Aborcja? - Strona 5 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Intymnie

Notka

Intymnie Forum intymnie, to wyjątkowe miejsce, w którym podzielisz się emocjami, uczuciami, związkami oraz uzyskasz wsparcie i porady społeczności.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-12-11, 14:00   #121
Shar14
Zadomowienie

Dot.: Aborcja?

Cytat:
Napisane przez favianna Pokaż wiadomość
Pomoże o tyle ze da trochę różnych perspektyw. Czasem wnioski dają tez kopa do zrobienia czegoś w realnym życiu. Szukanie rady, pomocy itd nie jest błędem, ale ostatecznie trzeba zdawać sobie sprawę ze decyzję podejmujemy sami i konsekwencje tez są tylko nasze.
Niby da, aczkolwiek ja stając przed takim dylematem nie chciałabym usłyszeć, że jestem morderczynią tylko logiczne i spójne argumenty za i przeciw, adekwatne do sytuacji. Ale chyba ten temat jest na tyle trudy, że tak się nie da (?).
Stary 2015-12-11, 14:07   #122
favianna
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Shar14 Pokaż wiadomość
Niby da, aczkolwiek ja stając przed takim dylematem nie chciałabym usłyszeć, że jestem morderczynią tylko logiczne i spójne argumenty za i przeciw, adekwatne do sytuacji. Ale chyba ten temat jest na tyle trudy, że tak się nie da (?).
Widzisz, te koszmarne teksty dają obraz tego z czym można się spotkać mówiąc o tym temacie w Polsce otwarcie. To też jest cenna informacja uzyskana w kontrolowanych warunkach, dzięki temu jeśli autorka zdecyduje się na zabieg będzie uważać komu się zwierza. A inne komentarze za to utwierdza ja ze dużo osób kompletnie jej nie potępia. Ze ma prawo wyboru.
To tylko internet poza tym.
favianna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-12-11, 14:20   #123
liselotta
lise-kotta

i dlatego uważam, że autorka nie powinna tutaj umieszczać informacji o tym, jaką decyzję podjęła.
liselotta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-12-11, 15:10   #124
60kropka6
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Japitu Pokaż wiadomość
Tylko to też ma swoje granice. Widzisz, że ktoś się znęca nad zwierzęciem, to reagujesz, a nie, że to nie twoje życie i nie twoja sprawa. Słyszysz za ścianą, że ktoś maltretuje dziecko, też reagujesz. Widzisz, że ktoś chce usunąć płód, który uważasz za człowieka, co dla Ciebie jest morderstwem bezbronnej osoby... no właśnie. Tutaj jest cały problem. Jeśli uznajesz, że to człowiek, to masz wręcz obowiązek reagować przeciw aborcji, nie odnosi się tutaj do tego zasada, że to nie twoje ciało, czy życie. To dziecko za ścianą, to też nie moje dziecko, czy życie. Z takim spojrzeniem na płód, ludziom bliżej do sytuacji słuchania jak za ścianą ktoś morduje dziecko. Chodzi mi tylko o przedstawienie punktu widzenia, z którym niekoniecznie się zgadzam. Inny jest tutaj ciąg logiczny, tłumaczenie, że to nie twoje życie - żyj po swojemu, jeśli chcesz, to nie funduj sobie aborcji, a innym pozwól, do nikogo nie trafi.
To nie jest do końca tak, bo zwierzę czy dziecko nie stanowi żadnego zagrożenia dla czyjejś integralności cielesnej, a ciąża już tak. Nie będę się nad tym rozwodzić, bo ten pan świetnie to wytłumaczył (od 4:46):
https://www.youtube.com/watch?v=_muDgEfA0lQ
60kropka6 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-12-11, 17:35   #125
Elfir
Zakorzenienie

Autorka was nieźle strollowała

Kiedy stwórca składał ten świat, miał mnóstwo znakomitych pomysłów, jednak uczynienie go zrozumiałym jakoś nie przyszło mu do głowy.
T.Pratchett
Elfir jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-12-11, 18:12   #126
dorris23
Pyskatka

Cytat:
Napisane przez zakonna Pokaż wiadomość
Super podejście. Jak ktoś ukradł ciężarówkę to ja mogę ukraść rower.
Kiepskie podejście to masz Ty niestety . Dorobić sobie żeby jakoś żyć i utrzymać siebie i dziecko robiąc np. paznokcie znajomym- bardzo wiele osób tak robi.
Ale okradać ludzi na miliony czy tysiące jest ok.
dorris23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-12-11, 18:16   #127
favianna
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez dorris23 Pokaż wiadomość
Kiepskie podejście to masz Ty niestety . Dorobić sobie żeby jakoś żyć i utrzymać siebie i dziecko robiąc np. paznokcie znajomym- bardzo wiele osób tak robi.
Ale okradać ludzi na miliony czy tysiące jest ok.
no jestes niemozliwa

ktos tu powiedzial ze okradac ludzi jest dobrze? mozesz zacytowac?
jak na razie tylko ty piszesz ze "dorobic" sobie na boku czyli okradac panstwo nie placac podatkow jest ok

i w koncu jak to jest powiedz: ta kuzynka w ciezkiej sytuacji tyle dostala od panstwa, zasilki, dodatki, mieszkanie i inne cuda wianki i dalej ja na utrzymanie nie stac? cos sie placzesz w zeznaniach XD

Edytowane przez favianna
Czas edycji: 2015-12-11 o 18:19
Stary 2015-12-11, 19:34   #128
Madam_Timone
Raczkowanie

Jest też opcja oddania dziecka do okna życia/ zostawienia w szpitalu.
Każdy ma prawo do życia.

"Miłość jest jak spacer podczas drobniutkiego deszczu.
Idziesz i dopiero po chwili orientujesz się, że
przemokłeś... do głębi serca."

Antoine de Saint-Exupery

Siamo insieme: styczeń 2015
Madam_Timone jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-12-11, 20:09   #129
liselotta
lise-kotta

Cytat:
Napisane przez Madam_Timone Pokaż wiadomość
Każdy ma prawo do życia.
Bo ciąża, jak wiadomo, to hop siup. A i zostawić dzieciaka w szpitalu jest łatwo. To juz chyba prędzej adopcja ze wskazaniem.
Stary 2015-12-11, 20:14   #130
filia_
Raczkowanie

Cytat:
Natomiast co do zarodka do tego 11 t.c. pewność jest. Nie ma on czym odczuwać bólu, bo nie ma układu nerwowego. Koniec, kropka. Poza tym aborcja na tak wczesnym etapie to nie rozrywane nóżki czy rączki jak pro-life próbują wmówić społeczeństwu, a po prostu wywołanie poronienia.
co nie zmienia faktu, że to "tylko poronione" dziecko wsponiane rączki i nóżki już ma

cytat ze strony
https://mamotoja.pl/tydzien-11,ciaza-kalendarz,r6.html

"W 11. tygodniu ciąży twoje dziecko waży mniej więcej 9 gramów, a mierzy około 5 cm. Jego skóra nie jest już mlecznobiała – nabiera koloru, choć wciąż jest cienka i przezroczysta. W tym tygodniu dziecko też bardzo intensywnie rośnie.

Ciało dziecka coraz bardziej się prostuje, wydłuża się jego tułów. Głowa jest co prawda wciąż większa od reszty ciała (stanowi mniej więcej jego połowę), ale widoczny staje się podbródek i wydłuża się oraz wydłuża szyja.

W 11. tygodniu ciąży powstają mieszki włosowe i łożyska paznokci (same paznokietki zaś zaczną jednak rosnąć dopiero za kilka tygodni). Paznokcie dziecka powstają na pojedynczych paluszkach, które pooddzielały się na dłoniach i stopach zaledwie kilka czy kilkanaście dni temu. Dziecko ma już też swoje unikalne linie papilarne.

W łożysku rozrasta się sieć naczyń krwionośnych (już wkrótce przejmie ono rolę żywiciela dziecka), ciałko żółte zaś stopniowo zanika. W jamie brzusznej dziecka tworzą się jelita. Żadne USG w ciąży nie pozwoli jeszcze stwierdzić płci maleństwa, ale jeśli jest to dziewczynka, to rozwijają się już u niej jajniki – u chłopców zaś stopniowo wydłuża się penis.

Twoje dziecko tak bardzo się teraz zmienia – rączki i nóżki trzyma przed sobą, ma uszka, które wyglądają niemal jak uszy noworodka (choć jeszcze nie są osadzone we właściwym miejscu) i nozdrza na koniuszku nosa. W 11. tygodniu ciąży ukształtowane są też już jego język, podniebienie oraz sutki."

Cytat:
Księża nie chcą chrzcić tych zarodków ani lekarze ich nie ratują w przypadku poronień. Ciekawe czemu?
lekarze nie ratują bo nie ma żadnych szans na przeżycie
a nie chrzci się bo z zasady chrzci się człowieka, który żyje
chyba, że chodziło ci o pogrzeb to może i nie wszyscy księża się do tego stosują ale oficjalne stanowisko Kościoła jest takie, że jak najbardziej temu dziecku należy się pogrzeb
Zakochanie - to relacja międzyosobowa wynikająca z upodobania sobie w kimś, powodującego zależność emocjonalną od tego kogoś. Na miarę siły owej zależności następuje proporcjonalnie: utrata zdrowego rozsądku oraz zdolności do samodecydowania.
o. Paweł Gużyński OP
filia_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-12-11, 20:25   #131
favianna
Zakorzenienie

Paluszki, nóżki, paznokietki. Proszę.

Tak części ciała się wyksztalcaja bo to jest biologiczny proces wzrostu płodu.
Stary 2015-12-11, 21:02   #132
dorris23
Pyskatka

Cytat:
Napisane przez favianna Pokaż wiadomość
no jestes niemozliwa

ktos tu powiedzial ze okradac ludzi jest dobrze? mozesz zacytowac?
jak na razie tylko ty piszesz ze "dorobic" sobie na boku czyli okradac panstwo nie placac podatkow jest ok

i w koncu jak to jest powiedz: ta kuzynka w ciezkiej sytuacji tyle dostala od panstwa, zasilki, dodatki, mieszkanie i inne cuda wianki i dalej ja na utrzymanie nie stac? cos sie placzesz w zeznaniach XD
Dziecinko jakie tyle? wymieniłam tylko to co dostała nie napisalam , że jest to wystarczająco ale że daje rade. Pozyj trochę , naucz się życia a dopiero później wypowiadaj w jakiejkolwiek kwesti.
Koniec tematu z Toba, dorośnij bo nawet czytac ze zrozumieniem nie potrafisz . Szkoła podstawowa się kłania. Off

---------- Dopisano o 21:02 ---------- Poprzedni post napisano o 21:01 ----------

Cytat:
Każdy ma prawo do życia.
Również jestem bardziej za tym niż za aborcją
Stary 2015-12-11, 21:04   #133
zakonna
Naczelna Nastolatka

"Naucz się życia" jako synonim na "jak Kali kraść krowę to dobrze, jak Kalemu kraść to źle"
twoje wpisy są uroczo niegramotne, aż się nie można doczekać na kolejne.
Stary 2015-12-11, 21:18   #134
dorris23
Pyskatka

Cytat:
Napisane przez zakonna Pokaż wiadomość
"Naucz się życia" jako synonim na "jak Kali kraść krowę to dobrze, jak Kalemu kraść to źle"
twoje wpisy są uroczo niegramotne, aż się nie można doczekać na kolejne.
klask i: Oklaski dla was , że naskakujecie na kogoś dlatego , że ma odmienne zdanie niż wasze . Że jestem przeciw aborcji . Tak jestem i zawszę będę . Więc zejdz ze mnie i uszanuj , że ktoś może mieć inne zdanie . Aborcja to morderstwo i nic innego . Nikogo nie nakłaniałam , żeby urodził i wychowywal dziecko, że będzie super. Podałam tylko przykłady jaka pomoc od państwa się nalezy , nie komentując czy jest to mało czy duzo. Wszędzie widzicie błędy tylko dlatego , że nie zgadzam się z waszym zdaniem. To jest śmieszne. Dlatego nie będe z wami dyskutowac bo szkoda czasu .Off

Ps . pilnuj lepiej swojego providenta zamiast innym śmieszne rady dawać bo jak komornik siądzie będziesz sama szukała pomocy w OPS. haha klask i:

Edytowane przez dorris23
Czas edycji: 2015-12-11 o 21:20
Stary 2015-12-11, 21:23   #135
zakonna
Naczelna Nastolatka

Kolejny post bez ładu i składu. Ślicznie i jakże konsekwentnie.
Stary 2015-12-11, 21:28   #136
hoacynka
Raczkowanie

Cytat:
Również jestem bardziej za tym niż za aborcją
No pewnie, niech rodzi, niech przeżywa poranne wymioty, bóle, być może ciążę zagrożoną, drogie leki, niech ma trudny poród, najlepiej kilkunastogodzinny z krwotokiem, niech łożysko nie chce się odkleić, niech ma powikłania, niech np pęknie jej krocze do odbytu, niech ma depresję poporodową w trakcie której będzie chciała się powiesić i na koniec niech odda to dziecko .
Eh, całe cierpienie nagle nabrało sensu, bo dzidziunia której nigdy nie zobaczy żyje i dostanie się do np patologicznej rodziny gdzie będą się znęcać nad nim fizycznie/psychicznie do której je wezmą tylko dla hajsu?
No wg mnie nie warto przeżywać bardzo często koszmaru ciąży po to by je oddać. Bo niestety nie każda ciąża przebiega bezproblemowo i nikt nie da autorce gwarancji, że u niej nie będzie masy komplikacji.

I tak, znam przypadek mojej koleżanki która była adoptowana. O dziwo nie wspomina dzieciństwa miło.
btw dorris weź coś na uspokojenie bo Ci zaraz żyłka pęknie

Edytowane przez hoacynka
Czas edycji: 2015-12-11 o 21:30
hoacynka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-12-11, 22:42   #137
Madam_Timone
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez liselotta Pokaż wiadomość
Bo ciąża, jak wiadomo, to hop siup. A i zostawić dzieciaka w szpitalu jest łatwo. To juz chyba prędzej adopcja ze wskazaniem.
To rozumiem, że łatwiej jest dziecko UŚMIERCIĆ niż ZOSTAWIĆ?...
A adopcja ze wskazaniem też jest bardzo dobrym pomysłem.

Cytat:
Napisane przez hoacynka Pokaż wiadomość
No pewnie, niech rodzi, niech przeżywa poranne wymioty, bóle, być może ciążę zagrożoną, drogie leki, niech ma trudny poród, najlepiej kilkunastogodzinny z krwotokiem, niech łożysko nie chce się odkleić, niech ma powikłania, niech np pęknie jej krocze do odbytu, niech ma depresję poporodową w trakcie której będzie chciała się powiesić i na koniec niech odda to dziecko .
Eh, całe cierpienie nagle nabrało sensu, bo dzidziunia której nigdy nie zobaczy żyje i dostanie się do np patologicznej rodziny gdzie będą się znęcać nad nim fizycznie/psychicznie do której je wezmą tylko dla hajsu?
No wg mnie nie warto przeżywać bardzo często koszmaru ciąży po to by je oddać. Bo niestety nie każda ciąża przebiega bezproblemowo i nikt nie da autorce gwarancji, że u niej nie będzie masy komplikacji.

I tak, znam przypadek mojej koleżanki która była adoptowana. O dziwo nie wspomina dzieciństwa miło.
btw dorris weź coś na uspokojenie bo Ci zaraz żyłka pęknie

Szkoda tylko, że za aborcją wypowiadają się osoby, które żyją.

"Miłość jest jak spacer podczas drobniutkiego deszczu.
Idziesz i dopiero po chwili orientujesz się, że
przemokłeś... do głębi serca."

Antoine de Saint-Exupery

Siamo insieme: styczeń 2015
Madam_Timone jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-12-11, 22:45   #138
zakonna
Naczelna Nastolatka

No trudno żeby się wypowiadały osoby nieżywe, WTF w ogóle, co to za argument??
Stary 2015-12-11, 23:05   #139
hoacynka
Raczkowanie

Cytat:
No shit sherlock :brzyda l:
zawsze mnie bawi ten 'argument'
Jak załóżmy Twoją córkę ktoś (tfu tfu na psa urok) zgwałci, zajdzie w ciąże, płód będzie z wadami uniemożliwiającymi samodzielne życie, a ciąża zagrożona, jak również jej zdrowie i życie, to też niech rodzi bo czemu nie dać szansy bobaskowi.
Jak pro life to pro life

Stary 2015-12-11, 23:25   #140
liselotta
lise-kotta

A jakie osoby mają sie wypowiadać? Nieżywe? XD
Stary 2015-12-11, 23:32   #141
cleopadra
Wtajemniczenie

przeciwniczkom aborcji polecam by przestaly rzucac pustymi slowami tylko naprawde pomogly osobie ktora chce ciaze usunac,niech dadza mieszkanie a przynajmniej niech wezma na siebie pomoc finansowa
Gadac ,krzyczec to kazdy potrafi ale pomoc to nie ,do tego nie ma nikogo,nikt nie zaproponowal dziewczynie pomocy materialnej czy finansowej,nikt nie zobowiazal sie ze przez kilka lat bedzie kupowac pieluchy dla dziecka
Nikt nie napisal ,,nie usuwaj ja ci pomoge,,

To ja sie pytam ,gdzie jest ta pomoc przeciwniczek aborcji?
cleopadra jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-12-11, 23:35   #142
Devon_rose
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez hoacynka Pokaż wiadomość
No shit sherlock :brzyda l:
zawsze mnie bawi ten 'argument'
Jak załóżmy Twoją córkę ktoś (tfu tfu na psa urok) zgwałci, zajdzie w ciąże, płód będzie z wadami uniemożliwiającymi samodzielne życie, a ciąża zagrożona, jak również jej zdrowie i życie, to też niech rodzi bo czemu nie dać szansy bobaskowi.
Jak pro life to pro life
Nie, to będzie wyjątkowa sytuacja i aborcja nie będzie już bee.

Czytałam artykuł z wypowiedzią prof. Dębskiego jak to znajomi pro life przyszli prosić o terminację płodu z ZD bo u nich to wyjątkowa sytuacja.

Znalazłam

m.wyborcza.pl/wyborcza/1,132748,16171511,Debski_ _Jestem_z_pacjentka_na_do bre_i_na_zle.html

Zwierzak to nie rzecz, nie kupuj go na prezent !

Edytowane przez Devon_rose
Czas edycji: 2015-12-11 o 23:42
Devon_rose jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-12-12, 00:13   #143
dorris23
Pyskatka

Cytat:
Napisane przez cleopadra Pokaż wiadomość
przeciwniczkom aborcji polecam by przestaly rzucac pustymi slowami tylko naprawde pomogly osobie ktora chce ciaze usunac,niech dadza mieszkanie a przynajmniej niech wezma na siebie pomoc finansowa
Gadac ,krzyczec to kazdy potrafi ale pomoc to nie ,do tego nie ma nikogo,nikt nie zaproponowal dziewczynie pomocy materialnej czy finansowej,nikt nie zobowiazal sie ze przez kilka lat bedzie kupowac pieluchy dla dziecka
Nikt nie napisal ,,nie usuwaj ja ci pomoge,,

To ja sie pytam ,gdzie jest ta pomoc przeciwniczek aborcji?
Nikt za autorkę seksu nie uprawiał A może Ty zapłacisz za zabieg aborcji? Lub jesli nie będzie trzeba , to w razie jak będą komplikacje pomożesz jej finansowo itd.
Ten sam argument z d**y

---------- Dopisano o 00:06 ---------- Poprzedni post napisano o 00:04 ----------

Cytat:
To rozumiem, że łatwiej jest dziecko UŚMIERCIĆ niż ZOSTAWIĆ?...
A adopcja ze wskazaniem też jest bardzo dobrym pomysłem.

"Zauważyłem , że wszyscy , którzy popierają aborcję zdązyli się już urodzić" Ronald Reagan

---------- Dopisano o 00:13 ---------- Poprzedni post napisano o 00:06 ----------

Cytat:
Napisane przez Devon_rose Pokaż wiadomość
Nie, to będzie wyjątkowa sytuacja i aborcja nie będzie już bee.

Czytałam artykuł z wypowiedzią prof. Dębskiego jak to znajomi pro life przyszli prosić o terminację płodu z ZD bo u nich to wyjątkowa sytuacja.

Znalazłam

m.wyborcza.pl/wyborcza/1,132748,16171511,Debski_ _Jestem_z_pacjentka_na_do bre_i_na_zle.html
Nie porównuj zdrowej młodej kobiety ze zdrowym dzieckiem , które nosi pod sercem z ludzmi , którzy przeżywają tragedie i są zmuszeni przerwać ciąże - zdiagnozowano poważne wady płodu. A autorka możliwe , nawet bardzo mozliwe nosi w sobie zdrową dzidzie .

Tak wiele osób pragnie mieć dzieci a nie mogą.
Z całego serca życzę wszystkim kobietom , które dokonały aborcji świadomie - bo dziecko nie pasowało do ich planów i tysiąc innych wymówek bla bla bla - żeby już nigdy nie mogły zostać matkami.
Stary 2015-12-12, 00:13   #144
hoacynka
Raczkowanie

Bardzo ciekawy artykuł
Cytat:
"Zauważyłem , że wszyscy , którzy popierają aborcję zdązyli się już urodzić" Ronald Reagan
Zauważyłam że wszyscy którzy usypiają swojego psa, nie są tym psem.

Cytat:

Nie porównuj zdrowej młodej kobiety ze zdrowym dzieckiem , które nosi pod sercem z ludzmi , którzy przeżywają tragedie i są zmuszeni przerwać ciąże - zdiagnozowano poważne wady płodu.

Z całego serca życzę wszystkim kobietom , które dokonały aborcji świadomie - bo dziecko nie pasowało do ich planów i tysiąc innych wymówek bla bla bla - żeby już nigdy nie mogły zostać matkami.

Skąd wiesz czy autorki dziecko nie ma wad?
Jeśli nie łyka kwasu foliowego, to niestety możliwe ze będzie miało.

Ale Ty jesteś wredna, podejrzewałam to od początku, ale teraz mnie utwierdziłaś w przekonaniu że naprawdę masz wyjątkowo paskudny charakter.

Edytowane przez hoacynka
Czas edycji: 2015-12-12 o 00:17
Stary 2015-12-12, 00:14   #145
zakonna
Naczelna Nastolatka

Bardzo empatyczne życzenia...
Stary 2015-12-12, 00:16   #146
dorris23
Pyskatka

"Chcę podkreślić jedno: moim zdaniem życie ludzkie zaczyna się od zapłodnienia, ale nie można zaprzeczyć, że do pewnego momentu jest to życie zależne, zależne od organizmu matki." Romuald Dębski
Stary 2015-12-12, 00:18   #147
Devon_rose
Zakorzenienie

Cytat:
Nikt za autorkę seksu nie uprawiał A może Ty zapłacisz za zabieg aborcji? Lub jesli nie będzie trzeba , to w razie jak będą komplikacje pomożesz jej finansowo itd.
Ten sam argument z d**y

---------- Dopisano o 00:06 ---------- Poprzedni post napisano o 00:04 ----------

---------- Dopisano o 00:13 ---------- Poprzedni post napisano o 00:06 ----------

Nie porównuj zdrowej młodej kobiety ze zdrowym dzieckiem , które nosi pod sercem z ludzmi , którzy przeżywają tragedie i są zmuszeni przerwać ciąże - zdiagnozowano poważne wady płodu. A autorka możliwe , nawet bardzo mozliwe nosi w sobie zdrową dzidzie .

