Styczniowe mamusie 2016 cz. VIII - Strona 29 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-12-12, 08:09   #841
iola14
Rozeznanie

Dot.: Styczniowe mamusie 2016 cz. VIII

Witam Sporo w nocy wstawałam, ale ja robię to ostatnio na śpiocha właściwie Ledwo wracam do łóżka i śpię dalej. Ogólnie mogłabym spać i spać i spać. Nie wiem co się ze mną dzieje

Uaoo Teściowej będzie się podobać

Dotka Masz prawo być rozżalona ale tak jak Ewula napisała za jakiś czas będzie to bez znaczenia a nowe osiągnięcia Witka będą cieszyć Rozumiem, że nie pomaga Ci fakt, że my jeszcze wszystkie czekamy, ale za momencik tych rozpakowanych będzie więcej i role się odwrócą

Cytat:
Napisane przez zuken Pokaż wiadomość
A jak juz dzidzia jest na swiecie to dopiero czas przyspiesza... ja pamietam moj porod jakby byl wczoraj a moja corka ma juz 16 miesiecy i mowi "bałban" na bałwana
Czas strasznie szybko plynie ale kazdy czas w naszym zyciu spedzony z dziecmi jest naprawde cudowny a kazdy etap ma swoje plusy
U mnie też rok minął tak szybko Dopiero na porodówce byłam a za chwilę znowu tam jadę
Super, że mówić zaczyna mój się nie śpieszy Jedynie co rozumiem to "cici" na kota i "niam" na jedzenie
iola14 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-12-12, 08:36   #842
Ewusia_marchew
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kinga1701 Pokaż wiadomość
Ja zamówiłam takie:

http://allegro.pl/lusterko-do-obserw...746905586.html

o 1 zł wychodzi taniej tu, ale jeszcze u tamtego sprzedawcy wzięłam opaskę odblaskową i dlatego u niego

http://allegro.pl/lusterko-do-obserw...761823222.html

Te się obracają w każdą stronę więc wydają mi się fajniejsze, bo są tańsze jeszcze ale tylko na takim pasku.
fajne te lusterka ja kupię dopiero jak się okaże potrzebne
Cytat:
Napisane przez zuken Pokaż wiadomość
Dziewczyny na pewno warto miec te podklady Bella mama. Ja jak rodzilam corke i mi w domu wody odeszly to od razu taki podklad sobie zalozylam jak jechalismy do szpitala i tak caly przemokl no ale zawsze cos tam chwyci...
Potem na porodowce maz tez mi je przyniosl z torby i sobie wymienialam bo tak to bym lezala w mokrej poscieli niestety...
dobrze wiedzieć, naszykuję sobie gdzieś na wierzchu te podkłady w takim razie
Cytat:
Napisane przez Dotka90 Pokaż wiadomość

Zazdroszcze Wam jeszcze tego etapu ciazy, ruchow, czkawki, mowienia do brzucha, tego oczekiwania KIEDY to, niecierpliwosci zeby poznac dziecko..
U nas poszlo to tak szybko ze nie zdazylam sie oswoic z koncem tego etapu i strasznie zaluje, bo jak maly byl w brzuchu to bylo bardzo fajnie - duzo sie ruszal, reagowal na nasze glosy - taki byl kontaktowy. Ostatnio przewijalam zdjecia w telefonie i tak jade od najnowszych przez te tuz po CC a tu jeszcze moja fotka z soboty -ja z brzuszkiem, maly w srodku, ja zadowolona.. a raptem 2 doby pozniej bylo juz CC
Wiem ze ciagle o tym smece ale chyba nie do konca pogodzilam sie z tym ze nic sie nie dzialo a maly jest wczesniakiem.. tym bardziej ze tyle z Was ma problemy i zadna nie urodzila tylko nagle ja wiem ze powinnam sie cieszyc ze maly jest z nami i oczywiscie sie ciesze ale wciaz nie moge przebolec tego ze nie tak mialo byc...

Wysłane z mojego SM-A300FU przy użyciu Tapatalka

rozumiem Cie bo to szok wielki no i Wituś jest wcześniaczkiem, a tego rodzicie nigdy nie chcą... ale jest naprawdę dobrze, niedługo wyjdziecie ze szpitala i będziecie cieszyć się już tylko sobą.
Na pocieszenie: do końca byłaś aktywna i ominął Cię najbardziej męczący etap ciąży. Ja już np nic nie daję rady robić mimo szczerych chęci tak boli mnie kręgosłup, brzuch i wszystko. Jak już się oswoiłam z pierwszym szokiem ze do mojego porodu może być już bardzo blisko to jednak nie mogę sie doczekać bo kocham jak mi się mój Skarb rusza w brzuchu ale myślę ze o wiele fajniej jak mi się będzie na rękach ruszał
Cytat:
Napisane przez niezdara Pokaż wiadomość
Od wczoraj mam bóle żołądka i biegunkę a wczoraj wieczorem przy zasypianiu poleciała mi krew z nosa... Nie wiem czy to grypa żołądkowa bo kolega tż ostatnio zachorował czy mieszanka jedzeniowa przez moje ostatnie niepohamowane łakomstwo...
kuruj się
Cytat:
Napisane przez czarnulax Pokaż wiadomość
Ja miałam beznadziejną noc A zaraz mąż jedzie po fotelik i być może wanienkę, a ja muszę siedzieć w domku

Napisałam wczoraj przyjaciółce że u mnie poród już się chyba zbliża i taką piosenkę mi wysłała w związku z tym
https://www.youtube.com/watch?v=goPi1z4HzkM

Klara 17.10.2014
Konrad 26.12.2015

Ewusia_marchew jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-12-12, 08:37   #843
Magdusiaaa
Wtajemniczenie

Hej dziewczynki:-*

Dotka nic dziwnego ze targaja Toba tak skrajne emocje. Ale pomysl o tym co mogloby sie stac gdybyscie akurat nie byli w szpitalu. Strasznie przewrotne jest to zycie :-/

Czarnula a co sie dzieje???

My witamy sie w 35tc.

Serduszko malutkie

Magdusiaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-12-12, 08:53   #844
czarnulax
Zakorzenienie

ewusia bardzo trafne
magdusia brzuch do tego nie dość, że cały wieczór przeleżałam, bo jak tylko wstałam, to albo twardy albo mnie mała trzaskała w bożene albo jedno i drugie, to w nocy mnie już bolało nawet jak leżałam
no i gratuluję kolejnego tygodnia
Stary 2015-12-12, 08:58   #845
ruda3d
Zakorzenienie

GG do ruda3d

Cytat:
Napisane przez 86ewula Pokaż wiadomość

Też to ciągle powtarzam że przytyłam 10 kg i marzę o tym żeby szybko to zgubić. Dziwię się osobom które świadomie wybieraj taki stan rzeczy i akceptują swoją otyłość. ... nic z nią nie robią ,brakuje im motywacji do powalczenia o figurę. Zastanawiam się co trzeba robić żeby przytyć 30 kg w ciąży. Przecież Ja Też jem kebaba czy KFC na jakiś czas. Codziennie zjem kostkę czekolady. Masę słodkich owoców. I tyje zgodnie z normą. Drażnią mnie teksty kobiet z dwu letnim dzieckiem że jest otyła po ciąży. ... Ok skóra już jędrna nie będzie ale bez przesady.... przepraszam że tak zdecydowanie piszę ale takie przemyślenia mnie naszły będąc właśnie w ciąży.
O to to, mam takie same refleksje - za chiny ludowe nie chciałbym mieć takiego brzucha z otyłości, stanęła bym na głowie, żeby się go pozbyć. Poza tym ja jem normalnie, nie chodzę glodna, jem też sporo słodyczy ostatnio, niestety pewnie wiecej niż przed ciąża a przytyłam 8kg, to ja nie wiem dlaczego niektóre tyja 20kg, może jakieś problemy zdrowotne, tarczyca czy coś? Ale serio, bycie grubym jest mega niewygodne i dziwię się ludziom, którzy z tym nic nie robią z lenistwa... (jeśli nie mają innych czynników które utrudniają im schudnąć). Zresztą ja widzę jak bardzo ludziom brakuje świadomości - np jedzą sałatkę owocowa z owoców z puszek i myślą że jedzą zdrowe i dietetyczne jedzenie. Albo wydaje im się że zjedli mało a jak podliczy się kalorie to wychodzi nagle 4tys. Mój mąż już nie chcę słuchać o ukrytym wszędzie cukrze

Edytowane przez ruda3d
Czas edycji: 2015-12-12 o 09:04
ruda3d jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-12-12, 09:04   #846
lune1992
Zadomowienie

Hejka nadrobiłam was w końcu Nie odzywałam sie bo mąż ma wolne i nadrabiamy z zakupami i z załatwianiem spraw.
Ale jakos do szpitala sie zebrac nie mozemy, odłozyliśmy to na za tydzień

Dotka jak czytam twoje posty to mi łezka w oku sie kręci.
Kochany Witek, taki słodziak, jakie długie włoski. Nie smutaj, ciesz ze ze tak sie wszystko potoczyło, że wasz synek prawdopodobnie na Święta będzie z wami

Gratuluje udanych wizyt, niedługo sie posypiemy i powoli sie rozpakujemy
lune1992 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-12-12, 09:08   #847
czarnulax
Zakorzenienie

Gdzie kupujecie worki próżniowe? Dostanę je w zwykłym hipermarkecie? Muszę ciuszki na większy rozmiar gdzieś schować.

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2015-12-12, 09:22   #848
Ewusia_marchew
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Magdusiaaa Pokaż wiadomość

My witamy sie w 35tc.

Cytat:
Napisane przez ruda3d Pokaż wiadomość
O to to, mam takie same refleksje - za chiny ludowe nie chciałbym mieć takiego brzucha z otyłości, stanęła bym na głowie, żeby się go pozbyć. Poza tym ja jem normalnie, nie chodzę glodna, jem też sporo słodyczy ostatnio, niestety pewnie wiecej niż przed ciąża a przytyłam 8kg, to ja nie wiem dlaczego niektóre tyja 20kg, może jakieś problemy zdrowotne, tarczyca czy coś? Ale serio, bycie grubym jest mega niewygodne i dziwię się ludziom, którzy z tym nic nie robią z lenistwa... (jeśli nie mają innych czynników które utrudniają im schudnąć). Zresztą ja widzę jak bardzo ludziom brakuje świadomości - np jedzą sałatkę owocowa z owoców z puszek i myślą że jedzą zdrowe i dietetyczne jedzenie. Albo wydaje im się że zjedli mało a jak podliczy się kalorie to wychodzi nagle 4tys. Mój mąż już nie chcę słuchać o ukrytym wszędzie cukrze
moja koleżanka np przytyła 20 kg bo tak nabrała wody. Nie jadła słodyczy ani niezdrowych rzeczy a i tak przybierała jak szalona na wadze. No więc różnie to bywa
Ja przytyłam 6 kg, więc w sumie tyle co dziecko (ponad 3 kg już) i inne akcesoria w macicy, no ale to przez moją dietę restrykcyjną inaczej bym pewnie spokojnie do 10 kg dobiła

Moje cukry sie dziś dziwnie zachowują na czczo miałam przekroczone (z jednego palca 97, z drugiego 93), a po śniadaniu 73 i mi słabo .... no nic dziwnego jak mi cukier tak poleciał

Idę leżeć

Klara 17.10.2014
Konrad 26.12.2015

Ewusia_marchew jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-12-12, 09:26   #849
zuken
Zakorzenienie

GG do zuken

Ja w pierwszej ciazy przytylam 20 kg i to chyba nie jest tak ze te co duzo tyja to jedza na umor wszystkiego... jadlam normalnie, jak przed ciaza a jednak tylam szybciej
zuken jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-12-12, 09:31   #850
ruda3d
Zakorzenienie

GG do ruda3d

No chyba to tycie w ciąży to jest jakoś bez logiki - no woda zatrzymana zejdzie przecież po ciąży, wiem że chyba przy problemach z tarczyca też może być skłonność do większego przybierania na wadze. Ale to jest dla mnie ciężkie do wyobrażenia sobie, że przybiera się 20-30 kg z samego obgadania się, nie wiem czy bym tyle dała radę zjeść

ruda3d jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-12-12, 09:32   #851
uaoo
Zakorzenienie

Ja mam 11,5 kg na + (schudłam chyba). Myślę, że to tak akurat Nie powinnam już więcej przytyć, ew. 0,5 kg.
W pierwszej przytyłam 13 kg.

L. - 10.2011
K. - 01.2016
F. - 11.2017
uaoo jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2015-12-12, 09:41   #852
Dotka90
Zakorzenienie

Ua00 - jest ok, zmien tylko prosze godzine na 17:50

Dziekuje Wam dziewczyny. Dobrze ze jest wizaz, bo naprawde pomaga ze mozna sie wygadac o kazdej porze i wiem ze pozniej ktoras wejdzie i cos napisze podnoszacego na duchu

Dotka90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-12-12, 09:49   #853
86ewula
Rozeznanie

Ale wydaje mi się że jeżeli jest to woda to i chudnie się szybciej. Ostatnio byłam u Znajomej co w 30 tygodniu przytyła tylko 8 kg a ostatecznie zamknęło się na 1 6kg. Rodziła we wrześniu jak były te upały. Tylko że dwa miesiące po porodzie miała wagę z przed ciąży i brzuch już w miarę płaski. Wiadomo że z puchnieciem nic się nie zrobi ale z otyłością spowodowaną tłuszczem już tak łatwo nie jest. ..
Ja tyłam na początku po 1.5-2kg gdzie dziecko jeszcze nic nie ważyło taki miałam wilczy apetyt. Non stop coś jadłam. A teraz kiedy powinnam tyć bo dziecko rośnie wszystko się ustabilizowalo. Nawet przez ostatnie 2 tygodnie nic nie przybrałam aż się położna dziwiła. Wiadomo każdy jest inny ale każdy też powinien widzieć że przesadza bo tyje za szybko. Nam jest trochę łatwiej bo mamy zimę , nie ma upałów.
Swoją drogą moja siostra przytyła tylko 12 kg ale nigdy nie walczyła po porodzie o płaski brzuch. Zawsze zasłaniała się przebyta ciążą a teraz kiedy córka ma już 13 lat ostro zaczęła ćwiczyć i szok. .. figura jak ta lala. Brzuszek się ujędrnił. .. czyli da się. ...

---------- Dopisano o 10:49 ---------- Poprzedni post napisano o 10:41 ----------

Moja mama z czwórka dzieci prawie nic nie tyła bo pierwsze 4-5 ms non stop wymiotowala. Idąc na porodowke ze mną w brzuchu ważyła 59kg przy 160 cm. A ja i wszystkie dzieci rodziły się 3800-3600gr.
Wiadomo że osoba która leży w ciąży przytyje więcej , czy osoba z chorą tarczyca , czy innymi przebojami. Ale ważne że po wszystkim można wrócić do swojej figury chodząc na fitness.
86ewula jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-12-12, 09:51   #854
kinga1701
Zakorzenienie

Cytat:
ewusia bardzo trafne
magdusia brzuch do tego nie dość, że cały wieczór przeleżałam, bo jak tylko wstałam, to albo twardy albo mnie mała trzaskała w bożene albo jedno i drugie, to w nocy mnie już bolało nawet jak leżałam
no i gratuluję kolejnego tygodnia
A jak dzisiaj, lepiej trochę ?

Cytat:
Napisane przez Ewusia_marchew Pokaż wiadomość
Moje cukry sie dziś dziwnie zachowują na czczo miałam przekroczone (z jednego palca 97, z drugiego 93), a po śniadaniu 73 i mi słabo .... no nic dziwnego jak mi cukier tak poleciał

Idę leżeć
Czy ja coś ostatnio pisałam, że mi się cukry normują kłamałam. Dziś 89 na czczo, teraz po tej wizycie z ta diabetolog ze szpitala ze strachem patrzę na te wyniki.

Dzień dobry nie powiedział.

---------- Dopisano o 10:51 ---------- Poprzedni post napisano o 10:49 ----------

Cytat:
Wiadomo że osoba która leży w ciąży przytyje więcej , czy osoba z chorą tarczyca , czy innymi przebojami. Ale ważne że po wszystkim można wrócić do swojej figury chodząc na fitness.
Na fitness mówisz, a z kim ja dziecko zostawię, mogę pomarzyć o fitnessie.
kinga1701 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-12-12, 10:09   #855
czarnulax
Zakorzenienie

kinga tak dziękuję, że pytasz, teraz jest lepiej na szczęście

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2015-12-12, 10:12   #856
tygrysek83
Zadomowienie

Cytat:
Są zajęcia z dziećmi Albo takie, gdzie zostawiasz dziecko pod opieką. Nie wszystko więc stracone
tygrysek83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-12-12, 10:13   #857
Dotka90
Zakorzenienie

Kinga u mnie sa praktycznie w kazdym klubie zajecia dla mam z maluchami

Dotka90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-12-12, 10:17   #858
86ewula
Rozeznanie

Cytat:

Będziemy się fitnessować na spacerach z wózkiem i zumbować sprzątając chatę w trybie turbo zanim się dzieć nie obudzi ; D
Ja mam już umowę z mężem że on bierze wt/czw/ niedziele wieczór na siłownię ja resztę jak będę chciała. ... ale plany planami a rzeczywistość je zweryfikuje
Stary 2015-12-12, 10:36   #859
kinga1701
Zakorzenienie

Cytat:
Będziemy się fitnessować na spacerach z wózkiem i zumbować sprzątając chatę w trybie turbo zanim się dzieć nie obudzi ; D
To mnie taki fitness najprawdopodobniej czeka

Pewnie i u nas są takie zajęcia z maluchami, trzeba by się rozejrzeć. Chociaż ja wolałam siłownie bardziej niż skakanie takie (wiecie o co mi chodzi, maszyny jakieś) a tam już dziecka nie zabiorę. Zobaczymy, no i przecież ja nie mam co gubić po ciąży, bo w końcu schudłam, a nie przytyłam

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2015-12-12, 10:41   #860
tygrysek83
Zadomowienie

Cytat:
Zobaczymy, no i przecież ja nie mam co gubić po ciąży, bo w końcu schudłam, a nie przytyłam
Tylko pozazdrościć
tygrysek83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-12-12, 10:43   #861
Casaa
Zakorzenienie

Hehehe, ja przed ciaza mialam 30kg na plusie jak do tego doszlam? Ciagla praca i jedzeniem nocnym, plus smieviowym bo pracujac na dwa etaty plus prywata tak jest. Czas na fitness? Buahaha a co to? Moja waga stoi w miejscu czyli na minusie 7kg niz waga przed ciaza a uwierzcie mi, ze zanim wylazla cukrzyca ja slodkie zarlam, nie jadlam moze po porodzie bedzie wiecej czasu to jakas aktywnosc bedzie mozna wprowadzic ale nie wiem czy po pol roku nie wroce do zlecen prywatnych, zobacze jak z dzieciem bedzie. Z checia wrocilabym do dawnych aktywnosci. No moze dojrzeje do tego, ze nie tylko pieniadz i praca sie liczy ale zdrowie i rodzina tez.....

Dotka, wiadomo nie bylas na to przygotowana, zwlaszcza na wczesniaka (tego nikt z nias nie chcialby przezyc) ale ja bym chciala zeby mlody byl zemna bo wiadomo jak go nie widze to nie wiem co sie dzieje, czy jest wszystko ok i generalnie zero mozliwosci na ratunek :-/ dlatego modle sie by dotrwac do terminu cc i nawet nie bede rozpamietywac ciazy

Kamilka, czy to znaczy, ze Martynka wrocila do inkubatora?

U nas remontu ciag dalszy, wieczorem 30urodziny sasiada ale mysle, ze max 2h wysiedze. Nie mam ochoty siedziec z 28osobami napitymi dluzej....

Zycze wszystkim milego dnia

Wyslane z Lumia920.
Casaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-12-12, 10:43   #862
viki1988
Zakorzenienie

Hej dziewczyny widzę ze dyskusja na temat fitnessu
Cytat:
Napisane przez koktajlowa7 Pokaż wiadomość
[
Ja to marzę o płaskim brzuchu Teraz jestem w stanie stwierdzić, że nie potrafiłabym żyć z nadwagą.
Ja tak samo , zawłaszcz że ostatnio stwierdziłam ze obraz mnie w mojej głowie zdecydowanie nie ma takiego brzucha jak czasem oglądam programy na yt o otyłości to też serio się zastanawiam jak można tak żyć, przecież to wpędzanie się w niepełnosprawność właściwie ofc mówię o dużej otyłości typu 200 kg czy więcej nawet....
Cytat:
Napisane przez niezdara Pokaż wiadomość
Też tak mowię do męża, że nigdy nie będę takim grubasem jak teraz :p nie wyobrażam sobie co czują kobiety które przybrały ponad 20 kg kiedy mnie 10 już przeszkadza...
Cytat:
Też to ciągle powtarzam że przytyłam 10 kg i marzę o tym żeby szybko to zgubić. Dziwię się osobom które świadomie wybieraj taki stan rzeczy i akceptują swoją otyłość. ... nic z nią nie robią ,brakuje im motywacji do powalczenia o figurę. Zastanawiam się co trzeba robić żeby przytyć 30 kg w ciąży. Przecież Ja Też jem kebaba czy KFC na jakiś czas. Codziennie zjem kostkę czekolady. Masę słodkich owoców. I tyje zgodnie z normą. Drażnią mnie teksty kobiet z dwu letnim dzieckiem że jest otyła po ciąży. ... Ok skóra już jędrna nie będzie ale bez przesady.... przepraszam że tak zdecydowanie piszę ale takie przemyślenia mnie naszły będąc właśnie w ciąży.

Tak jak dziewczyny piszą że często to jest woda zwłaszcza jak się przytyło więcej przez krótszy okres czasu (np. ostatni miesiąc), chociaż ja ostatnio się ważyłam i na szczęście przestałam przybierać, przez ostatnie 10 dni nic nie przytyłam a przez moment tyłam 1 kg/tydzień i już się bałam że dobiję 15 kg czy więcej na +....

Cytat:
Napisane przez tygrysek83 Pokaż wiadomość
Są zajęcia z dziećmi Albo takie, gdzie zostawiasz dziecko pod opieką. Nie wszystko więc stracone
To raz, dwa wieczorem można zostawić z TŻ i iść pobiegać/na godzinę na fitness jak masz jakieś znajome koleżanki z małymi dziećmi to też myślę że można to zaaranżować że np. jedna pilnuje dwóch dzieciaków a druga idzie biegać a potem zamiana
Stary 2015-12-12, 10:50   #863
czarnulax
Zakorzenienie

Ja przede wszystkim bym chciała ciało doprowadzić do pierwotnego stanu. Bo waga wagą, pewnie większość zejdzie już na samym początku (bo chyba żadna z nas jakoś ekstremalnie dużo nie przytyła z tego co widzę), ale jednak ciało to samo nie będzie, brzuszek itd. Ja całą ciążę leżałam/siedziałam, więc no cellulit na udach mi nie zejdzie od samego faktu porodu. A szkoda
Stary 2015-12-12, 10:54   #864
kinga1701
Zakorzenienie

Chyba tylko ja nie widzę tak kolorowo wracania do formy po porodzie.
Od kiedy zamierzacie chodzić na fitness, siłownię itd, po jakim czasie przecież chyba nie po miesiącu czy juz tak obrazu?

---------- Dopisano o 11:54 ---------- Poprzedni post napisano o 11:53 ----------

Cytat:
Ja przede wszystkim bym chciała ciało doprowadzić do pierwotnego stanu. Bo waga wagą, pewnie większość zejdzie już na samym początku (bo chyba żadna z nas jakoś ekstremalnie dużo nie przytyła z tego co widzę), ale jednak ciało to samo nie będzie, brzuszek itd. Ja całą ciążę leżałam/siedziałam, więc no cellulit na udach mi nie zejdzie od samego faktu porodu. A szkoda
Bo jakby to nie mogła zadziałać jak za dotknięciem magicznej różdżki.
Stary 2015-12-12, 10:59   #865
viki1988
Zakorzenienie

Cytat:
Myślę że jak nie będziesz miała bana na ruszanie się to pewnie szybko zejdzie , zwłaszcza jeśli wcześniej nie miałaś do tego tendencji
Cytat:
Chyba tylko ja nie widzę tak kolorowo wracania do formy po porodzie.
Od kiedy zamierzacie chodzić na fitness, siłownię itd, po jakim czasie przecież chyba nie po miesiącu czy juz tak obrazu?
Z tego co wiem to na pewno do końca połogu trzeba poczekać czyli z miesiąc - 6 tyg. minimum i najlepiej zacząć ćwiczyć po konsultacji z ginekologiem no i wiadomo że nikt chyba nie będzie jechał ciężarów po 20 kg miesiąc po porodzie Na SR położna mówiła też że z intensywnymi ćwiczeniami lepiej poczekać aż laktacja się ustabilizuje bo może to zaburzać czyli znów ok 4-6 tyg.
Stary 2015-12-12, 11:02   #866
Casaa
Zakorzenienie

Kinga, zalezy tez od porodu. Sn szybciej niz po cc choc proste cw bez obciazen mozna po cc wykonywac.

Wyslane z Lumia920.
Stary 2015-12-12, 11:10   #867
86ewula
Rozeznanie

Ja planuje tak po 3-4 miesiącach. Na wiosnę tylko złapać motywację i wio wyrwać się choć dwa razy w tygodniu na dwie godzinki do ludzi
Ja tam się śmieje że moja praca przed ciążą to 8-10-12 godzin (zależy od nadgodzin ) siedzenia plus dojazdy autobusem godzina w jedną stronę siedzenia. Mój tryb w ciąży się zbytnio nie zmienił. Choć mnie straszyli że dużo przytyje bo siedzę teraz w domu i się nie ruszam. ... Ja zawsze do pracy brałam masę jedzenia na każdą przerwę. Obiad ,jogurt ,płatki ,owoce zawsze planowałam coś na nadgodziny. Najgorzej to brać tylko kasę i kupować gotowce. Co większość koleżanek z nadwagą czyniło .. codziennie slodzone napoje , gotowe bułki z automatu z majonezem , batonik co przerwę. Pomijam fakt ile kasy na to szło. ..
Sorry że tak o tym piszę , to moje refleksje po wczorajszym programie w telewizji ,, moje dzieci jedzą śmieci " . Aż się gotowałam oglądając to. Jak matka mówi że ona nie wie dlaczego jej córki bliźniaczki mając 13 lat ważą 90kg ! A pokazują jak jedzą fast foody , chleb tostowy z mortadelą smażoną ! Ludzie maja małą świadomość jedzenia. .. tak jak moi e rodzice , nie wytlumaczysz. .. tata po zawale myśli że jak będzie nadal jadł jak do tej pory ale kanapki posmaruje Florą czy inna margaryna pseudo antycholesterolową to już wszystko jest ok. .. magia reklamy. ....
Stary 2015-12-12, 11:12   #868
czarnulax
Zakorzenienie

kinga no ba, powinno być tak, że maluszek wychodzi (najlepiej żeby dało się go teleportować, by nie trzeba było rodzić ) i od razu każda kip fit
Ja nie wiem czy widzę to kolorowo czy nie. Nie wiem na ile mi mała da popalić i na ile będę miała jeszcze siłe by coś ćwiczyć, więc to wszystko się okaże w trakcie. Chciałabym jednak coś zrobić ze sobą, by się najzwyczajniej w świecie dobrze czuć. A na jakiś fitnessik bym chciała zacząć chodzić na pewno po połogu. Pójdę na konsultację do gina po tych 6 tyg. i jak powie, że wszystko ok, mogę ćwiczyć, a też ja się będę dobrze czuła to myślę że wtedy.

viki no nawet mi nie mów, wystarczy mi ban przez całą ciążę na brak ruchu
Stary 2015-12-12, 11:15   #869
Casaa
Zakorzenienie

Ewula jak masz czas i przerwe w pracy to ok ale gorzej jak tego jest brak nic to nie ma co dywagowac co do jedzenia dzieci no to fakt, masakra. Niestety w PL tez jest tendencja przyrostowa u dzieci, nie chcialabym zeby z moim tak bylo dlatego pewnie bede musiala zmienic moj tryb zycia co wyjdzie wszystkim na zdrowie

Wyslane z Lumia920.
Stary 2015-12-12, 11:16   #870
kinga1701
Zakorzenienie

No mały się obudził nie mogłam go do budzić. Leżał wypchany z jeden strony, naciskalam, głaskalam, prosiłam i nic. Az się w końcu rozruszal.
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości