|
|
#1591 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Styczniowe mamusie 2016 cz. VIII
Około tygodnia.. I tak jeszcze te kłucia i pchanie się małego w bozene.. Staram się nie analizować tego i nie łączyć i nie dramatyzowac ale wiecie jak jest
ciągle sobie mówię że nie ma się czym przejmować dopóki mi wody nie odejdą ale.. Odstawilam wszystko co powodowało u mnie wzmożone działanie jelit. I jogurty daje żeby bakterie tam były ok a to dalej swoje |
|
|
|
#1592 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Moje jelita tez ostatnio nie pracują jak trzeba...
|
|
|
#1593 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Moze masz tak jak ja od magnezu.... Ewusia, no to fajnie, ze wszystko zalatwione a wynik gbs kiedy dostaniesz?Candy, gratki wizyty
|
|
|
|
|
#1595 |
|
Zakorzenienie
|
Small noo jasne, ja juz teraz dzwonie po wszystkich, zeby do mnie przyjechaly i zrobily prasowanie, a jeszcze dziecko mi sie nie urodzilo.
Dotka jesli chodzi o mycie rak i odwiedziny, to ja zyczylabym sobie jak najmniejsza ilosc ludzi przy Wojtusiu przez najblizszy miesiac od narodzin, a rece to chyba bedzie kazdy myl dopoki sama nie stwierdze, ze juz mozna nie myc. Candy nie ma na co czekac, pakuj sie, pakuj. Baby nawet nie chce sie wycofywac, baaa jeszcze mysle, zeby dokupic kilka otulaczy, tylko tz musi przebolec wydane 200 zl ![]() Gratuluje udanych wizyt Dooobra zmykam do spania, bo tz ma na rano do pracy, a juz marudzi, ze zas mamuski :-P
Motocyklistka ![]() Suzuki GSX 600F "MOTOR" masz pod maską np. samochodu "MOTOCYKL" to coś, co masz pod doopą pokonując w złożeniu winkle, to coś, na czym sam bądź w grupie możesz oderwać się od przytłaczającej rzeczywistości. |
|
|
|
#1596 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#1597 |
|
Rozeznanie
|
Ja sie próbuje ratować bananami, choć gwarantuje mi to bombę na glukometrze...juz myślałam ze takie rewolucje od za dużej ilości warzyw i owoców.
|
|
#1598 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
|
|||
|
|
|
#1600 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#1602 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#1603 | |||||
|
Rozeznanie
|
Ja zawsze synowi śpiewałam "Kundel bury" i "Ach śpij kochanie"
potem mieliśmy przerwę bo wolał bajki czytane. Ostatnio taki marudny był, że zaczęłam mu znowu śpiewać i aż w szoku byłam bo on te piosenki pamięta ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Miałam 2 szwy, które mi w ogóle nie przeszkadzały potem np. w siadaniu ![]() Cytat:
![]() ![]() A mnie cały dzień głowa boli i nic mi nie pomaga już nie wiem co ze sobą zrobić |
|||||
|
|
|
#1604 |
|
Zakorzenienie
|
Przegięcie w żadną stronę nie jest fajne. Ja czekam już na uczucie ulgi jak wszystkie wnętrzności wrócą na swoje miejsce.
|
|
|
|
#1605 |
|
Zakorzenienie
|
Ja nie muszę brać magnezu ze względu na brzuch tylko biorę bo mam skurcze w lydkach straszne.. A przynajmniej miałam. Więc jak odstawie to nic się nie stanie jedynie tylko będę pewnie atakowana w nocy
|
|
|
|
#1606 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mnie skurcze w ogole nie lapaly, a tak z ciekawosci zrobilam poziom i mialam ponizej normy.... Lekarz kazal brac i to konskie dawki, bo od nog sie zaczyna, a konczy na macicy :-/ no to biere |
|
|
|
|
#1607 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
To ja mam jeden dzień tak drugi tak,nigdy nie wiem jak akurat mi sie trafi :-D
'zapytaj się siebie, czy chcesz mieć "poważaną" pracę, czy być szczęśliwa' http://www.youtube.com/watch?v=h7NEQT3tQu8 soy orgullosa de vivir en ese lugar unico, en CANARIAS <3 mi vida en cholas czyli moje życie na Wyspach Kanaryjskich - 12 dni w Kostaryce |
|
|
|
|
#1608 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1609 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Taaaa, znam to kolezanka w szkole, ze zle spala i ramie ja boli, zapytalam czy chce wiedziec co sie czuje po niemalze 8msc spania na lewym boku i innych cudownych dolegliwosciach ciazowych :P stwierdzila, ze wiecej nie bedzie mi marudzic
|
|
|
|
|
#1610 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() a tak a propos tego łożyska to po cesarce też się je "rodzi" czy jakoś jest usuwane? może głupie pytanie ale nie orientuję się w tym zupełnie |
|
|
|
|
#1611 |
|
Zakorzenienie
|
Ahnessy, jest ono usuwane przez rane ciecia
z tego co wiem ale na kwalifikacji sie dopytam jak to dokladnie wyglada bo tez mnie temat ciekawi ![]() Wyslane z Lumia920. |
|
|
|
#1612 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
ale warto byc przygotowanym na wszystko...
|
|
|
|
|
#1613 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#1615 |
|
Zakorzenienie
|
baby może jak TŻ zacznie spełniać się jako ojciec to też zmieni się jego zachowanie jako męża? Tylko to jest takie może może i gdybanie, że będzie lepiej.. dobrze, że Ty się nie załamujesz tylko walczysz o swoje szczescie
magda ja mam też termin na koniec stycznia, ale kłucia na dole też się zdarzają i nie myślę nawet żeby to wiązać z jakimiś akcjami ![]() lune fajny prezent! na pewno będzie bardzo zadowolony! Ja mojemu kupiłam srebrny łańcuszek i krzyżyk na urodziny kilka lat teu i to był strzal w dziesiątkę ale jak on teraz wyskoczył mi ze złotym to już zacznę zbierać kasę żeby i jego łańcuszek wymienić ![]() niezdara ja nie robię masażu krocza bo jak już kiedyś pisałam boję się, że zrobię to źle i tylko sobie zaszkodzę, a dwa, że pewnie i tak skończe na cc więc nie ma potrzeby. Casaa takie prezenty są najlepsze ![]() czarnula ja tez kocham tą niezdrową nutellę, z kilogramem cukru, olejem palmowym i milionem kalorii ![]() I jak bardzo bardzo bym chciala mieć już organy wewnętrzne na normalnych miejscach a nie takie pościskane i obolałe jak sardynki w puszce
|
#1616 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Mówię już o tych lepszych. witaj w klubie
L. - 10.2011 K. - 01.2016 F. - 11.2017 Edytowane przez uaoo Czas edycji: 2015-12-14 o 21:56 |
||
|
|
|
#1617 |
|
Rozeznanie
|
Dobra Nadrobilam i nie cytowałam bo Stwierdziłam że będę pamiętać. .. ta ehe pamiętam
![]() Dobra to tak piąte przez dziesiąte. Iola pytałaś jak zrobić kule z papieru. Już dziś robiłam . Bierzesz patyk na którym będzie ta kula ostatecznie zainstalowana i owijasz gazetami. Owijasz ciasno drucikiem florystycznym i nawijasz następne warstwy. Jak już masz ostateczny kształt i rozmiar to ciasno obklejasz taśmą malarską. Ktoś pisał o psie. Moja suka przez pierwszy rok zniszczyła dwie kanapy (wykopała w nich wielkie dziury) , zniszczyła drzwi pokojowe ,tapety ,meble w zasięgu pyska , buty i pasek skórzany męża , sztuczną protezę zębową taty ! (Zostawił na stole przed drzemką) i wiele innych już drobnych rzeczy. Robiła to w nerwach i strachu przed zostawaniem samej w domu. ... Co do dopuszczania jestem bardzo przeciwna pseudo hodowlom i mnożenia nieszczęść bez rodowodu. ... tym bardziej że teraz jest zakaz sprzedaży psów bez rodowodu , można je tylko oddawać a to mało opłacalne bo szczeniaki kosztują. Ja wysterylizowałam od razu po pierwszej ciecze. Nie słuchaj że powinna mieć choć też szczeniaki bo to jakiś przedwojenne myślenie. Moja ma już 10 lat i sterylizacja to była najlepsza moja decyzja. Kwasy DHA polecane są szczególnie w pierwszym, trzecim trymestrze i przez okres karmienia. Odpowiadają za mózg dziecka wiec warto brać. Podobno udowodnili że dieta matki bogata w kwasy DHA w tym czasie delikatnie podnosi poziom IQ dziecka Biorę przez całą ciążę i chce brać przez czas KP. Co do złotych rad bliskich osób to też je traktuje jako zapychacz rozmowy. Tylko się uśmiecham i przytakuje a ktoś pisał że więcej nie będzie mówić rodzinie nic związanego z ciążą bo co się nie powie to źle. Mam to samo. Ostatnio mama mówi że już mi chyba brzuch przeszkadza ? To wesołym głosem mówię że brzuch mi w ogóle nie przeszkadza , kwestia przyzwyczajenia to się lekko zdziwiła przestałam narzekać i dzielić się tym co czuje komuś innemu niż mąż. Tylko on zrozumie i nie komentuje dogryzliwie. . A propo kluć w bożenie. Zaczęli mi się w tym tygodniu. Czuje ewidentne kłucia szyjki , a dziś to aż mnie złamało w pół jak Poczułam jak młody tak jakby mi tam ręką zagrzebał. Jego główkę tam już czuję ale to dziś to była masakra ![]() I do tego jeszcze doszły takie prądy bolesne od wew strony ud i czasami na pośladkach które mnie łapią jak idę. Czasami co drugi krok aż mi się noga ugina z bólu. Chyba już też gdzieś te nerwy od kręgosłupa są gniecione. .. Edytowane przez 86ewula Czas edycji: 2015-12-14 o 21:59 |
|
|
|
#1618 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Philips sonicare taka o: http://www.euro.com.pl/szczoteczki-e...g&gclsrc=aw.dsEidt: Ewula, prawdopodobnie dziecie uciska na nerw kulszowy i dlatego takie bole promieniujace do nogi
Edytowane przez Casaa Czas edycji: 2015-12-14 o 22:02 |
|
|
|
|
#1619 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Chodzi Ci o to, że suczka powinna mieć chociaż raz młode, bo coś tam? Też to słyszałam, ale nawet o tym nie pomyślałam i myślę, że to bzdura. Nie wiem czy z kotami jest tak samo ale z moją kotą nie czekałam nawet do pierwszej ruji, szybko ją wysterylizowałam.
|
|
#1620 |
|
Zadomowienie
|
Dziewczyny nie martwcie się tym kłuciem w pochwie. Z synem też tak miałam a poród wywoływali po terminie.
A teraz nic mnie tam nie kłuje a szyjka skrócona i głowa nisko. Cuda wianki jednym słowem. Córka waży 2100g. Mamy jakoś 34-35 tc ![]() Wysłane z mojego LG-H340n przy użyciu Tapatalka |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 01:03.

ciągle sobie mówię że nie ma się czym przejmować dopóki mi wody nie odejdą ale..

) i mierzyć po nich cukier. No i po 6 tygodniach zrobić glukozę i przyjść na wizytę
już nie wiem co ze sobą zrobić