Tak wiele osób pragnie mieć dzieci a nie mogą.
A teraz dopisz,że jesteś wierząca.

Zwierzak to nie rzecz, nie kupuj go na prezent !
Devon_rose jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-12-12, 00:19   #148
dorris23
Pyskatka

Jeśli już nawiązujemy do Dr. Dębskiego

W jakich sytuacjach wyraża pan zgodę na przerwanie ciąży?

- Zazwyczaj są to bardzo poważne uszkodzenia płodu. Proszę podejść do mojego komputera, pokażę pani zdjęcia, żeby pani wiedziała, o czym mówimy. To są na przykład ciąże akranialne - płód nie ma kości pokrywy czaszki, z czasem dochodzi też do zaniku mózgu. Nie ma głowy, jest tylko szyja. Albo tylko nos, nie tam, gdzie powinien, bo wszystko jest źle. W takich akurat konkretnie przypadkach powód uszkodzenia bywa banalny. Brak odpowiedniej ilości kwasu foliowego w diecie matki. Powinna była łykać tabletki trzy miesiące przed zapłodnieniem, ale przecież nie każda kobieta planuje ciążę. Takie dziecko, jeśli przeżyje poród, zazwyczaj umiera w pierwszej lub drugiej dobie po porodzie, bardzo rzadko w piątej-szóstej.

---------- Dopisano o 00:19 ---------- Poprzedni post napisano o 00:18 ----------

Cytat:
Napisane przez Devon_rose Pokaż wiadomość
A teraz dopisz,że jesteś wierząca.
To czy jestem wierząca czy nie to jest tylko i wyłącznie moja osobista sprawa.
Nie popierać aborcji a byc wierzącym to dwie różne sprawy.

Ps.Mam nadzieje , że choć w częsci moje zyczenie się spełni.
Stary 2015-12-12, 00:20   #149
hoacynka
Raczkowanie

Cytat:
Jeśli już nawiązujemy do Dr. Dębskiego

W jakich sytuacjach wyraża pan zgodę na przerwanie ciąży?

- Zazwyczaj są to bardzo poważne uszkodzenia płodu. Proszę podejść do mojego komputera, pokażę pani zdjęcia, żeby pani wiedziała, o czym mówimy. To są na przykład ciąże akranialne - płód nie ma kości pokrywy czaszki, z czasem dochodzi też do zaniku mózgu. Nie ma głowy, jest tylko szyja. Albo tylko nos, nie tam, gdzie powinien, bo wszystko jest źle. W takich akurat konkretnie przypadkach powód uszkodzenia bywa banalny. Brak odpowiedniej ilości kwasu foliowego w diecie matki. Powinna była łykać tabletki trzy miesiące przed zapłodnieniem, ale przecież nie każda kobieta planuje ciążę. Takie dziecko, jeśli przeżyje poród, zazwyczaj umiera w pierwszej lub drugiej dobie po porodzie, bardzo rzadko w piątej-szóstej.
sama sobie zaprzeczasz. Jak widzisz wg tego pana dziecko autorki pewnie będzie miało wady z powodu braku suplementacji. A dopiero co piałaś że pewnie będzie zdrowe.
Brawo, sama się pogrążasz.

Stary 2015-12-12, 00:22   #150
zakonna
Naczelna Nastolatka

Jak można wycierać sobie gębę dobrem życia nienarodzonego, a jednocześnie być tak pełnym nienawiści?
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Intymnie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości