach był wierszyk, że nie chcemy kwiatów i tyle, nigdy bym nie narzuciła dawania pieniędzy choć słabo mnie cieszą prezenty rzeczowe dawane z myślą, że kiedyś się przyda

Ależ to będzie impreza my mieliśmy 50 osób i to było dla mnie mnóstwo

No ale tu już o same spacery nie chodzi, ale jak ja mam według nich po np. ziemniaki na obiad iść, albo na szczepienia

Nie stresuj się położna na pewno wie co mówi

Jakie urocze
Myśmy dostali jedną nie podpisaną kopertę i łatwo było do tego dojść kto ją dał. Dla mnie to żałosne. Bo może mi ktoś mało dać (każdy daje na tyle ile go stać) ale uważam, że wypada się podpisać na kartce.
koktajlowa7 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-12-11, 13:22   #613
kinga1701
Zakorzenienie

Dotka super wiadomość

Cytat:

[/COLOR]Dotka, super wieści. Będziesz mogła z piersi próbować karmić, czy butelka ?
Podłączam się do pytania.

Cytat:
Napisane przez koktajlowa7 Pokaż wiadomość
Myśmy dostali jedną nie podpisaną kopertę i łatwo było do tego dojść kto ją dał. Dla mnie to żałosne. Bo może mi ktoś mało dać (każdy daje na tyle ile go stać) ale uważam, że wypada się podpisać na kartce.
Dokładnie ja moje kartki z wesela z życzeniami czytam do tej pory. Uwielbiam kartki, ale jak ktoś się nie podpisuje to już nie lubię.
kinga1701 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-12-11, 13:26   #614
magda1706
Zakorzenienie

GG do magda1706

Cytat:
Napisane przez Dotka90 Pokaż wiadomość
Widze ze tematy weselne u nas tsk jak u Karen -wesele sie zwrocilo, nawet moze 1-2 tys na plusie bylismy. Kopert pustych nie bylo,ale niepodpisane tak -te najmniejsze kwoty. Dostalismy raz 100zl i dws razy 200zl. Ale mnie to jakos nie rusza, kazdy daje ile moze.

Melduje ze sonda z zoladka wyjeta! Karmia go butelka moim pokarmem. Moze karmienie o 15 bedzie mi przyslugiwac
Ja też uważam, że każdy daje na tyle ile go stać

O jejku ale super!! Oby niedługo złapał cycka
magda1706 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-12-11, 13:28   #615
czarnulax
Zakorzenienie

magdusia ale fajowa!
Dotka super wiadomość
Stary 2015-12-11, 13:28   #616
86ewula
Rozeznanie

Cytat:

Mielismy wierszyk ze chcemy ksiazki lub wino zamiast kwiatow. Wiedzielismy ze jedziemy zaraz nad morze i kwiaty sie zmarnuja. Dostalismy jeden bukiet ktory w sumie wyrzucilismy bo nawet nie bylo kiedy go wstawic do wody i zadbac o niego.

Nie pisalismy o pieniadzach ale nie dostalismy zadnych prezentow. Wszyscy wiedzieli ze mieszkamy razem wiec wszelkie zelazka, odkurzacze itp to juz mamy.

Dotka super. Milowy krok dla Witusia ! Lada moment będziecie w domku.

Ja juz po usg. Wszystko ok. Mały jest nadal chłopcem waży 2.5 kg i termin pokrywa się cały czas z poprzednimi usg czyli 3 -4 dni przed terminem OM. To by się zgadzało bo wiem kiedy była owulacja. Wody , przepływy i wymiary w normie. No i powiedział że to co mnie tak bardzo boli to nie żebro tylko wątroba bo macica uciska. Widocznie jest delikatna boli całymi dniami. Nie pomaga na nią nic ale jeszcze 6 tygodni wytrzymam. .

Co do wesela my robiliśmy na 80 osób. Z poprawinami i noclegiem. Uzbieralismy na nie sami i było naszym wymarzonym. Rodziców zaprosiliśmy jako gości. Niczym się niemusieli martwić bo wszystko sama ogarnialam Dostaliśmy od obojga rodziców w prezencie łącznie ok 20 tys Juz Nie pamiętam a reszta prezentów od gości całkowicie zwróciła nam koszt wesela. Także ostro oszczedzalismy dwa lata mieszkając u rodziców ale cała kwota kilka dni później trafiła spowrotem na konto a my spelnilismy swoje marzenia i mamy cudowne wspomnienia. a później bardzo brakowało mi przygotowań ... Mąż się śmiał że nie będę mieć co robić , ale później zaczął się temat mieszkania , remontu a teraz wyprawki
86ewula jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-12-11, 13:41   #617
Nebula
Zakorzenienie

GG do Nebula

znów mam do nadrabiania...ech. Ale powiem tylko, że byłam dziś 2h u sąsiadki, która urodziła w piątek. jejku.... ma cudowną córeczkę Helenę. Pierwszy raz widziałam takie maleństwo. muszę odreagować, bo emocje mną targają.

Chciałabym już przytulić Wiktora...
Stary 2015-12-11, 13:43   #618
Jerzyczka
Wtajemniczenie

Cytat:

Ale Witusiowi to szybko idzie!
Taki dzielniak
Cytat:
Napisane przez 86ewula Pokaż wiadomość
Dotka super. Milowy krok dla Witusia ! Lada moment będziecie w domku.

Ja juz po usg. Wszystko ok. Mały jest nadal chłopcem waży 2.5 kg i termin pokrywa się cały czas z poprzednimi usg czyli 3 -4 dni przed terminem OM. To by się zgadzało bo wiem kiedy była owulacja. Wody , przepływy i wymiary w normie. No i powiedział że to co mnie tak bardzo boli to nie żebro tylko wątroba bo macica uciska. Widocznie jest delikatna boli całymi dniami. Nie pomaga na nią nic ale jeszcze 6 tygodni wytrzymam. .

Co do wesela my robiliśmy na 80 osób. Z poprawinami i noclegiem. Uzbieralismy na nie sami i było naszym wymarzonym. Rodziców zaprosiliśmy jako gości. Niczym się niemusieli martwić bo wszystko sama ogarnialam Dostaliśmy od obojga rodziców w prezencie łącznie ok 20 tys Juz Nie pamiętam a reszta prezentów od gości całkowicie zwróciła nam koszt wesela. Także ostro oszczedzalismy dwa lata mieszkając u rodziców ale cała kwota kilka dni później trafiła spowrotem na konto a my spelnilismy swoje marzenia i mamy cudowne wspomnienia. a później bardzo brakowało mi przygotowań ... Mąż się śmiał że nie będę mieć co robić , ale później zaczął się temat mieszkania , remontu a teraz wyprawki
za wizytę
Stary 2015-12-11, 13:45   #619
magda1706
Zakorzenienie

GG do magda1706

Ewula super że wszystko ok na wizycie a wątroba no cóż... trzeba wytrzymać
My też się staramy z własnej kieszeni wyłożyć wszystko wódkę kupili, chcieliśmy im oddać kasę, ale mama nie chciała
Stary 2015-12-11, 13:45   #620
Jerzyczka
Wtajemniczenie

I z newsów dotyczących cc.
Rozmawialam z koleżanka i powiedziała, żeby wziąc octenisept do szpitala i jak najczęściej psikać sobie ranę po cc. Ponoć bardzo ładnie się goi. i robić to jak nie patrzą położne, bo czasem są 100 lat za murzynami i nie pozwalają
Stary 2015-12-11, 13:46   #621
medeline
Zakorzenienie

GG do medeline

NEBULA, kurczę, że też mną takie emocje nie targają. Wczoraj w trakcie pieszczot z mężem młody wsadził mi nogę pod lewe żebra tak, że brakło tchu i stwierdziłam, że za takie przeszkadzanie musi wreszcie wyjść

---------- Dopisano o 13:46 ---------- Poprzedni post napisano o 13:46 ----------

EWULA, super!

30.12.2012
26.04.2014
medeline jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-12-11, 13:46   #622
Magdusiaaa
Wtajemniczenie

Ewula za wizyte

Czarnula dzieki ;-)

Serduszko malutkie

Stary 2015-12-11, 13:49   #623
hariett
Zadomowienie

Cytat:
Superowo

Ewula gratulacje wizyty

Nebula w ogóle się nie dziwię

hariett jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-12-11, 13:50   #624
viki1988
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Jerzyczka Pokaż wiadomość
I z newsów dotyczących cc.
Rozmawialam z koleżanka i powiedziała, żeby wziąc octenisept do szpitala i jak najczęściej psikać sobie ranę po cc. Ponoć bardzo ładnie się goi. i robić to jak nie patrzą położne, bo czasem są 100 lat za murzynami i nie pozwalają
Ja Ci powiem szczerze ze się nie dziwię ze nie pozwalają, takie nadmiernie wyjaławianie tez nie jest dobre a co do rany po cc to na SR nam położona mówiła że na tą ranę dobrze robić ciepłe okłady - a na ranę po sn krocza tylko zimne i że po cc można kupić tez jakieś zele przeciw bliznom ale trzeba uważać bo nie wszystkie można stosować "od początku"
Stary 2015-12-11, 13:52   #625
Jerzyczka
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez viki1988 Pokaż wiadomość
Ja Ci powiem szczerze ze się nie dziwię ze nie pozwalają, takie nadmiernie wyjaławianie tez nie jest dobre a co do rany po cc to na SR nam położona mówiła że na tą ranę dobrze robić ciepłe okłady - a na ranę po sn krocza tylko zimne i że po cc można kupić tez jakieś zele przeciw bliznom ale trzeba uważać bo nie wszystkie można stosować "od początku"
ale i tak z dwa razy psiknę dziennie, myślę, że nie zaszkodzi
ja słyszałam, że ranę po cc dobrze często przemywać ciepłą wodą własnie..
ja to się chyba będę bała spojrzeć na tę ranę
Stary 2015-12-11, 13:54   #626
medeline
Zakorzenienie

GG do medeline

Ja na bliznę mam krem, który można stosować jak już się wygoi. I tak jak VIKI mówi, nie szalałabym z octeniseptem. Bardzo lubię z kolei taki żółty proszek, co przyspiesza gojenie

30.12.2012
26.04.2014
medeline jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-12-11, 13:55   #627
magda1706
Zakorzenienie

GG do magda1706

Ojaaa.. widziałyście reklamę Tymbarku?
Stary 2015-12-11, 13:57   #628
MallaMi
Rozeznanie

Dotka super wiadomość coś mi się wydaje że szybko wrócicie z maluszkiem do domu

Ewula fajnie ze wizyta udana

--
coś nie mogę się dodzwonić do położnej żeby sie na ktg umówić. myślicie żeby napisac jej sms czy próbować jeszcze kilka razy?
MallaMi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-12-11, 13:57   #629
magda1706
Zakorzenienie

GG do magda1706

O macie KLIK
Stary 2015-12-11, 14:01   #630
baby montana
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez pietrusiowata Pokaż wiadomość

Iola gratki 9 miesiąca pisałaś o toxo, mi też babka nie zleciła badania bo skoro nie mam styczności ze zwierzętami to mi nie grozi. Ale chyba zrobię toxo i HIV przed porodem jeszcze
ale toxo w wiekszosci przypadkow pochodzi z miesa i warzyw/owocow a nie od kontaktu ze zwierzetami

Cytat:
Mamy jakieś fatum psujących się pralek? Nasz złom chyba przestał odwirowywać. Chyba zwariuję.
hahaha to nastepny watek mozemy nazwac "styczniowo-pralkowe czarownice"

Cytat:
Ja niestety mysle ze bede okropna tesciowa

U nas tez lipa. Pralka ma 9 miesiecy.. a zaczela wode wylewac przy nalewaniu. Oczywiscie nie musze wspominac ze mam mnostwo rzeczy niewypranych?

Co to za straszenie matki?!
Barszcz na sniadanie jadlas?

Ja identycznie

Ahaha grafika mistrz!

Dziewczyny co do laktatora to kupujcie medele swing! Wlasnie pierwsze odciaganie za mna i jest szok! Zaczynalam we wtorek od 0,5ml. Potem troszke wiecej ale ledwo ledwo. A wzielam teraz medele i mam 100ml!!! Normalnie mleko mi sikalo z sutkow jak nie wiem,a przy oddzialowym laktatorze to kapalo po kilka kropel.
Odciagnelam wiecej niz dziewczyna z donoszonym dzieckiem,ktora ma je przy sobie -wiec latwiej. Ona odciaga max 50ml.

Kupilam uzywana przez allegro z odbiorem osobistym za 250zl. Mega wypasiony zestaw- mnostwo dodatkow - butelki, smoczki itp. Ja mam na bsterie (akumulatorki stosuje) nie na ladowarke.

Ale naprawde polecam,jestem w totalnym szoku przez te 100ml!

gratulacje, 100ml to naprawde super wynik!!

Cytat:
Dotka ale super!!! Swietne wiesci. Ale zeby ilosc pokarmu az tak zalezala od laktatora fajnie wiedziec teraz Witus bedzie rosl jak na drozdzach
medela swing ma dwa ruchy zamiast jednego, ma taki ktory pobudza laktacje, to dlatego

Cytat:
Dlatego moje wymarzone wesele to slub w malenkim kosciolku, delikatna sukienka, pozniej romantyczna kolacja nocleg w klimatycznym hotelu i tyle. My swiadkowie rodzice mala i wszystko.

Jakbym miala na zbyciu z 50 tys to moze bym sie jeszcze zastanawiala ale jakbym miala wydac taka kase na wesele to wole odkladac dolozyc do tego i mieszkamie kupic. A nie zrobic wesele zeby rodzina pojadla, pochlala a pozniej splacac kredyt 15 lat. Dla mnie bezsens...
mam podobna opinie, chociaz nasze "wesele" bylo bardzo fajne ale i tak mysle ze lepiej bym sie bawila na jakiejs rajskiej wyspie na plazy haha

Cytat:
Będzie mała sóweczka
Załącznik 6103440
jaaaakie cudo, skad to?

Cytat:
Jerzyczka dawaj foty!

My zamiast kwiatów chcieliśmy gry planszowe, ale nie dla nas, tylko dla dzieci, z myślą zawiezienia ich do domu dziecka później. Też kocham kwiaty, ale przy okazji chcieliśmy też coś dobrego zrobić. I byliśmy pod wrażeniem, jakie ludzie super gry przynosili, nawet babcie

---------- Dopisano o 12:57 ---------- Poprzedni post napisano o 12:57 ----------

swietny pomysl z grami

http://www.youtube.com/watch?v=h7NEQT3tQu8 soy orgullosa de vivir en ese lugar unico, en CANARIAS <3

mi vida en cholas czyli moje życie na Wyspach Kanaryjskich - 12 dni w Kostaryce
baby montana jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości