|
|
#2611 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Styczniowe mamusie 2016 cz. VIII
Jerzyczka olej takie bzdury
![]() Bylam na usg i wychodzi, ze mlody wazy 2400( przedwczoraj 2160), brzuszek ma troche mniejszy w stosunku do glowki i k.udowej ale w granicach normy, lozysko jak nazwala p doktor akceptowalne, przeplywy ok. Skontaktowalismy sie z naszym ginem bo tu pracuje ale na innym oddziale i przyszedl, powiedzial zeby sie poddac temu testowi. Ja sie boje zeby akcja sie nie rozkrecila :-/ lekarka, ktora robila usg stwierdzila 'to pani najwyzej urodzi...' No super..... Wprost fenomenalnie :-/ a tak w ogole to pepowina u mlodego przebiega przodem szyjki i nie jest okrecona wokol niej. Czyli albo sie odkrecil albo blad diagnostyczny... Wyslane z Lumia920. |
|
|
|
#2612 | |||
|
Zakorzenienie
|
Dzień Dobry
Jestem wkurzona, wczoraj zaczęłam robić fotoksiążkę, chciałam ją dzisiaj skończyć a na stronie, że zamówienia będą realizować po 24.12 + całą noc nie spałam przez okropny ból głowy i na dodatek mam podwyższoną temperaturę ![]() Cytat:
Cytat:
---------- Dopisano o 10:50 ---------- Poprzedni post napisano o 10:48 ---------- Cytat:
Uff dobrze, że nie jest owinięte pępowiną. Ja to bym na twoim miejscu zaraz schizowała
|
|
#2613 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Szykuje sie na ktg i jak bedzie moj gin to pokaze Mu ten twarzowy wykwit. Moze mi przepisze na recepte cos. |
||
|
|
|
#2614 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
będzie dobrze
|
|
|
|
|
#2615 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jerzyczka a weź sobie termin na luty ustal, a co Ci szkodzi. Szkoda mówić o takich ludziach. uaoo współczuję, że z książka nie wypali, moja wczoraj doszła do rodziców. Ja zamawiałam z colorand dwa dni po wysłaniu do nich projektu wysłali ją do mnie. zuken co z Tobą? A raczej z tym co piszesz? Casaa super, że już nie jest owinięty. Ale jak to najwyżej urodzi? Żartuje sobie |
|
|
|
|
#2616 |
|
Zakorzenienie
|
To ja nie rozumiem. Po co wywoływać poród skoro jest ok
|
|
#2617 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Powiedziała że rodzaj chusty zalezy od tego jaką ma domieszkę. Bawełniane, bawełniane z bambusem są delikatniejsze, bardziej śliskie i są lepsze dla lżejszych dzieci. Z domieszką lnu są bardziej szorstkie i dają lepsze podparcie dla cięższych dzieci (nie wysuwają się). Nie ppodawała jednak żadnych firm, czy marek. Mówiła też że ułatwieniem jest znacznik środka i różnokolorowe krawędzie. DDzień dobry :-* |
|
|
|
|
#2618 | |||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Super, że Martynka zrobiła takie postępy. Zuch dziewczynka ![]() Cytat:
Nie przejmuj się takim gadaniem, po za tym nie rodzisz w święta tylko przed, więc gadki z prezentem nie rozumiem Cytat:
Cytat:
Cytat:
Nie wiem co z tą głową mnie trzy dni męczyła, wczoraj niby było ok a ledwo się pochwaliłam i znowu rozbolała ![]() Pochwalę się jeszcze moimi świecznikami i wiankiem na drzwi Dla tego złotego brakło mi kieliszka, chyba muszę mamie podwędzić |
|||||
|
|
|
#2619 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja biore euthyrox rano,pozniej sniadanie i po 2-3 godzinach zelazo zapijane sokiem pomaranczowym,tak mi gin poradzila Cytat:
naprawde lekarze powinni miec szkolenia z empatii itd... Widze tworczosc dziecka na telefonie :-D
'zapytaj się siebie, czy chcesz mieć "poważaną" pracę, czy być szczęśliwa' http://www.youtube.com/watch?v=h7NEQT3tQu8 soy orgullosa de vivir en ese lugar unico, en CANARIAS <3 mi vida en cholas czyli moje życie na Wyspach Kanaryjskich - 12 dni w Kostaryce |
||
|
|
|
#2620 |
|
Zakorzenienie
|
Casa to po co ten test w takim razie?
kamilka super
|
|
|
|
#2621 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Poprostu kontrolować i tyle. |
|
|
|
|
#2622 |
|
Zakorzenienie
|
Haha no dokladnie corka dorwala telefon :P
|
|
|
|
#2623 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ostatni mi się najbardziej podoba, a na drzwiach mam podobno---------- Dopisano o 11:06 ---------- Poprzedni post napisano o 11:05 ---------- Tez chciała nam coś powiedzieć
|
|
|
|
|
#2624 |
|
Zakorzenienie
|
Moge oczywiscie sie nie godzic bo wiadomo, ze ostateczna decyzja nalezy do mnie. Chodzi o to by podac mniejsza dawke oksy, wywolac lekkie skurcze i wtedy ktg podlaczyc i zobaczyc czy tetno nie spada czy przy skurczach nie zaciska sie pepowina, wiadomym jest, ze nie wiadomo jak organizm zareaguje na oksy i efektem ubocznym mogloby byc wywolanie porodu ale nikt tutaj tego nie mowi, ze to po to by wywolac. Chodzi o diagnostyke. Rozmawialam z lekarzem i juz wiem co mu sie w tym ktg nie podobalo, na poczatku mlody usnal i dosc dlugo spal, no i wlasnie ten "ciagly" zapis mu sie nie podobal. Na razie z testu zrezygnowali bo przeplywy sa ok, tylko kazal mi cos zrobic zeby na nastepnym ktg mlody sie ruszal, jak zapis bedzie ok to luz. Mam nadzieje, ze w miare to opisalam
![]() Wyslane z Lumia920. |
|
|
|
#2625 |
|
Zakorzenienie
|
uaoo jest na groupon z tej firmy co ja zamawiałam
[url]https://www.groupon.pl/deals/gg-cyfrowafoto2-colorland-121[/url A tu masz jeszcze dwie inne https://www.groupon.pl/browse/szczecin?lat=53.428&lng=1 4.552&address=Szczecin&qu ery=fotoksi%C4%85%C5%BCka &locale=pl_PL (nie wiem czemu tam szczecin wyskoczył, ale to nie ma znaczenia) Edytowane przez kinga1701 Czas edycji: 2015-12-17 o 11:12 |
|
|
|
#2626 |
|
Zakorzenienie
|
dziewczyny ja się dzisiaj już tak wkurzyłam, że nie wiem
U mnie w miescie praktycznie w żadnym sklepie gdzie robię zakupy nie ma kas pierwszeństwa, wiecznie pokornie kiszę się w kolejkach. Jeszcze nikt nigdy, ani jeden raz nie zaproponował mi pierwszeństwa ani nic z tych rzeczy, ale dzisiaj to co mnie gość z równowagi wyprowadził... Stoję w kolejce, przede mną jedna osoba i nagle wpada gość z żonką i do kasjerki, ze im źle rachunek naliczyła i awantura. Ta zostawiła kasę i poszła z nimi robić jakieś obliczenia, a żona tego typka do nas, że "najlepiej jakbyśmy sobie kasę zmienili bo im to chwilę zajmie" nosz kurna! A miałam akurat kilka rzeczy i nie chciało mi się znów nachylać do koszyka i pakować do innej kasy i innej kolejki.. Chwilę postałam i czekam, ale było mi już tak gorąco, że pot mi spływał po plecach i poszłam do nich z fochem oczywiście ( ) i mówię do gościa, że jestem w 8 miesiącu ciąży, już ledwo stoję z gorąca i chcę żeby mnie w końcu obsłuzono bo dłużej nie wystoję. Kolesiowi się głupio zrobiło, coś tam zaczął pultać, że jako klient ma swoje prawa, a ja mu na to, że jako kobieta w ciąży też mam i poszłam no i podziałało bo kobita wróciła do kasy od razu.Ale czasem mi naprawdę przykro, że kazdy brzuch Ci wyogląda, a nikt nie przepuści w kolejce hariett super, że wszystko w porządku u Was Dotka u mnie jako takich warsztatów raczej nie ma, ale mam namiar do babeczki, która przyjedzie do domu na indywidualną lekcję chustowania kamilka ale wspaniale, że przychodzisz z takimi wieściami! Chłopaki pewnie się Was nie mogą doczekać w domu ![]() Ewusia fajne to nosidełko z chustą! Tylko widzę, że droższe niż sama chusta i ciężko osiągalne... Ja na początku byłam napalona na to close caboo, ale jego też nie polecają od samego początku wiec chyba w końcu ostatecznie zdecydujemy się na klasyczną chustę Jerzyczka, ale koleżanka ma zmartwienia :/ tak to jest najważniejsze na świecie ile prezentów będzie dostawało Twoje dziecko... a jak święta mogą być dla Ciebie smutne skoro będziesz miała przy sobie największy skarb? ![]() Casaa no własnie ja też nie rozumiem, skoro okazało się, że jest okej to po co ryzykować z tym zabiegiem?
|
#2627 | ||||
|
Rozeznanie
|
ja już jestem po spotkaniu z położną z ciekawych informacji o połogu jeśli chodzi o pielęgnację krocza (jesli są rany) poleca 2 x dziennie tantum rosa żeby nie przesadzić z wyjałowieniem a reszta "podmyć" żelem do higieny intymnej lub szarym mydłem - oczywiście jesli sa rany nalezy się podmywać po każdej wizycie w toalecie. Co do octeniseptu nie poleca ze względu na to że ponoć on długo odparowuje a spirytus się nie nadaje na tamte okolice no i zaleca wietrzyć dużo tzn jak dziecko spi to kładziemy podkład na łóżko i wietrzymy najlepiej 2 razy dziennie a jak nie ma czasu można suszarką podsuszać i koniecznie zwracac uwagę na ilość, zapach i kolor tych odchodów poporodowych bo położna bedzie o nie pytać Dziewczyny powodzenia na wizytach, oby były same dobre wiadomości ja całą ciążę się kąpię a temperatury wody nie sprawdzałam bo na pewno za gorąca jest ![]() już sie nie moge doczekac kapieli po porodzie dłuuuugiej i z parzaca głowa ze skóra bedzie az czerwona - uwielbiam Cytat:
ciekawe jak sobie radzą, kurcze przydalaby sie relacja na zywo![]() 20 min ja tez tak chce, to jej pierwszy poród? bo moze jest nadzieja ![]() Cytat:
Jerzyczka a ta kolezanka ma dziecko? bo teksty tak troche bez wyobrazni.......ze niby masz ryzykowac zdrowiem dziecka tylko po to zeby swieta spedzic w domu - nie jedne swieta przed wami Kamilka super wiesci, fajnie ze w koncu bedziecie razem ![]() Casaa współczuje sytuacji, beznadziejni lekarze jak mozna tak pacjenta nastraszyc i zostawic Cytat:
![]() TZ bedzie miał jeden dzien wiecej na ogarniecie domu a łóżeczko już macie - bo pamietam ze mieliscie dostac od szwagierki???Cytat:
|
||||
|
|
|
#2628 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
zapewne postawiona w takiej samej sytuacji nie wiedziałaby co zrobić. albo i może i zaczęła by pyskować lekarzowi i szybko sprowadziłby ją do poziomu mówiąc, że zdrowie ważniejsze.
|
|
|
|
|
#2629 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#2630 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dokładnie, patrzeć to się każdy potrafi, ale żeby jakiś miły odruch ludzki to już nikt Cię wtedy nie zauważy. |
|
|
|
|
#2631 |
|
Rozeznanie
|
Iola piękne stroiki. Cudne wszystkie !!!
Casaa jeżeli z pępowinę jest ok to ja bym nie kusiła losu oksy. Chyba że chcą spr. Ruchy i serce dziecka w redakcji o oksy. Ale moim zdaniem powinni ci to profesjonalnie wytłumaczyć i przedstawić korzyści i wady. Bo to miesiąc przed terminem jest. A tekst najwyżej pani urodzi jest skrajnie nieodpowiedzialny ! Kamilka bardzo się cieszę że Martynka taka dzielna i że pojawia się temat domu. Na pewno podnosi Cię to na duchu , wizja bycia w domu , szczególnie przed świętami z całą rodziną musi być mega pozytywna ! Ja dziś miałam tragiczna noc. Nie wiem co się dzieje. Sypiam 40 min -1h i się Budzę. Coś mi się śni , jak nie siku to bóle brzucha takie od wzdęć , jelit. Wstaje po 5-6 razy , jem w nocy bo z wszystkiego już glodnieje nad ranem. .. kładę się codziennie kolo 24.30 i regularnie pierwsza pobudka przed drugą. ... Czuje się tak jak placek. Organizm się chyba hartuje przed przyjściem dziecka na świat. ![]() Dodaje swoje wypociny tegoroczne. Choinka z suchego mchu. Mini choineczki. I zaczęta kula z Szyszek na prezent pod choinkę. Tylko musze jeszcze psiknąć sprayem ,udekorować i zapakować w doniczke. Chyba uaoo wklejalaś taką ? Plan na dziś zrobić gołąbki na święta. Idę zaraz po kapustę ; D |
|
|
|
#2632 |
|
Zakorzenienie
|
Ewula dlatego troche bylam niemila dla pani lekarz :P a pani lekarz byla oschla i zimna ryba :P
Wyslane z Lumia920. |
|
|
|
#2633 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ja bym w wigilię nie chciała rodzić tylko dlatego ze wtedy nie mogę skorzystać z mojej indywidualnej położnej, bo ona w wigilię jest niedostępna ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() to oby to kolejne ktg wyszło ok i nie trzeba było robić testu Cytat:
ale jak TŻ się uprze to pewnie to kupimy, ja tam bym mogła mieć chustę ale jego przeraża ta ilość materiału Cytat:
octenisept może być, ale też bez szaleństw, najlepiej po prostu myć i wietrzyć
|
|||||
|
|
|
#2634 |
|
Rozeznanie
|
Znów zapomniałam o zdjęciach
|
|
|
|
#2635 |
|
Zadomowienie
|
mojakaren no własnie tez zauwazylam ze ludzie do kobiet w ciąży nie wiem zadnego szacunku i wspolczucia nie maja.
Ja ostatnio weszlam na poczte z 1 listem a tam pełno ludzi, duchota, mochery sobie siedza i kazdy głowa w drugą strone jakbym jakas tredowata była. Nawet nie wziełam numerka tylko podeszlam do kasy i sie zapytalam czy mnie pani obsluzy bo nie wystoje. Ja tak robie nie pierdziele sie ze znieczulicą
|
|
|
|
#2636 |
|
Zakorzenienie
|
Kurna, taki post nasmarowalam i mi się skasował... :-(
|
#2637 |
|
Zadomowienie
|
ewula śliczne to
|
|
|
|
#2638 |
|
Wtajemniczenie
|
Kamilka wiesci rewelka!!! Tyle na to czekaliscie
Jerzyczka no rzeczywiscie kolezanka malo myslaca. Bedziesz przesuwac termin porodu i ryzykowac bezpieczenstwem malego tylko dlatego ze w przyszlosci bedzie jeden prezent mniej dostawal Casaa no to dobrze ze jednak z ta pepowina zmyla. Ale Ci lekarze to tez jacys dziwni. Zero konkretow. Jaja sobie robia.... Ewusia dziekuje za informacje o tabletkach. To juz teraz bede wiadziala jak sobie je poustawiac Mojakaren wcale sie nie dziwie ze sie zdenerwowalas. Ludzie czasami naprawde sumienia nie maja...
|
#2639 |
|
Zakorzenienie
|
świetne robicie te stroiki. bardzo mi się podobają
Myślałyście by tym handlować?:P ja się chyba zdrzemnę, coś mnie głowa łupie. |
|
|
|
#2640 |
|
Zakorzenienie
|
No kolo 14 mam kolejne ktg i musze tego łotra rozruszac
i postanowilam, ze zjem ciut slodkiego.... Trudno, delikatnie mi cukier podbije ale niech zapis bedzie zadowalajacy.Wyslane z Lumia920. |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 05:12.

+ całą noc nie spałam przez okropny ból głowy i na dodatek mam podwyższoną temperaturę 

Nie przejmuj się takim gadaniem, po za tym nie rodzisz w święta tylko przed, więc gadki z prezentem nie rozumiem 

ciekawe jak sobie radzą, kurcze przydalaby sie relacja na zywo