![]() |
#841 | |
Rozeznanie
|
Dot.: Styczniowe mamusie 2016 cz. VIII
Witam
![]() ![]() ![]() Uaoo Teściowej będzie się podobać ![]() Dotka Masz prawo być rozżalona ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Super, że mówić zaczyna ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#842 | |||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() rozumiem Cie bo to szok wielki no i Wituś jest wcześniaczkiem, a tego rodzicie nigdy nie chcą... ale jest naprawdę dobrze, niedługo wyjdziecie ze szpitala i będziecie cieszyć się już tylko sobą. Na pocieszenie: do końca byłaś aktywna i ominął Cię najbardziej męczący etap ciąży. Ja już np nic nie daję rady robić mimo szczerych chęci tak boli mnie kręgosłup, brzuch i wszystko. Jak już się oswoiłam z pierwszym szokiem ze do mojego porodu może być już bardzo blisko to jednak nie mogę sie doczekać bo kocham jak mi się mój Skarb rusza w brzuchu ale myślę ze o wiele fajniej jak mi się będzie na rękach ruszał ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Napisałam wczoraj przyjaciółce że u mnie poród już się chyba zbliża i taką piosenkę mi wysłała w związku z tym ![]() https://www.youtube.com/watch?v=goPi1z4HzkM |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#843 |
Wtajemniczenie
|
Hej dziewczynki:-*
Dotka nic dziwnego ze targaja Toba tak skrajne emocje. Ale pomysl o tym co mogloby sie stac gdybyscie akurat nie byli w szpitalu. Strasznie przewrotne jest to zycie :-/ Czarnula a co sie dzieje??? My witamy sie w 35tc.
#844 |
Zakorzenienie
|
ewusia bardzo trafne
![]() magdusia brzuch ![]() ![]() no i gratuluję kolejnego tygodnia ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#845 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
Edytowane przez ruda3d Czas edycji: 2015-12-12 o 09:04 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#846 |
Zadomowienie
|
Hejka
![]() ![]() Ale jakos do szpitala sie zebrac nie mozemy, odłozyliśmy to na za tydzień ![]() Dotka jak czytam twoje posty to mi łezka w oku sie kręci. Kochany Witek, taki słodziak, jakie długie włoski. Nie smutaj, ciesz ze ze tak sie wszystko potoczyło, że wasz synek prawdopodobnie na Święta będzie z wami ![]() Gratuluje udanych wizyt, niedługo sie posypiemy i powoli sie rozpakujemy ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#847 |
Zakorzenienie
|
Gdzie kupujecie worki próżniowe? Dostanę je w zwykłym hipermarkecie? Muszę ciuszki na większy rozmiar gdzieś schować.
|
![]() ![]() |
![]() |
#848 | |
Zakorzenienie
|
![]() Cytat:
![]() Ja przytyłam 6 kg, więc w sumie tyle co dziecko (ponad 3 kg już) i inne akcesoria w macicy, no ale to przez moją dietę restrykcyjną ![]() Moje cukry sie dziś dziwnie zachowują ![]() ![]() Idę leżeć |
|
![]() ![]() |
![]() |
#849 |
Zakorzenienie
|
Ja w pierwszej ciazy przytylam 20 kg
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#850 |
Zakorzenienie
|
No chyba to tycie w ciąży to jest jakoś bez logiki - no woda zatrzymana zejdzie przecież po ciąży, wiem że chyba przy problemach z tarczyca też może być skłonność do większego przybierania na wadze. Ale to jest dla mnie ciężkie do wyobrażenia sobie, że przybiera się 20-30 kg z samego obgadania się, nie wiem czy bym tyle dała radę zjeść
#851 |
Zakorzenienie
|
Ja mam 11,5 kg na + (schudłam chyba). Myślę, że to tak akurat
![]() W pierwszej przytyłam 13 kg.
#852 |
Zakorzenienie
|
Ua00 - jest ok, zmien tylko prosze godzine na 17:50
![]() Dziekuje Wam dziewczyny. Dobrze ze jest wizaz, bo naprawde pomaga ze mozna sie wygadac o kazdej porze i wiem ze pozniej ktoras wejdzie i cos napisze podnoszacego na duchu ![]() Wysłane z mojego SM-A300FU przy użyciu Tapatalka |
![]() ![]() |
![]() |
#853 |
Rozeznanie
|
Ale wydaje mi się że jeżeli jest to woda to i chudnie się szybciej. Ostatnio byłam u Znajomej co w 30 tygodniu przytyła tylko 8 kg a ostatecznie zamknęło się na 1 6kg. Rodziła we wrześniu jak były te upały. Tylko że dwa miesiące po porodzie miała wagę z przed ciąży i brzuch już w miarę płaski. Wiadomo że z puchnieciem nic się nie zrobi ale z otyłością spowodowaną tłuszczem już tak łatwo nie jest. ..
Ja tyłam na początku po 1.5-2kg gdzie dziecko jeszcze nic nie ważyło taki miałam wilczy apetyt. Non stop coś jadłam. A teraz kiedy powinnam tyć bo dziecko rośnie wszystko się ustabilizowalo. Nawet przez ostatnie 2 tygodnie nic nie przybrałam aż się położna dziwiła. Wiadomo każdy jest inny ale każdy też powinien widzieć że przesadza bo tyje za szybko. Nam jest trochę łatwiej bo mamy zimę , nie ma upałów. Swoją drogą moja siostra przytyła tylko 12 kg ale nigdy nie walczyła po porodzie o płaski brzuch. Zawsze zasłaniała się przebyta ciążą a teraz kiedy córka ma już 13 lat ostro zaczęła ćwiczyć i szok. .. figura jak ta lala. Brzuszek się ujędrnił. .. czyli da się. ... ---------- Dopisano o 10:49 ---------- Poprzedni post napisano o 10:41 ---------- Moja mama z czwórka dzieci prawie nic nie tyła bo pierwsze 4-5 ms non stop wymiotowala. Idąc na porodowke ze mną w brzuchu ważyła 59kg przy 160 cm. A ja i wszystkie dzieci rodziły się 3800-3600gr. ![]() Wiadomo że osoba która leży w ciąży przytyje więcej , czy osoba z chorą tarczyca , czy innymi przebojami. Ale ważne że po wszystkim można wrócić do swojej figury chodząc na fitness. |
![]() ![]() |
![]() |
#854 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Dzień dobry nie powiedział. ---------- Dopisano o 10:51 ---------- Poprzedni post napisano o 10:49 ---------- Na fitness mówisz, a z kim ja dziecko zostawię, mogę pomarzyć o fitnessie. |
||
![]() ![]() |
![]() |
#855 |
Zakorzenienie
|
kinga tak dziękuję, że pytasz, teraz jest lepiej na szczęście
![]() |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#856 |
Zadomowienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#857 |
Zakorzenienie
|
Kinga u mnie sa praktycznie w kazdym klubie zajecia dla mam z maluchami
![]() Wysłane z mojego SM-A300FU przy użyciu Tapatalka |
![]() ![]() |
![]() |
#858 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Ja mam już umowę z mężem że on bierze wt/czw/ niedziele wieczór na siłownię ja resztę jak będę chciała. ... ale plany planami a rzeczywistość je zweryfikuje ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#859 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Pewnie i u nas są takie zajęcia z maluchami, trzeba by się rozejrzeć. Chociaż ja wolałam siłownie bardziej niż skakanie takie (wiecie o co mi chodzi, maszyny jakieś) a tam już dziecka nie zabiorę. Zobaczymy, no i przecież ja nie mam co gubić po ciąży, bo w końcu schudłam, a nie przytyłam ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#860 |
Zadomowienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#861 |
Zakorzenienie
|
Hehehe, ja przed ciaza mialam 30kg na plusie
![]() ![]() ![]() Dotka, wiadomo nie bylas na to przygotowana, zwlaszcza na wczesniaka (tego nikt z nias nie chcialby przezyc) ale ja bym chciala zeby mlody byl zemna bo wiadomo jak go nie widze to nie wiem co sie dzieje, czy jest wszystko ok i generalnie zero mozliwosci na ratunek :-/ dlatego modle sie by dotrwac do terminu cc i nawet nie bede rozpamietywac ciazy ![]() Kamilka, czy to znaczy, ze Martynka wrocila do inkubatora? U nas remontu ciag dalszy, wieczorem 30urodziny sasiada ale mysle, ze max 2h wysiedze. Nie mam ochoty siedziec z 28osobami napitymi dluzej.... Zycze wszystkim milego dnia ![]() Wyslane z Lumia920. |
![]() ![]() |
![]() |
#862 | ||||
Zakorzenienie
|
Hej dziewczyny
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Cytat:
Tak jak dziewczyny piszą że często to jest woda zwłaszcza jak się przytyło więcej przez krótszy okres czasu (np. ostatni miesiąc), chociaż ja ostatnio się ważyłam i na szczęście przestałam przybierać, przez ostatnie 10 dni nic nie przytyłam ![]() Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#863 |
Zakorzenienie
|
Ja przede wszystkim bym chciała ciało doprowadzić do pierwotnego stanu. Bo waga wagą, pewnie większość zejdzie już na samym początku (bo chyba żadna z nas jakoś ekstremalnie dużo nie przytyła z tego co widzę), ale jednak ciało to samo nie będzie, brzuszek itd. Ja całą ciążę leżałam/siedziałam, więc no cellulit na udach mi nie zejdzie od samego faktu porodu. A szkoda
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#864 | |
Zakorzenienie
|
Chyba tylko ja nie widzę tak kolorowo wracania do formy po porodzie.
Od kiedy zamierzacie chodzić na fitness, siłownię itd, po jakim czasie przecież chyba nie po miesiącu czy juz tak obrazu? ---------- Dopisano o 11:54 ---------- Poprzedni post napisano o 11:53 ---------- Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#865 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#866 |
Zakorzenienie
|
Kinga, zalezy tez od porodu. Sn szybciej niz po cc
![]() Wyslane z Lumia920. |
![]() ![]() |
![]() |
#867 |
Rozeznanie
|
Ja planuje tak po 3-4 miesiącach. Na wiosnę tylko złapać motywację i wio
![]() ![]() Ja tam się śmieje że moja praca przed ciążą to 8-10-12 godzin (zależy od nadgodzin ) siedzenia plus dojazdy autobusem godzina w jedną stronę siedzenia. Mój tryb w ciąży się zbytnio nie zmienił. Choć mnie straszyli że dużo przytyje bo siedzę teraz w domu i się nie ruszam. ... Ja zawsze do pracy brałam masę jedzenia na każdą przerwę. Obiad ,jogurt ,płatki ,owoce zawsze planowałam coś na nadgodziny. Najgorzej to brać tylko kasę i kupować gotowce. Co większość koleżanek z nadwagą czyniło .. codziennie slodzone napoje , gotowe bułki z automatu z majonezem , batonik co przerwę. Pomijam fakt ile kasy na to szło. .. Sorry że tak o tym piszę , to moje refleksje po wczorajszym programie w telewizji ,, moje dzieci jedzą śmieci " . Aż się gotowałam oglądając to. Jak matka mówi że ona nie wie dlaczego jej córki bliźniaczki mając 13 lat ważą 90kg ! A pokazują jak jedzą fast foody , chleb tostowy z mortadelą smażoną ! Ludzie maja małą świadomość jedzenia. .. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#868 |
Zakorzenienie
|
kinga no ba, powinno być tak, że maluszek wychodzi (najlepiej żeby dało się go teleportować, by nie trzeba było rodzić
![]() ![]() Ja nie wiem czy widzę to kolorowo czy nie. Nie wiem na ile mi mała da popalić i na ile będę miała jeszcze siłe by coś ćwiczyć, więc to wszystko się okaże w trakcie. Chciałabym jednak coś zrobić ze sobą, by się najzwyczajniej w świecie dobrze czuć. A na jakiś fitnessik bym chciała zacząć chodzić na pewno po połogu. Pójdę na konsultację do gina po tych 6 tyg. i jak powie, że wszystko ok, mogę ćwiczyć, a też ja się będę dobrze czuła to myślę że wtedy. viki no nawet mi nie mów, wystarczy mi ban przez całą ciążę na brak ruchu ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#869 |
Zakorzenienie
|
Ewula jak masz czas i przerwe w pracy to ok
![]() ![]() ![]() ![]() Wyslane z Lumia920. |
![]() ![]() |
![]() |
#870 |
Zakorzenienie
|
No mały się obudził nie mogłam go do budzić. Leżał wypchany z jeden strony, naciskalam, głaskalam, prosiłam i nic. Az się w końcu rozruszal.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:03.