Mamusie Kwietniowe 2015! cz. 10 - Strona 159 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-12-11, 20:16   #4741
kana158
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie Kwietniowe 2015! cz. 10

Cytat:
Napisane przez blackberry89 Pokaż wiadomość
Tez tak mam jakos ze bym na gazie nie zostawila. Jak mialam starsza pralke to tez sie balam wyjsc jak wlaczona byla.

A o tluszczyk ci chodzi? Widzialam. No tak do tuczenia ono dobre.
Z modyfikowanym to ono nie ma wiele wspolnego, no ale lepiej takie niz nic. Ale tak sie zastanawiam bo nie pamietam - z waga zosi az tak slabo?
Nie, źle nie jest. Ale w pewnym momencie mimo, że ładnie jadła, morfologia ok, stanęła w miejscu. Tzn. przybierala, ale tak bardzo symbolicznie (100g w 4 tyg).
Z mm nie ma nic wspólnego, ale cieszę się, że je coś z nabiału. W smaku jest lekko slodkawe, pewnie dlatego chętnie palaszuje. Myślę, że od krowy tak chętnie by nie wsuwala.
kana158 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-12-11, 20:17   #4742
madzixx88
Zakorzenienie

[1=71253839b04673f7804766e 160d807ea33c37805_6578f48 49ccb9;53764832]nerwowy czytelnik,co czytalas? Moze sie jej histora nie podobala albo brzydki ksiaze namalowany ja mojej ostatnio czytam tylko zwierzątka gospodarcze(pokazuje) i jak robia,bo hanka nie chce sie skupic i gdzies lazi ciągle. Jakies zeby jej ida znow chyba bo sie slini i gryzie barierke lozeczka zamiast drzemki. Kiedys lezala po odlozeniu i ryczala a teraz na czworaka,na kolana,na nogi i gaduli,smieje się,gryzie co popadnie. I dyszy. I czasem pokrzykuje.

Ala jak tak usnac nie może to leży czy moze jak teraz bardziej mobilna po łóżeczku lazi?

Mas wizje,ze bedzie lepsza? 😛 Oby sie sprawdzila! Bo ci nalot zrobimy jak nie! 😀

ja to zamiennie pisze. Moja jak placze tylko to mam wrazenie,że tez za glosno ryczy 😛
O wlasnie ryczy,moge nagrac [/QUOTE]

różnie jak trafię w dobry moment to ładnie sobie lezy grzecznie a jak w zły to łazi po całym łóżeczku i się potem denerwuje, że usnąć nie może

Cytat:
Napisane przez cashmere Pokaż wiadomość
Nie dokończyłam pisać postu bo się młody obudził. Zgubilam myśl :P
Ugotowalam dziś zupę cukiniowo-szpinakowa Szymkowi, ale wyszedł gar. Obstawiam że będzie minimum 10porcji, mam nadzieję że posmakuje 😜

VIOLKA jakbys nie znalazła aukcji daj znac, to odpale kompa i wysle link.

BLACK fajnie że znalazłas mamie pracę, zawsze trochę grosza wpadnie

GOSIAK zdrowka Martynie!
kciuki, żeby posmakowało

Cytat:
Napisane przez violka848 Pokaż wiadomość
Goczek może wspólnie jakąś zasadzkę na nie wymyślimy Moja mama tez taka mało ostrożna jakby, stare metody sadzać podrzucać itd ale do roku będzie siedzieć stać, to juz mi to nie powinno przeszkadzać

Cashmere ok jak coś sie zgłoszę 😘

My ze spaceru wracamy, w Rossmanie byłyśmy i psa oblupilam w pieskowym Za to jutro jadę sama się obkupić Mąż kazał kurtkę kupić, bo ta się nadaje do obrządku tylko hehe i córce jakąś kieckę na święta bym chciała Zobaczymy jak sobie moja brygada poradzi
nooo szoping będzie
Cytat:
Napisane przez gosiak0512 Pokaż wiadomość
Mamy zeba kolejnego
gratki!!

Cytat:
Daję jej smoka, jak nie pomaga to napój, jak to zawodzi Dentinox, jak dalej się budzi to w końcu cyc... Fajnie że Zosia tak ładnie przybiera oby po drzemce się lepiej poczuła bidusia.

---------- Dopisano o 13:40 ---------- Poprzedni post napisano o 13:34 ----------

Adka po spacerze zjadła 190 obiadku chyba drugi raz w karierze taka porcja Dałam ten hit z Hippa rosołek z kurczakiem i manną- najpierw się krzywila, ale zjadła oczywiście się pokrzykujàc, wiercąc się, siadając, gryząc łyżkę i połowę tym sposobem wylewała na śliniak he dla taty na jutro zostawimy smakowite jarzynki- to taki pewniak
brawo za obiadek hmm umknęło mi, że gluten już wprowadziłaś. Czyżbym ostatnia została?

