|
|
#1411 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Styczniowe mamusie 2016 cz. VIII
Ja już robie obiad. Gulasz z pomysł na gulasz plus kasza
![]() Nebula fajny przepis na nutelle tylko po co mleko UHT, ja dałabym zwykłe. Magda mówiłam ci że tz im blizej porodu tym sie ogarnie ![]() Uaoo co za pies! biedne cotton balls, współczuje. Dotka zazdroszcze ze masz juz maluszka i za ładne jedzenia Witka. Ja też już bym chciała przytulić mojego grubaska Co do głupich rad to siostra meza tez tak gadała ciagle. A co bedzie na świeta omg Za chwile poszłam na dwór i sie poryczałam. nie z tego ze boje sie ze bedzie bolec ale z tego co ona gada w ogole... Na świeta postanawiam nie wdawac sie w ogole w dyskusje,niech mi tylko ktos podskoczy ![]() Jeszcze nie mam sie w co ubrac, bedzie tyle ludzi sie na mnie gapic. W weekend ostatecznie musze kupic jakas wieksza sukienke do tego rajtki, bedzie mi tak wygodnie. |
|
|
|
#1412 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Baranek mi najładniejszy wyszedł i bym go z chęcią zostawiła. Myślałam dorobić jeszcze jednego w paski Coś kolorowego chcę na tą ścianę więc może byłoby ok? Albo wokół tego czystego baranka chmurki domalować? Dylematy Wiecie dopóki czegoś nie usłyszę bezpośrednio to nie uwierzę Oby tylko mi już nie gadał więcej takich głupot ![]() ---------- Dopisano o 15:05 ---------- Poprzedni post napisano o 15:03 ---------- Ja na święta ubieram leginsy i sukienkę, która przez brzuch sięga mi do bożeny Bo u moich rodziców jest wieczne gorąco (przynajmniej 25 st ) ja się zaraz robię czerwona i mi duszno Najchętniej poszłabym w swetrze, ale nie wytrzymam tam
|
|
|
|
|
#1413 |
|
Zakorzenienie
|
Ruda, ja juz na to nie reaguje, przeciez wiem, ze bedzie ciezko i dziecka nie zmienie bo samo musi dorosnac
a przyjasciele sa dobrzy tylko w niektorych sferach zycia maja inne poglady niz ogol :P (ujelam to delikatnie) :PMagda, dobrze ze to zart Wyslane z Lumia920. |
|
|
|
#1414 |
|
Zakorzenienie
|
Nie wiem co mi dziecko zmajstrowalo w brzuchu ale pępek mam płaski
|
|
|
|
#1415 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#1416 |
|
Zakorzenienie
|
Hahaha czyżby posłuchał w koncu mamusi, która nie chce pępka na wierzchu?
|
|
|
|
#1417 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
nie wiem jak osoba która ma dziecko może tak komuś powiedzieć.... to co swoje też miała ochotę zabić? ![]() Mi sie dziś wydaje że brzuch mi się trochę obniżył ale sama nie wiem może mi się wydaje mała coś majstruje w dole xd
|
|
#1418 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Tak twierdzi, ze to byl najwiekszy horror.... Zdjecie zrob i porownaj ![]() Moj pepek dalej jest wklesly
Edytowane przez Casaa Czas edycji: 2015-12-14 o 15:19 |
|
|
|
|
#1419 |
|
Wtajemniczenie
|
Jak czytam te zloty rady to az sie ciesze, ze mam czasem ciety jezyk i odpyskuje tżta siostrze,bo chyba bym nie wytrzymala
lubie ja, ale to moje lubienie ma swoje granice ![]() Najlepsze,ze ogladam zdjecia swoje z ciazy i tak na dobre brzuch mi zaczelo byc widac w 6tym miesiacu, pod koniec, tak to plaska jak deska. A nie zapomne jak brat tzta mi w 3 miesiacu powiedzial,ze wygladam jakbym zaraz rodzic miala nie zapomne Mu tego ;p szczegolnie,ze jego zona jest nawet w tej chwili grubsza ode mnie ![]() Maltanczyk tyle szkod wyrzadzil? Przeciez to sa takie slodkie male pieski ale to fakt, to co najmniejsze nadrabia robieniem halasu wokol siebie. Moj pies tez tak ma, jest glosny i glupkowaty :p a to sznaucer miniaturka, ma adhd mimo swoich juz 10 lat.. ![]() Moja Mama byla w h&mie i reserved i mam nowe zdobycze dla malego, zaraz Wam wstawie jeden pajacyk jest swietny, az sie dziwie, bo ja fanka pajacykow nie jestem
|
|
|
|
#1420 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja też wklęsły
|
|
#1421 |
|
Raczkowanie
|
Cześć dziewczyny
![]() patrze że już trafiłam do zaginionych nigdy nie pisałam tu zbyt intensywnie ale po tym jak pojechałam na Wszystkich Świętych do rodziców już nie byłam w stanie Was nadrobić - a próbowałam kilka razy (!!) ale lecicie tak z postami że w końcu machnęłam ręką i tylko od czasu do czasu tu do Was zaglądam co u Was bo się jednak przywiązałam trochę ![]() Ja nadal w dwupaku. W miedzy czasie szyłam dla małej kocyki plus zabawki sensoryczne. Prałam, prasowałam, torba spakowana - już wszystko gotowe teraz tylko czekać ![]() Dziś zaczynam 36 tc. Moja mała siedzi pupą do dołu. Wyznaczyli mi termin cc na 15 stycznia, trochę się boję za zacznie się jednak wcześniej. Gratuluje Kamilce i Dotce dzieciaczków i trzymam kciuki za Martynkę i Witka Postaram się co jakiś czas odzywać chociaż nie wiem jak Wy to robicie że jesteście w stanie produkować tu takie ilości i jeszcze cokolwiek w domu robić :P: Uaoo też mam maltańczyka, a nawet dwa - suczkę i pieska. Gryźć to nie gryzą ( zawsze jak wychodzę to zostawiam im gryzaki bo z nudów potrafią siedzieć i szczekać a tak mają zajęcie) ale suczce posikiwania niestety sie zdarzają - u nas wet mówi, że to może być efekt sterylizacji (podobno jeden ze skutków ubocznych) Magda śliczne te obrazki. ![]() Co do odwiedzin to ja się boję, że teściowie jak przyjada do szpitala to nie będą chcieli wyjść (a moi teściowie są bardzo obrażalscy i zawsze musze przy nich uważać na najmniejszy gest, miny czy uzyte słowo a to jest baaaaardzo męczące
|
#1422 |
|
Zakorzenienie
|
Magda fajne te owieczki
![]() Lune pier.ola bez sensu. Moja tesciowa zawsze powtarza, ze 4 porod miala najgorszy, fakt Mloda z niej wyleciala, ale najbardziej bolalo.
Motocyklistka ![]() Suzuki GSX 600F "MOTOR" masz pod maską np. samochodu "MOTOCYKL" to coś, co masz pod doopą pokonując w złożeniu winkle, to coś, na czym sam bądź w grupie możesz oderwać się od przytłaczającej rzeczywistości. |
|
|
|
#1423 |
|
Wtajemniczenie
|
Tez mi pępka nie wypchnęło, a ciemnej linii musze sie mooocno dopatrywac i cos tam widze, ale to tak wiecie, jakbym sie nie wpatrywala to bym nie zauwazyla
![]() W zalaczniku pokazuje Babciowe zakupy w pierwszym pajacyku sweterkowym z h&mu zakochalam sie ![]() ImageUploadedByWizaz Forum1450103401.008664.jpg ImageUploadedByWizaz Forum1450103418.112709.jpg ImageUploadedByWizaz Forum1450103434.770910.jpg |
|
|
|
#1424 |
|
Wtajemniczenie
|
Small, to dolączasz do grona pośladkowych dzieci
|
|
|
|
#1425 |
|
Zakorzenienie
|
Jerzyczka super ciuszki
Jednak kreska już jest ale tylko do pępka nie dalej. Także nie dziwne, że nie bardzo widzę ją z góry Dzięki dziewczyny za pochwały mojego beztalencia marzą mi się słonie trzymające się jakby za ogon ale jakoś słonia z boku nie potrafię narysować |
|
|
|
#1426 |
|
Wtajemniczenie
|
O wlasnie Magda, bo bym zapomniala: czad te obrazki
|
|
|
|
#1427 |
|
Zadomowienie
|
To ja mam pępek na wierzchu gdzieś od 4 miesiąca o.O
Fatalnie to wygląda i widać przez ciuchy. A odnośnie odwiedzin w szpitalu to ja bym chciała ale pewnie tylko moi rodzice wpadną. Wysłane z mojego LG-H340n przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
#1428 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Rzekomo podobnie jest u niskich meżczyzn, cześciej bywają agresywni żeby sobie ten kompleks zrehabilitować... U nas dzisiaj na obiad wieprzowinka z oscypkiem, do tego plasterki ziemniaków i buraczki, ale czekam dopiero jak TŻ z pracy przyjedzie czyli koło 17:20
|
|
#1429 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
ja przy dwójce potrafiłam iść spontanicznie do kina Jak babcia jakaś jest na miejscu to zawsze da się chwilę dla siebie znaleźć No teraz przy trójce się skończy bo takiej ferajny to mi już chyba nikt nie popilnuje small Gratuluję tygodnia fajnie, że się odezwałaś
Edytowane przez iola14 Czas edycji: 2015-12-14 o 15:40 |
|
|
|
|
#1430 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Kocham oscypka U mnie dzis zupa grzybowa i pstrag z piekarnika zapiekany z koperkiem i cebulka ja ryb nie lubie, ale w ciazy mi smakuja
|
|
|
|
|
#1431 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale do urodzeniowej na pewno musi dobic.Jerzyczko pieknie to ujelas az mi sie plakac zachcialo ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Takie akcje z niszczeniem wynikaja z nudym. Chodzisz z nia co najmniej na jeden dluuugi spacer? Dziekuje Wam za wszystkie kciuki i mile slowa, nie cytuje kazdej bo bym nie ogarnela ale kazde slowo czytam i biore do serducha, naprawde super miec od Was takie wsparcie! Ja znow z dobrymi wiesciami! Maly znowu zjadl wiecej -23 ml. I... przeniesli go z inkubatora do lozeczka! Teraz byle trzymal temperature! Ew na noc go dadza do inkubatora jakby zmarzl. No i licze ze jak kroplowke mu odlaczato mi go dadza na sale rosi:Co do odwiedzin to u mnie byl tz, mama, tesciowa i szwagierka. Ale szwagierka mnie wkurzyla bo nie zdazylam sie odezwac i dotykala go nieumytymi rekami. A tu bardzo zwracaja na to uwage i ja zawsze myje jak przychodze. Nawet myje jak czegos podotykam. Nie ze jestem odkrecona na tym punkcie ale to wczesniak i dla niego nawet katar bedzie problemem. A druga rzecz to byla jak jadl, zjadl i walil usmiechy zadowolony i juz przysypial. A ona nic tylko go tarmosila zeby sie obudzil bo chciala zobaczyc jakie ma oczy. Dzizas. To powiedzialam ze ma spac bo jak spi to nabiera sil. Wysłane z mojego SM-A300FU przy użyciu Tapatalka |
|||||
|
|
|
#1432 |
|
Zakorzenienie
|
Small, welcome back
dobrze, ze w dwupaku dalej Wyslane z Lumia920. |
|
|
|
#1433 | |
|
Zakorzenienie
|
small było nie nadrabiać, tylko pisać poprostu. My sobie znajemy sparwę że trudno nardobić.
Pochwal się kocykiem i zabawkami co zrobiłaś. Cytat:
![]() Magda może to Ci pomoże troszkę: |
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#1434 |
|
Zakorzenienie
|
![]() Wysłane z mojego SM-A300FU przy użyciu Tapatalka Edytowane przez Dotka90 Czas edycji: 2015-12-14 o 22:56 |
|
|
|
#1435 |
|
Wtajemniczenie
|
Dotka, Twoj maly to nie wczesniak
On cos sciemnia, zeby Cie postresowac, mowie Ci dzielniak jakich malo ![]() Co do szpitalnych odwiedzin to ostatnio od siostry tżta uslyszalam "mozesz sie obrazac i byc zmeczona, i tak przyjade w swieta do szpitala" takze tego ;p ja juz nawet z tym nie walcze ![]() ---------- Dopisano o 15:44 ---------- Poprzedni post napisano o 15:44 ---------- Czeeeeeeeeeść Witek |
|
|
|
#1436 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Co do dobrych rad i straszenia to ja prawie tego nie odczuwam. Ale zauważyłam inną rzecz - w Polsce rzadko kto powie ciężarnej ze ładnie wygląda, już raczej usłyszysz że utylas/ masz duży brzuch etc. Oglądałam serial amerykański ostatnio i tam wszyscy się zachwycają kobieta e ciąży, nie wiem na ile jest to prawdziwe ale zastanawia mnie ta różnica, bo dla mnie to normalne ze kobieta w ciąży nie ma talii osy. Mój teść np ostatnio lubi mi wypominać że jeden okrągłą, przytylam, no ale sorry jestem w ciąży jak mogę być inaczej
|
|
|
|
|
#1437 |
|
Zakorzenienie
|
To jest poobiednia sjesta
![]() Wysłane z mojego SM-A300FU przy użyciu Tapatalka |
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#1438 |
|
Zakorzenienie
|
Cześć Witek, śliczny jesteś, ale to już pewnie wiesz doskonale od mamusi
Jak on się szybko zmienia, taka buźka słodziutka. Edytowane przez kinga1701 Czas edycji: 2015-12-14 o 15:51 |
|
|
|
#1439 |
|
Zakorzenienie
|
Kinga nie cytuj prosze
![]() Wysłane z mojego SM-A300FU przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
#1440 |
|
Rozeznanie
|
Dotka Jaki rozanielony
![]() Jak się syn urodził to przyjechała do mnie siostra. Chwilę siedziała i czekała na swojego tż w końcu przyjechał to ta zaraz mu się na kolana władowała i go tam głaska: "Jaki ty biedny, zmęczony po pracy jesteś". No myślałam, że wyjdę z siebie. Brzuch mnie bolał tak, że najchętniej bym to przespała a Ci się miziać przyszli
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:11.

Baranek mi najładniejszy wyszedł i bym go z chęcią zostawiła. Myślałam dorobić jeszcze jednego w paski
Coś kolorowego chcę na tą ścianę więc może byłoby ok? Albo wokół tego czystego baranka chmurki domalować?
Bo u moich rodziców jest wieczne gorąco (przynajmniej 25 st
) ja się zaraz robię czerwona i mi duszno
nie wiem jak osoba która ma dziecko może tak komuś powiedzieć.... to co swoje też miała ochotę zabić? 
mała coś majstruje w dole xd
21.06.2014r.

lubie ja, ale to moje lubienie ma swoje granice
08.09.2012 

ja przy dwójce potrafiłam iść spontanicznie do kina
ja ryb nie lubie, ale w ciazy mi smakuja
ale do urodzeniowej na pewno musi dobic.

rosi:
dzielniak jakich malo