![]() |
#812 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Styczniowe mamusie 2016 cz. VIII
|
![]() ![]() |
![]() |
#813 |
Zadomowienie
|
Uao to powinno się spodobać
![]()
#814 |
Zakorzenienie
|
Ua00 nie pomoge bo nie widze na tel
![]() Kinga - ja chce takie molorowe sloneczko z maxi cosi. Ruda - spokojnie dwie psry starczaja bo jedne masz na tylku a drugie pierzesz i wieszasz na kaloryferze. Schna bardzo szybko. Po sn krwawienie jest wieksze ale po cc 4 doby po, to mam taki lekki okres. Nawet sie przerzuce na zwykle podpaski jak skoncze ta paczke wkladow, bo spokojnie dadza rade. Wysłane z mojego SM-A300FU przy użyciu Tapatalka |
![]() ![]() |
![]() |
#815 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() W ogóle trochę mnie to przeraża, bo ja normalnie podczas miesiączki używałam tylko tamponów. Podpasek może ze trzy sztuki zużyłam w całym moim miesiączkowaniu ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#816 |
Wtajemniczenie
|
Kurde, cytowalam i sie usunelo.. :/
To o ile pamietam: niepozorna, posciel zamawialam na kids.showroom to jest firma cat of the moon, posciel z wypelnieniem ![]() Kinia, nie moge wejsc na zdjecia zobaczyc jaka masz posciel, obczaje jak bede jutro na kompie ![]() Dotka, fajnie,ze piszesz o tym krwawieniu, bo ja kupilam sobie te podklady z canpola, bella mama i najwieksze podpachy alwaysa i chcialam zobaczyc, ktore beda najlepsze ![]() ![]() ![]() A w ankiecie to stare wredne babsko obsmaruj, chociaz to pewnie i tak nic nie da,ehh.. Ale maluszka czkawka meczy ![]() ---------- Dopisano o 23:26 ---------- Poprzedni post napisano o 23:24 ---------- A lusterka na razie nie zamawiam, bo nie widze takiej potrzeby na te chwile. Pewnie wszedzie bedzie jezdzic z mezem albo z moja Mama ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#817 |
Zakorzenienie
|
Dziewczyny na pewno warto miec te podklady Bella mama. Ja jak rodzilam corke i mi w domu wody odeszly to od razu taki podklad sobie zalozylam jak jechalismy do szpitala
![]() Potem na porodowce maz tez mi je przyniosl z torby i sobie wymienialam bo tak to bym lezala w mokrej poscieli niestety... ---------- Dopisano o 23:29 ---------- Poprzedni post napisano o 23:28 ---------- I jak ktos musi miec do porodu swoja koszule to dobrze miec nawet 2-3 sztuki. Ja mialam szpitalne i zuzylam 3 wlasnie bo raz bylam sie wykapac a drugi raz juz po urodzeniu malej mnie przebrali... po jakis dwoch godzinach poszlam sie wykapac dopiero to wtedy juz zalozylam swoja ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#818 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
A koszule do porodu dostanę, swoje biorę dwie już na przebranie po prysznicu po porodzie ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#819 |
Rozeznanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#820 |
Wtajemniczenie
|
No mi do cesarki tez dadza szpitalna, a swoje na pozniej pakuje 3 sztuki
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#821 |
Zakorzenienie
|
Ja swoje mam 3 sztuki tez
![]() ![]() Chodzilo mi o koszule do porodu bo niektore szpitale wymagaja zeby tez miec swoje to wlasnie warto wziac chociaz te 2 sztuki ![]() ---------- Dopisano o 23:49 ---------- Poprzedni post napisano o 23:48 ---------- Ja mam jeszcze spakowane wkladki i normalne majty bo poprzednio trafilam do szpitala w 38 tygodniu jakos bo nie czulam malej i mi tego brakowalo wlasnie... |
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#822 |
Zakorzenienie
|
Jerzyczka - ja mam wklady z canpola i sa bardzo dobre.
Wysłane z mojego SM-A300FU przy użyciu Tapatalka ---------- Dopisano o 00:13 ---------- Poprzedni post napisano o 00:08 ---------- Zazdroszcze Wam jeszcze tego etapu ciazy, ruchow, czkawki, mowienia do brzucha, tego oczekiwania KIEDY to, niecierpliwosci zeby poznac dziecko.. U nas poszlo to tak szybko ze nie zdazylam sie oswoic z koncem tego etapu i strasznie zaluje, bo jak maly byl w brzuchu to bylo bardzo fajnie - duzo sie ruszal, reagowal na nasze glosy - taki byl kontaktowy. Ostatnio przewijalam zdjecia w telefonie i tak jade od najnowszych przez te tuz po CC a tu jeszcze moja fotka z soboty -ja z brzuszkiem, maly w srodku, ja zadowolona.. a raptem 2 doby pozniej bylo juz CC ![]() Wiem ze ciagle o tym smece ale chyba nie do konca pogodzilam sie z tym ze nic sie nie dzialo a maly jest wczesniakiem.. tym bardziej ze tyle z Was ma problemy i zadna nie urodzila tylko nagle ja ![]() Wysłane z mojego SM-A300FU przy użyciu Tapatalka |
![]() ![]() |
![]() |
#823 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Kilka wkładek też mam (optymistka ![]() Też mam te. Super, że są okej ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#824 |
Zakorzenienie
|
Ja tez mam druga paczke z Canpola
![]() ---------- Dopisano o 00:24 ---------- Poprzedni post napisano o 00:22 ---------- Dotka nic dziwnego ze masz takie mysli ![]() ![]() Poza tym Witek urodzil sie z super waga, znam dzieci ktore taka mialy urodzone w terminie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#825 |
Zakorzenienie
|
Dotka ja Ci się wcale nie dziwię, że tak się czujesz. Targają Tobą pewnie zupełnie skrajne emocje. Z jednej strony szczęście, że Wituś jest z Wami cały i zdrowy, a z drugiej taka trochę pustka (?), że tak nagle została Ci ta ciąża przerwana. Wszystko było okej i w pewnej chwili się urwało. To cud, że stało się jak się stało, że akurat byłaś w szpitalu, że w odpowiednim momencie trwało badanie i nie ulega wątpliwości, że jesteś z tego powodu szczęśliwa i wdzięczna, że potoczyło to się tak, a nie inaczej ale gdzieś w środku na pewno czujesz żal, że przytrafiło się to akurat Tobie i że nie mogłaś donosić tej ciąży.
Trochę chyba zamotany ten mój post, ale ciężko dobrze ubrać w słowa coś takiego. Tak czy tak myślę, że każda z nas rozumie co przeżywasz. Aż mi się łezka zakręciła w oku ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#826 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Nie napisze,ze wiem co czujesz, bo nie wiem, ale powiem Ci,ze jak gin powiedzial na wizycie,ze cesarka 22 grudnia to pomyslalam sobie..czyli juz niecale dwa tygodnie jestem w ciazy? I ja nie mam tego nagle, jakos sie moge psychicznie przygotowac, ale no pozno sie dowiedzialam o tym,ze juz za 10 dni zobacze Kube ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#827 |
Zakorzenienie
|
A jak juz dzidzia jest na swiecie to dopiero czas przyspiesza... ja pamietam moj porod jakby byl wczoraj a moja corka ma juz 16 miesiecy i mowi "bałban" na bałwana
![]() Czas strasznie szybko plynie ale kazdy czas w naszym zyciu spedzony z dziecmi jest naprawde cudowny a kazdy etap ma swoje plusy ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#828 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Otóż to! ![]() ---------- Dopisano o 00:31 ---------- Poprzedni post napisano o 00:30 ---------- Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#829 |
Zakorzenienie
|
Dotka nic nie powiem innego jak Jerzyczka. Nie mam pojęcia jak się teraz czujesz, wszystko stało się tak nagle. O ile każda z nas może spodziewać się te dwa tygodnie przed terminem, ze urodzi to w Twoim przypadku było to zupełnie niespodziewane. I nagle nie czujesz juz ruchów, ale za to widzisz i możesz dotknąć swoje maleństwo.
|
![]() ![]() |
![]() |
#830 |
Rozeznanie
|
normalnie nie dowierzam, wszystkie tak smacznie dzisiaj śpicie?
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#831 |
Rozeznanie
|
Ja nie śpię
![]() ![]() Od wczoraj mam bóle żołądka i biegunkę a wczoraj wieczorem przy zasypianiu poleciała mi krew z nosa... Nie wiem czy to grypa żołądkowa bo kolega tż ostatnio zachorował czy mieszanka jedzeniowa przez moje ostatnie niepohamowane łakomstwo...
#832 |
Zakorzenienie
|
Dziekuje Wam dziewczyny za wsparcie
![]() Wysłane z mojego SM-A300FU przy użyciu Tapatalka |
![]() ![]() |
![]() |
#833 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Tez sobie pomyslałam jak czytałam co napisałaś wcześniej ze szkoda ze ciąża sie kończy ![]() ![]() ![]()
![]() |
#834 |
Rozeznanie
|
niezdara Jak nic ci się nie polepszy to jedź na ip bo jak to jakieś zatrucie to nie ma żartów. Dużo pij, żeby się nie odwodnić.
Ja to marzę o płaskim brzuchu ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#835 |
Zakorzenienie
|
Dotka
![]() Ja tam nie wiem co sie dzieje ostatnio, ale przesypiam cale noce, budze sie raz na sikanie, a jak mam twardy sen, to nawet do rana dotrzymam. Koktajlowa ja tez sobie uswiadamiam, ze szybko bede chciala wrocic do swojej normalnej wagi. Jakos nie widze sie w roli wieloryba. Aa tak w ogole to dzien dobry ![]() Dzisiaj jedziemy na zakupy, musze bon zrealizowac, tz zaklada akwarium u kuzyna, az jestem ciekawa jak mu to wyjdzie. Moze tez go namowie na nowe rybki ![]()
Motocyklistka ![]() ![]() Suzuki GSX 600F ![]() "MOTOR" masz pod maską np. samochodu "MOTOCYKL" to coś, co masz pod doopą pokonując w złożeniu winkle, to coś, na czym sam bądź w grupie możesz oderwać się od przytłaczającej rzeczywistości. |
![]() ![]() |
![]() |
#836 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Też tak mowię do męża, że nigdy nie będę takim grubasem jak teraz :p nie wyobrażam sobie co czują kobiety które przybrały ponad 20 kg kiedy mnie 10 już przeszkadza... Co do trawienia spróbuje je dziś wyregulować i myśleć co jem i ile. Jak nie pomoże to wtedy pojadę pewnie na ip albo zadzwonię chociaż do doktorka. Na razie zjadłam dwa suchary z serem i kiełkami, wyjęłam naczynia ze zmywarki, wstawiłam brudne do mycia, wrzuciłam ciuchy do pralki i chyba idę pod prysznic bo już nie mam co robić :p
![]() |
#837 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Zresztą - nadrobisz to za drugim razem na pewno, jeśli planujesz. A najważniejsze jest to, że synek jest cały i zdrowy z Wami. Wkrótce zapomnisz o ciąży w ogóle bo będziesz miała inne atrakcje.
![]() |
#838 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
zmienić się o 180° bo nagle trzeba będzie zrobić Cc. Każda sobie wyobraża że położą jej maluszka na dwie godziny na piersiach aż tu nagle pach cesarka. .. też się tego boje że mimo szczęśliwego rozwiązania będę mieć w środku jakiś dziwny żal że nie poszło zgodnie z moimi wyobrażeniami. Myślę że na to trzeba czasu żeby przestać o tym myśleć i się oswoić. A jak wrócisz z maluszkiem do domku to już nie będzie to miało dla ciebie znaczenia. Cytat:
Dzisiaj goszczę wujka budowlańca który robił nam remont i kilka rzeczy zostały przez te 1,5 roku nie skończone. Dziś będzie gładził sufit w ubikacji bo jest przykrecony rygips i przyklei brakujące cokoły przy podłodze ,bo nie mieliśmy wtedy jeszcze listew ozdobnych przy ościeżnicach. za tydzień w sobotę tylko wyszlifuje wiec w minimalnym stopniu podzielam wasze remontowe rozterki sprzątania ![]() Miłego dzionka dziewuszki ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#839 |
Zakorzenienie
|
kamilka kciuki za Martynke, to jest silna dziewczynka i da sobie radę
![]() Jerzyczka ta świnka jest super, strasznie mi się one podobają ![]() Dotka co za babsko ![]() uao teściowej powinien się podobać ![]() Ja miałam beznadziejną noc ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#840 |
Zakorzenienie
|
Dzięki dziewczyny uff, już myślałam, że wybraliśmy jakieś byle co.
Dotka, może podasz jeszcze raz wagę i cm Witka? Wstawię na pierwszą stronę, bo jakoś mi tego brakuje. No i oczywiście trzymaj się! EDIT: Już mam. Jeżeli Ci to nie odpowiada, napisz.
L. - 10.2011 K. - 01.2016 F. - 11.2017 ![]() Edytowane przez uaoo Czas edycji: 2015-12-12 o 08:28 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:28.