|
|
#2641 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Styczniowe mamusie 2016 cz. VIII
Cytat:
I chyba od teraz tak już będę robić bo mam gdzieś czekać na czyjąś łaskę...
|
|
#2642 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Super z piórkami chyba jest gorzej niż z szyszkami? Cytat:
może córa na jakieś lody się przynajmniej załapie |
||
|
|
|
#2643 |
|
Zadomowienie
|
Dzięki dziewczyny
![]() Bardzo sie ciesze ze w koncu bede w domu z wszystkimi moimi dzieciaczkami. Juz nawet pierogi na wigilie i ciasta zamówiłam. W poniedziałek mamy szczepienie a we wtorek do domu- jesli wszystkie niedzielne badania wyjdą Ok. DOTKA doczytałam ze u was żółtaczka - oby szybko minęła CASAA a ty w szpitalu... Powodzenia by było wszystko tak jak ma byc. Leżysz w ICZMP? Jak tak to cie odwiedzę ![]() Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
|
|
|
#2644 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Jerzyczka miałam wcześniej napisać koleżanka z lekka nie umie ugryźć się w język. Nawet jak tak myśli , to powinno w jej interesie (dobrej koleżanki ) pocieszanie , podtrzymanie na duchu a nie wbijanie ci jakiś chorych faz. ;/ Ja wczoraj też się zawiodłam mocno koleżance. Znam ją od piaskownicy , a nasi mężowie również znajdą się od dziecka. Wczoraj zajezdzamy na parking z wózkiem a oni w tym samym czasie w nowym aucie (w sensie używanym ale nowo kupionym) nie widzieliśmy się prawie 2 ms , chłopaki jak to chłopaki gadają o aucie a mój mąż wyladowywuje wózek. O wiecie co stałam w ciszy i ona też. Słowem się nie odezwała , ani jak się czuje , ani że za miesiąc rodzę , ani że też mamy nową furę :/ zrobiło mi się przykro. .. nawet dla najgorszego wroga w ciąży byłabym uprzejma. A ona nic. .. Szliśmy kawałek razem pchając wózek i nic się nie odzywalam. Auto najważniejsze. Mówię do męża że nie wydało ci się to dziwne że wypytaleś się go o wszystko związane z autem a oni nawet słowem nie skomentowali wózka. Czy nie zapytali co u nas ? Chyba za dużo wymagam empatii od ludzi. ... ;/ |
||
|
|
|
#2645 |
|
Rozeznanie
|
jak przekonać tż aby ochrzcić dziecko tam gdzie ja chce? Już nie mam pomysłu
wszyscy mi trują dupę, a nie wiedzą jaki on jest uparty ;( Po za tym ustaliliśmy to przed ślubem, a teraz mu się odwidziało. Aktualnie zamyka temat na tym że nie będzie o tym ze mną rozmawiał, tylko dopiero jak się urodzi. Jestem bezradna
|
|
|
|
#2646 | ||
|
Rozeznanie
|
Ewula śliczne stroiki
podziwiam za cierpliwośćCytat:
trzeba będzie eksperymentować na sobie.... ale z tego co pamietam Malwi pisała że jej mama poleca szare mydło więc na pewno je zakupię i tak się nie zmarnuje najwyżej bedzie do prania kupy z ubranek![]() Cytat:
i za GBSa
|
||
|
|
|
#2647 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
brawo dla was ![]() Jerzyczka ja mam urodziny w Wigilię i zawsze mam 2 prezenty. Urodzinowy rano a świąteczny wieczorem Trzeba ludzi nauczyć i będą pamiętać ![]() Jestem po wizycie. Jasiek waży 3,470 kg. Śmiesznie jest ułożony bo główkę ma na dole ale twarzą w drugą stronę, pupę na wysokości żołądka, nogi w szpagacie na prawo i lewo i rączka trzyma się za nogę Śmiejemy się, że ma pozycję pająka :P szyjka miękka, skraca się i jest małe rozwarcie. Wizytę mam na 30.12 o ile nie urodzę do tego czasu. Teraz idę się przespać, bo słabo się dziś czuję.
|
|
|
#2648 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2649 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ze tez sie glupi urodzil 7.12, musze mu powiedziec ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Co do lozeczka to wlasnie mialam wWam tu napisac bo jwstem zla jak nie wiem. Mielismy od nich brac. Mowila ze na mikolajki beda u tesciow to je wezma. Mikolajki przeszly i cisza. Mlody sie urodzil wiec logiczne ze potrzebujemy je JUZ ale cisza. To mam to w dupie i kupilismy w ikei. Chcielismy to najtansze za 119 bo juz 250 poszlo na laktator, teraz 350 ma angelcara, do tego w IKEI z 700zl tz zaplacil... ale moja mama sie dolozyla i wzieli biale za 249 ![]() Cytat:
Mojakaren ja tez na koniec to juz bez pardonu podchodzilam no jak sie sama nie upomnisz to zapomnij o przywilejach. Wysłane z mojego SM-A300FU przy użyciu Tapatalka Edytowane przez Dotka90 Czas edycji: 2015-12-17 o 12:27 |
||||
|
|
|
#2650 | ||||||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
żeby udało się już na 100% z tym wyjściem w sobotęCytat:
![]() Cytat:
Cytat:
To w świętach też nie chodzi głównie o prezenty (wiem że dla dzieci to ważne ale to też można przeciez dziecku wytłumaczyć), a poza tym Ty dostaniesz najlepszy prezent w postaci synka Do mnie wczoraj też napisała koleżanka spotkała mojego Tż i powiedział jej że mam termin cc i dlaczego. A ta mi pisze wczoraj SMS że słyszała że się jednak ZDECYDOWAŁAM na cc i mi pisze że to źle dla dziecka i o wyższości porodu SN. ![]() Cytat:
Swoją drogą współczuję lekarki, co za durna baba, tylko jej
|
|
#2651 | |
|
Zakorzenienie
|
pietrusiowata super waga
![]() Cytat:
A tym terminem porodu to też ciekawa sprawa. To jak mała postanowi wyjść w wigilię muszę zacisnąć nogi i jej powiedzieć "o nie skarbie, dzisiaj nie możesz wyjść, bo dostaniesz jeden prezent a nie dwa"
|
|
|
|
|
#2652 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
super ze jest w porzadku. Malemu widocznie wygodnie w takiej pozycji.
|
|
#2653 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
to dziś TŻ pewnie będzie miał wielkie składanie puzzli z Ikei? ![]() Cytat:
Koleżanka genialna, pomijając że nikt jej nie pytał o zdanie to narzucanie się z tekstami o wyższości sn to przeginka... ---------- Dopisano o 12:46 ---------- Poprzedni post napisano o 12:45 ---------- Cytat:
|
|
#2654 |
|
Zakorzenienie
|
Jerzyczka, ta koleżanka chyba bezdzietna, bo ma zupełnie inne priorytety - święta, prezenty, etc... Przecież święta są co roku, to za rok sobie poświętujesz. Ja jakbym miała wybierać poczucie bezpieczeństwa i dobro dziecka, to każde święto bym poświęciła. U mnie mama Ewa, ojciec urodzony 1 stycznia, także jakoś się to ogarnia - dostają swoje prezenty zasłużone. W ogóle się nie przejmuj takim durnym gadaniem, bo to takie gadania dzieciucha niedojrzałego jakiegoś.
Kamilka, super, że jest szansa na wyjście do domu, fajne, że są takie postępy. Dotka, Witka naświetlą i zaróżowi się na pewno, ale napisz też nam jak TY się czujesz teraz? Karen - ja też w mojej pieprz**ej stokrotce zawsze stoję w kolejkach, kiedyś babka z kasy wyhaczyła za mną dziewczynę z dzieckiem, żeby podeszła pierwsza przede mną - ok ale ja byłam w 5 mcu i jeszcze nie było tak widać. Ale żeby mnie ktoś wyhaczył, to tylko w Rossmanie się zdarzyło i w Auchan też szukałam kiedyś kasy to mi babeczka otworzyła kasę, która się miała zamykać. Na poczcie ostatnio nawet jak stałam i byłam już pierwsza do kolejki to się jakaś babka podrywa z krzesła - tak na oko może 65 lat i do mnie "ja tu już stałam w kolejce tylko list musiałam zaadresować, to ja teraz podejdę" Pamiętam jak w Stanach byłam, to tam ludzie przepuszczają się z byle powodu - wystarczy, że ktoś ma cały koszyk a ja dwie rzeczy i przepuszczają. Czemu u nas tak nie może być? Casaa, pomijając tych lekarzy to jednak w sumie chyba wyszło, że wszystko dobrze jest? Zaraz zdjęcia stroików pooglądam, bo na tel nic nie widać :-(
Edytowane przez ruda3d Czas edycji: 2015-12-17 o 12:47 |
|
|
|
#2655 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Pietrusiowata ale duże już masz maleństwo pozycję też ma ciekawą ![]() ciekawe jak u nas, USG w pon mamy to się okaże ![]() Viki no ja tych książek nie czytałam, tylko w necie dziewczyny na grupie chustowej tak pisza a tak z ciekawości to rok napisania ksiązki jest ten sam co wydania? W ogóle zapomniałam napisać dziewczyny super te stroiki
|
|
#2656 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Viki aaa daj spokoj. Nie wiem czy zapomnieli czy co no ale ja sie upominac nie bede. Tym bardziej ze wiedza ze nas Witek zaskoczyl 6 tygodni wczesniej wiec jestesmy kompletnie w tylku. Taak tz bedzie skladal dzis lub jutro. Jutro nie przyjedzie do nas wlasnie zeby jeszcze w domu ogarnac. I mam foteeel do karmienia! I kupil mi schodek taki jakby lazienkowy - super pod nogi polecam Wam bo tu w szpitalu uzywamy. Viki ja o Twoich ciuszkach pamietam. Postaram sie tzta wyslac w poniedzialek na poczte. Wysłane z mojego SM-A300FU przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#2657 |
|
Zakorzenienie
|
Ewula faktycznie niezbyt taktowne zachowanie koleżanki kultura wymaga żeby zapytać i sie zainteresować hmm moze oni zazdrosni czy cos? Ja sie juz nauczylam ze o ile ktos nie pyta i nie wyglada na zainteresowanego ciąża to nie podejmuje tematu
![]() Koktajlowa ale chodzi tylko o miejsce chrztu czy w ogóle sam fakt? Może faktycznie lepiek poczekac do porodu? Pietrusiowata jaki duży Jasiek! Hehe i Jaśki chyba lubia takie pozycje przyjmować nasz tez ostatnio w szpagacie Dotka i dobrze ze kupiliscie bo czasem tak czekać az ktoś da nie da to sie mozna zdziwić tym bardziej ze szwagierka doskonale wiedziala jaka macie sytuację. .. Small następna madra kolezanka bedzie Ci mowila jak masz rodzic masakra :/ Wysłane z mojego GT-I8260 przy użyciu Tapatalka
|
#2658 |
|
Zakorzenienie
|
Ruda ja sie czuje bardzo dobrze, brzuch juz nie boli, rana sie ladnie goi, brzuch mi duuuzo zmalal juz. Psychicznie dobrze bo wizja domu za pasem
![]() Wysłane z mojego SM-A300FU przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
#2659 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
no nie wiem, na pewno i tak pójdę na jakieś warsztaty z chustowania to tez zobaczę co tam będą polecać w necie też czytałam ze większość kangurka raczej poleca Cytat:
jak się rozmyślili to mogli chociaż dać znać że jednak nie - mnie strasznie wkurza taki brak informacji ![]() Z ciuszkami to wiesz, bez stresu
|
|
#2660 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Niby to nie jest najistotniejsze ale nurtuje mnie ta kwestia
|
|
#2661 |
|
Zakorzenienie
|
Small nie smaruje bo poki co brzuch bolal i rana byla zaklejona. Teraz juz moge smarowac i musze to ogarnac. Moje rozstepy widac duzo mniej teraz bo skora nie jest naprezona. Nowych brak.
Wysłane z mojego SM-A300FU przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
#2662 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
ja mam właśnie największą tendencje do rozstępów jak mi waga spada, więc tak się nad tym zastanawiałam..
|
|
#2663 |
|
Zakorzenienie
|
Ja akurat bym nie chciala rodzic w Swieta i robilabym wszystko zeby tak sie nie stalo... a jakby jakies skurcze sie pojawily to bym szukala no spy zeby je wyciszyc
![]() Ale to juz czlowiek ma troche inne podejscie przy drugim dziecku ![]() ---------- Dopisano o 13:18 ---------- Poprzedni post napisano o 13:18 ---------- Pietrusiowata gratuluje wizyty to synek duuzyyy juz nie? Lekarz nic nie wspominal ze sie duzy moze urodzic ?
|
|
|
|
#2664 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Kinga, wstawiam moją choinkę - w sumie nic specjalnego, ale nastrój robi... Ale ja jeszcze sobie ustawiam na parapecie jakieś dekoracje, poduszki przebieram w takie świąteczne powłoczki, także ogólnie jest ok. No i jak się piecze ciastka i pierniki to ten zapach w mieszkaniu...
|
|
#2665 |
|
Rozeznanie
|
Dzięki dziewczyny
Lekarka powiedziała, że może jeszcze 200-300 gram przybrać. Mam nadzieję, że nie urodzę 4,5 kg dziecka.
|
|
#2666 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Śliczne rzeczy
![]() Cytat:
![]() Trzeba będzie potestowac na sobie i tyle ![]() Cytat:
![]() Duży chłopczyk już, możesz rodzic ![]() Cytat:
![]() I fajnie że z zakupami do przodu Cytat:
![]() Cytat:
![]() Na szczęście cesarke miała ![]() Chociaż poprzednie dziecko też takie duże urodziła SN
|
|||||
|
|
|
#2667 | |||
|
Zakorzenienie
|
Świetne te choinki z piórek
Cytat:
Cytat:
Czyli kolejna osoba, która obiecywała co to nie da. a w rezultacie nici z tego i po co tak gadać. Cytat:
Edytowane przez kinga1701 Czas edycji: 2015-12-17 o 13:48 |
|||
|
|
|
#2668 |
|
Zakorzenienie
|
Kamilka, tak w ICZMP jestem na 3 pietrze
![]() Ruda, na razie jest wszystko ok. Teraz na ktg leze... Wyslane z Lumia920. |
|
|
|
#2669 | |
|
Zakorzenienie
|
Dotka oby Wituś wrócił do swoich kolorów.
Kamilka świetne wieści za wyjście.Mojakaren (chyba) przecież ciąża to nie choroba, możesz czekać w kolejce Ja się wczoraj pierwszy raz zdziwiłam, jak pani w rossmanie do mnie z tekstem, proszę 2 panią z kolejki do kasy. Ja na tz, tż na mnie i taaaaakie oczy. Pierwszy raz mi się tak zdarzyło, normalnie zawsze muszę swoje odczekać. Oczywiście mina pani przede mną bezcenna ![]() Dziewczyny piękne te wasze stroiki, mój przy waszych wygląda naprawdę blado aleee co tam wazne, że jest ![]() Jerzyczka koleżance trzeba było powiedzieć, że termin sobie wybrałaś na 6.12, ale dziecko Cię nie posłuchało Casa ile razy masz to KTG dziennie? Pietrusiowata gratulacje udanej wizyty Ewula nie ma co się przejmować ludźmi. Kiedyś pisałam o tym jak koleżanka mi powiedziała na początku ciąży, żebym się nie cieszyła, bo może mi ciąża polecieć. Nooo więc już się znieczuliłam na to, że ktoś nie pyta o mój stan zdrowia. Zapyta to i tak powiem, że świetnie się czuję, że mam dla Małego wszystko kupione tylko czekamy aż się urodzi. Ludzie cieszą się, że coś Ci w życiu nie wyszło, więc nie ma co mówić za dużo. ---------- Dopisano o 14:01 ---------- Poprzedni post napisano o 13:55 ---------- Cytat:
Aaaa co jeszcze do szarego mydła, kiedyś rozmawiałam z jednym panem po bajpasach i mówił, że blizny "wyleczył" sobie właśnie szarym mydłem. Ile w tym prawdy nie wie, ale blizny na nodze i klatce nie miał (tzn miał takie cieniutkie niteczki). Sama widziałam to tak tylko dla tych co chcą być cierpliwi i spróbować
Motocyklistka ![]() Suzuki GSX 600F "MOTOR" masz pod maską np. samochodu "MOTOCYKL" to coś, co masz pod doopą pokonując w złożeniu winkle, to coś, na czym sam bądź w grupie możesz oderwać się od przytłaczającej rzeczywistości. |
|
|
|
|
#2670 |
|
Zakorzenienie
|
Byłam na wizycie U innego gina. Pobrał mi gbs, więc o tyle jestem do przodu. Wszystko jest OK, szyjka długa (3cm) i zamknięta, dzieć waży 3030g. Jedyne co, to zastanowiło mnie łożysko, bo wg lekarza jest tak stopnia II/III, ale wynik wpisał, że jeszcze II.
---------- Dopisano o 14:09 ---------- Poprzedni post napisano o 14:09 ---------- Czyli poniedziałku dotrwam
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:12.

I chyba od teraz tak już będę robić bo mam gdzieś czekać na czyjąś łaskę...

z piórkami chyba jest gorzej niż z szyszkami?
Myślałyście by tym handlować?:P 

wszyscy mi trują dupę, a nie wiedzą jaki on jest uparty ;( Po za tym ustaliliśmy to przed ślubem, a teraz mu się odwidziało. Aktualnie zamyka temat na tym że nie będzie o tym ze mną rozmawiał, tylko dopiero jak się urodzi. Jestem bezradna
octenisept może być, ale też bez szaleństw, najlepiej po prostu myć i wietrzyć
trzeba będzie eksperymentować na sobie.... ale z tego co pamietam Malwi pisała że jej mama poleca szare mydło więc na pewno je zakupię i tak się nie zmarnuje najwyżej bedzie do prania kupy z ubranek
i GBS ujemny 

ciekawe jak sobie radzą, kurcze przydalaby sie relacja na zywo

a pani lekarz byla oschla i zimna ryba 

21.06.2014r.