Styczniowe mamusie 2016 cz. VIII - Strona 53 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-12-14, 19:50   #1561
uaoo
Zakorzenienie

Dot.: Styczniowe mamusie 2016 cz. VIII

a ja kompletnie nie mam pomysłu na prezent dla tż

L. - 10.2011
K. - 01.2016
F. - 11.2017
uaoo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-12-14, 20:00   #1562
ahnessy
Rozeznanie

uff w końcu nadrobiłam po weekendzie, gaduły
spedziłam sobote i niedziele u rodziców bo mąż gruntował i zdąży nawet sufity pomalować na biało i jest coraz ładniej ale jeszcze końca nie widać
dzis z rana pojechałam na badania bo jutro wizyta u endo i kurcze wkurzyłam się bo w diagnostyce mieli jakąś awarie systemu i wszytsko tyle trwało że szok a ja głodna ale wracam do domu i chciałam sprawdzić wyniki a oni zamiast tsh robią badanie na poziom glukozy - wiec zadzwoniłam i na szczescie mieli jeszcze moja krew zeby zbadac ponoc program i badania podmieniał ehhh

Cytat:
Napisane przez small_ Pokaż wiadomość
Wiem, wiem potem to mnie to szycie i prasowanie tak pochłonęło
chwalę się
-ciepły kocyk sówki z różowym minky z wypełnieniem 200
- cienki kocyk w misie z miętowym minky wypełnienie 80
- sówka sensoryczna ( uszy szeleszczą + w środku jest gruchawka)
- kostka sensoryczna różne faktury materiałów i część elementów szeleści
sliczne, szkoda ze ja juz nie daje rady wysiedzieć przy maszynie zapono sie za to zabrałam i nie zdarzyłam z wszystkim
Cytat:
Napisane przez lune1992 Pokaż wiadomość
Co do mądrych rad jeszcze to moja mama od początku mówiła że bedzie duzy dzieciak na 100% to będzie chłopak, jak mój brat, ze bedzie na pewno do niego podobny no drugi Alan bo ona w 1 ciazy tez miala szybko duzy brzuch.
Jak jej powiedzialam ze w 35tc ma 3 kg to powiedziala:
no mowilam ci ze drugi Alan, na pewno bedzie do niego podobny, identyczny! (a co to jego ojciec?? moj mąz jak sie urodzil wazyl 4,8kg wiec moze w tę strone raczej).
Poród tez bedziesz miala jak ja. Nie bedziesz miala rozwarcia i zrobia ci cc. I urodzisz 6 stycznia ja tak obliczylam a nie 12. Zobaczysz
moze w ten sposob wyraza swoja radosc, nie moze sie babcia doczekac
Cytat:
Napisane przez iola14 Pokaż wiadomość
Jak się syn urodził to przyjechała do mnie siostra. Chwilę siedziała i czekała na swojego tż w końcu przyjechał to ta zaraz mu się na kolana władowała i go tam głaska: "Jaki ty biedny, zmęczony po pracy jesteś". No myślałam, że wyjdę z siebie. Brzuch mnie bolał tak, że najchętniej bym to przespała a Ci się miziać przyszli Nie cierpię odwiedzin w szpitalu
nie wyobrazam sobie czegos takiego przy kims a w takim miejscu to juz jakas porazka
Cytat:
Napisane przez magda1706 Pokaż wiadomość
Ja mam śmieszny przypadek w rodzinie obrażenia się teścia na męża córki bo (uwaga!) teść miał same dziewczyny, a zięć splodzil samych synów
dobrze ze u nas corka bedzie bo moj tata tez ma 3 córki a szkoda by było bo dobre maja relacje
Cytat:
Napisane przez medeline Pokaż wiadomość
Skoro posiadanie dzieci to takie okropne jarzmo i ciężar, dlaczego tak bardzo każdy wypytuje, gdy ich brak?
najlepsze jest to ze jak dzieci nie ma to ciale pytaja kiedy, kiedy bo nie wiesz co tracisz itp a jak sie jest w ciazy to strasza....
Cytat:
Napisane przez uaoo Pokaż wiadomość
Ja mam nadzieje, że urodzę w grudniu. Nie chce w styczniu
a mi już obojętne, byle dziecko było zdrowe
Cytat:
Napisane przez mojakaren Pokaż wiadomość
ahnessy mam nadzieję, że dzieciaczek ciągle w dobrej pozycji wyjściowej, a nie odwrócił się złosnik mały!
dzięki chyba w dobrej kreci sie chyba tylko z boku na bok bo codziennie ma nogi z innej strony - boję się tylko po przeżyciach Dotki żeby sie nie poowijała
Cytat:
Napisane przez Dotka90 Pokaż wiadomość
Kupowalyscie wanienke z Ikei? Ona jest mala czy duza?bo wszedzie duze polecaja. A stelaz do niej gdzies kupie?
czytałam gdzieś w necie że niby pasuje ale nie jest to zbyt stabilne bo te stelaże to są na taki klasyczny kształt wanienek
Dotka cieszę się że Witek sobie tak dobrze radzi, oby jak najszybciej dali Ci go na salę aaaa i gratuluję współlokatorki
ahnessy jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-12-14, 20:04   #1563
niepozorna
Zakorzenienie

Cytat:
Wytłumacz to kobiecie w ciąży
Racja

Cytat:
Napisane przez russiandoll Pokaż wiadomość
a widzicie bo zapomniałam się pochwalić jaki piękny prezent dostałam od mamy męża
pajac, bodziak w pepitkę, maskota przytulanka, skarpetko botki i kocyk
także obalam mit że każdy prezent od teściowej jest nietrafiony
Cudooo

Cytat:
Na szczycie skurczu najbardziej boli, nie poczujesz niczego. Dlatego tną właśnie wtedy bez znieczulenia i to nie powinno Cię boleć, ew. możesz poczuć, że ktoś Cię nacina ale bólu przy tym nie czujesz. Nie wiem czy napisałam zrozumiale
O matko

Prostujemy zą
bki
niepozorna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-12-14, 20:05   #1564
magda1706
Zakorzenienie

GG do magda1706

Cytat:
Napisane przez czarnulax Pokaż wiadomość
magda lepiej niech tam łobuz jeszcze siedzi
No jeszcze z miesiąc musi a najlepiej byłoby gdyby siedział 2 miesiące hahaha
magda1706 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-12-14, 20:06   #1565
baby montana
Zakorzenienie

Cytat:
Na szczycie skurczu najbardziej boli, nie poczujesz niczego. Dlatego tną właśnie wtedy bez znieczulenia i to nie powinno Cię boleć, ew. możesz poczuć, że ktoś Cię nacina ale bólu przy tym nie czujesz. Nie wiem czy napisałam zrozumiale
Zrozumiale
Ja dalej nie wiem czy dac sie pociac,teraz dwie szkoły sa i jedni twierdza ze lepiej naturalne pekniecie a drudzy ze lepiej ciecie

Cytat:
Napisane przez malwi89 Pokaż wiadomość
Mam 130 postow do nadrobienia, wiec tylko napisze, kupilam dzisiaj 14 pieluszek wielo. Jutro wrzuce fotki, ale sie ciesze

To teraz juz nie wycofasz sie z wielo :-D

Cytat:
Witaj w klubie Ja nie wiem czy bedziemy sobie cos kupowac

http://www.youtube.com/watch?v=h7NEQT3tQu8 soy orgullosa de vivir en ese lugar unico, en CANARIAS <3

mi vida en cholas czyli moje życie na Wyspach Kanaryjskich - 12 dni w Kostaryce
baby montana jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-12-14, 20:16   #1566
Casaa
Zakorzenienie

Maz wyprowadzil mnie z domu na obiado kolacje ale sie nazarlam....

Dzis przyszedl prezent od moich rodzicow na swieta dostalismy album dziecka no i koperty najpraktyczniejszy prezent jaki mogli dac

Maz zaczyna sciany malowac w salonie, a pozniej ogarnie mi bozene przed jutrzejsza wizyta

Ciekawe co u Ewusi po wizycie u diabetologa

Wyslane z Lumia920.
Casaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-12-14, 20:18   #1567
magda1706
Zakorzenienie

GG do magda1706

Casaa - takie prezenty to każdy lubi
Stary 2015-12-14, 20:18   #1568
Casaa
Zakorzenienie

Cytat:

My w listopadzie w ramach prezentu gwiazdkowego kupilismy sobie szczoteczki soniczne pewnie jakis drobiazg jeszcze kupimy typu czekolada czy cos ale generalnie to mamy z glowy

---------- Dopisano o 20:18 ---------- Poprzedni post napisano o 20:18 ----------

Cytat:
Casaa - takie prezenty to każdy lubi

No raczej
Stary 2015-12-14, 20:32   #1569
Jerzyczka
Wtajemniczenie

Russian, piekne te ubranka
Baby, polozna na sr opowiadala nam,ze ostatnio pierworodka sie uparla na nieciecie krocza, mimo ze polozna widziala wskazania, widac bylo,ze krocze "puszcza". Prosily, radzily, a ona nie pozwolila. Ponoc tak popekala,ze jak to polozna stwierdzila "dawno tyle haftowania przy pacjentce nie bylo".. Takze ja cesarka, ale juz wolalabym byc nacieta chyba gdybym miala rodzic sn

Wlasnie skonczylismy ogladac film-Kapitan Philips. Ale mi sie podobal, jak nie macie dzis pomyslu na wieczor to odpalcie ☠☠☠☠☠☠☠ i sobie obejrzyjcie. Naprawde swietny film

Za tydzien o tej porze bede do Was pisac ze szpitala

---------- Dopisano o 20:32 ---------- Poprzedni post napisano o 20:27 ----------

Wlasnie przeczytalam,ze Kim Kardashian po porodzie je swoje lozysko.. Takze smacznego dziewczynki
Jerzyczka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-12-14, 20:33   #1570
Casaa
Zakorzenienie

Jerzyczka, ja to Ci powiem, ze juz sie nie moge doczekac Twoich newsow z porodu bedzie dobrze, nie martw sie

Wyslane z Lumia920.
Stary 2015-12-14, 20:35   #1571
Jerzyczka
Wtajemniczenie

Casaa, co jadlas? ja zjadlam kanapke z hummusem i papryke w occie taka moja kolacja
I fajny gwiazdkowy prezent
Maz uroczyscie oswiadczyl mi,ze jutro popoludnie spedzam sama, bo On wybiera sie na shopping do galerii po prezent dla mnie musze Mu powiedziec,zeby mi nutelle kupil wiem,ze wstawialyscie przepis na zdrowa, ale chyba nie powstrzymam sie i zjem normalna :p

---------- Dopisano o 20:35 ---------- Poprzedni post napisano o 20:34 ----------

Cytat:
Napisane przez Casaa Pokaż wiadomość
Jerzyczka, ja to Ci powiem, ze juz sie nie moge doczekac Twoich newsow z porodu bedzie dobrze, nie martw sie

Wyslane z Lumia920.

w tajemnicy powiem,ze myslalam,ze kupno-rozwolnieniowy stres zacznie sie za tydzien, ale mylilam sie:jak pomyslalam,ze to juz tydzien i szpital to ledwo do lazienki zdazylam a mowia,ze zelazo zaparcia powoduje, pff :p
Stary 2015-12-14, 20:36   #1572
russiandoll
Raczkowanie

Jerzyczka nie przy kolacji zołzo
co jeszcze w tej Hameryce wymyślą?

Edytowane przez russiandoll
Czas edycji: 2015-12-14 o 20:37
russiandoll jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-12-14, 20:36   #1573
magda1706
Zakorzenienie

GG do magda1706

Jerzyczka ja się już nie mogę doczekać zdjęć i relacji i w ogóle tego jak sobie będziesz radzić i jaki maluszek jest itd czasem się cieszę że mam termin na koniec stycznia przynajmniej będę bogatsza o wasze doświadczenia
Stary 2015-12-14, 20:38   #1574
Jerzyczka
Wtajemniczenie

Cytat:
Jerzyczka nie przy kolacji zołzo

Nigdy nie mialas takiej zachcianki? te gwiazdy to jednak pochrzanione sa

---------- Dopisano o 20:38 ---------- Poprzedni post napisano o 20:36 ----------

Cytat:
Jerzyczka ja się już nie mogę doczekać zdjęć i relacji i w ogóle tego jak sobie będziesz radzić i jaki maluszek jest itd czasem się cieszę że mam termin na koniec stycznia przynajmniej będę bogatsza o wasze doświadczenia

Wywieracie na mnie presje nie no zartuje, bede pisac na bank ale stresuje mnie to coraz bardziej.. Przynajmniej perystaltyka jelit dzieki temu jest w normie
Stary 2015-12-14, 20:39   #1575
Casaa
Zakorzenienie

Jerzyczka no wlasnie lekko cukrowy szok przezylam (maz tez) bo zjadlam zeberka z sosikiem do tego kasza gryczana i kapustka kiszona, cukier po tym 87! A obzarlam sie!

Magda, kazda z nas bedzie sobie fenomenalnie radzic przynajmniej utrzymujmy taka wersje dla malkontentow doradcow i upierdliwcow :P

Wyslane z Lumia920.
Stary 2015-12-14, 20:40   #1576
russiandoll
Raczkowanie

no wiesz...jakoś nie znalazło się to nigdy na szczycie moich kulinarnych fantazji...

dokończę więc prostą i nieskomplikowaną bułkę z twarożkiem i popije herbatką ot taki wsiok ze mnie
russiandoll jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-12-14, 20:41   #1577
Jerzyczka
Wtajemniczenie

Cytat:
Jerzyczka no wlasnie lekko cukrowy szok przezylam (maz tez) bo zjadlam zeberka z sosikiem do tego kasza gryczana i kapustka kiszona, cukier po tym 87! A obzarlam sie!

Magda, kazda z nas bedzie sobie fenomenalnie radzic przynajmniej utrzymujmy taka wersje dla malkontentow doradcow i upierdliwcow :P

Wyslane z Lumia920.

Wlasnie i pysznosci jadlas, uwielbiam a kapusta kiszona to w ogole wczoraj od tesciowej dostalismy wielkie wiadro takiej domowej, wlasnie mi o niej przypomnialas i jaki cukier ladny!

Mowie mezowi o tym lozysku, a maz do mnie "Dobrze,ze nie rodzisz po terminie przynajmniej lozysko nie bedzie stare, to bedzie dobry obiad" glupek
Stary 2015-12-14, 20:41   #1578
Casaa
Zakorzenienie

Jak smakuje hummus?

Wyslane z Lumia920.
Stary 2015-12-14, 20:41   #1579
magda1706
Zakorzenienie

GG do magda1706

Cytat:
Napisane przez Jerzyczka Pokaż wiadomość
Wywieracie na mnie presje nie no zartuje, bede pisac na bank ale stresuje mnie to coraz bardziej.. Przynajmniej perystaltyka jelit dzieki temu jest w normie
Musisz pisać! ja będę ciekawa wszystkiego łącznie z kupa

Jeśli cię to pocieszy moja perystaltyka mi ostatnio daje mega czadu.. A nie jem nic dziwnego, innego ba nawet lepiej jem niż wcześniej! Bo jogurty sama robię, gotuję na parze itp.. Więcej warzyw, ciągle owoce.. No masakra jest
Stary 2015-12-14, 20:42   #1580
czarnulax
Zakorzenienie

Jerzyczka nie czytaj takich rzeczy
Stary 2015-12-14, 20:45   #1581
Jerzyczka
Wtajemniczenie

Cytat:
Jak smakuje hummus?

Wyslane z Lumia920.
Taka zblendowana pasta, troche jak hmm lepszy pasztet? ja akurat z suszonymi pomidorami, wiec smak bardzo pomidorowy ale polecam, pyszny jest

Cytat:
no wiesz...jakoś nie znalazło się to nigdy na szczycie moich kulinarnych fantazji...

dokończę więc prostą i nieskomplikowaną bułkę z twarożkiem i popije herbatką ot taki wsiok ze mnie
kubki w dlon i toast naszymi herbatkami, chyba tez nie jestem az taka diwą, zeby marzyc o takich niebianskich przysmakach

Cytat:
Musisz pisać! ja będę ciekawa wszystkiego łącznie z kupa

Jeśli cię to pocieszy moja perystaltyka mi ostatnio daje mega czadu.. A nie jem nic dziwnego, innego ba nawet lepiej jem niż wcześniej! Bo jogurty sama robię, gotuję na parze itp.. Więcej warzyw, ciągle owoce.. No masakra jest

Probowalas suszone sliwki? Zalej wrzatkiem i potem wypij wywar i zjedz te sliwki. Mi pomagalo w trudnych sytuacjach, teraz sok jablkowy i wizja cc za tydzien daja rade
Stary 2015-12-14, 20:47   #1582
Ewusia_marchew
Zakorzenienie

Cytat:

Ja znow z dobrymi wiesciami! Maly znowu zjadl wiecej -23 ml. I... przeniesli go z inkubatora do lozeczka! Teraz byle trzymal temperature! Ew na noc go dadza do inkubatora jakby zmarzl. No i licze ze jak kroplowke mu odlaczato mi go dadza na sale rosi:
idziecie jak burza
super
i śliczny Wituś jest
Cytat:
I stwierdzam ze Angelcare to u nas koniecznosc... siedze z malym, on wtulony we mnie a ja i tak sprawdzam czy oddycha. To co dopiero w domu w nocy.

Wysłane z mojego SM-A300FU przy użyciu Tapatalka
ja właśnie zapomniałam się pochwalić ze udało nam się na All kupić Angelcare z nianią i 2 płytkami za coś ponad 300 zł, więc nieźle w porównaniu do nówki (ponad 600) Sprawdziliśmy i wszystko super działa mam nadzieję ze przy Małym tez się sprawdzi
Cytat:
Napisane przez small_ Pokaż wiadomość

Wiem, wiem potem to mnie to szycie i prasowanie tak pochłonęło
chwalę się
-ciepły kocyk sówki z różowym minky z wypełnieniem 200
- cienki kocyk w misie z miętowym minky wypełnienie 80
- sówka sensoryczna ( uszy szeleszczą + w środku jest gruchawka)
- kostka sensoryczna różne faktury materiałów i część elementów szeleści
śliczne rzeczy
i witaj z powrotem

Cytat:
Napisane przez Kasiulenkowo Pokaż wiadomość
bierzecie kwasy DHA w kapsułkach? ?
ja biorę w moich tabletkach dla kobiet w ciąży
Po porodzie tez je będę nadal brała
Cytat:
Napisane przez candyyfloss Pokaż wiadomość

Po wizycie ok. Zbadał mnie tylko na fotelu żeby sprawdzić co z moją macicą. Stwierdził, że ciągłe napięcie brzucha to normalne na tym etapie i inne bóle. Szyjka mi się skróciła, jest już miękka, ale nadal zamknięta. Powiedział, że ból przy napinaniu to efekt braku tkanki tłuszczowej. No i powiedział, że akcja porodowa może zacząć się w ciągu 2 godzin, ale też i za kilka tygodni.

Czas spakować się...
super że wizyta ok

no pakuj sie pakuj, nie znasz dnia ani godziny
Cytat:
Klucie na dole w bozenie to norma nie?

Cytat:
Napisane przez niezdara Pokaż wiadomość

Dziewczyny, a masaż krocza robicie? Czasem sie zastanawiam czy warto skoro pierworódki prawie wszystkie nacinają... I położna najpierw mówiła ze nacięcie jest pod zńieczuleniem a ostatnio słyszałam ze jednak nie...
ja parę razy zrobiłam, ale nie wiem czy poprawnie no i na pewno za krótko bo nie daję rady tyle wystać w takiej pozycji
Cytat:

Ciekawe co u Ewusi po wizycie u diabetologa
jestem jestem

dziękuję za kciuki

Po wizycie ok. Mam zaświadczenie do porodu (że mam cukrzycę i że trzeba mi i dziecku monitorować glikemię) i zalecenia na po porodzie że dietę mam trzymać, ale mogę powoli wprowadzać produkty których nie jadłam (np czasem coś słodkiego ) i mierzyć po nich cukier. No i po 6 tygodniach zrobić glukozę i przyjść na wizytę

No więc wizytę mam zaliczoną, ale wyniku gbs jeszcze nie ma więc jeszcze nie mogę rodzić

Klara 17.10.2014
Konrad 26.12.2015

Ewusia_marchew jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-12-14, 20:49   #1583
czarnulax
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Jerzyczka Pokaż wiadomość
Casaa, co jadlas? ja zjadlam kanapke z hummusem i papryke w occie taka moja kolacja
I fajny gwiazdkowy prezent
Maz uroczyscie oswiadczyl mi,ze jutro popoludnie spedzam sama, bo On wybiera sie na shopping do galerii po prezent dla mnie musze Mu powiedziec,zeby mi nutelle kupil wiem,ze wstawialyscie przepis na zdrowa, ale chyba nie powstrzymam sie i zjem normalna :p
Mój powiedział, że jutro kupi mi nutelle (ja tam mam w nosie, że niezdrowa, mam ochotę i już ) i nasmaży naleśników

Poza tym to zazdroszczę tak dobrej perystaltyki
Stary 2015-12-14, 20:50   #1584
niepozorna
Zakorzenienie

Jerzyczka o matko przegięcie z tym łożyskiem Ale ludzie serio to jedzą... Kiedyś program oglądałam o tym

Prostujemy zą
bki
Stary 2015-12-14, 20:51   #1585
magda1706
Zakorzenienie

GG do magda1706

Ale ja właśnie dwa i częściej razy codziennie... Jeszcze żeby to twardo było a tu woda praktycznie.. Koszmar
Stary 2015-12-14, 20:53   #1586
niepozorna
Zakorzenienie

Magda ja tam Ci zazdroszczę mimo wszystko, bo u mnie na odwrót

Prostujemy zą
bki
Stary 2015-12-14, 20:53   #1587
czarnulax
Zakorzenienie

ewusia super, że wszystko ok po wizycie musisz powiedzieć maluszkowi, że nie może jeszcze wychodzić, bo wyników nie masz

Moja córa zaraz mi rozerwie skórę
Stary 2015-12-14, 20:54   #1588
niepozorna
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez czarnulax Pokaż wiadomość
Moja córa zaraz mi rozerwie skórę

Mój też się za chwilę przebije...

Prostujemy zą
bki
Stary 2015-12-14, 20:57   #1589
magda1706
Zakorzenienie

GG do magda1706

Cytat:
Napisane przez niepozorna Pokaż wiadomość
Magda ja tam Ci zazdroszczę mimo wszystko, bo u mnie na odwrót
Nie wiem czy jest czego. To naprawdę męczy
Stary 2015-12-14, 21:00   #1590
niepozorna
Zakorzenienie

Magda, a od dawna Cię tak męczy?

Prostujemy zą
bki
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości