|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#3421 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie lutowe 2016 to już IV część naszego wątku!
Cytat:
Ja mysle ze najlepsze rozwiazanie dla dzieciaków to takie w którym i mama jest szczęśliwa i spełniona ![]() Ja finansowo mogłabym cały czas siedzieć na tyłku w domu ale ja lubię pracować ![]() ![]() Sent from my iPhone using Tapatalk |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3422 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 20:44 ---------- Poprzedni post napisano o 20:43 ---------- Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3423 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie lutowe 2016 ♥ to już IV część naszego wątku!
Nic to mamuśki, plotkujcie dalej ja mam dzis intensywna sobotę, ide prasować. Mam nadzieje ze dzis skończę bo mam wszystko poorane wiec bedzie spokoj na chwilkę
![]() Sent from my iPhone using Tapatalk |
![]() ![]() |
![]() |
#3424 | |
Zakorzenienie
|
Wiecie co napiszę Wam, że u mnie w rodzinie normalnie mała aferka przeze mnie
![]() ![]() Moja kuzynka, która urodziła w lutym 2015 wymyśliła sobie, że mam być chrzestną. Sama mi tego nawet nie powiedziała... dowiedziałam się od drugiej kuzynki... przypadkiem jakoś tak napomknęła. 2 tygodnie temu widziałam się z moimi kuzynkami i ich dzieciaczkami... i o chrzcinach ani słowa... w końcu sama się odezwałam i pytam, czy w końcu mam być tą chrzestną dla Nikoli. Kuzynka mi odpowiada nooo tak. Pytam ją, a planujesz już chrzest (dziecko ma już 10 m-cy, a kuzynce się zbytnio nie spieszyło... ale to małolata jest i generalnie ma wszystko w pompie... niedawno miała 19te urodziny). A ta mi odpowiada tylko nooo planuję. Więc brnę dalej i pytam ją kiedy planuje... a ta mi wyskakuje, że w grudniu tuż przed świętami... szczena mi opadła i tak się zaczęłam zastanawiać, kiedy miała zamiar mi powiedzieć o tym sama z własnej woli, bo jakoś się nie kwapiła do rozmowy, tylko ja ją zagadałam. A jak moja mama to usłyszała, to się wkurzyła tak, że masakra i zaczęła gadać, że ona się nie zgadza, że ja nie mogę być chrzestną w takiej zaawansowanej ciąży, że przecież zacznę wtedy 8 miesiąc i że w ogóle kto to widział ciężarną na chrzestną, że to przynosi pecha... a poza tym jak ja mam trzymać na rękach takie duże 10 kilowe dziecko jak sama mam brzuchol i nie powinnam nic ciężkiego dzwigać. Kuzynka się ewidentnie obraziła na mnie i nie wiem, co z tego będzie... ale nawet się mnie nie zapytała, jak ja się czuję i czy rzeczywiście dam radę. A jeszcze żeby było śmieszniej, to przecież dostałam teraz L4 leżące i nie mogę wychodzić z domu... ale pewnie ciotka z kuzynką mnie zaraz obgada, że sobie wymyśliłam ![]() A do tego tż mi mówi, że on też się nie zgadza, bo na bank zemdleję w kościele skoro takie przeboje ostatnio ze mną. ![]() Normalnie czuję się ubezwłasnowolniona przy mojej mamuście i tż... ale tak szczerze to sama tego nie widzę. I tak chciałam Was zapytać, czy spotkałyście się kiedyś z ciężarną chrzestną (chodzi mi o zaawansowaną ciążę)? ![]() ---------- Dopisano o 20:52 ---------- Poprzedni post napisano o 20:50 ---------- Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3425 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Chrzestna ciężarna to dla mne nic dziwnego, nawet w zaawansowanej ciąży. Dziecka nie trzeba dźwigać etc, do kościoła i tak sie chodzi, w sumie nie ma szczególnych obowiązków ![]() ![]() Sent from my iPhone using Tapatalk |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3426 |
Zakorzenienie
|
Ja byłam chrzestna w sierpniu a tp miałam 3 miesiące później...tak ze nie byla to aż tak bardzo zaawansowana ciąża...
A o przesadach tez słyszałam...ze niby dziecko "z brzucha" zabiera temu chrzczonemu szczęście...no ale jak będąc wierzącym wierzyć w takie coś????ale wielu z moich znajomych zwracało na to uwagę...u kol siostra jej faceta miała być chrzestna ale okazało się ze jest w ciąży...więc wzięli drugą. (która tez byla w ciąży a jeszcze o tym nie wiedziała) 😃 |
![]() ![]() |
![]() |
#3427 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Na pewno wszystko będzie dobrze ![]()
![]() |
#3428 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#3429 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ooo to już?Śliczna ![]() My jutro będziemy robić ozdoby i łańcuchy z papieru na choinkę, pierniczki piekłyśmy we wtorek i jedynie podekorujemy te na choinkę (bo te do jedzenie wolę saute i prędzej takie Tuśce dam). Cytat:
![]() Jak mi się trafi niejadka to z pewnością sięgnę po tę książkę ![]() Cytat:
![]() Cytat:
DObry tata ![]() ![]()
![]() |
#3430 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Co do macierzyńskiego to mam takie samo zdanie. Idę na rok, bo mimo, że mam firmę przyjazną mamom, to nigdy nie wiadomo jak będzie za pół roku, rok, półtorej. A potem się zobaczy ![]() ![]() ![]() Cytat:
Ja i siostra byłyśmy niejadkami w oczach naszej całej rodziny. Wiecznie chodzili z nami po lekarzach, którzy nic sensownego nie umieli wymyślić... ale hitem to były 2 miesięczne wczasy u naszej babci. Rodzice nas wywozili na wieś do dziadków, uwielbiałyśmy tam jeździć. Całe wielkie podwórko i mnóstwo dzieciaków, do tego sad, itd... ale... babcia zawsze uważała, że mama nas głodzi, bo takie chude jesteśmy. Robiła więc śniadanie, drugie śniadanie, dwudaniowy obiad + kompot + deser, podwieczorek i kolację. A czego ona się nie nawymyślała... moja babcia wymyśliła chleb z bananem, a nie Małysz ![]() ![]() ![]() ![]() Babcia rok w rok przegrywała, a mama miała przynajmniej tą jedna satysfakcje. Za to w domu... 2-3 h nad talerzem zupy, a drugie przecież czeka.... Cytat:
![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#3431 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#3432 | ||
Zakorzenienie
|
A ja zupełnie nie wiem jak z macierzyńskim, wstępnie biorę półroczny, ale ja mam zupełnie inną sytuację od was, bo to aplikacja, nauka, czas pracy mogę poniekąd sobie trochę dopasować pod siebie...no ale zobaczymy do sierpnia jak się to rozwinie...
Cytat:
![]() Ja widziałam kilka i sama byłam chrzestną w lipcu, aczkolwiek to oczywiście były początki i nikt nie wiedział o ciąży. ---------- Dopisano o 21:34 ---------- Poprzedni post napisano o 21:34 ---------- Cytat:
![]() |
#3433 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3434 |
Zakorzenienie
|
A my dzisiaj Jasełka i Mikołaj, który jak co roku był zarąbisty
![]() ![]() Potem byliśmy u cioci na imieninach, gdzie dokazywała z kuzynką starszą o 4 miesiące. i tak ten lipny dzień przeleciał. Nawet nie wiecie jak Wam zazdroszczę tego sprzątania. Ja mam ciągłe obawy,że to wszystko się przeciąga,że nie wypucuję i nie przygotuję domu przed porodem ![]() ![]()
#3435 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#3436 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Tez jeszcze bedziemy robic ozdoby papierowe w tygodniu z Polą ![]() A pierniczki zdobie tez tylko te do dekoracji, jesc nie lubie tych lukrow i innych. A w tym roku jest tylko kilka i nic nie ozdrobione |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3437 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3438 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3439 | |
MamaKarolci28
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#3440 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Jaki przerobilas? ![]() ---------- Dopisano o 21:43 ---------- Poprzedni post napisano o 21:42 ---------- Motyl, Figa nie zazdroszcze remonetow. Ale pomyslcie ze teraz zrobicie i bedzie pieknie na przyjscie malucha ![]() ![]() Juz nie moge sie doczekac az wprowadzimy sie do swojego domu.. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3441 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#3442 |
Zakorzenienie
|
Poprasowalam wszystko, szybko poszlo. Mam w domu idealny porzadek. Procz tej nieszczesnej szafki z ksiazkami
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3443 |
Zakorzenienie
|
nie wiem, ale no jakoś musi to działać
![]() Prysnął mi gorący olej na rękę w lato i miałam mega ślad, teraz ledwo widoczny ale jest. Czego ja się nie nasłuchałam, jak ktoś pytał co mi się stało... Teraz czekam aż mi się dzieć urodzi z plamami mongolskimi (jak mojej siostrze) i wszyscy będą mieli potwierdzenie swoich teorii. ![]() edit A co do remontu - to mam powtórkę z rozrywki z poprzedniej ciąży... Tak się to przeciągało, że zrobiliśmy w wakacje po urodzeniu małej... |
![]() ![]() |
![]() |
#3444 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale u mnie to się pewnie skońćzy w Nowym Roku, bo to większy kaliber. Więc będziemy mieć to samo ![]() Cytat:
Ja też, uznaję tylko do dekoracji ![]() ---------- Dopisano o 21:49 ---------- Poprzedni post napisano o 21:47 ---------- Cytat:
![]()
![]() |
#3445 |
Zakorzenienie
|
Mnie te wszystkie zabobony\przesady śmieszą 😊 nawet bardzo. Zwłaszcza jak ktoś taki pobożny a w takie rzeczy wierzy...
-włosów nie farbuj bo bedzie rude -włosów nie obcinaj bo rozum mu zabierasz - nie liz noża bo sie z rozszczepem urodzi - nie patrz przez dziurkę od klucza bo zezowate - nie patrz na księżyc bo będzie łyse 😃 kon by się uśmiał 😃 |
![]() ![]() |
![]() |
#3446 |
MamaKarolci28
|
A ja tak z innej beczki
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3447 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#3448 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#3449 |
MamaKarolci28
|
Weź przestań co sie dziś działo o 10 rano w ikea w Wawie. No masakra, jakby cos rozdawali za darmo. My dziś kupiliśmy lozko rozkładane dla małej i czekaliśmy na pomoc ok 30 min wszyscy byli zajęci i dzikie tłumy panowały. Na szczęście wzięliśmy paczki i zaraz sie ulotnilismy . A materace dojdą w poniedziałek z Hildinga bo w ikea nie maja najlepszych dla dzieci
|
![]() ![]() |
![]() |
#3450 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A co do zdobień to nie pomogę, gdyż zwyczajnie nie lubię. Za to lubię zwariowane kolory na paznokciach i zawsze mam przynajmniej dwa kolory na dłoniach ![]() Idę w kimę, bo zdycham. Jutro idziemy na Listy do M. ![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:25.