Styczniowe mamusie 2016 cz. VIII - Strona 89 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-12-17, 11:52   #2641
mojakaren
Zakorzenienie

Dot.: Styczniowe mamusie 2016 cz. VIII

Cytat:
Napisane przez lune1992 Pokaż wiadomość
mojakaren no własnie tez zauwazylam ze ludzie do kobiet w ciąży nie wiem zadnego szacunku i wspolczucia nie maja.
Ja ostatnio weszlam na poczte z 1 listem a tam pełno ludzi, duchota, mochery sobie siedza i kazdy głowa w drugą strone jakbym jakas tredowata była. Nawet nie wziełam numerka tylko podeszlam do kasy i sie zapytalam czy mnie pani obsluzy bo nie wystoje.
Ja tak robie nie pierdziele sie ze znieczulicą
wiesz co wczoraj na poczcie zrobiłam dokładnie to samo - bez namysłu podeszłam do kasy, jak zobaczyłam kolejkę to już było mi wszystko jedno a wiedziałam, że przecież na sympatię tłumu nie ma co liczyć I chyba od teraz tak już będę robić bo mam gdzieś czekać na czyjąś łaskę...

jesteśmy jedno
jedno ze stali

1+1=3
mojakaren jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-12-17, 12:07   #2642
iola14
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez baby montana Pokaż wiadomość
Ja biore euthyrox rano,pozniej sniadanie i po 2-3 godzinach zelazo zapijane sokiem pomaranczowym,tak mi gin poradzila
Mi też tak gin zalecił

Cytat:
Napisane przez 86ewula Pokaż wiadomość
Znów zapomniałam o zdjęciach
Super z piórkami chyba jest gorzej niż z szyszkami?

Cytat:
Napisane przez Nebula Pokaż wiadomość
świetne robicie te stroiki. bardzo mi się podobają Myślałyście by tym handlować?:P

ja się chyba zdrzemnę, coś mnie głowa łupie.
Moje idą na kiermasz może córa na jakieś lody się przynajmniej załapie
iola14 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-12-17, 12:10   #2643
kamilka
Zadomowienie

Dzięki dziewczyny
Bardzo sie ciesze ze w koncu bede w domu z wszystkimi moimi dzieciaczkami. Juz nawet pierogi na wigilie i ciasta zamówiłam. W poniedziałek mamy szczepienie a we wtorek do domu- jesli wszystkie niedzielne badania wyjdą Ok.
DOTKA doczytałam ze u was żółtaczka - oby szybko minęła
CASAA a ty w szpitalu... Powodzenia by było wszystko tak jak ma byc. Leżysz w ICZMP? Jak tak to cie odwiedzę

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
kamilka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-12-17, 12:17   #2644
86ewula
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Nebula Pokaż wiadomość
świetne robicie te stroiki. bardzo mi się podobają Myślałyście by tym handlować?:P

ja się chyba zdrzemnę, coś mnie głowa łupie.
Myślę żeby w przyszłym roku narobić tego juz wcześniej i wystawić na allegro. Szczególnie choinki z piórek i duże wianki z Szyszek. Zobaczymy

Cytat:
Napisane przez Casaa Pokaż wiadomość
No kolo 14 mam kolejne ktg i musze tego łotra rozruszac i postanowilam, ze zjem ciut slodkiego.... Trudno, delikatnie mi cukier podbije ale niech zapis bedzie zadowalajacy.

Wyslane z Lumia920.
Też bym pewnie tak zrobiła. Nie ma co cudować i wymyślać problemów. Czasami ci lekarze mimo że chcą dobrze to mam wrażenie że jak nie mają się do czego przyczepić to tylko straszą i wymyślają problemy. ...

Jerzyczka miałam wcześniej napisać koleżanka z lekka nie umie ugryźć się w język. Nawet jak tak myśli , to powinno w jej interesie (dobrej koleżanki ) pocieszanie , podtrzymanie na duchu a nie wbijanie ci jakiś chorych faz. ;/

Ja wczoraj też się zawiodłam mocno koleżance. Znam ją od piaskownicy , a nasi mężowie również znajdą się od dziecka. Wczoraj zajezdzamy na parking z wózkiem a oni w tym samym czasie w nowym aucie (w sensie używanym ale nowo kupionym) nie widzieliśmy się prawie 2 ms , chłopaki jak to chłopaki gadają o aucie a mój mąż wyladowywuje wózek. O wiecie co stałam w ciszy i ona też. Słowem się nie odezwała , ani jak się czuje , ani że za miesiąc rodzę , ani że też mamy nową furę :/ zrobiło mi się przykro. .. nawet dla najgorszego wroga w ciąży byłabym uprzejma. A ona nic. .. Szliśmy kawałek razem pchając wózek i nic się nie odzywalam. Auto najważniejsze. Mówię do męża że nie wydało ci się to dziwne że wypytaleś się go o wszystko związane z autem a oni nawet słowem nie skomentowali wózka. Czy nie zapytali co u nas ? Chyba za dużo wymagam empatii od ludzi. ... ;/
86ewula jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-12-17, 12:19   #2645
koktajlowa7
Rozeznanie

jak przekonać tż aby ochrzcić dziecko tam gdzie ja chce? Już nie mam pomysłu wszyscy mi trują dupę, a nie wiedzą jaki on jest uparty ;( Po za tym ustaliliśmy to przed ślubem, a teraz mu się odwidziało. Aktualnie zamyka temat na tym że nie będzie o tym ze mną rozmawiał, tylko dopiero jak się urodzi. Jestem bezradna
koktajlowa7 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-12-17, 12:20   #2646
ahnessy
Rozeznanie

Ewula śliczne stroiki podziwiam za cierpliwość
Cytat:
Napisane przez Ewusia_marchew Pokaż wiadomość

to nam położna mówiła żeby tantum rosa absolutnie nie używać octenisept może być, ale też bez szaleństw, najlepiej po prostu myć i wietrzyć
tego włąśnie nie lubię, każdy mówi coś innego i bądź tu człowieku mądry trzeba będzie eksperymentować na sobie.... ale z tego co pamietam Malwi pisała że jej mama poleca szare mydło więc na pewno je zakupię i tak się nie zmarnuje najwyżej bedzie do prania kupy z ubranek
Cytat:
Napisane przez iola14 Pokaż wiadomość
Po wizycie u endo wszystko ok. Dała mi zalecenia na najbliższe pół roku, kazała tylko dzwonić raz w miesiącu ze świeżymi wynikami. Przepisała mi 6 opakowań tabletek i GBS ujemny
fajnie że wszystko ok ale trochę dziwnie że nie masz wizyty po porodzie podobno każdej ciężarnej jeszcze się należy wizyta miesiąc po i moja kazała mi przyjść choć z drugiej strony ona i tak patrzy na wyniki więc skoro możesz to załatwić telefonicznie to super
i za GBSa
ahnessy jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-12-17, 12:21   #2647
pietrusiowata
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez kamilka Pokaż wiadomość
Nie jestem w stanie was nadrabiać choć bym chciała...
U nas dobre wiesci... Po transfuzji Martynka bardzo sie wzmocniła. Od poniedziałku jesteśmy na cycu. I nawet w nicy zjada z butli. Spadki saturacji jeszcze sa ale juz sporadyczne. Sondę juz pożegnaliśmy
I przymiarki sa do wypisu w poniedziałek. Pani dr chciała nas puścić nawet juz jutro ale wole po weekendzie bo tz przeziębiony jest

Kamilka super wieści brawo dla was

Jerzyczka ja mam urodziny w Wigilię i zawsze mam 2 prezenty. Urodzinowy rano a świąteczny wieczorem Trzeba ludzi nauczyć i będą pamiętać

Jestem po wizycie. Jasiek waży 3,470 kg. Śmiesznie jest ułożony bo główkę ma na dole ale twarzą w drugą stronę, pupę na wysokości żołądka, nogi w szpagacie na prawo i lewo i rączka trzyma się za nogę Śmiejemy się, że ma pozycję pająka :P szyjka miękka, skraca się i jest małe rozwarcie. Wizytę mam na 30.12 o ile nie urodzę do tego czasu. Teraz idę się przespać, bo słabo się dziś czuję.
Stary 2015-12-17, 12:23   #2648
koktajlowa7
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez pietrusiowata Pokaż wiadomość

Jerzyczka ja mam urodziny w Wigilię i zawsze mam 2 prezenty. Urodzinowy rano a świąteczny wieczorem Trzeba ludzi nauczyć i będą pamiętać

Jestem po wizycie. Jasiek waży 3,470 kg. Śmiesznie jest ułożony bo główkę ma na dole ale twarzą w drugą stronę, pupę na wysokości żołądka, nogi w szpagacie na prawo i lewo i rączka trzyma się za nogę Śmiejemy się, że ma pozycję pająka :P szyjka miękka, skraca się i jest małe rozwarcie. Wizytę mam na 30.12 o ile nie urodzę do tego czasu. Teraz idę się przespać, bo słabo się dziś czuję.
to waga taka przystępna
koktajlowa7 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-12-17, 12:25   #2649
Dotka90
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Jerzyczka Pokaż wiadomość
Zapomnialam Wam napisac w ogole.
Wczoraj pisala do mnie kolezanka, jak sie czuje i kiedy rodze itd..
To ja do niej,ze mam cesarke we wtorek.
A ona na to: tak przed swietami, ale lipa,okropnie, nie mozesz tego zmienic?
A ja: nie bede sama decydowac o dacie urodzenia swojego dziecka, jesli lekarz tak zadecydowal to znaczy,ze tak jest dobrze.
Ona: bez sensu, swieta w szpitalu, mi by bylo strasznie smutno, straaaaaaasznie smutno. Juz Ci wspolczuje. Poza tym, wszyscy Kubie beda dawac jeden prezent -gwiazdkowo urodzinowy i zawsze bedzie pokrzywdzony. Dziwna jestes,ze nie poprosilas o inna date.

Wtf? Powiedzcie mi, czy ludzie to sa normalni? potem jeszcze z 5 razy powtorzyla jak to bedzie mi smutno w swieta i jak ona by sie na taki termin nie zgodzila
Spoooko! Przybija sobie piatke z Witkiem bo ten bedzie dostawal jeden prezent mikolajkowo-urodzinowy
Ze tez sie glupi urodzil 7.12, musze mu powiedziec
Cytat:
Jerzyczka olej takie bzdury

Bylam na usg i wychodzi, ze mlody wazy 2400( przedwczoraj 2160), brzuszek ma troche mniejszy w stosunku do glowki i k.udowej ale w granicach normy, lozysko jak nazwala p doktor akceptowalne, przeplywy ok. Skontaktowalismy sie z naszym ginem bo tu pracuje ale na innym oddziale i przyszedl, powiedzial zeby sie poddac temu testowi. Ja sie boje zeby akcja sie nie rozkrecila :-/ lekarka, ktora robila usg stwierdzila 'to pani najwyzej urodzi...' No super..... Wprost fenomenalnie :-/ a tak w ogole to pepowina u mlodego przebiega przodem szyjki i nie jest okrecona wokol niej. Czyli albo sie odkrecil albo blad diagnostyczny...

Wyslane z Lumia920.
Uff doczytalam ze test zbedny. Zjedzncos slodkiego mimo cukrzycy i ktg bedzie ladne

Cytat:
Napisane przez ahnessy Pokaż wiadomość

ciekawe jak sobie radzą, kurcze przydalaby sie relacja na zywo
20 min ja tez tak chce, to jej pierwszy poród? bo moze jest nadzieja

oby Witus wrócił do swoich kolorów
TZ bedzie miał jeden dzien wiecej na ogarniecie domu a łóżeczko już macie - bo pamietam ze mieliscie dostac od szwagierki???

Med zapisuje sie do ciebie na warsztaty - co za oszczędność na pampersach
Nieee kochama, drugi porod ;D

Co do lozeczka to wlasnie mialam wWam tu napisac bo jwstem zla jak nie wiem. Mielismy od nich brac. Mowila ze na mikolajki beda u tesciow to je wezma. Mikolajki przeszly i cisza. Mlody sie urodzil wiec logiczne ze potrzebujemy je JUZ ale cisza. To mam to w dupie i kupilismy w ikei. Chcielismy to najtansze za 119 bo juz 250 poszlo na laktator, teraz 350 ma angelcara, do tego w IKEI z 700zl tz zaplacil... ale moja mama sie dolozyla i wzieli biale za 249

Cytat:
Ewula dlatego troche bylam niemila dla pani lekarz a pani lekarz byla oschla i zimna ryba

Wyslane z Lumia920.
Jak kuba bogu tak bog kubie!

Mojakaren ja tez na koniec to juz bez pardonu podchodzilam no jak sie sama nie upomnisz to zapomnij o przywilejach.

Wysłane z mojego SM-A300FU przy użyciu Tapatalka

Edytowane przez Dotka90
Czas edycji: 2015-12-17 o 12:27
Dotka90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-12-17, 12:28   #2650
small_
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez niezdara Pokaż wiadomość
Casaa trochę dziwne to co wymyślają.

Co do chust to ja tez kupiłam z littlefrog, ale drugi gatunek żeby było taniej trochę a defektów szczerze mówiąc nie widzę żadnych. I od razu tkaną. Na początek polecane są elastyczne ale służą tylko do pół roku a jak juz wydaje wolałam na dłużej mieć. I jeszcze upolowalam używane bondolino- to będzie mój faworyt cos czuje w ogóle niezniszczone szare z gwiazdką tak jak chciałam

Idę sie ogarniać bo o 13.30 wizytuje do usłyszenia
też mam little frog kółkowa i zwykłą długą, obie tkane

Cytat:
Napisane przez Dotka90 Pokaż wiadomość
Ja chyba bym poszla na warsztaty tylko musze poszukac. Gdzie szukalyscie?

U nas wypis raczej w sobote bo jeszcze chyba naswietlany bedzie bo znow jest lekko zolty.

Dotka poszukaj na fb czy nie ma lokalnej grupy chustowej w Twojej okolicy ewentualnie wejdz na grupę Chusty Polska- nosimy wiążemy, motamy - chustujemy tam Ci dziewczyny wskażą namiary na grupę w Twojej okolicy albo na doradcę.
żeby udało się już na 100% z tym wyjściem w sobotę

Cytat:
Napisane przez kamilka Pokaż wiadomość
Nie jestem w stanie was nadrabiać choć bym chciała...
U nas dobre wiesci... Po transfuzji Martynka bardzo sie wzmocniła. Od poniedziałku jesteśmy na cycu. I nawet w nicy zjada z butli. Spadki saturacji jeszcze sa ale juz sporadyczne. Sondę juz pożegnaliśmy
I przymiarki sa do wypisu w poniedziałek. Pani dr chciała nas puścić nawet juz jutro ale wole po weekendzie bo tz przeziębiony jest

super

Cytat:
Napisane przez viki1988 Pokaż wiadomość
Też nie chce przed styczniem, stwierdziłam że torbę do szpitala spakuje na początku stycznia dopiero wiec nie ma opcji na wcześniej

On poleca kołyskę z uwagi na to ze dziecko jest ułożone bokiem a nie w pionie - a on uważa że za częste układanie malucha w pionie powoduje za duże obciążenie stawów (które są jeszcze nie gotowe na takie pionowe obciążenie), ale z tego co wiem to własnie większość raczej nie uważa że to jest uzasadnione u dzieci które nie są wcześniakami i że od razu można bez problemu bardziej w pionie nosić

he poszukałam trochę i się okazuje, że u niego zależy to też od książki. Podobno zmienił zdanie -doszkolił się? -w tych starszych zaleca kołyskę, a w tych nowszych pisze, że można od początku w pionie tyko zeby nie przesadzać z czasem noszenia.

Cytat:
Napisane przez Jerzyczka Pokaż wiadomość
Zapomnialam Wam napisac w ogole.
Wczoraj pisala do mnie kolezanka, jak sie czuje i kiedy rodze itd..
To ja do niej,ze mam cesarke we wtorek.
A ona na to: tak przed swietami, ale lipa,okropnie, nie mozesz tego zmienic?
A ja: nie bede sama decydowac o dacie urodzenia swojego dziecka, jesli lekarz tak zadecydowal to znaczy,ze tak jest dobrze.
Ona: bez sensu, swieta w szpitalu, mi by bylo strasznie smutno, straaaaaaasznie smutno. Juz Ci wspolczuje. Poza tym, wszyscy Kubie beda dawac jeden prezent -gwiazdkowo urodzinowy i zawsze bedzie pokrzywdzony. Dziwna jestes,ze nie poprosilas o inna date.

Wtf? Powiedzcie mi, czy ludzie to sa normalni? potem jeszcze z 5 razy powtorzyla jak to bedzie mi smutno w swieta i jak ona by sie na taki termin nie zgodzila
OMG co za koleżanka, już pomijając kwestie zdrowotne bo oczywiste ze w tym przypadku powinno sie słuchać lekarza a nie stroić fochy.
To w świętach też nie chodzi głównie o prezenty (wiem że dla dzieci to ważne ale to też można przeciez dziecku wytłumaczyć), a poza tym Ty dostaniesz najlepszy prezent w postaci synka
Do mnie wczoraj też napisała koleżanka spotkała mojego Tż i powiedział jej że mam termin cc i dlaczego. A ta mi pisze wczoraj SMS że słyszała że się jednak ZDECYDOWAŁAM na cc i mi pisze że to źle dla dziecka i o wyższości porodu SN.

Cytat:
Jerzyczka olej takie bzdury

Bylam na usg i wychodzi, ze mlody wazy 2400( przedwczoraj 2160), brzuszek ma troche mniejszy w stosunku do glowki i k.udowej ale w granicach normy, lozysko jak nazwala p doktor akceptowalne, przeplywy ok. Skontaktowalismy sie z naszym ginem bo tu pracuje ale na innym oddziale i przyszedl, powiedzial zeby sie poddac temu testowi. Ja sie boje zeby akcja sie nie rozkrecila :-/ lekarka, ktora robila usg stwierdzila 'to pani najwyzej urodzi...' No super..... Wprost fenomenalnie :-/ a tak w ogole to pepowina u mlodego przebiega przodem szyjki i nie jest okrecona wokol niej. Czyli albo sie odkrecil albo blad diagnostyczny...

Wyslane z Lumia920.
TO jeśli jest ok z pepowiną, to bym chyba nie ryzykowała...
Swoją drogą współczuję lekarki, co za durna baba, tylko jej

Czekamy Na Naszą Małą Księżniczkę
small_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-12-17, 12:40   #2651
czarnulax
Zakorzenienie

pietrusiowata super waga

Cytat:
Napisane przez small_ Pokaż wiadomość
Do mnie wczoraj też napisała koleżanka spotkała mojego Tż i powiedział jej że mam termin cc i dlaczego. A ta mi pisze wczoraj SMS że słyszała że się jednak ZDECYDOWAŁAM na cc i mi pisze że to źle dla dziecka i o wyższości porodu SN.
Jakie to jest fajne, że ludzie wiedzą lepiej od nas i naszych lekarzy, co będzie lepsze dla nas i dziecka

A tym terminem porodu to też ciekawa sprawa. To jak mała postanowi wyjść w wigilię muszę zacisnąć nogi i jej powiedzieć "o nie skarbie, dzisiaj nie możesz wyjść, bo dostaniesz jeden prezent a nie dwa"
Stary 2015-12-17, 12:43   #2652
Magdusiaaa
Wtajemniczenie

Cytat:
Ja wczoraj też się zawiodłam mocno koleżance. Znam ją od piaskownicy , a nasi mężowie również znajdą się od dziecka. Wczoraj zajezdzamy na parking z wózkiem a oni w tym samym czasie w nowym aucie (w sensie używanym ale nowo kupionym) nie widzieliśmy się prawie 2 ms , chłopaki jak to chłopaki gadają o aucie a mój mąż wyladowywuje wózek. O wiecie co stałam w ciszy i ona też. Słowem się nie odezwała , ani jak się czuje , ani że za miesiąc rodzę , ani że też mamy nową furę :/ zrobiło mi się przykro. .. nawet dla najgorszego wroga w ciąży byłabym uprzejma. A ona nic. .. Szliśmy kawałek razem pchając wózek i nic się nie odzywalam. Auto najważniejsze. Mówię do męża że nie wydało ci się to dziwne że wypytaleś się go o wszystko związane z autem a oni nawet słowem nie skomentowali wózka. Czy nie zapytali co u nas ? Chyba za dużo wymagam empatii od ludzi. ... ;/
Bardzo nieladnie z ich strony... czasami obcy ludzie wykazuja wiecej sympatii i zrozumienia niz obcy ludzie. Naslij na nich myszy

Cytat:

Uuu to juz zacna waga super ze jest w porzadku. Malemu widocznie wygodnie w takiej pozycji.

Serduszko malutkie

Magdusiaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-12-17, 12:46   #2653
viki1988
Zakorzenienie

Cytat:
Co do lozeczka to wlasnie mialam wWam tu napisac bo jwstem zla jak nie wiem. Mielismy od nich brac. Mowila ze na mikolajki beda u tesciow to je wezma. Mikolajki przeszly i cisza. Mlody sie urodzil wiec logiczne ze potrzebujemy je JUZ ale cisza. To mam to w dupie i kupilismy w ikei. Chcielismy to najtansze za 119 bo juz 250 poszlo na laktator, teraz 350 ma angelcara, do tego w IKEI z 700zl tz zaplacil... ale moja mama sie dolozyla i wzieli biale za 249
Bez sensu, to po co obiecywali? to dziś TŻ pewnie będzie miał wielkie składanie puzzli z Ikei?
Cytat:
he poszukałam trochę i się okazuje, że u niego zależy to też od książki. Podobno zmienił zdanie -doszkolił się? -w tych starszych zaleca kołyskę, a w tych nowszych pisze, że można od początku w pionie tyko zeby nie przesadzać z czasem noszenia.

OMG co za koleżanka, już pomijając kwestie zdrowotne bo oczywiste ze w tym przypadku powinno sie słuchać lekarza a nie stroić fochy.
To w świętach też nie chodzi głównie o prezenty (wiem że dla dzieci to ważne ale to też można przeciez dziecku wytłumaczyć), a poza tym Ty dostaniesz najlepszy prezent w postaci synka
No w mojej (a przecież mam nowe wydanie) poleca tą kołyskę, plus właśnie mówi ze można w pionie nosić też ale nie za długo
Koleżanka genialna, pomijając że nikt jej nie pytał o zdanie to narzucanie się z tekstami o wyższości sn to przeginka...

---------- Dopisano o 12:46 ---------- Poprzedni post napisano o 12:45 ----------

Cytat:
Napisane przez czarnulax Pokaż wiadomość
pietrusiowata super waga

Jakie to jest fajne, że ludzie wiedzą lepiej od nas i naszych lekarzy, co będzie lepsze dla nas i dziecka

A tym terminem porodu to też ciekawa sprawa. To jak mała postanowi wyjść w wigilię muszę zacisnąć nogi i jej powiedzieć "o nie skarbie, dzisiaj nie możesz wyjść, bo dostaniesz jeden prezent a nie dwa"
Tak czarna, dokładnie tak masz zrobić , to chyba oczywiste , nie?
Stary 2015-12-17, 12:46   #2654
ruda3d
Zakorzenienie

GG do ruda3d

Jerzyczka, ta koleżanka chyba bezdzietna, bo ma zupełnie inne priorytety - święta, prezenty, etc... Przecież święta są co roku, to za rok sobie poświętujesz. Ja jakbym miała wybierać poczucie bezpieczeństwa i dobro dziecka, to każde święto bym poświęciła. U mnie mama Ewa, ojciec urodzony 1 stycznia, także jakoś się to ogarnia - dostają swoje prezenty zasłużone. W ogóle się nie przejmuj takim durnym gadaniem, bo to takie gadania dzieciucha niedojrzałego jakiegoś.

Kamilka, super, że jest szansa na wyjście do domu, fajne, że są takie postępy.

Dotka, Witka naświetlą i zaróżowi się na pewno, ale napisz też nam jak TY się czujesz teraz?

Karen - ja też w mojej pieprz**ej stokrotce zawsze stoję w kolejkach, kiedyś babka z kasy wyhaczyła za mną dziewczynę z dzieckiem, żeby podeszła pierwsza przede mną - ok ale ja byłam w 5 mcu i jeszcze nie było tak widać. Ale żeby mnie ktoś wyhaczył, to tylko w Rossmanie się zdarzyło i w Auchan też szukałam kiedyś kasy to mi babeczka otworzyła kasę, która się miała zamykać. Na poczcie ostatnio nawet jak stałam i byłam już pierwsza do kolejki to się jakaś babka podrywa z krzesła - tak na oko może 65 lat i do mnie "ja tu już stałam w kolejce tylko list musiałam zaadresować, to ja teraz podejdę" No nie ma empatii w ludziach.
Pamiętam jak w Stanach byłam, to tam ludzie przepuszczają się z byle powodu - wystarczy, że ktoś ma cały koszyk a ja dwie rzeczy i przepuszczają. Czemu u nas tak nie może być?

Casaa, pomijając tych lekarzy to jednak w sumie chyba wyszło, że wszystko dobrze jest?

Zaraz zdjęcia stroików pooglądam, bo na tel nic nie widać :-(

Edytowane przez ruda3d
Czas edycji: 2015-12-17 o 12:47
ruda3d jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-12-17, 12:54   #2655
small_
Raczkowanie

Cytat:
pietrusiowata super waga

taaa, a jak już się uprze wyjść i w przyszłości będzie za bardzo narzekać, że ma tylko jeden prezent to jej możesz powiedzieć że sama jest sobie winna że postanowiła wyjść akurat tego a nie innego dnia

Pietrusiowata ale duże już masz maleństwo pozycję też ma ciekawą
ciekawe jak u nas, USG w pon mamy to się okaże

Viki no ja tych książek nie czytałam, tylko w necie dziewczyny na grupie chustowej tak pisza a tak z ciekawości to rok napisania ksiązki jest ten sam co wydania?

W ogóle zapomniałam napisać dziewczyny super te stroiki

Stary 2015-12-17, 12:54   #2656
Dotka90
Zakorzenienie

Cytat:
pietrusiowata super waga

Nie no. Tak zaraz po swietach tez nie moze bo tez jeden prezent. Witek dzien po Mikolaj to wlasnie do kitu

Viki aaa daj spokoj. Nie wiem czy zapomnieli czy co no ale ja sie upominac nie bede. Tym bardziej ze wiedza ze nas Witek zaskoczyl 6 tygodni wczesniej wiec jestesmy kompletnie w tylku.

Taak tz bedzie skladal dzis lub jutro. Jutro nie przyjedzie do nas wlasnie zeby jeszcze w domu ogarnac.

I mam foteeel do karmienia! I kupil mi schodek taki jakby lazienkowy - super pod nogi polecam Wam bo tu w szpitalu uzywamy.

Viki ja o Twoich ciuszkach pamietam. Postaram sie tzta wyslac w poniedzialek na poczte.

Stary 2015-12-17, 12:55   #2657
mojakaren
Zakorzenienie

Ewula faktycznie niezbyt taktowne zachowanie koleżanki kultura wymaga żeby zapytać i sie zainteresować hmm moze oni zazdrosni czy cos? Ja sie juz nauczylam ze o ile ktos nie pyta i nie wyglada na zainteresowanego ciąża to nie podejmuje tematu

Koktajlowa ale chodzi tylko o miejsce chrztu czy w ogóle sam fakt? Może faktycznie lepiek poczekac do porodu?

Pietrusiowata jaki duży Jasiek! Hehe i Jaśki chyba lubia takie pozycje przyjmować nasz tez ostatnio w szpagacie

Dotka i dobrze ze kupiliscie bo czasem tak czekać az ktoś da nie da to sie mozna zdziwić tym bardziej ze szwagierka doskonale wiedziala jaka macie sytuację. ..

Small następna madra kolezanka bedzie Ci mowila jak masz rodzic masakra :/

Wysłane z mojego GT-I8260 przy użyciu Tapatalka

jesteśmy jedno
jedno ze stali

1+1=3
mojakaren jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-12-17, 12:55   #2658
Dotka90
Zakorzenienie

Ruda ja sie czuje bardzo dobrze, brzuch juz nie boli, rana sie ladnie goi, brzuch mi duuuzo zmalal juz. Psychicznie dobrze bo wizja domu za pasem

Stary 2015-12-17, 13:02   #2659
viki1988
Zakorzenienie

Cytat:
Viki no ja tych książek nie czytałam, tylko w necie dziewczyny na grupie chustowej tak pisza a tak z ciekawości to rok napisania ksiązki jest ten sam co wydania?
Nie no rok napisania to chyba 2012 jest ale zakładam (może naiwnie) że jak się zmienia podejście to powinien zrobić kolejne wydanie i poprawić w nim tą kwestię no nie wiem, na pewno i tak pójdę na jakieś warsztaty z chustowania to tez zobaczę co tam będą polecać w necie też czytałam ze większość kangurka raczej poleca

Cytat:
Nie no. Tak zaraz po swietach tez nie moze bo tez jeden prezent. Witek dzien po Mikolaj to wlasnie do kitu

Viki aaa daj spokoj. Nie wiem czy zapomnieli czy co no ale ja sie upominac nie bede. Tym bardziej ze wiedza ze nas Witek zaskoczyl 6 tygodni wczesniej wiec jestesmy kompletnie w tylku.

Taak tz bedzie skladal dzis lub jutro. Jutro nie przyjedzie do nas wlasnie zeby jeszcze w domu ogarnac.

I mam foteeel do karmienia! I kupil mi schodek taki jakby lazienkowy - super pod nogi polecam Wam bo tu w szpitalu uzywamy.

Viki ja o Twoich ciuszkach pamietam. Postaram sie tzta wyslac w poniedzialek na poczte.
Nie dziwie się tez by mi było głupio się upominać jak się rozmyślili to mogli chociaż dać znać że jednak nie - mnie strasznie wkurza taki brak informacji

Z ciuszkami to wiesz, bez stresu
Stary 2015-12-17, 13:06   #2660
small_
Raczkowanie

Cytat:
Ruda ja sie czuje bardzo dobrze, brzuch juz nie boli, rana sie ladnie goi, brzuch mi duuuzo zmalal juz. Psychicznie dobrze bo wizja domu za pasem

Dotka a że tak zapytam ( jak uznasz to za głupie pytanie to sie nie pogniewam ) ale jak jest ze smarowaniem brzucha po cc?? Bo przeciez rozstępy mogą się zrobić też po porodzie i ogółem zaleca sie samrowac po porodzie i tak się zastanawiam smarujesz się czymś dalej? w szpitalu ktoś pod tym kątem coś mówił, że np nie wolno bo rana czy coś?
Niby to nie jest najistotniejsze ale nurtuje mnie ta kwestia

Stary 2015-12-17, 13:10   #2661
Dotka90
Zakorzenienie

Small nie smaruje bo poki co brzuch bolal i rana byla zaklejona. Teraz juz moge smarowac i musze to ogarnac. Moje rozstepy widac duzo mniej teraz bo skora nie jest naprezona. Nowych brak.

Stary 2015-12-17, 13:15   #2662
small_
Raczkowanie

Cytat:
Small nie smaruje bo poki co brzuch bolal i rana byla zaklejona. Teraz juz moge smarowac i musze to ogarnac. Moje rozstepy widac duzo mniej teraz bo skora nie jest naprezona. Nowych brak.

Dzięki ja mam właśnie największą tendencje do rozstępów jak mi waga spada, więc tak się nad tym zastanawiałam..

Stary 2015-12-17, 13:18   #2663
zuken
Zakorzenienie

GG do zuken

Ja akurat bym nie chciala rodzic w Swieta i robilabym wszystko zeby tak sie nie stalo... a jakby jakies skurcze sie pojawily to bym szukala no spy zeby je wyciszyc
Ale to juz czlowiek ma troche inne podejscie przy drugim dziecku

---------- Dopisano o 13:18 ---------- Poprzedni post napisano o 13:18 ----------

Pietrusiowata gratuluje wizyty to synek duuzyyy juz nie? Lekarz nic nie wspominal ze sie duzy moze urodzic ?
zuken jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-12-17, 13:27   #2664
ruda3d
Zakorzenienie

GG do ruda3d

Cytat:

no to super

Kinga, wstawiam moją choinkę - w sumie nic specjalnego, ale nastrój robi... Ale ja jeszcze sobie ustawiam na parapecie jakieś dekoracje, poduszki przebieram w takie świąteczne powłoczki, także ogólnie jest ok. No i jak się piecze ciastka i pierniki to ten zapach w mieszkaniu...
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg choinka.jpg (95,5 KB, 26 załadowań)

ruda3d jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-12-17, 13:29   #2665
pietrusiowata
Rozeznanie

Dzięki dziewczyny

Lekarka powiedziała, że może jeszcze 200-300 gram przybrać. Mam nadzieję, że nie urodzę 4,5 kg dziecka.
Stary 2015-12-17, 13:46   #2666
Ewusia_marchew
Zakorzenienie

Cytat:
Śliczne rzeczy
Cytat:
Napisane przez ahnessy Pokaż wiadomość
Ewula śliczne stroiki podziwiam za cierpliwość

tego włąśnie nie lubię, każdy mówi coś innego i bądź tu człowieku mądry trzeba będzie eksperymentować na sobie.... ale z tego co pamietam Malwi pisała że jej mama poleca szare mydło więc na pewno je zakupię i tak się nie zmarnuje najwyżej bedzie do prania kupy z ubranek
No właśnie najgorsze jest to że każdy mówi co innego
Trzeba będzie potestowac na sobie i tyle
Cytat:

Super że po wizycie wszystko w porządku

Duży chłopczyk już, możesz rodzic
Cytat:

No i super

I fajnie że z zakupami do przodu
Cytat:
Napisane przez ruda3d Pokaż wiadomość
no to super

Kinga, wstawiam moją choinkę - w sumie nic specjalnego, ale nastrój robi... Ale ja jeszcze sobie ustawiam na parapecie jakieś dekoracje, poduszki przebieram w takie świąteczne powłoczki, także ogólnie jest ok. No i jak się piecze ciastka i pierniki to ten zapach w mieszkaniu...

Cytat:
Dzięki dziewczyny

Lekarka powiedziała, że może jeszcze 200-300 gram przybrać. Mam nadzieję, że nie urodzę 4,5 kg dziecka.
Moja koleżanka wczoraj urodziła synka 4,5 kg, 60 cm
Na szczęście cesarke miała
Chociaż poprzednie dziecko też takie duże urodziła SN

Klara 17.10.2014
Konrad 26.12.2015

Ewusia_marchew jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-12-17, 13:47   #2667
kinga1701
Zakorzenienie

Cytat:
Świetne te choinki z piórek

Cytat:
To sobie pozycję znalazł ale skoro mu tak wygodnie, niech sobie mały leży. Waga wydaje mi się normalna, mój też gdzieś tyle będzie ważył skoro 3 tygodnie temu miał 2700, zobaczymy za tydzień. Termin mamy ten sam wiec jak dla mnie ok.

Cytat:
Ze tez sie glupi urodzil 7.12, musze mu powiedziec
Też mam urodziny 7.12 i fakt póżniej już jeden prezent dostawałam od większości osób, ale na początku zawsze były dwa.
Czyli kolejna osoba, która obiecywała co to nie da. a w rezultacie nici z tego i po co tak gadać.

Cytat:
Napisane przez ruda3d Pokaż wiadomość
no to super

Ładna i filcowe ozdoby widzę, też mam filcowe reniferki na choince, a dziś przyszła kartka świąteczna od ciotki a w niej kilka śnieżynek na szydełko zrobionych, zaraz je powieszę.

Edytowane przez kinga1701
Czas edycji: 2015-12-17 o 13:48
kinga1701 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-12-17, 13:51   #2668
Casaa
Zakorzenienie

Kamilka, tak w ICZMP jestem na 3 pietrze

Ruda, na razie jest wszystko ok. Teraz na ktg leze...

Wyslane z Lumia920.
Casaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-12-17, 14:01   #2669
malwi89
Zakorzenienie

GG do malwi89

Dotka oby Wituś wrócił do swoich kolorów.
Kamilka świetne wieści za wyjście.
Mojakaren (chyba) przecież ciąża to nie choroba, możesz czekać w kolejce Ja się wczoraj pierwszy raz zdziwiłam, jak pani w rossmanie do mnie z tekstem, proszę 2 panią z kolejki do kasy. Ja na tz, tż na mnie i taaaaakie oczy. Pierwszy raz mi się tak zdarzyło, normalnie zawsze muszę swoje odczekać. Oczywiście mina pani przede mną bezcenna

Dziewczyny piękne te wasze stroiki, mój przy waszych wygląda naprawdę blado aleee co tam wazne, że jest

Jerzyczka koleżance trzeba było powiedzieć, że termin sobie wybrałaś na 6.12, ale dziecko Cię nie posłuchało nooo bez komentarza, ludzie czasami mają pomysły.

Casa ile razy masz to KTG dziennie?

Pietrusiowata gratulacje udanej wizyty

Ewula nie ma co się przejmować ludźmi. Kiedyś pisałam o tym jak koleżanka mi powiedziała na początku ciąży, żebym się nie cieszyła, bo może mi ciąża polecieć. Nooo więc już się znieczuliłam na to, że ktoś nie pyta o mój stan zdrowia. Zapyta to i tak powiem, że świetnie się czuję, że mam dla Małego wszystko kupione tylko czekamy aż się urodzi. Ludzie cieszą się, że coś Ci w życiu nie wyszło, więc nie ma co mówić za dużo.

---------- Dopisano o 14:01 ---------- Poprzedni post napisano o 13:55 ----------

Cytat:
Napisane przez Ewusia_marchew Pokaż wiadomość

No właśnie najgorsze jest to że każdy mówi co innego
Trzeba będzie potestowac na sobie i tyle
Wiesz co mnie to mama tłumaczyła, że to jest najprostszy skład, bez żadnych dodatków, a te wszystkie specyfiki jednak są z dodatkami. Oczywiście każdy zrobi jak uważa, ja się dzielę swoją wiedzą, którą gdzieś mi tam mama przekazuje.
Aaaa co jeszcze do szarego mydła, kiedyś rozmawiałam z jednym panem po bajpasach i mówił, że blizny "wyleczył" sobie właśnie szarym mydłem. Ile w tym prawdy nie wie, ale blizny na nodze i klatce nie miał (tzn miał takie cieniutkie niteczki). Sama widziałam to tak tylko dla tych co chcą być cierpliwi i spróbować

"MOTOR" masz pod maską np. samochodu
"MOTOCYKL" to coś, co masz pod doopą pokonując w złożeniu winkle, to coś, na czym sam bądź w grupie możesz oderwać się od przytłaczającej rzeczywistości.
malwi89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-12-17, 14:09   #2670
medeline
Zakorzenienie

GG do medeline

Byłam na wizycie U innego gina. Pobrał mi gbs, więc o tyle jestem do przodu. Wszystko jest OK, szyjka długa (3cm) i zamknięta, dzieć waży 3030g. Jedyne co, to zastanowiło mnie łożysko, bo wg lekarza jest tak stopnia II/III, ale wynik wpisał, że jeszcze II.

---------- Dopisano o 14:09 ---------- Poprzedni post napisano o 14:09 ----------

Czyli poniedziałku dotrwam

30.12.2012
26.04.2014
medeline jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości