|
|
#121 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Aborcja?
Niby da, aczkolwiek ja stając przed takim dylematem nie chciałabym usłyszeć, że jestem morderczynią tylko logiczne i spójne argumenty za i przeciw, adekwatne do sytuacji. Ale chyba ten temat jest na tyle trudy, że tak się nie da (?).
|
#122 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
To tylko internet poza tym. |
|
|
|
|
#123 |
|
lise-kotta
|
i dlatego uważam, że autorka nie powinna tutaj umieszczać informacji o tym, jaką decyzję podjęła.
|
|
|
|
#124 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
https://www.youtube.com/watch?v=_muDgEfA0lQ |
|
|
|
|
#125 |
|
Zakorzenienie
|
Autorka was nieźle strollowała
https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...story by Elfir *** Kiedy stwórca składał ten świat, miał mnóstwo znakomitych pomysłów, jednak uczynienie go zrozumiałym jakoś nie przyszło mu do głowy. T.Pratchett |
|
|
|
#126 |
|
Pyskatka
|
Kiepskie podejście to masz Ty niestety . Dorobić sobie żeby jakoś żyć i utrzymać siebie i dziecko robiąc np. paznokcie znajomym- bardzo wiele osób tak robi.
Ale okradać ludzi na miliony czy tysiące jest ok.
|
#127 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
no jestes niemozliwa ![]() ktos tu powiedzial ze okradac ludzi jest dobrze? mozesz zacytowac? jak na razie tylko ty piszesz ze "dorobic" sobie na boku czyli okradac panstwo nie placac podatkow jest ok i w koncu jak to jest powiedz: ta kuzynka w ciezkiej sytuacji tyle dostala od panstwa, zasilki, dodatki, mieszkanie i inne cuda wianki i dalej ja na utrzymanie nie stac? cos sie placzesz w zeznaniach XD Edytowane przez favianna Czas edycji: 2015-12-11 o 18:19 |
|
|
|
|
#128 |
|
Raczkowanie
|
Jest też opcja oddania dziecka do okna życia/ zostawienia w szpitalu.
Każdy ma prawo do życia.
|
|
#129 |
|
lise-kotta
|
Bo ciąża, jak wiadomo, to hop siup. A i zostawić dzieciaka w szpitalu jest łatwo. To juz chyba prędzej adopcja ze wskazaniem.
|
|
|
|
#130 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
cytat ze strony https://mamotoja.pl/tydzien-11,ciaza-kalendarz,r6.html "W 11. tygodniu ciąży twoje dziecko waży mniej więcej 9 gramów, a mierzy około 5 cm. Jego skóra nie jest już mlecznobiała – nabiera koloru, choć wciąż jest cienka i przezroczysta. W tym tygodniu dziecko też bardzo intensywnie rośnie. Ciało dziecka coraz bardziej się prostuje, wydłuża się jego tułów. Głowa jest co prawda wciąż większa od reszty ciała (stanowi mniej więcej jego połowę), ale widoczny staje się podbródek i wydłuża się oraz wydłuża szyja. W 11. tygodniu ciąży powstają mieszki włosowe i łożyska paznokci (same paznokietki zaś zaczną jednak rosnąć dopiero za kilka tygodni). Paznokcie dziecka powstają na pojedynczych paluszkach, które pooddzielały się na dłoniach i stopach zaledwie kilka czy kilkanaście dni temu. Dziecko ma już też swoje unikalne linie papilarne. W łożysku rozrasta się sieć naczyń krwionośnych (już wkrótce przejmie ono rolę żywiciela dziecka), ciałko żółte zaś stopniowo zanika. W jamie brzusznej dziecka tworzą się jelita. Żadne USG w ciąży nie pozwoli jeszcze stwierdzić płci maleństwa, ale jeśli jest to dziewczynka, to rozwijają się już u niej jajniki – u chłopców zaś stopniowo wydłuża się penis. Twoje dziecko tak bardzo się teraz zmienia – rączki i nóżki trzyma przed sobą, ma uszka, które wyglądają niemal jak uszy noworodka (choć jeszcze nie są osadzone we właściwym miejscu) i nozdrza na koniuszku nosa. W 11. tygodniu ciąży ukształtowane są też już jego język, podniebienie oraz sutki." Cytat:
a nie chrzci się bo z zasady chrzci się człowieka, który żyje chyba, że chodziło ci o pogrzeb to może i nie wszyscy księża się do tego stosują ale oficjalne stanowisko Kościoła jest takie, że jak najbardziej temu dziecku należy się pogrzeb
Zakochanie - to relacja międzyosobowa wynikająca z upodobania sobie w kimś, powodującego zależność emocjonalną od tego kogoś. Na miarę siły owej zależności następuje proporcjonalnie: utrata zdrowego rozsądku oraz zdolności do samodecydowania. o. Paweł Gużyński OP |
||
|
|
|
#131 |
|
Zakorzenienie
|
Paluszki, nóżki, paznokietki. Proszę.
Tak części ciała się wyksztalcaja bo to jest biologiczny proces wzrostu płodu. |
|
|
|
#132 | ||
|
Pyskatka
|
Cytat:
Koniec tematu z Toba, dorośnij bo nawet czytac ze zrozumieniem nie potrafisz . Szkoła podstawowa się kłania. Off ---------- Dopisano o 21:02 ---------- Poprzedni post napisano o 21:01 ---------- Cytat:
|
|
#133 |
|
Naczelna Nastolatka
|
"Naucz się życia" jako synonim na "jak Kali kraść krowę to dobrze, jak Kalemu kraść to źle"
![]() twoje wpisy są uroczo niegramotne, aż się nie można doczekać na kolejne.
|
#134 | |
|
Pyskatka
|
Cytat:
![]() ![]() klask i: Oklaski dla was , że naskakujecie na kogoś dlatego , że ma odmienne zdanie niż wasze . Że jestem przeciw aborcji . Tak jestem i zawszę będę . Więc zejdz ze mnie i uszanuj , że ktoś może mieć inne zdanie . Aborcja to morderstwo i nic innego . Nikogo nie nakłaniałam , żeby urodził i wychowywal dziecko, że będzie super. Podałam tylko przykłady jaka pomoc od państwa się nalezy , nie komentując czy jest to mało czy duzo. Wszędzie widzicie błędy tylko dlatego , że nie zgadzam się z waszym zdaniem. To jest śmieszne. Dlatego nie będe z wami dyskutowac bo szkoda czasu .OffPs . pilnuj lepiej swojego providenta zamiast innym śmieszne rady dawać bo jak komornik siądzie będziesz sama szukała pomocy w OPS. haha ![]() ![]() klask i:
Najważniejsza na świecie jest rodzina. Najpierw ta, w której się urodziłeś. Później ta, którą sam stworzyłeś. Edytowane przez dorris23 Czas edycji: 2015-12-11 o 21:20 |
|
|
|
|
#135 |
|
Naczelna Nastolatka
|
Kolejny post bez ładu i składu. Ślicznie i jakże konsekwentnie.
|
#136 |
|
Raczkowanie
|
No pewnie, niech rodzi, niech przeżywa poranne wymioty, bóle, być może ciążę zagrożoną, drogie leki, niech ma trudny poród, najlepiej kilkunastogodzinny z krwotokiem, niech łożysko nie chce się odkleić, niech ma powikłania, niech np pęknie jej krocze do odbytu, niech ma depresję poporodową w trakcie której będzie chciała się powiesić i na koniec niech odda to dziecko
.Eh, całe cierpienie nagle nabrało sensu, bo dzidziunia której nigdy nie zobaczy żyje i dostanie się do np patologicznej rodziny gdzie będą się znęcać nad nim fizycznie/psychicznie do której je wezmą tylko dla hajsu? No wg mnie nie warto przeżywać bardzo często koszmaru ciąży po to by je oddać. Bo niestety nie każda ciąża przebiega bezproblemowo i nikt nie da autorce gwarancji, że u niej nie będzie masy komplikacji. I tak, znam przypadek mojej koleżanki która była adoptowana. O dziwo nie wspomina dzieciństwa miło. btw dorris weź coś na uspokojenie bo Ci zaraz żyłka pęknie ![]()
Edytowane przez hoacynka Czas edycji: 2015-12-11 o 21:30 |
|
|
|
#137 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
A adopcja ze wskazaniem też jest bardzo dobrym pomysłem. Cytat:
Szkoda tylko, że za aborcją wypowiadają się osoby, które żyją.
|
|
|
#138 |
|
Naczelna Nastolatka
|
No trudno żeby się wypowiadały osoby nieżywe, WTF w ogóle, co to za argument??
|
#139 |
|
Raczkowanie
|
No shit sherlock
![]() :brzyda l:![]() ![]() zawsze mnie bawi ten 'argument' ![]() Jak załóżmy Twoją córkę ktoś (tfu tfu na psa urok) zgwałci, zajdzie w ciąże, płód będzie z wadami uniemożliwiającymi samodzielne życie, a ciąża zagrożona, jak również jej zdrowie i życie, to też niech rodzi bo czemu nie dać szansy bobaskowi. Jak pro life to pro life
|
#140 |
|
lise-kotta
|
A jakie osoby mają sie wypowiadać? Nieżywe? XD
|
|
|
|
#141 |
|
Wtajemniczenie
|
przeciwniczkom aborcji polecam by przestaly rzucac pustymi slowami tylko naprawde pomogly osobie ktora chce ciaze usunac,niech dadza mieszkanie a przynajmniej niech wezma na siebie pomoc finansowa
Gadac ,krzyczec to kazdy potrafi ale pomoc to nie ,do tego nie ma nikogo,nikt nie zaproponowal dziewczynie pomocy materialnej czy finansowej,nikt nie zobowiazal sie ze przez kilka lat bedzie kupowac pieluchy dla dziecka Nikt nie napisal ,,nie usuwaj ja ci pomoge,, To ja sie pytam ,gdzie jest ta pomoc przeciwniczek aborcji? |
|
|
|
#142 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Czytałam artykuł z wypowiedzią prof. Dębskiego jak to znajomi pro life przyszli prosić o terminację płodu z ZD bo u nich to wyjątkowa sytuacja. ![]() Znalazłam m.wyborcza.pl/wyborcza/1,132748,16171511,Debski_ _Jestem_z_pacjentka_na_do bre_i_na_zle.html
Zwierzak to nie rzecz, nie kupuj go na prezent ! Edytowane przez Devon_rose Czas edycji: 2015-12-11 o 23:42 |
|
|
|
|
#143 | |||
|
Pyskatka
|
Cytat:
A może Ty zapłacisz za zabieg aborcji? Lub jesli nie będzie trzeba , to w razie jak będą komplikacje pomożesz jej finansowo itd. Ten sam argument z d**y ![]() ---------- Dopisano o 00:06 ---------- Poprzedni post napisano o 00:04 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 00:13 ---------- Poprzedni post napisano o 00:06 ---------- Cytat:
Tak wiele osób pragnie mieć dzieci a nie mogą. Z całego serca życzę wszystkim kobietom , które dokonały aborcji świadomie - bo dziecko nie pasowało do ich planów i tysiąc innych wymówek bla bla bla - żeby już nigdy nie mogły zostać matkami.
|
|
#144 | ||
|
Raczkowanie
|
Bardzo ciekawy artykuł
Cytat:
Cytat:
Skąd wiesz czy autorki dziecko nie ma wad? Jeśli nie łyka kwasu foliowego, to niestety możliwe ze będzie miało. Ale Ty jesteś wredna, podejrzewałam to od początku, ale teraz mnie utwierdziłaś w przekonaniu że naprawdę masz wyjątkowo paskudny charakter.
Edytowane przez hoacynka Czas edycji: 2015-12-12 o 00:17 |
||
|
|
|
#145 |
|
Naczelna Nastolatka
|
Bardzo empatyczne życzenia...
|
#146 |
|
Pyskatka
|
"Chcę podkreślić jedno: moim zdaniem życie ludzkie zaczyna się od zapłodnienia, ale nie można zaprzeczyć, że do pewnego momentu jest to życie zależne, zależne od organizmu matki." Romuald Dębski
|
#147 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#148 |
|
Pyskatka
|
Jeśli już nawiązujemy do Dr. Dębskiego
W jakich sytuacjach wyraża pan zgodę na przerwanie ciąży? - Zazwyczaj są to bardzo poważne uszkodzenia płodu. Proszę podejść do mojego komputera, pokażę pani zdjęcia, żeby pani wiedziała, o czym mówimy. To są na przykład ciąże akranialne - płód nie ma kości pokrywy czaszki, z czasem dochodzi też do zaniku mózgu. Nie ma głowy, jest tylko szyja. Albo tylko nos, nie tam, gdzie powinien, bo wszystko jest źle. W takich akurat konkretnie przypadkach powód uszkodzenia bywa banalny. Brak odpowiedniej ilości kwasu foliowego w diecie matki. Powinna była łykać tabletki trzy miesiące przed zapłodnieniem, ale przecież nie każda kobieta planuje ciążę. Takie dziecko, jeśli przeżyje poród, zazwyczaj umiera w pierwszej lub drugiej dobie po porodzie, bardzo rzadko w piątej-szóstej. ---------- Dopisano o 00:19 ---------- Poprzedni post napisano o 00:18 ---------- To czy jestem wierząca czy nie to jest tylko i wyłącznie moja osobista sprawa. Nie popierać aborcji a byc wierzącym to dwie różne sprawy. Ps.Mam nadzieje , że choć w częsci moje zyczenie się spełni.
|
#149 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Brawo, sama się pogrążasz.
|
|
#150 |
|
Naczelna Nastolatka
|
Jak można wycierać sobie gębę dobrem życia nienarodzonego, a jednocześnie być tak pełnym nienawiści?
Nowe wątki na forum Intymnie
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:59.

klask i:
.