Styczniowe mamusie 2016 cz. VIII - Strona 44 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-12-14, 10:25   #1291
czarnulax
Zakorzenienie

Dot.: Styczniowe mamusie 2016 cz. VIII

Mnie też zostaje magnez i witaminki na tą chwilę

---------- Dopisano o 11:25 ---------- Poprzedni post napisano o 11:24 ----------

Jerzyczka świetny
Stary 2015-12-14, 10:28   #1292
MallaMi
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez kinga1701 Pokaż wiadomość
O jeny, strasznie dużo. Współczuję, a nie lepiej by było kupić mocniejszy magnez i brać dwa razy np. ja biorę po jednej tabletce 2 razy po 400 mg. Dziś kończę z luteiną i zostanie mi magnez i witaminki czyli tylko 3 tabletki.
biore to co mi ginka mówi że mam brać. w sumie na następnej wizycie mogłabym się zapytać o ten magnez no a z drugiej strony czy jest sens zmieniac na ostatni miesiąc? już tyle to się przemęcze
MallaMi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-12-14, 10:31   #1293
medeline
Zakorzenienie

GG do medeline

Dzięki dziewczyny

Tylko ten magnez 400mg jest w formie tlenku magnezu, czyli wchłania się tylko kilka %. Tak więc żadne cudo, lepiej wziąć te 8 tabletek po 100mg, ale o większej wchłanialności.

30.12.2012
26.04.2014
medeline jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-12-14, 10:44   #1294
hariett
Zadomowienie

Hej hej Dzielnie Was podczytywałam przez cały weekend, ale dopiero dzisiaj mam wenę żeby coś napisać

Kamilka szkoda, że Martynka musiała mieć transfuzję, ale tak na pewno łatwiej będzie jej dojść do siebie
Rozumiem, że odłączenie od świata potraf zdołować, ale jeszcze trochę i do niego wrócisz. Synowie nie dadzą Ci zostać na uboczu

Dotka na zdjęciach świetnie widać, jak Wituś się zmienia. Dwa-trzy dni a on wygląda o wiele doroślej Ta dziewczyna z sali za chwilę pewnie wyjdzie i będzie ktoś fajniejszy

Uaoo cudne drzewko, miałam kiedyś w planach podobne, z tym że z mchu

Mojakaren oczywiście wszystkiego naj z okazji urodzin, nieschizowania i prostego porodu

Powodzenia wszystkim na wizytach Gratulacje nowych tygodni.

U nas dzisiaj według terminu z OM (28.12) 29 tydzień, 13 dni do porodu. Osobiście mam nadzieję że urodzę w styczniu, choć łatwo nie jest. Wczoraj po ulepieniu dwóch pierogów (sic!) byłam zmęczona i musiałam usiąść, by lepić dalej. Pozycja wertykalna mi nie leży

Dzisiaj przyszedł inny robotnik, już usunął drzwi na klatkę i teraz je zamurowuje Jak zdąży to będzie jeszcze wprawiał drzwi między pokojami a salonokuchnią, ale to jeszcze pewne nie jest. W każdym razie coś się ruszyło Wczoraj z żalu się popłakałam, bo nie było jeszcze wiadomo że teściowie wyhaczyli kogoś nowego. Ale tak... Może się uda zdążyć przed świętami i porodem? Jeśli tak, to na okres świąt przyjadą moi rodzice, mama obiecała pomóc w uprzątnięciu bałaganu, więc super. Byle tylko zdążyć z sypialnią żeby było ich gdzie położyć

Dobrego dnia wszystkim

Edytowane przez hariett
Czas edycji: 2015-12-14 o 10:48
hariett jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-12-14, 10:47   #1295
kinga1701
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez medeline Pokaż wiadomość
Dzięki dziewczyny

Tylko ten magnez 400mg jest w formie tlenku magnezu, czyli wchłania się tylko kilka %. Tak więc żadne cudo, lepiej wziąć te 8 tabletek po 100mg, ale o większej wchłanialności.
Różne są, na moim pisz, że 250 mg magnezu to 150mg tlenku magnezy, a tabletki mają po 400 czy tak jak gdyby ok 280 tlenków magnezu chyba. Na tych z doppelherz pisało tak jak mówisz 400 mg w formie tlenku magnezu. Swoją drogą muszę iść do apteki bo mi zostało tylko kilka.
A tak naprawdę to chyba nie jest aż takie ważne póki wyniki są dobre i skurczy brak. Ja kompletnie nie znam się na tabletkach, wiem że są mniejsze i wiesze wartości
kinga1701 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-12-14, 10:51   #1296
Ewusia_marchew
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez candyyfloss Pokaż wiadomość
A czemu to wszystkie nie chcecie rodzić w styczniu?
ja od początku chciałam w styczniu ale teraz wiem ze w moim przypadku na 99% jest to niemożliwe, bo mój gin chyba nawet już nie bierze pod uwagę tego mojego terminu 5 stycznia, tylko z usg 31 grudnia, więc jeśli samo się nie zacznie to max do końca roku pewnie wywołamy...
no a skoro tak się sprawy mają to ja już wolę szybciej rodzić i nie musieć sie stresować jeszcze ponad 2 tygodnie
Cytat:
Napisane przez Jerzyczka Pokaż wiadomość
Czarna, tak to wyglada
fajny
Cytat:
Napisane przez hariett Pokaż wiadomość

U nas dzisiaj według terminu z OM (28.12) 29 tydzień, 13 dni do porodu. Osobiście mam nadzieję że urodzę w styczniu, choć łatwo nie jest. Wczoraj po ulepieniu dwóch pierogów (sic!) byłam zmęczona i musiałam usiąść, by lepić dalej. Pozycja wertykalna mi nie leży
podziwiam ze w ogóle wzięłaś się za lepienie pierogów
ja nawet zębów już na stojąco nie myję bo nie mam siły ustać

Klara 17.10.2014
Konrad 26.12.2015

Ewusia_marchew jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-12-14, 10:57   #1297
hariett
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Ewusia_marchew Pokaż wiadomość
podziwiam ze w ogóle wzięłaś się za lepienie pierogów
ja nawet zębów już na stojąco nie myję bo nie mam siły ustać
Zaciągnęłam do roboty małża, to się zajął ciastem i cebulką (moja się spaliła ) I tak mam ze dwie porcje na dwie osoby (hohohohoho ) na po porodzie.
Ja generalnie jakoś daję radę, ale różnie. Bywa że chodzę, myję naczynia, sprzątam i jest ok, a bywa tak jak z tymi pierogami
Zęby myję jeszcze na stojąco

Oczywiście była jeszcze jedna porcja, ale ją musieliśmy na świeżo wypróbować Wyszły meeega!

Edytowane przez hariett
Czas edycji: 2015-12-14 o 11:00
hariett jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2015-12-14, 11:00   #1298
kinga1701
Zakorzenienie

A ja to dziś sobie choinkę ubiorę a co
Stary 2015-12-14, 11:02   #1299
Jerzyczka
Wtajemniczenie

A widzicie, mnie wczoraj siedzenie zmęczyło.. Do tego stopnia, że miałam takie twardnienie jak nigdy, okropne uczucie..

Kinga, fajnie, ze już bez zastrzyków też bym się bała odstawić luteinę ale ja mam brać magnez i luteinę jeszcze tydzień, aż do cc, żeby własnie akcja porodowa się nie zaczęła czasem wcześniej

dzięki dziewczyny, myślę, że ten śpiworek to jeden z bardziej udanych i konkretnych zakupów wczoraj siostra tżta też małego miała w śpiworku w foteliku, ktoś jej pożyczyl i powiedziala, że żałuje, że nie miała czegoś takiego przy pierwszym synu

Ja wczoraj już prawie wzięłam nospę na ten brzuch, ale przetrzymałam. Stwierdziłam, że całą ciążę nie brałam to już teraz też nie wezmę

ciekawe ile z nas będzie grudniowymi mamami
Jerzyczka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-12-14, 11:12   #1300
niepozorna
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez magda1706 Pokaż wiadomość
Zrobiłam przelew z piątek z mbanku do ipko na 500 zł. Kasy dalej nie ma na koncie Zaraz ze stresu wyjdę z siebie numer konta podałam dobrze, sprawdzałam milion razy nawet z umową i Tż! Matko musi ta kasa przyjść, bo pozdychamy z głodu
Dojdzie dzisiaj dopiero Spokojnie

Jerzyczka boski ten śpioworek Gdzie go zamawiałaś?

Prostujemy zą
bki
niepozorna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-12-14, 11:13   #1301
Nebula
Zakorzenienie

GG do Nebula

Cześć dziewczyny. U nas był bardzo pracujący weekend i nie miałam jak nadrobić i się odzywać.

Rodzice z mężem odnowili naszą sypialnię - odmalowali całość, powiesili półki, postawili regalik na rzeczy młodego. Jeszcze tylko łóżeczko wstawić. Miejsce jest przygotowane.

Wczoraj tez pojechaliśmy na obiad do teściów. Atmosfera podobna jak u moich - mama męża tez traci pracę. Co za życie, mówię Wam :/ posiedzieliśmy do 22 by jakoś poprawić im nastroje.

Tak nas to przygnębiło, ze mimo nowej czystej sypialni nie zmrużyliśmy oczu do 5tej rano. W efekcie mąż zaspał do pracy, a ja wstałam godzinę temu i Was nadrabiam, przez łzy bo tak młody zmasakrował mi żebra.

Zostawiam Wam tez ważną notkę do przeczytania. http://mataja.pl/2015/06/ta-wiedza-m...iecka-i-tobie/

I człapię do kuchni cos zjeść bo konam z głodu.

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2015-12-14, 11:14   #1302
Jerzyczka
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez niepozorna Pokaż wiadomość
Dojdzie dzisiaj dopiero Spokojnie

Jerzyczka boski ten śpioworek Gdzie go zamawiałaś?
tu: http://allegro.pl/spiworek-maxi-cosi...820570489.html zamówiłam w piątek i dziś z rana już był
Stary 2015-12-14, 11:16   #1303
kinga1701
Zakorzenienie

Jest Miś Szymon jakby ktoś chciał http://allegro.pl/podaruj-misia-2015...860933631.html
Stary 2015-12-14, 11:21   #1304
niepozorna
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Nebula Pokaż wiadomość
Cześć dziewczyny. U nas był bardzo pracujący weekend i nie miałam jak nadrobić i się odzywać.

Rodzice z mężem odnowili naszą sypialnię - odmalowali całość, powiesili półki, postawili regalik na rzeczy młodego. Jeszcze tylko łóżeczko wstawić. Miejsce jest przygotowane.

Wczoraj tez pojechaliśmy na obiad do teściów. Atmosfera podobna jak u moich - mama męża tez traci pracę. Co za życie, mówię Wam :/ posiedzieliśmy do 22 by jakoś poprawić im nastroje.

Tak nas to przygnębiło, ze mimo nowej czystej sypialni nie zmrużyliśmy oczu do 5tej rano. W efekcie mąż zaspał do pracy, a ja wstałam godzinę temu i Was nadrabiam, przez łzy bo tak młody zmasakrował mi żebra.

Cytat:
tu: http://allegro.pl/spiworek-maxi-cosi...820570489.html zamówiłam w piątek i dziś z rana już był

Prostujemy zą
bki
Stary 2015-12-14, 11:25   #1305
Jerzyczka
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Nebula Pokaż wiadomość

Zostawiam Wam tez ważną notkę do przeczytania. http://mataja.pl/2015/06/ta-wiedza-m...iecka-i-tobie/

I człapię do kuchni cos zjeść bo konam z głodu.
Ale pech z tą pracą.. przykro mi bardzo fajnie, że rodzice pomogli zrobić kącik maluszka

ja od trzech dni jem codziennie śledzie dziś na śniadanie znowu Lisner wjechał po meksykańsku

Dziś mam taki niepokój w sobie czy wszystko mamy.. dziewczyny, a czy w szpitalu komplet np. śpioszki + body starczą czy na te body coś musi iść jeszcze typu kaftanik? Czy wystarczy jak przykryję kocykiem ewentualnie? Bo się zastanawiam czy nie powinnam kupić kaftaników jakiś i do szpitala i do domu, co by małemu zimno nie było..
Stary 2015-12-14, 11:26   #1306
kinga1701
Zakorzenienie

Polecam tutaj śpiworek zamówi jest o połowę tańszy. Ja wczoraj zamówiłam u nich baze pod fotelik i dziś już wysłana. http://www.sklep-tosia.eu/maxi-cosi-...-cabriofix_p65

Tu do pebble http://www.sklep-tosia.eu/maxi-cosi-...o-pebble_p1460

Aha tylko widzę, że przy śpiworku dochodzi wysyłka jeszcze, ale to i tak taniej by było. Przy bazie była darmowa.

Edytowane przez kinga1701
Czas edycji: 2015-12-14 o 11:30
Stary 2015-12-14, 11:29   #1307
viki1988
Zakorzenienie

Hej dziewczyny wczoraj byli u nas znajomi na spotkaniu "przedświątecznym" więc dopiero nadrobiłam to co naprodukowałyście
Cytat:
ja od trzech dni jem codziennie śledzie dziś na śniadanie znowu Lisner wjechał po meksykańsku

Dziś mam taki niepokój w sobie czy wszystko mamy.. dziewczyny, a czy w szpitalu komplet np. śpioszki + body starczą czy na te body coś musi iść jeszcze typu kaftanik? Czy wystarczy jak przykryję kocykiem ewentualnie? Bo się zastanawiam czy nie powinnam kupić kaftaników jakiś i do szpitala i do domu, co by małemu zimno nie było..
U nas na Sr mówiła położna ostatnio ze body + śpioszki starczą , plus kombinezon i ew. kocyk

Mówisz ze masz zachcianki ? u mnie coś słabo z tym, a liczyłam że zachce mi się sztandarowych ogórków kiszonych z nutellą
Stary 2015-12-14, 11:29   #1308
niepozorna
Zakorzenienie

Cytat:
W szpitalu jest mega ciepło, więc myślę, że nie ma sensu kupować czegoś jeszcze. Body i śpioszki wystarczą

Cytat:
Polecam tutaj śpiworek zamówi jest o połowę tańszy. Ja wczoraj zamówiłam u nich baze pod fotelik i dziś już wysłana. http://www.sklep-tosia.eu/maxi-cosi-...-cabriofix_p65
Ale super! Dzięki!

Prostujemy zą
bki
Stary 2015-12-14, 11:31   #1309
Jerzyczka
Wtajemniczenie

Cytat:

Tu do pebble http://www.sklep-tosia.eu/maxi-cosi-...o-pebble_p1460
taaak,ale ten śpiworek jest tańszy przy zakupie fotelika też patrzyłam na tę ofertę
Stary 2015-12-14, 11:31   #1310
Nebula
Zakorzenienie

GG do Nebula

Cytat:
Ale pech z tą pracą.. przykro mi bardzo fajnie, że rodzice pomogli zrobić kącik maluszka

Ponoć skarpetki pomagają bo przylegają. Kaftanik jeżeli masz to można wziąć. Ale ja jestem za tym by nie przegrzewać dziecka. To mu nie pomoże.

Śledziki dobra sprawa ja to bym chyba jakieś sardynki w pomidorach opędzlowała...
Stary 2015-12-14, 11:31   #1311
niepozorna
Zakorzenienie

A nieee jednak ten śpiworek jest o połowę tańszy jak się zamówi u nich też fotelik, a ja fotelik już mam

Prostujemy zą
bki
Stary 2015-12-14, 11:32   #1312
Jerzyczka
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez viki1988 Pokaż wiadomość
Hej dziewczyny wczoraj byli u nas znajomi na spotkaniu "przedświątecznym" więc dopiero nadrobiłam to co naprodukowałyście

U nas na Sr mówiła położna ostatnio ze body + śpioszki starczą , plus kombinezon i ew. kocyk

Mówisz ze masz zachcianki ? u mnie coś słabo z tym, a liczyłam że zachce mi się sztandarowych ogórków kiszonych z nutellą
właaaaaśnie! obiecałam sobie, że kupię sobie nutellę w tym tygodniu i będę jeść łyżeczkami
Stary 2015-12-14, 11:32   #1313
czarnulax
Zakorzenienie

hariett graty!
Jerzyczka według mnie śpioszki+body starczy. Dziewczyny mówią że na salach jest bardzo ciepło.
Stary 2015-12-14, 11:33   #1314
kinga1701
Zakorzenienie

Cytat:
taaak,ale ten śpiworek jest tańszy przy zakupie fotelika też patrzyłam na tę ofertę
O widzisz to nie doczytałam.
Stary 2015-12-14, 11:33   #1315
niepozorna
Zakorzenienie

Cytat:
właaaaaśnie! obiecałam sobie, że kupię sobie nutellę w tym tygodniu i będę jeść łyżeczkami
Zjadłabym gofrów z nutellą

Prostujemy zą
bki
Stary 2015-12-14, 11:33   #1316
Jerzyczka
Wtajemniczenie

No to ok dorzucę Mu na śpioszki skarpety i najwyżej będę przykrywać. Jejku jak ja nie mogę się Go doczekać po wczorajszym przytulaniu się z 3miesięcznym maleństwem mam tyyyle miłości w sobie
Stary 2015-12-14, 11:33   #1317
kinga1701
Zakorzenienie

Pisze wielkimi literami przy tym śpiworku hehe

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2015-12-14, 11:34   #1318
Dotka90
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez czarnulax Pokaż wiadomość
Dotka jeśli ulepszacie go czymś, to daj
uao ja dostaję przesyłki ze smyka zawsze tak jak mi w mailu napiszą, że powinna być.
1,5kg jablek, 2 brity wody (nie wiem ile to dwa dzbanki dajemy) i 4-6 gozdzikow. Jak masz dobre jablka to nie trzeba slodzic a jak srednie to 0,5 lyzeczki cukru powinno wystarczyc.

Cytat:
Napisane przez malwi89 Pokaż wiadomość
Wydarłabym się na dziada "przecież to normalne w ciązy, że hormony szaleją"
Hahah, dokladnie!

Cytat:

A początek się zaczął : "Mnie to obojętne kiedy urodzę"
No wlasnie mialam napisac niech jeszcze godzine poda

Cytat:
Napisane przez MallaMi Pokaż wiadomość
luteina x2
magnez x8
żelazo x2
nospa forte x3
pregnofer uro x 2
tylko ze luteine dopochwowo no ale to i tak dużo. po porodzie to chyba wątrobe trzeba będzie przeleczyć...

a z łóżeczka też się cieszę tylko strasznie mamy teraz zagraconą sypialnie...
Ja bym zmienila magnez na jakis lepszy.

Gratki nowych tygodni

Hariett dobrze ze sie cos posuwa do przodu z remontem!

Nebula wspolczuje tesciowej utraty pracy kiedys to jak czlowiek w jednym zakladzie zaczal pracowac to tam cale zycie pracowal a teraz..

Ja melduje ze u nas bardzo dobrze maly ladnie przybiera na wadze, od wczoraj 30g i tym samym wazy 2170g. Musi odbic do masy urodzeniowej co najmniej ale mowia ze nie bedzie problemu zwlaszcza ze na moim mlelu jest.
Smieja sie tu ze caly oddzial bede karmic-w lodowce jest glownie moje mleko, dwa woreczki po 200ml i butelka 70ml plus teraz odciagam znowu musze dac tztowi do mrozenia.

U mnie troche gorzej bo mi sie woda saczy z rany i przemokly juz dwa opatrunki. Ale sciagneli soluxa i beda to naswietlac i ma przyschnac.

Laska z sali ciagle mietoli swoje dziecko i dziwi sie ze on ciagle placze. Juz jej nawet z noworodkow mowili zeby go troche odlozyla do lozeczka poki on spi. Albo przed chwila - dziecko spi w lozeczku cisa spokoj a ta go wyciaga bo go przewijac bedzie. No spoko.

Wysłane z mojego SM-A300FU przy użyciu Tapatalka
Dotka90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-12-14, 11:34   #1319
czarnulax
Zakorzenienie

Ja jak nie lubię naleśników na słodko, tak zjadłabym naleśniki z nutellą.
Stary 2015-12-14, 11:34   #1320
niepozorna
Zakorzenienie

Cytat:
No to ok dorzucę Mu na śpioszki skarpety i najwyżej będę przykrywać. Jejku jak ja nie mogę się Go doczekać po wczorajszym przytulaniu się z 3miesięcznym maleństwem mam tyyyle miłości w sobie
Ja już też chcę mojego malucha

Prostujemy zą
bki
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości