Filmiki urodowe ( i nie tylko) na YT + offtopy część XLIV - Strona 16 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe

Notka

Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-12-17, 18:02   #451
201607111004
Konto usunięte

Dot.: Filmiki urodowe ( i nie tylko) na YT + offtopy część XLIV

Cytat:
Napisane przez nerwussss Pokaż wiadomość
Włóczki są robione w Polsce - polska włoczka ale troche bez sensu jest opisywać ile ma jaka czapaja wełny jak składy są różne jeszcze coś pomyli i będzie klops.
Jednak mogła nie kasować komentarza a po ludzku odpisać, że skład jest na stronie.
Chyba, że nie skminiłam o co ci chodzi ? !
Nie weim czy skminiłaś o co mi chodzi. W każdym razie zgadzam się z pogrubionym, mogła odpisac, że skład jets podany na stronie. Ewentualnie (wyjaśniam jeszcze raz o co mic chodzi) nie ograniczać się do nic niemówiącego określenia "polska włóczka".

Zdziwiło mnie, że machnęła się na wełnę. Ale dość przykre, że dalej w składzie sztuczne pogania sztuczne, czasami nawet przewyższając procentowo wełnę. W takich chwilach wręcz się zastanawiam "to po olerę ta wełna? dla picu? bo ładnie brzmi w składzie, mimo śladowej ilości? bo podnosi cenę produktu?".

Nie żebym ganiła sztuczne. Sama mam akrylową czapę. Ale ja wiem, że to akryl i z czym to się wiąże. A wiele konsumentek nie wie, kupi bo ładne a potem płacz, "bo czapusia mi się zmechaciła jak szmata".
201607111004 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-12-17, 18:02   #452
2011607111034
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez Munkaa Pokaż wiadomość

Witam się, czeka mnie ciężki czas, o czym dowiedziałam się nagle. Nie cierpię takich zmian. Źle mi. Mam dosyć wszystkiego i na nic ochoty.

Cytat:
Napisane przez szatanica1989 Pokaż wiadomość
Ja na szczęście "tylko" ból głowy, ale normalnie rozsadzało mi głowę. Nie mogę się już doczekać wolnego, żeby nie myśleć o niczym. A jak Wasze plany na Sylwestra? Ja nie znoszę tego dnia, bo jest taka dzika presja dobrej zabawy, chcę bardzo w tym roku zostać z Tżtem w domu, zjeść kolację, może pograć w coś, chociaż nie bardzo mamy w co i wypić lampkę szampana o północy. Byle tylko żadnych imprez, domówek, parcia na zabawę do rana.
Ja właśnie uwielbiam huczne Sylwestry, im więcej ludzi, tym lepiej, co wyjątkowo kłóci się z moją introwertyczną naturą. W tym roku istnieje prawdopodobieństwo, że z moim Sylwestrem będzie cienko i bardzo mi to nie w smak.
Cytat:
Napisane przez SweetHusky Pokaż wiadomość
Widzę, że jeszcze trochę wszystkie będziemy miały okres w te same dni

Ładny kolor Ja czekam na 026 My Love z Semilac. Czuję, że to jest to czego oczekuję na święta. Jak okaże się za jasna to się chlastnę
Piękny kolor Ale faktycznie na każdym zdjęciu wygląda inaczej, trzymam kciuki, żeby przyszedł odpowiedni.
Wiem jaki to ból, kiedy okazuje się, że lakier wygląda nie tak jak chcieliśmy. Miałam tak z tym Inglotem - przychodzę do domu i myślę sobie cholera no, za ciemny, za ciemny! a w sklepie wyglądał tak pięknie! Na szczęście na paznokciach wyszedł jaśniej, kamień spadł mi z serca.
Żeby nie było, że odcień lakieru wzbudza we mnie takie emocje, bardziej cena, czyli 26zł za buteleczkę, dla mnie to całkiem sporo za lakier. Jednak kwota jaką trzeba za niego dać jest adekwatna do jakości - lakier ma idealną konsystencję, dobrze się nakłada, ma wygodny pędzelek i nie staje się glutem w tempie ekspresowym.

Edytowane przez 2011607111034
Czas edycji: 2015-12-17 o 18:10
2011607111034 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-12-17, 18:03   #453
Ace_
Raczkowanie

Bardzo fajne zachowanie Patrząc po naszych youtuberkach mało która zdobyła by się na przyznanie się do błędu.
Ace_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-12-17, 18:04   #454
szatanica1989
Zakorzenienie

Dziewczyny, ważne pytanie - czy któraś z Was miała kiedyś przekrwiony jeden kącik oka przez długi czas? Chodzę tak od miesiąca, byłam u dwóch różnych okulistów, jedna babka stwierdziła bakteryjne zapalenie spojówki, dostałam dwa rodzaje mocnych kropli i nic. Potem byłam u starszego gościa, okulisty - badał, badał, ale mówi, że on nic nie widzi złego w tym oku i nie wie, czemu jest czerwone, dał znowu dwa rodzaje kropli, innych, i nic. I tak uboższa o 200 zł i cztery tygodnie bezskutecznego leczenia nie wiem, co dalej z tym okiem. Nie swędzi, nie ma ropy, ale czerwone jest, wieczorem najgorzej - kącik jak u wampirzycy, próbowałam już świetlika, rumianku, szałwii chyba, czy czegoś, i nic. Nie chcę znowu wydawać na wizytę i krople, skoro okuliści rozkładają ręce. Może któraś z Was tak miała albo słyszała o takim przypadku?

Piszę.
szatanica1989 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-12-17, 18:05   #455
201607111004
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez Venin Pokaż wiadomość

Piękny kolor Ale faktycznie na każdym zdjęciu wygląda inaczej, trzymam kciuki, żeby przyszedł odpowiedni.
Dziękuję, dziękuję!

Już kilka lat nie miałam Sylwestra. W sumie aż zatęskniłam za huczną domówką. Ale raczej jeszcze nie w tym roku. Szkoda. Może za rok machnę się na Sudety z koleżanką.
Stary 2015-12-17, 18:07   #456
201607131114
Konto usunięte

Matko, jakie cipodramy jak mnie nie ma. A co do filmiku Agaty, fajnie się zachowała.

Munka, tulę Cię mocno

Sama mam jutro mega ciężki dzień, stres mnie zaczyna chwytać i mi z tym źle
201607131114 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-12-17, 18:11   #457
ajah
wańka wstańka

Cytat:
Napisane przez Czocherovsky Pokaż wiadomość
macie Agate w tym temacie, zaraz na początku
przyznaje sie do błędu, przeprasza i dziękuje
naprawde klasa moim zdaniem

Duzy plus dla Agaty
Odwazne, konkretne postawienie sprawy.
Stary 2015-12-17, 18:13   #458
Hermiona111
Zadomowienie

Dziewczyny, muszę się Wam wyżalić.

Jestem na studiach licencjackich na jednej z państwowych uczelni w Krakowie. Ogólnie tyle ile mnie to kosztowało nerwów przez te trzy lata, przez wykładowców-idiotów to druga sprawa. Ale teraz jestem w beznadziejnej sytuacji.

Chodzi o to, że piszę pracę licencjacką od września. W tamtym semestrze miałam zaakceptowany plan pracy. Pod koniec września( mieliśmy bardzo późno podane wyniki z wielu egzaminów jako jedyny z kierunków, więc od nas nikt nie obronił się w lipcu ani we wrześniu) poszłam do promotora, aby ocenił pracę, którą napisałam. Liczyłam , że nakieruje mnie co jeszcze trzeba napisać, co poprawić, ale ogólnie skoro zaakceptował plan pracy i bardzo go wcześniej pochwalił to będzie dobrze.
Ojj jak bardzo się myliłam. Facet przy mnie bardzo szybko obejrzał pracę, nie wiem, zajęło mi to może z dwie minuty. Po czym jakby ją olał i powiedział: no to teraz trzeba ustalić plan pracy i będzie Pani pisała, myślę, że za 4 tygodnie będzie się pani bronić. Wcięło mnie, bo pracę miałam właściwie gotową przecież a tak ją olał.
Złożyłam potrzebne papiery do dziekanatu i dostałam przedłużenie oddania pracy dyplomowej do 19 grudnia.

Promotor ustalił mi nowy plan, według siebie. Musiałam od nowa poszukać źródeł itd. Średnio tak na prawdę rozumiałam, czego ode mnie oczekiwał, chodziłam do niego co tydzień i nigdy niczego konkretnego się nie dowiedziałąm, facet jakby mnie nei słuchał.
Napisałam pracę, oddałam mu do poprawy i poprawiał 4 tygodnie. Nie raz było tak, że byliśmy juz umówieni a ten na 30 minut przed spotkaniem odwoływał je... dodam, że dojeżdżam do Krakowa i dla mnie jest to wyprawa bo nie mieszkam bardzo blisko.

Wiele razy pisał, że nie zapoznał się jeszcze z moją pracą i mam przyjśc wteyd i wtedy a później znów to samo. Oczywiście nie wysyłał mi niczego na maila, żadnych poprawek.

W końcu mnie przyjął. Powiedział, że praca wymaga wielu poprawek, że widzi ile pracy w to włożylam, ale to jeszcze nie to, że widzi potencjał bla bla bla, że niewielu studentów byłoby stać na to, aby tak się przyłożyli do pisanai pracy??? ( o co chodzi).

Trzeba przeredagować całą pracę, bo są dobre momenty, ale część do wyrzucenia.
powiedział, że tak na prawdę to nie będzie mi wysyłał tego co poprawił, bo właściwie to są jego tylko takie myśli i niczego konkretnego nie napisał??? Siedziałam u niego godzinę,a le nie wyslał mi na maila poprawioen jpracy więc nadal nie wiedziałam co tak właściwie jest dobrze a co źle, same ogólniki.

Na koniec powiedział, że pracę trzeba skrócic(chyba tylko dlatego, że nie chciało mu się czytać) i że to trochę jego wina, bo nie sprecyzował dokładnie i kazał zawrzeć w tej pracy za dużo rzeczy a to nie jest możliwe.

Tak więc poprawiłam pracę, ogólnie to cała ta sytuacja mnie załamała. Na studiach miałam dobre oceny, zawsze się przykładałam. Wszystkie przedmioty mam zaliczone.

W każdym razie w tamtym tygodniu wyssłałam mu poprawioną pracę i od tej pory nic nie odpisywał, ani na maile ani na smsy. A ja w sobotę mam ostateczny termin złożenia pracy. Jesli tego nei zrobie, co jest oczywiste, skresla mnie z listy studentow. Moge pisac podanie o wznowienie studiow na czas obrony, ale niby jak mam to uzasadnic? Tym ze promotor sie nei wywiazywal? Zbywal i mial gdzies? W zyciu czegos takiego przeciez nie mogę napisac.

Podobna sytuacje z tym wlasnei promotorem ma kolega, ktory codziennie do niego wydzwania a ten podobie- zbywa go. Chlopak tez juz nie wie o co chodzi i stresujemy sie razem. Dodam ze u tego faceta obronilo sie paru moich znajomych i nie mieli az takich problemow. Po azaakceptowaniu wzeszlym semestrze planu pracy, napisali ja, oddali, poprawili i w ciagu miesiaca mieli obrone. Ale to okolo 1/4 wszystkich studentow, reszta nie obronila sie jeszcze.

Nie mam pojecia jak to rozwiazac, nie moge mu nic powiedziec, bo przeciez jest na obronie. W dziekanacie rozniez, jak zapytaja dlaczego jeszcze nie oddalam pracy to jak mam to wyjasnic? Zamierzam isc w sobote z kolega do dziekanatu i sie dopytac, bo on am identyczna sytuacje.

Dzwonilam do promotora i oznajmil ze mam przyjsc do niego w poniedzialek, ale to bedzie za późno, juz mnei skresla. Dodatkowo, mozliwe ze powie, ze znów praca mu nie pasuje i jest zła i nie wiem ile jeszcze będzie się to ciągnęło.

Mam zamiar dzownic do niego dzis o 19 i zmusisc go jakos zeby powiedzial, czy chociaz rzucil okiem na moja prace, ile bedzie tych poprawek bo chce wiedziec an czym stoje.

Nie wiem dziewczyny, sytuacja dla mnie jest straszna. Przez te 3 lata studiow, mam o tej uczelni jak najgorsze zdanie bo wiele bylo dziwnych sytuacji, w ktorych czułam sie jak pionek i ze nic nie moge. Nie wiem co teraz mam zrobic, jak sie zachowac zeby bylo dobrze i sie obronic.
Hermiona111 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-12-17, 18:15   #459
roseplum
niepolubiecie

Cytat:
macie Agate w tym temacie, zaraz na początku
przyznaje sie do błędu, przeprasza i dziękuje
naprawde klasa moim zdaniem

Rzeczywiście fajnie się zachowała, z klasą
ale zdecydowanie nie dla mnie jej kanał. Jakoś nie przepadam za ludźmi nadmiernie emocjonalnymi i "przeżywającymi" takie gunwobórze

przepadłam, palę/kupuję yankee candle jak oszalała
Stary 2015-12-17, 18:20   #460
201607111004
Konto usunięte

Hermiona111, a zmiana promotora nie wchodzi w grę? Ja swojego zmieniłam i to była słuszna decyzja.

Cytat:
Napisane przez roseplum Pokaż wiadomość
Rzeczywiście fajnie się zachowała, z klasą
ale zdecydowanie nie dla mnie jej kanał. Jakoś nie przepadam za ludźmi nadmiernie emocjonalnymi i "przeżywającymi" takie gunwobórze
O to, właśnie. Niby klasa, klasą ale jakoś tak żenadą zawiało. Czułam się nieco zniesmaczona, że tak przeżywa, tak się tłumaczy. Ale to wciąż lepsze niż robić z siebie ofiarę i udawać, że to świat jest zły. Więc plus i minus daje mi neutrala. Raczej nie będę tej pani podglądać. Chyba, że coś ciekawego wyciągniecie.
Stary 2015-12-17, 18:20   #461
paulina800
Rozeznanie

Cytat:
kurcze, przegapiłam :C a wiesz co to było za foto, o którym olimp pisze?

Olimpia wrzuciła zdjęcie dziewczyny, wraz z imieniem i nazwiskiem i wiadomość która od niej dostała, żeby pokazać jakie wiadomości otrzymuje. Dziewczyna ja tam ostro zjechała, nazwała m.in dziwką, przyczepiła się też do Olimpii męża i syna. Stwierdziła, że Olimpię matka tez pewnie kiełbasą za 10 zł karmiła. I jeszcze na koniec ze dwa zdania o dziadku Olimpii. Dla mnie tak obrzydliwe, że nie potrafiąc tego dokładnie przytoczyć nawet nie chce próbować tego tutaj wklejać. Dziewczyny youtuberki trąbią o hejtowaniu ale jeśli otrzymują tego pokroju wiadomości to się na prawdę nie dziwię. Wypowiedź była szczerze obrzydliwa
Stary 2015-12-17, 18:24   #462
201607111004
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez paulina800 Pokaż wiadomość
Olimpia wrzuciła zdjęcie dziewczyny, wraz z imieniem i nazwiskiem i wiadomość która od niej dostała, żeby pokazać jakie wiadomości otrzymuje. Dziewczyna ja tam ostro zjechała, nazwała m.in dziwką, przyczepiła się też do Olimpii męża i syna. Stwierdziła, że Olimpię matka tez pewnie kiełbasą za 10 zł karmiła. I jeszcze na koniec ze dwa zdania o dziadku Olimpii. Dla mnie tak obrzydliwe, że nie potrafiąc tego dokładnie przytoczyć nawet nie chce próbować tego tutaj wklejać. Dziewczyny youtuberki trąbią o hejtowaniu ale jeśli otrzymują tego pokroju wiadomości to się na prawdę nie dziwię. Wypowiedź była szczerze obrzydliwa
I teraz mamy rozumieć, że ona jej to wybaczyła?
Pokrętna ludzka logika. Ktoś obrzydliwie ją zjechał oraz jej najbliższych, a teraz publicznie jej słodko wybacza.
Ale wizaż to zło, nie przeproszę, nie wysłucham, łolaboga.
Stary 2015-12-17, 18:30   #463
lexi221
Zadomowienie

Napisałam do szuszy jaki jest % skład tych czapek nie odpisała. Za to w jej imieniu jakaś laska napisała mi polska wełna

Nie ma to jak czytanie ze zrozumieniem swoją drogą podobno te czapki cieszą się dużym powodzeniem. 100 zł za czapkę to za dużo jak dla mnie.
lexi221 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-12-17, 18:33   #464
201607111004
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez lexi221 Pokaż wiadomość
Napisałam do szuszy jaki jest % skład tych czapek nie odpisała. Za to w jej imieniu jakaś laska napisała mi polska wełna

Nie ma to jak czytanie ze zrozumieniem swoją drogą podobno te czapki cieszą się dużym powodzeniem. 100 zł za czapkę to za dużo jak dla mnie.
100 zł za akryl i gdzieś tam odrobinę wełny. Cena stanowczo zawyżona. Naprawdę z takimi składami nikomu ich nie polecam!
Niech już nawet jest 100% akryl, ale nie wyżej jak 20 zł.
Stary 2015-12-17, 18:33   #465
201607131110
Konto usunięte

Cytat:
A z drugiej strony to szybki i łatwy prezent dla koleżanki, która jest fanką Szusz ;D
201607131110 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-12-17, 18:35   #466
roseplum
niepolubiecie

Cytat:
Hermiona111, a zmiana promotora nie wchodzi w grę? Ja swojego zmieniłam i to była słuszna decyzja.

O to, właśnie. Niby klasa, klasą ale jakoś tak żenadą zawiało. Czułam się nieco zniesmaczona, że tak przeżywa, tak się tłumaczy. Ale to wciąż lepsze niż robić z siebie ofiarę i udawać, że to świat jest zły. Więc plus i minus daje mi neutrala. Raczej nie będę tej pani podglądać. Chyba, że coś ciekawego wyciągniecie.
Nie jestem fanką nlp, mam mgliste pojęcie o komunikacji niewerbalnej, ale jak dla mnie z laski bije brak autentyczności (takie mam odczucie). Coś podobnego dostrzegam np. u MissPK i Emilii Cecylii czy jak jej tam

Przy czym akurat takich moich "ocen" nie należy brać poważnie (ani troszkę). Mogę współczuć koleżance czy znajomej problemów/stresów/przeżyć i być dla niej miła/odciążyć ją z pracą np. , ale dłuższe przebywanie czy częste kontaktowanie się z ludźmi intensywnie przeżywającymi problemy i "problemy", biorące dużo rzeczy do siebie, często czujące się "urażone" jest dla mnie męczące i nie do przejścia (oczywiście nie mam na myśli kataklizmów życiowych w typie śmierć bliskiej osoby itd.), więc oglądanie takich ludzi w internecie to już w ogóle abstrakcja

Edytowane przez roseplum
Czas edycji: 2015-12-17 o 18:39
roseplum jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-12-17, 18:38   #467
201607111040
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez Venin Pokaż wiadomość
A to sorki, nie ogarnęłam.

Przygotujcie się na serię takich zdjęć, bo sądząc po komentarzach na insta, to jeszcze wiele osób nie wie kim jest Wiktor
A to jest oficjalnie potwierdzone ze jest to facet Olgi?
201607111040 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-12-17, 18:39   #468
xsun

Cytat:
Czy i tutaj ostatnie słowo będzie słowem? A może rzęsą?
Kocham to wywlekanie cipodram na jutuby i instagramy, czy inne fejsbuczki.
Proszę Cię wyjasnij mi o co z tym chodzi, bo ja tak bardzo nie w temacie
xsun jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-12-17, 18:42   #469
201607111040
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez Selfish Girl Pokaż wiadomość
Polecona na Wizażu ? to ZŁOOOO. Żadna też nie patrzy na to, że reklama tutaj to darmowa ... DOBRA reklama. :P Ja bym chciała żeby mnie ktoś tutaj zareklamował (jakbym nagrywała). Teraz akurat Ten wątek obecnie przeglądają: 56 ale te które są tutaj regularnie wiedzą jakie czasami padają tutaj rekordy oglądalności :P.
Jak to mowia "nie wazne jak mowia wazne zeby nazwy kanalu nie przekręcali" Moze powinnismy ustalic jakas stawke za wspomnienie w postach?

Ten post powstal we wspolpracy z kanałem...
Stary 2015-12-17, 18:42   #470
201605301111
Konto usunięte

Cytat:

ja ostatnio wydałam troche ponad 100zł na rękawiczki ale to była chwila zaćmienia z miłości od pierwszego wejrzenia :"D
201605301111 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-12-17, 18:43   #471
201607111040
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez kaledonia Pokaż wiadomość
Nie taki nowy, poprzedni usunęła, bo chyba nie podobały się jej komentarze pod filmem.
Aga wspominala cos ze usunela, bo dodala przez pomylke 2 filmy jednego dnia, a ten wlasnie mial pojawic sie dzis
Stary 2015-12-17, 18:44   #472
201607111004
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez xsun Pokaż wiadomość
Madzik, swego czasu publicznie zaczęła wylewać żale na swoję przyjaciółkę. A ona na nią. Już nie pamiątam szczegółów, ale wyszło na to, że wielka psiapsi okazała się łajzą. Smrodek ta sprawa zostawiła spory. Madzik między innymi przez to - to znikała, to się znowu pojawiała jak feniks z popiołów.
Jednym z tekstów (chyba jej ex psiapsi) było "ostanie słowo będzie słowem", napisane na koniec jakiegoś emocjonalnego wyjaśnienia. W każdym razie cipodrama okraszona okaleczoną polszczyzną.

Natomiast niedawno okazało się, że ta sama okropna zdrajczyni co wbiła Madzik nóż w plecy, od niedawna robi jej sztuczne rzęsy i widocznie znowu piją sobie z dzióbków

Jeśli coś pokręciłam, sprostujcie
Stary 2015-12-17, 18:44   #473
201605301111
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez xsun Pokaż wiadomość
madzik kiedys nadawał na siarke niejaką, ze costam, ze jej mame obraża itd, takze tu na wątku, potem siarka sie tłumaczyła, madzik sie tłumaczył i znowu siarka i... okazało sie, ze to onthelinewithalex stała za plotkami o madziku i jego mamie i próbowała wszystkich skłócić i historia zakonczyła sie tym, ze madzik oli nie chce znac a ostatnie słowo jest słowem

czy jakos tak, mogłam pokręcic
201605301111 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-12-17, 18:46   #474
lexi221
Zadomowienie

Cytat:
100 zł za akryl i gdzieś tam odrobinę wełny. Cena stanowczo zawyżona. Naprawdę z takimi składami nikomu ich nie polecam!
Niech już nawet jest 100% akryl, ale nie wyżej jak 20 zł.
No jasne poza tym skąd ta pewność, że one są z polskich surowców a nie np made in china naszyć karteczkę to każdy może.
Gdyby to była wełna z dodatkiem kaszmiru albo inne naturalne włókno można się zastanowić. Dobrą jakościowo czapkę można kupić już od 30 zł. Dziwię się, że ktoś to kupuje rozumiem święta itd. ale płacić za marną jakość. Jednak to było czysto marketingowe posunięcie bo jeśli wierzyć jej słowom to nieźle na tym zarobi.
Jeśli coś jest dobrej jakości z dobrego surowca to można w to zainwestować niż kupować coś innego licząc, że się zaoszczędzi ale nie w przypadku kiepskich materiałów.

Edytowane przez lexi221
Czas edycji: 2015-12-17 o 18:49
lexi221 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-12-17, 18:46   #475
Zulak_89
Przyczajenie

Hej Obserwuje to forum od dluzszego czasu, ale dopiero dzisiaj postanowilam sie zarejestrowac i cos napisac Ogladam duzo filmow na youtube, ale te duze kanaly mnie nudza... Pojawiaja sie same filmy sponsorowane i konkursy :/ Szukam kanalow, ktore maja malo subskrypcji, albo sa po prostu nowe, a ciekawe Polecicie?
Sama moge polecic DailylifebyM (widze, ze juz ogladacie ), Izabela Niemiec i VlogLola Pozdrawiam!
Zulak_89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-12-17, 18:47   #476
201607111040
Konto usunięte

Cytat:
Wizażęłkę chyba wprowadziło nowe zmiany. Kiedyś można było zacytować post z zamkniętego wątku, a w każdym razie tak mi się wydaje. Teraz nie mogę. Dlatego po prostu napiszę tak:
Nie wprowadzilo. Zawsze tak bylo ze jesli watek jest zamkniety to nie mozna z niego cytowac ani edytowac postow.
Stary 2015-12-17, 18:47   #477
MostlyAhhhs
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Hermiona111 Pokaż wiadomość

Tutaj post o promotorze.
A jakby tak normalnie, wprost i kulturalnie powiedzieć - mam termin złożenia pracy magisterskiej taki i taki, co zrobimy, żeby wspólnie termin ten dotrzymać?
Nie obraź się, ale opis sytuacji robi na mnie konkretne wrażenie: nie odzywam się, bo boję się odezwać, ale dziwię się, że nic konkretnego się nie dzieje. Nie namawiam do postawy roszczeniowej, ale asertywności podszytej dbałością o własne interesy. Weź sprawy w swoje ręce, bez zbędnego "przepraszam, że śmiem przeszkadzać". Każdy z Was ma obowiązek do wykonania.
MostlyAhhhs jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-12-17, 18:47   #478
201607111004
Konto usunięte

Cytat:
ja ostatnio wydałam troche ponad 100zł na rękawiczki ale to była chwila zaćmienia z miłości od pierwszego wejrzenia :"D
Jeśli naprawdę jakieś ładne i wyjątkowe to ci wybaczam. Ale takie proste byle co za 100 zł z marnych materiałów? Słabiutko. Rozumiem chęć zysku i podatki, ale jakoś mnie to jednak zniesmacza.
Stary 2015-12-17, 18:47   #479
xsun

Cytat:
Madzik, swego czasu publicznie zaczęła wylewać żale na swoję przyjaciółkę. A ona na nią. Już nie pamiątam szczegółów, ale wyszło na to, że wielka psiapsi okazała się łajzą. Smrodek ta sprawa zostawiła spory. Madzik między innymi przez to - to znikała, to się znowu pojawiała jak feniks z popiołów.
Jednym z tekstów (chyba jej ex psiapsi) było "ostanie słowo będzie słowem", napisane na koniec jakiegoś emocjonalnego wyjaśnienia. W każdym razie cipodrama okraszona okaleczoną polszczyzną.

Natomiast niedawno okazało się, że ta sama okropna zdrajczyni co wbiła Madzik nóż w plecy, od niedawna robi jej sztuczne rzęsy i widocznie znowu piją sobie z dzióbków

Jeśli coś pokręciłam, sprostujcie
No nieźle
xsun jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-12-17, 18:48   #480
kiziamizia91
Koteł

Cytat:
Napisane przez Hermiona111 Pokaż wiadomość
Dziewczyny, muszę się Wam wyżalić.

Jestem na studiach licencjackich na jednej z państwowych uczelni w Krakowie. Ogólnie tyle ile mnie to kosztowało nerwów przez te trzy lata, przez wykładowców-idiotów to druga sprawa. Ale teraz jestem w beznadziejnej sytuacji.

Chodzi o to, że piszę pracę licencjacką od września. W tamtym semestrze miałam zaakceptowany plan pracy. Pod koniec września( mieliśmy bardzo późno podane wyniki z wielu egzaminów jako jedyny z kierunków, więc od nas nikt nie obronił się w lipcu ani we wrześniu) poszłam do promotora, aby ocenił pracę, którą napisałam. Liczyłam , że nakieruje mnie co jeszcze trzeba napisać, co poprawić, ale ogólnie skoro zaakceptował plan pracy i bardzo go wcześniej pochwalił to będzie dobrze.
Ojj jak bardzo się myliłam. Facet przy mnie bardzo szybko obejrzał pracę, nie wiem, zajęło mi to może z dwie minuty. Po czym jakby ją olał i powiedział: no to teraz trzeba ustalić plan pracy i będzie Pani pisała, myślę, że za 4 tygodnie będzie się pani bronić. Wcięło mnie, bo pracę miałam właściwie gotową przecież a tak ją olał.
Złożyłam potrzebne papiery do dziekanatu i dostałam przedłużenie oddania pracy dyplomowej do 19 grudnia.

Promotor ustalił mi nowy plan, według siebie. Musiałam od nowa poszukać źródeł itd. Średnio tak na prawdę rozumiałam, czego ode mnie oczekiwał, chodziłam do niego co tydzień i nigdy niczego konkretnego się nie dowiedziałąm, facet jakby mnie nei słuchał.
Napisałam pracę, oddałam mu do poprawy i poprawiał 4 tygodnie. Nie raz było tak, że byliśmy juz umówieni a ten na 30 minut przed spotkaniem odwoływał je... dodam, że dojeżdżam do Krakowa i dla mnie jest to wyprawa bo nie mieszkam bardzo blisko.

Wiele razy pisał, że nie zapoznał się jeszcze z moją pracą i mam przyjśc wteyd i wtedy a później znów to samo. Oczywiście nie wysyłał mi niczego na maila, żadnych poprawek.

W końcu mnie przyjął. Powiedział, że praca wymaga wielu poprawek, że widzi ile pracy w to włożylam, ale to jeszcze nie to, że widzi potencjał bla bla bla, że niewielu studentów byłoby stać na to, aby tak się przyłożyli do pisanai pracy??? ( o co chodzi).

Trzeba przeredagować całą pracę, bo są dobre momenty, ale część do wyrzucenia.
powiedział, że tak na prawdę to nie będzie mi wysyłał tego co poprawił, bo właściwie to są jego tylko takie myśli i niczego konkretnego nie napisał??? Siedziałam u niego godzinę,a le nie wyslał mi na maila poprawioen jpracy więc nadal nie wiedziałam co tak właściwie jest dobrze a co źle, same ogólniki.

Na koniec powiedział, że pracę trzeba skrócic(chyba tylko dlatego, że nie chciało mu się czytać) i że to trochę jego wina, bo nie sprecyzował dokładnie i kazał zawrzeć w tej pracy za dużo rzeczy a to nie jest możliwe.

Tak więc poprawiłam pracę, ogólnie to cała ta sytuacja mnie załamała. Na studiach miałam dobre oceny, zawsze się przykładałam. Wszystkie przedmioty mam zaliczone.

W każdym razie w tamtym tygodniu wyssłałam mu poprawioną pracę i od tej pory nic nie odpisywał, ani na maile ani na smsy. A ja w sobotę mam ostateczny termin złożenia pracy. Jesli tego nei zrobie, co jest oczywiste, skresla mnie z listy studentow. Moge pisac podanie o wznowienie studiow na czas obrony, ale niby jak mam to uzasadnic? Tym ze promotor sie nei wywiazywal? Zbywal i mial gdzies? W zyciu czegos takiego przeciez nie mogę napisac.

Podobna sytuacje z tym wlasnei promotorem ma kolega, ktory codziennie do niego wydzwania a ten podobie- zbywa go. Chlopak tez juz nie wie o co chodzi i stresujemy sie razem. Dodam ze u tego faceta obronilo sie paru moich znajomych i nie mieli az takich problemow. Po azaakceptowaniu wzeszlym semestrze planu pracy, napisali ja, oddali, poprawili i w ciagu miesiaca mieli obrone. Ale to okolo 1/4 wszystkich studentow, reszta nie obronila sie jeszcze.

Nie mam pojecia jak to rozwiazac, nie moge mu nic powiedziec, bo przeciez jest na obronie. W dziekanacie rozniez, jak zapytaja dlaczego jeszcze nie oddalam pracy to jak mam to wyjasnic? Zamierzam isc w sobote z kolega do dziekanatu i sie dopytac, bo on am identyczna sytuacje.

Dzwonilam do promotora i oznajmil ze mam przyjsc do niego w poniedzialek, ale to bedzie za późno, juz mnei skresla. Dodatkowo, mozliwe ze powie, ze znów praca mu nie pasuje i jest zła i nie wiem ile jeszcze będzie się to ciągnęło.

Mam zamiar dzownic do niego dzis o 19 i zmusisc go jakos zeby powiedzial, czy chociaz rzucil okiem na moja prace, ile bedzie tych poprawek bo chce wiedziec an czym stoje.

Nie wiem dziewczyny, sytuacja dla mnie jest straszna. Przez te 3 lata studiow, mam o tej uczelni jak najgorsze zdanie bo wiele bylo dziwnych sytuacji, w ktorych czułam sie jak pionek i ze nic nie moge. Nie wiem co teraz mam zrobic, jak sie zachowac zeby bylo dobrze i sie obronic.
a dlaczego to bedzie problem pisac prosbe o przywrocenie na dzien obrony? moja kolezanka tak zrobila na licencjacie i problemow nie bylo... ja tak samo na magisterce ale co prawda ja studiowalam na slaskiej uczelni. moze w krakowie maja inne standardy
kiziamizia91 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum plotkowe

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości