|
|
#1291 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Styczniowe mamusie 2016 cz. VIII
Mnie też zostaje magnez i witaminki na tą chwilę
![]() ---------- Dopisano o 11:25 ---------- Poprzedni post napisano o 11:24 ---------- Jerzyczka świetny
|
|
|
|
#1292 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
już tyle to się przemęcze
|
|
|
|
|
#1293 |
|
Zakorzenienie
|
Dzięki dziewczyny
Tylko ten magnez 400mg jest w formie tlenku magnezu, czyli wchłania się tylko kilka %. Tak więc żadne cudo, lepiej wziąć te 8 tabletek po 100mg, ale o większej wchłanialności.
|
|
#1294 |
|
Zadomowienie
|
Hej hej
Dzielnie Was podczytywałam przez cały weekend, ale dopiero dzisiaj mam wenę żeby coś napisać ![]() Kamilka szkoda, że Martynka musiała mieć transfuzję, ale tak na pewno łatwiej będzie jej dojść do siebie ![]() Rozumiem, że odłączenie od świata potraf zdołować, ale jeszcze trochę i do niego wrócisz. Synowie nie dadzą Ci zostać na uboczu ![]() Dotka na zdjęciach świetnie widać, jak Wituś się zmienia. Dwa-trzy dni a on wygląda o wiele doroślej Ta dziewczyna z sali za chwilę pewnie wyjdzie i będzie ktoś fajniejszy ![]() Uaoo cudne drzewko, miałam kiedyś w planach podobne, z tym że z mchu ![]() Mojakaren oczywiście wszystkiego naj z okazji urodzin, nieschizowania i prostego porodu ![]() Powodzenia wszystkim na wizytach Gratulacje nowych tygodni. U nas dzisiaj według terminu z OM (28.12) 29 tydzień, 13 dni do porodu. Osobiście mam nadzieję że urodzę w styczniu, choć łatwo nie jest. Wczoraj po ulepieniu dwóch pierogów (sic!) byłam zmęczona i musiałam usiąść, by lepić dalej. Pozycja wertykalna mi nie leży ![]() Dzisiaj przyszedł inny robotnik, już usunął drzwi na klatkę i teraz je zamurowuje Wczoraj z żalu się popłakałam, bo nie było jeszcze wiadomo że teściowie wyhaczyli kogoś nowego. Ale tak... Może się uda zdążyć przed świętami i porodem? Jeśli tak, to na okres świąt przyjadą moi rodzice, mama obiecała pomóc w uprzątnięciu bałaganu, więc super. Byle tylko zdążyć z sypialnią żeby było ich gdzie położyć ![]() Dobrego dnia wszystkim
Edytowane przez hariett Czas edycji: 2015-12-14 o 11:48 |
|
|
|
#1295 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A tak naprawdę to chyba nie jest aż takie ważne póki wyniki są dobre i skurczy brak. Ja kompletnie nie znam się na tabletkach, wiem że są mniejsze i wiesze wartości
|
|
|
|
|
#1296 | |
|
Zakorzenienie
|
ja od początku chciałam w styczniu ale teraz wiem ze w moim przypadku na 99% jest to niemożliwe, bo mój gin chyba nawet już nie bierze pod uwagę tego mojego terminu 5 stycznia, tylko z usg 31 grudnia, więc jeśli samo się nie zacznie to max do końca roku pewnie wywołamy...
no a skoro tak się sprawy mają to ja już wolę szybciej rodzić i nie musieć sie stresować jeszcze ponad 2 tygodnie fajny Cytat:
ja nawet zębów już na stojąco nie myję bo nie mam siły ustać
|
|
|
|
|
#1297 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
) I tak mam ze dwie porcje na dwie osoby (hohohohoho ) na po porodzie.Ja generalnie jakoś daję radę, ale różnie. Bywa że chodzę, myję naczynia, sprzątam i jest ok, a bywa tak jak z tymi pierogami Zęby myję jeszcze na stojąco ![]() Oczywiście była jeszcze jedna porcja, ale ją musieliśmy na świeżo wypróbować Wyszły meeega!
Edytowane przez hariett Czas edycji: 2015-12-14 o 12:00 |
|
|
|
|
#1298 |
|
Zakorzenienie
|
A ja to dziś sobie choinkę ubiorę a co
|
|
|
|
#1299 |
|
Wtajemniczenie
|
A widzicie, mnie wczoraj siedzenie zmęczyło.. Do tego stopnia, że miałam takie twardnienie jak nigdy, okropne uczucie..
Kinga, fajnie, ze już bez zastrzyków ale ja mam brać magnez i luteinę jeszcze tydzień, aż do cc, żeby własnie akcja porodowa się nie zaczęła czasem wcześniej ![]() dzięki dziewczyny, myślę, że ten śpiworek to jeden z bardziej udanych i konkretnych zakupów Ja wczoraj już prawie wzięłam nospę na ten brzuch, ale przetrzymałam. Stwierdziłam, że całą ciążę nie brałam to już teraz też nie wezmę ![]() ciekawe ile z nas będzie grudniowymi mamami
|
|
|
|
#1300 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Spokojnie ![]() Jerzyczka boski ten śpioworek |
|
|
|
|
#1301 |
|
Zakorzenienie
|
Cześć dziewczyny. U nas był bardzo pracujący weekend i nie miałam jak nadrobić i się odzywać.
Rodzice z mężem odnowili naszą sypialnię - odmalowali całość, powiesili półki, postawili regalik na rzeczy młodego. Jeszcze tylko łóżeczko wstawić. Miejsce jest przygotowane. Wczoraj tez pojechaliśmy na obiad do teściów. Atmosfera podobna jak u moich - mama męża tez traci pracę. Co za życie, mówię Wam :/ posiedzieliśmy do 22 by jakoś poprawić im nastroje. Tak nas to przygnębiło, ze mimo nowej czystej sypialni nie zmrużyliśmy oczu do 5tej rano. W efekcie mąż zaspał do pracy, a ja wstałam godzinę temu i Was nadrabiam, przez łzy bo tak młody zmasakrował mi żebra. Zostawiam Wam tez ważną notkę do przeczytania. http://mataja.pl/2015/06/ta-wiedza-m...iecka-i-tobie/ I człapię do kuchni cos zjeść bo konam z głodu. |
|
|
|
#1302 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
zamówiłam w piątek i dziś z rana już był
|
|
|
|
|
#1303 |
|
Zakorzenienie
|
Jest Miś Szymon jakby ktoś chciał http://allegro.pl/podaruj-misia-2015...860933631.html
|
|
|
|
#1304 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
#1305 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
fajnie, że rodzice pomogli zrobić kącik maluszka ![]() ja od trzech dni jem codziennie śledzie dziś na śniadanie znowu Lisner wjechał po meksykańsku ![]() Dziś mam taki niepokój w sobie czy wszystko mamy.. dziewczyny, a czy w szpitalu komplet np. śpioszki + body starczą czy na te body coś musi iść jeszcze typu kaftanik? Czy wystarczy jak przykryję kocykiem ewentualnie? Bo się zastanawiam czy nie powinnam kupić kaftaników jakiś i do szpitala i do domu, co by małemu zimno nie było.. |
|
|
|
|
#1306 |
|
Zakorzenienie
|
Polecam tutaj śpiworek zamówi jest o połowę tańszy. Ja wczoraj zamówiłam u nich baze pod fotelik i dziś już wysłana. http://www.sklep-tosia.eu/maxi-cosi-...-cabriofix_p65
Tu do pebble http://www.sklep-tosia.eu/maxi-cosi-...o-pebble_p1460 Aha tylko widzę, że przy śpiworku dochodzi wysyłka jeszcze, ale to i tak taniej by było. Przy bazie była darmowa. Edytowane przez kinga1701 Czas edycji: 2015-12-14 o 12:30 |
|
|
|
#1307 | |
|
Zakorzenienie
|
Hej dziewczyny
wczoraj byli u nas znajomi na spotkaniu "przedświątecznym" więc dopiero nadrobiłam to co naprodukowałyście ![]() Cytat:
![]() Mówisz ze masz zachcianki ? u mnie coś słabo z tym, a liczyłam że zachce mi się sztandarowych ogórków kiszonych z nutellą
|
|
#1308 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
#1309 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1310 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ponoć skarpetki pomagają bo przylegają. Kaftanik jeżeli masz to można wziąć. Ale ja jestem za tym by nie przegrzewać dziecka. To mu nie pomoże. Śledziki dobra sprawa ja to bym chyba jakieś sardynki w pomidorach opędzlowała...
|
|
|
|
|
#1312 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1313 |
|
Zakorzenienie
|
hariett graty!
Jerzyczka według mnie śpioszki+body starczy. Dziewczyny mówią że na salach jest bardzo ciepło. |
|
|
|
#1314 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#1315 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1316 |
|
Wtajemniczenie
|
No to ok
dorzucę Mu na śpioszki skarpety i najwyżej będę przykrywać. Jejku jak ja nie mogę się Go doczekać
|
|
|
|
#1317 |
|
Zakorzenienie
|
Pisze wielkimi literami przy tym śpiworku hehe
|
|
|
|
#1318 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
dwa dzbanki dajemy) i 4-6 gozdzikow. Jak masz dobre jablka to nie trzeba slodzic a jak srednie to 0,5 lyzeczki cukru powinno wystarczyc.Cytat:
No wlasnie mialam napisac niech jeszcze godzine poda ![]() Cytat:
Gratki nowych tygodni ![]() Hariett dobrze ze sie cos posuwa do przodu z remontem! Nebula wspolczuje tesciowej utraty pracy kiedys to jak czlowiek w jednym zakladzie zaczal pracowac to tam cale zycie pracowal a teraz..Ja melduje ze u nas bardzo dobrze maly ladnie przybiera na wadze, od wczoraj 30g i tym samym wazy 2170g. Musi odbic do masy urodzeniowej co najmniej ale mowia ze nie bedzie problemu zwlaszcza ze na moim mlelu jest.Smieja sie tu ze caly oddzial bede karmic-w lodowce jest glownie moje mleko, dwa woreczki po 200ml i butelka 70ml plus teraz odciagam znowu musze dac tztowi do mrozenia.U mnie troche gorzej bo mi sie woda saczy z rany i przemokly juz dwa opatrunki. Ale sciagneli soluxa i beda to naswietlac i ma przyschnac. Laska z sali ciagle mietoli swoje dziecko i dziwi sie ze on ciagle placze. Juz jej nawet z noworodkow mowili zeby go troche odlozyla do lozeczka poki on spi. Albo przed chwila - dziecko spi w lozeczku cisa spokoj a ta go wyciaga bo go przewijac bedzie. No spoko. Wysłane z mojego SM-A300FU przy użyciu Tapatalka |
|||
|
|
|
#1319 |
|
Zakorzenienie
|
Ja jak nie lubię naleśników na słodko, tak zjadłabym naleśniki z nutellą.
|
|
|
|
#1320 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:11.

już tyle to się przemęcze

I tak mam ze dwie porcje na dwie osoby (hohohohoho 

fajnie, że rodzice pomogli zrobić kącik maluszka
21.06.2014r.