Cytat:
Napisane przez kamilove Pokaż wiadomość
O taka ;-)

Szuka może któraś sukienki dla siebie na święta? 😃 kupiłam dwie, jedna zostawiam a jednej muszę się pozbyć, rozmiar niby uniwersalny ale to takie xs-s, nie więcej na pewno.
ale śliczna nie widziałam jej na stronce, to ubiegła kolekcja?

Cytat:
Napisane przez DomimaZet Pokaż wiadomość
KAMILOVE - ekstra ta owieczka - taka słodka - apropo ruch zabawek co masz na liście to ja mam tą piłkę - na Mikołaja Olaf dostał i Garnuszek... obie zabawki fajne aczkolwiek u nas to małe zainteresowanie w ogóle jakimikolwiek zabawkami :-/ eh.. myślę że trochę później będzie z nich użytek... - Piłka jest taka dość duża - myślałam że będzie mniejsza

---------- Dopisano o 15:32 ---------- Poprzedni post napisano o 15:30 ----------

PAVLINECKA - nie wiem czy współczuć Ci tego długiego pobytu tz w domu... hmm. . Chyba trochę tak... wiec współczuję... ale może akurat coś tam Ci pomoże, odciazy Cię czy coś... trzymam kciuki żebyś to przetrwała :-* i żeby nie okazało się tak ze masz w domu dwójkę dzieci :-P

---------- Dopisano o 15:33 ---------- Poprzedni post napisano o 15:32 ----------

Kamilove - Ty farbujesz sobie sama włosy? Całość farba? Jaki masz kolor?

---------- Dopisano o 15:35 ---------- Poprzedni post napisano o 15:33 ----------

Super z tymi ćwiczeniami - fajnie ze się tak zawzielas - od razu lepsze samopoczucie prawda?
Byłaś u dentysty? Bo chyba mi gdzieś to uciekło :-( - przeżyłas jakoś?

---------- Dopisano o 15:35 ---------- Poprzedni post napisano o 15:35 ----------

U nas tez był rano szron :-( - w nocy było już -4 st :-(

---------- Dopisano o 15:36 ---------- Poprzedni post napisano o 15:35 ----------

O łyżwy - ale fajowo - tez bym chciała się wybrać

---------- Dopisano o 15:39 ---------- Poprzedni post napisano o 15:36 ----------

GOCZEK - VIOLKA - ( Pavlinecka tez ...? ) widzę ze Wasze Dziewczyny solidaryzuja się z moim Olafem - może pozazdrościly Mu nocnych imprez o stwierdziły ze tez spróbują nie spać :-( - współczuję Wam nocek i to w pełnym znaczeniu słowa WSPÓŁCZUJĘ :-( - wiem co czujecie... oby to było chwilowe choć sama przestałam w to wierzyć niestety :-(
byłam byłam, jakoś nie pisałam o tym, więc Ci nie uciekło
niby wszystko ok ale kazał przyjść za tydzień na kontrolę, mam nadzieję, że w ramach tej niemałej ceny, bo w przeciwnym razie uznam, że to jakiś naciągacz
madzixx88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-12-11, 20:21   #4743
kana158
Zakorzenienie

Black, na gazie tez bym nie zostawila, jednak to żywy ogień + gaz, za duże niebezpieczeństwo, że jak wrócę ze spaceru to chałupy juz nie będzie. A tak to wrzucam na płytę, ustawiam moc i czas i nie muszę się niczym martwić.
Stary 2015-12-11, 20:23   #4744
cashmere
Zakorzenienie

VIOLKA znalazłas aukcję z kalendarzami?

jestem mamą
cashmere jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-12-11, 20:25   #4745
madzixx88
Zakorzenienie

Cytat:
Dziewczyny dalam dziś po długiej przerwie kawałek żółtka do obiadku - :-( - zwymiotowal teraz wszystko :-( - oszaleje... nie mogę mu chyba dawać żółtka co mam zrobić jak on tego nie przyjmuje :-(
ojejj..biedny

Cytat:
Hmmm ale ty chyba jednak nie masz takiej faldy jak ja
To jest okropne bo tak jest ok jestem szczupla i taka falda tluszczu zwisa z bebzola

---------- Dopisano o 19:06 ---------- Poprzedni post napisano o 19:04 ----------

Pawel od niedawna rzuca sie na wszystko i chcial zezrec mi sekacza w czekoladzie,a teraz prazynki bekonowe ale nie daje. Chlebek jak jem kanapke to mu uszczkne suchego i daje
nie gadaj głupot, na fotach wyglądasz b.szczupło

Cytat:
Napisane przez Pavlinecka_21 Pokaż wiadomość
jest przodem do świata, u mnie inaczej się nie da, najpierw jeździła płasko opuszczona, teraz lekko podniosłam, ale efekt ten sam.

Może jej bez kitu za gorąco?

Dotrę akurta na śniadanie :P
może za gorąco, wez ją troche na mniejszą cebulkę ubieraj :P

Cytat:
Fajna elegancka
To jak macie 12-13 obiad to potem co wcinanie do wieczora i po ilu godzinach? Bo dziś miałam podobnie i nie wiedziałam co wciskać

Hehe też się uśmiałam)))

Dzięki A reklamówę przysmaków i szampon )

Szymek już tak cieszył się nie będzie) Widzę że Twoj łobuziak ruszył - super !!
my mamy obiad 13-14 i potem ok 16-17 jemy deser

Cytat:
Napisane przez Majka232 Pokaż wiadomość
Domima - moja teściowa jest super naprawdę. Wkurza mnie czasem ale bardzo nam pomaga
moja też jest super, ale ostatnio mało obiadów przysyła ostatnio były tydzień temu krokiety i krupnik, od tego czasu mąż głoduje
Stary 2015-12-11, 20:31   #4746
Majka232
Zakorzenienie

Madzixx - ja glutenu nie wprowadziłam na razie

---------- Dopisano o 21:30 ---------- Poprzedni post napisano o 21:28 ----------

Nie moge zgrac zdjec z tel. Jakis sterownik niby sie instaluje i błąd wyskakuje. I odkqd tel do lapka podlaczylam to taki kolorowy ekran sie tobi czasami. Któraś z Was sie zna na tym?

---------- Dopisano o 21:31 ---------- Poprzedni post napisano o 21:30 ----------

Black - jak mamie w pracy się podobało?
Stary 2015-12-11, 20:36   #4747
madzixx88
Zakorzenienie

Cytat:
Fajnie ze zakupy udane

Julo kucnal na kolanach przy schodku i włożył rękę w ziemię od kwiatka. Dotlenil sie na dlugim spacerze i energia go rozpiera
brawo!
moja Ala też po spacerach pełna energii, należy się w tym wózku 2h to musi sę wyszaleć

Cytat:
Napisane przez MaŁa_Sylwia Pokaż wiadomość
Cześć dziewczynki moje. Melduje się na szybko i lecę do łóżka z testami . Dni mi lecą cholernie szybko, w południe spacer, potem wykłady, wracam Jasiek kolacja do kampania i spać. Rano mam chwilę to podszykuje obiad albo ogarniam dom.
Całuję mocno wszystkie dzieciaczki z wybaczcie ale od wczoraj ni nadrobilam jeszcze lecę przeczytać chociaż ostatnie strony.
całujemy

Cytat:
Ja daje smoka. Jak nie dziala dentinox. Jak nie działa wyjmuje z łóżeczka. Na koncu cos przeciwbólowego

---------- Dopisano o 20:44 ---------- Poprzedni post napisano o 20:42 ----------

Super ze Zosia wszystkiego toleruje.

Julo ma takie suche czerwone placki na udach jak nigdy. Nie mogę doleczyc i nie wiem od czego :/
dzięki

Cytat:
MADZIXX pamiętasz Dotke z PMek? Wiesz że urodziła synka teraz w 34tc?
tak tak, czytałam o tym. Owinięcie pępowiną tak? A jak to wychwycili? Podczytuję czasem ten wątek, ale jakoś się wbić nie mogę, nie daję rady dwóch na raz

Cytat:
A jak i kiedy zamierzasz?
ja chyba niedługo jakoś..

---------- Dopisano o 21:36 ---------- Poprzedni post napisano o 21:32 ----------

mama się pytała w sprawie prezentu gwiazdkowego dla Ali, dałam pomysł na jeździk Vtech co ma Kamilove http://www.smyk.com/vtech-chodzik-ga...y-dla-dzieci-p albo jeździk Fp szczeniaczka uczniaczka-Majka Ty go będziesz mieć?http://www.smyk.com/fisher-price-szc...y-dla-dzieci-p

ten Vtech wydaje się być na teraz lepszy i ma więcej funkcji, z drugiej strony FP jest śmieszny z tą ruszającą głową i że można karmić pieska no i można jeździć na nim. Sama nie wiem :/

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2015-12-11, 20:36   #4748
71253839b04673f7804766e160d807ea33c37805_6578f4849ccb9
Konto usunięte

GOSIAK, przykro mi bardzo,ze Martynka sie rozchorowala, kciuki trzymam,zeby szybko sie dała wyleczyc. i żeby ladnie odespala...

KANA,no fajny pomysl na podtuczenie wymyslilas brawo Ty! a ile ma % to mleko, bo ja go nie znam... ja chyba jutro dam mojej kasze manne z nestle, juz jakis czas rozne glutenowe cosie w malych porcjach daje i nic na skorze się nie dzieje. Czy może nietolerancja glutenu objawiać sie czestymi pobudkami nocnymi ?

Cytat:
Napisane przez kana158 Pokaż wiadomość
Zależy ile zje obiadku. Jak 260ml to o 15:30-16 jemy 190g owoców z twarozkiem, w międzyczasie jakieś chrupki i o 18:30-19 kaszka. Jak słabo obiad pójdzie to gotuję ziemniaka, szpinak, marchew i jemy po jakieś godzinie od zupy, później reszta idzie bez zmian 😉
a takie drugie danie to jakos rozgniatasz widelcem czy dajes w wiekszych kawałkach do gryzienia Zosi? Często miesko podajesz?

Nabial też tak powoli jak gluten się dzieciom powinno wprowadzac? I w malutkich ilosciach tak dluzej?

Cieszę się, że weekend jest, jakoś mi sie ostatnio TZ przydaje w domu moze jutro go wyciagne do h&m
71253839b04673f7804766e160d807ea33c37805_6578f4849ccb9 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-12-11, 20:38   #4749
Pavlinecka_21
Zakorzenienie

Cytat:

---------- Dopisano o 21:30 ---------- Poprzedni post napisano o 21:28 ----------

Nie moge zgrac zdjec z tel. Jakis sterownik niby sie instaluje i błąd wyskakuje. I odkqd tel do lapka podlaczylam to taki kolorowy ekran sie tobi czasami. Któraś z Was sie zna na tym?

---------- Dopisano o 21:31 ---------- Poprzedni post napisano o 21:30 ----------

Niestety nie pomogę Ci z tel ale przypomniałaś mi, że mój wypadaloby zaktualizować
Pavlinecka_21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-12-11, 20:40   #4750
cashmere
Zakorzenienie

Cytat:

A może masz foty na micro SD i idzie przełożyć kartę ?

jestem mamą
Stary 2015-12-11, 20:42   #4751
Majka232
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez madzixx88 Pokaż wiadomość
brawo!
moja Ala też po spacerach pełna energii, należy się w tym wózku 2h to musi sę wyszaleć

całujemy

dzięki

tak tak, czytałam o tym. Owinięcie pępowiną tak? A jak to wychwycili? Podczytuję czasem ten wątek, ale jakoś się wbić nie mogę, nie daję rady dwóch na raz

---------- Dopisano o 21:36 ---------- Poprzedni post napisano o 21:32 ----------

mama się pytała w sprawie prezentu gwiazdkowego dla Ali, dałam pomysł na jeździk Vtech co ma Kamilove http://www.smyk.com/vtech-chodzik-ga...y-dla-dzieci-p albo jeździk Fp szczeniaczka uczniaczka-Majka Ty go będziesz mieć?http://www.smyk.com/fisher-price-szc...y-dla-dzieci-p

ten Vtech wydaje się być na teraz lepszy i ma więcej funkcji, z drugiej strony FP jest śmieszny z tą ruszającą głową i że można karmić pieska no i można jeździć na nim. Sama nie wiem :/
Ja mam ten jeździk. Nic o nim blizej nie powiem. Stoi schowany. Spory jest. To jeździk i pchacz w jednym. Lepiej chyba ten vtech

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2015-12-11, 20:42   #4752
gosiak0512
Zakorzenienie

Cytat:
Ja z nivea tylko chustki. Kosmetyki mnie nie przekonuja.

wszystkie smaki 190g

Moze spytaj pediatry? Ja bym z miesiac poczekala i znow sprobowala.
Ja chustki, krem do tylka i do twarzy.

gosiak0512 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-12-11, 20:45   #4753
kana158
Zakorzenienie

[1=71253839b04673f7804766e 160d807ea33c37805_6578f48 49ccb9;53771540]GOSIAK, przykro mi bardzo,ze Martynka sie rozchorowala, kciuki trzymam,zeby szybko sie dała wyleczyc. i żeby ladnie odespala...

KANA,no fajny pomysl na podtuczenie wymyslilas brawo Ty! a ile ma % to mleko, bo ja go nie znam... ja chyba jutro dam mojej kasze manne z nestle, juz jakis czas rozne glutenowe cosie w malych porcjach daje i nic na skorze się nie dzieje. Czy może nietolerancja glutenu objawiać sie czestymi pobudkami nocnymi ?

a takie drugie danie to jakos rozgniatasz widelcem czy dajes w wiekszych kawałkach do gryzienia Zosi? Często miesko podajesz?

Nabial też tak powoli jak gluten się dzieciom powinno wprowadzac? I w malutkich ilosciach tak dluzej?

Cieszę się, że weekend jest, jakoś mi sie ostatnio TZ przydaje w domu moze jutro go wyciagne do h&m [/QUOTE]

Nie ja wymyśliłam, a moja mama, podobno ja i mój brat na tym jesteśmy wychowani i nigdy o małą wagę się martwić nie musiała, a teraz oboje nie mamy problemu z nadwagą... Wręcz przeciwnie 😉

26%

Drugie danie różnie daję, pol ziemniaka do ręki, pol rozgniatam widelcem. Generalnie fun jest, bo może włożyć ręce do talerza i sobie sama do buzi wkładać... Trochę mamę poczestuje, trochę sama zje 😉
Stary 2015-12-11, 20:48   #4754
gosiak0512
Zakorzenienie

Cytat:
Na opakowaniu jest nadruk ze dzieciom ponizej 12 msc tego sie nie daje

Stary 2015-12-11, 20:51   #4755
kana158
Zakorzenienie

Aa i mięsko tez solo juz jadlysmy. Zmieniłam pierś z indyka, wymieszalam z jajkiem i rozmoczona bluka, zawinelam w folię aluminiowa, włożyłam do foremki pasztetowki i wyszło bardzo dobre, delikatne mięsko. Głównie był to nasz obiad (podalam z doprawionym sosem, Zosia jadła solo), ale smakowalo, brała kawałki do rączki i memlala dziaselkami. Zjadła swoją porcje😉 W nd zrobię podobnie pulpety rybne, tylko zamiast w piekarniku to ugotuje na wrzątku (tez zawiniete w folię).

---------- Dopisano o 21:51 ---------- Poprzedni post napisano o 21:50 ----------

Cytat:
Na opakowaniu jest nadruk ze dzieciom ponizej 12 msc tego sie nie daje
Chyba nie czytałas wszystkich moich postów 😉

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2015-12-11, 20:54   #4756
gosiak0512
Zakorzenienie

KANA pewnie nie ale wolalam napisac

MAJKA ja normalnie karte do kompa wkladam a jak przez kabel to normalnie mi otwiera bez zadnych sterownikow

Stary 2015-12-11, 20:55   #4757
cashmere
Zakorzenienie

Cytat:
Aa i mięsko tez solo juz jadlysmy. Zmieniłam pierś z indyka, wymieszalam z jajkiem i rozmoczona bluka, zawinelam w folię aluminiowa, włożyłam do foremki pasztetowki i wyszło bardzo dobre, delikatne mięsko. Głównie był to nasz obiad (podalam z doprawionym sosem, Zosia jadła solo), ale smakowalo, brała kawałki do rączki i memlala dziaselkami. Zjadła swoją porcje😉 W nd zrobię podobnie pulpety rybne, tylko zamiast w piekarniku to ugotuje na wrzątku (tez zawiniete w folię).

---------- Dopisano o 21:51 ---------- Poprzedni post napisano o 21:50 ----------

Chyba nie czytałas wszystkich moich postów 😉
Fajne dania z netu bierzesz te przepisy? Za parę miesięcy będziesz naszym guru jak też zaczniemy gotować takie obiadki a robilas naleśniki z Silnacu o których kiedyś pisałas?

jestem mamą
Stary 2015-12-11, 21:00   #4758
madzixx88
Zakorzenienie

Kana-ale fajne obiadki ah to dorosłe jedzonko Zosi
ja jutro spróbuję dać obiadek z grudkami, bo Ala wydaje się być gotowa, nawet jak papkę je to sobie tak glamie jakby coś przeżuć chciała. A mini grudki w kaszce są ok i banana rozciapanego widelcem też zje.
Stary 2015-12-11, 21:10   #4759
kana158
Zakorzenienie

Cytat:
Fajne dania z netu bierzesz te przepisy? Za parę miesięcy będziesz naszym guru jak też zaczniemy gotować takie obiadki a robilas naleśniki z Silnacu o których kiedyś pisałas?
Eee przesadzacie trochę 😉 wszystko przez to początkowe niejedzenie, musiałam się trochę nakombinować i tak już mi zostało, bardzo mnie cieszy jak zrobię coś, co Mała zjada ze smakiem. To są moje pomysły na podstawie obserwacji Zosi (tzn.co jej smakuje itp.), plus metoda prób i błędów 😉

Naleśników nie robiłam ostatecznie, bo sinlac mi się skończył, a skoro go już nie jemy to i nie kupuje nowego opakowania.
Poczekam jeszcze ze 2m i zrobię z mąki pszennej z serem białym i serkiem homo. Tak jak dla nas. Trochę boje się tylko smażenia.
Stary 2015-12-11, 21:22   #4760
madzixx88
Zakorzenienie

Viola-zapomiałam odpisać a kiedys pytałaś-ja kołderki nie prałam, jedynie poszewki

---------- Dopisano o 22:18 ---------- Poprzedni post napisano o 22:14 ----------

Kana-a jak obiadek by wypadł w terenie to jsk logistycznie takie gotowanie i jedzenie wychodzi? bo słoik to wiadomo, rach ciach

---------- Dopisano o 22:22 ---------- Poprzedni post napisano o 22:18 ----------

Byłam przełożyć Ale do łóżeczka to tylko sie przeciągnęła w trakcie i dalej spi moze juz spokojnie nocka nam minie
Głodna jestem, maz zjadł chipsy, narobil mi
ochoty a przestałam je jesc i oglada jakas walkę tzn wlasnie sobie usnął na niej
Stary 2015-12-11, 21:23   #4761
Hanka20
Zakorzenienie

Hej dziewczyny

Przyznam szczerze ze nadrobilam tylko kilka ostatnich stron, miałam dziś dzień zajęty wiec czasu nie było na wizaz niestety. W południe wyszłam z małym do tej koleżanki z rowiesnikiem Filipkiem i siedziałam u niej trochę. Początkowo chłopaki się wystraszyly siebie i obaj się poplakali ale potem troszkę się razem pobawili zrobiłam kilka fotek jutro wkleję na fejsa
Później byliśmy na godzinnym spacerku, jak wróciłam to gotowalam obiad, potem bawiłam się z małym, kolacyjka kąpiel i tak zlecial dzień.

GOSIAK zdrówka dla Martynki!

MAJKA jak Ty się czujesz dziś, bo wczoraj coś Cię brało?

DOMIMA biedny Olafek, teraz już masz pewność 200% ze to jajo mu nie podchodzi. ..

KANA podziwiam Cię za te obiadki i pomysły na nie serio!

Nasz Filipek jest z nami od 19.04
Hanka20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-12-11, 21:28   #4762
kana158
Zakorzenienie

Cytat:
Viola-zapomiałam odpisać a kiedys pytałaś-ja kołderki nie prałam, jedynie poszewki

---------- Dopisano o 22:18 ---------- Poprzedni post napisano o 22:14 ----------

Kana-a jak obiadek by wypadł w terenie to jsk logistycznie takie gotowanie i jedzenie wychodzi? bo słoik to wiadomo, rach ciach
Jeszcze nie mieliśmy "terenu", wszystkie wizyty, spacery itp. układamy tak aby obiad jeść w domu, ale w gruncie rzeczy jesteś w stanie wszystko wcześniej przygotować, zupka do słoika, odgrzewasz w mikrofalowce. Na wakacjach to wiadomo, większy problem, ale też do ogarnięcia. Z tym, że chciałbym tak zrobić, by do wakacji przyzwyczaić Mała do w miarę normalnego jedzenia tak żebyśmy mogli wyjechać gdzieś na spokojnie z opcja all inclusive. Byliśmy ze znajomymi, którzy mają synka (wtedy 18m) i jadl hotelowe jedzenie - zupy, rybki, generalnie dało się zorganizować to tak, aby dla niego wybrać rzeczy delikatne i lekkostrawne. Zresztą są chyba hotele z dziecięcym menu 😉
Stary 2015-12-11, 21:31   #4763
Hanka20
Zakorzenienie

Czy wydaje mi się ze pisalyscie o jakiejś promce? Nivea czy coś jeszcze? Gdzie, kiedy, co i jak?

Filipek śpi od 19.20 coś czuje ze niebawem nam się szykuje pobudka cyckowa, już dwie były z płaczem ale ululalam na rękach.

---------- Dopisano o 22:31 ---------- Poprzedni post napisano o 22:29 ----------

A i czy Rosario się odzywala po locie? Bo to chyba dziś miała swój wielki dzień?

Nasz Filipek jest z nami od 19.04
Hanka20 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2015-12-11, 21:43   #4764
blackberry89
Zakorzenienie

Cytat:
Nie, źle nie jest. Ale w pewnym momencie mimo, że ładnie jadła, morfologia ok, stanęła w miejscu. Tzn. przybierala, ale tak bardzo symbolicznie (100g w 4 tyg).
Z mm nie ma nic wspólnego, ale cieszę się, że je coś z nabiału. W smaku jest lekko slodkawe, pewnie dlatego chętnie palaszuje. Myślę, że od krowy tak chętnie by nie wsuwala.
Rozumiem

Cytat:
ojejj..biedny

nie gadaj głupot, na fotach wyglądasz b.szczupło

może za gorąco, wez ją troche na mniejszą cebulkę ubieraj :P

my mamy obiad 13-14 i potem ok 16-17 jemy deser

moja też jest super, ale ostatnio mało obiadów przysyła ostatnio były tydzień temu krokiety i krupnik, od tego czasu mąż głoduje

Na fotach to wiesz
Ja szczupla jestem tylko bebech mam obrzydliwy. Zyje wlasnym zyciem...

Cytat:

kochana jutro idzie pierwszy dzien. Dzis byla na rozmowie na 9. Mowi ze spoko babeczka sympatyczna.

Cytat:
Niestety nie pomogę Ci z tel ale przypomniałaś mi, że mój wypadaloby zaktualizować
Jesli chcesz aktualizowac androida to odpusc ostatnio znajomy mi mowil zeby nie aktualizowac bo wtedy tel wolniej chodzi i sie wiesza i tak zmuszani jestesmy aby kupic nowy tel.

---------- Dopisano o 22:43 ---------- Poprzedni post napisano o 22:38 ----------

Hania rosi sie nie odzywala z tego co wiem.
Promka na nivea jest w carfourze gosiak dala info

Ja lece spac.
Pawcio 13.04.2015
blackberry89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-12-11, 21:50   #4765
cashmere
Zakorzenienie

No właśnie, ciekawe jak tam ROSI?

jestem mamą
Stary 2015-12-11, 21:50   #4766
kamilove
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez niezawsze Pokaż wiadomość
Domima, Maciek jeszcze nigdy nie dostał żółtka, Noe przejmuj się.

Kamilove ja w piątki zazwyczaj wietrze się przed szkołą Mai by mogła się wybierać z innymi dziećmi o 15, dlatego czwartki i wtorki nam najbardziej pasują, bo Mają na po południe do szkoły

Maciek zasypia, ale obawiam się. Ze na drzemke.. W ogole to mój mały dziś spam raz.

Czy Wasze dzieci się ją was rzucają jak macie np kanapkę? On uwielbia bułeczki, chlebek
Wiem dlatego ostatecznie nie napisałam 😉
Nadia ma ochotę na wszystko co ja jem 😁

Cytat:
Fajna elegancka
To jak macie 12-13 obiad to potem co wcinanie do wieczora i po ilu godzinach? Bo dziś miałam podobnie i nie wiedziałam co wciskać

Hehe też się uśmiałam)))

Dzięki A reklamówę przysmaków i szampon )

Szymek już tak cieszył się nie będzie) Widzę że Twoj łobuziak ruszył - super !!

U nas cyc jest dalej głównym posiłkiem, owocki daje między 17 a 18

Cytat:
Napisane przez MaŁa_Sylwia Pokaż wiadomość
Cześć dziewczynki moje. Melduje się na szybko i lecę do łóżka z testami . Dni mi lecą cholernie szybko, w południe spacer, potem wykłady, wracam Jasiek kolacja do kampania i spać. Rano mam chwilę to podszykuje obiad albo ogarniam dom.
Całuję mocno wszystkie dzieciaczki z wybaczcie ale od wczoraj ni nadrobilam jeszcze lecę przeczytać chociaż ostatnie strony.

My też Was całujemy 😃

Cytat:
mało spała, a w dodatku plan dnia rozwalony, bo jak nie poszła na pierwsżą drzemkę to tuż po kaszce chciała spać i nie zdążyłam na spacer, a po obiadku ja źle się czułam i wcale nie wyszłyśmy dziś
Ala też tak co 2 max 3 h uśnie, po południu tarła oczy jak szalona ale nie mogła usnąć.

teraz obudziła się po godzinie tj o 19 i popłakiwała żałośnie, dentinox poszedł w ruch ale dalej się zaliła to wyciągnęłam z łóżeczka i udało jej się usnąć po 50 min przytulona do mnie. W między czasie jeszcze się kręciła, królikiem rzucała, bawiła się grzbietem od kury a ja próbowałam sobie przypomnieć Wasze wpisy co robicie przy pobudkach, bo w sumie to nowość dla mnie i nie wiedziałam co robić jak dalej będzie popłakiwać. Nie dawałam nigdy pedicetamolu, czopków ani nic na brzuszek

Ojej 😖 pewnie przez ten rozwalony plan dnia.

Cytat:
Ale Ci się Alutka uchowala że nie dostała żadnego z tych lekow. Szok, ale to super

Nadia też nie dostała żadnych przeciwbólowych ani nic z tych rzeczy 😉

Cytat:
różnie jak trafię w dobry moment to ładnie sobie lezy grzecznie a jak w zły to łazi po całym łóżeczku i się potem denerwuje, że usnąć nie może

kciuki, żeby posmakowało

nooo szoping będzie

gratki!!

brawo za obiadek hmm umknęło mi, że gluten już wprowadziłaś. Czyżbym ostatnia została?

ale śliczna nie widziałam jej na stronce, to ubiegła kolekcja?

byłam byłam, jakoś nie pisałam o tym, więc Ci nie uciekło
niby wszystko ok ale kazał przyjść za tydzień na kontrolę, mam nadzieję, że w ramach tej niemałej ceny, bo w przeciwnym razie uznam, że to jakiś naciągacz

Tak to zeszłoroczna, odkupiłam od kolezanki 😉

Cytat:
brawo!

całujemy

dzięki

Jak na teraz to wydaje mi się że zdecydowanie ten vtech. Nadia się nim w ogóle nie nudzi, jestem w szoku 😃

Cytat:
Napisane przez Hanka20 Pokaż wiadomość
Czy wydaje mi się ze pisalyscie o jakiejś promce? Nivea czy coś jeszcze? Gdzie, kiedy, co i jak?

Filipek śpi od 19.20 coś czuje ze niebawem nam się szykuje pobudka cyckowa, już dwie były z płaczem ale ululalam na rękach.

---------- Dopisano o 22:31 ---------- Poprzedni post napisano o 22:29 ----------

A i czy Rosario się odzywala po locie? Bo to chyba dziś miała swój wielki dzień?
Nie odzywała się...
Stary 2015-12-11, 21:55   #4767
madzixx88
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kamilove Pokaż wiadomość
Wiem dlatego ostatecznie nie napisałam 😉
Nadia ma ochotę na wszystko co ja jem 😁

U nas cyc jest dalej głównym posiłkiem, owocki daje między 17 a 18

My też Was całujemy 😃

Ojej 😖 pewnie przez ten rozwalony plan dnia.

Nadia też nie dostała żadnych przeciwbólowych ani nic z tych rzeczy 😉

Tak to zeszłoroczna, odkupiłam od kolezanki 😉

Jak na teraz to wydaje mi się że zdecydowanie ten vtech. Nadia się nim w ogóle nie nudzi, jestem w szoku 😃

Nie odzywała się...
właśnie widziałam ile ma funkcji przeróżnych
A widziałam jakaś opinie, że mało stabilny i wywrotny..zauważyłaś coś takiego, wiem, ze jeszcze go nie używacie jako pchacza ale sama jak uważasz?
Stary 2015-12-11, 21:57   #4768
violka848
Zakorzenienie

Cytat:
Pomaga mi tak bardzo, że przyszedł, wykąpał się i wyszedł do kolegów. Bo dawno nie widział. O joj. A ja ani obiadu dziś nie mam, ani nic. Jeszcze mnie matka w☠☠☠☠iła, bosh, mam taką ochotę zapalić, a nie mam gdzie iść ;/

Jeszcze chcę kupić farbę i nie wiem, czy dalej blondy testować czy coś bliżej mojej natury brać hmm

z plusów dostałam jednak tego okresu.

Nie wiem, czy pisałam, ale dziś byłyśmy na spacerze 15 minut Ona tak mi wyje w tej spacerówce, pojęcia nie mam

Ojej jakiś słaby dzien dziś miałyście
Oby jutro było lepiej!

Cytat:
Mala ma zapalenie oskrzeli dostalysmy antybiotyk.
Dziekujemy za zyczenia i gratki zeba

CASH 3

BLACK nie z czym tylko czym? Poczta? Kurier? wiem ze mleko bo pisalas ja czekam bo juz nawet meila dostalam ze ma byc. Sama jestem ciekawa co dostaniemy. Mleko lub kaszki by nas ucieszyly

Biedulka. Zdrówka !

Cytat:
Moja Kochana :-* :-* :-* - dziękuję.... choć ja powoli przestałam w to wierzyć. Cały czas zganiam na coś to jego zachowanie.. to skoki to zeby...a może On po prostu taki jest? :-( i juz zawsze będę miała z Nim pod górkę? :-( - to mnie martwi :-(

---------- Dopisano o 16:33 ---------- Poprzedni post napisano o 16:32 ----------

Oj Biedna Martynka :-( - dużo dużo zdrówka dla niej :-*

Na pewno będzie lepiej! Obiecuję Ci 😀 u mojej ciotki obaj chłopcy tacy byli i teraz są w porządku- mądre chłopaki. U koleżanki córka rok starsza od naszych gagatkow raz się budzi w nocy w dzien pogodna i robi jedną drzemkę, a z opisów mocno Olafka przypominała

Cytat:
Rozumiem, ale tak to fajnie napisałas
Patrzylas w Rossie obiadki gerbera 190g może? Bo niby przecenione i się zastanawiam czy wszystkie smaki? A bym kupiła kilka z rybka.

Chyba wszystkie- rybki napewno bo patrzyłam

Cytat:
Dziewczyny dalam dziś po długiej przerwie kawałek żółtka do obiadku - :-( - zwymiotowal teraz wszystko :-( - oszaleje... nie mogę mu chyba dawać żółtka co mam zrobić jak on tego nie przyjmuje :-(

Ojej, a może spróbuj za jakiś czas w takiej postaci jak Kana hmm

Cytat:
U nas dzis slabszy dzien, ja sie jakos kiepsko czuje a wzielam sie za porządki przedświąteczne, Ala nie poszła spac na pierwsza i trzecia drzemkę i spala tylko godzinę od 11:30 do 12:30 (!). Humor i apetyt jej za to dopisywały-280g obiadku (sloik 190 i 90g z 125 g małego a zjadła by do konca ) ona chyba w dzien robi zapasy skoro w nocy nie je pod wieczor juz ja wszystko wkurzało i ziewała na potegę, chcąc nie chcąc musieliśmy wcześniej kapać i tym samym od 17:59 juz spi
Mam troche stron do nadrobienia, zrobie jesacze skalpel i zajrzę pozniej

Ojj biedula- kulę mocy przesyłam 😁 słynną

Cytat:
Z Biedry bankowo, bo moja teściowa Zosi tez kupiła, hehe, ten sam wzór 😉
Body mocno w guście teściowych
Stary 2015-12-11, 21:58   #4769
kamilove
Zakorzenienie

Cytat:
właśnie widziałam ile ma funkcji przeróżnych
A widziałam jakaś opinie, że mało stabilny i wywrotny..zauważyłaś coś takiego, wiem, ze jeszcze go nie używacie jako pchacza ale sama jak uważasz?
Nie wydaje mi się żeby tak było. Widzialam jak Maciek Niezawsze się zabrał do niego, nie wywrocil się, ładnie szedł 😉 jedynie co zauwazyla Niezawsze to ze nie ma hamulcy ale nie wiem czy jakis inny może ma?
Stary 2015-12-11, 21:59   #4770
cashmere
Zakorzenienie

Zbieram się spać. Spokojnych nocek życzę

jestem mamą
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości